| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/04/2016
[Nieuws]Facebook boert niet slecht, maar mikt nog hog...
[Nieuws]FBI wil niet vertellen hoe het de verschillen...
[Nieuws]Microsoft: DNA, blauwe schermen nu mt QR cod...
[Site]Vrijdag multimedia: Reclamevreters
[Tip]Tip van Hans: Software voor de quantumcompute...
[Software]Nieuwe Facebook apps voor Windows 10
De meeste populaire reacties
[13]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Vragen van de lezers ...
Vragen van de lezers ...
Yik-Yak gaat van start met webversie ...
BrowserStack: code uittesten in verschillende ...
Helaas - Netties redactie geveld door de grie ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Facebook boert niet slecht, maar mikt nog hoger met betaalde bijdragen
Na de resultaten van Apple en Twitter, die de beleggers teleurstelden, was het de beurt aan Facebook om zijn kwartaalresultaten voor te stellen. En die zijn echt indrukwekkend. Al wie jaren geleden voorspelde dat de dagen van Facebook geteld zijn, want dat het jonge volkje snel een andere favoriete online bestemming zou kiezen, is er aan voor de moeite. Want niet alleen is het doelpubliek van Facebook veel verder gegaan dan dat jonge volkje (je oma en je opa, je tante en je oom zitten er ook op!), maar Facebook is een commercieel machtsblok geworden. De adverteerders lusten er pap van!

Even de cijfers: tussen januari en maart dit jaar had het een omzet van 5,3 miljard dollar, een fikse stijging tegenover de 3,5 miljard dollar in diezelfde periode verleden jaar. Het totaal maandelijks actieve users (MAU) is met 15% gestegen en bedraagt nu 1,65 miljard. Bijna alle gebruikers bezoeken Facebook vanop hun mobiele toestel. En mobiele advertenties zijn goed voor 82% van alle inkomsten uit advertenties.Analyses in de verschillende artikels die TechMeme verzamelde.(1)

Gebrek aan content
Maar ondanks die indrukwekkende cijfers is er toch wat ongerustheid bij Facebook zelf. Zoals reeds eerder gezegd zijn de gebruikers niet meer zo actief in het delen van content. Recente initiatieven zoals live streaming, filters voor live beelden, en zelfs de nieuwe 360 camera moet je dan ook zien in als een poging om de gebruikers terug actief te krijgen.

En als de gebruiker het niet spontaan doet, dan zal Facebook zelf wel een duwtje geven. Bij Buzzfeed kan je namelijk lezen dat Facebook bepaalde mediabedrijven en bekende personen een flinke smak geld betaalt om video's te posten via zijn Live product. Het zou gaan om $250.000 voor 20 postings per maand, gedurende 3 maanden.

Nog volgens Buzzfeed zou Facebook niet alleen staan met dit initiatief. Ook andere sociale netwerken zouden overwegen om contentmakers, en dan vooral videomakers, te betalen om live te streamen. (2)

http://www.techmeme.com/160427/p17#a160427p17
http://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/as-social-shifts-to-v ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] FBI wil niet vertellen hoe het de verschillende iPhones kon kraken
In de VS bestaat er een procedure die de Vulnerability Equities Process heet. Daarbij bepaalt het Witte Huis of een kwetsbaarheid, die ontdekt wordt in een software, medegedeeld wordt aan het bedrijf dat die software maakt zodat het dit lek kan dichten, of geheim gehouden wordt zodat geheime diensten dit kunnen gebruiken als een achterdeurtje.

En nu heeft het FBI aangekondigd dat het de methode, waarmee de iPhone van de San Bernardino doder gekraakt werd, niet zal voorleggen aan die VEP. Naar eigen zeggen zou het FBI, dat $1,3 miljoen betaalde voor het laten kraken, wel willen, maar niet kunnen: het zou voor die prijs niet de rechten gekregen hebben op de technische details, en die dus ook niet kunnen voorleggen.

Geen goed nieuws voor Apple, want nu kan het het lek niet dichten waarvan de krakers gebruik gemaakt hebben. Het idee van de onkraakbare iPhone heeft dus een deuk gekregen. Meer bij Bloombert.

http://www.bloomberg.com/politics/articles/2016-04-27/fbi-ma ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft: DNA, blauwe schermen nu mt QR codes, en Translater vertaalt afbeeldingen
Drie berichtjes vanuit de Microsoft stal; Het bedrijf uit Redmond blijft echt voortdurend vernieuwen, en zelfs fervente Mac-aanhangers moeten toegeven dat er een frisse wind doorheen Windows en de andere Microsoft producten waait.

Om te beginnen een bericht dat op het eerste zicht redelijk raar aandoet, want wat wil Microsoft gaan doen met de 10 miljoen molecules van synthetisch DNA? Gaat het zich op de gezondheidsmarkt / stamboommarkt gooien? Neen. Het heeft alles te maken met het bewaren van data, en wel massa's data. Microsoft wil onderzoeken of het DNA molecules kan gebruiken om massalae hoeveelheden data op te slaan. Want in tegenstelling tot harde schijven, Blu-Ray disks en zo goed als alle opslagmedia die er nu bestaan, blijft DNA intact en leesbaar gedurende 1.000 tot 10.000 jaar. En zal de mens er dan nog zijn?

Een intrigerend concept waarover je meer leest bij Business Insider. (1)

Het tweede bericht betreft enkele nieuwe mogelijkheden die je zal aantreffen in de Translator app voor Android. Een van de handigste is dat Translator in een afbeelding die je bijvoorbeeld met je camera neemt tekst kan herkennen, en die dan in de gewenste taal kan vertalen. Iets wat Google ook al langer doet, maar het is goed dat Microsoft de concurrentie wat komt aanporren. Nog meer nieuwigheden in de uitgebreide bepreking bij Microsoft zelf (2)

En tot slot is er een bericht over een nieuwigheid bij een situatie die je eigenlijk niet wil meemaken, maar als je ze meemaakt, zal het je ongetwijfeld plezieren dat deze nieuwigheid bestaat. De tijd dat je om de haverklap een "blauw scherm des doods" op je computer zag, is gelukkig voorbij. Maar af en toe gebeurt het helaas nog wel eens (alhoewel het bij ons persoonlijk al in geen jaaaren voorgevallen is...). Wanneer dat scherm verschijnt, krijg je ook een cryptische melding met een code die koeterwaals is voor jou, zo van "fatala uitzondering op OF742". Dingen die je onmogelijk echt accuraat kan overschrijven, en je kan dat scherm niet kopiren.

Daar komt nu een verbetering in: Microsoft experimenteert met een simpele oplossing: een QR code toevoegen aan dit gehate blauwe scherm. Je neemt dan een foto van je scherm met je smartphone, en die code voert je dan naar een pagina waar je in de toekomst dan meteen de uitleg zou moeten krijgen van wat er fout is.
Meer bij Neowin. (3)

http://www.businessinsider.com/microsoft-buys-dna-from-twist ...
http://blogs.msdn.com/b/translation/archive/2016/04/20/micro ...
http://www.neowin.net/news/microsoft-adds-qr-codes-to-window ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Reclamevreters
Hoe het met jullie zit, weten wij niet. Maar wij zijn verzot op goed gemaakte reclame, want daarin wordt de creativiteit ten top gedreven. En beeld moet een heel verhaal vertellen.
In deze collectie 90 advertenties die echt f zijn!
[Taal: ENG]

http://imgur.com/gallery/Ehfqz
geef uw reactie hier

[Tip] Tip van Hans: Software voor de quantumcomputer
Natuurkundigen onderschatten de zachte kant van het probleem. Natuurkundigen en technici zijn druk bezig componenten voor de quantumcomputer te bouwen, en misschien hebben we over tien jaar een werkend exemplaar. Maar vaak wordt vergeten dat ook het programmeren van een quantumcomputer iets totaal nieuws is. Onder de naam QuSoft gaan Nederlandse wiskundigen en informatici dit nu gezamenlijk verkennen.

http://www.kennislink.nl/publicaties/software-voor-de-quantu ...
geef uw reactie hier

[Software] Nieuwe Facebook apps voor Windows 10
Na maanden testen heeft Facebook nu zijn Messenger en Facebook apps uitgebracht voor Windows 10. Er was al een aparte versie voor Windows 8 (de desktop versie dus) maar nu zouden deze apps ook de mogelijkheden bevatten die je ook al op de iOS en Android versies het, zoals reacties, stickers in commentaren, en een kolm voor verjaardagen. Een uitgebreide bespreking bij The Verge en Facebook zelf.
http://www.theverge.com/2016/4/28/11525382/facebook-messenge ...
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook boert niet slecht, maar mikt nog hog... 29/04
FBI wil niet vertellen hoe het de verschillen... 29/04
Microsoft: DNA, blauwe schermen nu mt QR cod... 29/04
'Tegenvallende' resultaten bij Apple... 28/04
Google nu ook aangeklaagd door Getty Images... 28/04
Dropbox Infinite: altijd je bestanden bij de ... 28/04
Lekken, lekken, lekken... datingsite, Swift, ... 27/04
Wie helpt mee om van Gent een Smart City te m... 27/04
Pestgedrag aangeven bij Twitter wordt iets ge... 27/04
Mogen websites niet kijken of je een adblocke... 26/04
Meer artikels ....
Hardware
Nokia stapt de wereld van de fitness binnen... 27/04
Magic Leap geeft een inderukwekkende demo... 21/04
Ook Huawei heeft een VR headset... 19/04
Verlamd ledemaat wordt via het brein bediend... 18/04
HP brengt stijlvolle laptop uit... 07/04
WhatsApp belooft end-to-end encryptie voor a... 06/04
Google en Acer brengen 60 cm Chromebase uit... 05/04
Holoportation: Science Fiction wordt werkelij... 30/03
Sommige iOS gebruikers hebben vervelend probl... 29/03
Chrome extensies voor de Edge browser?... 24/03
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Codebreaker... 26/04
Podcast: Kritisch denken... 29/03
Podcast: The Lesbian Romantic Podcast... 10/02
Podcast: Taming the Terminal... 20/01
Limetown... 13/01
Podcasts: TNT gesprek met Sherry Turkle... 06/01
Podcasts: Re/code - De/Code... 23/12
Podcast TechSnacks... 26/11
Podcasts: Kritisch denken... 17/11
Podcasts: BNR Internet... 21/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Reclamevreters... 29/04
Hier spreekt men Nederlands: Pootitie... 28/04
Hier spreekt men Nederlands: Spitsgids... 28/04
Caffeine Informer: hoeveel caffene neem jij ... 27/04
Down for Everyone - ben ik het alleen?... 27/04
YouHugeTube... 26/04
NewsNow: doordachte samenvatting... 26/04
Newsmap: de grootste koppen eerst (letterlijk... 25/04
Roadtrippers: plan je reis... 25/04
Vrijdag multimedia: Instathals... 22/04
Meer artikels ....
Tip
Tip van Hans: Software voor de quantumcompute... 29/04
De tip van Hans: 7 tips voor het bewerken en ... 28/04
Tip van Hans: de eeuwige strijd tegen Flash... 27/04
Tip van Hans: Waarom ook juw website doelwit... 26/04
Tip van Hans: Alles wat je moet weten over HD... 25/04
Tip van Hans: 5 dingen die je moet weten over... 22/04
Tip van Hans: je Twitterlijn chronologisch... 20/04
Tip van Hans: Waarom gaan Amerika en Azi op ... 19/04
De tips van Hans: ransomware Petya omzeilen, ... 18/04
De tips van Hans: nieuwe startmenu, en Bash i... 15/04
Meer artikels ....
Software
Nieuwe Facebook apps voor Windows 10... 29/04
Plex Media Server: media delen... 28/04
Gmail voor Android (update)... 27/04
Word Flow klavier voor iPhone... 27/04
Open Screenshot: schermafdrukken... 25/04
Greenshot: schermafdruk met annotatie... 25/04
Vrijdag appdag: Zalando Lounge... 22/04
Vrijdag appdag: AirBSit... 22/04
Audio/video vervangers: VLC Media Player... 20/04
Audio/video vervangers: JuceVLC... 20/04
Meer artikels ....

April
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Maart
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Februari
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29      
(c)2016 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2016