| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 31/03/2015
[Nieuws]Apple Research Kit: neem hem niet te ernstig,...
[Nieuws]Tumblr start met 'social commerce'
[Nieuws]Marktverstorende elementen beginnen zich naar...
[Site]Online Feed Readers: G2Reader
[Site]Online Feed Readers: Good News
[Site]OS News: over besturingssystemen
[Tip]Werken met Office Mail Merge - 1. Brondocumen...
[Software]Onbekende schatten: Zikk
[Software]Onbekende schatten: MyENIGMA
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Firefox extensies: FoxBox ...
Vrijdag podcastdag: Lode Roels over podcasste ...
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple Research Kit: neem hem niet te ernstig, zegt FDA - wij doen het ook niet
Apple moet zich niet al te veel zorgen maken dat de Amerikaanse overheidsinstantie Food and Drug Administration zijn Apple Watch aan strenge regulering zal onderwerpen - en evenmin alle andere fitness bandjes die voorzien zijn van sensoren. Zo meldt Bloomberg, dat een van de FDA-directeuren citeert: "Als je tehnologie hebt die een persoon gaat motiveren om gezond te blijven, dan is dat niet iets dat wij willentegenwerken".

Het is een onderwerp waarover wij enkele weken geleden al schreven. Nu steeds meer wearables sensoren bevatten die je indicaties geven over jouw gezondheid, kan je de vraag stellen: moeten die sensoren aan bepaalde standaards voldoen? Een fitness tracker die je stappen telt is één ding, maar sensoren die je bloeddruk meten, je lichaamstemperatuur, het glucoseniveau of de zuurstof in je bloed, metingen die dus erg belangrijk zijn voor mensen met gezondheidsproblemen, daarvan mag je verwachten dat de overheid toch eist dat deze sensoren aan een of andere vorm van ijking of controle onderworpen worden, voor zij op de markt gebracht worden.

"Alles hangt af van de manier waarop het toestel op de markt gebracht wordt", aldus een citaat van deze directeur bij 9to5Mac. Indien een bedrijf een product promoot om artsen te assisteren bij het maken van medische beslissingen, dan is er een strengere controle nodig.

En daar wringt het schoentje naar onze bescheiden mening. Want Apple beweert wel degelijk dat zijn Apple Watch medisch accurate resultaten verzamelt met zijn sensoren - resultaten die gebruikt worden voor medische research. Een artikel bij TechCrunch doet dit haarfijn uit de doeken (3). Research Kit, het platform van Apple dat de gegevens van de sensoren op de Apple Watch verzamelt, zou zelfs alvijf testen bevatten, die moeten helpen om Parkinsons, diabetes, hart-en vaatziekten, astma, en zelfs borstkanker te genezen. En dat zonder strenge controle van het FDA?

Een toch wel opmerkelijke tegenstelling. Ofwel is de Apple Watch inderdaad een wearable met super-gevoelige sensoren, die juiste metingen overbrengen die in medische rapporten en behandelingen gebruikt worden. En dan is er streng toezicht (of althans strenger dan het nu is) nodig van de overheid. Ofwel is de Apple Watch gewoon een toestel, met sensoren, die niets meer of minder doen dan de sensoren in andere wearables. En dan is het hele Research Kit gewoon marketing.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-30/fda-taking ...
http://9to5mac.com/2015/03/30/apple-watch-fda-regulation/
http://techcrunch.com/2015/03/09/apple-introduces-researchki ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Tumblr start met 'social commerce'
In verschillende sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Pinterest zie je tegenwoordig 'Buy' buttons, waarmee je iets dat in een posting besproken wordt kan gaan aankopen. Ook Tumblr, de bloggingdienst die gespecialiseerd is in superkorte postings, begint nu met deze social commerce.

Maar buiten de 'Buy' knop werkt Tumblr ook met een 'Plegde' of 'Get involved', omdat het voor deze buttons samenwerkt met Etsy, een online marktplaats voor handarbeid artikels, en met Kickstarter, de dienst waar je nieuwe producten kan helpen ontwikkelen door steun te beloven.

De buttons zijn niet overal op dezelfde manier te zien - het is vooral in de iOS Tumblr app dat je ze zal aantreffen. Er zou binnenkort een versie voor Android komen die ook deze buttons bevat. In de webversie van Tumblr zal je ze niet meteen in de postings zelf zien, omdat daar met aangepaste thema's gewerkt wordt. Maar je zal ze wel zien in het dashboard van de webversie.

Klikken op zo'n button in de Tumblr app voor iOS voert je naar de site waar je het product kan kopen of steun kan betuigen, in de Safari-browser. Meer bij TechCrunch en PC World.

http://techcrunch.com/2015/03/27/tumblrs-ios-app-will-now-ad ...
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2479226,00.asp
geef uw reactie hier

[Nieuws] Marktverstorende elementen beginnen zich naar de wetten te voegen
Bij de hele hetze rond Uber hebben wij altijd herhaald: het is goed dat er nieuwe technologieën ontstaan die verstarde markten verstoren, maar dezelfde regels en wetten gelden voor zowel oude als nieuwe marktmodellen, en ook de nieuwe modellen moeten zich aan deze wetten houden.

En het lijkt erop dat dit stilaan ook begint door te dringen tot deze diensten zelf. Twee berichten die bewijzen hoe marktverstorende diensten, namelijk Uber en AirBnB, stilaan in het establishment beginnen te passen.

Om te beginnen een bericht uit Duitsland. Daar heeft de plaatselijke manager van Uber aangekondigd in een interview dat er deze zomer gestart wordt met een nieuwe manier van werken waardoor de dienst wel degelijk legaal zou zijn in Duitsland. De chauffeurs die voor Uber werken zouden namelijk een taxilicentie aanvragen die tussen de 100 en 200 euro kost, en Uber zou die kosten voor hen betalen.

Deze aankondiging komt er nadat de rechter Uber in Duitsland verboden had(1), juist omdat er gewerkt werd met chauffeurs die geen taxilicentie hadden. Uber voegt zich dus naar de wet. Maar ons lijkt het toe dat Uber zich hiermee op een gevaarlijk pad begeeft. Tot nu toe zijn de chauffeurs die voor Uber rijden immers altijd zelfstandigen geweest, geen personeel dat ingeschreven staat bij "werkgever" Uber. Dat de licenties nu voor die chauffeurs betaald zouden worden, is koren op de molen voor een aanklacht wegens schijnzelfstandigheid... (2)

Het tweede bericht betreft AirBnB. In 2016 hebben namelijk in Rio de Janeiro de Olympische Spelen plaats, en er is helaas een gebrek aan hotelaccomodatie. Verleden week werd bekend dat AirBnB een deal afgesloten heeft met de organisatoren om de officële sponsor te worden voor "alternatieve" accomodaties. Wat wil zeggen dat op de website van de Spelen in Rio een link staat naar de site van AirBnB en dat wie de spelen wil bijwonen, geadviseerd wordt om een overnachting te boeken via AirBnB. Meer hierover bij AP. (3)

http://www.reuters.com/article/2015/03/18/us-uber-germany-ba ...
http://www.reuters.com/article/2015/03/28/us-uber-germany-id ...
http://hosted.ap.org/dynamic/stories/O/OLY_RIO_2016_ACCOMODA ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Online Feed Readers: G2Reader
In onze reeks met online RSS feedreaders nu G2Reader, die eveneens erg overzichtelijk is. Met de gratis versie kan je je maximaal op 100 RSS feeds abonneren; heb je nog meer feeds die je wil volgen, dan moet je een abonnement nemen dat 29 dollar kost per jaar.
[Taal: ENG]

http://www.g2reader.com/en/
geef uw reactie hier

[Site] Online Feed Readers: Good News
Deze website brengt al je bronnen voor content in één plek bijeen. Je kan dus al je RSS feeds, je favoriete sites, maar ook je sociale media op deze plek bekijken. Er zijn bovendien 12 verschillende manieren om het blad te schikken, dus je zal ongetwijfeld wel jouw keuze vinden!
[Taal: ENG]

http://goodnews.click/
geef uw reactie hier

[Site] OS News: over besturingssystemen
Er zijn wel meerdere websites die over besturingssystemen berichten, maar meestal zijn zij gespecialiseerd in één bepaald OS. Deze site brengt nieuws over verschillende besturingssystemen en computer omgevingen, van de grote tot minder bekende kleine, en zelfs besturingssystemen voor hobbyprojecten. Om te ontdekken!
[Taal: ENG]

http://www.osnews.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Werken met Office Mail Merge - 1. Brondocument
Als er één ding is dat handig is aan Office, dan is het de mail merge wel. Je kan namelijk uit een databestand gegevens nemen en die automatisch verwerken in een Word-lay-out voor brieven, maar ook badges en adreslabels om op enveloppen te plakken. Handig om op je nieuwjaarskaarten of uitnodigingen voor een feestje te plakken!

Hoe ga je te werk? Om te beginnen moet je je brondocument aanmaken. Dat bevat dus de gegevens waaruit je gaat selecteren. Het is een Excel-bestand, met kolommen die een naam dragen zoals Familienaam, Voornaam, Bedrijf, Straat, Stad, Postnummer, ... Je kan natuurlijk ook nog andere kolommen toevoegen, afhankelijk van het project waaraan je werkt.

Hetzelfde soort bestand kan je gebruiken voor verschillende "merges" of samenvoegingen. Voor een badge bijvoorbeeld heb je enkel naam en voornaam nodig, voor adreslabels ook straat, postcode en stad. Sla het bestand op. Stap 1 is klaar.

geef uw reactie hier

[Software] Onbekende schatten: Zikk
(Android)
Met Zikk kan je vrienden en bekende helpen bij het instellen van hun smartphone - gewoon via het internet, vanop jouw eigen smartphone. Nadat de verbinding gelegd werd, kan je je pupil apps suggereren uit de Play Store, Apps verwijderen en WLAN-instellingen aanpassen.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zikk.alpha ...
geef uw reactie hier

[Software] Onbekende schatten: MyENIGMA
iOS / Android
MyENIGMA is een prachtige mogelijkheid om in alle veiligheid via de smartphone te chatten en media uit te wisselen.

https://itunes.apple.com/us/app/myenigma-secure-messaging/id ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qnective.m ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple Research Kit: neem hem niet te ernstig,... 31/03
Tumblr start met 'social commerce'... 31/03
Marktverstorende elementen beginnen zich naar... 31/03
EU wil geo-blokkering verbieden... 30/03
Maakt de on-demand economie kluizenaars van o... 30/03
F8 - Facebooks conferentie voor ontwikkelaars... 27/03
DeepLink.Me gaat Google achterna... 27/03
Reddit laat de commentaren inbedden in websit... 26/03
Facebook: On This Day, Phone en Anthology... 26/03
Verwijdert Apple de antivirus/antimalware cat... 26/03
Meer artikels ....
Hardware
Mattel maakt een Barbie met WiFi aansluiting... 30/03
En wat dacht je van een app die je beloont al... 26/03
Microsoft: Office en Skype op voorhand geïnst... 25/03
Magic Leap: het is echt magie!... 24/03
Ugly Mail: Chrome extensie verraadt de verrad... 23/03
Tag Heuer werkt samen met Google en Intel aan... 20/03
Blinden kunnen in Londen hun weg vinden in de... 19/03
Nieuwe 3D-printing technologie veelbelovend... 18/03
Chrome 42 bèta: wat brengt het voor nieuws?... 17/03
BlackBerry brengt SecuTablet uit... 16/03
Meer artikels ....
Oor
Video van de Dag: Barbie spreekt!... 30/03
Video van de Dag: Apple Watch uittesten... 26/03
SXSW: NPR koos de 100 beste bands om er te be... 16/03
Dinsdag Tech45 dag: de Apple-nabespreking... 10/03
Dinsdag Tech45-dag: #233: Ge moet leren om de... 04/03
Dinsdag Tech45 dag: #231 De Nougabolle S... 17/02
Dinsdag Tech45-dag: #230 - Pannekoeken voor 4... 10/02
Dinsdag Tech45-dag: #229: een patent op geklu... 03/02
Dinsdag podcastdag: Tech45 #228 - Een air, da... 27/01
Dinsdag Tech4-dag: #227: Als ik in het Engels... 20/01
Meer artikels ....

Site
Online Feed Readers: G2Reader... 31/03
Online Feed Readers: Good News ... 31/03
OS News: over besturingssystemen... 31/03
Online Feed readers: Inomedia... 30/03
Online Feed readers: Feedspot... 30/03
Online Feed readers: The Old Reader... 30/03
Vrijdag multimedia: 25 historische momenten, ... 27/03
Vrijdag multimedia: kunstboeken... 27/03
Vrijdag multimedia: Adverputt (game)... 27/03
Hier spreekt men Nederlands: Wanagogo... 26/03
Meer artikels ....
Tip
Werken met Office Mail Merge - 1. Brondocumen... 31/03
De beste tweaks voor Android: communicatie... 27/03
De beste tweaks voor Android: je batterij... 25/03
De beste Android tweaks: je vergrendelscherm... 23/03
De beste Android-tweaks: je home-scherm / wid... 20/03
De beste Android-tweaks: je home-scherm: icoo... 18/03
De beste Android-tweaks: je home-scherm / lau... 17/03
Hoe je Android of iOS toestel beveiligen: toe... 13/03
Hoe je Android of iOS toestel beveiligen: ste... 10/03
Hoe je Android of iPhone toestel beveiligen: ... 09/03
Meer artikels ....
Software
Onbekende schatten: Zikk... 31/03
Onbekende schatten: MyENIGMA... 31/03
Onbekende schatten: VNC Viewer... 30/03
Vrijdag app-dag: Vine gaat offline... 27/03
Vrijdag appdag: Layout... 27/03
Onbekende schatten: Wifi On/of... 26/03
Onbekende schatten: Big Picture... 26/03
Onbekende schatten: Zer0... 25/03
Onbekende schatten: Facebook Paper... 25/03
Onbekende schatten: Hudway... 24/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Februari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728 
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015