| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/05/2015
[Nieuws]Google wil de wereld toegankelijker maken
[Nieuws]Filmpjes van videoblogster Ruth Crilly verban...
[Nieuws]Je vrienden stalken via Facebook? Deze extens...
[Site]Vrijdag multimedia: Hoe durven ze?
[Site]Vrijdag multimedia: de beste Belgische persfo...
[Site]Vrijdag multimedia: Bookworm
[Tip]Beter werken met Outlook: regels voor je mail...
[Software]Vrijdag app-dag: Office Lens voor Android
[Software]Vrijdag app-dag: Spotlight Stories app nu ook...
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Pinterest nu ook open voor ontwikkelaars... e ...
Uber: misschien binnenkort legaal, maar in de ...
Firefox extensies: FoxBox ...
Vrijdag podcastdag: Lode Roels over podcasste ...
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google wil de wereld toegankelijker maken
Eerst dit: Google heeft donderdag avond plaatselijke tijd zijn Google I/O conferentie gehouden; heel veel aankondigingen, maar wij verkiezen om al dat nieuws even te laten bezinken. Maandag krijg je van ons meer over deze aankondiging.

Het is al vaker gezegd: met al onze technologische vooruitgang denken we tť vaak aan amusement, waar het grote geld natuurlijk te vinden is, en niet vaak genoeg aan het ťcht verbeteren van de wereld. Door die bijvoorbeeld toegankelijker te maken voor mensen met een handicap.

In een toch wel mooi gebaar heeft Google aangekondigd dat het 20 miljoen dollar wil uittrekken om daaraan te verhelpen. Het Google Impact:Disabilities programma wil ervoor zorgen dat ook mensen met een handicap overal toegang krijgen.(1)

Daarbij wordt aan het grote publiek gevraagd dat zij What If (Wat als...) vragen zouden indienen, en dat start-ups en uitvinderds dan op zoek zouden gaan naar een antwoord op die vraag. Vragen en antwoorden kunnen tot 30 september ingediend worden op onderstaand adres. (2)

Tussen haakjes: het is niet zo dat Apple en Microsoft niets doen voor mensen met een handicap. De Apple producten staan ervoor bekend dat hun interface zo gebruiksvriendelijk uitgedacht is, dat bijvoorbeeld zelfs blinden kunnen werken met een aanraakscherm. En ook Microsoft heeft een heel labo dat aan de toegankelijkheid van zijn producten sleutelt. Op de derde link vind je een indrukwekkend staaltje daarvan.

http://www.engadget.com/2015/05/26/google-to-create-universa ...
http://get.google.com/disabilitiesimpactchallenge/
http://www.microsoft.com/enable/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Filmpjes van videoblogster Ruth Crilly verbannen op YouTube
Over deze site hebben we het al eerder gehad, maar het blijft een pareltje - vooral omdat interactiviteit en laagdrempelige gebruiksvriendelijkheid de boventoon voeren. De website reikt je zelf leuke tips aan om op de kaart te bezoeken. Erg knap is bijvoorbeeld het feit dat er ook een rubriek "Laatste nieuws" is, die telkens een nieuw aspect belicht, en waarbij je bijvoorbeeld kan deelnemen aan een zoektocht. Dit laatste nieuws kan je ook volgen via een RSS-feed.
[Taal: NL]
Er zijn in het verleden al wel meer gevallen geweest waarbij bloggers op de vingers getikt werden omdat zij geen duidelijkheid verschaften over het feit dat zij artikels schreven in opdracht van bepaalde bedrijven. Vele bloggers en nieuwssites hebben ondertussen een gezonde ethiek geadopteerd, om het telkens duidelijk te vermelden wanneer zij een al dan niet permanente commerciŽle band hebben met een product waarvover zij schrijven. Vaak zal je dus in een artikel of podcast de vermelding "full disclosure" tegenkomen, waarin een mogelijke band bekend gemaakt wordt. Zo weet de lezer, kijker of luisteraar dat het artikel of de uitzending in kwestie mogelijk een iets te positief beeld schetst van het product.

Een gezond principe - ook bij radio- en tv-uitzendingen wordt immers nagegaan of programma's geen sluikreclame vertonen. En vaak worden programmamakers op de vingers getikt, zoals de detectivereeks Witse voor het gebruik van de Lexus auto's. Tot nu toe echter hebben wij nog geen protest gezien tegen het gebruik van Samsung of Apple logo's in programma's... maar dit terzijde.

Nu steeds meer vloggers op YouTube een eigen publiek ontwikkelen, en een soort zender worden, kijken de media-regulatoren ook nauwlettender erop toe dat ook zij de regels van fairplay volgen. En zo kon het gebeuren dat Ruth Crilly, een dame die een veel bekeken reeks heeft op YouTube over het aanbrengen van make-up, op de vingers getikt werd omdat zij niet of niet duidelijk genoeg vermeldde dat haar filmpjes eigenlijk reclame waren voor Max Factor producten, die de vlogster sponsorden.

Een beslissing die toch wel wat deining veroorzaakte in de blogosfeer. Meer hierover bij The Independent en bij Pressetext.

http://www.independent.co.uk/news/business/news/proctergambl ...
http://www.pressetext.com/news/20150528003
geef uw reactie hier

[Nieuws] Je vrienden stalken via Facebook? Deze extensie bedient je op je wenken!
(Tussen haakjes: dit artikel bij Medium.com begint met een "Full disclosure", waarover wij in het vorige artikel spraken. Maar in dit geval gaat het enkel om het feit dat de auteur ervan volgende maand stage gaat lopen bij Facebook, terwijl het artikel zelf daar niets mee te maken heeft).

De auteur van het artikel had namelijk een extensie bedachat waarmee je op een landkaart de boodschappen via Facebook Messenger zichtbaar kan maken. Het is immers zo dat bij Messenger vaak de locatie meegestuurd wordt vanwaar de boodschap verzonden wordt. Je zou nu denken: wie is nu zo gek om als het ware een uitnodiging om gestalkt te worden, door voortdurend zijn GPS aan te hebben, en die locatie voortdurend te delen? Maar het blijkt dat bij de mobiele app voor Facebook deze opties standaard zo ingesteld staan, bij ŗlle boodschappen die je verstuurt.

De auteur was hierdoor geÔntigreerd, en schreef een extensie die deze Messenger boodschappenop de kaart kon zetten. Hij kwam tot de vaststelling dat de lengte- en breedtegraad vermeldingen in de GPS data meer dan 5decimalen hadden, waardoor die plaats zelfs tot op de meter na nauwkeurig bepaald werd.

De auteur, Aran Khanna, experimenteerde nog wat meer, en kwam tot de vaststelling dat hij heel wat informatie kon halen uit die gps data, en zo als het ware zijn vrienden zou kunnen stalken, als hij dat zou willen.

Het hele verhaal kan je bij Medium lezen. De auteur vertelt er wel bij dat Facebook aangekondigd heeft dat de data, waarvan de extensie gebruik maakt, eigenlijk niet zichtbaar hadden mogen zijn, en dat dit "lek" snel gedicht zou worden. Maar wij onthouden alvast dat dit weer een van de gevallen is waarbij de gebruiker, onwetend en argeloos, zijn privacy in gevaar brengt.

https://medium.com/@arankhanna/stalking-your-friends-with-fa ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Hoe durven ze?
Even een opmerking op voorhand: het feit dat we deze online documentaires hier vermelden, wil niet zeggen dat we achter de inhoud en de strekking ervan staan. Maar we vermelden deze reeks van 5 documentaires wel omdat het een voorbeeld is van de verspreiding van reportagies buiten de reguliere media zoals de klassieke tv-kanalen.
Deze reeks gaat over de financiŽle crisis, en geeft een interpretatie over de oorzaken ervan.
[Taal: NL]

http://buybuyeurope.eu/nl#.VWMY8kY2USS
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: de beste Belgische persfoto's
Eind april werden de Nikon Press Photo Awards 2014 uitgereikt. Dat zijn de Belgische prijzen voor de beste persfotografen. Alle foto' kan je in de BOZAR in Brussel bekijken, maar bij Knack kan je alvast de foto's zien van de winnaars in de verschillende categorieŽn. [Taal: NL]
http://www.knack.be/nieuws/belgie/in-beeld-de-beste-belgisch ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Bookworm
Een uitdaging. Je moet door Engelse woorden te vormen in een doorloper, punten scoren. Maar je moet bepaalde letters gebruiken, want wanneer je dat niet doet, en zij bereiken de onderkant, dan is het "game over". En anderzijds kan je dan weer extra punten verdienen door andere letters die oplichten te gebruiken in je woord. Een uitdaging!

http://www.popcap.com/games/bookworm/online
geef uw reactie hier

[Tip] Beter werken met Outlook: regels voor je mails
In je Start tabblad heb je, bij het gedeelte Verplaatsen ook een kop Regels. Die kan je eveneens gebruiken om regels aan te maken om mais te behandelen. Het beste selecteer je eerst al een mail, vooraleer de regel aan te maken, want zo staat de afzender reeds meteen vermeld in het dialoogvenster. De regel zal dan voor alle toekomstige mails van die afzender gelden. Maar je kan ook andere criteria als basis gebruiken: afzender, bestemmeling, grootte, datum en meer. Ook hier weer kan je bepaalde acties koppelen aan de mail: verplaatsen, een melding laten weergeven enz. Via het vak Geavanceerde opties krijg je nog meer mogelijkheden om de criteria te bepalen.
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag app-dag: Office Lens voor Android
Office Lens ANdroid is nu beschikbaar in de Google Play Store. De app werd oorspronkelijk uitgebracht voor Windows Phone (in maart 2014), gevolgd door een iPhone App in april 2015. En nu is er dus ook de Android versie. Die was eerst een maand lang enkel in beta, om gebruikers de gelegenheid te geven commentaar en suggesties te ventileren. Rekening houdend met die opmerkingen werd dan de uiteindelijke Android versie officieel uitgebracht.
Bij het blog van Microsoft lees je welke mogelijkheden deze app biedt.

http://blogs.office.com/2015/05/27/office-lens-android-now-a ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft. ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag app-dag: Spotlight Stories app nu ook voor niet-Motorola toestellen
IE8 bewaart niet alleen cookies en de geschiedenis van je surftochten, maar ook data en paswoorden, zoektermen die je in invulformulieren ingevuld hebt, urls die je in de adresbalk ingevuld hebt. Maar misschien wil jij niet dat dat gevonden kan worden op jouw computer - je hebt misschien een nieuwsgierige baas of echtgenote...
Met InPrivate Browsing kan je surfen zonder enig spoor achter te laten. Je kan deze optie activeren vanuit het Safety menu. Dat opent een nieuw venster, met daarin een inPrivate indicator links van de adresbalk. Tijdens de nu volgende surftocht wordt niets bewaard.
Deze app was al langer beschikbaar voor mensen met een Motorola-toestel. Hij maakt gebruik van de ingebouwde Spotlight Player app. Bij AndroidPolice vind je meer uitleg.

http://www.androidpolice.com/2015/05/27/google-releases-spot ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.and ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Google wil de wereld toegankelijker maken... 29/05
Filmpjes van videoblogster Ruth Crilly verban... 29/05
Je vrienden stalken via Facebook? Deze extens... 29/05
Siri krijgt gezelschap: Microsoft brengt Cort... 28/05
iPhone bezitters: hopelijk overkomt jou dit n... 28/05
Bruna laat je met Bliyoo onbeperkt lezen... 28/05
AdBlock-versie van Firefox browser voor je mo... 27/05
3,8 miljoen adressen van AdultFriendFinder op... 27/05
Veiligheidsvragen? Zij deugen niet, toch niet... 27/05
Uber: mensen met handicap komen er niet in!... 26/05
Meer artikels ....
Hardware
Philips maakt van LED lampjes een indoor GPS ... 28/05
Echte race in een echte auto... met een virtu... 27/05
Ook Android Wear krijgt een update... 21/05
Worden de amusementsparken in de toekomst vir... 12/05
Vivofit 2: om je wakker te schudden... 05/05
Mobiele games voor de blinde?... 28/04
Amicimi: voor wie zich onveilig voelt... 15/04
Microsoft Surface 3 zal maar $499 kosten!... 01/04
Mattel maakt een Barbie met WiFi aansluiting... 30/03
En wat dacht je van een app die je beloont al... 26/03
Meer artikels ....
Oor
Video van de dag: jawel, een Apple Watch kan ... 28/04
Dinsdag Tech45 dag: terugblik op aflevering #... 07/04
Video van de Dag: Barbie spreekt!... 30/03
Video van de Dag: Apple Watch uittesten... 26/03
SXSW: NPR koos de 100 beste bands om er te be... 16/03
Dinsdag Tech45 dag: de Apple-nabespreking... 10/03
Dinsdag Tech45-dag: #233: Ge moet leren om de... 04/03
Dinsdag Tech45 dag: #231 De Nougabolle S... 17/02
Dinsdag Tech45-dag: #230 - Pannekoeken voor 4... 10/02
Dinsdag Tech45-dag: #229: een patent op geklu... 03/02
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Hoe durven ze?... 29/05
Vrijdag multimedia: de beste Belgische persfo... 29/05
Vrijdag multimedia: Bookworm... 29/05
Hier spreekt men Nederlands: GoEuro... 28/05
Hier spreekt men Nederlands: Kaapstadmagazine... 28/05
Hier spreekt men Nederlands: 365.be... 28/05
Gleeden: de site waarvan je niet wil dat men ... 27/05
Gratis templates voor PowerPoint: Powered Tem... 27/05
Gratis templates voor PowerPoint: SmileTempla... 26/05
Gratis templates voor PowerPoint: TemplatesWi... 26/05
Meer artikels ....
Tip
Beter werken met Outlook: regels voor je mail... 29/05
Slimmer werken met Outlook: automatiseer teru... 28/05
Slimmer werken met Outlook: instant nieuwe af... 26/05
Beter werken met Outlook: ongewenste mail... 22/05
Beter werken met Outlook: e-mails filteren om... 20/05
Beter werken met Outlook: Een map voor vaak g... 18/05
Beter werken met Outlook: Boodschappen groepe... 15/05
Beter werken met Outlook: een boodschap voor ... 13/05
Beter werken met Outlook: Snelonderdelen... 12/05
Slimmer werken met Outlook: mails als bestand... 11/05
Meer artikels ....
Software
Vrijdag app-dag: Office Lens voor Android... 29/05
Vrijdag app-dag: Spotlight Stories app nu ook... 29/05
Periscope nu ook op Android... 28/05
Telegram voor Desktop... 28/05
Slack: nu ook voor Windows... 27/05
Save Text to File... 27/05
Blobby Volley 2: spelletje... 26/05
SnippingToolPlus: geavanceerde schermafdruk m... 26/05
Vrijdag app-dag: Forge of Empires... 22/05
Vrijdag appdag: Brugge bezoeken... 22/05
Meer artikels ....

Mei
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

April
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Maart
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015