| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 28/08/2015
[Nieuws]De 'live' schietpartij op twee reporters en d...
[Nieuws]YouTube Gaming van start... en Netflix haalt ...
[Nieuws]Te gek of geniaal? Een onderwaterdrone
[Oor]1 september: Tech45 gaat de lucht in!
[Site]Vrijdag multimedia: Jack Fusco
[Site]Vrijdag multimedia: Fotogeniek BelgiŽ
[Site]Vrijdag multimedia: The Idiot Test
[Tip]TIP: hoe automatisch afspelen van video's uit...
[Software]Vrijdag appdag: Etsy Local
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Spamfilters: kan Google eindelijk een oplossi ...
VR en zijn toepassingen: een zoektocht ...
VR en zijn toepassingen: een zoektocht ...
SoundCloud brengt meer podcasting mogelijkhed ...
Pinterest nu ook open voor ontwikkelaars... e ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] De "live" schietpartij op twee reporters en de social media
De account van de dader werd 8 minuten later geschorst, maar de beelden werden meteen gedeeld... en automatisch afgespeeld

Bij de schietpartij woensdag in de Amerikaanse staat Virginia, waarbij een journaliste en een jonge cameraman gedood werden, dienen enkele kanttekeningen geplaatst te worden. Dit incident toont immers opnieuw de (soms misplaatste) kracht aan van de social media als het op nieuws aankomt. Maar ook de ongewenste effecten van het automatisch spelen van video's, een beslissing die zowel Facebook als Twitter genomen hebben om toch maar meer "eyeballs" te hebben voor hun advertenties.

Eerst even de feiten op een rij. Woensdag heeft een man, ene Vester Lee Flanagan, een journaliste en een cameraman neergeschoten terwijl zij live op tv waren en hun reportage brachten. Wie op dat moment naar de zender keek, zag hoe het beeld plots zakte naar de vloer, hoorde de schoten, zag de bloeddruppels op de grond. Afgrijselijk om mee t emaken, en het nieuws met de beelden gingn snel de wereld rond. De dader werd snel geÔdentificeerd, werd opgespoord, maar overleed nadat hij zwaargewond was bij een zelfmoordpoging.

Maar blijkbaar had de dader zelf de moorden gefilmd, en op zijn Twitter en Facebook account gezet. Twitter sloot, zodra het hiervan op de hoogte was, de account af, 8 minuten nadat de video gepost was. Facebook reageerde door het profiel van de dader te verwijderen, en de pagina die hij aangemaakt had. Maar zoals gewoonlijk gebeurt in sociale media, kan je het delen van een tweet, een posting, een filmpje, niet meer tegenhouden eens het daar circuleert.

Buiten het feit dat het delen van een dergelijke film eigenlijk geen nieuwswaarde heeft, alleen getuigt van een morbide belangstelling, een voyeurisme, is er ook nog het feit dat veel gebruikers in de social media hun instellingen zo hebben gekozen dat video's automatische afgespeeld worden. En zij dus, wanneer een vanhun vrienden een dergelijk filmpje gedeeld heeft, ongewild geconfronteerd worden met deze gruwel. Net zoals enkele maanden geleden, toen het internet overspoeld werd met de onthoofdingsvideo's van IS. Ons advies dan ook: schakel dat automatisch afspelen van filmpjes uit.

Een artikel dat dieper ingaat op sociale media en schokkende beelden die het wereldnieuws halen bij Wall Street Journal.

http://blogs.wsj.com/digits/2015/08/26/video-of-virginia-sho ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] YouTube Gaming van start... en Netflix haalt YouTube sterren binnen
Twee berichten vandaag die rond YouTUbe draaien. Om te beginnen is YouTube Gaming woensdag van start gegaan. Via de website zal je voortaan niet alleen games zien, maar kan je ook live streams bekijken van games op het momente dat zij gespeeld worden, tijdens grote toernooien.

Nu is dat laatste de specialiteit van de website Twitch, dat zich een heel publiek opgebouwd heeft rond de live streams, en waar er echte streaming helden zijn die er naam en faam gemaakt hebben. Velen menen dan ook dat YouTube met zijn Gaming dit publiek wil weglokken. Maar verschillende commentatoren zien dat nog niet snel gebeuren. YouTube heeft sowieso veel meer kijkers, nu al. Twitch heeft zijn helden, en ook YouTube had al helden in streaming games. Die gaan niet meteen terug van nul beginnen bij de 'concurrentie'.

In elk geval is het zo dat je voortaan bij YouTube Gaming alles vindt rond gaming, want alle filmpjes ooit op YouTube gezet rond gaming, worden nu automatisch naar deze afdeling doorgesluisd. Je krijgt ook persoonlijke suggesties voor games die je zouden kunnen interesseren, gebaseerd op de games en kanalen die je nu al verzameld hebt in je profiel - zoals je gewoon bent bij YouTube eigenlijk. En verder wordt het ook gemakkelijker gemaakt om zelf een live stream op te starten. De uitleg daarvoor vind je op de eerste link. (1)

Volgens GeekWire zijn de eerste reacties op Google Gaming positief. (2) Buiten de website kan je YouTube Gaming ook als app verkrijgen voor iOS en ANdroid. '4)(5)

NetFlix haalt YouTube tienersterren binnen

In verband met YouTube is er nog een tweede nieuwtje te melden. Deze videoafdeling van Google heeft namelijk zijn eigen sterren, zijn eigen cultfiguren, die een trouw publiek opgebouwd hebben. En het blijkt dat NetFlix nu een licentie genomen heeft op twee films die gemaakt zijn door YouTube sterren, namelijk Smosh: The Movie van het gelijknamige YouTube comedy kanaal dat 22 miljoen abonnees heeft, en Bad Night, met YouTube sterren Jenn McAllister en Lauren Luthringshausen.

Meer over de films die geprogrammeerd staan bij Netflix, maar ook over de veranderende wereld waarin YouTube overgaat naar het traditionele tv-kanaal, bij New York Times (3)

http://youtube.com/stream
http://www.geekwire.com/2015/googles-new-game-streaming-serv ...
http://www.nytimes.com/2015/08/25/business/netflix-to-add-fi ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Te gek of geniaal? Een onderwaterdrone
Drones doen het in de lucht. Maar waarom geen onderwater-drone gemaakt? Dat is wat een startup doet, met zijn fathomdrone. Hij vliegt niet, maar duikt onder water. Via een 30 meter lange kabel is hij verbonden met een smartphone, waar je het toestel via een app (voor iOS en Android) kan dirigeren. Het toestel is nog niet op de markt, maar voorbestellingen worden reeds aanvaard. Je moet er wel $450 voor neertellen - maar voor die prijs blijf je wel netjes droog, en denk eens aan alle duikapparatuur die je uitspaart!
Een filmpje toont hoe het zou moeten gaan

https://vimeo.com/115616822
http://www.fathomdrone.com/
geef uw reactie hier

  

[Oor] 1 september: Tech45 gaat de lucht in!
Het nieuwe seizoen van onze favoriete podcast wordt grandioos ingezet: de eerste opname wordt gehouden voor een levend publiek. En ook de locatie waar zich alles afspeelt is speciaal: hoog in de lucht, in de "Boerentoren", het KBC gebouw in Antwerpen. Wil je de mensen van deze sympathieke Vlaamse tech podcast live aan het werk zien, dan weet je waar je moet zijn - maar haast je, de plaatsen zijn beperkt.
Deze speciale aflevering komt er niet alleen omdat dit het begin is van het nieuwe seizoen, maar ook omdat het aflevering ...256 zal zijn. En dat is, voor elke geek, toch een speciaal getal, niet?
Meer info op de website van Tech45.

http://tech45.eu/
http://tech45.eu/2015/08/25/255-5-op-naar-antwerpen/
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Jack Fusco
Deze fotograaf heeft zich gespecialiseerd in nachtfoto's. Hij slaagt erin om het nachtelijk landschap een surrealistische sfeer mee te geven, maar de foto's blijven heel gedetailleerd en helder.
[Taal: ENG]

http://www.jackfusco.com/
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Fotogeniek BelgiŽ
Een website waar BelgiŽ getoond wordt in foto's; je kan kiezen op landschappen, steden, dorpen, kastelen, evenementen enz. Spijtig dat de fotograaf, in een poging om zijn foto's tegen piraterij te beschermen, het nodig vond om op elke foto een watermerk te plaatsen, wat het genieten van de foto toch afremt.
[Taal: NL]

http://www.fotogeniekbelgie.be/port/index_fotogalery.html
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: The Idiot Test
Wellicht acht jij jezelf niet dom. Maar durf je het aan om deze test te dtoen? Die begint simpel, maar al gauw bedriegen jouw eigen ogen en jouw eigen verstand je! Voor de durvers.
[taal: NL]

http://www.mostaddicting.com/IdiotTest.html
geef uw reactie hier

[Tip] TIP: hoe automatisch afspelen van video's uitschakelen
Ook hier kan je een RSS feed maken van een website die er geen aanbiedt, of zelfs van je eigen website. Je kan de aangemaakte RSS feeds ook op de site zelf lezen. Je moet wel registreren voor je aan de slag kan gaan. (Bron: Wim Wŗ
[Taal: ENG]

Naar aanleiding van het artikel eerder vandaag over het schietincident in Virginia, en het confronterende van video's die automatisch beginnen te spelen, willen wij je toch even vertellen hoe je deze functie, autoplay, kan uitzetten.
Bij Facebook:
lik op het kleine driehoekje rechts bovenaan van jouw hoofdscherm in Facebook. Klik op Instellingen.
Kies vervolgens links Video's, en bij "autoplay video" zet je dit op Uit.

Bij Twitter:
Klik op je profielfoto bovenaan rechts van je hoofdfeed. Dat opent de Instellingen.
Bij het gedeelte Content moet je het vakje naast Video Autoplay uitvinken. Bevestig met Wijziging bewaren.
Zo simpel is het

http://fusion.net/story/189095/how-to-turn-off-autoplay-vide ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Etsy Local
Ken je Etsy? Dat is een website waar eenvoudige mensen, die eenvoudige dingen met de hand maken, hun producten kunnen aanbieden aan het grote publiek. Nu is er ook een app, Etsy Local, voor Android en iOS, die je vertelt welke Etsy-verkopers er in jouw omgeving zijn. Klik van op de Homepagina op deze neiuwe functie, en klik op de landkaart. Dan zou je informatie moeten zien over de aanbieder in kwestie. Etsy is van oorsprong Amerikaans, maar steeds meer kleine ambachtslui, ook in ons land, proberen via Etsy een clienteel te zoeken.
https://blog.etsy.com/news/authors/jbeyenbach/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.etsy.andro ...
https://itunes.apple.com/us/app/etsy/id477128284?mt=8
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
De 'live' schietpartij op twee reporters en d... 28/08
YouTube Gaming van start... en Netflix haalt ... 28/08
Te gek of geniaal? Een onderwaterdrone... 28/08
AirBnB zal in Frankrijk de toeristentaks inne... 27/08
Slack wil met 'Add to Slack' de (zaken)wereld... 27/08
PayPal lanceert One Touch betaaldienst in Eur... 27/08
Twitter geeft Diplotwoops en Politwoops geen ... 26/08
Rusland verbant Wikipedia... 26/08
Mozilla: Firefox zal een beetje meer Chrome w... 25/08
Nieuwe Android toestellen: minder Google... 25/08
Meer artikels ....
Hardware
Te gek of geniaal? De Phone-Brella... 24/08
Virtual Reality Match tegen Sharapova... 21/08
Amerikaanse FDA keurt eerste 3D geprinte medi... 06/08
Amazon Dash buttons worden realiteit... 04/08
Jewelbots: tieners - en dan vooral meisjes - ... 29/07
Nieuwe Windows phones hebben iris-scanner... 28/07
Apple brengt nieuwe iPod Touch uit... 16/07
Een smartphone van ... Commodore?... 16/07
Doppel: een nieuwe soort wearable... 14/07
Samsung Galaxy S6: conclusies... 03/07
Meer artikels ....
Oor
1 september: Tech45 gaat de lucht in!... 28/08
De favoriete podcasts van Newsmonkey... 14/08
Oor: Dinamo.fm... 15/07
Vrijdag multimedia: Jviewz... 10/07
Tech45 #248: Een aspergeriaanse Łbernerd... 15/06
Video van de dag: jawel, een Apple Watch kan ... 28/04
Dinsdag Tech45 dag: terugblik op aflevering #... 07/04
Video van de Dag: Barbie spreekt!... 30/03
Video van de Dag: Apple Watch uittesten... 26/03
SXSW: NPR koos de 100 beste bands om er te be... 16/03
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Jack Fusco... 28/08
Vrijdag multimedia: Fotogeniek BelgiŽ... 28/08
Vrijdag multimedia: The Idiot Test... 28/08
Hier spreekt men Nederlands: Natuur en bos... 27/08
Hier spreekt men Nederlands: Nederlandstalige... 27/08
Hier spreekt men Nederlands: Scheldeland... 27/08
De wereld anders bekijken: RadioISS... 26/08
De wereld anders bekijken: Global Trend Track... 25/08
De wereld anders bekeken: waar heb je een vis... 25/08
De wereld anders bekijken: True Size Of... 24/08
Meer artikels ....
Tip
TIP: hoe automatisch afspelen van video's uit... 28/08
Handige tips 26: een update versie van een we... 25/08
Handige tips 25: breng Google van zijn stuk... 24/08
Handige tips 24: een verborgen game in Google... 21/08
Handigt tips 23: videowebsites bezoeken die g... 20/08
Handige tips 22: Laat Google eens een trukje ... 19/08
Handige tips 21: woorden uitsluiten in Google... 18/08
Handige tips 20: een UPS pakketje traceren... 17/08
Handige tips 19: Handige tips 19: een site me... 14/08
Handige tips 18: een YouTube video pauzeren... 13/08
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Etsy Local... 28/08
FB Moments app: muziekvideo van je foto's... 27/08
Camtasia: screenshots... 26/08
Google Tasks for Google Chrome... 25/08
Snapshot on tap... 24/08
Vrijdag appdag: Stievie Free... 21/08
Loopup van LInkedIn: voor collega's... 21/08
Tridef 3D: je games in sterescopische 3D... 20/08
Open source game: No Gravity... 20/08
Core Ball 100 game... 19/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juli
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Juni
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015