| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 03/07/2015
[Nieuws]Really, Apple? Apple censureert Dr. Dre in Ap...
[Nieuws]Interstitials door Google afgestraft?
[Nieuws]Sharing-economie: ook in de VS vragen
[Hardware]Samsung Galaxy S6: conclusies
[Site]Vrijdag multimedia: de baarden van Jean-Pierr...
[Site]Vrijdag multimedia: The Bloody Truth
[Site]Vrijdag multimedia: Ava
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
VR en zijn toepassingen: een zoektocht ...
VR en zijn toepassingen: een zoektocht ...
SoundCloud brengt meer podcasting mogelijkhed ...
Pinterest nu ook open voor ontwikkelaars... e ...
Uber: misschien binnenkort legaal, maar in de ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Really, Apple? Apple censureert Dr. Dre in Apple Music...
Deze week werd de langverwachte streaming muziekdienst van Apple gelanceerd, Apple Music. Zelf hebben wij hem nog niet getest, wij geven enkel de commentaren weer van mensen die de dienst wél getest hebben.

Een van de belangrijkste onderdelen van Apple Music is de live radio, gebracht door échte DJ's. Dat sommigen een Brits accent hebben, is voor enkele commentaren een leuke gelegenheid om dat accent te imiteren. En andere commentaren waren dan weer lyrisch over dit aanbod, net alsof Apple de radio opnieuw uitgevonden heeft.

Het is natuurlijk niet niks dat miljoenen mensen wereldwijd tegelijkertijd naar dezelfde muziek luisteren. Het geeft Apple een enorme hefboomkracht om muziek te lanceren. Maar nu blijkt er toch een naar kantje te zitten aan die Apple radio, Beats 1. Want waar Dr. Dre, de oorspronkelijke oprichter van de muziekdienst Beats, een belangrijke rol gekregen heeft in het bedrijf toen Apple Beats verleden jaar kocht, toch worden zijn vloeken in zijn songs door Apple netjes gecensureerd.

Nu zijn de teksten van Dr. Dre songs niet altijd proper te noemen. Maar dat zijn die van andere rap-nummers evenmin, die schuttingtaal is een van de kenmerken van rap. Apple wil blijkbaar Beats-radio kindvriendelijk houden, en censureert volop: vloeken worden weggebleept. Tegenover een reporter van Buzzfeed heeft Apple bevestigd dat het inderdaad de songteksten censureert, wereldwijd, maar wou er geen commentaar op geven. Andere populaire internetradio's zoals Pandora censureren de teksten niet. Dan zou ik wel weten welke radio ik moet kiezen....

Meer bij WebProNews.

http://www.buzzfeed.com/brendanklinkenberg/apples-beats-1-ra ...
http://www.webpronews.com/apple-is-censoring-dr-dre-and-ever ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Interstitials door Google afgestraft?
Bij Webpronews lazen wij nog een interessant bericht, en als dit bericht waar is, dan zijn wij gelukkige mensen! Het gaat namelijk over "interstitials", een vakterm waarmee advertenties bedoeld worden die, wanneer je naar een bepaalde pagina wil gaan, bovenop die pagina verschijnen en die je dan eerst moet wegklikken vooraleer je de pagina bezoeken kan. Een heel storende vorm van advertenties, als je het ons vraagt.

Welnu, Google is al langer bezig om webmasters te dwingen hun website mobile-friendly te maken. Met andere woorden: ervoor te zorgen dat zij goed gelezen kunnen worden op het mobiele toestel. Een strategie die sommige webontwikkelaars té ver doortrekken, zodat bepaalde websites echt pijn doen aan de ogen en onmogelijk te navigeren zijn wanneer je ze vanop de desktop, op een groot scherm, bekijkt.

WebProNews meent nu uit gesprekken met enkele Google-medewerkers af te leiden dat Google deze interstitials even storend vindt als de gebruikers, en dat zij de content op de achterliggende pagina, de pagina die verborgen wordt door de initerstitial, negatief zou beïnvloeden op vlak van SEO. Een trend die we alleen maar kunnen aanmnoedigen. Alhoewel, zo wijst WebProNews er nog op, Google zelf op zijn "Think with Google" website diezelfde interstitials nog altijd promoot. En het tegelijkertijd in zijn SEO gids voor mobiele websites expliciet aanbeveelt om interstitials te vermijden...

https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/mobile ...
http://www.webpronews.com/interstitials-may-start-hurting-yo ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sharing-economie: ook in de VS vragen
In onze reeks over de Uber-perikelen, twee berichten die bewijzen dat de recente gebeurtenissen in Frankrijk echt niet "anti-Amerikaans" zijn, en dat ook de VS vragen stelt bij sommige praktijken in deze sharing-economie.

Een eerste bericht komt uit San Francisco. Daar heeft de stedelijke overheid een initiatief genomen om mensen die via AirBnB appartementen of kamers verhuren, in staat te stellen om dat te doen met inachtneming van de gemeentelijke verordeningen. Tegelijk, het principe van de wortel en de stok indachtig, komt er ook een systeem om mensen die zich niet aan die verordeningen houden te straffen.

Hiervoor wordt een speciaal kantoor in het leven geroepen, dat met 6 personen bemand/bevrouwd zal zijn, en waar een verhuurder aan één enkel loket alle administratieve verplichtingen kan vervullen. Enkele van de voorwaarden waaraan voldaan moet worden: de verhuurder moet in de stad geregistreerd zijn, en de verhuring mag maximaal 90 dagen per jaar duren. Meer bij SF Chronicle. (1)

Een tweede bericht betreft een verzenddienst in de VS, Shyp. Die werkt met een app, waarbij je gewoon een foto moet maken van wat je verzenden wil. Een chauffeur komt dat voorwerp ophalen, brengt het naar een magazijn waar het ingepakt wordt en klaargemaakt voor verzending.

Het bijzondere aan deze dienst is dat hij oorspronkelijk werkte met onderaannemers, waarbij de verplichting om in orde te zijn met sociale wetgeving, belastingen, vergunningen en verzekeringen volkomen aan de chauffeurs overgelaten werd - net als bij zovele andere diensten in deze on-demand sharing economie. Maar vanaf 1 januari volgend jaar zullen deze onderaannemers als werknemers beschouwd worden.

Shyp krijgt daarmee meer controle over hen, en kan regels vastleggen zoals de omgang met de klant, maar tegelijkertijd stijgen de kosten. Voor de werknemers zelf betekent het alleen maar meer zekerheid. En voor de klant is het, zolang deze extra kosten niet doorgerekend worden in de prijs van de pick-up, ook positief want hij wordt gewaarborgd van een betere dienstverlening.

Als Uber zich nu eens wat minder arrogant zou opstellen, wat meer zou samenwerken met de plaatselijke wetgever, dan zou het misschien nog in orde komen met deze hele on-demand share economie, en zou het er wellicht ook wat eerlijker aan toegaan...

Meer over dit tweede onderwerp bij FastCompany (2).

http://www.sfchronicle.com/business/article/S-F-to-create-ci ...
http://www.fastcompany.com/3048057/tech-forecast/why-on-dema ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Samsung Galaxy S6: conclusies
Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet het juiste doelpubliek ben voor dit toestel. Ik zal nooit zoveel geld uitgeven aan een smartphone. Ik gebruik mijn huidig toestel, een goedkope Wiko, om overdag mijn mails op te volgen, boeken te lezen, en enkele apps te raadplegen zoals buienradar, mijn pc banking, mijn favoriete plekken in de NMBS app. Aan mij zouden de fantastische extra mogelijkheden van dit toestel volledig verspild zijn. Maar er zijn ontgetwijfeld veel mensen die deze extra tools wél zullen gebruiken, en er veel plezier aan zullen beleven. Het toestel imponeert door zijn elegantie, de helderheid van het scherm, de snelheid. Omdat ik niet over een nano-simkaart beschik, heb ik niet kunnen uittesten of de batterij lang meegaat wanneer je intensief internet gebruikt via 3G of 4G op het toestel.

Voor onze test kregen wij ook een draadloos herlaadpunt meegeleverd van Samsung. Dat is wel handig voor thuis: je legt gewoon je toestel neer op de lader, zonder met kabeltjes en stekkers aan de slag te moeten. Tijdens het laden is de rand van de lader blauw en is het toestel "vol", dan wordt die rand...........................................

Een nadeel wel: wil je geen overbodige elektriciteit verbruiken, dan zou je eigenlijk de stekker van de lader uit het stopcontact moeten verwijderen zodra de batterij geladen is. Maar dat betekent dan wel dat je opnieuw met stekkers aan de slag moet gaan. Het voordeel is wel dat je gewoon gesprekken kan voeren door de telefoon van de lader te nemen. Bij den klassieke herlaadbeurt met de USB-kabel moet je eerst de kabel uit je toestel snokken.

De volledige specificaties van de Galaxy S6 kan je o.a. nalezen bij GSM Arena (1). Meer reviews bij Trusted Reviews (2) en Engadget (3)

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6_edge-7079.php
http://www.trustedreviews.com/samsung-galaxy-s6-edge-review
http://www.engadget.com/products/samsung/galaxy/s6/edge/
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: de baarden van Jean-Pierre Cremers
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn... Woest baarden, dat vind je terug in deze foto's van de gastfotograaf op de site Jean Schoubs: Jean Pierre Cremers. Foto's die bewerkt werden tot speciale effecten, de moeite waard!
[Taal: NL]

http://www.jeanschoubs.be/foto/gastfotografen/2015/jeanpierr ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: The Bloody Truth
36 miljoen mensen wereldwijd hebben AIDS. Elke minuut wordt er een nieuwe mens besmet met HIV. Deze site vraagt zich af hoe dit kan/ kon gebeuren. De site wordt in deze rubriek vermeld, omdat de lay-out wel heel bijzonder is. Veel tekst die op de juiste plaatsen overgaat in beelden. (Bron: Walkingmen.com)
[Taal: ENG]

http://thebloodytruth.sa.arte.tv/en?xtor=AD-26
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Ava
Deze pagina is een onderdeel van de website die gelanceerd werd als promo voor de film Ex Machina. Je kan een foto uploaden, en dan zal de gelaatsherkenning-software die trachten na te tekenen. Met verbluffend resultaat. Op de knap ontworpen site Ex Machine zie je nog meer mooie design. (Bron: Walkingmen.com)
[Taal: ENG]

https://ava-sessions.com/
http://exmachina-movie.com/synopsis
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Really, Apple? Apple censureert Dr. Dre in Ap... 03/07
Interstitials door Google afgestraft?... 03/07
Sharing-economie: ook in de VS vragen... 03/07
Cargomatic en Trucker Path: de Ubers voor vra... 02/07
Heeft de EU zopas een einde gemaakt aan net n... 02/07
Microsoft wil Minecraft op school... 02/07
Kickstarter projecten: hoeveel succes hebben ... 01/07
Wat gebeurt er met jouw gegevens wanneer een ... 01/07
Uber financieel, Facebook video, en Google on... 01/07
Uber in Frankrijk: van kwaad tot erger... 30/06
Meer artikels ....
Hardware
Samsung Galaxy S6: conclusies... 03/07
Samsung Galaxy S6: de extra's... 02/07
Samsung Galaxy S6: mijn ervaringen... 01/07
Samsung Galaxy S6 Edge review: klassebeest, k... 29/06
Hardware kort: een Ubuntu Phone, een PC op ee... 26/06
EPIX van Garmin: een test (3)... 25/06
EPIX van Garmin: een test (2)... 24/06
EPIX van Garmin: een test (1)... 23/06
Microsoft en Samsung brengen (heel) grote sch... 12/06
Samsung: GearVR op de Belgische markt, en 360... 11/06
Meer artikels ....
Oor
Tech45 #248: Een aspergeriaanse übernerd... 15/06
Video van de dag: jawel, een Apple Watch kan ... 28/04
Dinsdag Tech45 dag: terugblik op aflevering #... 07/04
Video van de Dag: Barbie spreekt!... 30/03
Video van de Dag: Apple Watch uittesten... 26/03
SXSW: NPR koos de 100 beste bands om er te be... 16/03
Dinsdag Tech45 dag: de Apple-nabespreking... 10/03
Dinsdag Tech45-dag: #233: Ge moet leren om de... 04/03
Dinsdag Tech45 dag: #231 De Nougabolle S... 17/02
Dinsdag Tech45-dag: #230 - Pannekoeken voor 4... 10/02
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: de baarden van Jean-Pierr... 03/07
Vrijdag multimedia: The Bloody Truth... 03/07
Vrijdag multimedia: Ava... 03/07
Hier spreekt men Nederlands: Gevaarsymbolen... 02/07
Hier spreekt men Nederlands: Hebban... 02/07
Downpour: audioboeken zonder DRM... 01/07
Nieuws in een overzichtelijk rooster... 01/07
Adobe Illustrator leren: CC How To... 30/06
Tumblr TV: GIF zoekmachine... 29/06
TravelIndicator: waarheen op reis?... 29/06
Meer artikels ....
Tip
Je werkplek ergonomisch inrichten 5: bewegen!... 26/06
Je werkplek ergonomisch inrichten 4: je stoel... 25/06
Je werkplek ergonomisch inrichten 3: je scher... 24/06
Je werkplek ergonomisch inrichten 2: plaatsin... 23/06
Beter werken met Outlook: accounts toevoegen... 18/06
Beter werken met Outlook: mail versleutelen... 17/06
Beter werken met Outlook: 'Post-it' Notes... 05/06
Beter werken met Outlook: ontvangstbewijzen... 03/06
Beter werken met Outlook: Overbodige mail aut... 02/06
Beter werken met Outlook: conditionele format... 01/06
Meer artikels ....
Software
iTunes 12.2... 02/07
Windows 10 wallpaper... 02/07
Clipboardmaster... 01/07
WineAndDine: heerlijk voer... 29/06
Helpa: je eigen personal assistant... 29/06
Vrijdag appdag: Deezer gaat voor Disney... 26/06
PreviouslyOn: om je favoriete feuilletons nie... 25/06
Google Cast voor Chrome... 24/06
USBfix: geen besmetting door USB-sticks!... 24/06
WhatsApp voor desktop... 23/06
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Juni
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Mei
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015