| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 18/07/2014
[Nieuws]Blogger veroordeeld... omdat zijn artikel te ...
[Nieuws]Google Wallet krijgt meer mogelijkheden
[Nieuws]Kort nieuws voor vrijdag 18/7
[Hardware]Jawbone: slimmer meten wat je eet
[Oor]Dave's Lounge podcast
[Site]Vrijdag multimedia: 11 Paper Place
[Site]Vrijdag multimedia: Daniel Cheong
[Site]Vrijdag multimedia: Spiders Solitaire
[Software]Vrijdag App-dag: MansionMap
[Software]Vrijdag app-dag: Oculus Rift Simulator
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
TV kijken zonder tv-toestel (3) - Yelo en Ste ...
Door een Facebook account aan te maken, verkl ...
Symbaloo voor Windows 8 ...
Heus waar: Cubaans sociaal netwerk was het we ...
Dell maakt van HDMI schermen virtuele Android ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Blogger veroordeeld... omdat zijn artikel te gemakkelijk te vinden was
Stelt zich niet stilaan de vraag of rechtbanken wel weten hoe zoekmachines werken?

De beslissing van het Europees Hof van Justitie, die Google dwong om bepaalde resultaten in een zoekopdracht te verwijderen, heeft heel veel kritiek gekregen. Vooral omwille van het feit dat in zekere zin de geschiedenis vervalst wordt - de artikels over een bepaalde persoon zijn nu eenmaal verschenen in kranten en online nieuwsdiensten, je kan dat niet terugdraaien. Indien iemand die artikels wil verwijderen, dan moet hij, naar onze mening, de kranten zelf om een rechtzetting naast het originele artikel vragen, niet GOogle en andere zoekmachines dwingen om die zoekresultaten te laten verdwijnen...

Veel waarnemers vroegen zich, toen het vonnis bekend werd, af of de rechters wel begrepen hoe een zoekmachine werkt - en hoe het internet in het algemeen werkt. Een vraag die ook nu weer herhaald wordt, bij een nieuwe zaak van een onbegrijpelijke uitspraak van een rechtbank. Het gaat hierbij om een Franse rechtbank, die een blogger een fikse boete oplegde, en hem verplichtte om de titel van een bespreking van een bepaald restaurant te wijzigen.

Concreet gaat het om het blog Cultur'elle, waarvan ene Caroline Doudet de artikels verzorgt. Zij bespreekt daarbij ook restaurants, en een bezoek aan het restaurant Il Giardino was haar zo tegengevallen, dat zij een artikels schreef onder de titel "De plek om te mijden in Cap Ferret: Il Giardino.

Het blog heeft een 3.000 volgers, en de review scoorde dus hoog wanneer iemand een zoektocht ondernam naar de naam van dit restaurant - het artikel stond op de vierde plaats bij de zoekresultaten. Il Giardino trok naar de rechter, en verkreeg dat die dus een boete oplegde aan de blogster en haar verplichtte de titel van haar review te veranderen zodat die minder prominent zou verschijnen, wanneer iemand naar Il Giardion zocht op Google.

Een foute beslissing, zo menen velen. Als de review onterecht geweest had, dan had het restaurant de blogster maar een proces moeten aandoen wegens laster en eerroof. Maar de bespreking lag, aldus Search Engine Land, volkomen in lijn met andere commentaren van bezoekers.

Search Engine Land meent hieruit twee lessen te moeten trekken. Enerzijds dat het eigenlijk geen zin heeft om beroep te doen op de rechtbank om negatieve previews aan te vallen of te laten verdwijnen, omdat dit zich als een boomerang tegen de klager keert (het zogenaamde Streisand effect). En anderzijds de toenemende pogingen van Europese rechtbanken om de impact van bepaalde zoekresultaten af te zwakken of rechtuit te censureren - ongeacht of de informatie in die resultaten waar is of niet.

Meer bij Search Engine Land.

http://searchengineland.com/blogger-fined-french-court-negat ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google Wallet krijgt meer mogelijkheden
Cadeaubons, en geld verzenden voortaan mogelijk

Deze week heft Google zijn Google Wallet voor Android en iOS een update gegven.

Om te beginnen worden nu ook getrouwheidskaarten en coupons ondersteund. Je kan ook je cadeaubonnen beheren en in de winkel inwisselen vanop je toestel. Daarvoor moet je een foto van de cadeaubonn nemen, of de info van de cadeaubon intikken. Cadeaubonnen die je via digitale weg ontvangen hebt, kan je gewoon op je toestel opslaan via "Save to Google". En inwisselen doe je dus gewoon door je toestel te tonen aan de cassière bij het betalen.

Sommige cadeaubons zullen je ook toelaten om in real time te laten controleren hoeveel geld er nog op de bon staat, en je een herinnering zenden wanneer je in de buurt bent van een winkel waar je de kaart gebruiken kan.

Verder kan je aan je vrienden vragen om je geld te sturen; dat doe je dan via Google Wallet of via Gmail; deze optie is echter beperkt tot gebruikers boven de 18, en geldt enkel in de VS.

Je kan nu ook geld zenden via Google Wallet met je gewone debetkaart, en dit wordt nu gratis, waar je vroeger een commissie van 2,9% per transactie moest betalen ( met een minimum van 0,30$ per transactie).

Het is natuurlijk nog de vraag in hoeverre de kassa's in de gewone dagdagelijkse supermarkten en winkels uitgerust zijn om met deze technologie om te gaan...

http://thenextweb.com/google/2014/07/16/google-wallet-update ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Kort nieuws voor vrijdag 18/7
Google Earth beelden te koop
Google heeft aangekondigd dat het zijn bestand met Google Earth beelden openstelt voor bedrijven. En dat is wel interessant. Google heeft immers ondertussen (het is al 10 jaar beelden aan het verzamelen) een hele collectie beelden, van toen en nu, van de hele wereld.Google wil nu die bibliotheek ten gelde maken. Het is te zeggen: enkel de beelden van de VS zullen aangeboden worden, en de bedrijven zullen ervoor moeten betalen. Wie deze beelden gebruiken kan? Wel, dat kan zijn voor beelden om iets in te plannen in een landschap, voor milieudoeleinden, enz. Bedrijven die deze beelden nodig hebben, maar voor wie het té duur is om ze zelf te verzamelen. (1)

Microsoft kondigt drastische afslanking aan personeelsbestand
Wat te verwachten viel, werd deze week door Microsoft bevestigd: na de overname van Nokia zou er dringend gesnoeid worden in het personeelsbestand. Maar liefst 18.000 jobs verdwijnen, wat 14% is van het totale personeelsbestand. Het merendeel van die jobs verdwijnt bij Nokia zelf. Daar zou ook de afdeling sneuvelen die de "x"reeks maakt, de Nokia toestellen die op Android draaien - en dat is wel spijtig. Over deze besparing hebben heel wat media een commentaar geschreven - TechMeme verzamelde alle commentaren (2)

Amazon zou een $9,99 all you can read abonnement overwegen
Verschillende bronnen menen te weten dat Amazon zou overwegen om een abonnement uit te brengen waarbij je $9,99 per maand betaalt, en in ruil daarvoor onbeperkt boeken mag kiezen uit een collectie van 600.000 die bij Amazon te verkrijgen zijn. Waarnemers durven echter te twijfelen aan de waarheid van deze geruchten, omdat Amazon daarmee ferm in zijn eigen vlees zou snijden door de verkoop van boeken te ondergraven. Bovendien heeft Amazon momenteel al een Premium abonnement dat je recht geeft op het"lenen" van boeken, en ook dat zou met dit $9,99 abonnement minder aantrekkelijk worden. Lees de verschillende commentaren bij TechMeme.

http://thenextweb.com/google/2014/07/16/google-earth-imagery ...
http://www.techmeme.com/140717/p7#a140717p7
http://www.techmeme.com/140716/p15#a140716p15
geef uw reactie hier

[Hardware] Jawbone: slimmer meten wat je eet
Maar je kan gelukkig nog wat valsspelen!

Jawbone is de maker van de gelijknamige polsband die je activiteiten monitort, en daarbij samenwerkt met een iPhone app. Deze app werd nu verbeterd, waardoor het gemakkelijker is om calorieën te tellen, doordat voedsel gecombineerd wordt - bij een hamburger kan je ineens de ketchup tellen, of bij koffie de melk. Je kan ook een streefgewicht instellen.

Bovendien is de app echt wel slimmer geworden, doordat hij rekening houdt met het tijdstip. Open je de app 's ochtends, dan wordt een keuze aangeboden van dingen die je als ontbijt eet, enz. Tot slot werkt de app nu samen met afhaaldiensten (in de VS) waardoor jouw bestelling automatisch aan je app toegevoegd wordt en de calorieën bijgeteld worden.

Nu is zo'n app dan wel slimmer geworden, de mens is nog altijd slimmer. Want valsspelen met zo'n app blijft natuurlijk gewoon mogelijk. Die koffiekoek met chocolademelk, of die hamburger met cola en frietjes, dat "vergeet" je toch gewoon te tellen, niet ? Gelukkig bestaan er nog geen trackers die volgen hoe vaak wij onze mond open doen om er voedsel in te stoppen :)

http://recode.net/2014/07/16/jawbone-wants-you-to-eat-your-c ...
http://www.theverge.com/2014/7/16/5902327/jawbones-new-up-ap ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Dave's Lounge podcast
Een van de beste podcasts die wij kennen, is Dave's Lounge. Van de eerste seconde van de podcast kom je in een speciale, intieme sfeer terecht. Dave weet elke keer weer speciale artiesten te vinden van wie je de Lounge muziek vaak gratis kan downloaden. Dankzij deze podcast hebben wij al vele artiesten leren ontdekken, waaronder All India Radio, Daughter Darling, Astronaut, en meer.
Tip: ben je niet vertrouwd met het fenomeen Podcast, maar wil je toch de verschillende afleveringen in streaming beluisteren of downloaden, dan kan dat ook via de tweede link. Op deze pagina vind je ook de show notes die bij elke aflevering horen, met daarin de namen van de artiesten en de link naar de plek op het internet waar je hun muziek kan downloaden.

http://daveslounge.com/
http://daveslounge.com/download/
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: 11 Paper Place
Een pracht van een animatiefilm, waarbij twee velletjes papier omgevormd worden tot een jongen en meisje, en dan verliefd op elkaar worden.Heel veelromantiek, prachtig van animatie.

http://vimeo.com/94786328
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Daniel Cheong
Een fotograaf met een erg divers portfolio: prachtige karakterkoppen van gewone mensen in afgelegen gebieden, naast de meest moderne landschapen. Om te ontdekken!

http://500px.com/photo/68082285/noir-singapore-by-daniel-che ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Spiders Solitaire
Moet je even wachten aan de telefoon, of verdrijf je graag even wat tijdn dan is een solitaire spelletje kaarten nooit te versmaden. Op deze site kan je via je browser (je moet wel Flash hebben) Spider Solitaire spelen. Enorm verslavend-vergeet dus niet dat er misschien nog wel werk op jou ligt te wachten!

http://www.iwon.com/games/card-and-board/spider-solitaire.jh ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag App-dag: MansionMap
Met deze gratis webb-app krijg jeniet alleen een blik op de rijkste woningen in de VS, maar krijg je ook informatie over wie er aanwezig is, en wie de woningen bezit in Beverly Hills, Palm Beach en Malibu. Laat de Story-journalist in je los!
http://mansionmap.com/about
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag app-dag: Oculus Rift Simulator
Webapp
Deze simulator geeft je, zoals de naam doet vermoeden, een idee van hoe de wereld eruit ziet wanneer je hem door een Virtual Reality (VR) bril bekijkt.

http://vr.mkeblx.net/oculus-sim/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Blogger veroordeeld... omdat zijn artikel te ... 18/07
Google Wallet krijgt meer mogelijkheden... 18/07
Kort nieuws voor vrijdag 18/7... 18/07
IBM en Apple willen iOS naar het bedrijf bren... 17/07
Google geeft snelcursus in ontwikkelen in And... 17/07
Google biedt verontschuldigingen aan voor ver... 17/07
Zweedse man schrijft 10000 artikels per dag o... 16/07
Britse geheime dienst wou controle over het i... 16/07
Kort nieuws voor woensdag 16/7... 16/07
Apple toont iBeacon hardware aan FCC... 15/07
Meer artikels ....
Hardware
Jawbone: slimmer meten wat je eet... 18/07
Google en Novartis werken aan slimme contactl... 17/07
Kort nieuws voor vrijdag 11 juli... 11/07
GE werkt aan een microgolfoven die je calorie... 10/07
Laat Soundcloud steken vallen?... 04/07
Kort nieuws voor donderdag 3/7/2014... 03/07
Kort nieuws voor woensdag 2/7/2014... 02/07
Withings Activité: een mooi uurwerkje... 25/06
Zou Google I/O vooral rond Glass gaan?... 19/06
Microsoft: cloud-gebaseerde machine-lerende d... 18/06
Meer artikels ....
Oor
Dave's Lounge podcast... 18/07
Dinsdag Tech45 dag: De Belgen gaan voetballen... 08/07
NPR All Songs Considered... 03/07
Dinsdag Tech45 dag: aflevering 202... 01/07
Dinsdag Tech45-dag: feesteditie 200... 17/06
Tech45 podcast Aflevering 200: ben jij er bij... 10/06
Dinsdag Tech45 dag: Aflevering 198: De Lotus ... 04/06
Dinsdag Tech45-dag: 'Mannen die dromen in PHP... 20/05
All India Radio: gratis!... 16/05
Ficci - Away... 15/05
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: 11 Paper Place... 18/07
Vrijdag multimedia: Daniel Cheong... 18/07
Vrijdag multimedia: Spiders Solitaire... 18/07
Hier spreekt men Nederlands: Goednieuwskrant... 17/07
Hier spreekt men Nederlands: Wandelgids Zuid-... 17/07
Hier spreekt men Nederlands: Kortrijk Toerism... 17/07
Refresh for Twitter: automatisch verversen (e... 16/07
Momentum: wat kleur in je tabblaadjes (extens... 16/07
Save to Pocket (extensie)... 16/07
Lazarus: nooit meer teksten verloren! (Chrome... 15/07
Meer artikels ....
Tip
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 17/07
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 16/07
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 15/07
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken... 14/07
TV kijken zonder tv-toestel (4) - nog enkele ... 04/07
TV kijken zonder tv-toestel (3) - Yelo en Ste... 03/07
TV kijken zonder tv-toestel (2) - Yelo TV... 02/07
TV kijken zonder tv-toestel (1) - De verbindi... 01/07
Chrome of Firefox: zoeken en veiligheid... 27/06
Chrome of Firefox: de tabs... 26/06
Meer artikels ....
Software
Vrijdag App-dag: MansionMap... 18/07
Vrijdag app-dag: Oculus Rift Simulator... 18/07
Visits: je geschiedenis... 17/07
Curator: informatie verzamelen... 17/07
Ingress nu ook voor iPhone... 16/07
Capture NX-D: Raw-beelden bewerken... 16/07
SynWrite: tekstbewerker... 15/07
WhatsApp Plus voor Android... 15/07
WG Screensaver creator... 14/07
CrossOver voor Mac OS... 14/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juni
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Mei
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014