| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 17/09/2014
[Nieuws]Apple Healthkit: experiment op kleine schaal
[Nieuws]Apple Pay: weerwerk van PayPal
[Nieuws]Microsoft zit niet stil: koopt Minecraft...
[Site]Live Earthquake Mashup: aardbevingen opvolgen
[Site]Vandrico: toepassingen voor Google Glass
[Site]Localfu: reizen uitgestippeld door mensen ter...
[Tip]Win8: Programma's sneller starten
[Software]ZZ Photo
[Software]Steven: een social app met emoji's
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Apple Pay: veilig... maar duur ...
Hier spreekt men Nederlands: MediaMonkey ...
GIF YouTube: een gif maken van een fragment ...
Vrijdag multimedia: VTM ...
Buycott: activisme op persoonlijk niveau ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple Healthkit: experiment op kleine schaal
En neen, Apple zal je bloedsuiker niet zelf meten!
Twee Amerikaanse universitaire ziekenhuizen, Stanford en Duke, voeren op beperkte schaal experimenten met de Healthkit van Apple. In het eerste geval met kinderen met diabeters type 1, en in het tweede geval met volwassenen met eveneens diabetes type 1, en met overgewicht. Reuters (1) heeft het verhaal over hoe de technologie werkt.

Niet meten, enkel verzamelen en doorsturen
Daarbij moet om te beginnen duidelijk gemaakt worden dat het nog altijd een apart toestel is dat de suikerspiegel in het bloed meet. Alles wat Healthkit doet, is deze gegevens opslaan om ze later eventueel door te geven aan de arts. En dat is iets wat al jaren bestaat: de meeste suikermeters hebben tegenwoordig een geheugen. Diabetes patiŽnten nemen gewoon hun toestelletje mee wanneer ze op controle gaan bij de arts, die de gegevens dan gewoon afleest. Bij sommige toestellen kunnen de data ook gemaild worden. Dus op dat vlak is Healthkit niets spectaculair nieuws.
Verder is het ook zo dat mensen het idee hebben dat in de toekomst het superhorloge, de Apple Watch, volledig de rol van allerlei andere medische meetapparatuur zal kunnen overnemen. Wat, in het geval van de bloedsuikermeter, absoluut onmogelijk is: om dat gehalte te meten is er nog altijd een druppeltje bloed nodig, en wij zien het uurwerk nog niet automatisch prikken in je arm...

Wat is de rol van de arts?
De rol van Healthkit is trouwens niet erg duidelijk. Is het de bedoeling dat de gegevens automatisch doorgestuurd worden naar de arts, die bij abnormale metingen meteen in actie schiet? Dat veronderstelt dan wel artsen die voortdurend naast de computer zitten om al hun patiŽnten te monitoren. Wie gaat dan de andere patiŽnten behandelen? En zullen zij extra betaald worden voor die monitoring?
Of is het gewoon een programma dat het suikerniveau opvolgt, en een alarm geeft wanneer het fout loopt? Dan worden de artsen zonder werk gezet. En dan komt Apple in de categorie medische apparatuur terecht, en mag het zich aan strenge reglementen verwachten.
En wat met de privacy? Vergeet niet dat Apple nu ook bank geworden is, en weet hoeveel donuts en zoetigheden je betaald hebt met je Apple Pay....
Kortom: veel vragen dus die nog onbeantwoord zijn. Ondertussen kan je bij Reuters het verhaal lezen over het experiment bij Duke en Stanford.

http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN0HA0Y720140915?irpc ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple Pay: weerwerk van PayPal
Er is nog een ander project van Apple waarmee het bedrijf uit Cupertino een nieuw terrein betreedt - en wel een terrein waar het zich aan streng toezicht mag verwachten. Apple Pay zorgt er namelijk voor dat Apple een soort bank wordt, en banken zijn, in de VS en elders, en vooral na de flinke bankperikelen de laatste jaren, aan strenge reglementen onderworpen.

Apple zal verplicht worden tot transparantie over haar methodes, en zal de privacy van de gebruiker moeten kunnen waarborgen. Het bedrijf komt nu immers nog meer over jou te weten - meer dan de gewone kredietkaartmaatschappijen doen., onder andere waar jij je bevindt. In principe bestaat de mogelijkheid dat Apple nu te weten komt dat jij vaak hamburgers koopt bij McDonalds. Wat verhindert Apple om jou, wanneer je in de buurt komt van een McDonalds, via een alarm te vertellen dat je zo dadelijk een restaurant van de fastfoodketen zal tegenkomen, zodat je je weeral tegoed kan doen aan je ongezonde eetgewoonten?

Sommige waarnemers wijzen er ook op dat Apple in het verleden te weinig muren opgetrokken had bij het gebruik van de kredietkaart op zijn toestellen. Denk maar aan kinderen die zonder medeweten of toestemming van de ouders in-app aankopen verrichten met de kredietkaart van pa en ma.

En dan is het ook zo dat Apple nu een hele reeks concurrenten erbij krijgt, die al veel langer ervaring hebben met betalingen. En die zien Apple natuurlijk niet graag komen op hun terrein. Zo heeft PayPal al gereageerd met een advertentie van een hele pagina in de New York Times, onder de titel "Wij mensen willen ons geld veiliger dan onze selfies" - verwijzend naar het incident waarbij verschillende Amerikaanse vrouwelijke sterren inbrekers over de vloer kregen in hun iCloud account, en hun naaktfoto's uitgestrooid zagen over het internet.

De directeur van PayPal had nog een andere schimpscheut voor Apple: "Niemand kan ontkennen dat Apple heel wat ervaring heeft, maar betalingen zijn een moeilijk terrein. Het is veel moeilijker om betalingen te doen, dan om een live stream te laten werken" - verwijzend uiteraard naar het feit dat de stream van de presentatie verleden week jammerlijk verloren ging.(1)

Ondertussen heeft Apple niet te klagen van belangstelling voor zijn nieuwe iPhones - hoe hoog de prijs er ook van is. Het bedrijf meldt nieuwe records in de pre-bestellingen voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Maar volgens bronnen zou vooral aan de Plus toestellen een nijpend tekort zijn, en zullen gebruikers een hele tijd moeten wachten vooraller zij hun dure kleinood in ontvangst mogen nemen (2)

O, en dat U2 album waarover de gebruikers kloegen dat zij het niet van hun toestel en iTunes bibliotheek konden verwijderen? Apple heeft jullie gehoord, en heeft het nu gemakkelijker gemaakt om van U2 af te geraken (3)

http://pando.com/2014/09/15/paypal-drops-the-gloves-calling- ...
http://www.apple.com/pr/library/2014/09/15Apple-Announces-Re ...
http://www.theguardian.com/technology/2014/sep/15/apple-u2-a ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft zit niet stil: koopt Minecraft...
... en zal op 30 september preview tonen van volgende Windows versie

2,5 miljard voor Mojang
Vandaag twee berichten uit de Microsoft stal. Om te beginnen heeft Microsoft zijn portefeuille boven gehaald, en 2,5 miljoen dollar neergeteld voor Mojang, het bedrijf dat het populaire game Minecraft maakt. Dit game, waarvan versies bestaan voor Android, iOS, Xbox en Playstation, werd in 2009 op de markt gebracht en behaalde verschillende prijzen.
Het game zelf wil creativiteit aanmoedigen: je bouwt er constructies met kubussen in verschillende texturen in een 3D wereld, en moet dan zien te overleven in deze wereld. Je kan het gamespelen op verschillende manieren, waaronder de survival modus (je moet genoeg energie verzamelen om je gezonheid te bewaren), een creatieve modus (je hebt onbeperkte energie om te bouwen en je kan vliegen), en een avontuurlijke modus (je maakt mappen waarmee andere spelers kunnen spelen). (1)
De originele maker van Minecraft echter zit niet mee in de "deal". Markus Persson gaat rentenieren en doen wat hij graag doet: games ontwikkelen. (2)

30 september: Windows Treshold
Het is officieel: Microsoft heeft uitnodigingen uitgestuurd voor een evenement dat op 30 september gehouden wordt in San Francisco. Naar verwachting zal het bedrijf dan een preview geven van wat de nieuwe versie van haar besturingssysteem, codenaam Treshold, in petto heeft voor zakelijke gebruikers. Waarnemers verwachten dat dan tegelijk ook de Treshold versie van Windows Server voorgesteld wordt.
Volgens planning zou de nieuwe versie in de lante volgend jaar op de markt komen. Nog even wachten dus!

http://en.wikipedia.org/wiki/Minecraft
http://www.cnet.com/news/microsoft-to-buy-minecraft-maker-mo ...
http://www.cnet.com/news/microsoft-to-preview-next-version-o ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Live Earthquake Mashup: aardbevingen opvolgen
Elke dag beeft de aarde wel ergens, en niet al die berichten verschijnen hier in het nieuws. Op deze site kan je op een tijdlijn en landkaart de aardbevingen volgen. Gewoon haar een aardbeving op de tijdlijn gaan, en de kaart zal inzoomen op de plek met alle details.
[Taal: ENG]

http://www.oe-files.de/gmaps/eqmashup.html
geef uw reactie hier

[Site] Vandrico: toepassingen voor Google Glass
Het lijkt erop dat Google Glass niet echt zal doorbreken voor dagdagelijks gebruik door de gewone burger, maar op de werkvloer heeft dit wonderbrilletje wel degelijk zijn nut. Deze site vertelt je hoe je Google Glass apps kan toepassen op de werkvloer.
[Taal: ENG]

http://vandrico.com/
geef uw reactie hier

[Site] Localfu: reizen uitgestippeld door mensen ter plaatse
Wie kent er beter dan de echte mensen ter plaatse de adresjes waar je, tijdens je reis, moet gaan eten, slapen, bezichtigen? Dat is het uitgangspunt van deze webdienst. Je kiest een van de plaatselijke mensen, vraagt hem/haar wat er te zien of doen valt in die stad, en je krijgt antwoord. Het bijzondere is dat de plaatselijke correspondent ook zegt waarop een plek bijzonder is. De correspondent krijgt 5$ voor zijn inlichtingen.
De dienst staat nog in zijn kinderschoenen, en je vindt momenteel enkel Localfu's voor grootsteden (veel in de VS, maar ook Parijs en Londen staan erbij). En jij kan natuurlijk ook een Localfu worden!
[Taal: ENG]

https://www.localfu.com/search/London,%20United%20Kingdom,%2 ...
geef uw reactie hier

[Tip] Win8: Programma's sneller starten
Ben je een fan van werken met het klavier en toetscombinaties, en ben je niet gelukkig met het feit dat je door een hele lijst met app tegeltjes moet bladeren vooraleer je vindt wat je zoekt, dan zal je blij zijn te vernemen dat ook in deze versie van Windows de snelkoppeling nog bestaat. Een snelkoppeling maak je heel simpel aan: ga naar de desktop, klik op een lege plek van het bureaublad, klik rechts en kies Nieuw > Snelkoppeling. Blader nu naar de app die je hier wil opstarten.
Een snelkoppeling bijvoorbeeld om je pc met ťťn klik af te sluiten maak je zo aan:
Ga naar de desktop, klik rechts op een leeg deel van het bureaublad en kies Nieuw > Snelkoppeling. Tik nu in:
shutdown.exe -s -t 00 (om af te sluiten)
shutdown.exe -h -t 00 (voor de Hibernate functie)
Klik vervolgens op Next (Volgende) en geeft de snelkoppeling een naam (bijvoorbeeld Hibernate of Afsluiten). Klik op Voltooien.
Klik eventueel ook nog rechts op de snelkoppeling, en kies Pin to start (vastpinnen op het startscherm) en sleep de tegel naar de gewenste plaats.

geef uw reactie hier

[Software] ZZ Photo
Windows - freeware
Ben je het overzicht helemaal verloren van alle foto's die her en der op je computer staan? Deze tool kan helpen. Hij scant je computer af op alle foto's en zal duplicata verwijderen.

http://zzphoto.me/
geef uw reactie hier

[Software] Steven: een social app met emoji's
iOS - freeware
Het lijkt idioot, maar met deze app kan je door middel van emoji's een soort dagboek bijhouden en aan je vrienden laten weten wat je aan het doen bent, waar je bent. De symbooltjes zijn heel simpel - en tent om te zeggen dat je aan het kamperen bent, een trein om te zeggen dat je op de trein zit, sporten, enz. Bij TechCrunch vind je een uitgebreide bespreking van de app.

http://techcrunch.com/2014/09/04/former-twitter-chief-scient ...
https://pushd.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple Healthkit: experiment op kleine schaal... 17/09
Apple Pay: weerwerk van PayPal... 17/09
Microsoft zit niet stil: koopt Minecraft...... 17/09
Google riskeert superboete van Duitse gebruik... 16/09
Gebruikers niet zo gelukkig met gratis U2-alb... 16/09
Uit de lage landen: Bol.com werkt samen met K... 16/09
Apple Pay: veilig... maar duur... 15/09
Facebook wil content van YouTube afsnoepen... 15/09
Bol.com: LeesID en tweedehands... 15/09
Kort nieuws voor vrijdag: Nokia, Hangouts, Fa... 12/09
Meer artikels ....
Hardware
512 GB geheugenkaart? Het kan!... 15/09
Nog enkele hoogvliegers in de hardware-sector... 08/09
Nog slimme uurwerken: Asus ZenWatch, Sony en ... 04/09
HERE maps van Nokia exclusief bij Gear S... 02/09
Robo Brain: het internet in robottaal... 27/08
En wat als... we onze gezelschapsspellen voor... 22/08
Xiaomi brengt Android toestel uit dat eruit z... 20/08
Technologie kan tragische dood van kindjes in... 14/08
Gedaan met die vervelende actie-video's!... 12/08
LG brengt G3 met stylus uit...... 07/08
Meer artikels ....
Oor
Tech45 podcast #209: Eentje om mee te spelen... 16/09
Tech45 #208: Een Brusselse wafel om mee te be... 09/09
Tech45 #207: Twee uur pintjes drinken... 02/09
xTech45 nr. 205: Ge betaalt voor kwaliteit... 19/08
Tech45 nr. 204: Ik ben sociaal geweest met he... 12/08
Webdiensten in plaats van desktop software: G... 05/08
Piloot van Cafť Cuba wordt uitgezonden op 4 a... 01/08
Dave's Lounge podcast... 18/07
Dinsdag Tech45 dag: De Belgen gaan voetballen... 08/07
NPR All Songs Considered... 03/07
Meer artikels ....

Site
Live Earthquake Mashup: aardbevingen opvolgen... 17/09
Vandrico: toepassingen voor Google Glass... 17/09
Localfu: reizen uitgestippeld door mensen ter... 17/09
Channelkit: links organiseren... 16/09
Beyond Close: extreme sports... 16/09
Neila Ray: fitness... 16/09
Hoe kan je als leerkracht Instagram gebruiken... 15/09
Google Drive Templates... 15/09
Gamping: de AirBNB voor caravans... 15/09
Vrijdag multimedia: Apple... 12/09
Meer artikels ....
Tip
Win8: Programma's sneller starten... 17/09
Windows 8: de sneltoetsen (2)... 16/09
Windows 8: de sneltoetsen (1)... 15/09
Het Start menu vervangen... 11/09
Windows 8: Automatisch inloggen... 10/09
Windows 8: De content van apps vastpinnen op ... 09/09
Windows 8: Alle mogelijke apps installeren... 08/09
Windows 8: overal zoeken... 03/09
Windows 8: Admin tools ... 02/09
Windows 8: privacy instellingen van app... 01/09
Meer artikels ....
Software
ZZ Photo... 17/09
Steven: een social app met emoji's... 17/09
EagleGet: download manager... 16/09
Mac OS X Yosemite: maak van je Windows een Ma... 16/09
Glympse Keyboard: je locatie delen... 15/09
Tiiny: deel tijdelijk foto's en video's... 15/09
Vrijdag appdag: RunKeeper... 12/09
Vrijdag appdag: Gorilla Workout... 12/09
Apps van eigen bodem:De Ridder... 11/09
Apps van eigen bodem: Bol.com... 11/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Juli
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014