| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 30/06/2016
[Nieuws]Pech voor jou, uitgever of Facebook-adverteer...
[Nieuws]Anonimiteit op het internet steeds moeilijker
[Nieuws]Facebook: nieuwe extensies voor Chrome, nieuw...
[Nieuws]Microsoft bevestigt: 2 augustus is het Annive...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Legum: groenten ...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: de volmaakte men...
[Software]Linux Mint: een elegante versie
De meeste populaire reacties
[13]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Vragen van de lezers ...
Vragen van de lezers ...
Yik-Yak gaat van start met webversie ...
BrowserStack: code uittesten in verschillende ...
Helaas - Netties redactie geveld door de grie ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Pech voor jou, uitgever of Facebook-adverteerder: terug klemtoon op nieuws van vrienden in Facebook tijdlijn
Let wel, wat Facebook nu aankondigt vinden wij helemaal niet verkeerd. Facebook was in onze ogen altijd het netwerk waar je nieuws vond van je vrienden, foto's van je familie. Om de gebruikers te blijven laten komen, werden er altijd maar andere functies aan toegevoegd - nieuws, niet de virale berichtjes van sites zoals Buzzfeed, het sensationeelst eerst, maar wel nieuws van officiële uitgevers, nieuwssites (de Instant Articles). En natuurlijk ook de Pages, de sites van de adverteerders. Heel veel om in je tijdlijn te krijgen, en Facebook begon dat ook te ondervinden: de gebruikers werden "lurkers", mensen die toezagen en zelf niets meer postten. De interactie, het engagement daalde zorgwekkend. En het gevaar werd niet ondenkbeeldig dat de gebruikers wel eens zouden kunnen afhaken.

Daarom is de beslissing die Facebook deze week genomen heeft, echt wel verklaarbaar, en iets dat wij eigenlijk wel goedkeuren: terug naar de roots, naar een newsfeed, een tijdlijn die de berichten bevat van jouw familie en vrienden.

Alleen: wat met al die bedrijven en uitgevers die ondertussen heel wat ingezet hebben op Facebook? Die zijn eraan voor de moeite. Hun berichten zullen veel lager verschijnen in die feed, zij zullen minder lezers bereiken, en dus minder inkomsten hebben. Het zal je maar overkomen dat je van Facebook een onderdeel van je bedrijfsmodel gemaakt hebt...

Facebook zegt, en als je het ons vraagt, heel schijnheilig: "Het is niet onze business om te bepalen waarover de wereld moet lezen" .... "Het is onze business om mensen en ideeën te verbinden - om mensen te koppelen aan de verhalen die voor hen het meeste betekenen". Daarmee heeft het natuurlijk gelijk. Toch is dat wat Facebook de laatste twee jaar gedaan heeft - opzettelijk jou dingen opgedrongen om zijn eigen plannen door te zetten - en natuurlijk omwille van de advertentiedollars.

De beslissing van Facebook nu is een goede beslissing, voor de gebruiker. Voor uitgevers en bedrijven is het een slechte beslissing. Maar ja, ergens verdienen zij het ook wel om zo afgestraft te worden. Want zij hebben hun business aan een derde toevertrouwd, waarover zij helemaal geen controle hebben. Die met één pennenstreek hun inkomsten kan halveren, zoals Facebook nu gedaan heeft. Terwijl er een heel simpele manier bestaat om die controle te houden over hun publicaties: de eigen website, op het eigen domein.

Lees meer bij USA Today en de verschillende reacties, netjes verzameld door TechMeme.

http://www.usatoday.com/story/tech/news/2016/06/29/facebook- ...
http://www.techmeme.com/160629/p8#a160629p8
geef uw reactie hier

[Nieuws] Anonimiteit op het internet steeds moeilijker
Vandaag twee berichten over strengere regels voor wie online wil gaan. Om te beginnen Rusland: de State Duma, het lagerhuis van het parlement, heeft een anti-terrorismewet goedgekeurd die ook enkele regels bevat over online tracking. De Russische ISP's moeten de inhoud van boodschappen gedurende 6 maanden bewaren, en de metadata errond 3 jaar. De drie grootste providers hebben al verzet aangetekend, en Yandex, noem het de Google van Rusland, zei dat het meer geld zou kosten om deze maatregelen toe te passen dan zij verdienen.

Online aansporingen tot terrorisme publiceren wordt met een celstraf bestraft van maximum zeven jaar. De overheid krijgt ook het recht om toegang te vragen tot versleutelde diensten. Afwachten dus hoe diensten en bedrijven zoals Apple, die in de VS gevestigd zijn, hierop gaan reageren. (1)

Het tweede bericht komt uit China. Daar wordt het voor ontwikkelaars van mobiele apps niet gemakkelijker. Zij moeten voortaan strenge regels gehoorzamen, die o.a. bepalen dat de ontwikkelaar moet eisen dat de gebruikers zich registreren met hunachte naam, en dat hij logs moet bijhouden van de activiteiten van de gebruikers. Officieel gaat het om maatregelen die fraude moeten bestrijden, het verspreiden van pornografie en kwaadwillende geruchten. Meer lees je bij Reuters. (2)

http://arstechnica.com/tech-policy/2016/06/russias-new-spy-l ...
http://www.reuters.com/article/us-china-internet-regulations ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook: nieuwe extensies voor Chrome, nieuwe buttons, en een movie-maker
Enkele berichtjes uit de Facebook stal. Om te beginnen iets dat al enkele dagen op onze desktop staat: Facebook heeft de Slideshow movie-maker uitgebracht. Dat is een tool die van jouw foto's een filmpje maakt. Eerder had Apple al een dergelijke tool uitgebracht, die Memories heet (voor iOS 10 Photos) en Google had dit al ingewerkt in Google Photos. Bij Techcrunch krijg je een woordje uitleg.

Het tweede bericht betreft de buttons van Facebook: de "F" in het logo van de "Like" button verdwijnt, en hij zou meer aangepast moeten zijn aan mobiele toestellen, zo belooft Facebook op zijn blog. Omdat de Like en de Share buttons in miljoenen sites van derden geïntegreerd zijn, heeft Facebook ervoor gezorgd dat de nieuwe buttons ook op alle mogelijke sites werken.

Werk je met Chrome als browser, dan kan je voortaan gebruik maken van twee nieuwe extensies: Share to Facebook en Save to Facebook. De adressen van deze extensies vind je onderaan.

https://developers.facebook.com/blog/post/2016/06/28/new-way ...
https://chrome.google.com/webstore/detail/share-to-facebook/ ...
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-to-facebook/j ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft bevestigt: 2 augustus is het Anniversary-tijd!
De al een hele tijd aangekondigde Windows 10 Anniversary update komt eraan. Microsoft heeft de datum bevestigd: 2 augustus. Nog een dertigtal dagen slapen dus. Deze update komt er in versies voor alle mogelijke Windows 10 toestellen: pc, tablet, Windows Phones, Surface Hub, Xbox One, Internt of Things toestellen, en zelfs HoloLens.

Ondanks de weerstand die sommige gebruikers nog altijd voelen om de overstap te maken naar Windows 10 van hun huidige Windows 7 of 8.1 versie, zijn er momenteel meer dan 350 miljoen Windows 10 toestellen geactiveerd. Microsoft heeft trouwens meer duidelijkheid beloofd over het pop-up venster dat je eraan herinnert dat je zou moeten updaten. Vele gebruikers hadden immers geklaagd dat het kruisje rechts bovenaan, dat je meestal aanklikt om een pop-up te sluiten, door Microsoft vervangen was door een toestemming om de update uit te voeren - en dat kan dus niet de bedoeling zijn! Microsoft heeft trouwens een vrouw in de VS 10.000 dollar schadevergoeding betaald, omdat haar werkcomputer (zij is kleine zelfstandige) door de ongevraagde update volkomen onbruikbaar geworden was.

Bij ZDNet kan je een fotoreeks vinden met daarin de meest opvallende nieuwigheden in de Anniversary update.

http://www.zdnet.com/article/microsofts-windows-10-anniversa ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Legum: groenten en fruit van bij de boer
Een website met bijhorende app die eigenlijk wel potentieel heeft, maar nog heel veel invulling (lees: bekendheid) nodig heeft. Hier kan je namelijk op zoek gaan naar mensen in jouw buurt die in hun moestuintje wat fruit of groenten op overschot hebben, zodat je die kan kopen. Je vult in welk fruit of welke groente je zoekt, en in welke omgeving. Helaas vonden wij voor aardbeien (en bij ons in de buurt verkopen ze die echt wel) slechts één adres, midden in het industriepark. Geen sla, geen kersen, enz. Het zou ook gemakkelijk zijn om op de landkaart gewoon te kunnen zien wie wat aanbiedt, dus niet per se te moeten gaan zoeken op een bepaald product. Wat heeft de boer in mijn omgeving te bieden? (Tip: @dbuntinx)
[Taal: NL]

http://www.legum.be
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: de volmaakte mens
Een uiterst interessante documentaire reeks, die al in 2015 uitgezonden werd maar in de zomver 2016 opnieuw aan bod komt. Schrijver en columnist Bas Heijne gaat hierin op zoek naar de toekomst vanonze soort. Designerbabay's, de dood uitgedaagd, ... zijn enkele onderwerpen van deze niet te missen reeks. Online terug te bekijken. (Tip: Aline)
[Taal: NL]

http://www.vpro.nl/de-volmaakte-mens
geef uw reactie hier

[Software] Linux Mint: een elegante versie
Volgens de makers van deze versie van Linux is dit niet alleen een gebruiksvriendelijke versie, die out-of-the-box meteen werkt, gratis en open source is, maar bovendien een moderne en elegante UI heeft.
http://www.chip.de/downloads/Linux-Mint-Sarah-Cinnamon-64-Bi ...
https://www.linuxmint.com/about.php
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Pech voor jou, uitgever of Facebook-adverteer... 30/06
Anonimiteit op het internet steeds moeilijker... 30/06
Facebook: nieuwe extensies voor Chrome, nieuw... 30/06
Microsoft bevestigt: 2 augustus is het Annive... 30/06
Twitter: dashboard, AR&VR, en verborgen schat... 29/06
Nieuwe initiatieven van Google voor in de kla... 29/06
Google: Project Bloks... 29/06
Twitter en stickers - foute vrienden?... 28/06
Data stelen via de ventilator!... 28/06
Differential privacy van Apple: wat is het?... 28/06
Meer artikels ....
Hardware
Pokemon Go: nu ook in Augmented Reality... 20/06
Lenovo: een buigbare telefoon, en twee nieuwe... 13/06
Motorola: Moto Z met magnetische connectoren... 13/06
Xiami stelt een fitness band voor aan... $23... 07/06
Pebble Core zal Alexa van Amazon integreren... 07/06
Nokia stapt de wereld van de fitness binnen... 27/04
Magic Leap geeft een inderukwekkende demo... 21/04
Ook Huawei heeft een VR headset... 19/04
Verlamd ledemaat wordt via het brein bediend... 18/04
HP brengt stijlvolle laptop uit... 07/04
Meer artikels ....
Oor
Nieuw hoorspel van Het Geluidshuis: De bokrok... 14/06
Podcasts: Radio1 gaat op zoek naar de beste p... 04/05
Podcast: Codebreaker... 26/04
Podcast: Kritisch denken... 29/03
Podcast: The Lesbian Romantic Podcast... 10/02
Podcast: Taming the Terminal... 20/01
Limetown... 13/01
Podcasts: TNT gesprek met Sherry Turkle... 06/01
Podcasts: Re/code - De/Code... 23/12
Podcast TechSnacks... 26/11
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Legum: groenten ... 30/06
Hier spreekt men Nederlands: de volmaakte men... 30/06
Have I been pwned?... 29/06
Premsgo: nieuwe zoekmachine... 29/06
Photostage: diashow maken... 29/06
Country Calling Codes... 28/06
Songfacts: wistjeweetjes... 28/06
Nielsen Norman tips voor Weblogs... 12 jaar g... 28/06
De beste UI interacties... 27/06
A to GEN Z: het taaltje... 27/06
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: ondertiteling voor je tv-ser... 29/06
Tip van Hans: 5 signalen dat er hackers binne... 28/06
Tip van Hans: 10 kunstzinnige virussen uit ve... 27/06
Tip van Hans: de beste clouddiensten voor de ... 24/06
Gmail tip: Ugly Email verklikt de verklikker... 21/06
De tip van Hans: Alles over veiligheid in het... 16/06
Beter werken met Google: maak met Sortd lijst... 13/06
De tip van Hans: Bier... 10/06
Gmail slim ingezet: Welke websites verkopen j... 08/06
De tips van Hans: Ooievaars, snellere daga, e... 03/06
Meer artikels ....
Software
Linux Mint: een elegante versie... 30/06
XMind: creatieve plannen uittekenen... 29/06
h24ify voor Google Chrome of Firefox... 28/06
Paint.NET 4.10 (bèta)... 28/06
The Blacklist: Conspiracy... 27/06
Wikipedia: app voor Windows... 27/06
Microsoft Flow voor iOS... 24/06
Hoe houdt Mark Zuckerberg hackers tegen?... 23/06
Hier spreekt men Nederlands (app): Stripmuren... 23/06
Hier spreekt en Nederlands (app) Blendle... 23/06
Meer artikels ....

Juni
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

April
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2016 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2016