| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 24/04/2015
[Nieuws]Beveiliging: Probleem met Apple apps, en geva...
[Nieuws]Facebook en Twitter sleutelen weer wat aan hu...
[Site]Vrijdag multimedia: Jeffrey Silverthorne
[Site]Vrijdag multmedia: Airport Mania
[Software]Vrijdag appdag: Opera Mini voor Android
[Software]Vrijdag appdag: nieuwe versie van Tumblr voor...
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Uber: misschien binnenkort legaal, maar in de ...
Firefox extensies: FoxBox ...
Vrijdag podcastdag: Lode Roels over podcasste ...
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Beveiliging: Probleem met Apple apps, en gevaren van connected home
Er was een tijd dat je bij producten van Apple verzekerd was van een stevige beveilging. Dat was een argument waarmee altijd geschermd werd: het besturingssysteem van Apple was zo veilig dat je zelfs geen antivirus nodig had, terwijl Windows zo lek was als een zeef. Toen Google zijn Android OS op de markt bracht, klonk hetzelfde lied: de Play Store stond vol met malware, terwijl de apps voor iOS toestellen zorgvuldig gescreend werden en volkomen veilig zijn.

Tijden kunnen echter veranderen. Het blijkt nu dat 2 miljoen mensen rondlopen met apps die een bepaalde kwetsbaarheid vertonen in de https-versleuteling, waardoor hackers de informatie kunnen onderscheppen die je invult tijdens een volgens jou beveiligde https-sessie- je paswoord, je bankrekeningnummer, en allerlei andere vertrouwelijke info. In totaal gaat het om meer dan 1.500 apps voor iPhone en iPad. Het juiste verhaal lees je bij Ars Technica (&)

Nog meer slecht nieuws voor Apple
Alsof het voorgaande nog niet genoeg was, hebben onderzoekers deze week op de RSA conferentie in San Francisco nog een ander probleem bekend gemaakt, dat niet alleen gevaarlijk is, maar de gebruiker ook ferm kan doen schrikken. Het betreft namelijk een hack die misbruik maakt van een zwakke plek in iOS 8, en getriggerd kan worden via een gemanipuleerd SSL certificaat dat via een WiFi netwerk verzonden wordt. De hele technische oorlog kan je lezen bij NetworkWorld. Feit is dat iPHones en iPads die zo in geraakt worden, andere toestellen die in de onmiddellijke omgeving zijn in een eindeloze reeks van reboots kunnen storten, waardoor die toestellen onbruikbaar worden.

Wink update legt domotica lam
Een tweede bericht over een kink in de beveiligingskabel moet je toch even aan het nadenken zetten over de gevaren van een "connected" home, een huis waar allerlei functies gecontroleerd worden via elektronica. Het gaat om de Wink Hub, een toestelletje van $50 dat in de VS in de Home Depot doe-het-zelf zaken verkocht wordt. Die hub wordt verondersteld de domotica te vereenvoudigen doordat je, over alle standaarden heen, verschillende toestellen kan verbinden met de hub zoals lichten, je thermostaat, je garagedeur enz en die dan via je smartphone kan bedienen.

Welnu, verleden week ging het even fout met de software van Wink, waardoor de mensen bijna een hele dag (van 12:40 PM tot 11 PM de volgende dag) lijdzaam moesten toezien hoe hun Wink hub geen verbinding kon leggen met de Wink servers, en zij dus hun domotica niet meer bedienen konden. Bij Engadget lees je wat de oorzaak ervan was (1). Wat wij ervan onthouden is dat je toch altijd een of andere vorm van manuele bediening achter de hand moet houden, ook en vooral in je 'connected home'.(

http://arstechnica.com/security/2015/04/1500-ios-apps-have-h ...
http://www.networkworld.com/article/2912900/ios/crazy-ios-se ...
http://www.engadget.com/2015/04/19/wink-home-automation-hub- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook en Twitter sleutelen weer wat aan hun newsfeed
Uiteraard is het positief dat Facebook en Twitter voortdurend sleutelen aan hun algoritme om de newsfeed beter te maken. Maar soms zou je toch willen dat ze eindelijk eens besloten wat ze willen...

Om te beginnen Facebook. Een tijdlan heeft het zijn best gedaan om de berichten die jou aangaan (namelijk de updates van vrienden en familie) zo diep mogelijk te begraven tussen berichten waarvan een of ander algoritme meent dat zij belangrijk zijn. Dit tot frustratie van de gebruikers, maar ook die van de bedrijven die via Facebook met hun fans willen communiceren.

En nu gooit Facebook het roer weer om: nu worden postings van je vrienden terug belangrijker. Wat de 'reach' van professionele pagina's van bedrijven weer onzeker maakt. The Register (1) spreekt van een 'content-geddon, verwijzend naar de term die vele media deze week in de mond namen, 'mobile-geddon', om de wijziging te benoemen die Google doorgevoerd had in zijn algoritme waardoor sites die niet goed zichtbaar zijn op het mobiele toestel, een lagere ranking krijgen in de zoekresultaten op een mobiel toestel. Meer hierover bij The Next Web (2)

Twitter sleutelt aan pest-tweets
Velen verwijten Twitter dat er teveel gepest wordt. Het sociale netwerk doet er alles aan om die negatieve sfeer tegen te gaan, en tegelijkertijd om nieuw bloed aan te trekken, om mensen dievoorhet eerst op de website van Twitter belanden naar binnen te lokken.

Enerzijds heeft Twitter om het pesten tegen te gaan aangekondigd dat het via een algoritme pest- of trol-tweets zal opsporen, en ervoor zal zorgen dat de betroffen persoon die niet zal zien. Wat volgens sommige waarnemers juist fout is: de anderen zouden zulke pest-tweets niet mogen zien, maar degene tegen wie ze gericht zijn wel, zodat hij/zij actie kan ondernemen. Meer hierover bij Re/Code.

Twitter gaat nog meer aan je tijdlijn sleutelen
Maar er is nog meer nieuws over Twitter, en het is niet echt goed nieuws. Twitter wil namelijk nog meer aan je tijdlijn sleutelen, die met een algoritme bewerken zodat je enkel te zien krijgt wat volgens dat algoritme belangrijk is. De achterliggende gedachte: de stroom tweets is zo continue, zo overweldigend, dat het de gebruikers afschrikt. Het algoritme maakt een selectie, waardoor het overzichtelijker wordt, en de gebruiker niet langer de indrukheeft dat alles hem boven het hoofd groeit.

Een goede zet? Naar onze mening niet. Je gaat juist naar Twitter omdat je daar je informatiebronnen exact mag/mocht kiezen, en Twitter zwakt voortdurend die enige echt goede eigenschap af. Het is al vaker gezegd: Twitter wil steeds meer op Facebook lijken, omdat Facebook veel bezoekers heeft en Twitter er niet in slaagt om nieuwe bezoekers te lokken. Maar door dit te doen, vervreemdt het telkens en telkens de trouwe Twitter-gebruikers nog wat meer. Als zij een Facebook-achtige omgeving gewenst hadden, dan hadden zij wel naar Facebook gegaan!
Meer bij Bloomberg(3)

http://www.theregister.co.uk/2015/04/22/facebook_newsfeed_al ...
http://recode.net/2015/04/21/twitter-tweaks-policies-to-figh ...
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-23/twitter-tr ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Jeffrey Silverthorne
In het Antwerpse FotografieMuseum loopt nog tot 7 juni een tentoonstelling met foto's van Jeffrey Silverthorne. Foto's die niet onbesproken zijn, omdat een deel ervan beelden weergeeft van mensen in de morgue, in een sexueel provocerende positie geplaatst. Op de site van het Fotomuseum lees je meerover de expositie, en bij het agentschap VU kan je meerdere foto's zien (niet geschikt voor een jeugdig publiek)
[Taal: ENG]

https://www.agencevu.com/photographers/photographer.php?id=2 ...
http://www.fotomuseum.be/en/exhibitions/jeffrey-silverthorne ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multmedia: Airport Mania
Een spelletje voor wie sterke zenuwen heeft. Je zit namelijk in de controletoren van een vliegtuig, en moet de vliegtuigen veilig aan de grond krijgen. Lees wel even de instructies hoe je het moet doen - wij verloren al onze vliegtuigen tijdens onze test!
[Taal: ENG]

http://www.airportmania.com/flash.htm
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Opera Mini voor Android
Soms vergeten we dat er naast de IE, Firefox en Chrome-browser, nog andere alternatieven bestaan. En dat die echt wel wat te beiden hebben. Zoals de nieuwe Opera Mini voor Android.
Het is, zo zeggen de makers van de browser, geen gewone update van vorige versies, en dus moet je een volledig nieuwe, aparte versie downloaden. Een uitvoerige uitleg bij BetaNews.

http://www.downloadcrew.com/article/33253-opera_mini_android
http://betanews.com/2015/04/14/opera-debuts-all-new-opera-mi ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: nieuwe versie van Tumblr voor iOS
Deze nieuwe versie voor iOS geeft je verschillende widgets voor je blog, de mogelijkheid om extra blogs aan te maken, en veel meer. Je ziet ook gemakkelijker wat er trending is op Tumblr: zodra je de widget aan je notification center toegevoegd hebt in iOS 8, kan je met een neerwaartse veegbeweging meteen zien wat er nieuw is.
Een uitgebreide bespreking van de nieuwigheden bij The Next Web.

http://thenextweb.com/apps/2015/04/15/tumblrs-updated-ios-ap ...
https://itunes.apple.com/us/app/tumblr/id305343404?mt=8
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Beveiliging: Probleem met Apple apps, en geva... 24/04
Facebook en Twitter sleutelen weer wat aan hu... 24/04
Uber: misschien binnenkort legaal, maar in de... 23/04
Binnenland: Belgium Digital... 23/04
Binnenland: SP.A: wij zijn geen koopwaar... 23/04
Binnenland: hoe een overheidsdienst zijn dien... 23/04
Nieuwe versie van Android Wear met WiFi onder... 22/04
Update van OneDrive ondersteunt Apple Watch... 22/04
Twitter: DM's ook als iemand je niet volgt, e... 22/04
Zal het nieuwe Google algoritme echt een 'Mob... 21/04
Meer artikels ....
Hardware
Amicimi: voor wie zich onveilig voelt... 15/04
Microsoft Surface 3 zal maar $499 kosten!... 01/04
Mattel maakt een Barbie met WiFi aansluiting... 30/03
En wat dacht je van een app die je beloont al... 26/03
Microsoft: Office en Skype op voorhand ge´nst... 25/03
Magic Leap: het is echt magie!... 24/03
Ugly Mail: Chrome extensie verraadt de verrad... 23/03
Tag Heuer werkt samen met Google en Intel aan... 20/03
Blinden kunnen in Londen hun weg vinden in de... 19/03
Nieuwe 3D-printing technologie veelbelovend... 18/03
Meer artikels ....
Oor
Dinsdag Tech45 dag: terugblik op aflevering #... 07/04
Video van de Dag: Barbie spreekt!... 30/03
Video van de Dag: Apple Watch uittesten... 26/03
SXSW: NPR koos de 100 beste bands om er te be... 16/03
Dinsdag Tech45 dag: de Apple-nabespreking... 10/03
Dinsdag Tech45-dag: #233: Ge moet leren om de... 04/03
Dinsdag Tech45 dag: #231 De Nougabolle S... 17/02
Dinsdag Tech45-dag: #230 - Pannekoeken voor 4... 10/02
Dinsdag Tech45-dag: #229: een patent op geklu... 03/02
Dinsdag podcastdag: Tech45 #228 - Een air, da... 27/01
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Jeffrey Silverthorne... 24/04
Vrijdag multmedia: Airport Mania... 24/04
Hier spreekt/zingt men Nederlands: Vi.be... 23/04
Hier spreekt men Nederlands: Visit Mechelen... 23/04
Hier spreekt men Nederlands: De Reuzen!... 23/04
Gitaar leren spelen, gratis: Justinguitar.... 22/04
Basgitaar leren spelen: LearnBass.net... 22/04
Slimmer werken met Outlook: Vlaggen... 22/04
TTIP: wat u moet weten... 21/04
WLPPR: ruimtebeelden als achtergrond... 21/04
Meer artikels ....
Tip
Slimmer werken met Outlook: beperk het aantal... 21/04
Slimmer werken met Outlook: een nieuwe item m... 20/04
Slimmer werken met Outlook: Quick Steps (3)... 17/04
Slimmer werken met Outlook: Quick steps (2)... 16/04
Slimmer werken met Outlook: Quick Steps d(1)... 15/04
Slimmer werken met YouTube: sneltoetsen... 08/04
Werken met Mail Merge: het samenvoegdocument ... 03/04
Werken met Mail Merge: het samenvoegdocument ... 02/04
Werken met Mail Merge: het samenvoegdocument ... 01/04
Slimmer werken met Outlook: sneltoetsen... 01/04
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Opera Mini voor Android... 24/04
Vrijdag appdag: nieuwe versie van Tumblr voor... 24/04
iBetter Charge: je batterij monitoren vanop j... 23/04
Outlook on the Desktop... 23/04
Icecream PDF Split & Merge: PDF's bewerken... 22/04
Daily: enkel het hoogstnodige... 21/04
Skyro: opnemen en delen... 20/04
Vrijdag app-dag: jobs zoeken zoals je een lie... 17/04
Onbekende schatten: Orasis... 16/04
Onbekende schatten: ASUS GPU tweak... 16/04
Meer artikels ....

April
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Maart
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Februari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728 
       
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015