| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 23/10/2014
[Nieuws]HP zal intrigerend toestel lanceren: Sprout
[Nieuws]Google: 2-wegsverificatie met verificatie via...
[Nieuws]Een tablet die gebarentaal kan tolken voor do...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: HIG
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Nationale Loteri...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Marie Claire
[Tip]Win8: Explorer herstarten
[Software]My Doro Manager: hulp vanop afstand
[Software]Right Click Enhancer: meer mogelijkheden
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea ...
Apple Pay: veilig... maar duur ...
Hier spreekt men Nederlands: MediaMonkey ...
GIF YouTube: een gif maken van een fragment ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] HP zal intrigerend toestel lanceren: Sprout
Combinatie met overhead projector en scanner

Verleden week heeft Hewlett-Packard aangekondigd dat het zichzelf in twee zou opsplitsen - één bedrijf dat rond PC's en printers draait, het andere dat zich concentreert op IT voor bedrijven, en dat het voor de PC-kant nieuwe vormen van computing zou uitproberen.

Een eerste staaltje daarvan zal volgende week voorgesteld worden, zo weet Re/Code te melden. Het nieuwsblog heeft namelijk vernomen van bronnen dicht bij het bedrijf dat er een nieuw toestel onderweg is, dat Sprout heet. Het doet een beetje denken aan de Surface van Microsoft. Het bestaat namelijk uit een groot aanraakoppervlak, gecombineerd met een overhead projector en een 3D scanner.

Hiermee zouden voorwerpen geprojecteerd worden op het werkvlak, en je kan die dan met je handen of een styles bwerken. Je kan afbeeldingen vergroten/verkleinen, elementen schikken op het werkblad, de kleur wijzigen. Dankzij de 3D projector kan je heel gemakkelijk ook afbeeldingen toevoegen. Kortom een toestel dat ideaal is voor wie in de grafische industrie werkt. Maar ook in het klaslokaal kan je verschillende toepassingen zien.

Het toestel zal pas volgende week officieel voorgesteld worden, dus er is voorlopig nog geen filmpje van te zien. Meer lees je bij ZDNet en Re/Code.

http://www.zdnet.com/hps-sprout-can-it-be-a-game-changer-700 ...
http://recode.net/2014/10/21/hp-will-unveil-new-computing-pr ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google: 2-wegsverificatie met verificatie via USB...
... koopt Firebase aan en laat een steek vallen met https

Na alle berichten over gestolen wachtwoorden is het je wellicht duidelijk geworden dat je je best zo goed mogelijk beveiligt, o.a. met 2 wegs authenticatie. Google wil daarbij helpen, door die beveiliging zo simpel mogelijk te maken.

Zoals je wellicht weet werkt 2-wegs verificatie door iets dat je weet (zoals een paswoord), en iets dat je hebt (je toestel). Net zoals je voor internetbankieren je bankkaartin het toestelletje steekt, en met je pincode dan een unieke code krijgt die je moet gebruiken om in te loggen.

Een andere vorm van die tweewegs authenticatie is dat je eenmalig het nummer vanje mobiele telefoon ingeeft, en dat Google of een andere dienst je dan een code stuurt naar dat nummer. Google wil dat systeem nu vereenvoudigen, door het gebruik van een toestelletje dat je in je USB poort steekt. Hoe het juist werkt lees je bij Venturebeat (1)

Een tweede bericht betreft eveneens beveiliging, maar is dan weer niet zo vleiend voor Google. Wanneer je sites bezoekt en je moet je inloggen, dan wordt op het beveiligde https:// protocol overgeschakeld. Google moedigt sites al enkele maanden aan om zoveel mogelijk dit protocol te gebruiken, en zou sites met https zelfs een voetje voor geven in zijn zoekmachines.

WebProNews weet nu echter te melden dat webshops die hun hele winkel in https zetten, niet alleen het deel achter de inlog, problemen hebben om een "Google Trusted Store" badge te verkrijgen dat zij op hun site kunnen zetten, en dat de gebruiker meer vertrouwen zou moeten geven in de site. (2)

Een derde bericht betreft een aankoop die Google gedaan heeft deze week, en wel van de start-up uit San Francisco Firebase. Die werkt aan een systeem dat het voor ontwikkelaars gemakkelijker moet maken om apps te maken voor zowel iOS als Android en het web, waarbij de data tussen al die apps gesynchroniseerd wordt. Nogmaals een bewijs dat we evolueren, zoals gisteren reeds gezegd, naar een multi-OS wereld. (3)

http://venturebeat.com/2014/10/21/google-beefs-up-2-step-ver ...
http://www.webpronews.com/https-sites-not-accepted-as-google ...
http://techcrunch.com/2014/10/21/google-acquires-firebase-to ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Een tablet die gebarentaal kan tolken voor doven...
... en technologie die een verlamde man terug laat lopen.

Technologie moet niet enkel dienen voor ons amusement, om te Facebooken en te Twitteren, maar zou eigenlijk vooral mensen moeten helpen met een handicap. Twee berichten vandaag over technologie die dat doet.

Om te beginnen over een tablet die de gebarentaal van een dove kan interpreteren, en luidop uitspreken. Dat maakt alvast de communicatie van de dove naar de horende een stuk gemakkelijker. De meeste mensen kennen immers geen gebarentaal, en zullen het wellicht ook nooit leren. Wanneer een dove met deze tablet rondloopt, kan hij als het ware met iedereen communiceren.Meer bij Ars Technica (1)

Het tweede bericht gaat over een team wetenschappers in Polen dat erin geslaagd is om een verlamde man terug te laten bewegen. Hiervoor werden enerzijds zenuwvezels van het been getransplanteerd, in combinatieanderzijds met geurherkennende cellen van het brein. Niet zozeer techniek zoals het "harnas" dat bij andere mensen met een handicap toegepast werd,en dat hen in staat stelt om terug te lopen, maar toch ook weer een remedie die enkel mogelijk is doordat de technologie zoveel vorderingen gemaakt is.

Het resultaat is in elk geval indrukwekkend, maar er moet wel bij verteld worden dat het enkel in dit specifieke geval gewerkt heeft, en dat nog gezien moet worden of het algemeen toegepast kan worden. Het hele verhaal lees je in een tweede artikel bij Ars Technica (2).

http://arstechnica.com/business/2014/10/meet-the-800-windows ...
http://arstechnica.com/science/2014/10/paralyzed-patient-reg ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: HIG
Deze afkorting staat voor Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen. Op de website (1) komen allerlei thema's aan beurt die te maken hebben met het gezin. De site kwam deze eek in het nieuws naar aanleiding van het verschijnen van het boek "Een week mama, een week papa", dat ervoor pleit dat bij een echtscheiding de ouders meer naar hun kinderen zouden luisteren. (2). Maar je vindt er allerlei andere informatie Gezinsvriendelijk wonen, Depressie bij ouders, en meer.
[Taal: NL]

http://www.hig.be
http://www.hig.be/nl/nieuws/een-week-mama-een-week-papa
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Nationale Loterij
De oubollige website van de Nationale Loterij is vervangen door een leuke frisse website in een originele vormgeving, een combinatie van foto's tegen tekeningen. Je kan er niet alleen spelen op de verschillende kansspelen (lotto, Euro Millions, Joker+, Win for Life, ...) maar je krijgt er ook meer uitleg over wat er gebeurt met het geld dat opgehaald wordt. Ben je verantwoordelijke van een sportclub, dan vind je hier ook wat meer uitleg over de mogelijkheden om jouw club of evenement te laten sponsoren.
[Taal: NL]

http://www.nationale-loterij.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Marie Claire
Sanoma uitgevers hebben van het Marie-Claire blog van het gelijknamigetijdschrift nu een volledige website gemaakt. Vooral mode en beauty, tips voor een goede verzorging, dat is wat je er vindt. Niet meteen onze dada, maar hiervoor zijn ongetrwijfeld heel wat liefhebbers!
[Taal:NL]

http://www.marieclaire.be/nl
geef uw reactie hier

[Tip] Win8: Explorer herstarten
Als je Explorer (Verkenner) om een of andere reden blijft hangen, dan is het nu veel simpeler om dieterug tot de orde te roepen. Je moet niet langer het volledige proces sluiten.Gewoon CTRL+Alt+Esc indrukken, Explorer (Verkenner) uit de lijst selecteren, en dan op Restart (Herstarten) klikken. Windows 8 zorgt voor de rest.
geef uw reactie hier

[Software] My Doro Manager: hulp vanop afstand
Android - freeware
Je wil dat je al wat ouder wordende ouders of tant of oom bereikbaar zijn. Je bezorgt hen een Liberto toestel van Doro, omdat dit een van de meest gebruiksvriendelijke smartphones ter wereld is, vooral omdat je vanop afstand via het web foto's en dergelijke kan toevoegen, zodat oma de nieuwste foto's van de kleinkinderen kan zien. Nu is er ook een app die het nog gemakkelijker maakt om te helpen het toestel te beheren, ook vanop afstand. Daardoor kunnen zij gemakkelijk een foto bijvoorbeeld maken en vanop hun eigen Android smartphone meteen doorsturen naar hun familielid.

http://doro-belgium.prezly.com/help-op-afstand-je-ouders-of- ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.doro.mdm.r ...
geef uw reactie hier

[Software] Right Click Enhancer: meer mogelijkheden
WindwosXP/Vista/7/8 - 4,5 MB - freeware
Met deze gratis tool kan je heel gemakkelijk meer mogelijkheden toevoegen aan het context menu dat je oproept met een rechtsklikt, of het nu gaat om een besand, een map of je desktop.

http://rbsoft.org/downloads/right-click-enhancer
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
HP zal intrigerend toestel lanceren: Sprout... 23/10
Google: 2-wegsverificatie met verificatie via... 23/10
Een tablet die gebarentaal kan tolken voor do... 23/10
Apple lanceert iOS 8 met Apple Pay... 22/10
Onvrede om recente wijzigingen in Twitter... 22/10
FairSearch richt nu zijn pijlen tegen Android... 22/10
Ook Microsoft zou een wearable (smartwatch?) ... 21/10
Gmail app in Lollypop doet het met Yahoo en O... 21/10
De griezelige vaststelling dat er een Instagr... 21/10
Stievie voortaan ook op je 'echte' tv... 20/10
Meer artikels ....
Hardware
Samsung kondigt 5G aan... 17/10
Teken met Android Wear klavier van Microsoft ... 13/10
Nieuwe Adobe tools: simpel op het mobieltje..... 08/10
Mozilla lanceert Matchstick... 02/10
512 GB geheugenkaart? Het kan!... 15/09
Nog enkele hoogvliegers in de hardware-sector... 08/09
Nog slimme uurwerken: Asus ZenWatch, Sony en ... 04/09
HERE maps van Nokia exclusief bij Gear S... 02/09
Robo Brain: het internet in robottaal... 27/08
En wat als... we onze gezelschapsspellen voor... 22/08
Meer artikels ....
Oor
Dinsdag podcastdag: Tech45 #214: zo droog als... 21/10
Tech45 #213: Standaard kantoorproductiviteit... 14/10
Dinsdag Tech45 dag- # 212: Post lezen door uw... 07/10
Tech45 #211: 'Als Hendrickx niet aan een tite... 30/09
17 web tools om online quizzen en opiniepeili... 29/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 24/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 23/09
Tech45 podcast #209: Eentje om mee te spelen... 16/09
Tech45 #208: Een Brusselse wafel om mee te be... 09/09
Tech45 #207: Twee uur pintjes drinken... 02/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: HIG... 23/10
Hier spreekt men Nederlands: Nationale Loteri... 23/10
Hier spreekt men Nederlands: Marie Claire... 23/10
WriteOn: hulp voor schrijvers... 22/10
Jotform Form Designer: formulieren ontwerpen... 22/10
HTTPS everywhere: extensie... 22/10
10 sjablonen voor facturen die je zelf kan aa... 21/10
What WordPress theme is That?... 21/10
Soosaka: je Dropbox account beschermen... 21/10
Google tools voor opvoeders... 20/10
Meer artikels ....
Tip
Win8: Explorer herstarten... 23/10
Win8: Nieuwe soorten bestanden... 22/10
Win8: ISO bestanden... 21/10
Win8: Mappen en bibliotheken tonen... 20/10
Win8: geavanceerde menu opties... 17/10
Win8: de knoppenbalk Snelle Toegang aanpassen... 16/10
Speaker Studio (Android)... 14/10
Win8: Bandbreedte besparen... 13/10
Win8: Het zoeken vereenvoudigen... 10/10
Win8: hibernate of slapen... 09/10
Meer artikels ....
Software
My Doro Manager: hulp vanop afstand... 23/10
Right Click Enhancer: meer mogelijkheden... 23/10
Hola: toegang tot voor bepaalde landen verspe... 22/10
Gnucash: je financiën beheren... 22/10
Virtual XP: oplossing voor XP... 21/10
Ultradefrag: beter en gemakkelijker... 21/10
RadioPlus: nieuwe player van VRT (iOS)... 20/10
Yovo: alternatieve manier om te posten (iOS)... 20/10
Vrijdag appdag: Iedereen Flandrien... 17/10
Vrijdag appdag: Flipboard eindelijk voor Wind... 17/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014