| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 27/09/2021
[Nieuws]China gaat nog strenger in tegen cryptomunten
[Nieuws]iOS 15 bevat weer wat knappe tools voor toega...
[Nieuws]Gefrustreerde ontwikkelaar maakt lekken beken...
[Hardware]Amazon werkt aan 15 inch Echo voor aan de muu...
[Oor]HBVL podcast: Waar is Elke Wevers
[Site]Neal fun: hoe lang nog
[Site]Feeds Mage: blogs ontdekken
[Site]Hit Movie: films ontdekken
[Tip]Apple beter laten samenwerken met Android: Fa...
[Software]WinAero: pc tuning
[Software]FanCTRL: ventilators
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] China gaat nog strenger in tegen cryptomunten
Wie het nog niet wist: China maakt het duidelijk aan zijn burgers dat het de controle streng in handen houden wil, en dat niet kapitalisme, maar communisme geldt in het land.

De handel in cryptomunten is een van de manieren waarbij China de controle over de burgers leek te verliezen. En daarom heeft het nu nog strengere maatregelen aangekondigd voor al wie handelt in cryptomunten. "Overzeese exchanges voor virtuele munten die gebruik maken van het internet, om diensten aan Chinezen aan te bieden, als een illegale financiŽle activiteit beschouwd wordt. Wat ook inhoudt dat wie in een buitenlandse crypto exchange werkt, een onderzoek riskeert.

Nu is het eigenlijk zo dat China het handelen in cryptovaluta al in 2019 verboden had. Chinezen begonnen daarop die wet te omzeilen door gebruik te maken van buitenlandse exchanges. In mei dit jaar kregen de burgers een waarschuwing dat zij geen legale bescherming zouden krijgen als zij blijven zouden handelen met cryptomunten. In juni beval China de banken om op te houden met het faciliteren van transacties voor de handel op buitenlandse exchanges. Ook werd het mijnen van cryptomunten verboden.

Wat vrijdag aangekondigd werd, is dus een stap verder: de waarschuwing dat de burgers een misdaad begaan en vervolgd zullen worden als zij nog altijd handelen in cryptomunten. Uiteraard is er een uitzondering voor de virtuele munt, die uitgegeven is door de People's Bank of China.

https://arstechnica.com/tech-policy/2021/09/bitcoin-outlawed ...
https://www.cnbc.com/2021/09/24/china-central-bank-vows-hars ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] iOS 15 bevat weer wat knappe tools voor toegankelijkheid
Microsoft hebben we verleden week geprezen voor zijn toegankelijkheidskit die het uitbracht, om mensen met motorische beperkingen te helpenom bijvoorbeeld de laptop te openen.

Ook Apple krijgt goede punten van ons om weerenkele toegankelijkheidsfuncties in het nieuwe iOS 15. Een daarvan is ondersteuning voor tweerichtingsverkeer bij hoorapparaten, het herkennen van audiogrammen die in hoortesten gebruikt worden, en meer details bij afbeeldingen bij Voice Over.

Deze keer is er ook een functie bij voor mensen met concentratiestoornissen of andere 'neurodivergente' problemen, die hen moet helpen om zich te focussen en kalm te blijven. Bij Toegankelijkheidsinstellingen kan je bij Horen ook een rubriek vinden die Audio/Visueel heet, met een optie voor Achtergrondgeluiden. Daarbij kan je een geluid kiezen zoals white noise, dat voortdurend op de achtergrond speelt en zo ongewenste externe omgevingsgeluiden maskeert. Je kan kiezen uit gebalanceerd geluid, regen, helder geluid, dark noise, oceaan en een rivier.

https://www.apple.com/newsroom/2021/05/apple-previews-powerf ...
https://gizmodo.com/the-rain-sound-in-ios-15-is-way-more-tha ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Gefrustreerde ontwikkelaar maakt lekken bekend
Waren we in het vorige artikel lovend over Apple, dan is dit eerder een "foei" artikel. The Register weet namelijk dat een ontwikkelaar, die al meer dan zes maanden geleden enkele fouten in iOS 15 aan Apple gemeld had, geen antwoord kreeg. Nochtans heeft Aple een Security Bounty programma, waarbij mensen die dergelijke problemen melden een premie krijgen, en Apple beloofd heeft het euvel te verhelpen.

De ontwikkelaar heeft verleden week op de Russische IT blog Habr en op Twitter uiting gegeven aan zijn frustratie over de manier waarop Apple de melding van zwakke plekken behandelt. De 4 zero-day zwakheden had hij tussen 10 maart en 4 mei aan Apple gemeld. Eentje daarvan werd in versie 14.7 verholpen, maar de andere drie zijn nog altijd aanwezig in versie 15.0.

Hij confronteerde, naar eigen zeggen, Apple hiermee, en kreeg verontschuldigingen: Apple zou het bij de volgende update verbeteren, maar sindsdien zijn er drie releases uitgebracht, en die bevatten nog altijd de fout.

Uit pure frustratie heeft de ontwikkelaar nu de zero-day problemen bekendgemaakt, en het risico bestaat dat hackers die nu gaan misbruiken. Welke zwakke plekken het zijn, lees je uitgebreid bij The Register.

https://www.theregister.com/2021/09/24/apple_zeroday/
geef uw reactie hier

[Hardware] Amazon werkt aan 15 inch Echo voor aan de muur
Het kan in het begin voor vele mensen gek geklonken hebben om een slimme luidspreker in huis te halen, zoals de Echo van Amazon. Maar stilaan is het toestel ingeburgerd geraakt, en ontstonden er verschillende variaties op.

Amazon zou nu volgens Bloomberg een Echo scherm van 15 inch aan het maken zijn, met codenaam Hoya. Dat moet dan een controlepaneel worden voor de bediening van je slimme huis, je domotica.

Ook Echo sound bars, reeksen met luidsprekers, zouden op het programma staan, met een geÔntegreerde camera voor videogesprekken. Een Echo Auto van de tweede generatie zou er ook aankomen, en die zou draadloos herladen aanbieden en toegang tot de voice assistent van Amazon.

Op 28 september staat een persconferentie gepland, waar we te weten zullen komen of deze voorspellingen waarheid zullen worden.

https://www.cnbc.com/2021/09/24/amazon-reportedly-developing ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] HBVL podcast: Waar is Elke Wevers
Nog true crime: een podcast van een hoge kwaliteit. In zes afleveringen wordt ingegaan op de verdwijning van de 32-jarige Elke Wevers uit Maaseik, een zaak die tot nu niet opgelost raakte. De journalisten van HBVL praatten met de familie van de vrouw, met enkele personen die verdacht werden, met advocaat Vermassen die door de familie ingeschakeld werd. Een podcast van topkwaliteit!

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210406_93975688
geef uw reactie hier

[Site] Neal fun: hoe lang nog
Deze website is heel simpel: die geeft aan hoe lang het duurt tot de volgende minuut begint, het volgende uur, de volgende dag. Maar ook de volgende Valentijnsdag, Pasen, Halloween, volle maan, volgende Halley komeet, of dat Tsjernobyl terug veilig is. Het leert je te relativeren!
[Taal: ENG]

https://neal.fun/progress/
geef uw reactie hier

[Site] Feeds Mage: blogs ontdekken
Deze website belooft dat je, door te analyseren welke blogs jouw volgers volgen, interessante blogs ontdekken kan. Je moet wel toegang geven tot jouw Twitter account, dus de nodige voorzichtigheid is geboden.
[Taal: ENG]

https://www.feedsmage.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hit Movie: films ontdekken
Deze website wil je films laten ontdekken, zonder tussenpersoon. Het zijn de producers zelf die hun film hier voorstellen. Je moet geen abonnement nemen, gewoon een ticket aankopen voor de film van jouw voorkeur.
[Taal: ENG]

https://hit.movie/
geef uw reactie hier

[Tip] Apple beter laten samenwerken met Android: FaceTime
Er lijken heus twee soorten mensen te bestaan: Android-gebruikers en iPhone-gebruikers. Want zij leven in aparte wereldjes, met apps die enkel op Android of iOS werken, en niet met elkaar communiceren.
Toch komt daar stilaan verbetering in. In iOS 15 kan je niet alleen Android gebruikers uitnodigen om deel te nemen aan je Face Time gesprekken, maar eigenlijk iedereen, via de Chrome of Edge browser. En dus ook mensen op WIndows. Je kan het nu al uitproberen wanneer je op je iOS toestel versie iOS 15 bŤta installeert.

https://lifehacker.com/12-ways-to-make-iphones-and-androids- ...
https://lifehacker.com/how-to-install-ios-15-and-ipados-15-p ...
geef uw reactie hier

[Software] WinAero: pc tuning
Met dit progje kan je naar hartenlust sleutelen aan je pc en die echt tweaken. De tool werkt met versies 7 van Windows tot 11. Let wel op: op de site van WInaero krioelt het van misleidende advertenties.

https://www.chip.de/downloads/Winaero-Tweaker_77167275.html
https://winaero.com/winaero-tweaker/
geef uw reactie hier

[Software] FanCTRL: ventilators
Deze tool geeft je informatie over de verluchting van je moederbord, processor, grafische kaart. Maar geeft je bovendien de mogelijkheid om die verluchting aan te sturen. Informatie over deze temperatuur kan je op je desktop heel mooi laten weergeven via deze tool.

https://www.chip.de/downloads/FanCtrl_183017697.html
https://github.com/lich426/FanCtrl
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
China gaat nog strenger in tegen cryptomunten... 27/09
iOS 15 bevat weer wat knappe tools voor toega... 27/09
Gefrustreerde ontwikkelaar maakt lekken beken... 27/09
Binnenland: besteldienst zonder verpakking ko... 24/09
Binnenland: gericht adverteren bij Carrefour... 24/09
Binnenland: een app voor alle openbaar vervoe... 24/09
YouTube: test in Discord en nieuwe optie voor... 24/09
Eindelijk een standaard om al je toestellen t... 24/09
Update van Facebook newsfeed hindert mensen ... 22/09
Ook Slack gaat voor een asynchrone videofunct... 22/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan 15 inch Echo voor aan de muu... 27/09
Nieuwe hardware van Microsoft: de Surface lap... 24/09
Nieuwe hardware van Microsoft: smartphone tab... 24/09
Ikea lanceert herlaadmatje van ?40... 22/09
Nederland neemt voortouw in bidirectionale EV... 20/09
Framework: een modulaire laptop... 17/09
Tesla patent: laser ruitenwissers om vogelpoe... 16/09
Ook Xiaomi kondigt slimme bril aan... 15/09
BMW brengt twee eBike concepten uit met wel e... 14/09
Eenhoorn rijdier voor kinderen... 13/09
Meer artikels ....
Oor
HBVL podcast: Waar is Elke Wevers... 27/09
Het geheugen van de mug... 22/09
Podcast: de stemmen van Assisen... 20/09
Podcast: 25 jaar na de Witte Mars... 17/09
Podcast: HBLV True Crime... 10/09
Oor: 60 second Science... 03/09
Podcast: Daily Tech News Headlines... 27/08
TedX Shorts... 23/08
... 18/08
Luisterboeken gratis bij Luisterrijk... 16/08
Meer artikels ....

Site
Neal fun: hoe lang nog... 27/09
Feeds Mage: blogs ontdekken... 27/09
Hit Movie: films ontdekken... 27/09
Hier spreekt men Nederlands: Ik beslis... 24/09
Hier spreekt men Nederlands: Rente op de voet... 24/09
Vrijdag multimedia: WW1 Maps... 24/09
Vrijdag multimedia: Historische platencollect... 24/09
Vrijdag multimedia: Jamie Homeister... 24/09
Terug naar school: ook voor volwassenen... 22/09
Professionele culinaire tips... 22/09
Meer artikels ....
Tip
Apple beter laten samenwerken met Android: Fa... 27/09
Tip: lettertypes installeren... 22/09
Tip: iOS 15 upgrade... 21/09
Tip: Task View en Widget knoppen verwijderen ... 20/09
Tip apps: tips om Wndows 11 te gebruiken... 17/09
Zo verwijder je locatiedata... 15/09
Tip: Dodge and burn... 09/09
Tip Lossless audio... 02/09
Tip: Classic Editor... 01/09
Hoe kan je controleren of een afbeelding echt... 27/08
Meer artikels ....
Software
WinAero: pc tuning... 27/09
FanCTRL: ventilators... 27/09
HitFilm Express: video bewerken... 24/09
Journal App: dagboek... 24/09
Nextcloud: je eigen cloud... 22/09
KoolMoves: animaties voor het internet... 22/09
Xcode gratis... 21/09
Microsoft Power Automate... 21/09
Quicklook: preview van bestanden... 20/09
Vlaams Belang met eigen app... 20/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Juli
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)