| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 28/10/2016
[Nieuws]Volgende versie van Windows 10 voorgesteld: C...
[Nieuws]Surface Studio: pracht van een desktop, prach...
[Nieuws]The Dial: een handige nieuwe input voor aanra...
[Site]Vrijdag multimedia: BelgiŽ in de jaren tachti...
[Site]Vrijdag multimedia: Digibende
[Software]Vrijdag Appdag:Bibit
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Hier spreekt men Nederlands: Abitaz ...
Premsgo: nieuwe zoekmachine ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Volgende versie van Windows 10 voorgesteld: Creator Update
Op een event woensdagavond heeft Microsoft verschillende nieuwe producten voorgesteld. En de commentaren klonken over het algemeen laaiend enthousiast. Vele waarnemers zijn het erover eens dat Microsoft hier duidelijk een beslissing genomen heeft: het zet in op de wereld van 3D, van augmented reality. Het gelooft rotsvast in zijn Hololens, en wil de creatieve wereld zoveel mogelijk tools in handen geven om dingen te scheppen die toegepast kunnen worden in de Hololens.

Microsoft zou met zijn nieuwe hardware, die we later in detail zullen bespreken, zich ook richten tot de artistieke wereld. Tekenaars, filmmakers, een categorie mensen die tot nu toe meteen naar een Apple toestel grepen om hun creativiteit uit te werken, zijn de doelgroep geworden voor Microsoft. En te horen naar de commentaren zijn die laaiend enthousiast over de nieuwe hard- ťn software van Microsoft. Vooral omdat zij zich de laatste tijd wat in de steek gelaten voelen door Apple: dat bedrijf heeft de laatste jaren meer geconcentreerd op producten voor de gewone eindgebruiker - weliswaar een gebruiker met een dikke portemonnee, maar die zijn toestel gewoonlijk gebruikt voor dagdagelijkse taken.

Concreet is er dus om te beginnen de nieuwe versie van Windows 10, de Creators Update. Omdat Windows 10 een "service" is, kan hij regelmatig geŁpdate worden en nieuwe dingen kunnen toegevoegd worden, zondat volledig nieuwe installaties. Bij de Creators Update zou dat gaan om 3D en augmented reality, om 4K gaming en in-game broadcasting, en een snelle manier om contact te hebben met je vrienden en documenten met hen te delen.

Een centrale plaats hierbij zal Paint 3D innemen. Dat wordt een compleet nieuwe versie van de oude Paint. Je zal, zo lees je bij Venture Beat, met een 3D capturing app een 3D afbeelding van een object kunnen maken. En met Paint zou je dat 3D object kunnen printen. Je kan je 3D ontwerpen delen op Facebook of exporteren naar een nieuwe 3D art community, Remix3D, waar ook stukken die je in Minecraft maakt gedeeld worden. Je zou de Remix3D objecten ook in HoloLens kunnen bekijken.

De Edge browser zal in deze versie ook VR en augmented reality ervaringen laten beleven. Die je trouwens niet alleen in je HoloLens kan bekijken: in samenwerking met Microsoft zullen HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer allemaal VR headsets uitbrengen die op Windows 10 draaien. Die zouden slechts $299 kosten, veel goedkoper dus dan de Oculus.

Wat gaming betreft: je zal voortaan heel gemakkelijk jouw game kunnen live streamen met anderen. Die game streamig dienst zal Beam heten, en je vindt er speciale toernooien. De klank van de games zou ook moeten verbeteren, dankzij ondersteuning voor Dolby Atmos.

En dan is er ook nog "My People" waarbij jouw belangrijkste contacten rechtstreeks in een knoppenbalk onderaan je scherm staan op je desktop. Je zou zo heel gemakkelijk documenten moeten kunnen delen met die mensen, hen boodschappen sturen via verschillende apps. Je zou daar ook emoji pop-ups kunnen ontvangen en sturen naar elkaar, als virtuele schouderklopjes. Ook leuk: de SMS boodschappen die je op je Android telefoon ontvangt, kan je ook daar zien.

Al deze nieuwigheden, met filmpjes erbij, vind je bij TechCrunch en Venturebeat.

https://techcrunch.com/2016/10/26/windows-10-gets-more-socia ...
https://techcrunch.com/2016/10/26/this-is-microsofts-paint-3 ...
http://venturebeat.com/2016/10/26/microsoft-unveils-windows- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Surface Studio: pracht van een desktop, pracht van een prijs
Met de Surface heeft Microsoft zich op het gebied van de laptops gewaagd, en nu betreedt het bedrijf ook het terrein van de desktops. En dat is meteeen een serieuze entree, want het werd een klassebeestje: de Surface Studio. Datis een all-in-one dekstop, met een 28 inch (70cm) groot 192 ppi PixelSense aanraakscherm van amper 12,5 mm dik en 13,5 miljoen pixels kan vertonen. De input kan dus verlopen via het klavier, via het aanraakscherm, maar ook via een nieuwe manier van input: de Dial. Maar daarover later meer.

Onder de motorkap een Intel Core processor, 32 GB RAM, een 2TV harde schijf en een nvidia GTX 980M GPU. Maar het is vooral het uiterlijk dat velen impressioneert, en de manier waarop het scherm geplooid kan worden is zeker niet vreemd daaraan. Je kan het toestel namelijk zo leggen dat het bijna vlak ligt en een tekentablet wordt. Ook weer iets voor de grafische professional?

De prijs is helaas wel wat aan de hoge kant - vanaf $2.999. Maar daarvoor krijg je dan wel de Dial gratis.

De eerste reviews van de Surface Studio zijn in elk geval laaiend enthousiast. Lees bij TechCrunch en Penny Arcade.

Er is ook een update voor de Surface Book, en die schittert dan weer door zijn langere batterijduur van maar liefst 16 uur. Helaas is ook de prijs aan de lange kant, want voor dit toestel moet je $2.399 neertellen. Buiten de goedkope VR headsets en de nieuwe Dial geen goedkope spulletjes deze keer! Meer over de nieuwe Surface Book bij The Verge.

http://www.penny-arcade.com/news/post/2016/10/26/the-surface ...
http://techcrunch.com/2016/10/26/this-is-the-surface-studio- ...
http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/10/26/13418678/m ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] The Dial: een handige nieuwe input voor aanraakschermen
Een van de blikvangers op de presentatie van Microsfot was wel de Surface Dial. Zoals de naam het aangeeft is die bedoeld om met de Surface toestellen te werken - alhoewel het toestelletje zelf met zijn prijskaartje van 99 dollar goedkoop is, zal je dus een duur toestel moeten ehbben om het aan de praat te krijgen.

Wat doet dit vreemde toestel? Wel, het ziet eruit als een schijf. Zodra het digitaal gekoppeld is aan jouw surface, dan verschijnt er een digitale knop op je scherm, die dan, afhankelijk van de app waarin je aan het werken bent, verschillende opties weergeeft. En door een draai aan de knop kies je een van die opties.

Waarom dat zo handig is? Wel, wanneer je aan het tekenen bent bijvoorbeeld, dan kan je zo heel gemakkelijk van een fijn penseel naar een dikke borstel overschakelen, zonder veel menu's te moeten doorlopen. Maar staat dieknop dan niet in de weg? Neen, want de Surface toestellen worden verondersteld voldoende schermruimte te hebben, vooral de Surface Studio.

Meer bij TechCrunch.

Op de tweede link vind je een korte video met alle nieuws van Microsoft samengevat.

https://techcrunch.com/2016/10/26/surface-dial/
https://www.youtube.com/watch?v=jurc3SxztGw&feature=share
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: BelgiŽ in de jaren tachtig
Wanneer je zelf tiener was in de jaren tachtig, dan lijkt het alsof het gisteren was. Toch zijn er ondertussen al 30 jaar voorbij. En wanneer je dan foto's ziet uit die tijd, dan schrik je toch even: hebben wij er toen zo bijgelopen? Een wonderlijke collectie foto's, uit pure nostalgie.
[Taal: ENG]

http://www.vintag.es/2016/09/50-stunning-color-photographs-t ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Digibende
Eigenlijk is dit een promocampagne voor de provider Telenet, maar het is wel goed gevonden en leuk gemaakt. Twintig twintigers tonen hoe je met technologie het leven nog interessanter en plezanter kan maken. De avonturen kan je via filmpjes volgen.
[Taal: NL]

http://digibende.be/about
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag Appdag:Bibit
Een app, ontwikkeld in samenwerking met enkele Antwerpse bibliotheken. Bibit wil de bibliotheek interessanter maken voor jongeren, door er opdrachten en zoektochten aan te verbinden. De uitgebreide uitleg vind je bij Apen.be en Antwerpen.be

http://apen.be/app-van-antwerpse-bibliotheken-inspireert-jon ...
http://www.antwerpen.be/BIBIT
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Volgende versie van Windows 10 voorgesteld: C... 28/10
Surface Studio: pracht van een desktop, prach... 28/10
The Dial: een handige nieuwe input voor aanra... 28/10
Microsoft wil met Cognitive Toolkit ArtificiŽ... 27/10
Xiaomi: Mi Note 2, VR headset, en randloze Mi... 27/10
Google: Do't be evil (of misschien toch een k... 27/10
Madefire Comics: strips in 3D... 25/10
Shazam nu ook te gebruiken in Messages op je ... 25/10
Het probleem met de AMP nieuwsartikelen... 24/10
Uitgevers en sociale media: Snapchat deelt ad... 24/10
Meer artikels ....
Hardware
Nieuwe manier van hacken: bij de fabricage... 25/10
Nieuwe stap in 3D printing: twee verschillend... 24/10
Dan toch een nieuwe Mac eind oktober?... 20/10
Google gaat met de Pixel en Pixel XL voor het... 06/10
Google: een router, een nieuwe chromecast en ... 06/10
Google Daydream: het nieuwe VR platform met b... 06/10
Handig: een stoel voor wachtzalen... 28/09
Er zijn verschillende games die je tot bewege... 21/09
Drone als toekomstig sporttoestel, maar ook a... 14/09
Nieuwe hard- ťn software van Pebble... 07/09
Meer artikels ....
Oor
Hoorspel nieuws: Pallieter... 19/10
Podcast: Wat Is... 13/10
Podcast: This American Life... 03/10
Podcast: Song Exploder... 21/08
Friday playlist van Spotify: nieuwe muziek on... 10/08
Boek Het Smelt van Lize Spit als podcast... 05/08
Podcast: Kritisch denken... 02/08
Podcast: Podgrond... 13/07
Luisterboek: De verwarde cavia... 08/07
Radio: wat is het Darknet... 06/07
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: BelgiŽ in de jaren tachti... 28/10
Vrijdag multimedia: Digibende... 28/10
Hier spreekt men Nederlands: steenmarter... 27/10
Hier spreekt en Nederlands: Jubel... 27/10
Boomr: je tijdverbruik meten als freelancer... 25/10
Vodus.io: productiever met je Gmail... 24/10
User Test: een website uittesten... 24/10
Chrome Extensie: Weather... 23/10
Vrijdag multimedia: Mike Kelley... 21/10
Vrijdag multimedia: knappe bewerkte foto's... 21/10
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: MIT ontwikkelt baanbrekende ... 23/10
De tip van Hans: 7 alternatieven voor Office... 21/10
De tip van Hans: Nokia verbreekt wereldrecord... 20/10
De tip van Hans: .Geek: 43 jaar oud besturing... 19/10
De tip van Hans: Hardware hacken... 18/10
Tip: Wat kan je doen met e-boeken?... 13/10
De tip van Hans: iOS10 aanpassen: ontsluiten ... 10/10
De tip van Hans: Hoe werkt een computer?... 06/10
De tip van Hans: Parijs in de achttiende eeuw... 05/10
Hoe verbeter je de beeldkwaliteit van je (sli... 04/10
Meer artikels ....
Software
Vrijdag Appdag:Bibit... 28/10
Mame: emulator... 27/10
BlueTooth Log View... 25/10
Stampyc: jouw activiteiten op jouw foto's... 24/10
Media Player Classic... 23/10
Vrijdag appdag: Best Friends... 21/10
Power Archiver Command Line... 20/10
Luminar: de fotobewerker die aan jouw talente... 19/10
Google Flights: advies over goedkope tickets... 18/10
Sprayscape: maak VRcollages... 17/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

September
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c)2016 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2016