| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 11/02/2016
[Nieuws]Google: geen Flash ads meer, en Twitter: open...
[Nieuws]Wired lanceert website zonder ads
[Nieuws]Twitter's 'Trust & Safety Council' moet troll...
[Nieuws]Twitter volgens algoritme: ja, het is er, en ...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: LEZ
[Site]Hier spreekt men Nederlands: babynamen
[Tip]Windows 10, privacy en telemetrie (4)
[Software]MicroSIP Portable
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Yik-Yak gaat van start met webversie ...
BrowserStack: code uittesten in verschillende ...
Helaas - Netties redactie geveld door de grie ...
Kunnen adverteerders Adblock afkopen? ...
Spamfilters: kan Google eindelijk een oplossi ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google: geen Flash ads meer, en Twitter: opent met video add
Vandaag twee berichten uit advertentie-land. En daar valt goed nieuws en slecht nieuws te rapen. Om te beginnen het positieve nieuws: Google zal in de nabije toekomst geen advertenties meer toelaten in zijn AdWords en DoubleClick Digital Marketing adverteerwereken, die gemaakt zijn in Flash.

Vanaf 30 juni 2016 mogen adverteerders dergelijke advertenties niet meer naar de adverteernetwerken van Google uploaden, zodat ze vanaf 2 januari 2017 niet meer op het netwerk te zien zullen zijn.

Dat wil helaas niet zeggen dat er geen opdringerige reclame meer zal zijn; in plaats van Flash zal HTML5 gebruikt worden, en ook daarmee kan je storende reclame maken. Maar Flash is wel een groot risico voor de veiligheid van je computer, en ook verantwoordelijk voor geheugenlekken die je browser kunnen laten crashen. Meer hierover bij Venturebeat. (1)
Twitter: First View
Een tweede bericht over adverteren komt van Twitter. Dat sociale netwerk heeft niet zozeer een probleem met bezoekers en reach, als wel met advertenties. De juiste vorm van adverteren is nog altijd niet gevonden, en bedrijven gaan met hun ad-dollars nog altijd naar Facebook.

Nu echter heeft Twitter een wel erg waardevolle ruimte bedacht waarop je binnenkort een advertenties zal zien verschijnen: een video-advertentie die het First View heet, en die de bezoeker te zien krijgt wanneer hij Twitter voor het eerst binnen de 24u opstart. In een eerste fase zullen dat alleen video-advertenties zijn, want Twitter wil absoluut dat de gebruikers nog meer naar rich media overschakelen.

Weer een van die dingen eigenlijk die ingaan tegen wat de gebruikers willen: een tijdlijn met tekst, chronologisch gerangschikt, met zo weinig mogelijk prentjes ertussen...

Meer over dit aanbod bij TechCrunch (2)

http://venturebeat.com/2016/02/09/google-will-stop-running-f ...
http://techcrunch.com/2016/02/09/timing-is-everything-twitte ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Wired lanceert website zonder ads
Ook dit artikel heeft te maken met advertenties. En wel het probleem van adblockers, en de vraag of het gerechtvaardigd is om zo'n adblocker te gebruiken. Websites halen nu eenmaal hun inkomsten uit advertenties, en door die te blokkeren beroof je hen eigenlijk van die inkomsten.

Steeds meer website gaan daarom over tot een maatregel die de gebruiker echt niet lekker zit: zij krijgen geen toegang meer tot de site wanneer zij die willen bezoeken met hun adblocker - tenzij zij natuurlijk de website whitelisten, en zij de advertenties dus zien.

Een van meest eerbiedwaardige nieuwssites, Wired.com, heeft nu een speciaal aanbod bedacht voor haar gebruikers. Ofwel neem je een abonnement, dat $3,99 kost voor vier weken, en dan krijg je een versie van de website te zien zonder advertenties. Ofwel bezoek je de website met je adblocker uitgeschakeld. Maar met een actieve adblocker kom je er niet meer op.

Het aanbod is slim bekeken. Want in plaats van gewoon géén advertenties te zien, krijg je een extra aanmoediging bij het $3,99 aanbod: op de plek waar de advertenties verdwenen zijn, krijg je extra content.

Een evolutie waarover je meer leest bij Bloomberg.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-08/wired-is-l ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter's "Trust & Safety Council" moet trollen bestrijden
Gelukkig is het ons persoonlijk nog niet overkomen, maar al wie al eens in een twitterstorm terechtgekomen is, kan ervan meespreken dat Twitter een plek is waar een conversatie snel kan ontaarden en tot een hevige rel kan leiden. Trollen en pesten, het is er zo simpel.

Twitter is zich daarvan bewust, maar ook van het feit dat het niet zo eenvoudig is om een juist evenwicht te vinden tussen de vrijheid van meningsuiting, en het bestrijden van trollen. Daarom heeft het nu een" Trust & Safety Council" opgericht, die bestaat uit verschillende externe organisaties die elk hun eigen standpunt hierover hebben.

Deze raad zou Twitter moeten adviseren over de juiste aanpak, om ervoor te zorgen dat de mensen zich vrij kunnen uiten, maar toch veilig zijn voor haatspraak. Momenteel zijn er al 40 organisaties die deel uitmaken van deze raad van wijzen,

http://techcrunch.com/2016/02/09/twitter-forms-a-trust-safet ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter volgens algoritme: ja, het is er, en neen, je gaat er niet dood van!
Waar een mens zich toch druk in kan maken... Verleden weekend stond de hele Twitter-wereld al op zijn kop, toen het bericht gelanceerd werd dat voortaan een algoritme zou bepalen wat jij zou zien in je Twitter-feed. Al snel voelde Jack Dorsey, een van de kopmannen van Twitter, zich genoodzaakt om de ongerustheid de kop in te drukken: neen, er komt geen algoritme, althans niet voor iedereen. Dat kon je hier enkele dagen geleden al lezen.

Dinsdag volgde het bericht dan dat er toch een algoritme komt, waarop de Twitter-wereld weer op zijn achterste poten ging staan: heeft Jack Dorsey de mensen om de tuin geleid? Toch niet. Want dat op algoritme-gebaseerde Twitter zal er zijn, maar als je er niets van moet weten, dan zie je het ook niet: je moet het zelf eerst activeren.

En als je het dan toch geactiveerd hebt, dan vergaat de wereld nog altijd niet: wanneer je een tijdje weg was gebleven van Twitter, dan krijg je een reeks tweets te zien waarvan het algoritme denkt dat ze jou kunnen interesseren. Die staan bovenaan je feed. Nog altijd tweets die recent gepost zijn, en nog altijd in omgekeerde chronologische volorde.

En daaronder zal je, zoals altijd, de gewone lijst met tweets zijn, eveneens in omgekeerde chronologische volgorde.

Dus: geen paniek. Je overleeft deze verandering in de Twitter-gewoonten echt wel!

http://www.webpronews.com/twitters-new-timeline-is-here-and- ...
http://techcrunch.com/2016/02/10/twitter-will-now-put-recomm ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: LEZ
Volgend jaar mag je niet langer de Antwerpse binnenstad binnenrijden met een vervuilende auto. Die binnenstad en een deel van de Linkeroever worden uitgeroepen tot lage-emissiezone (LEZ). Maar wat als jij een oudere auto hebt, mag je dan no binnen?
Deze website laat jou toe om te controleren of je met jouw auto nog binnen mag. Op het onderstaande adres moet je op de lik 'doe de teste' invullen, en dan op de vragenlijst gegevens invullen over jouw voertuig.
En als je niet binnenmag? Zet dan toch gewoon je auto aan de rand vande stad, en neem de tram!

http://www.slimnaarantwerpen.be/lez.
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: babynamen
Voor ouders die binnenkort hun eerste (of tweede, derde, ...) kindje verwachten, is het kiezen van de naam een echte halsbreker. Op deze link vind je jongens- en meisjesnamen. Zonder verder uitleg naar etymologie of oorsprong, want dat zou je alleen nog maar meer verwarren. Gewoon een lijst, die je hardop kan uitspreken, en proeven in je mond. Hoe zou het zijn om die naam over je lippen te laten rollen, wanner je kindje er is?
[Taal: NL]

http://www.babypret.net/jongensnamen.htm
http://www.babypret.net/meisjesnamen.htm
geef uw reactie hier

[Tip] Windows 10, privacy en telemetrie (4)
En dan is er nog een ding waaraan je moet denken. Cortana is een reuze handige virtuele assistent, maar hij werkt alleen goed wanneer hij zoveel mogelijk te weten komt van jou. Hij houdt je dus voortdurend in het oog. Heb je de hulp van Cortana niet nodig? Werk dan ook daar aan de opties.
Ga daarvoor naar het zoekvak, en tik Cortana in. Zo vind je de verschillende instellingen die met Cortana werken. Verbreek de verbinding tussen Cortana en je microfoon bijvoorbeeld. Denk er wel aan dat je zo Cortana vleugellam maakt!

geef uw reactie hier

[Software] MicroSIP Portable
Een aantrekkelijke SIP client, die je vanop een USB stick kan opstarten. De tool is open source, en laat je toe om VoIP gesprekken via het SIP protocol te voeren, rechtstreeks vanop de USB stick.
http://www.microsip.org/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Google: geen Flash ads meer, en Twitter: open... 11/02
Wired lanceert website zonder ads... 11/02
Twitter's 'Trust & Safety Council' moet troll... 11/02
Twitter volgens algoritme: ja, het is er, en ... 11/02
Torrents bekijken wordt veel eenvoudiger... 10/02
Torrents Time: al reactie... 10/02
Hoe ons landje een domino-effect veroorzaakt ... 10/02
Google bedenkt nieuw concept van interactieve... 09/02
Zijn de nieuwe intelligente assistenten de ga... 09/02
Hoera! eindelijk wisselen van account in de I... 09/02
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft Band 2: het is het dashboard dat be... 04/02
Technologie rond exoskeleton maakt indrukwekk... 04/02
Nog een Microsoft app voor iOS: News Pro... 28/01
Nieuwe versie van Word Flow keyboard voor iOS... 27/01
95 camera's om een 3D beeld te maken... 22/12
Pebble brengt nu ook health tracking mogelijk... 17/12
Smart Battery Case maakt van je iPHone 6 een ... 09/12
Li-Fi: 100 keer sneller dan Wi-Fi... 02/12
Binnenkort je eigen, gepersonaliseerde loopsc... 24/11
De surface Pro 4 landt in België... 19/11
Meer artikels ....
Oor
Podcast: The Lesbian Romantic Podcast... 10/02
Podcast: Taming the Terminal... 20/01
Limetown... 13/01
Podcasts: TNT gesprek met Sherry Turkle... 06/01
Podcasts: Re/code - De/Code... 23/12
Podcast TechSnacks... 26/11
Podcasts: Kritisch denken... 17/11
Podcasts: BNR Internet... 21/10
De Storm van het Geluidshuis beluisterd... 06/10
Nieuw hoorspel voor kinderen van Het Geluidsh... 10/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: LEZ... 11/02
Hier spreekt men Nederlands: babynamen... 11/02
Photogrid: database-app maken... 10/02
Startups: Kwest... 10/02
15sectech: snel nieuws... 09/02
Lijst van Nederlandstalige YouTubers... 09/02
Opgelet: virussen!... 08/02
Nieuwsbronnen... 08/02
ForgottenGuitar... 08/02
Vrijdag multimedia: Belgica... 05/02
Meer artikels ....
Tip
Windows 10, privacy en telemetrie (4)... 11/02
Windows 10, privacy en telemetrie (3)... 10/02
Windows 10, privacy en telemetrie (1)... 09/02
Windows 10, privacy en telemetrie (1)... 08/02
Zet foto's om in ASCII art!... 04/02
Leer beter en sneller typen met gratis oefeni... 03/02
Wat is Stagefright?... 02/02
Aan de slag met Adobe Post... 22/01
Nieuw in PowerPoint 2016: Designer... 20/01
PowerPoint 2016: de overgang Morphing... 18/01
Meer artikels ....
Software
MicroSIP Portable... 11/02
Microsoft Visual Studio Code... 10/02
Shumway: alternatief voor Fash Player... 09/02
Reading Trainer: sneller lezen... 08/02
Snapseed: foto's bewerken... 08/02
Vrijdag app-dag: VHS Camcorder... 05/02
Vrijdag App-dag: Lara Croft GO... 05/02
KeePass X: paswoord tool voor de Mac... 04/02
XYplorer: draagbare verkenner... 04/02
RedCrab Calculator: geavanceerde functies... 03/02
Meer artikels ....

Februari
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29      

Januari
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

December
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
(c)2016 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2016