| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/07/2014
[Nieuws]Google's nieuwste project: het menselijk lich...
[Nieuws]Google koopt Twitch..
[Nieuws]Google rekent op (gratis) community bij verta...
[Hardware]Doro Liberto 810: de doelgroep
[Site]Streaming muziekdiensten vergeleken
[Site]Twofoods: voedingsproducten vergeleken
[Site]Sleepyti.me: wanneer is het bedtijd?
[Tip]Tip: Veilig downloaden - Java
[Software]Tor Bowser Pakket
[Software]NASA 3D printvoorbeelden
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
TV kijken zonder tv-toestel (3) - Yelo en Ste ...
Door een Facebook account aan te maken, verkl ...
Symbaloo voor Windows 8 ...
Heus waar: Cubaans sociaal netwerk was het we ...
Dell maakt van HDMI schermen virtuele Android ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google's nieuwste project: het menselijk lichaam
Is informatie verzamelen hetzelfde als doktertje spelen?

Google heeft allerlei projecten lopen - gewoon té uiteenlopend om hier op te noemen. Van landkaarten tot mobiele toestellen, via virtuele realiteit en zelfs ballonnen en vliegtuigen die voor draadloze toegang moeten zorgen: Google heeft ergens wel zo'n potje staan waarin een of meerdere van zijn meesterkoks roeren.

Een van die potjes trok verleden week de aandacht, en het is meesterkok Andrew Conrad, een 50-arige moleculaire expert die aan het fornuis staat. Niet om moleculaire gerechten te bereiden, maar om het menselijke lichaam te bestuderen. Bij Google menen ze namelijk, misschien niet onterecht, dat als er maar voldoende informatie verzameld wordt, er een patroon gedestilleerd kan worden. Door het lichaam in kaart te brengen via anonieme data, zou de wetenschap met andere woorden vooruit geholpen kunnen worden. En als er iemand is die de nodige rekenkracht heeft om al die data te verzamelen/bewerken, dan is het Google wel.

Conrad is eigenlijk een biologisch ingenieur. Hij stond aan de wieg van goedkope tests die in grote aantallen uitgevoerd konden worden op bloedplasma donaties, om te zien of het HIV virus aanwezig was. Hij kwam bij het research team van Google, Google X, in maar 2013, en heeft ondertussen een team van experts uit vele gebieden rond zich verzameld: van fysiologie, biochemie, tot optica, beeldvorming en moleculaire biologie, zo lees je bij Wall Street Journal.

Zijn project heet Baseline. Study. Er zal anoniem genetisch en moleculaire informatie verzameld worden van duizenden mensen, waarop dan de Google algoritmes losgelaten worden, zodat er patronen ontdekt worden. De uiteindelijke bedoeling is dat onderzoekers dingen die ons nu nog doden, zoals kanker of hartziekten, veel sneller kunnen opsporen. Met andere woorden: gezondheidszorg zou evolueren van het behandelen van ziekten naar het voorkomen ervan. Een nobel doel. Dat zijn voor en tegen heeft. Als er één organisatie is die hierin zal lukken, is het Google wel, dat specialist is in ingewikkelde algoritmes en over enorme rekenkracht beschikt via zijn vele datacenters. Ziekenhuizen, onderzoeksinstituten, universiteiten hebben die middelen niet, helaas.

Maar Google is en blijft een commercieel bedrijf. Is het welbetrouwbaar dat Google, en Google alleen over die gegevens beschikt? Google belooft wel dat het onderzoek opgevolgd zou worden door panels van medische experts, en dat het de verzamelde gegevens nooit zou delen met verzekeringsmaatschappijen. Maar is dat een voldoende waarborg?

Om over na te denken. Meer lees je bijWall Street Journal, Washington Post,

http://online.wsj.com/articles/google-to-collect-data-to-def ...
http://www.washingtonpost.com/news/technology/wp/2014/07/25/ ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google koopt Twitch..
.. en Apple staat op het punt BookLamp en Swell aan te kopen

Het moet de droom zijn van elke start-up om voor veel geld aangekocht te worden door een grote speler uit de internetwereld. Zomaar ineens, soms zelfs zonder ooit naar de beurs getrokken te zijn, blijkt een bedrijf miljoenen waard te zijn.

Het gebeurde verleden week met drie bedrijven, die zich binnenkort aan een flinke cheque mogen verwachten. Enerzijds is er de overname van Swell door Apple. Swell is een app die je mag omschrijven als de Pandora voor praatprogramma's op de radio - in die zin dat je daar dus: "als je dit goed vindt, probeer dan ook dit eens" aanbevelingen krijgt. Het combineerde eigenlijk verschillende podcasts en radioprogramma's tot een gepersonaliseerde stream.

De iOS app had al wel wat geld opgehaald bij verschillende investeerders, o.a. Google Ventures, maar slaagde er niet echt in om een groot publiek te bereiken. De overname door Apple zou daar verandering in moeten brengen. Apple heeft wel een ingebouwde podcast app, maar die blijkt niet echt populair te zijn - in de App Store haalt hij amper 1,5 sterren op 5 (1)

En anderzijds is er, wat Apple betreft, ook nog de overname van BookLamp door Apple. BookLamp is een bedrijf dat achter het Book Genome Project staat, een platform dat werkt met suggesties voor boeken gebaseerd op analyse van natuurlijke taal. Het is de bedoeling dat BookLamp Apple zou helpen om zijn eigen iBook dienst te verbeteren met aanbevelingen, zoeken, en betere indeling in categorieën.(2)

En dan is er nog het Google kamp. Waar bij de overnames van Swell en BookLamp volgens waarnemers eerder bescheiden bedragen van hand wisselenden (tussen de 10 en 15 miljoen dollar voor BookLamp, rond de 30 miljoen dollar voor Swell), is er veel meer geld betrokken bij de aankoop die Google deze week verricht heeft. Het gaat namelijk om de videodienst Twitch, en Google legde de mooie som van maar liefst 1 miljard dollar voor op tafel. Wat is Twitch, zal je vragen? Wel, wanneer die naam je niet veel zegt, dan ben je niet alleen. In gamers middens echter is Twitch heel bekend. Het is namelijk een kanaal waar je live gamers kan bekijken die in grote toernooien tegen elkaar uitkomen. Twitch is ooit ontstaan als een onderafdeling van Justin.tv, een webdienst waarbij iedereen zijn eigen stream kan aanmaken. Bij Twitch maken gamers hun eigen kanaal aan, en tonen live hoe hun spel tegen opponenten verloopt.

Met de jaren is Twitch heel groot geworden, dé ontmoetinsplek voor wie eSports wil bekijken. Per maand zijn er 45 miljoen unieke bezoekers - en in bandbreedte verslindt het meer dan Hulu, Amazon of zelfs Facebook. Met de overname van Twitch haalt Google dus een groot potentieel aan bezoekers aan zijn YouTube diensten binnen. (3)

http://recode.net/2014/07/27/apple-to-buy-radio-app-swell-fo ...
http://techcrunch.com/2014/07/25/apple-booklamp/
http://www.dailytech.com/Google+Picks+Up+Twitch+for+1B+USD/a ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google rekent op (gratis) community bij vertaling
Maar zal dat echt wel helpen om het koeterwaals te verhelpen?

Google biedt al langer een online vertaaldienst aan. Wanneer je die gebruikt om een site in een voor jou volkomen onbegrijpelijke taal, zoals Chinees of Arabisch, te laten vertalen in het Engels, dan zal je waarschijnlijk een idee kunnen krijgen van waarover de site / het artikel in kwestie gaat. Maar om juiste informatie te krijgen, de juiste vertaling, dan schiet Googles vertalingdienst echt tekort.

Zelf maken wij ook al eens gebruik van Google Translate, en onze conclusie is dat die vertalingen wel nuttig, maar echt niet accuraat zijn. En bovendien soms gewoon tot koeterwaals, volledig onbegrijpelijke zinnen leiden. Een machine kan nu eenmaal nooit het taalgevoel hebben dat een mens heeft, nooit weten welke van de verschillende vertalingen van een bepaald woord te kiezen om in die bepaalde zin te plakken.

Google wil daar nu wat aan doen, en schakelt de gewone gebruiker in om vertalingen te verbeteren. Daarvoor wordt een Translate Community ingeschakeld, die zou moeten bestaan uit vrijwilligers uit verschillende talen. Zij kunnen dan meehelpen om bestaande vertalingen te verbeteren. En anderzijds komt er ook een tool waarbij Google feedback gaat vragen van gebruikers, die kunnen aangeven wanneer zij problemen ondervinden met vertalingen, via een button "verbeter deze vertaling".

Alhoewel dit als "nieuws" gebracht werd bij verschillende sites, o.a. bij WebProNews en TechCrunch, hebben wij toch enkele opmerkingen bij het bericht. Deze button "verbeter deze vertaling" vonden wij al langer bij vertalingen van en naar het NEderlands - wellicht omdat het een kleinere taal is. Verder zijn, naar onze bescheiden mening, de beste tips voor vertalingen, de beste verbeteringen, afkomstig van échte tolken en vertalers. Die hebben wel online communities waar zij onder elkaar informatie uitwisselen over moeilijk te vertalen zinsneden, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat zij van ganser harte gaan meewerken aan Google Translate Community. Zij zullen immers hun eigen reden van bestaan, hun eigen beroep niet gaan ondergraven, toch?

http://techcrunch.com/2014/07/25/google-wants-to-improve-its ...
http://www.webpronews.com/google-launches-translate-communit ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Doro Liberto 810: de doelgroep
Het is al een tijdje geleden dat je van ons nog een bespreking kreeg van een smartphone. En eerlijk gezegd moeten we toegeven dat de Doro Liberto 810 al enkele weken op onze redactie ligt te wachtenom door de mangel gehaald te worden. De reden waarom we tot nu toe niet aan die bespreking toe kwamen, is gewoon de uitsparing voor de simkaart. De simkaart die wij gebruiken voor het testen van toestellen, is immers een microsim. Dit toestel werkt echter alleen met een mini-SIM, de grotere simkaart die tot voor enkele jaren gebruikt werd. Je kan wel van een mini-sim een microsim maken, maar niet omgekeerd..

Maar we hebben onze verlofperiode gebruikt om een grote simkaart te lenen, en dus krijg je alsnog onze bespreking. Hie gaan we dus. De Doro Liberto 810 is een android toestel dat zich richt tot de senioren. Vaak zijn mensen die voor het eerst in contact komen met een smartphone overdonderd door de vele mogelijkheden, en dat geldt niet alleen voor oude mensen. Daarom werd bij dit toestel vooral gestreefd naar eenvoud en gebruiksgemak - iets waarin het merk Doro uitblinkt met zijn gewone toestellen.

Daarom zal je op dit toestel grote letters aantreffen en ook een geluidsvolume dat hoger staat dan normaal. Prima voor senioren met verminderd gezicht of gehoor, maar het betekent wel dat dit toestel voor andere doelgroepen minder geschikt is: door de grote teksten krijg je veel minder informatie tegelijkertijd op het scherm, wat tot veel meer bladeren noopt.

Het toestel is ook geschikt om gebruikt te worden door mensen met een hoorapparaat. Prijs: 179 euro zonder abonnement.

http://www.smartphoneshop.be/product/409755/doro-liberto-810 ...
https://support.mobicity.com/entries/22973952-Different-Sim- ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Streaming muziekdiensten vergeleken
Een artikel bij The Next Web, waarin 11 bekende webdiensten vergeleken worden, die muziek aanbieden in streaming formaat, mits je er een abonnement neemt. Sommige van die diensten werken volledig op basis van algoritmes, sommige rekenen op de inbreng van de internauten, en nog andere combineren beiden. Je kan de vergelijking pagina per pagina, dus per dienst bekijken, of via een pagina waarop alle 12 diensten samen staan.
[Taal: ENG]

http://thenextweb.com/apps/2014/07/21/11-music-subscription- ...
http://thenextweb.com/apps/2014/07/21/11-music-subscription- ...
geef uw reactie hier

[Site] Twofoods: voedingsproducten vergeleken
Wie wil diëten, zal ongetwijfeld calorieën beginnen te tellen. Alhoewel wij nog altijd niet de best app ontdekt hebben die ons kan vertellen wat we moeten eten om aan onze dagelijkse inname van noodzakelijke voedingsstoffen te geraken, is dit toch wel een site die handig is. Je kan namelijk twee producten met elkaar vergelijken -100 gram bananen bijvoorbeeld met 100 gram tomaten.
De site heeft Amerikaanse roots, dus zal je qua industrieel bereide producten (cornflakes, frisdranken, toast, ...) vooral Amerikaanse merken aantreffen die niet meteen voor ons van toepassing zijn. Het is dus wachten op een Nederlandstalig equivalent. Tenzij jij er eentje kent?
[Taal: ENG]

http://www.twofoods.com
geef uw reactie hier

[Site] Sleepyti.me: wanneer is het bedtijd?
Over deze site hebben we het in het verleden al gehad, maar wij komen erop terug, omdat de tijden die daar voorgesteld worden, in realiteit echt ook kloppen. De site gaat uit van een slaapcurve, die je wellicht ook al ondervonden zal hebben. Je denkt dat vroeg gaan slapen je de nodige nachtrust zal geven, maar het bezorgt je integendeel een slapeloze nacht. En dat is omdat je slaapcurve niet gerespecteerd wordt.
Deze site rekent uit, uitgaande van het uur waarop je moet opstaan, hoe laat je slapen gaan moet. Slaapwel!
[Taal: NL]

http://sleepyti.me/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: Veilig downloaden - Java
Java is een eerbiedwaardig programma, gemaakt door ontwikkelaars die een universele computertaal wilden ontwerpen die op àlle toestellen draaien zou. Dat voornemen is, althans voor de gewone gebruikerstoestellen, de desktop computers, niet echt gelukt. Java wordt wel in bijvoorbeeld set-top boxen gebruikt, zoals de recorder / digibox van Telenet. Start je die op, dan zal je,als je goed kijkt, het kopje met dampende koffie zien dat het symbool is van Java. Voor desktop computers is Java echter nooit een echt succes geworden. Het wordt wel gebruikt om bijvoorbeeld de e-id lezer op je computer te laten werken, maar in de browser zelf zorgt Java, wanneer geactiveerd, alleen maar voor vertraging en crashes. Bovendien zijn er de laatste tijd regelmatig lekken ontdekt in Java.
Het wordt dan ook door alle instanties aangeraden om je Java op je computer regelmatig te updaten. Maar ook hier helaas moeten we vaststellen dat er bij de upgrade plots een venster verschijnt dat je aanbiedt op een extra knoppenbalk op je systeem te installeren.
We herhalen ons advies: bekijk bij het downloaden elk scherm aandachtig. Vink de nodige opties uit. Daarbij zit er nog een adder oner het gras. Zo bijvoorbeeld deze situatie:
0 installeer huppeldepup programma
0 en maak het tot mijn standaard zoekmachine
Dan kan het gebeuren dat optie 2 standaard aangevinkt staat. Je denkt dat je veilig bent, wanneer je optie 1 uitvinkt. Fout - in sommige gevallen wordt dan toch nog altijd het huppeldepup programma geïnstallleerd.
Uitkijken is de boodschap!

http://www.change.org/petitions/oracle-corporation-stop-bund ...
geef uw reactie hier

[Software] Tor Bowser Pakket
Windows all - 26,3 MB - freeware
Met Tor Browser pakket kan je anoniem surfen op het internet, via de open source browser Firefox. Je kn het Tor systeem gewoon op je WIndows computer gebruiken, zonder software te moeten installeren: je zet de software op een USB stick.

http://www.chip.de/downloads/Tor-Browser-Paket_22479695.html
https://www.torproject.org/
geef uw reactie hier

[Software] NASA 3D printvoorbeelden
Alle OS - freeware
Met deze officiële voorbeelden van de NASA kan je waarheidsgetrouwe ruimtereizen en asteroïden met je 3D printer afdrukken. Je kan ruimtesondes zoals de Voyager of Kepler downlaoden, maar ook verschillende hemellichamen.
De link naar de Nasa-site is algemeen, de echte download vind je bij Chip.de, maar die is niet in het Duits.

http://www.chip.de/downloads/NASA-3D-Druckvorlagen_71278045. ...
http://www.nasa.gov
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Google's nieuwste project: het menselijk lich... 29/07
Google koopt Twitch..... 29/07
Google rekent op (gratis) community bij verta... 29/07
Een achterdeurtje in Apple's OS,... 28/07
Facebook Save: bewaren voor later... 28/07
Let goed op je sleutels!... 28/07
Blogger veroordeeld... omdat zijn artikel te ... 18/07
Google Wallet krijgt meer mogelijkheden... 18/07
Kort nieuws voor vrijdag 18/7... 18/07
IBM en Apple willen iOS naar het bedrijf bren... 17/07
Meer artikels ....
Hardware
Doro Liberto 810: de doelgroep... 29/07
Jawbone: slimmer meten wat je eet... 18/07
Google en Novartis werken aan slimme contactl... 17/07
Kort nieuws voor vrijdag 11 juli... 11/07
GE werkt aan een microgolfoven die je calorie... 10/07
Laat Soundcloud steken vallen?... 04/07
Kort nieuws voor donderdag 3/7/2014... 03/07
Kort nieuws voor woensdag 2/7/2014... 02/07
Withings Activité: een mooi uurwerkje... 25/06
Zou Google I/O vooral rond Glass gaan?... 19/06
Meer artikels ....
Oor
Dave's Lounge podcast... 18/07
Dinsdag Tech45 dag: De Belgen gaan voetballen... 08/07
NPR All Songs Considered... 03/07
Dinsdag Tech45 dag: aflevering 202... 01/07
Dinsdag Tech45-dag: feesteditie 200... 17/06
Tech45 podcast Aflevering 200: ben jij er bij... 10/06
Dinsdag Tech45 dag: Aflevering 198: De Lotus ... 04/06
Dinsdag Tech45-dag: 'Mannen die dromen in PHP... 20/05
All India Radio: gratis!... 16/05
Ficci - Away... 15/05
Meer artikels ....

Site
Streaming muziekdiensten vergeleken... 29/07
Twofoods: voedingsproducten vergeleken... 29/07
Sleepyti.me: wanneer is het bedtijd?... 29/07
WeTransfer: bestanden overzetten... 28/07
Pastebin: tijdelijk opslaan... 28/07
SeatGuru: je vliegtuig verkennen... 28/07
Vrijdag multimedia: 11 Paper Place... 18/07
Vrijdag multimedia: Daniel Cheong... 18/07
Vrijdag multimedia: Spiders Solitaire... 18/07
Hier spreekt men Nederlands: Goednieuwskrant... 17/07
Meer artikels ....
Tip
Tip: Veilig downloaden - Java... 29/07
Tip: Veilig downloaden - download.com... 28/07
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 17/07
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 16/07
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 15/07
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 14/07
TV kijken zonder tv-toestel (4) - nog enkele ... 04/07
TV kijken zonder tv-toestel (3) - Yelo en Ste... 03/07
TV kijken zonder tv-toestel (2) - Yelo TV... 02/07
TV kijken zonder tv-toestel (1) - De verbindi... 01/07
Meer artikels ....
Software
Tor Bowser Pakket... 29/07
NASA 3D printvoorbeelden... 29/07
Autorun Organizer: wat er mag opstarten... 28/07
VNC Viewer for Chrome... 28/07
Vrijdag App-dag: MansionMap... 18/07
Vrijdag app-dag: Oculus Rift Simulator... 18/07
Visits: je geschiedenis... 17/07
Curator: informatie verzamelen... 17/07
Ingress nu ook voor iPhone... 16/07
Capture NX-D: Raw-beelden bewerken... 16/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juni
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Mei
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014