| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/10/2014
[Nieuws]Microsoft licht een tip van de sluier van Win...
[Nieuws]PayPal: gestraft door Apple en scheiding van ...
[Hardware]Mozilla lanceert Matchstick
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Flightlevel
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Senior-test
[Site]Hier spreekt men Nederlands: MSN vernieuwt
[Tip]Windows 8: starten in desktop
[Software]Windows 10 Technical Preview (Beta)
[Software]Treesize: waar is je schijfruimte heen?
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea ...
Apple Pay: veilig... maar duur ...
Hier spreekt men Nederlands: MediaMonkey ...
GIF YouTube: een gif maken van een fragment ...
Vrijdag multimedia: VTM ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft licht een tip van de sluier van Windows 10
Wil sterk blijven op de zakelijke markt, en zo terug zieltjes winnen bij de gewone gebruikers

Het is waar dat Microsoft heel wat van zijn pluimen verloren heeft: tablets en mobiele telefoons zijn twee markten waar het maar geen voet aan de grond krijgt. En als je twee toestellen hebt met een ander OS, dan is het gemakkelijk om voor het derde, je laptop of desktop, ook dat alternatieve OS te kiezen. Toch blijft Microsoft sterk op de zakelijke markt. Er is een OS dat zoveel zakelijke toepassingen heeft als Windows, met synchronisatie en samenwerkingstools via bijvoorbeeld SharePoint.

Het is er Microsoft dan ook alles aan gelegen dat het die voorsprong op de zakelijke markt behoudt, in de hoop zo terug de gunst van de gewone gebruiker terug te kunnen winnen. In dat kader moet je de aankondiging van de nieuwe versie van het Windows OS dan ook zien.

Versie 10, dat gisteren voorgesteld werd (tja, waar is versie 9 naar toe?) wil een echt platform zijn, zodat ontwikkelaars apps kunnen maken die op het hele platform draaien, van Internet of Things, de ijskast met internetverbinding dus, tot servers in datacenters. Een hele uitdaging, want sommige dingen zullen een scherm hebben, een heel klein of heel groot, en sommige geen. Soms moet je de input invoeren via een klavier, virtueel of hardware, soms via een aanraakscherm.

En wat met Windows 9, zal je vragen? Wel, deze versie zou zo volledig anders zijn, een compleet nieuw platform, dat het eigenlijk Windows 1 zou moeten heten - maar dat zou te belachelijk zijn. Een video met daarin de mogelijkheden van het nieuwe OS vind je o.a. Bij The Verge. Ook Geekwire bespreekt het nieuwe OS. (2)

http://www.theverge.com/2014/9/30/6873963/windows-10-continu ...
http://www.geekwire.com/2014/video-hands-windows-10-microsof ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] PayPal: gestraft door Apple en scheiding van eBay
Terwijl Apple zelf onder vuur ligt bij de EU

Twee berichtjes vandaag over PayPal, en een over Apple, allemaal in de financiŽle sfeer. Om te beginnen een toch wel opvallend verhaal dat je bij BankInnovation vinden kan. Het heeft namelijk een verklaring gevonden voor het feit dat PayPal opvallend afwezig is bij de aankondiging van Apple om met ApplePay te starten.

Volgens het gespecialiseerde blog zou PayPal en Apple wel degelijk onderhandeld hebben over de mogelijkheid dat PayPal een voorkeur partner zou worden voor Apple bij het betaalproces. Maar dat veranderde toen PayPal in zee ging met Samsung ging samenwerken voor betalingen via de Galaxy S45 met zijn vingerafdrukscanner. Apple was daar volgens het blog pisnijdig over, en sloot daarom PayPal van samenwerking met Apple Pay uit. De vete tussen Apple en Samsung is dus nog lang niet voorbij .... (1)

Over de al dan niet samenwerking tussen PayPal en Samsung was er, nog steeds volgens het blog, onenigheid tussen de verschillende bestuurders van PayPal. Heeft dit geleid tot de beslissing die deze week genomen werd bij PayPal? Feit is dat PayPal en eBay uit elkaar gaan. eBay had PayPal nog niet zo lang gelden gekocht voor veel geld (1,5 miljard dollar), en nu zal het bedrijf dus terug afgestoten worden, om volgend jaar naar de beurs te trekken. (2)

Het derde financiŽle bericht betreft Apple. Dat is onder vuur komen liggen omwille van belastingperikelen. Het zou, zo meent de EU, miljarden aan belastingen ontdoken hebben door verschillende van zijn filialen officieel in het Ierse Cork te vestigen. In plaats van de normale belastingen op winst te betalen in de VS, die tot 35% kunnen gaan, betaalde het slechts 2% in Ierland. Daarmee doet Apple niets abnormaals - het maakt gewoon gebruik van een mogelijkheid die de Ierse regering biedt.

Zo heeft elk land wel zijn middeltjes om internationale bedrijven te verleiden om zich in het land te vestigen - in BelgiŽ is dat bijvoorbeeld de notionele aftrek. Eigenlijk kan je Apple dus niets verwijten, wel de EU, dat dringend werk moet maken van de afschaffing van al die lokkertjes, die niets bijdragen tot de tewerkstelling in het land, en eigenlijk geen geld in het laatje brengen. Want wanneer je een bedrijf lokt door het geen of lage belasting te beloven, dan wil dat ook zeggen dat je geen of weinig inkomsten haalt uit dat bedrijf... Meer over deze zaak bij Business Insider (3)

http://bankinnovation.net/2014/09/missing-from-the-paypal-ip ...
http://update.ebayinc.com/latest-news/ebay-inc-to-separate-e ...
http://www.businessinsider.com/apple-defends-irish-tax-arran ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Mozilla lanceert Matchstick
Alternatief voor Chromecast kost $25

Mozilla is al een tijdje bezig om zijn terrein uit te breiden. Naast de traditionele browser, Firefox, heeft het ook een besturingssysteem voor mobiele telefoons ontwikkeld. En nu zal het ook daadwerkelijk in de hardware gestapt, en wel met een HDMI stick om content te streamen naar je tv, de MatchStick.

Momenteel kan je de stick via Kickstarter kopen voor $12, maar later zou hij $25 kosten, wanneer hij gewoon in de winkels zal liggen. Het moet, met andere woorden, de concurrentie opnemen tegen Chromecast, de dongle van Google die eveneens content streamt maar die dan $35 kost.

De stick draait onder het open source Firefox OS. Dat zou het gemakkelijker moeten maken voor ontwikkelaars om HTML apps te bouwen. Bovendien zou deze stick ervoor moeten zorgen dat elke soort content, op elk soort toestel kan gestreamd worden, overal en altijd. Er werd daarom een SDK (Software Developer Kit) gemaakt die zowel apps kan zenden (dus vanuit je smartphone of pc naar de MatchStick) als apps kan ontvangen (die op de MatchStick kunnen draaien).

Toch nog even zeggen dat dit toekomstmuziek is: de stick zit nog in een ontwikkelfase, en eerst moet er via Kickstarter $100.000 opgehaald worden om de stick echt te kunnen bouwen. Meer bij o.a. Ars Technica en CNet.

http://arstechnica.com/gadgets/2014/09/chromecast-getting-co ...
http://www.cnet.com/news/meet-matchstick-mozillas-25-chromec ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Flightlevel
Sommige blogs zijn echte pareltjes aan informatie - informatie die je niet in de mainstream media vindt. Zoals dit blog, dat nieuws uit de luchtvaartwereld brengt: nieuwe lijnen die geopend worden, nieuwe vliegtuigen die ontworpen worden, of nieuws over luchthavens zelf. Daarover heb je nog niet gelezen in je krant, niet?
[Taal: NL]

http://www.flightlevel.be
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Senior-test
Wie al wat ouder is, wordt soms met de vinger gewezen wanneer hij achter het stuur kruipt. Net alsof ouder worden automatisch inhoudt dat je ongeschikt bent als chauffeur. Maar knaagt het soms bij je, en word je onzeker? Dan kan je die onzekerheid wegnemen door op deze website een test te doen over jouw rijvaardigheid.
[Taal: NL]

http://senior-test.be/nl
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: MSN vernieuwt
Microsoft was een van de eerste internetgiganten die in de verschillende landen ter wereld zijn eigen MSN-website lanceerde, met plaatselijk nieuws, en ja, voor ons landje, in het Frans en Nederlands. De site bestaat nog steeds, en is nu in een nieuw kleedje gestoken. De informatie is erg uitgebreid, aan de Belgische / Vlaamse markt aangepast.
[Taal: NL]

http://be.msn.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Windows 8: starten in desktop
Het nieuwe startscherm in Windows 8 kan niet veel gebruikers bekoren. De meesten vermijden het zoveel mogelijk, om naar de desktop te gaan. Gelukkig zitten er in Windows 8.1 verschillende mogelijkheden die wat soelaas kunnen brengen.
Zo kan je rechts klikken op de taakbalk, daar Eigenschappen > Navigatie kiezen, om vervolgens de optie te kiezen 'Toon de Apps view automatisch wanneer ik naar Start ga', bevestig met OK. Dit zal ervoor zorgen dat je, wanneer je op de Startknop drukt, die al jouw geÔnstalleerde programma's toont,en niet langer de app tegeltjes. Het kan helpen om programma's sneller te vinden.
Maar wil je rechtstreeks in de desktop starten, en dat hele Startscherm achter je laten, dan kan dat ook. Klik rechtsop de taakbalk, kies Eigenschappen > Navigatie, en vink aan 'Wanneer ik inlog of alle applicateis op een scherm sluit, ga naar de desktop in plaats van Start'. Bevestig met OK. Je zal die vrolijk gekleurde tegeltjes nu veel minder zien!

http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50- ...
geef uw reactie hier

[Software] Windows 10 Technical Preview (Beta)
Jawel, je kan deze technische bŤta al downloaden, alhoewel slechts in demo-versie. Er zijn versies voor 32 bit en 64 bit. Maar pak er gerust een taksje koffie bij, en zorg dat je nog wat downloadvolume over hebt: de versie is 2,9 GB groot.
http://www.chip.de/downloads/Windows-10-Technical-Preview-Be ...
http://www.chip.de/downloads/Windows-10-Technical-Preview-Be ...
geef uw reactie hier

[Software] Treesize: waar is je schijfruimte heen?
Windows all - 4,8 MB - freeware
Het is zover: je harde schijf, die toch zo groot is, is vol! Waar is al jouw opslagruimte heen?! Deze software helptje om het te ontdekken. Treesize kan je oproepen vanuit het context-menu van een map of schijf, en toont de grootte van ervan,inbegrepen alles submappen. Handig!

http://www.jam-software.com/product_overview.shtml
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft licht een tip van de sluier van Win... 02/10
PayPal: gestraft door Apple en scheiding van ... 02/10
Instagram geblokkeerd tijdens straatprotesten... 01/10
Emusic keert terug tot zijn indie-roots, Groo... 01/10
Apple: de ene bug opgelost, de ander ontdekt.... 01/10
Yahoo zet zijn gids stop... 30/09
Facebook en zijn Atlas adverteernetwerk... 30/09
Geen Samsung Note Edge voor de grote massa...... 30/09
Muziek: downloads down, streaming up, en viny... 29/09
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea... 29/09
Meer artikels ....
Hardware
Mozilla lanceert Matchstick... 02/10
512 GB geheugenkaart? Het kan!... 15/09
Nog enkele hoogvliegers in de hardware-sector... 08/09
Nog slimme uurwerken: Asus ZenWatch, Sony en ... 04/09
HERE maps van Nokia exclusief bij Gear S... 02/09
Robo Brain: het internet in robottaal... 27/08
En wat als... we onze gezelschapsspellen voor... 22/08
Xiaomi brengt Android toestel uit dat eruit z... 20/08
Technologie kan tragische dood van kindjes in... 14/08
Gedaan met die vervelende actie-video's!... 12/08
Meer artikels ....
Oor
Tech45 #211: 'Als Hendrickx niet aan een tite... 30/09
17 web tools om online quizzen en opiniepeili... 29/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 24/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 23/09
Tech45 podcast #209: Eentje om mee te spelen... 16/09
Tech45 #208: Een Brusselse wafel om mee te be... 09/09
Tech45 #207: Twee uur pintjes drinken... 02/09
xTech45 nr. 205: Ge betaalt voor kwaliteit... 19/08
Tech45 nr. 204: Ik ben sociaal geweest met he... 12/08
Webdiensten in plaats van desktop software: G... 05/08
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Flightlevel... 02/10
Hier spreekt men Nederlands: Senior-test... 02/10
Hier spreekt men Nederlands: MSN vernieuwt... 02/10
Rapid Word Counter: woordjes tellen... 01/10
Raddio: instant radio maken met je vrienden... 01/10
MOO.DO: je leven organiseren... 01/10
9 gratis boeken over programmeren... 30/09
Talkwalker: je sociale media reputatie... 30/09
Fliplingo: postings in verschillende talen... 30/09
Alles over Minecraft... 29/09
Meer artikels ....
Tip
Windows 8: starten in desktop... 02/10
Windows 8: achtergrond voor startscherm... 01/10
Windows 8: slim zoeken... 30/09
Windows 8: Virtuele machines... 29/09
Windows 8: Storage Spaces... 26/09
Windows 8: laat apps zwijgen... 25/09
Windows 8: Virtuele Hard Disks... 24/09
Windows 8: Bestand Geschiedenis... 23/09
Windows 8: SmartScreen... 22/09
Windows 8: de standaard Photo Viewer... 19/09
Meer artikels ....
Software
Windows 10 Technical Preview (Beta)... 02/10
Treesize: waar is je schijfruimte heen?... 02/10
Fx-calc: rekenmachine... 01/10
Here Maps voor Android... 01/10
HyperSnap: screenshots... 30/09
Hill Climb Racing APK... 30/09
NT Lite Free: installatie dvd maken... 29/09
Antiglare: aangenamer werken... 29/09
Vrijdag appdag: Touchme Gesture Studio... 26/09
Vrijdag appdag: Van Dale Nederlands... 26/09
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014