| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 24/01/2020
[Nieuws]Ook Vodafone trekt zich terug uit Libra
[Nieuws]Cijfers van Amazon en Netflix
[Hardware]Stilaan doorbraak in draagbare dialyse-toeste...
[Site]Vrijdag multimedia: 1000 gratis audioboeken
[Site]Vrijdag multimedia: ideetjes voor creatieve f...
[Software]Vrijdag appdag: Visit a City
[Software]Vrijdag appdag: Beach Glow thema
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Ook Vodafone trekt zich terug uit Libra
Het was de laatste tijd stil rond Libra, het project voor een digitale cryptomunt waarbij vooral de naam van Facebook als drijvende kracht opvalt. Maar het ziet er niet goed uit voor het project. Deze week kondigde Vodafone aan dat het zich terugtrekt uit het project.

Daarmee valt het aantal leden van de Libra Association, de organisatie die de ruggengraat van het project vormt, van 28 leden terug op 20, nadat eerder ook al Visa, MaserCard, PayPa, eBay, Strip, Booking Holdings en Mercado Pago eruit stapten.

Een streep door de rekening van Facebook. Het was zich bewust van het feit dat een "Facebook" munt op teveel bezwaren zou stoten, en zocht daarom steun van betrouwbare financiŽle instellingen. Dit heeft het wantrouwen van de autoriteiten op het vlak van privacy, witwasbestrijding, financiŽle stabiliteit niet kunnen wegnemen. Facebook wou die Libra munt gaan gebruiken in zijn bijhorende digitale portefeuille, de Calibra.

Vodafone kondigt, tussen haakjes, wel aan dat het nog andere financiŽle plannen heeft - en die zijn wel erg sympathiek. Het wil namelijk zijn inspanningen focussen op financiŽle inclusie. En dat via samenwerking met de mobiele geld-dienst M-Pesa in Afrika. Voor wie het nog niet wist: in Afrika is, veel meer dan in Europa, het mobieltje hťt toestel waarmee je alles doet. Ook je bankverrichtingen.

Meer bij CNBC.

https://www.cnbc.com/2020/01/21/vodafone-leaves-facebooks-li ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Cijfers van Amazon en Netflix
Even tijd voor wat cijfers - hoe goed doen al die streaming diensten het? Eerst wat over Amazon, en wel zijn streaming muziekdienst. Die heeft meer dan 55 miljoen gebruikers, wat zowel de betalende als de gratis-in-ruil-voor-advertenties gebruikers omvat. Hiermee komt Amazon dicht in de buurt van de 60 miljoen gebruikers van Apple; dat omvat eveneens betalende en gratis gebruikers, maar dat laatste zijn de gebruikers van de gratis proefperiode. Zoals je weet staat Apple Music standaard op elk iOS-toestel, zodat intekenen voor de gratis periode is een fluitje van een cent, terwijl je voor de Amazon muziekdienst zelf de stap moet zetten om de app te downloaden.

Spotify blijft nog altijd de onbetwistbare koning van streamin muziek met 113 miljoen betalende gebruikers - dus zonder alle gratis probeerversies of versies-met-ads mee te rekenen. Meer bij Reuters (1)

Over nu naar Netflix, dat cijfers bekend maakte voor het vierde kwartaal 2019. Die cijfers waren beter dan verwacht, wereldwijd, maar in de VS deden ze het minder goed, ongetwijfeld vanwege de opkomende concurrentie van diensten zoals Apple TV en DIsney Plus.

Werelwijd zijn er nu 167,1 miljoen gebruikers, dat zijn er 8,76 meer dan in het vorige kwartaal. De snelst groeiende regio is daarbij AziŽ - Pacific. In de VS waren er "slechts" 520.000 nieuwe abonnees, terwijl er 600.000 verwacht werden.

Financieel zijn de resultaten veel beter dan verwacht. Analisten hadden een inkomst van 53 dollarcent per aandeel verwacht, terwijl dat 1,30 dollar blijkt te zijn.

Nu moeten wij hier eerlijkheidshalve aan toevoegen dat Netflix toch een klein beetje gesjoemeld heeft met zijn cijfers bij het aantal kijkers. Waar vroeger een 'watch', een bekeken film of reeks, gerekend werd zodra iemand 70% van een episode of film bekeken had, is dat nu slechts... minstens 2 minuten.

Meer bij CNet.

Tussen haakjes: binnenkort krijgt Netflix er in Europa wat concurrentie bij: Disney+ maakte bekend wanneer het zal starten met zijn dienst in enkele Europese landen. En dat zal ťťn week vroeger zijn dan oorspronkelijk gedacht, voor het VK, Ierland, Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. BelgiŽ zit er helaas niet bij - dat zou tot de zomer moeten wachten. In Nederland werd de dienst al in november gelanceerd, om het platform te testen. (3)

https://www.cnbc.com/2020/01/21/vodafone-leaves-facebooks-li ...
https://www.cnet.com/news/netflix-takes-swipe-at-disney-plus ...
https://www.bbc.com/news/technology-51189379
geef uw reactie hier

[Hardware] Stilaan doorbraak in draagbare dialyse-toestellen
Volgens Tech in Asia zijn er verschillende start-ups die werken aan draagbare nierdialyse-toestellen. Die zouden een grote verbetering van de levenskwaliteit brengen van mensen met nierproblemen. Verschillende bedrijven zijn ermee bezig, zoals het Zweedse Triomed, het Amerikaanse Wearable Artifical Organs, het Nederlandse Nandialys en AWAK uit Singapore.

Dat laatste heeft verleden jaar al de klassificatie als "breakthrough device" gekregen van de Amerikaanse Food & Drug Administration, zodat het zijn ontwikkeling nu kan versnellen. Het toestel heeft een pomp en wegwerpcartridges, die het gif uit het bloed zuiveren tijdens wat de peritoneale dialyse (PD) genoemd wordt. Die is namelijk anders dan een hemodialyse: daarbij wordt het bloed buiten het lichaam gezuiverd, dus even omgeleid naar een machine waar het gezuiverd uitkomt en terug het lichaam ingaat. Bij PD daarentegen wordt er een oplossing in het bloed gespoten, die de giften absorbeert en dan verwijdert.

Eťn zo'n cartridge kan gedurende 7 tot 10 uur per dag gebruikt worden, en kan elk uur ongeveer 2 liter van de oplossing verwerken.

Het toestel werd in 2018 bij klinische testen als veilig genoemd, en in de volgende 12 tot 18 maanden volgen nog meer proeven, waarna AWAK in Singapore op de markt zou gaan met zijn toestel. Ook concurrenten zouden met hun toestellen tegen 2022 op de markt komen.

Een hoopgevende evolutie voor heel wat nierpatiŽnten. En een herinnering aan het feit dat tech toch eigenlijk vooral om mensen en de verbetering van hun levenskwaliteit zou moeten gaan, niet om al die liflafjes en gadgets die wel leuk zijn, maar niets toevoegen aan onze maatschappij.

https://www.techinasia.com/singapore-startup-portable-kidney ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: 1000 gratis audioboeken
Over de website Open Culture hebben wij al vaker verteld. Maar wist je dat je er ook audioboeken vindt die je gratis kan downloaden? Het zijn zowel cursussen, educatieve boeken, zelfs boeken om een taal te leren, maar ook novelles en spannende boeken. Helaas enkel in het Engels.
[Taal: ENG]

http://www.openculture.com/freeaudiobooks
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: ideetjes voor creatieve foto s
Jorda Koalitic is een ster op Instagram. In deze video van 12 minuten toont hij 100 van zijn creatieve foto's, maarbiedt je ook een blik achter de schermen hoe hij die foto's maakte. Meteen heb je een boel ideetjes voor leuke foto's om zelf te maken.

https://www.instagram.com/jordi.koalitic/
https://www.tiktok.com/@jordi.koalitic
https://youtu.be/iByu4oRByh0
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Visit a City
(Web, Android, iOS)
Een handige app, voor wie een trip plant. Her vind je namelijk uitgestippelde routes voor ťťn of meerdere dagen, naar believen. En jawel, je vindt er ook trips voor Europese, zelfs Vlaamse steden!
[Taal: ENG]

https://www.visitacity.com/
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Beach Glow thema
Met dit thema voor je Windows computer krijg je 18 prachtige afbeeldingen van stranden, die je als desktop behangpapiertje gebruiken kan.

https://www.microsoft.com/en-us/p/beach-glow/9nw0xzmjb8xj?ci ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Ook Vodafone trekt zich terug uit Libra... 24/01
Cijfers van Amazon en Netflix... 24/01
Binnenland: Deliveroo voor het Arbeidsauditor... 23/01
Binnenland: Google topman Sundar Pichai op be... 23/01
Binnenland: geen Vlaamse Netflix... 23/01
Belangrijk lek in vaak gebruikte zakelijke so... 22/01
O gruwel: Microsoft overweegt advertenties in... 22/01
Zuid Amerikaanse landen verontwaardigd om toe... 22/01
Nieuwe woordjes leren: Fleeceware... 21/01
Desinformatie as a Service: louche PR bedrijv... 21/01
Meer artikels ....
Hardware
Stilaan doorbraak in draagbare dialyse-toeste... 24/01
Binnenland: IMEC werkt aan slimme display... 16/01
Samsung lanceert smartphone voor veldwerk... 15/01
Firefox snel updaten... 14/01
Bluetooth LE Audio: nieuwe standaard... 08/01
Dragonfly Hyperscooter: een nieuwe speler in ... 22/12
Bundel Windows apps voor de Mac... 17/12
Nieuws binnenland: Oxypoint brengt medische i... 12/12
Glazen plaat als opslagmedium... 12/11
Facebook maakt video onherkenbaar voor gelaat... 04/11
Meer artikels ....
Oor
Heimwee: podcast voor de Thuis-fan... 20/01
Relaas: de appel valt niet ver van de boom... 09/01
Podcast: enkele tips... 31/12
Spotify test Testbuds... 20/12
Oor: Bjorn Soenens over de Amerikaanse histor... 12/12
Podcasts voor kinderen... 21/11
Podcast: De Tijd Vooruit... 07/11
Oor: nieuw podcastplatform... 23/10
Oor: muziekdiensten... 10/10
Hoorspelen: antwoord van VRT... 23/09
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: 1000 gratis audioboeken... 24/01
Vrijdag multimedia: ideetjes voor creatieve f... 24/01
Hier spreekt men Nederlands: Biografisch Port... 23/01
Hier spreekt men Nederlands: HoeDoe... 23/01
Hier spreekt men Nederlands: Cijfers... 23/01
Cheatography: cheat sheets... 22/01
Climate Finder: reis plannen... 22/01
Manifest: notities in de browser... 22/01
GoProNext: GoPro File Transfer... 22/01
Radiohead lanceert Public Library... 21/01
Meer artikels ....
Tip
Tip: snelkoppeling voor Google Calendar... 20/01
Tip: 20 tips voor 2020... 16/01
Tip: voeg films toe aan een Watchlist bij Goo... 07/01
Tip: tekst of getallen extraheren uit Excel... 06/01
Tip: 5 instellingen die je meteen moet verand... 02/01
Tip: 16 nuttige dingen die je met Google Maps... 27/12
Google Drive en Microsoft OneDrive vergeleken... 22/12
Alles wat je moet weten over TikTok... 17/12
Tip: De Google Finance functie in Google Shee... 13/12
Tip: gewiste tweets van politici... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Visit a City... 24/01
Vrijdag appdag: Beach Glow thema... 24/01
App Nederlands: 4411... 23/01
Nototo: notities op een map... 21/01
Audials One 2020: je content terug op je eige... 21/01
CoderMirror: tool voor ontwikkelaars... 20/01
Calmind: zoek de rust op... 20/01
Star Wars The Force Coding Kit... 17/01
App Nederlands: Wanda... 16/01
Greenshot Screencapture... 15/01
Meer artikels ....

Januari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

December
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

November
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2020 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2020