| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 18/12/2014
[Nieuws]Betalen: Samsung gaat het pad van Apple Pay o...
[Nieuws]De hack bij Sony: media smullen van gestolen ...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Ik Wil Iets
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Pawshake
[Site]Wireless network Watcher: voor de veiligheid
[Tip]40 dagen Marathon
[Software]VueScan
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Vrijdag podcastdag: Lode Roels over podcasste ...
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Betalen: Samsung gaat het pad van Apple Pay op...
... en Google Wallet ondersteunt TouchID

Apple werkt dus al een tijdje aan zijn eigen betalingssysteem, dat niet alleen online maar ook offline moet werken - en ongetwijfeld veel succes zal kennen, vooral in de VS. Volgens recente berichten zou de lijst met banken, winkelketens en start-ups die aangekondigd hebben Apple Pay te ondersteunen, elke dag aangroeien. Zoals we al eerder gezegd hebben, is dit echter vooral een Amerikaans verhaal - maar wel een succesrijk verhaal, want Apple is nu in staat om 90% van de aankopen per kredietkaart in de VS voor zijn rekening te nemen. (1)

Nu is het wel zo, zo merkt de Tech podcast TNT op, dat dit cijfers op papier zijn. Wanneer je als gewone gebruiker naar een gewone winkel gaat in de VS, zal men je daar aan de kassa met vreemde ogen bekijken wanneer je naar betalen via Apple Pay vraagt. Wellicht duurt het nog even voor het systeem concreet bij de mensen bekend is, bij hun dagdagelijkse betalingen in de supermarkt, en niet alleen in geek-winkels zoals een Starbucks.

Maar dat Apple Pay in de VS een groot succes tegemoet gaat, staat als een paal boven water. Het is een grote verbetering tegen de huidige betaalsystemen daar met kredietkaarten die haast geen enkele beveiliging kennen. Maar vergeet niet dat het nog altijd om "krediet"kaarten gaat, à la Mastercard, niet om directe betalingen zoals wij die in Europa kennen met onze "Mister cash" debetkaart. Het is dus nog de vraag of Apple Pay, wanneer het naar Europa komt, met debet of kredietkaarten werken zal.

Samsung
Dat Apple met zijn eigen besturingssysteem voor een eigen betaalsysteem gaat, lijkt nog logisch. Maar dat een bedrijf zoals Samsung, dat eigenlijk alleen telefoons vervaardigt die draaien met een besturingssysteem dat het moet delen met andere fabrikanten, eveneens een eigen betaalsysteem wil bedenken, is toch een initiatief waar je vragen achter kan zetten. Toch is dit wat Samsung van plan is: het wil in 2015 een mobiel betaalsysteem uitbrengen dat de concurrentie moet aangaan met Apple Pay. Uiteraard heeft Samsung de kracht van het getal achter zich staan, maar toch...

Het plan is in elk geval dat je met een aantal Samsung smartphones, net als bij Apple Pay, kan betalen door met je telefoon te wuiven, in plaats van je kredietkaart door een terminal te moeten halen. Het zou daarvoor samenwerken met een Amerikaanse start-up, LoopPay. (2)

Anderzijds is het ook zo dat Samsung, door zijn populariteit bij de gewone mensen, juist de kracht heeft om een nieuw betaalsysteem erdoor te krijgen. NFC is natuurlijk een vereiste, maar qua beveiliging is het toch ook nodig dat de toestellen een vingerafdruk-scanner bevatten, om te vermijden dat de dief die jouw smartphone steelt, lekker leuk kan gaan shoppen met jouw geld!

Google Wallet
En dan is er nog Google, de maker van het Android besturingssysteem. Tot nu toe was Google Wallet niet echt populair in Europa, maar met het stijgend aantal gebruikers van dit betaalsysteem zou ook Google Wallet eens meer ingeburgerd kunnen geraken. Google heeft in elk geval deze week enkel nieuwigheden aangekondigd die Wallet weer wat aantrekkelijker maken. Ook voor iOS gebruikers, want de updates werden (ook) aangebracht aan de iOS app voor de iPhone 6/Plus: er wordt nu ondersteuning geboden voor TouchID op die toestellen.

Dat wil nietzeggendat je een aankoop gewoon kan betalen, zoals bij Apple Pay, door met je toestel te wuiven en met een vingerafdruk te bevestigen. TouchID dient bij de iOS app enkel om in Google Wallet in te loggen - Apple is zo slim om apps van derden geen toestemming te geven om gebruik te maken van de NFC chip voor contactloze betalingen.

Nog een nieuwigheden Google Wallet is dat je rekeningen kan delen met vrienden. Samen iets gaan eten, en dan elk zijn eigen eten betalen werd hiermee iets gemakkelijker. (3)

http://bits.blogs.nytimes.com/2014/12/16/dozens-more-compani ...
http://recode.net/2014/12/16/samsung-in-talks-to-launch-appl ...
http://9to5mac.com/2014/12/16/google-wallet-iphone/
geef uw reactie hier

[Nieuws] De hack bij Sony: media smullen van gestolen informatie
... en werknemers dienen klacht in wegens schending van hun privacy

Hadden we het niet gezegd, toen wij eerder deze week de verschillende hacks vermeldden die zich de laatste dagen voorgedaan hebben? Omdat bij die hacks personeelsgegevens betrokken waren, voorspelden we dat de werknemers wel eens een schadevergoeding zouden kunnen indienen wegens het schenden van hun privacy, nu hun persoonsgegevens te grabbel gegooid werden op het internet.

Die voorspelling is uitgekomen. Weliswaar hebben de Belgische gebruikers dat (nog) niet gedaan, van wie de gegevens bij hacks op interimbedrijven en sociale sercretariaten gestolen en gepubliceerd werd. Maar de werknemers van Sony deden het wel: namens tweevoormalige werknemers van Sony Pictures Entertainment hebben advocaten een collectieve klacht ingediend wegens schending van hun privacy. De advocatenstellen dat de studio negligent was en waarschuwingen genegeeerd had dat zijn computersysteem niet bestand zou zijn tegen een aanval. (1)

De gegevens die bij de hack buit gemaakt werden worden ondertussen gretig door de media uitgespit en ontleed. En dat zint Sony helemaal niet. Het bedrijf heeft via zijn advocaten verschillende kranten en andere media gewaarschuwd dat Sony actie zou ondernemen indien er artikels gepubliceerd zouden worden, gebaseerd op die gestolen informatie. Of dat veel zal uithalen is nog de vraag, want de vrije pers laat zich niet zo snel ringeloren. Vooral niet wanneer er feiten aan het licht gebracht kunnen worden die echt wel het publiek zou moeten weten, zoals de ongelijkheid in salaris tussen man en vrouw die uit de gestolen cijfers opgemaakt kan worden...

http://www.latimes.com/entertainment/envelope/cotown/la-et-c ...
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1djK6AtYzrt6lSLMT4xUq ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Ik Wil Iets
Een nieuwe zoekertjes site, die het probeert te maken op een markt die toch al door enkele grote spelers beheerst wordt. Deze site probeert het pleit te winnen door enkele functies zoals de matchail, waarmee je gewaarschuwd wordt wanneer er een advertentie verschijnt die aan jouw vereisten beantwoordt. Tevens is er een gratis vergelijkingstool om de beste voorwerpen te vinden aan de beste prijs. En dan is er natuurlijk ook nog een integratie met de sociale media, waardoor jouw advertentie meer bereik krijgt.
[Taal: NL]

http://www.ikwiliets.be
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Pawshake
Een Engelstalige naam, een site die al in 16 landen aanwezig is, maar die wel Belgische roots heeft. Op deze site kan je als bezitter van een huisdier op zoek gaan naar mensen, zowel privé als professioneel (kennels, dierenpensions enz.) die je huisdier willen bijhouden wanneer jij op vakantie moet - pet-sitters dus.
[Taal: nL/FR/ENG]

https://nl.pawshake.be/
geef uw reactie hier

[Site] Wireless network Watcher: voor de veiligheid
Windows all - 0,3 MB - freeware
Deze tool zorgt ervor dat je snel een overzicht krijgt van de comuters in een netwerk. De freeware lijst die in enkele secondenop. Je kan ook aangevendat je met een signaal verwittigd wordt zodra er een nieuw toestel opdukkt in je netwerk.

http://www.chip.de/downloads/Wireless-Network-Watcher_540988 ...
http://www.nirsoft.net/
geef uw reactie hier

[Tip] 40 dagen Marathon
Chami, de maker van HTML-Kit (292) * en HTML-Kit Tools ** is op 14 juli van start gegaan met een 40-daagse marathon.
Met deze marathon brengt hij elke dag een vernieuwde uitvoering HTML-Kit Tools uit.
Zo’n marathon heeft hij vorig jaar ook al eens gedaan, maar dan voor 30 dagen lang.
De bedoeling van deze marathon is om gebruikers zaken te testen op gebruikersgemak, design of wat je ook maar zou kunnen bedenken.
Er bestaat uiteraard een onmiddellijke terugkoppeling naar een forum waar uitwisseling plaats vindt van de geventileerde ideeën.
Chami gaat voor deze nieuwe uitgave gebruik maken van snelle servers in Noord-Amerika en Europa.
HTML-Kit is een programma om webpagina’s te maken en is voorzien van vele plugins om de webmaster het leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Helaas is HTML-Kit alleen voor Windows OS te gebruiken.

* - HTML-Kit 292 is een gratis uitvoering van de editor.
** - HTML-Kit Tools vereist een registratie en is niet gratis. ($ 59) [Sjeef]

http://www.chami.com/
geef uw reactie hier

[Software] VueScan
Vuescan: Windows all - 8,7 MB - shareware
Deze tool legt contact met je sanner, zodat je documenten kan digitaliseren. Je kan daarbij kleuren aanpassen, en motieven uitkiezen. Bij deze nieuwe versie 9.x wer de gebruikersinterface fel verbeterd.

http://www.hamrick.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Betalen: Samsung gaat het pad van Apple Pay o... 18/12
De hack bij Sony: media smullen van gestolen ... 18/12
Carpooling niet alleen een werkwoord, maar oo... 17/12
Soundcloud pakt uit met 'Collection'... 17/12
Microsoft brengt Gestures naar Lumia phones..... 17/12
Google Fit ondersteunt 100 nieuwe activiteite... 16/12
Spaanse uitgevers smeken overheid om Google t... 16/12
Bing zoekmachine werkt met'safe preference'... 16/12
Omvang van GCHQ hack op Belgacom in kaart geb... 15/12
Hacks, malware: zowel 'kleine' hackers als de... 15/12
Meer artikels ....
Hardware
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 27/11
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 25/11
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 24/11
Activity Trackers: conclusies... 20/11
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review)... 19/11
Mannen (en vrouw) van Safety First opgepast: ... 18/11
'Nogotofail' moet problemen met https voorkom... 14/11
Garmin Vivofit: aan alles is gedacht... 13/11
Lifetrak: Spijtig van de app... 12/11
IBM voert Twitter aan zijn Watson... 31/10
Meer artikels ....
Oor
Dinsdag Tech45 dag: aflevering 222... 16/12
Dinsdag Tech45 dag: Aflevering #221... 09/12
Dinsdag Tech45 dag: Wij worden vermeld!... 02/12
Dindsdag podcast dag: Tech 45 #219 - Gas geve... 25/11
Tech 45 # 218: Een kleintje voor buiten... 18/11
Dinsdag Tech45 dag: #215: Vertel het ne keer ... 28/10
Dinsdag podcastdag: Tech45 #214: zo droog als... 21/10
Tech45 #213: Standaard kantoorproductiviteit... 14/10
Dinsdag Tech45 dag- # 212: Post lezen door uw... 07/10
Tech45 #211: 'Als Hendrickx niet aan een tite... 30/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Ik Wil Iets... 18/12
Hier spreekt men Nederlands: Pawshake... 18/12
Wireless network Watcher: voor de veiligheid... 18/12
Firefox extensies: All-in-one Sidebar... 17/12
Firefox extensie: Tab Mix Plus... 17/12
Firefox Extensie: eBay Sidebar... 17/12
Firefox extensies: Click&Clean... 16/12
Firefox extensie: FoxLingo... 16/12
Firefox extensie: IMtranslator... 16/12
Firefox extensies: Web Devloper... 15/12
Meer artikels ....
Tip
40 dagen Marathon... 18/12
Beter werken met het klembord: kopiëren zonde... 16/12
Beter werken met het klembord: inhoud vanop a... 15/12
Beter werken met het klembord: klembord manag... 11/12
Beter werken met het klembord: de inhoud wiss... 10/12
Beter werken met het klembord: de inhoud beki... 09/12
Werken met het klembord: wat is het?... 08/12
Werken met OneNote Online: notities delen... 05/12
Werken met OneNote online: secties en pagina'... 04/12
Online werken met OneNote: tabellen tekenen... 03/12
Meer artikels ....
Software
VueScan... 18/12
FBackup:bepaalde mappen en bestanden bewaren... 17/12
FontForge: lettertypes bewerken... 17/12
MP3tag: tags aanpassen... 16/12
Hugin: 360° panorama beelden... 16/12
Continuity Activation Tool... 16/12
Icecream PDF Converter... 15/12
Vrijdag appdag: Indicator... 12/12
Lytro Desktop: beelden bewerken... 11/12
Android Studio: voor ontwikkelaars... 10/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

November
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014