| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 24/10/2014
[Nieuws]De Flight conferentie van Twitter: een Fabric...
[Nieuws]De nieuwe Gmail app wil meer zijn dan een inb...
[Nieuws]Microsoft opent zijn Garage voor het grote pu...
[Hardware]Pandora geeft muzikanten een dashboard met hu...
[Site]Vrijdag multimedia: Verlaten plaatsen
[Site]Vrijdag multimedia: BriTanicK
[Site]Vrijdag multimedia: 21 Balloons (game)
[Software]Vrijdag appdag: Radioplus radiospeler voor on...
[Software]Vrijdag appdag: Cocktail Flow
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea ...
Apple Pay: veilig... maar duur ...
Hier spreekt men Nederlands: MediaMonkey ...
GIF YouTube: een gif maken van een fragment ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] De Flight conferentie van Twitter: een Fabric SDK
... en een nieuwe manier van inloggen: Digits
Op zijn conferentie voor ontwikkelaars heeft Twitter een nieuw set tools voorgesteld: Fabric. Dat maakt deel uit van een groter plan: Twitter zou van een bedrijf dat enkel gebaseerd is op één product (tweets) een gediversifieerde dienst worden die zich tot iedereen richt die apps maakt, en bereikt hierdoor ook iedereen die mobiele apps gebruikt. Iedereen dus.

Met andere woorden, als het plan van Twitter lukt, dan maakt het niet of je het product "Twitter" gebruikt - je zal Twitter, het bedrijf, voortaan gebruiken telkens je telefoon gebruikt, of je je er nu bewust van bent of niet. Tot nu toe, zo stelt Wired, was dat iets wat enkel de maker van de hardware of van het besturingssysteem kon doen. En Twitter probeert het nu dus met deze geniale manier.

De sleutel? Ontwikkelaars verleiden met een set tools die zij gratis kunnen gebruiken om nieuwe gebruikers zich te laten aanmelden, om het gebruik en de stabiliteit van hun app te ontleden, en om geld te verdienen. In ruil voor die mogelijkheden zullen de ontwikkelaars Twitter in elke app die zij maken inbouwen.

Het is voor dit plan dat Twitter recent verschillende bedrijven gekocht heeft. Zoals Crashlytics, dat onderzoekt waarom apps crashen. En MoPub, een mobiel advertentienetwerk. Een grondige analyse bij Wired (1) en Wall street Journal (2)

Het meest zichtbare deel van deze nieuwe Twitter zal Digits zijn, een systeem dat de wachtwoorden moet vervangen. Het zal dus gebruikt worden bij Twitter, en ontwikkelaar zullen het ook bij hun eigen apps kunnen toepassen om gebruikers zich te laten aanmelden. Het is een proces dat in drie stappen verloopt: bij het login scherm krijg je de optie om in te loggen via een mobiele dienst; daarna volgt een scherm waarop je het nummer van je mobieltje invult; waarna je een SMS ontvangt, en die bevestigingscode moet je dan in een derde scherm moeten invullen. Een systeem dat ook al gebruikt wordt door WhatsApp en de eigenaardige app Yo. De code is eenmalig en vervalt nadat je hem gebruikt hebt.

Digits zal als een merk op zich werken, met een eigen website waar je de toegang van al die apps tot jou telefoonnummer kan beheren. Meer hierover lees je bij The Verge.(3)

Goed van Twitter. Als het de storm (in een glas water?) overleeft die nu weer ontstaan is nu het tweets van accounts die je niet volgt in je tijdlijn laat verschijnen, zoals we gisteren gemeld hebben...

http://www.wired.com/2014/10/twitter-fabric-sdk/
http://blogs.wsj.com/digits/2014/10/22/behind-flight-twitter ...
http://www.theverge.com/2014/10/22/7034113/inside-twitters-a ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] De nieuwe Gmail app wil meer zijn dan een inbox
Werkt in de Chrome browser, op iOS en Android, maar voorlopig invite-only

Zoals eerder aangekondigd heeft Google een nieuwe versie uitgebracht van zijn Gmail app; heb je een Android toestel, dan had je daar tot nu toe twee aparte mail apps op staan:eentje enkel voor Gmail, en een tweede app, waarin je de mails van je verschillende accounts ontvangen kon. Dat verandert nu: Gmail wordt een échte mail app, die Inbox genoemd wordt.

Omdat het invite-only is, en wij nog geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen wij zelf niet vertellen of en hoe goedhet werkt. Wij gaan af op een verslag van The Verge, dat vertelt dat de app intuïtie en snel werkt... maar een beetje vreemd, doordat de app zelf beslissingen gaat nemen.

Zo krijg je bijvoorbeeld geen gewone lijst als opsomming van je ontvangen mails, maar Google zal trachten meer mails daarover te geven, zodat je ze zelfs niet moet openen. Mails worden in groepjes gebundeld die je gemakkelijk kan wissen. In plaats van alle promoties en aanbiedingen in een aparte tab te zetten, zullen die in een groep geplaatst worden die één lijntje inneemt in de lijst. Je kan dat nog altijd uitklappen, om te controleren of Google geen vergissing gemaakt heeft uiteraard. Is er een mail die je wil behouden, dan druk je op de duimspijker, en de restwis je.

Je kan boodschappen ook laten "snoozen", zodat die tijdelijk naar de achtergrond gaan en op een bepaald tijdstip of bepaalde locatie terug verschijnen. Er zouden ook infokaartjes in je boodschappenlijst verschijnen, in de stijl die je ook bij Google Now hebt, met daarin uren van je trein of vlucht, traceernummers van pakjes die je verwacht, enz.

Dit vergt uiteraard een diepe integratie van de app met deandere onderdleen zoals Google Now, Google Reminders en co.

Een uitvoerige bespreking bij The Verge en TechCrunch. En nu wachten op een invitatie om zelf te kunnen testen...

http://techcrunch.com/2014/10/22/hands-on-with-google-inbox- ...
http://www.theverge.com/2014/10/22/7039391/google-inbox
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft opent zijn Garage voor het grote publiek
Werp zelf een blik op nieuwe projecten

Tot vandaag was Microsoft Garage een groep binnen de softwaregigant uit Redmond waar eigen projectjes van medewerkers gesteund werden, hackatons, wetenschappelijke ontmoetingen. De afdeling is in 2009 ontstaan uit de Ofice Labs group, met de bedoeling een veilige plek te creëren waar de medewerkers van Microsoft hun eigen ideeën konden uitwerken.

Nu wordt Garage voorgesteldaan het grote publiek, via een speciale rubriek op de Microsoft webstite (1). De bedoeling is dat je er nieuwe projecten in een vroeg stadium kunt ontdekken en kunt zien waaraan het bedrijf nu werkt. Zo zijn er momenteel 16 gratis apps, bedoeld voor de gewone gebruiker, draaiend op Android, Android Wear, iOS, Windows Phone,Windows en zelfs Xbox One. Venturebeat heeft al enkele van deze apps onder de loupe genomen (2) enook The Next Web bespreekt enkel evan deze nieuwe apps. Om snel een blik te gaan werpen dus!

http://news.microsoft.com/stories/garage/index.html
http://venturebeat.com/2014/10/22/microsoft-launches-garage- ...
http://thenextweb.com/apps/2014/10/22/microsofts-garage-proj ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Pandora geeft muzikanten een dashboard met hun data
Hier vind je informatie over seksualiteit, relaties en intimiteit. Zit je toch nog met vragen, stel dan je vraag aan de webseksuoloog. Alle vragen worden gratis en vertrouwelijk behandeld. De site is ontstaan in opdracht van de dienst Gezondheidsbevordering van de Socialistische Mutualiteiten, dus je mag een redelijk vertrouwen hebben in de adviezen die je hier vindt.[Lode V]
[Taal: Nederlands]
Komen zo te weten wie en waar hun fans zijn

Deze week heeft de streaming radio dienst Pandora een mooie initiatief genomen: het heeft een dashboard uitgebracht voor de muzikanten van wie de muziek op Pandora in de speellijstjes zit. Het dashboard heet AMP en zal beschikbaar zijn voor de meer dan 125.000 bands op Pandora, die hun eigen AMP kunnen aanvragen op een speciale website.

Op het dashboard zullen zijn zij waardevolle informatie vinden zoals waar zich mensen bevinden die naar hun muziek luisteren, welke de meest beluisterde tracks zijn, en zelfs hoe hun publiek opgedeeld is in leeftijdgroepen en geslacht. Dit kan hen helpen om hun toernee te plannen, zodat zij niet voor lege zalen spelen. En zij kunnen ook hun communicatie afstemmen op de groep luisteraars. Mooi!

http://blog.pandora.com/
https://gigaom.com/2014/10/22/pandora-gives-musicians-a-data ...
http://thenextweb.com/media/2014/10/22/pandora-amps-music-ne ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Verlaten plaatsen
Deze reeks foto's van verschillende fotografen hebben als centrale thema: ooit zijn zij bouwd met een doel - maar dat doel is er niet meer, of het project werd afgevoerd. Gevolg: een gebouw, een bouwwerk dat er verlaten bijstaat. Het levert in elk geval prachtige foto's op.
[Taal: ENG]

http://pixelclouds.com/2013/05/20/beautiful-abandoned-places ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: BriTanicK
Het is maandag, en dan moet je de week goed inzetten. Met een fit lichaam, een fitte geest, en... fitte vingertjes. Daarom starten we de week met wat vingeroefeningen. Heel wat mensen hebben ondertussen nu wel een Win8 computer, maar kennen het systeem nog onvoldoende. Daarom enkele toetscombinaties om je je toestel te laten ontdekken.
Let op: sommige van deze toetscombinaties werken niet wanneer je in de desktop bent, enkel wanneer je in de metro interface met de tegeltjes bent.
Win (de toets met het Win8 logo op): wissel tussen het Start scherm en de laatst gedraaide Win8 app
Win+C: toont de Charms, de icoontjes rechts van je scherm (setting, devices of toestellen, Share, Search)
Win+D: lanceert de desktop
Win+E: lanceert Explorer
Win+F: opent het Search of zoeken paneel
Win+H: opent het Share paneel
Win+I: opent Settings of Instellingen
Win+K: opent het Devices of toestellen paneel
Win+L: vergrendelt je pc (lock)
Win+M: minimaliseert het huidige Explorer of IE venster
Win+O: zet de vergrendeling van de orieëntatie (portret of landschap) aan of uit
Win+P: schakelt over naar een tweede scherm of projector
Win+Q: opent Appp Search paneel
Win+R: opent Run paneel
Win+U: opent Toegankelijkheidspaneel
Win+V: blader doorheen de meldingen
Win+W: zoeken in de systeeminstellingen
Win+X: geeft een tekst menu van handige Windows tools en applets
Win+Z: vertoont het context menu met de opties die je krijgt wanneer je in een app op volle schermgrootte rechts klikt.
Win++: start het vergrootglas op, en je kan inzoomen
Win+-: zoom uit
Win+,: Aero blik op de desktop
Win+enter: start Narrator
Win+PgUp: verplaats het huidig scherm naar de monitor links
Win+PgDn: verplaats het huidig scherm naar de monitor rechts
Win+PrSc: maak een schermafdruk van het huidige scherm en sla het op in de map MijnAfbeeldingen (Windows + Printscreen)
Win+Tab: wisselen tussen de apps die op dat moment draaien
Zo. Zet je vingertjes maar aan het werk!
Sommige mensen slagen er in om zélf komisch te zijn via hun eigen creativiteit, in plaats van het ongeluk of de stommiteit van een ander per toeval met de smartphone te filmen, en daarmee een gigantische hit te worden op het internet. Deze twee jongens, Brian en zijn super creatief, en super komisch. Je kan je abonneren op hun YouTube kanaal, zodat je verwittigd wordt wanneer er weer een nieuw filmpje beschikbaar is.

https://www.youtube.com/watch?v=T5RO64yUfPI
https://www.youtube.com/channel/UChT-l10Pm5m-xOeYOl_37Xw
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: 21 Balloons (game)
Casual games, dat is onze dada. Dit spelletje is zo'n game dat jekan spelen wanneer je even niets te doen hebt. In het spelletje hangen ballonnen in de vlucht. Met je cursor hanteer je een grijper om de koordjes vande ballonnen vast te pakken. Maar je moet wel goed richten, want anders grijp je ernaast of, erger nog, doorprik je de ballon!
[Taal: ENG]

http://www.clockworkmonster.com/201-21-Balloons.html
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Radioplus radiospeler voor online en mobiel toestel
Web / Android / iOS
De Vlaamse openbare omroep heeft een website gelanceerd waarop je alle programma's kan beluisteren in je eigen tempo, van alle verschillende kanalen. Wat we wel enorm waarderen is het feit dat de VRT eraan gedacht heeft om de site ook toegankelijk te maken voor gebruikers van schermlezers - mensen dus met een visuele handicap.

http://radioplus.be
https://itunes.apple.com/us/app/radioplus/id926729916?l=nl&l ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=be.vrt.radiopl ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Cocktail Flow
Windows Phone
Geef je graag een feestje, en wil je daarbij je gasten verrassen met originele cocktails? Dan is dit je app: je kan namelijk op basis van wat je in je drankkast hebt staan een recept krijgen voor een lekker rankje. De app bevat tal van recepten. Santé!

http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/cocktail-flow/88 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
De Flight conferentie van Twitter: een Fabric... 24/10
De nieuwe Gmail app wil meer zijn dan een inb... 24/10
Microsoft opent zijn Garage voor het grote pu... 24/10
HP zal intrigerend toestel lanceren: Sprout... 23/10
Google: 2-wegsverificatie met verificatie via... 23/10
Een tablet die gebarentaal kan tolken voor do... 23/10
Apple lanceert iOS 8 met Apple Pay... 22/10
Onvrede om recente wijzigingen in Twitter... 22/10
FairSearch richt nu zijn pijlen tegen Android... 22/10
Ook Microsoft zou een wearable (smartwatch?) ... 21/10
Meer artikels ....
Hardware
Pandora geeft muzikanten een dashboard met hu... 24/10
Samsung kondigt 5G aan... 17/10
Teken met Android Wear klavier van Microsoft ... 13/10
Nieuwe Adobe tools: simpel op het mobieltje..... 08/10
Mozilla lanceert Matchstick... 02/10
512 GB geheugenkaart? Het kan!... 15/09
Nog enkele hoogvliegers in de hardware-sector... 08/09
Nog slimme uurwerken: Asus ZenWatch, Sony en ... 04/09
HERE maps van Nokia exclusief bij Gear S... 02/09
Robo Brain: het internet in robottaal... 27/08
Meer artikels ....
Oor
Dinsdag podcastdag: Tech45 #214: zo droog als... 21/10
Tech45 #213: Standaard kantoorproductiviteit... 14/10
Dinsdag Tech45 dag- # 212: Post lezen door uw... 07/10
Tech45 #211: 'Als Hendrickx niet aan een tite... 30/09
17 web tools om online quizzen en opiniepeili... 29/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 24/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 23/09
Tech45 podcast #209: Eentje om mee te spelen... 16/09
Tech45 #208: Een Brusselse wafel om mee te be... 09/09
Tech45 #207: Twee uur pintjes drinken... 02/09
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Verlaten plaatsen... 24/10
Vrijdag multimedia: BriTanicK... 24/10
Vrijdag multimedia: 21 Balloons (game)... 24/10
Hier spreekt men Nederlands: HIG... 23/10
Hier spreekt men Nederlands: Nationale Loteri... 23/10
Hier spreekt men Nederlands: Marie Claire... 23/10
WriteOn: hulp voor schrijvers... 22/10
Jotform Form Designer: formulieren ontwerpen... 22/10
HTTPS everywhere: extensie... 22/10
10 sjablonen voor facturen die je zelf kan aa... 21/10
Meer artikels ....
Tip
Win8: Explorer herstarten... 23/10
Win8: Nieuwe soorten bestanden... 22/10
Win8: ISO bestanden... 21/10
Win8: Mappen en bibliotheken tonen... 20/10
Win8: geavanceerde menu opties... 17/10
Win8: de knoppenbalk Snelle Toegang aanpassen... 16/10
Speaker Studio (Android)... 14/10
Win8: Bandbreedte besparen... 13/10
Win8: Het zoeken vereenvoudigen... 10/10
Win8: hibernate of slapen... 09/10
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Radioplus radiospeler voor on... 24/10
Vrijdag appdag: Cocktail Flow... 24/10
My Doro Manager: hulp vanop afstand... 23/10
Right Click Enhancer: meer mogelijkheden... 23/10
Hola: toegang tot voor bepaalde landen verspe... 22/10
Gnucash: je financiën beheren... 22/10
Virtual XP: oplossing voor XP... 21/10
Ultradefrag: beter en gemakkelijker... 21/10
RadioPlus: nieuwe player van VRT (iOS)... 20/10
Yovo: alternatieve manier om te posten (iOS)... 20/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014