| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 31/10/2014
[Nieuws]Apple wordt een e-commerce bedrijf: iAD in 70...
[Nieuws]Apple: de nieuwe SIM enkel voor iPad
[Nieuws]Nieuwe OneNote voor iOS......
[Hardware]IBM voert Twitter aan zijn Watson
[Site]Vrijdag multimedia: NoPhone
[Site]Vrijdag multimedia: Beertjes Fotosite
[Site]Vrijdag multimedia: Phagewars
[Software]Vrijdag appdag: To-Do
[Software]Vrijdag appdag: Smigin (iOS)
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea ...
Apple Pay: veilig... maar duur ...
Hier spreekt men Nederlands: MediaMonkey ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple wordt een e-commerce bedrijf: iAD in 70 nieuwe landen
... en eerste winkels met iBeacons in ons land
Apple verschuift duidelijk zijn focus. Via zijn iPhone en iPads heeft het de kredietkaartgegevens van bijna een miljard gebruikers op zak, via zijn Apple Pay int het bij elke aankoop die de iGebruikers doen een percentje. Van hardware fabrikant wordt het blijkbaar een leverancier van infrastructuur en financiŽle diensten.

Is dat fout? Neen, integendeel, het is heel slim. De belangstelling voor de hardware blijkt wat te tanen, zo menen sommige waarnemers (1), en met de financiŽle diensten heeft het een vast inkomen.

Naast Apple Pay, dat volgens de eerste berichten een enorm succes is in de VS, heeft het bedrijf uit Cupertino ook een advertentiedienst, iAd, en die is het nu wereldwijd aan het uitbreiden. Deze week werden 70 nieuwe landen toegevoegd.(2)

En in de gewone retail winkels wil Apple ook zijn zegje kunnen doen, met zijn iBeacons. In BelgiŽ zijn er al een paar winkels mee uitgerust. De technologie wordt als een zegen omschreven voor klant ťn winkelier - hij zou al weten wat jij gaat kopen van het moment dat je binnenkomt. (3). Over wat dit doet met jouw privacy wordt gezwegen;er wordt wel bij verteld dat je, wanneer je niet wil dat Apple en de winkelier deze gegevens over jou verzamelen, dat je de iBeacons dienst kan afzetten op jouw toestel.

Over de overgang van hardwarefabrikant naar e-commerce bedrijf lees je meer in het artikel bij Business Insider (2)

http://www.rohitbhargava.com/2014/09/5-signs-apples-era-of-d ...
http://www.businessinsider.com/apple-is-expanding-iad-to-70- ...
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20 ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple: de nieuwe SIM enkel voor iPad
Toen Apple de nieuwe iPad en iPad mini voorstelde, heeft het tijdens de persconferentie niet gesproken over een toch wel opmerkelijke onderdeel van deze toestellen: een nieuwe soort SIM kaart. Wellicht heeft het de carriers en operatoren niet teveel tegen de haren in willen strijken, want deze Apple SIM werkt toch wel wat in hun nadeel.

Met de SIM kaart kan de gebruiker namelijk instant van provider overschakelen, zonder van SIM kaart te moeten wisselen.Hij kan dus, afhankelijk van de omstandigheden, zijn provider en tarieplan kiezen. De complete vrijheid voor de gebruiker, de complete onzekerheid voor de carrier.

Maar je moet niet te vroeg juichen - deze SIM kaart is enkel bedoeld voor de iPad,zo heeft een kaderlid van Apple deze week gezegd, en zal niet in de iPhonen gebruikt worden. En als je weet dat de meeste mensen een iPad kopen met enkel WiFi, omdat ze die toch enkel maar thuis gebruiken, dan begrijp je dat de operatoren niet echt ongerust moeten worden...

Meer bij FierceWireless.

http://www.fiercewireless.com/story/apple-exec-dont-expect-a ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwe OneNote voor iOS......
... en Office voor Mac 2015 zal niet van Windows versie te onderscheiden zijn

Twee berichten die nogmaals onze stelling van gisteren bewijzen, namelijk dat Microsoft een softwarebedrijf wil zijn waarvan de producten op alle toestellen, met alle mogelijke besturingssystemen, kunnen draaien.

Om tebeginnen zijn er screenshots uitgelekt van de nieuwe versie van Office voor Mac 2015. De vorige versie dateert van vier jaar geleden, en devolgende versie zou er identiek uitzien als de versie voor Windows. Dat betekent dat de hele user interface herwerkt moet worden, wat uiteraard wel het nodige gemor bij de gebruikers zal veroorzaken. Deze versie zal ook de Retina display ondersteunen. Meer bij The Verge (1)

Een tweede bericht betreft OneNote, de app die eigenlijk deel uitmaakt van de Office suite, maar ook apart verkrijgbaar is en ook voor iPhone, iPad en Mac verkrijgbaar is. Van deze app is nu een nieuwe versie uit, die je vandaag kan downloaden. Enkele nieuwigheden: op de app kan je nu ook een met een paswoord beveiligd gedeelte ontgrendelen; voorheen kon je enkel op een Windows PC het beveiligd gedeelte aanmaken en ontgrendelen. Bij deze versie zal je zelfs met TouchID kunnen werken om beveiligde gedeeltes te ontgrendelen met je vingerafdruk.

Verder kan je ook bijlagen toevoegen aan OneNote die in de cloud zitten, zonder dat je OneNote moet verlaten. Handig. Een uitvoerige bespreking bij VentureBeat (2)

http://www.theverge.com/2014/10/29/7088589/office-for-mac-20 ...
http://venturebeat.com/2014/10/28/onenote-for-ios-gets-cloud ...
geef uw reactie hier

[Hardware] IBM voert Twitter aan zijn Watson
Van IBM hoor je niet zo veel - voornamelijk omdat het bedrijf niet zozeer (meer) gericht is naar de eindgebruiker, als wel naar (grote) bedrijven en op de achtergrond werkt. Maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf stilzit hoor! Denk maar aan zijn superintelligente computer Watson, die het in een leuke uitdaging moest opnemen tegen enkele echte mensen in een spelletje Waagstuk.
Welnu, IBM heeft aangekondigd dat het data uit Twitter gaat voeren aan Twitter. IBM is een van de weinige bedrijven die toegang hebben tot tde Twitter 'firehose', de grote stroom Twittergegevens. Het is de bedoeling dat IBM en Twitter samen toepassingen bedenken voor de bedrijven, die hen moeten toestaan om beter geÔnformeerde beslissingen te nemen gebaseerd op de verzamelde data. En dan hebben we het vooral over sales, marketing, klantendiensten.
Meer over IBM en Twitter bij Re/Code en Twitter zelf.

http://recode.net/2014/10/29/ibm-teams-up-with-twitter-adds- ...
https://blog.twitter.com/ibm
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: NoPhone
De nieuwste hype: de NoPhone. Een reactie tegen de hinderlijke gewoonte van mensen om hun smartphone voortdurend boven te halen... en een persiflage op de iPhone uiteraard. Een artikel bij De Redactie, en een "review" in een filmpje/
[Taal: ENG/NL]

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.2133815
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Beertjes Fotosite
De naam van de site klint wat gek, en de lay-out doet inderdaad wat ouderwets aan. Maar je vindt er ontelbare tips over fotograferen, hoe je bijvoorbeeld 's nachts foto's moet nemen, over infrarood fotografie enz.Bovendien saat er onder de rubriek "Fotogalerijen" een heel uitgebreide reeks foto's, gerangschikt op thema. En het zijn echt wel mooie foto's!
[Taal: NL]

http://users.telenet.be/beertjesfotosite/Beertjessite/nachtf ...
http://users.telenet.be/beertjesfotosite/Beertjessite/index. ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Phagewars
Een online spelletje dat rond bacterieŽn draait: jij moet de cellen rondom je infecteren, en zorgen dat je zoveel mogelijk cellen besmet voor de antibiotica kunnen toeslaan.
[Taal: ENG]

http://www.stoneagegames.com/static/swf/phagewars.swf
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: To-Do
Windows Phone - freeware
Een app om je taken te beheren, en die je herinnert aan belangrijket taken. Je kan alarmen toevoegen aan de taken, en de status van een taak wijzigen.

http://www.windowsphone.com/nl-be/store/app/to-do/b2d7d948-f ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Smigin (iOS)
En Upcoming wordt door Yahoo stopgezet. Het zal je digitale kind maar wezen...

Wanneer je een dienst of product bedenkt, en het is goed genoeg om succes te hebben, dan kan je kiezen uit twee dingen: het zelf in de hand houden, verder ontwikkelen, en hopen dat de groten der aarde, de Microsofts, Apples en Facebooken jouw ideetjes niet overnemen en jouw dienst overbodig maken. Of je kan, wanneer zij je een "aanbod dat je niet kan weigeren" doen, eieren voor je geld kiezen, en je product verkopen. Voor veel geld weliswaar, maar het is wel je digitale kind dat je afstaat.

En je kan alleen maar hopen dat het in goede handen terecht komt. Niet alleen omdat je toch wel een band voelt met je digitale kind, maar ook voor de vele gebruikers, die toch wel hun vertrouwen aan jou gegeven hadden.

Dat het niet altijd goed afloopt, weten we ondertussen wel. Deze week twee verhalen die dit nogmaals, ten overvloed, illustreren. Om te beginnen Tweetdeck. Deze client voor de sociale netwerken werd een tijdje geleden gekocht door Twitter. Tweetdeck is/was heel handig, want je kon verschillende accounts beheren in kolommen, en je kon ook feeds binnenhalen van andere sociale netwerken buiten Twitter, zoals Facebook. Twitter kondigde, na de overname, aan dat het die laatste mogelijkheid zou stopzetten: alleen Twitter feeds nog. En ook de Tweetdeck apps voor Android en iPhone zouden verdwijnen. Want waarom die apps onderhouden, als Twitter zijn eigen apps heeft voor die toestellen? De webapp, die op AIR gebaseerd is, zou eveneens erdwijnen. Alleen TweetDeck voor Mac en PC blijft voorlopig over.

Ondertussen werd een definitieve datum bevestigd voor die teloorgang: het wordt 7 mei. Wie dan meerdere accounts beheert, zoals vaak PR bedrijven doen voor verschillende klanten, zal moeten uitzien naar andere diensten. Hootsuite is bijvoorbeeld een goed alternatief (1)(2)

Het tweede verhaal komt van Upcoming.org. Dat is een (vooral op het Amerikaanse publiek gerichte) site waar evenementen gepland konden worden, en waar je achteraf dan foto's kon bekijken. De dienst werd in 2007 overgenomen door Yahoo, en die laatste heeft nu aangekondigd dat upcomping.org voor de valbijl gaat. De bedenker van Upcoming, Andy Baio, is heel ongelukkig met de gang van zaken. Vooral dan met het feit dat de gebruikers niet de mogelijkheid krijgen om hun archief te exporteren. Hij wil daarom een permanent archief van de evenementen creŽren, waarop de geschiedenis van de site te zien is. Zijn geweeklaag, en zijn plannen lees je op zijn Waxy blog. (3)

Het blijft voor ontwikkelaars een moeilijke keuze. Je project voor veel geld verkopen, of verder ontwikkelen - met de kans overhoop gereden te worden door de grote techbedrijven. Alles zal afhangen van de band die je voelt met je gebruikers, vermoeden we...
Deze app voor deiPhone belooft dat je hiermee gemakkelijk een vreemde taal kan leren spreken, doordat je alleen woordjes moet leren, en de grammatica en zelfs werkwoorden mag vergeten. Een vreemde redenering, maar wie weet helpt het? OM uit te proberen dus!

http://smigin.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple wordt een e-commerce bedrijf: iAD in 70... 31/10
Apple: de nieuwe SIM enkel voor iPad... 31/10
Nieuwe OneNote voor iOS......... 31/10
Apple Pay gedwarsboomd door uitschakelen NFC... 30/10
Google research hoopt kanker te kunnen opspor... 30/10
Nieuwe Office 365 mogelijkheden voor zowel Wi... 30/10
Microsoft geeft je onbeperkte opslagruimte... 29/10
Een 3D-scanner en printer in ťťn... 29/10
Ook Lenovo brengt een wearable uit... 29/10
Facebook gaat terug in de tijd... 28/10
Meer artikels ....
Hardware
IBM voert Twitter aan zijn Watson... 31/10
Microsoft zal WebRTC ondersteunen in IE... 29/10
Pandora geeft muzikanten een dashboard met hu... 24/10
Samsung kondigt 5G aan... 17/10
Teken met Android Wear klavier van Microsoft ... 13/10
Nieuwe Adobe tools: simpel op het mobieltje..... 08/10
Mozilla lanceert Matchstick... 02/10
512 GB geheugenkaart? Het kan!... 15/09
Nog enkele hoogvliegers in de hardware-sector... 08/09
Nog slimme uurwerken: Asus ZenWatch, Sony en ... 04/09
Meer artikels ....
Oor
Dinsdag Tech45 dag: #215: Vertel het ne keer ... 28/10
Dinsdag podcastdag: Tech45 #214: zo droog als... 21/10
Tech45 #213: Standaard kantoorproductiviteit... 14/10
Dinsdag Tech45 dag- # 212: Post lezen door uw... 07/10
Tech45 #211: 'Als Hendrickx niet aan een tite... 30/09
17 web tools om online quizzen en opiniepeili... 29/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 24/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 23/09
Tech45 podcast #209: Eentje om mee te spelen... 16/09
Tech45 #208: Een Brusselse wafel om mee te be... 09/09
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: NoPhone... 31/10
Vrijdag multimedia: Beertjes Fotosite... 31/10
Vrijdag multimedia: Phagewars... 31/10
Hier spreekt men Nederlands: Verlaag Uw Factu... 30/10
Hier spreekt men Nederlands: Bel & Bo... 30/10
Hier spreekt men Nederlands: Lekker Bieden... 30/10
Checker Plus voor Gmail... 29/10
Kick With Chrome:experimenteren... 29/10
Gaze: samen video bekijken... 29/10
Broadsheet: online een website maken... 28/10
Meer artikels ....
Tip
Windows 8: problemen met performantie... 30/10
Windows 8: problemen met de Store... 29/10
Windows 8: wat als apps niet opstarten?... 28/10
Windows 8: Help en tips... 27/10
Win8: Explorer herstarten... 23/10
Win8: Nieuwe soorten bestanden... 22/10
Win8: ISO bestanden... 21/10
Win8: Mappen en bibliotheken tonen... 20/10
Win8: geavanceerde menu opties... 17/10
Win8: de knoppenbalk Snelle Toegang aanpassen... 16/10
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: To-Do... 31/10
Vrijdag appdag: Smigin (iOS)... 31/10
Stella: Atari emulator... 30/10
True Launch Bar... 30/10
PRTG Network Monitor... 29/10
Sugarsync voor Mac OS... 29/10
Photomath: formules via de camera... 28/10
Conkeror: aternatieve browser... 28/10
Een wetenschappelijk verantwoorde workout!... 27/10
VSO Downloader: video's downloaden... 27/10
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014