| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/11/2023
[Nieuws]YouTube Playables wordt breder uitgerold
[Nieuws]Neen, NameDrop is echt niet zo gevaarlijk
[Nieuws]Meta onder vuur voor advertentievrij abonneme...
[Hardware]Ikea brengt drie nieuwe sensoren uit voor in ...
[Oor]Apple Music Replay
[Site]LiarLiar: AI ontdekt leugens
[Site]De beste reisbestemmingen voor 2024
[Tip]Mastodon: wat is het en hoe begin je eraan?
[Software]Scrible Ink: schrijven op een tablet
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] YouTube Playables wordt breder uitgerold
Google experimenteert al een tijdje met YouTube Playables, een aanbod waarbij je via de YouTube app op desktop en je mobiele toestel een reeks mini-games kan spelen (momenteel zijn dat er 37). Nu wordt dat uitgerold naar meer gebruikers - maar enkel tot wie een Premium account heeft. Volgens verschillende media zou YouTube namelijk een uitnodiging uitgestuurd hebben naar premium gebruikers, om deze games uit te testen. De testperiode zou lopen tot 28 maart 2024.

Voor de speelvogels die het geluk hebben om een Premium account te hebben, vonden wij bij Droidlife enkele tips om met die games aan de slag te gaan. In Playables krijg je namelijk een Home en Browse tab. Bij Home vind je degames die je misschien al gespeeld hebt, en een lijst met wat populair is op het platform. Via Browse kan je momenteel 37 titels, waarop je kan klikken om te beginnen te spelen.

Uiteraard moet je over een goede internetverbinding beschikken. En best ook een toestel dat snel genoeg is. Enkele van de games: Angry Birds Showdown, Brain Out, Daily Solitaire, The Daily Crossword. Er zouden ook enkele arcadegames bij zitten.

Aan de slag dus om het ludieke in jezelf in actie te brengen (of om het uitstelgedrag in jezelf nog wat aan te moedigen!)

https://www.droid-life.com/2023/11/24/youtube-playables-arri ...
https://www.thurrott.com/music-videos/293667/youtube-playabl ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Neen, NameDrop is echt niet zo gevaarlijk
In de VS is er opschudding ontstaan rond een nieuwe functie in iOS 17, NameDrop, nadat nieuwsmedia in de staten Ohiao en Detroit waarschuwing verspreid hadden over deze functie. Met die functie kan je gewoon 2 iPhones met iOS 17 aan boord (pf een Apple Watch en een iPhone ) tegen elkaar tikken, om contactgegevens uit te wisselen. De politie waarschuwt dat dit vooral voor jongeren gevaarlijk zou kunnen zijn, omdat mensen met slechte bedoelingen zo hun gegevens zouden kunnen bemachtigen.

Alhoewel het zo is dat de twee toestellen echt tegen elkaar geklikt moeten worden, wijst de politie erop dat dat ook ongewild zou kunnen gebeuren, wanneer je bijvoorbeeld opeengepakt staat in een drukke metro of trein.

DTNS zet dit alarmerend bericht echter in context. Het is nu eenmaal zo dat die transfer wel automatisch kan aangemaakt worden, maar dat als iemand die transfer aanvraagt, jij dat nog altijd manueel moet goedkeuren. En je moet ook manueel bevestigen dat jij info van een andere persoon wil aanvaarden.

En als je echt bezorgd bent over mogelijk misbruik, kan je NameDrop gewoon uitzetten.

https://news.yahoo.com/police-issue-warning-feature-ios-1840 ...
https://thehill.com/homenews/nexstar_media_wire/4328257-poli ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Meta onder vuur voor advertentievrij abonnement en voor ongewenste advertenties
Meta, het moederbedrijf boven Facebook, Instagram en Co, kwam de laatste dagen toch onder vuur te liggen. Het blijkt namelijk dat de EU niet echt opgezet is met de manier waarop het bedrijf in Facebook en Instagram zich wil indekken tegen de regels van de EU voor het gebruik van de gegevens van gebruikers. De oplossing van Meta was simpel: als je niet wil dat wij jouw gegevens gebruiken, dan moet je een abonnement nemen. En dan moet je ons $9,99 per maand betalen. Per app nota bene.

In Oostenrijk heeft alvast een privacygroep, noyb, een klacht ingediend tegen deze werkwijze van Meta, in naam van een gebruiker die het financieel niet breed heeft. De actiegroep stelt dat de prijs van het abonnement niet in verhouding staat tot de waarde die Facebook zelf haalt uit de advertenties. En dat het dus en valse keuze is voor gebruikers die niet over de financiŽle middelen beschikken voor deze abonnementsformule (1)

En dan was er nog een bericht van The Wall Street Journal, over een experiment dat deze nieuwssite/krant uitvoerde, en waarbij het vaststelde dat de Reels videodienst van Instagram toch wel gewaagde beelden van kinderen bracht, maar erger nog:ook expliciet seksuele adult video' s . Het kon dit vaststellen van test accounts die exclusie jonge influencers volgden.

Moeten wij je er nog bij vertellen dat Elon Musk met een sarcastische boodschap reageerde op het bericht, om aan te tonen dat de hele hetze tegen X/Twitter en de advertenties daar, uit de lucht gegrepen was?

https://www.engadget.com/metas-controversial-ad-free-subscri ...
https://www.engadget.com/instagram-reportedly-served-up-chil ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Ikea brengt drie nieuwe sensoren uit voor in je huiskamer
Voor wie graag zijn huis zelf van domotica voorziet: Ikea wil je daarbij helpen. Het heeft namelijk drie nieuwe smart home sensoren uitgebracht.

Met de Parasoll sensor voor ramen en deuren kan je ontdekken of een raam of deur geopend en gesloten wordt, en dit koppelen aan een slimme lamp van Ikea. Met de Vallhorn draadloze bewegingssensor kan je een licht aan laten gaan wanneer die een beweging ontdekt. En de Barding watersensor kan een mobiele melding verzenden en een alarm laten afgaan als er een lek ontdekt wordt.

De drie sensoren kosten elk minder dan 10 euro en zouden vanaf januari volgend jaar geleidelijk op de markt komen.

https://www.engadget.com/ikeas-new-smart-home-sensors-focus- ...
https://www.theverge.com/2023/11/28/23977693/ikea-sensors-do ...
https://www.ikea.com/global/en/newsroom/innovation/parasoll- ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Apple Music Replay
Spotify heeft zijn "Wrapped", een functie waarmee je kan terugbladeren in je favoriete muziek, en een overzicht krijgt van de songs die je het meest gespeeld hebt. . Apple heeft iets dergelijks, maar de functie is niet zo bekend - en volgens velen was die ook niet zo uitgebreid en zo goed als die van Spotify. Dat zou nu veranderd zijn.

Bij The Verge krijg je een tip hoe je Apple Music Replay kan openen, op je iPhone en in je browser. Engadget vertelt je ook wat je met dat overzicht kan doen, zoals het video-overzicht delen met vrienden of familie, of publiceren op de socials.

https://www.theverge.com/23484112/apple-music-replay-how-to
https://www.engadget.com/apple-musics-year-end-rewind-is-her ...
geef uw reactie hier

[Site] LiarLiar: AI ontdekt leugens
Is wat deze AI belooft echt mogelijk: waarheid onderscheiden van leugen? De makers van de website beloven dat die in real time beproefde psychologie combineert met geavanceerde artificiŽle intelligentie.
[Taal: EN]

https://liarliar.ai/?ref=producthunt
https://www.producthunt.com/posts/liarliar-ai-the-ai-lie-det ...
geef uw reactie hier

[Site] De beste reisbestemmingen voor 2024
Al aan het plannen voor je volgende vakantiebestemming? Dit artikel bij Conde Nast Traveler geeft je al alvast enkele tips. Wat zou je denken van een heuse afrobeat in Accra, Ghana? Voor ons Europeanen klinkt Boedapest niet zo exotisch, maar deze 150 jaar oude stad heeft heel wat luxe en prachtige architectuur te bieden. Maar lees het artikel zelf en begin alvast te dromen!
[Taal: EN]

https://www.cntraveler.com/story/best-places-to-go-in-2024
geef uw reactie hier

[Tip] Mastodon: wat is het en hoe begin je eraan?
Wie het niet fijn meer vindt bij X, het voormalige Twitter, en zijn gading niet vindt bij Threads, de concurrent van Meta, kan zijn geluk proberen bij het gedecentraliseerde sociale netwerk Mastodon. Maar wat betekent dat: gedecentraliseerd? En hoe werkt het? Hoe begin je eraan, en hoe weet je welke instantie van Mastodon je moet kiezen? Search Engine Journal heeft een antwoord gezocht op al die vragen.

https://www.searchenginejournal.com/mastodon-social-media/48 ...
geef uw reactie hier

[Software] Scrible Ink: schrijven op een tablet
Dit is een echt handige app om met je vingers of een pen op Windows tablets te schrijven. Je kan twee vingers gebruiken om een selectie te vergroten of verplaatsen, je kan afbeeldingen of PDF's importeren om die dan te annoteren, je handgeschreven tekst omzetten naar een computertekst, enz.

http://www.scrble.com/introducing-scrble-ink https://apps.mi ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
YouTube Playables wordt breder uitgerold... 29/11
Neen, NameDrop is echt niet zo gevaarlijk... 29/11
Meta onder vuur voor advertentievrij abonneme... 29/11
Tools om desinformatie te bestrijden zijn blo... 28/11
Ook Foxit PDF gaat aan de slag met een chatbo... 28/11
Binnenland: geen koeriers van Deliveroo meer?... 28/11
Opgelet: Google gaat ongebruikte accounts wis... 28/11
AI in ongecontroleerde stroomversnelling na O... 27/11
Taalmodellen die kunnen vloeken: een nieuw ga... 27/11
Google DeepMind werkt met onhoorbaar watermer... 27/11
Meer artikels ....
Hardware
Ikea brengt drie nieuwe sensoren uit voor in ... 29/11
Samsung gaat voluit voor AI en VR slimme bril... 27/11
Mozilla Ventures investeert in Sendmarc... 24/11
Hardware: Qi2... 22/11
Je ademhaling testen via sensor die je inslik... 20/11
Meer details bekend over de AI broche van Hum... 13/11
UV licht zou verwondingen veroorzaakt hebben... 07/11
Google stelt plannen uit met Web Integrity AP... 06/11
Nieuwe woordjes leren: Google experimenteert ... 31/10
Motorola stelt intrigerend concept voor: een ... 26/10
Meer artikels ....
Oor
Apple Music Replay... 29/11
Spotify: nieuwe tarieven lokken verontwaardig... 24/11
Apple Music Classical nu ook voor de iPad... 22/11
This American Life... 13/11
Jemig de podcast... 09/11
Forgotify... 06/11
Parel Podcast: de Eeuw van de Vrouw... 02/11
TikTok lanceert eerste wereldwijde muziekeven... 26/10
Podcast: wat schaft de pot-cast... 25/10
Spotify: merchandising... 17/10
Meer artikels ....

Site
LiarLiar: AI ontdekt leugens... 29/11
De beste reisbestemmingen voor 2024... 29/11
Generatieve AI voor beginners... 28/11
Perfect Pitch Puzzle... 28/11
Verraadt jouw browser je identiteit?... 27/11
De coolste straten ter wereld... 27/11
World Food Clock... 24/11
The Oregon Trail... 24/11
Productivitetstechnieken... 23/11
Sherlock Holmes als tekenfilm... 23/11
Meer artikels ....
Tip
Mastodon: wat is het en hoe begin je eraan?... 29/11
Tip: de prullenbak ledigen op Android... 27/11
Libre Office: een watermerk toevoegen... 22/11
Zo werk je met 2 WhatsApp accounts op je iPho... 17/11
Maak je eigen stickers in iOS... 13/11
Google Chrome toont je welke tabs veel geheug... 09/11
QR code aanmaken voor een webadres... 02/11
Opera Crypto Wallet: een gebruiksaanwijzing... 27/10
Wat is Microsoft Copilot?... 18/10
Windows 11: Irfanview kiezen als standaard vo... 11/10
Meer artikels ....
Software
Scrible Ink: schrijven op een tablet... 29/11
Lexis Audio Editor... 28/11
Diarium Journal & Diary... 27/11
ePage: maak zelf een book... 24/11
Mailtrack voor Gmail... 23/11
Microsoft Loop... 22/11
WinMerge: bestanden vergelijken... 21/11
Opera GX 104.0 Final... 20/11
CAPod: alle AirPod functies bij je Android... 17/11
Tabby: Terminal Emulator... 16/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)