| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 16/04/2014
[Nieuws]Facebook wil ook bankier worden...
[Nieuws]Windows Phone 8.1 voor ontwikkelaars nu besch...
[Nieuws]Microsoft maakt Office Online beschikbaar in ...
[Oor]Euromusic: Laid Mamy's Project
[Site]Tell Me Bye: digitaal testament
[Site]MyBusyMeal: ontmoeten
[Site]Webmaker: digitale geletterdheid
[Tip]Is een Windows tablet een verstandige keuze? ...
[Software]Flappy Golf
[Software]Adobe Lightroom voor de iPad
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Symbaloo voor Windows 8 ...
Heus waar: Cubaans sociaal netwerk was het we ...
Dell maakt van HDMI schermen virtuele Android ...
Kamelego: alle Vlaamse kranten te beluisteren ...
Bitcoins en mining: de ethische kant ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Facebook wil ook bankier worden...
... en Amazon wil van geen Bitcoins weten
Twee berichten uit het financiŽle landschap. Om te beginnen Facebook. Dat zou, althans volgens de Financial Times, van plan zijn om ook financiŽle diensten aan te bieden. Je zou een soort porte-monnaie kunnen aanleggen bij Facebook, daar geld in stoppen om andere mee te betalen. E-geld dus. Het systeem zou als eerste in Europa van start gaan, en alvast in Ierland zou Facebook nog maar enkele weken verwijderd zijn van een officiŽle goedkeuring van de dienst door de autoriteiten (1)
Volgens andere bronnen zou Facebook voor die dienst samenwerking overwegen met verschillende spelers die al op de e-betaalmarkt aanwezig zijn, o.a. TransferWise, dat deze week een nieuw record bereikte: het had 1 miljard Britse pond aan transactie verwerkt. Een achtergrondartikel over deze e-betaalmarkt vind je bij TechCrunch(2)

Nieuwe initiatieven
Er is blijkbaar heel wat aan het rommelen op de betaalmarkt. Wat maar logisch is. Onze smartphone zou perfect als onze mobiele betaalterminal kunnen dienen, maar de ideale oplossing daarvoor is nog niet gevonden. Nog altijd moet er bij heel wat aankopen een antieke betaalkaart aan te pas komen, vaak een kredietkaart die echt niet veilig is.
Er werd reeds een schuchtere poging ondernomen een alternatieve munt te creŽren, de Bitcoin, maar doordat die eerder een speelbal werd van speculanten dan als echte munt gebruikt te worden, heeft die veel van het vertrouwen van de burger verspeeld.

Amazon wil geen Bitcoins
Naast Facebook is er ook Amazon dat een poging doet om een financieel alternatief te lanceren. Het heeft deze week aangekondigd dat het weliswaar niet met Bitcoin in zee wil gaan, maar dat het wel overweegt om een alternatief op te richten voor American Express of Visa. Amazon heeft uiteraard ook de kracht om zo'n systeem te laten lukken - het is een van de grootste online retailers. Bovendien heeft Amazon deze week aangekondigd dat het zijn eigen smartphone zou uitbrengen, die super goedkoop zal zijn. Over dit initiatief lees je meer bij re/code. (3)

Nieuw systeem is onvermijdelijk
Hoe het ook zij, of het nu Facebank wordt of Amazon, je kan er zeker van zijn dat er binnenkort nieuwe systemen van betaling aankomen. In dit digitale tijdperk is het tť gek dat we met een bankkaart rondlopen, en dan ook nog eens met 50 verschillende klantenkaarten. Dit zal, onvermijdelijk en logischerwijze, in de nabije toekomst gecombineerd worden tot een nieuw digitaal systeem. Verschillende bedrijven hebben het al geprobeerd om het unieke systeem te lanceren, maar tot nu toe is niemand erin geslaagd.
Daarbij moeten wij eraan toevoegen dat wij echt hopen dat het niet Facebook is dat de wedloop naar het nieuwe betaalsysteem winst. Want dan ben je echt ŗlle privacy kwijt...

http://thenextweb.com/facebook/2014/04/14/facebook-reportedl ...
http://techcrunch.com/2014/04/14/you-know-whats-cool/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Windows Phone 8.1 voor ontwikkelaars nu beschikbaar
Prachtig volgens reviews, maakt zelfs gebruik van Apple's Passbook...

Het is 18 maanden geleden dag Microsoft de nieuwste update uitbracht voor zijn besturingssysteem voor mobiele telefoons. En nu is daar dan, zoals onlangs aangekondigd, de nieuwe versie, Phone 8.1, klaar vor download. Waarbij we wel moeten vertellen dat dit de versie is voor ontwikkelaars. De gewone gebruiker die graag gevaarlijk leeft, kan deze versie ook downloaden en installeren, maar moet wel weten dat hij daarmee zijn waarborg verliest, en het OS niet terug kan draaien. Maar als je dat voor lief neemt, moet je gewoon naar de Windows Phone App Studio site gaan, daar inloggen met je Microsoft account, en een project opstarten. Daarna moet je nog enkele handelingen verrichten - de juiste instructies staan duidelijk uitgelegd bij The Verge.(1)

Zoals reeds gemeld toen de lancering van Phone 8.1 aangekondigd werd, zijn de voornaamste nieuwigheden van deze versie het vernieuwde actiecenter, waar je alle meldingen vindt; de tegeltjes, die je nu van een achtergrondfoto kan voorzien die over alle tegels uitgesmeerd wordt; en de Cortana digitale assistent. Er blijkt echter nog een nieuwigheid, aldus iMore: deze versie zou ook gebruik maken van Passbook van Apple. Dat is een soort portefeuille waarin je allerlei dingen stopt: tickets, coupons, klantenkaarten. iMore omschrijft het aldus: een collectie data die samengevat worden op een fiche en getoond worden in de Passbook, die je als de browser voor deze data kan beschouwen. Windows Phone8 doet hetzelfde: het neemt diezelfde data, maakt een gelijkaardige kaart, en stopt die dan in Microsft Wallet. Of Apple gelukkig is met deze nieuwigheid, is nog de vraag. iMore gaat op deze vraag dan ook nader in (2)

Verschillende websites hebben een uitgebreide bespreking van het OS, oder andere Ars Technica, en zij lijken laaiend enthousiast (3). Vele waarnemers waren het, bij de lancering van de vorige versie, over eens dat Windows met zijn Phone OS de goede weg opgegaan is, en eigenlijk slechts ťťn negatief punt heeft: het gebrek aan apps.

Misschien zal daar nu verandering in komen. Eerst en vooral is er de aankondiging dat je voortaan apps kunt maken die universeel zijn, en dus zowel op tablets, desktops als phones draaien. Microsoft heeft daarvoor de nodige aanpassingen aangebracht aan zijn developers center, zoals The NExt Web weet te vertellen. (3)

En verder is er het feit dat het uiterst eenvoudig gemaakt werd om apps te creŽren. Microsoft heeft namelijk de Windows Phone App Studio online gezet, waar je heel simpel aan de slag kan met o.a.RSS feeds en YouTube channels. MakeUseOf (4) heeft een stap voor stap handleiding en een filmpje met uitleg.

http://appstudio.windowsphone.com/?stay=1
http://arstechnica.com/gadgets/2014/04/windows-phone-8-1-rev ...
http://thenextweb.com/microsoft/2014/04/14/microsoft-starts- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft maakt Office Online beschikbaar in de Chrome Web Store
Word, Excel, PowerPoint en OneNote apps voor Chrome

Er bestaan al langer online versies van de verschillende poten van Office; eerst heette dat pakket Office Web Apps, en sinds kort gaat het pakket dor het leven onder de naam Office Online. Deze webgebaseerde software werkt zowel in IE als Safari, en ook in de Chrome Browser.

Microsoft gaat nog een stapje verder, want voortaan ken je de Office Online apps toevoegen aan je Chrome App launcher. Dat is, zoals je wellicht weet, een technologie van Google om apps ook offline te laten werken. Voortaan zullen de Office Online apps dus ook in de Chrome Web Store liggen.

Microsoft heeft trouwens nog enkele nieuwigheden bedacht voor Office Online. Zo kan je bij Excel Online voortaan nieuwe commentaren invoegen in een cel, en bestaande commentaren bewerken of verwijderen. Voor geavanceerde gebruikers is er het heuglijke bericht dat spreadsheets die Visual Basic for Applications bevatten (VBA) voortaan geopend en bewerkt kunnen worden in de online apps, zonder dat de VBA verwijderd of verbroken wordt in het bestand.

Excel Online heeft ook een handige "Tell Me" functie gekregen, waarbij je relevante commando's vindt in een uitklaplijstje, net als bij Word Online. Dat laatste heeft dan weer eveneens de mogelijkheid gekregen om commentaren toe te voegen, waarbij zelfs meerdere personen commentaren kunnen geven en wijzigen.

Een uitgebreide beschrijving van deze update vind je bij ZDNet.

http://blogs.office.com/2014/04/14/more-office-online-commen ...
http://www.zdnet.com/microsoft-makes-office-online-available ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Euromusic: Laid Mamy's Project
Soul, goed gebracht, maar wat povertjes van opname. Toch is de song wel interessant, met verschillende ritmewendingen en een warm soul gevoel. Andere songs die je bij Soundcloud kan beluisteren zijn in hetzelfde bedje ziek: goed van concept en uitvoering, maar bar slecht van opname.

http://euromusiccontest.com/laid-mamy-s-project
https://soundcloud.com/laid-mamys-project
geef uw reactie hier

[Site] Tell Me Bye: digitaal testament
Het lijkt morbide, maar toch moet je eens stilstaan bij wat er gebeurt wanneer je zou overlijden. Zoveel bestanden van jou staan in de cloud, je hebt een profiel bij sociale netwerken, je hebt geld op virtuele accounts zoals Google Wallet en PayPal staan... Voor de niet-digitale dingen zijn er procedures om bij overlijden een nalatenschap te regelen. Voor alles online echter niet.
Deze dienst wil dat probleem aanpakken. Zo kan je bijvoorbeeld bepalen dat het geld dat je nog op je online accounts bij PayPal en co hebt staan naar een bepaalde persoon moet gaan, of naar een liefdadigheidsorganisatie. Muziek, boeken, games die je online gekocht hebt kan je ook aan iemand schenken.En last but not least: vaak ken jij online vrienden die je naaste omgeving misschien niet kent. Met deze dienst kan je zowel online als offline vrienden een afscheidswoord zenden.
[Taal: ENG]

https://tellmebye.com/en
geef uw reactie hier

[Site] MyBusyMeal: ontmoeten
Dit sociale netwerk is bedoeld voor mensen die het druk hebben, maar toch graag eens samen zouden zitten met anderen om over ideetjes te brainstormen, projecten te bespreken, of gewoon alles te herkauwen. Sociaal dineren dus: bij een gezamenlijk etentje lekker bijbabbelen. Met collega's over alle bedrijven heen, die je graag zou spreken. Je moet gewoon inloggen en zien wie in de omgeving is, en vrij is om te lunchen om hen eventueel uit te nodigen.
Een beetje het idee van Meetups, maar dan wat meer gestructureerd en overgoten met een sociale saus. Het is natuurlijk wel zo dat de site voldoende deelnemers moet hebben in jouw land om echt functioneel te zijn...
[Taal: ENG]

http://www.mybusymeal.com/en/
geef uw reactie hier

[Site] Webmaker: digitale geletterdheid
Een wereldwijde gemeenschap die digitale vaardigheden en digitale geletterdheid wil aanmoedigen. De gebruikers werken samen aan een web dat open is, door en voor iedereen gemaakt. De site bevat interactieve tools, allerlei activiteiten en lessen. Laat je creativiteit de vrije teugel!
[Taal: ENG]

http://webmaker.org/
geef uw reactie hier

[Tip] Is een Windows tablet een verstandige keuze? 5. Office
Je kan twijfelen aan het nut van Office op een tablet, en er bestaan inderdaad wel heel wat alternatieven voor Office op verschillende tabletsoorten. Maar toch blijft Office de enige "echte", en is het op de Windows tablet dat je ten volle kan genieten van de vele functies van Office.
Bovendien is Windows het enige platform waarbij je Office op je eigen toestel kan draaien, zonder internetverbinding - en je bent nu eenmaal vaak onderweg op plekken waar je geen internettoegang hebt..
Bij tablets onder Android of bij de iPad kan je wellicht je plan trekken met een alternatief voor Office, en inderdaad, sinds verleden week is er ook Office voor de iPad. Maar toch kan het, wanneer je vaak met Office werkt, te kiezen voor een tablet die qua besturingssysteem het beste compatibel is met Office.

http://www.zdnet.com/10-reasons-to-buy-a-windows-tablet-inst ...
geef uw reactie hier

[Software] Flappy Golf
De makers van Stickman Golf hebben hun software gekruist met Flappy Bird, en toegepast op hun grote bibliotheek software met 2D golf cursussen. Het resultaat zal je laten flapperen! CNet heeft een uitvoerig bespreking

https://itunes.apple.com/us/app/flappy-golf/id833756002?mt=8
http://download.cnet.com/Flappy-Golf/3000-2095_4-76115693.ht ...
geef uw reactie hier

[Software] Adobe Lightroom voor de iPad
iPad
Maak je als fotograaf gebruik van Adobe Lightroom op je desktop voor je foto'? Dan kan je nu ook je foto's bewerken en synchroniseren terwijl je onderweg bent, met Adobe Lightroom Mobile. Je moet wel Adobe Lightroom 5 op een van je andere toestellen staan, plus een abonnement op Creative Cloud. Een uitvoerige bespreking vind je bij MakeUseOf.

https://itunes.apple.com/us/app/adobe-lightroom/id804177739? ...
http://www.makeuseof.com/tag/edit-enhance-sync-share-photos- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook wil ook bankier worden...... 16/04
Windows Phone 8.1 voor ontwikkelaars nu besch... 16/04
Microsoft maakt Office Online beschikbaar in ... 16/04
Twitter verlevendigt zijn meldingen...... 15/04
En wat als het restaurant dat jij Google'de, ... 15/04
Google test een manier uit om je te volgen in... 15/04
De Heartbleed bug blijft voor deining zorgen... 14/04
De hamvraag bij Heartbleed: wist NSA ervan?... 14/04
Live Tegeltjes worden interactief... 14/04
Dropbox lanceert reeks apps voor extra functi... 11/04
Meer artikels ....
Hardware
Nieuwe HTC One: camera met dieptezicht... 27/03
Honeywell: smart, smarter of smartest thermos... 19/03
OneNote nu ook gratis voor zowel Mac als Wind... 18/03
Gents Bedrijf bouwt mobiele school voor Afrik... 07/03
Samsung en Toshiba brengen Chromebooks uit... 06/03
Cuff: draagbare technologie kan mooi zijn... 21/02
Nieuwe minitatuur hoorapparaten... 19/02
Draagbare display helpt om kankercellen op te... 18/02
Concurrerende groepen voor oplaadtechnologie ... 13/02
6D-cinema: inhaleer de geur van film... 12/02
Meer artikels ....
Oor
Euromusic: Laid Mamy's Project... 16/04
Euromusic: MHD - Star Sailors... 15/04
Euromusic wedstrijd: Nara Noian... 14/04
Euro Music Contest: Pink Velvet Paradox - The... 09/04
Dinsdag Tech45-dag: Een bonanza van innovatie... 08/04
EuroMusic contest: Anna Rune... 07/04
Vrijdag hoorspeldag: de fietsbelvariatie... 04/04
EuroMusic: Axelle - c'est la Folie... 03/04
The Imaginary Suitcase - Driftwood... 02/04
Dinsdag Tech45-dag: 't Is de waterleiding... 01/04
Meer artikels ....

Site
Tell Me Bye: digitaal testament... 16/04
MyBusyMeal: ontmoeten... 16/04
Webmaker: digitale geletterdheid... 16/04
Compilr: code schrijven... 15/04
Unseen: veilig communiceren... 15/04
ILoveFile: bestanden omzetten... 15/04
Squify: alternatieve zoeker... 14/04
Mundaneum: de Belgische voorloper van het www... 14/04
Like Map: je likes op een kaart... 14/04
Entrain: jet lag bestrijden... 14/04
Meer artikels ....
Tip
Is een Windows tablet een verstandige keuze? ... 16/04
Is een Windows tablet een verstandige keuze? ... 11/04
Is een Windows tablet een verstandige keuze? ... 10/04
Is een Windows tablet een verstandige keuze? ... 07/04
Is een Windows tablet een verstandige keuze? ... 03/04
Kan je met Chromebook offline werken? Media P... 31/03
Kan je met Chromebook offline werken? Nog mee... 28/03
Comic Seer: strips lezen... 26/03
Kan je met Chromebook offline werken? 4. Apps... 25/03
Kan je met Chromebook offline werken? 3. Cale... 21/03
Meer artikels ....
Software
Flappy Golf... 16/04
Adobe Lightroom voor de iPad... 16/04
Sleepsounds: zalig in slaap vallen... 15/04
Shortcut: link al je toestellen... 15/04
Knock-Lock: toestel vergrendelen... 14/04
Heartbleed detector... 11/04
Vrijdag app-dag: Plume... 11/04
Windows 8.1 update... 10/04
Symbaloo voor Windows 8... 09/04
Soundcheck: geluid testen... 09/04
Meer artikels ....

April
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Maart
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Februari
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
2425262728  
       
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014