Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
21/4/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 950 van 16/4/2016Gegroet lezer,

U weet het, wij zijn geen fan van Facebook. Maar het sociale netwerk IS belangrijk, en zal het wellicht nog meer worden in de toekomst. De voorbije week werd namelijk de F8 conferentie gehouden voor Facebook-ontwikkelaars, en daar blijkt dat Facebook nog prominenter in uw dagelijkse leven aanwezig wil zijn. Video, messaging, iets aankopen.... als het aan Facebook lag, dan zou het allemaal via Facebook gaan en de chatbots die het daar ontwikkelt (en ook via Instagram, Whatsapp en Oculus, vergeet niet dat die ook in handen zijn van Facebook!).

Daarom krijgt u deze week een flinke portie Facebook-berichten, die deze nieuwigheden uit de doeken doen. En alhoewel wij geen fan zijn van Facebook zelf, of elk ander bedrijf dat teveel macht over de gewone burger krijgt, toch moeten wij het nageven: de nieuwigheden de Facebook voorstelt zijn gewoon in-druk-wek-kend. Lees zelf en ontdek.

Veel leesplezier, en bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
APPLE: PROTEST TEGEN TWEEDEHANDS SMARTPHONES IN INDIA, DALEND MARKTAANDEEL, MAAR TOCH EEN LICHTPUNTJE...
Drie berichten over Apple, waarvan twee toch wel sneu zijn voor Apple. Om te beginnen slecht nieuws voor een plan dat Apple opgevat had om de Indische markt te veroveren. Omdat in het land het vooral goedkopere smartphones zijn die succes hebben, en dat nu niet meteen het handelsmerk is van Apple, wou het bedrijf uit Cupertino in India tweedehands iPhones gaan verkopen. Dat plan krijgt echter tegenwind, want de aanvraag om als eerste bedrijf tweedehands toestellen te mogen importeren en verkopen wordt afgeketst.

Om te beginnen strijdt het met een eigen strategie van India, om plaatselijke industrie te bevorderen. "Make in India" heet dat plan, en het wil plaatselijke fabrikanten aanmoedigen om voor de eigen markt te produceren. En verder vreest de Indische overheid dat die tweedehands toestellen massaal het land tot het stort gaan maken van Apple. "Make in India" zou wel eens "Dump in India" kunnen worden, zo vreest een belangengroep die protest aangetekend heeft tegen de vergunning die Apple aangevraagd had. Meer bij Bloomberg(1).

Dalend marktaandeel
Een tweede bericht brengt evenmin goed nieuws voor Apple. Het blijkt namelijk dat het marktaandeel van de fabrikant met het appel-logo toch wat gedaald is. En dan vooral in China, het land waarop Apple zijn hoop gezet had om de slabakkende verkoop in de VS goed te maken. Het aandeel van Android is daar gestegen van 73% naar 76,4% tegenover een jaar geleden. iOS daarentegen is met 3,2M gedaald tussen februari 2015 en februari 2016. Meer cijfers bij Kantarworldpanel (2).

FBI kan andere toestellen niet kraken
Maar het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel voor Apple, er viel ook een goed bericht te rapen, dat de gebruiker terug vertrouwen moet geven in zijn iPhone. Zoals je weet heeft het FBI een einde gemaakt aan de krachtmeting met Apple, dat weigerde een tool te maken om de iPhone 5c van een terrorist te kraken. De oplossing was dat het een tool kocht bij een buitenlands bedrijf, om zo toch toegang te krijgen tot de iPhone.

Het FBI heeft nu bevestigd dat deze tool enkel werkt voor de iPHone5c, en niet voor latere modellen. Maar of en wanneer het aan Apple vertellen zal wat de tool is die het gebruikt heeft, en wat de zwakke plek is in het toestel waardoor het FBI toegang kreeg, is nog niet geweten. Meer bij CNN.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-03/apple-s-push-to-flood-india-with-used-iphones-ignites-backlash
http://www.kantarworldpanel.com/global/News/Android-OS-Share-in-China-Gets-Boost-from-New-Years-Sales
http://money.cnn.com/2016/04/07/technology/fbi-iphone-hack-san-bernardino/
FACEBOOK: ER WORDT MINDER PERSOONLIJKE CONTENT GEDEELD
The Information bracht een nieuwe trend bij Facebook aan het licht, die eigenlijk niet mag verwonderen, en die ons eerlijk gezegd pleziert - maar allicht Facebook niet. Het blijkt namelijk dat, ondanks de nog altijd indrukwekkende bezoekerscijfers op Facebook, het delen van content gedaald is. Met maar liefst 5,5% tussen midden 2014 en 2015 wanneer het algemene berichten betreft (nieuwtjes, leuke video's, artikels, enz.).

Het cijfer dat Facebook echter zorgen baart is dat het delen van persoonlijke contents, zoals je eigen gedachten, je eigen foto's, met maar liefst 21% gedaald is in diezelfde periode. En omdat Facebook eigenlijk gebouwd is op het principe van het delen van content met je vrienden (neen, Facebook is helemaal niet gemaakt om jou reclame te tonen!), is dat een verontrustende trend. (1)

De gebruikers zouden voor het posten van persoonlijke content eerder kiezen voor communicatietools waar zij een minder breed publiek bereiken, en zij een gemakkelijker overzicht hebben van wie hun posting kan zien, denk maar aan Snapchat. Om deze trend tegen te gaan heeft Facebook enkele plannen. Een daarvan heb je verleden week al kunnen ontdekken: "Live", de tool om zelf video te streamen via Facebook. Business Insider legt uit waarom Facebook LIve zo belangrijk is voor Facebook: net zoals je bij Snapchat de foto's en verhalen van je vrienden moet bekijken vooraleer zij verdwijnen, moet je bij Facebook Live de app NU opstarten wanneer je een melding krijgt van je vrienden dat zij iets uitzenden, je mag niet wachten tot later vanavond. (2)

The Verge heeft weet van nog enkele andere manieren die Facebook momenteel uittest om de gebruiker tot meer activiteit aan te zetten, tot het meer delen van persoonlijke informatie. Het is Mark Zuckerberg zelf die in een video enkele tools toont die [mogelijk] gebruikt gaan worden in de volgende versies van de Facebook app. Zo bijvoorbeeld het feit dat de "What's on your mind" box altijd open zal staan in de app, en dat je van daaruit meteen de verschillende opties krijgt naar het schrijven van een notitie, een foto posten of een Live Video streamen.

Benieuwd of deze nieuwe tools de gebruikers kunnen aanmoedigen om opnieuw meer te delen. Want volgens ons is het minder posten gewoon een gevolg van het feit dat mensen eindelijk ingezien hebben dat het te koop lopen met je hele leven, eigenlijk toch niet zonder risico is. En dat een beetje privacy toch wel fijn is!
https://www.theinformation.com/facebook-struggles-to-stop-decline-in-original-sharing?shared=eeb2ca
http://uk.businessinsider.com/facebook-live-video-2016-4?op=1?r=US&IR=T
http://www.theverge.com/2016/4/8/11393402/facebook-music-slideshows-posting-box-redesign-changesMICROSOFT INTEGREERT VOORTAAN FACEBOOK, EVERNOTE, WUND7ERLIST IN ZIJN OUTLOOK APPS VOOR IOS EN ANDROID
De tijd dat je enkel in een Outlook-wereld kon leven, indien je ook voor alle andere productitiveit-software gekozen had voor Microsoft producten, is definitief voorbij. Dat mag deze aankondiging bewijzen: voortaan kan je ook to-do lijstjes van andere tools in jouw Outlook integreren.

De Outlook app voor iOS en Android bood je al de mogelijkheid om je kalender / agenda te integreren die je aanmaakte op Outlook.com, Office 365, Gmail, iCloud. En nu komen daar ook nog Wunderlist, Facebook en Evernote bij. Eerder had Microsoft ook al Sunrise gekocht, eveneens een kalender app en in juni verleden jaar ook 6Wunderkinder, de maker van Wunderlist. Als het nu al deze verschillende tools tot een gestroomlijnd geheel kan maken, dan is dat toch knap!

Meer bij Microsoft zelf, ZDNet en Lifehacker
http://www.zdnet.com/article/microsoft-integrates-facebook-evernote-wunderlist-with-ios-android-calendar-apps/
https://blogs.office.com/2016/04/07/introducing-wunderlist-facebook-and-evernote-in-outlook-on-ios-and-android/#mPMSDBsMc2IMdxfF.97
http://lifehacker.com/outlook-for-android-and-ios-adds-facebook-wunderlist-1769651410
REDDIT: MAATREGELEN TEGEN TROLLING EN EEN APARTE APP
Een van de populairste sociale nieuwssites is Reddit. Daar kan je namelijk artikels aandragen, die naar de top 10 stemmen of er commentaar op geven. De artikels worden in rubrieken geklasseerd, en iedereen heeft zo wel zijn eigen favoriete topics.

De commentaren in die rubrieken kunnen soms echt heftig zijn, met scheldpartijen en erger. Reddit heeft dat tot nu toe maar laten betijen, wat soms toch wel tot nare toestanden geleid heeft. De New York Times noemt Reddit "een echt wonderland met de meest extreme vorm van vrije meningsuiting op het internet".

De laatste maanden is Reddit toch wel van tactiek veranderd. Het bedrijf wil namelijk meer mainstream worden, zodat het geld van adverteerders kan beuren. Adverteerders die uiteraard hun advertentie niet willen zien naast scheldpartijen, racistische uitlatingen en erger.

Het wil de ergste vormen van scheldpartijen en pesten aanpakken. Daarom heeft het nu zijn gebruikers een tool gegeven die hen moet beschermen tegen pesters en trollen: zij kunnen iemand blokkeren. Blokkeer je iemand, dan zal je de boodschappen en commentaren van die bepaalde persoon niet meer zien. Het is dus niet ingrijpen in de vrije meningsuiting, geen censuur. Toch was er heel wat kritiek te horen op de maatregel, zo lees je bij de NYT. Voor de meeste gebruikers is Reddit een vrijhaven, waar een anarchie heerst die zij onontbeerlijk vinden voor de vrije meningsuiting. (1)

Aparte Reddit-apps
Er valt nog nieuws te rapen over Reddit. Het heeft namelijk een app uitgebracht voor iOS en voor Android. Daarmee kan je de Reddit rubrieken lezen op je mobiele toestel. De makers van de app zijn ook van plan om meer functies toe te voegen. Meer over deze apps en hun evolutie lees je bij TechCrunch.
http://www.nytimes.com/2016/04/07/technology/reddit-steps-up-anti-harassment-measures-with-new-blocking-tool.html?_r=1
http://techcrunch.com/2016/04/07/reddit-launches-its-first-official-apps-for-ios-and-android/
https://www.reddit.com/mobile/downloadWORDPRESS.COM GEEFT ALLE BLOGGERS EEN HTTPS:// VERBINDING
Goed nieuws wanneer je een (gratis) blog hebt bij WordPress.com: voortaan krijg je een beveiligde HTTPS:// verbinding, gratis en voor niets.

Heel wat mensen met een gewone blog kiezen voor gratis hosting bij Wordpress.com. Het is nu eenmaal simpel om daar een blog aan te maken, en het is gratis bovendien. Je kan trouwens ook dat blog koppelen aan je eigen domeinnaam, die dan doorverwijst naar je Wordpress.com blog.

Maakte je gebruik van een blog in de vorm van jouwblog.wordpress.com, dan kon je tot nu toe al genieten van een beveiligde verbinding; mensen die jouw blog bezochten, kregen het befaamde slotje te zien dat op de https://versleuteling duidt in de adresbalk van je browser.

Deze bescherming wordt nu uitgebreid naar bloggers die een eigen webdomein hebben (www.jouwdomein.be bijvoorbeeld) en dat laten doorverwijzen naar jouw WordPress blog.

Waarom dit belangrijk is? Natuurlijk in de eerste plaats omdat de content van jouw website niet vervalst kan worden tijdens de communicatie tussen jouw site en de bezoeker. Maar verder ook, wat heel belangrijk is, omdat Google al enkele maanden heel duidelijk gesteld heeft dat het HTTPS-sites een hogere plaats geef in de zoekresultaten. Van die betere ranking kan jij dus voortaan ook genieten!

Meer bij SecurityWeek.
http://www.securityweek.com/wordpresscom-pushes-free-https-all-hosted-sitesTICKETMASTER GAAT TICKETS VERKOPEN VIA FACEBOOK
Het is een evolutie die vanuit commercieel standpunt een succes genoemd mag worden, maar vanuit maatschappelijk standpunt een grote flop. En dan hebben we het over het feit dat steeds meer bedrijven beslissen om hun diensten en content voortaan via Facebook aan te bieden.

Trouwe lezers weten waarom wij zo gekant zijn tegen deze strategie. Enerzijds omdat het een negatieve impact heeft op het open web. De gebruikers worden steeds meer naar dat ommuurde tuintje van Facebook gezogen. Zij worden er gepamperd en op alle mogelijke manieren verwend zodat zij hun heil niet meer buiten dat o zo gemakkelijke tuintje gaan zoeken.

Maar anderzijds omdat het bedrijven en diensten afhankelijk maakt van Facebook. Vandaag beslist Zuckerberg zo, en morgen weer wat anders. Met één wijziging in zijn algoritme kan Facebook bedrijven maken of kraken, door hen hoger in de newsfeed te laten verschijnen, of lager.

Een situatie die in zekere zin te vergelijken valt met Google en zijn zoek-algoritme. Vele sites zagen plots hun bezoekersaantal drastisch teruglopen nadat Google een wijziging in zijn algoritme doorgevoerd had, bepaalde punten op sites ging afstraffen (duplicate content) of belonen (mobiel-vriendelijk). Met dit verschil dat in dit geval de website nog altijd een leven had buiten Google om. Terwijl steeds vaker bedrijven en diensten zich haast exclusief op Facebook gaan richten om hun content of diensten aan te bieden...

Een situatie die ons dus zorgen baart. Een illustratie van deze trend in dit bericht: Ticketmaster, een van de grootste bedrijven in de VS om tickets voor evenementen te verkopen, zal einde april beginnen rechtstreeks tickets te verkopen via Facebook. (1)

Voegt dit bij het feit dat KLM recent aangekondigd heeft dat het ook tickets kan bestellen via Facebook, maar dan via de chatbot in Facebook Messenger, en je zal de rimpels op ons voorhoofd zien groeien.

Een achtergrond artikel bij Buzzfeed.
http://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/facebookmaster#.xxqGoOkWn
PERISCOPE LAAT JE TEKENEN OP JE VIDEO
Verleden week kon je lezen dat Facebook gestart is met het streamen van video. Daarmee neemt het natuurlijk Twitter op de korrel, waar je via Periscope eveneens content kan streamen. Maar Periscope laat zich niet kennen, en brengt meteen al een nieuwe functie uit.

Het is te zeggen, momenteel is het nog in testfase, maar het zou in de volgende weken wereldwijd uitgerold worden. Het gaat om een functie waardoor je bovenop je live video feed kan tekenen. Je kan kiezen tussen drie hoofdkleuren, of een druppelteller gebruiken om een kleur van je live video te gebruiken. De tekening zal na enkele seconden terug vervagen.

Waarvoor je dit kan gebruiken? Om bijvoorbeeld een persoon of een voorwerp aan te duiden in je stream. Geen wereldschokkende nieuwigheid, wel leuk. Meer bij The Next Web en The Verge.
http://thenextweb.com/apps/2016/04/11/periscope-tests-letting-doodle-top-live-streams/
http://www.theverge.com/2016/4/11/11409376/twitter-periscope-sketching-draw-live-video-app
GOOGLE WERKT AAN DE TOEGANKELIJKHEID VAN ZIJN APPS
Technologie moet toegankelijk zijn voor iedereen, zo meent Google, en dat betekent bijvoorbeeld ook voor slechtzienden die een screenreader nodig hebben of grotere tekst, voor mensen met motorische beperkingen die bijvoorbeeld niet met een aanraakscherm kunnen werken, voor mensen met hoorproblemen die de geluiden van hun toestellen niet kunnen horen.

In een blog post heeft Google enkele van de nieuwe functies op een rijtje gezet, die deze toegankelijkheid moeten verhogen voor het Chrome OS, voor Android, voor enkele van zijn web apps. De hele reeks vind je bij uitgebreid bij PC World. Wij overlopen even kort:
- Voor Android: ontwikkelaars kunnen in de Accessibility Scanner testen of hun app toegankelijk is; de tool zal meteen ook suggesties geven om de toegankelijkheid te verbeteren. Je kan zelf ook de app downloaden om te zien of de apps die jij op je toestel geïnstalleerd hebben, aan de criteria voldoen. Bovendien is er Voice Access Bea, waarbij je je toestel met je stem kan commanderen.

- Voor Chrome OS: heb je een Chromebook, dan kan je nu jezelf aanmelden voor de ChromeVox next Beta, om te zien wat er met de ingebouwde screen reader van Chrome mogelijk is.

- Voor Google Docs: nieuwe mogelijkheden om te typen, bewerken, formatteren via je stem.
Mooi van Google, toch?
http://www.pcworld.com/article/3054664/mobile/google-promotes-accessibility-with-new-features-for-android-chrome-os-and-google-docs.html
http://9to5google.com/2016/04/11/google-new-voice-access-app/GOOGLE PLAY MOVIE MAAKT HET DELEN VAN CONTENT IN JE GEZIN GEMAKKELIJKER
Tot nu toe was alle content die je via de Google Play aankocht redelijk privé. Een film speel je alleen maar af op jouw toestel; je kan het streamen naar je tv natuurlijk, maar het bestand zelf blijft op jouw toestel staan. In de toekomst zou dat verbeteren, zo wijst PC World erop.

De nieuwe versie van Google Play Movies app heeft niet alleen nieuwe icoontjes gekregen, maar er zijn aanwijzingen dat Google binnenkort zou uitkomen met een gezinsformule, zodat je content zou kunnen streamen vanuit een gedeelde bibliotheek.

Google zelf heeft hierover nog niets gezegd, maar Android Police zou in de code van de APK verschillende hints gevonden hebben die op zo'n familiebibliotheek wijzen. Het feit dat verschillende playbacks niet tegelijkertijd mogen afgespeeld worden bijvoorbeeld is zo'n aanwijzing.

Google biedt al een soort gezinsformule aan bij zijn Play Music platform: tot 6 personen hebben toegang tot alle streaming diensten aan $15 per maand. Een platform om de film en feuilletons in het gezin te delen, die je via het internet aankoopt, zou meer dan welkom zijn.
http://www.pcworld.com/article/3054057/android/google-play-movies-update-inches-closer-towards-shared-family-library.htmlFACEBOOK F8: ACCOUNT KIT EN ANALYTICS
In San Francisco heeft Facebook zijn F8 conferentie gehouden, een conferentie vooral voor ontwikkelaars. Trouwe lezers weten dat wij geen fan zijn van Facebook. Wij raden regelmatig de gebruikers af om hun privacy toe te vertrouwen aan het sociale netwerk van Mark Zuckerberg. Wij raden eveneens bedrijven af om hun business plannen toe te vertrouwen aan Facebook, er te zeer op te vertrouwen, omdat zij teveel macht geven aan het sociale netwerk. Maar nieuws is nieuws, en Facebook heeft echt wel wat interessante dingen in petto.

Hier gaan we dan. Om te beginnen heeft Facebook een nieuwe tool ontwikkeld die gebruikt kan worden als authenticatie: Account Kit. Ontwikkelaars kunnen hiermee een login pagina aanmaken waarin de gebruiker zijn e-mail adres invult, zijn telefoonnummer, of een Facebook login. Wie dan de app gebruikt die met Account Kit gemaakt werd, kan een account bij die app aanmaken door zijn telefoonnummer in te tikken, waarna hij een code krijgt op zijn telefoon, en hij die code moet invullen in de app om zichzelf aan te melden. Het is Facebook dat het hele systeem achter de inlogs op zich neemt. Waarbij ontwikkelaars én gebruikers dus weer een stukje afhankelijker worden van Facebook.

Verder werden er ook verbeteringen aangebracht aan Facebook Analytics for Apps. Dat is een tool die nu al in meer dan 450.000 apps zit, en waarmee ontwikkelaars kunnen zien hoe hun app gebruikt wordt. Door deze 'verbetering' zullen de ontwikkelaars meer over jou te weten komen, althans niet specifiek over jou zelf, maar wel de categorie mensen tot wie jij behoort, zoals Sales of Management. Facebook geeft namelijk informatie mee uit zijn database over jouw scholing en job.

Het griezelige is wel dat dit ook werkt wanneer jij niet in Facebook ingelogd bent via de app. Met andere woorden: ontwikkelaars zullen dus weten wat hun gebruikers voor den brode doen, ook al is het in algemene termen, zonder dat de gebruiker expliciet toestemming gegeven heeft voor het doorgeven van deze informatie.

En als je hhet ons vraagt, zullen privacy waakhonden meteen op hun achterste poten staan wanneer zij dit lezen...

Meer hierover bij PC World.
http://www.pcworld.com/article/3055011/application-development/facebook-helps-developers-with-new-analytics-and-login-tools.html
FACEBOOK F8: 360 GRADEN CAMERA
Op de F8 conferentie viel heel wat nieuws te rapen. Het meeste uiteraard software - dit was een conferentie voor ontwikkelaars. EN dan is de aankondiging van een 360° camera toch wel opmerkelijk. Gaat Facebook zich ook met hardware bezighouden?

Neen. Het is een systeem dat Facebook uitbrengt, om high-end video te capteren, dus software. Facebook brengt de software uit als open source via GitHub, en hoopt dat hardware fabrikanten deze software zullen integreren in hun toestellen.

Het systeem maakt in principe gebruik van een toestel dat eruitziet als een vliegende schotel, en 17 camera's aan boord heeft. De beelden die met het toestel gemaakt worden, worden door het systeem automatisch gerendered. 14 van de camera's hebben een breedhoek, één vissenoog camera zit bovenop het toestel en twee andere onderaan. Zo kan het toestel de hele omgeving vastleggen, zonder de staander te tonen waarop de camera staat.

Facebook moedigt dus cameramakers om het Surround 360 systeem in hun toestellen te integreren. Maar zoals je al begrepen hebt zullen die toestellen echt niet goedkoop zijn. Want volgens Facebook kost het $30.000 om alleen al de materialen te kopen die nodig zijn om een Surround 360 camera te bouwen.

Meer info, met foto's, bij The Verge
http://www.theverge.com/2016/4/12/11395898/facebook-surround-360-video-camera-vr-f8-conference
FACEBOOK F8: RIGHTS MANAGER
We beginnen met een toevoeging aan onze rubriek "nieuwe woordjes leren", namelijk het woord "Freebooting". Dat is een term die gebezigd wordt om een praktijk te omschrijven die niet echt netjes is - het stelen van video's. Vaak nemen mensen (maar ook bedrijven!) filmpjes die zij elders op het net gevonden hebben, bij YouTube, op tv, of bij andere Facebook Pages, en dan publiceren zij die op hun eigen pagina, net alsof zij ze gemaakt hebben. De bedoeling: meer fans en bezoek te krijgen. De échte makers van die content zijn natuurlijk ongelukkig, want hun werk wordt gestolen en zij krijgen minder bezoek.

Daarom brengt Facebook nu een tool uit die Rights Manager heet. Het is een tool die enkel voor Pages beschikbaar is, dus niet voor wie enkel als gewone gebruiker een simpele Facebookaccount heeft.

Met deze tool kan een bedrijf met een Pagina videofilmpjes uploaden naar een speciale dienst van Facebook, om te vermijden dat anderen die filmpjes zouden gebruiken. Facebook zal dan in het oog houden of er ergens op Facebook kopieën van deze filmpjes geüpload worden. Is dat het geval dan zal Facebook, afhankelijk van de instellingen van de Page, deze automatisch als een inbreuk melden zodat de video verwijderd wordt, of de originele uitgever verwittigen.

Zelfs Live video's kunnen gemonitord worden. Bij TechCrunch vind je een uitgebreide bespreking van de tool.

Morgen gaan we verder met de nieuwigheden van de Facebook conferentie.
http://techcrunch.com/2016/04/12/content-fb/
FACEBOOK: RECHTSTREEKSE QUOTES
Er valt echt zoveel nieuws te vertellen over de F8 conferentie van Facebook voor ontwikkelaars, dat het moeilijk is om echt volledig te zijn. We doen een poging om kort enkele nieuwe dingen aan te stippen.

Een artikel dat we beginnen met een nieuw woord voor ons woordenboek: "screenshorts". Dat omschrijft een manier die gebruikt wordt, vooral op Twitter met zijn 140-karakters limiet, om toch langere tekst te kunnen citeren. Je neemt dan een screenshot van die tekst, en publiceert hem als foto.

Facebook heeft die  140-tekens limiet niet, maar daar worden toch ook vaak screenshots gedeeld. Daarom heeft het nu "quote sharing" uitgebracht, een tool die ontwikkelaars in hun app kunnen inbouwen, zodat jij vanuit die app een stukje tekst kan citeren naar Facebook zelf.

Als voorbeeld haalt Facebook een samenwerking aan met Amazon, dat Quote Sharing al in zijn Kindle e-reader ingebouwd heeft. Je moet dus niet langer een tekst markeren, dan de optie kiezen om te kopiëren, naar Facebook gaan en daar een posting zetten en de tekst plakken. Neen, gewon de tekst markeren, en de optie Sharen naar Facebook kiezen. Facebook plaatst automatisch de tekst in een nieuwe posting, in block quote formaat. Bovendien wordt er een preview toegevoegd van de originele url.

Het lijkt een simpele functie, maar toch is dit voor Facebook belangrijk. Je kon verleden week al lezen dat de mensen zelf minder content delen op Facebook. Door het hen nog gemakkelijker te maken om teksten te citeren, hoopt Facebook dat tij te keren. Meer bij The Verge
http://www.theverge.com/2016/4/12/11411330/facebook-quote-sharing-button-f8-conference-2016FACEBOOK F8: EEN VR SELFIE STICK
Op de F8 conferentie heeft Facebook het onderwerp Oculus aangesneden - want dat is, als je het vergeten mocht zijn, ook een van de afdelingen van Facebook. En Facebook heeft enkele toch wel verrassende toepassingen voor Oculus.

Bij The next web zie je een demo van een mogelijke toepassing. En daaruit blijkt dat Facebook de toekomst van Oculus eerder sociaal ziet, niet als een individuele beleving. Zo zou je je vrienden via Oculus kunnen 'ontmoeten'. Het is te zeggen: je bent in verschillende ruimten, maar je transponeert je als het ware via VR in een gemeenschappelijke ruimte.

Je kan zelfs een selfie maken van jou en je vriend, in die ruimte. Zo lijkt het of je Londen of Parijs samen bezocht hebt, zonder er ooit geweest te zijn.

Een technisch hoogstandje, dat erg leuk is. Maar zal het ook de toekomst zijn? Zullen we allemaal met een helm rondlopen, en andere mensen ontmoeten in virtuele ruimten, terwijl we de mensen die écht rondom ons zijn straal voorbijlopen?

Meer bij The Next Web.
http://thenextweb.com/facebook/2016/04/13/facebook-vr-selfie-stick-oculus/FACEBOOK: GESPONSORDE BOODSCHAPPEN IN MESSENGER
Nog een andere belangrijke aankondiging op de Facebook F8 conferentie voor ontwikkelaars was het feit dat je voortaan in Messenger ook gebruik kan maken van chatbots. Nu zijn die chatbots een nieuwe vorm van communicatie die door vele online diensten naar voren geschoven worden, en die eigenlijk een apart artikel verdienen om er dieper op in te gaan. Hierover later dus meer.

Maar wat ons wel opviel was een andere aankondiging, die ook met Messenger te maken heeft. Het lijkt namelijk dat jouw Messenger voortaan niet meer zo privé zal zijn als je zelf zou willen - je zou er namelijk gesponsorde boodschappen te zien krijgen.

Facebook kondigt wel aan dat het enkel boodschappen zijn van bedrijven waarmee jij voorheen al zelf contact opgenomen hebt. Maar of dit feit voldoende is om deze boodschappen niet als spam te laten overkomen bij de gebruiker, is nog de vraag.

Er zou, volgens TechCrunch, nog een tweede vorm van bron van inkomsten in Messenger verpakt worden. Dat zijn de "Click to Message" advertenties die in de news feed van de gebruiker verschijnen. Telkens de gebruiker op zo'n chat knop klikt, zal Facebook een commissieloon opstrijken van de adverteerder.

Leuk nieuws voor Facebook, dat zijn portemonnee weer ziet aanzwellen. Leuk nieuws voor de adverteerder, die de gebruiker op weer nieuwe manieren kan bereiken. En de gebruiker? Die kan alleen maar zuchten en gelaten toezien...
http://techcrunch.com/2016/04/12/facebook-sponsored-messages/   
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop*** In Venlo komt er een restaurant waar je eten in 3D geprint wordt!
http://www.jakajima.be/veulnieuws/lt.php?id=LEkAVAsGGg8JX0UFUVYCUA

*** Adobe lanceert nieuwe mogelijkheden voor de productie van video en film
Virtual Reality-, animatie- en geluidsinnovaties beschikbaar in Adobe Creative Cloud
http://lewisprbe.hosting.augure.com/Augure_LPBE/default.ashx?WCI=EmailViewer&id=70516a01-42b9-4f4f-af18-459afeb5a656

*** Huawei P9 maakt haar debuut in Londen -
Dankzij de dubbele cameralens, in samenwerking met Leica, krijgt smartphone fotografie een nieuwe dimensie
http://www.huaweimobile.be

***  Textgain, een spin-offbedrijf van de Universiteit Antwerpen, heeft software ontwikkeld waarmee onder meer haatberichten kunnen worden gedetecteerd, bijvoorbeeld uit de hoek van terroristen zoals IS. Ook marketeers kunnen er hun voordeel mee doen.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20160415_02238978

*** De allereerste audiofilter voor Instagram heeft het licht gezien én hij is Belgisch! Epicgram is een audiofilter die klassieke soundtracks combineert met slow motion-beelden om je filmpjes echt spannend te maken. En geef maar toe, zelfs een slak wordt spannend met Schubert. Wij hebben het getest!
http://newsmonkey.be/article/65931Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Wat doorgaat voor vrouwelijke intuïtie,
is vaak niet meer dan manneljke doorzichtigheid.
-George J. Nathan-

 
De nieuwe oogstALTERNATIEVE ZOEKERS: IXQUICK
Een verrassend snelle zoeker, want de resultaten worden in een mum van tijd opgehaald, veel sneller dan bij Google, zo bleek bij onze test. Geef je Panama Papers in, dan krijg je meteen een hele reeks resultaten, die je kan opdelen in tijd (elke periode, afgelopen 24uur week, maand, jaar) of Internet (geschreven in het Nederlands of pagina's uit België).
Een zoeker die wij ongetwijfeld nog meer gaan gebruiken!
Ixquick belooft ook dat er geen cookies geplaatst worden in je browser, en dat jouw details niet bijgehouden worden. Ixquick spreekt trouwens ook Nederlands.
[Taal: ENG/NL]
https://ixquick.com/


ALTERNATIEVE ZOEKERS: ASK.COM

Ach, onze favoriete butler die zoekresultaten op een opdienblad aanreikt bestaat nog steeds! Alleen.. weigert hij je in het Engels te bedienen. Wanneer je Ask.com intikt in je browser, word je naar de Franstalige versie gebracht, waar onze Jeeves je vraagt om op de knop "chercher" te tikken. Wil je de zoekmachine in het Engels aan de praat krijgen, dan moet je het webadres us.ask.com gebruiken... maar daar is onze arme Jeeves afgevoerd, en vervangen door een modernere interface. Spijtig!
[Taal: ENG/FR]
http://us.ask.com/
http://www.ask.com


ALTERNATIEVE ZOEKERS: SLIDESHARE
Dit is geen algemene zoeker - slideshare concentreert zich op de content die mensen gepubliceerd hebben via de site. SlideShare is namelijk een online dienst waar je presentaties en dia's ervan kan plaatsen, om die na je presentatie ook toegankelijk te maken voor mensen die niet op het event aanwezig waren.
De zoekmachine van SlideShare laat je dus zoeken in de content van die presentaties. En daar vind je dus ongelooflijk interessante informatie!
[Taal: ENG]
http://www.slideshare.net/


ALTERNATIEVE ZOEKERS: CREATIVE COMMONS
CC Search is erg handig wanneer je afbeeldingen zoekt die je kan gebruiken op je website, en die vrij van rechten zijn. Het is te zeggen: sommige afbeeldingen mag je gratis gebruiken, maar moet je wel de autuer vermelden. GENG]
Gewoon een trefwoord intikken in de zoekmachine, en je bent vertrokken. De zoekmachine gaat op zoek bij o.a. Europeana, Flickr, Jamendo, Wikimedia Commons, ccMixter, en meer.
[Taal: ENG]
https://search.creativecommons.org/


ALTERNATIEVE ZOEKERS: GIPHY

Op zoek naar een leuke bewegende gif om een artikel of een mailtje mee op te fleuren? Dan is Giphy het adres waar je moet zijn. Je geeft een trefwoord in, en je krijgt leuke gifjes. Eén waarschuwing echter: bij het woord "cat" is de stortvloed niet te overzien!
https://giphy.com/


MINUTE: EFFICIËNT VERGADEREN
Een startup die een dienst biedt via een app. Volgens de makers helpt de ap om een meeting voor te bereiden: agendapunten worden verzameld, tijdens de vergaderingen heb je alle documenten meteen bij de hand, en na de vergadering kan je alles vlot verwerken.
[Taal: ENG]
http://getminute.com/


IS ER NOG IETS OP TV VANAVOND?
De tijd dat je nog een papieren televisiegids nodig had, ligt al ver achter ons. Sterker nog: we raden aan die bomen gewoon te laten staan en iedereen een van de handige tv-apps te laten installeren die er te krijgen zijn voor smartphones en tablets. (Bron: Hans)
http://computertotaal.nl/algemeen/is-er-nog-iets-op-tv-vanavond-69492


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ANTIGIFCENTERUM
Bij gif denken we aan bijtende producten voor de schoonmaak. Maar ook planten kunnen giftig zijn, voor kinderen of voor jouw huisdier. De website Antigifcentrum wil jou op de hoogte houden van de producten en planten waarvoor je moet opletten. Een nieuwsbrief stuurt je regelmatig nieuwe updates. (Bron: Alina)
[Taal:NL]
http://www.antigifcentrum.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MUZIEK VAN TOEN JE 16 WAS
De leeftijd van 16 is een belangrijk scharniermoment van je leven. Je puberteit is voorbij, je begint stilaan te voelen wat verantwoordelijkheid is. Maar vooral: je wil jezelf leren ontdekken, je eigen voorkeuren. Ook onder andere van muziek. Deze tool van de Nederlandse zender KRO wil jou terug laten beleven welke muziek veel gedraaid werd in het jaar dat jij 16 is. Je moet enkel je geboortejaar aanduiden, en je bent vertrokken! (Tip: Hans)
[Taal: NL]
http://muziekvantoenik16was.kro.nl/


VRIJDAG MULTIMEDIA: THE CARTOONIST

Cartoons kunnen je vaak een andere kant van het nieuws tonen. Ze laten je nadenken, ze laten je je wenkbrauwen fronsen, ze laten je lachen. Op deze site kan je het werk van een twintigtal Belgische cartoonisten bekeken, maar ook hun artwork aankopen op bijvoorbeeld een mok.
[Taal: NL]
http://www.thecartoonist.be/nl/


VRIJDAG MULTIMEDIA: ASTRONOMY PICTURE OF THE DAY
Deze website is van de Nasa, en elke dag krijg je er prachtige foto's van een of ander natuurverschijnsel ergens op onze wereld. Indrukwekkend. Je krijgt er ook een woordje uitleg bij door een professionele astronoom.
[Taal: ENG]
http://apod.nasa.gov/apod/archivepix.html
Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Google Agenda krijgt de mogelijkheid om doelen toe te voegen
http://www.belgiancowboys.be/algemeen/google-agenda-laat-je-doelen-instellen
- HTC heeft zojuist zijn nieuwste toptoestel gelanceerd: de HTC 10.
http://www.belgiancowboys.be/mobile/het-nieuwe-toptoestel-van-htc-htc-10-officieel-voorgesteld


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Facebook: Verwijderen Erdoganprent was foutje
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4281419/2016/04/13/Facebook-Verwijderen-Erdoganprent-was-foutje.dhtml
- StukTV wint VEED Award: 'Televisiewereld is jaloers'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4278729/2016/04/08/StukTV-wint-VEED-Award-Televisiewereld-is-jaloers.dhtml
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - ISE: NuVo lanceert Keypad K10-bediening voor muziekspelers
http://www.elektrozine.be/ez/article/9795/ISE-NuVo-lanceert-Keypad-K10-bediening-voor-muziekspelers.html
- De led retro-renaissance van Sylvania
http://www.elektrozine.be/ez/article/9754/De-led-retro-renaissance-van-Sylvania.html


*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- Maakt Facebook zich op om de strijd aan te gaan met YouTube?
https://www.digimedia.be/News/nl/19440/maakt-facebook-zich-op-om-de-strijd-aan-te-gaan-met-youtube.html
- Linkman vliegt met Belgische start-upscene naar New York
https://www.digimedia.be/News/nl/19441/linkman-vliegt-met-belgische-startupscene-naar-new-york.html

 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Piraterij slaagt er weer niet in de film kapot te maken
http://computertaal.info/2016/04/15/piraterij-slaagt-er-weer-film-kapot-maken/
- Review: Samsung Galaxy A5
http://computertaal.info/2016/04/14/review-samsung-galaxy-a5-2016/


 *** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- België publiceert dronewetgeving met strenge regels rond recreatief gebruik
http://tweakers.net/nieuws/110383/belgie-publiceert-dronewetgeving-met-strenge-regels-rond-recreatief-gebruik.html
- Duitsland wil anonieme simkaarten verbieden onder nieuwe antiterreurmaatregelen
http://tweakers.net/nieuws/110379/duitsland-wil-anonieme-simkaarten-verbieden-onder-nieuwe-antiterreurmaatregelen.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Kamer maakt alle overheidsdata vrij beschikbaar voor bedrijven en burgers
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/kamer-maakt-alle-overheidsdata-vrij-beschikbaar-voor-bedrijven-en-burgers/article-normal-691527.html
- Team van Antwerpse moslims wil IS counteren op sociale media
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/team-van-antwerpse-moslims-wil-is-counteren-op-sociale-media/article-normal-691491.html*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Belgische scale-up Xpenditure wint Best of Show-award op Europese FinTech Awards
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/belgische-scale-up-xpenditure-wint-best-of-show-award-op-europese-fintech-awards
- Zo krijg je toegang tot verborgen berichten in Facebook Messenger
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/hoe-je-toegang-kan-krijgen-tot-verborgen-berichten-in-facebook-messenger
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


  Tip van Hans: 5 manieren om gratis grote bestanden te versturen
Geschreven door: Redactie Computer!Totaal -  5 apr. 2016 10:35:00
Als je even een Word-docje naar iemand moet sturen, dan is dat zo gepiept. Maar soms moet je een bestand versturen dat honderden megabytes groot is. Dan kun je het met je mailaccount niet af. We zetten hier drie handige sites voor je op een rij, waarmee je grote bestanden eenvoudig kunt versturen.
http://computertotaal.nl/apps-software/5-manieren-om-gratis-grote-bestanden-te-versturen-63563

Tip van Hans: Tips voor Vivaldi, de browser voor power-users
Opera-oprichter Jon von Tetzchner lanceert vandaag zijn nieuwe browser, Vivaldi. Deze was sinds vorig jaar als bètaversie te draaien, maar kan met de release van versie 1.0 als 'klaar voor gebruik' worden beschouwd. PCM neemt een kijkje dichterbij.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/tips-voor-vivaldi-de-browser-voor-power-users.html


Tip van Hans: hoe zie ik of er iemand op mijn netwerk zit?
Hoe goed je je wifi-netwerk ook beveiligd hebt, je weet nooit zeker of toch niet iemand stiekem kan meesurfen op je draadloze verbinding. Gelukkig is er een manier om te zien welke apparaten er op je netwerk zijn aangesloten. Wireless Network Watcher brengt alles in kaart.
http://computertotaal.nl/internet-thuis/hoe-zie-ik-of-er-iemand-op-mij-netwerk-zit-69578


Tip van Hans: Nieuwe torrent-streamingdienst duikt op, WebTorrent Desktop
Het is het grootste hoofdpijndossier van auteursrechtenorganisaties, vooral omdat ze zo populair zijn: torrent-streamingdiensten zoals Popcorn Time. Telkens duiken er weer nieuwe op, zoals nu het geval is met WebTorrent Desktop.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/nieuwe-torrent-streamingdienst-duikt-op-webtorrent-desktop.html


Tip van Hans: Meer over Bash op Windows
Linux-commando's op Windows 10 draaien met Bash
Met de nieuwe build 14316 voor Windows 10 kun je gebruik maken van Bash-scripts om Linux-commando's uit te voeren. Die optie zit echter goed verstopt, dus we vertellen je hoe je hier precies mee aan de slag gaat.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/linux-commandos-op-windows-10-draaien-met-bash.html


Tip vanHans: Windows 10 binnenkort te ontgrendelen met hulp van externe apparaten
Microsoft is bezig een alternatief systeem te ontwikkelen om je Windows 10-computer te ontgrendelen en in te loggen in je gebruikersaccount. Op dit moment is dit al mogelijk via Windows Hello, waarbij gebruik gemaakt kan worden van een speciale camera die een diepte scan van je hoofd maakt, maar ook met een iris- of vingerafdrukscanner. Binnenkort kan dit ook met een smartphone of wearable.
http://www.techzine.nl/nieuws/43209/windows-10-binnenkort-te-ontgrendelen-met-hulp-van-externe-apparaten.html


Tip van Hans: Microsoft toont nieuw startmenu Windows 10 in actie
Als onderdeel van de aankomende Redstone-update voor Windows 10 werkt Microsoft onder andere aan een vernieuwd startmenu. Het bedrijf toont nu hoe dat er mogelijk uit komt te zien.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/microsoft-toont-nieuw-startmenu-windows-10-actie.html


Tip van Hans: Windows 10 niet gevoelig voor gevaarlijkste Linux Bash-commando
Eigenlijk hadden we van te voren kunnen weten dat fanatieke IT-professionals het zouden uitproberen, het gevaarlijkste Linux-commando dat je in Bash kan uitvoeren, namelijk "rm -rf /". Dit commando geeft de opdracht om de complete harde schijf inclusief alle externe apparaten die aan het systeem verbonden zijn te wissen.
http://www.techzine.nl/nieuws/43197/windows-10-niet-gevoelig-voor-gevaarlijkste-linux-bash-commando.html


Voor deze rubriek danken wij Gerard Schaefers (Sjeef): http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html en Mac-kenner Arnold voor hun hulp bi Mac-onderwerpen en Hans voor de vele tips!
 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

AUDIO/VIDEO VERVANGERS: AVSTODVD
Windows
Een interessant artikel, ons aangereikt door medewerker Wim W., brengt software die je kan gebruiken in plaats van andere programma's, die je niet bevallen omdat zij te duur zijn, te log, of teveel bloatware bevatten.
Om te beginnen AVStoDVD. Dat vervangt Nero Burning ROM en Roxio Creator: het zet je AV video bestanden om naar een formaat dat compatibel is met DVD zodat je daarvan een afspeelbare DVD kan maken. Het bevat een editor voor het menu van de DVD, en een editor voor de muziek en de video.
https://sites.google.com/site/avstodvdmain/
http://www.datamation.com/open-source/open-source-audiovideo-apps-33-replacements-1.html


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: BURN
OS X
Dit progje biedt een simpele interface, maar toch ook geavanceerde opties om cd's en dvd's vanop je Mac te branden. Je kan audio dvd's cd's, DivX disks, MP3 disks en meer maken.
http://burn-osx.sourceforge.net/Pages/English/home.html


NIRLAUNCHER: HANDIGE TOOLS


Windows - 22,8 MB - freeware
Dit pakket bundelt meer dan 180 praktische tools van NirSoft om je systeem soepel en clean te houden.
http://launcher.nirsoft.net/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: INFRARECORDER
Ook dit is een vervanger voor Nero Burning ROM en Roxio Creator. Hij werkt enkel voor Windows, en je kan cd's en dvd's branden. De tool laat je ook toe om een rewritable disk blanco te maken. Je kan hem ook in Windows integreren, zodat het gemakkelijker is om met een rechterklik iets op een externe dvd te doen.
http://infrarecorder.sourceforge.net/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: DVD FLICK
Opnieuw een tool voor Windows; dvd Flick ondersteunt meer dan 45 verschillende bestandsformaten, meer dan 60 video codecs en meer dan 40 audio codecs.
http://www.dvdflick.net/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: EMULE


Deze tool, voor zowel Windows als OS X, helpt je bij het delen van bestanden. Naar eigen zeggen is het een van de populairste P2P clients om bestanden te delen. Je kan er torrents mee downloaden, en bestanden zoeken. Een vervanger dus voor BitTorrent.
http://www.emule.com/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: ARES
Ook dit is een vervanger voor BitTorrent, maar dan wel enkel voor Windows. Je kan niet alleen P2P bestanden delen (audio, video, software, documenten, afbeeldingen), maar ook chatten met elkaar. Bovendien bevat Ares een ingebouwde player voor het afspelen van bestanden, en een tool op je bibliotheek te organiseren.
http://aresgalaxy.sourceforge.net/


VRIJDAG APPDAG: STACK
Android - freeware
In dit spelletje voor je Android smartphone moet je blokken zo hoog mogelijk opstapelen, zonder dat ze omvallen. OP het eerste zicht erg simpel, maar toch niet zo gemakkelijk. Prachtig van vormgeving.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ketchapp.stack&referrer=utm_source%3D42matters.com%26utm_medium%3Dplayboard.me


DISQUS APP VOOR IPHONE
De webdienst Disqus is de motor achter heel veel commentaren op blogs. Nu is er ook een app voor de iOS toestellen, waarmee je meldingen kan volgen in verband met de commentaren die jij geplaatst hebt, en de discussies op de kanalen en websites die jij volgt. Een uitgebreide bespreking bij 9to5Mac.
http://9to5mac.com/2016/04/04/disqus-for-iphone-app/
https://itunes.apple.com/be/app/disqus/id1006908426?mt=8&ign-mpt=uo%3D4


(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Mijn begeerte naar luiheid
is al een begeerte te veel.
-Gerrit Komrij-