| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 28/01/2015
[Nieuws]Snapchat Discover: wil meer dan een boodschap...
[Nieuws]Twitter nieuwigheden: DM's naar groepen, 30 s...
[Nieuws]Cijfers bevestigen het: Google heeft categori...
[Site]Manuals online: Central Manuals
[Site]Manuals online: Scribd
[Site]Manuals online: Archive.org
[Tip]Beter werken met Word: brainstormen
[Software]Opera 27 is uit
[Software]Firefox 36 bèta 4
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Firefox extensies: FoxBox ...
Vrijdag podcastdag: Lode Roels over podcasste ...
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Snapchat Discover: wil meer dan een boodschappendienst zijn
Het is een project dat al een tijdje staat te sudderen bij Snapchat: het wil niet enkel een dienst zijn waar je boodschappen kan plaatsen, maar een heus mediaplatform. Al een jaar lang wordt eraan gewerkt, de naam van het project is verschillende keren gewijzigd om nu Discover te heten, de releasedatum en zelfs het businessmodel zijn verschillende keren gewijzigd.

Maar nu zou het dan toch zover zijn: deze week gaat Discover van start. Concreet zal je een selectie multimediacontent kunnen zien in Snapchat, afkomstig van grote media zoals ESPN, CNN, Vice, Warner Music. Wanneer je zo'n filmpje bekijkt zal je ook advertenties te zien krijgen, en de inkomsten van die advertenties worden gedeeld tussen Snapchat en de uitgevers.

Het is trouwens niet het eerste project om Snapchat-gebruikers wat anders te bieden dan de filmpjes en foto's die ze zelf posten en naar hun vrienden sturen. Er is ook al Stories, waarbij je geselecteerde clips van concerten of sportwedstrijden kan bekijken. Het verschil tussen Stories en Discover is dat de gebruiker zelf bij Stories de content aanmaakt en deelt, en dat het bij Discover de media zijn die de content aanbrengen. Maar de boodschap die Snapchat bij beide diensten duidelijk wil maken is dezelfde: wij hebben het (jonge en trendy) publiek, en gebruikers komen naar ons voor meer dan enkel hun privé-boodschappen.

Je kan, zo merkt Re/Code terecht op, je afvragen of het jonge volkje op Snapchat wel geïnteresseerd is om in hun favoriete chat-omgeving clips te bekijken van iets 'serieus' zoals CNN. Maar ja, Facebook was ooit ook maar een plek waar je met schapen dolde in Farmville of mensen ging "poken". En nu is het een heus video powerhouse....

Meer bij Re/Code.

http://recode.net/2015/01/26/snapchats-content-play-comes-in ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter nieuwigheden: DM's naar groepen, 30 seconden video opnemen en delen
Geeft Google te gemakkelijk veelbelovende projecten op?
Enkele maanden geleden gonsde het nog van opwinding rond een nieuw project van Google, Google Wave. Daarmee kon je via het internet samenwerken aan projecten, schreef je mails als het ware samen en konden anderen in real time zien wat je schreef. Maar echt doorgebroken is het project nooit. De enigen die wij kennen en die echt gebruik maakten van Google Wave, en begrepen hoe je het goed gebruiken kan, zijn de mensen van de Nederlandstalige Tech45 podcast: zij verzamelden de onderwerpen voor hun podcast altijd via Google Wave.
Iedereen die Wave gebruikte vond het wel knap, maar velen vonden het instant-aspect wat griezelig. En zagen geen praktische toepassing voor deze tool. Echt een succes werd het dus niet, en Google heeft nu beslist het project stop te zetten. Google CEO Erc Schmidt zei dat hij wel achter Wave blijft staan, dat hij "een slim product" noemt. De user interface was knap, en de nieuwe tools erin waren knap. Die zullen nu toegepast worden in nieuwe technologieën die nog in de pijplijn zitten.
Het is niet de eerste keer dat Google een project stopzet. Zo heeft het enkele weken geleden aangekondigd dat het niet langer zelf telefoons (de Nexus One android smartphone) online zal verkopen, omdat het concept van de online winkel zonder klantendienst niet werkte. En het is niet enkel Google die projecten plots stopzet, omdat het inziet dat het de markt niet bevalt. Zo heeft Microsof onlangs nog haar nieuwe smartphone voor jongeren, de Kin, afgevoerd. En zelfs Apple heeft moeten zien dat een product flopte, de Apple TV (maar het heeft haar plannen voor die AppleTV nog altijd niet opgeborgen!).
Schmidt zegt dat Google een beleid heeft waarbij de markt bepaald welke producten het waard zijn om verder ontwikkeld te worden. Producten worden op de markt losgelaten. Dan krijgen zij in het begin een zekere vaart, omdat het nieuw is. Na een tijdje is het nieuwe ervan af, en valt het gebruik terug. Maar bij de goede producten groeit daarna het gebruik terug aan, omdat de "early adopters" trouw blijven aan het product, en hun gebruik anderen aanspoort om dit product ook uit te testen. En bij Google Wave kwam die vaart er nooit in. Google Buzz daarentegen kent wel succes - bij Gmail gebruikers dan wel, want er zijn tientallen miljoenen gebruikers die Buzz gebruiken als een aanvulling bij Gmail. (2)(3)
De microbloggindienst Twitter wil absoluut meer volk aantrekken, en het volk dat er nu al is meer activeren. Want een dooie boel mag het niet worden - de adverteerders wensen actie, en veel eyeballs!

De nieuwe tools die Twitter nu uitbrengt, komen aan die wens tegemoet. Want voortaan kan je een direct message (DM) sturen naar een groep mensen. Die aan diezelfde groep kunnen antwoorden. Dat bevordert de gesprekken, maar zorgt er ook voor dat je tegelijkertijd ook kennis maakt met andere mensen die je misschien nog niet kende, en hen gaat volgen.

Het heeft dus wel een nadeel: tot nu toe kon je enkel een DM ontvangen van iemand, indien je elkaar wederzijds volgde. Om deze groep-DM mogelijk te maken, wordt die regel dus versoepeld. Hopelijk gaan gisse marketeers niet meteen misbruik maken van deze groep-DM!

Een andere nieuwe tool heeft te maken met video. Voortaan kan je video's van maximaal 30 seconden opnemen met je mobiele toestel, en rechtstreeks uploaden naar Twitter, om het filmpje te delen met je vrienden. Ook marketeers zullen gebruik kunnen maken van de korte filmpjes, maar voorlopig is zijn er geen speciale tools voorzien om advertenties in te bouwen in de filmpjes.

Het is de derde nieuwigheid die Twitter in korte tijd aangekondigd heeft, na eerder al zijn "While you were away" te lanceren. Het is duidelijk dat Twitter de investeerders wil overtuigen!

Meer bij Marketing Land, Re/code en Twitter zelf.

http://marketingland.com/twitter-video-launches-115691
http://recode.net/2015/01/27/twitter-rolls-out-group-messagi ...
https://blog.twitter.com/2015/now-on-twitter-group-direct-me ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Cijfers bevestigen het: Google heeft categorie websites uit de markt gedreven
Met zijn allen gebruiken we Google. Niet alleen omdat er geen concurrentie is , maar gewoon omdat Google zo goed is. En steeds beter wordt, doordat je rechstreeks simpele antwoorden in de zoekresultaten ziet via de Google Graph. Tik je bijvoorbeeld Boudewijn in, dan zal je in een kadertje rechts de bio en voornaamste feiten over koning Boudewijn zien staan.

Google heeft ondertussen ook zijn eigen resultaten voor reizen, voor hotels, voor allerlei vertikale zoekopdrachten. Goed voor ons, maar minder goed nieuws voor de webdiensten die zelf dergelijke informatie aanbieden: zij worden uit de markt geconcurreerd door Google. Mag je dat machtsmisbruik noemen?

Toen Google aankondigde dat het voortaan ook songteksten zou brengen wanneer je naar muziek zoekt, viel te voorspellen dat dit een harde knauw zou zijn voor webdiensten die zich gespecialiseerd hebben in songteksten ('lyrics' in het Engels). En WebProNews heeft verleden week uitgepakt met cijfers die dit overduidelijk bewijzen. Het keek een lijst in, verzameld door SearchMetrics, waarin de top winnaars en verliezers in verkeer vermeld worden. En die lijst staat vol met lyrics sites.

Google speelt het spel zelfs nog wat smeriger. Bij de zoekresultaten krijg je dus rechtstreeks de tekst van de song te zien, met daaronder een verwijzing naar Google Play, waar je de muziek kan aankopen. uIet naar andere, concurrerende muziekdiensten dus.

Toch niet netjes van Google, vind je niet?

http://www.webpronews.com/data-confirms-google-is-wiping-out ...
http://blog.searchmetrics.com/us/2015/01/19/the-rising-and-f ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Manuals online: Central Manuals
Opnieuw vonden wij bij de altijd zo handige site MakeUseOf een reeks artikels die je vast en zeker handig zal vinden. Deze keer gaat het over manuals of handleidingen: hoe je verschillende toestellen moet bedienen. Handig voor wanneer je, jaren na aankoop, plots iets extra moet doen op een toestel, maar niet meer weet hoe het moet. Of wanneer er een probleem is met het apparaat, en een manual je wellicht op weg had kunnen zetten om enkele oorzaken uit te slutien.
Om te beginnen is er Central Manuals. Daar staat een enorme collectie manuals voor een uitgebreide reeks hardware, en zelfs voor software. De kleuren van de site mogen dan al wat schreeuwerig zijn, maar de informatie is er te vinden. De manuals zijn in PDF formaat, en gratis te downloaden.
[Taal: ENG]

http://www.central-manuals.com/
geef uw reactie hier

[Site] Manuals online: Scribd
Een tweede bron waar je handleidingen vinden kan is Scribd. Er is een uitgebreide afdelingn met documenten die door gebruikers geüpload zijn. Zo zijn er bij de afdeling Gadgets meer dan 8000 user manuals. Deze dienst werkt normalerwijze met een betaald abonnement, maar na registratie kan je ook met je gratis account manuals kiezen, en online lezen. Downloaden vergt vaak een betaald abonnement.
[Taal: ENG]

https://www.scribd.com/browse/HowTo-GuidesManuals
http://www.makeuseof.com/tag/5-sites-find-download-user-manu ...
geef uw reactie hier

[Site] Manuals online: Archive.org
Wellicht denk je bij Archive.org in de eerste plaats aan multimedia. Maar dit digitale archief heeft uiteraard ook manuals in digital vorm! Je vindt er manuals voor computergames, hardware, allerlei elektronische apparaten, enz. Die kan je online lezen in een speciale widget, of downloaden in PDF, ePUB, Kindle, TXT, DjVu en zelfs Daisy!
[Taal: ENG]

https://archive.org/details/manuals
geef uw reactie hier

[Tip] Beter werken met Word: brainstormen
Normaal gezien moet je in Word altijd aan het begin beginnen, en wil je ergens op lijn 25 beginnen, dan gaf je enkele returns om daar te geraken. Maar het kan anders - tenminste wanneer je werkt in de Print Layout of in de Web Layout. Dan kan je namelijk gewoon ergens op de canvas dubbelklikken, en kan je daar beginnen te typen.
Dat is heel handig wanneer je bijvoorbeeld tekst en afbeeldingen wil invoegen. Maar zo kan je bijvoorbeeld Word gebruiken als een mindmapping tool.

geef uw reactie hier

[Software] Opera 27 is uit
Windows, Mac, Linux
Er is een nieuwe versie uit van de Opera Browser, na Firefox, Crhome en IE toch nog altijd een van de meeste gebruikte tools om te surfen. Aan boord HTML5 en CSS3-animaties, en door hardware-acceleratie werkt de nieuwe Opera duidelijk sneller dan zijn voorganger. En net zoals bij Firefox en Chrome kan je via vele Add-ons je browser aanpassen aan je eigen noden. Opera heeft een speciale site voor deze downloads.

http://www.opera.com/
geef uw reactie hier

[Software] Firefox 36 bèta 4
Ook van deze browser is er een nieuwe versie onderweg. Wellicht heb je nog maar pas versie 35 geïnstalleerd, maar dit is dus versie 36. Weliswaar in bètaversie, dus kan je nog wat stabiliteitsproblemen ondervinden. Maar wie graag de browser als eerste uittest, kan dat alvast doen.
https://www.mozilla.org/nl/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Snapchat Discover: wil meer dan een boodschap... 28/01
Twitter nieuwigheden: DM's naar groepen, 30 s... 28/01
Cijfers bevestigen het: Google heeft categori... 28/01
Sundance Festival stond bol van VR... 27/01
Firefox ondersteunt Oculus Rift in zijn nieuw... 27/01
Twitter wil Instagram weren, en vertaalt inst... 27/01
Mag de politie zonder huiszoekingsbevel in je... 26/01
Geen paniek: pre-1972 songs zal je nog in str... 26/01
Maakt YouTube misbruik van de SafeHarbour reg... 26/01
Surface hub: eindelijk een consumentenversie ... 23/01
Meer artikels ....
Hardware
Denim update voor Windows Phone verbetert Lum... 19/01
Microsoft wil de OneDrive beter laten synchro... 13/01
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 27/11
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 25/11
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 24/11
Activity Trackers: conclusies... 20/11
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review)... 19/11
Mannen (en vrouw) van Safety First opgepast: ... 18/11
'Nogotofail' moet problemen met https voorkom... 14/11
Garmin Vivofit: aan alles is gedacht... 13/11
Meer artikels ....
Oor
Dinsdag podcastdag: Tech45 #228 - Een air, da... 27/01
Dinsdag Tech4-dag: #227: Als ik in het Engels... 20/01
Dinsdag Tech45-dag: #226... 13/01
Dinsdag Podcastdag: Tech45 # 225: een tabke i... 06/01
Dinsdag Tech45 dag: de eindejaarsquiz!... 30/12
Dinsdag podcastdag: Tech45 #223: Totde tanden... 23/12
Dinsdag Tech45 dag: aflevering 222... 16/12
Dinsdag Tech45 dag: Aflevering #221... 09/12
Dinsdag Tech45 dag: Wij worden vermeld!... 02/12
Dindsdag podcast dag: Tech 45 #219 - Gas geve... 25/11
Meer artikels ....

Site
Manuals online: Central Manuals... 28/01
Manuals online: Scribd... 28/01
Manuals online: Archive.org... 28/01
Kalender templates: een foto kalender... 27/01
Kalender templates: Mr. Printables... 27/01
Kalender templates: Owl Lover... 27/01
Kalender templates: Print a Calendar... 26/01
Kalender templates: Mint Printables... 26/01
Vrijdag multimedia: SYTYCD... 23/01
Vrijdag multimedia: Van zwart/wit naar kleur... 23/01
Meer artikels ....
Tip
Beter werken met Word: brainstormen... 28/01
Beter werken met Word: Outlline... 26/01
Slimmer werken met Word: geen afleiding (2)... 23/01
Slimmer werken met Word: geen afleiding... 21/01
Beter werken met je brower: Firefox... 19/01
Beter werken met je browser: Chrome (3)... 15/01
Beter werken met je browser: Chrome (2)... 14/01
Beter werken met je browser: Chrome (1)... 12/01
Beter werken met Google Calendar: geschikte t... 09/01
Beter werken met Google Calendar: een videoge... 08/01
Meer artikels ....
Software
Opera 27 is uit... 28/01
Firefox 36 bèta 4... 28/01
Universal Media Player: multimedia... 27/01
TSR Watermark Image: een watermerk op je afbe... 27/01
EVGA OC Scanner X... 26/01
Remote Mouse: je android als muis... 26/01
Vrijdag appdag: Dropbox voor Windows Phone... 23/01
Vrijdag appdag: WhatsApp nu ook voor het web... 23/01
LastPass nu ook voor Mac... 22/01
Chrome 40 voor iOS... 22/01
Meer artikels ....

Januari
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

December
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

November
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015