| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/09/2014
[Nieuws]Apple vindt partner bij AmEx, Visa, Mastercar...
[Nieuws]Miljoenen historische afbeeldingen op Flickr ...
[Hardware]HERE maps van Nokia exclusief bij Gear S
[Oor]Tech45 #207: Twee uur pintjes drinken
[Site]40 landkaarten die je het oude Rome doen begr...
[Site]Switch Careers: van job veranderen?
[Site]Deepfreeze: voor niet bewegende bestanden
[Tip]Windows 8: Admin tools
[Software]Pocket Lock: je telefoon automatisch vergrend...
[Software]Carrot To-Do: aanmoediging
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GIF YouTube: een gif maken van een fragment ...
Vrijdag multimedia: VTM ...
Buycott: activisme op persoonlijk niveau ...
TV kijken zonder tv-toestel (3) - Yelo en Ste ...
Door een Facebook account aan te maken, verkl ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple vindt partner bij AmEx, Visa, Mastercard voor betaalsysteem
iPhone6 wordt mobiele portefeuille... alvast in de VS. Maar willen de winkeliers ook mee?

Nu de datum van 9 september steeds dichter bij komt, de Heilige dag van de Onthullingen zo lijkt het wel, nemen de geruchten elke dag toe over wat Apple al dan niet zou onthullen. We hebben al vanalles gehoord over een grotere iPad (of een kleinere?), over de prijs van de nieuwe iPHone 6 (die maar liefest 970 euro zou zijn!), over een wearable, waarschijnlijk een iWatch, dat zou samenwerken met de HealthKit en HomeKit van Apple (prijs: rond de 400 euro). Wij zijn alvast benieuwd naar de juistheid van al die geruchten.

In elk geval: vandaag nog een gerucht erbij, om de hoop nog wat groter temaken. Apple zou naelijk zijn volgende iPhone willen omvormen tot een mobiele portefeuille. Het zou hiervoor, aldus Bloomberg, Re/Code en verschillende bronnen, akkoorden afgesloten hebben et Visa, MasterCard en American Express.

Concreet zou voor de betalingen gebruik gemaakt worden van een near-field communicatie chip - een technologie die ook al langer aanwezig was in de Android toestellen. Daar bovenop komt de Touch ID, een systeem om de vingerafdruk te herkennen die al op het vorige iPhone model te vinden was. Beide systemen zouden ervoor zorgen dat je veilig kan betalen door gewoon met je toestel te zwaaien en te bevestigen met je vingerafdruk.

Het is nu nog wel de vraag in hoeverre dit systeem ook in Europa / Vlaanderen zal doordringen. Wij Belgen betalen nu eenmaal niet zo gemakkelijk met een kredietkaart zoals AmEx of MasterCard, doch wel met een debetkaart zoals onze gewone bankkaart van ING, Fortis en Co.

In de VS is de kredietkaart echter volledig ingeburgerd. Apple bezit trouwens al de kredietkaartgegevens van alle gebruikers, want die zijn vereist wanneer je een iTunes account aanmaakt. Het is in elk geval een geniale stap van Apple, dat nu ook weer zijn percentje op al die betalingen zal incasseren...

Meer bij Bloomberg en Re/Code.

http://www.bloomberg.com/news/2014-08-31/apple-said-to-team- ...
http://recode.net/2014/08/31/apple-9-9/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Miljoenen historische afbeeldingen op Flickr te doorzoeken
12 miljoen historische afbeeldingen, vrij van auteursrechten, in een database stoppen die doorzocht kan worden. Dat is waarmee de Amerikaanse wetenschapper Kalev Leetaru zich bezig houdt. ER zijn leukere taken, maar het is wel in het belang van de gemeenschap :)

De foto's en afbeeldingen zijn afkomstig van meer dan 600 miljoen bibliotheekboeken, ingescand door de organisatie Internet Archive. Volgens Leetaru heeft men, bij het inscannen van boeken, tot nu toe altijd gekeken naar de tekst. Die werd doorzoekbaar gemaakt, maar de afbeeldingen in die boeken werden dat niet.

Leetaru geeft nu die afbeeldingen uit de boeken een tag en uploadt ze naar Flickr. Daarbij maakt hij gebruik van een eigen software. Het is namelijk zo, vertelt BBC (1), dat bij het origineel inscannen van de boeken OCR (optical character recognition) gebruikt wordt. Daarbij wordt de afbeelding van een woord omgezet in tekst. Het programma kan herkennen wanneer er een afbeelding op een pagina staat, en slaat die dan over.

Leetaru gebruikt nu dus die informatie, maar in plaats van de afbeeldingen over te slaan gaat hij op zoek naar de afbeeldingen. Hij heeft er al 2,6 miljoen door zijn handen zien gaan., en vindt het fascinerend om te zien hoe de afbeeldingen door de eeuwen heen (van 1500 tot 1922) veranderd zijn.

Meer over het project bij BBC en GigaOm. De beeldenbibliotheek vind je op de derde link.

http://www.bbc.com/news/technology-28976849
http://gigaom.com/2014/08/30/meet-the-computer-scientist-try ...
https://www.flickr.com/photos/internetarchivebookimages/with ...
geef uw reactie hier

[Hardware] HERE maps van Nokia exclusief bij Gear S
De landkaarten van Google Maps zijn erg bruikbaar, zowel op de desktop als natuurlijk op het mobiele toestel. Daarom is het des te verwonderlijker dat Samsung aankondigt dat het voor zijn Gear S smartwatch gaat werken met kaartensoftware van Nokia, HERE.

Wanneer de Gear S smartwatch, die zoals je weet een eigen internetverbinding heeft, later tid jaar in de winkel ligt, zal hij de Here turn-y-turn navigatie bevatten, die ook voor voetgangers geschikt is. De routes zullen boveien gesynchroniseerd kunnen worden met compatibele smartphones.

En daar zit dus een addertje onder heet gras. De Gear S heeft namelijk Tizen aan boord, het eigen besturingssysteem van Samsung. Het bedrijf tracht namelijk het verschil te maken met alle andere Android-fabrikanten, en probeert een volledig pakket te bieden, software en hardware, waarover het volledige controle heeft - een beetje zoals Apple dus. Deze aankondiging mag wellicht in dit licht gezien worden: dat Samsung wat meer afstand neemt van Google. Voor de gebruiker echter zal het alleen maar verwarrend werken - die heeft geen Android toestel, maar een Samsung, en zal niet begrijpen waarom de ene Samsung niet compatibel is met de andere...

Meer hierover bij The Verge.

http://www.theverge.com/2014/8/29/6082067/samsung-navigates- ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Tech45 #207: Twee uur pintjes drinken
Het team van Tech45 had het verleden week uitvoerig over de aankoop van Twitch door Amazon, waarbij getwijfeld werd aan het nut van Twitch - wie is er nu geïnteresseerd om computergames live te zien spelen? Maarten probeert de andere panelleden aan het verstand te brengen dat e-sports eigenlijk niets verschillen van voetbal op de buis, en dat er wel degelijk een publiek, wat zeggen we, een groot publiek is!, voor e-sports.
Verder wordt er nog nagepraat over de beslissing van VTM om alle programma's tot één maand na uitzending gratis via het internet beschikbaar te stellen, en over de zin en onzin van iPad-scholen.
Zoals altijd weer heerlijk interessante discussies, waarin de vele aspecten van de onderwerpen aangestipt worden. Beluister deze aflevering via onderstaande link, en noteer alvast in je agenda dat de volgende opname op dinsdag 2 september plaats heeft, om 21u30. Volg de opname live!

http://tech45.eu/2014/08/27/207-twee-uur-pintjes-drinken/
http://tech45.eu/onderwerp/amazon/
geef uw reactie hier

[Site] 40 landkaarten die je het oude Rome doen begrijpen
De website Vox heeft verschillende reeksen met landkaarten die een politieke geschiedenis beter doen begrijpen. Zo bijvoorbeeld deze 40 landkaarten over het oude Rome, waarbij je eens goed moet kijken bij kaart 24! Maar er is ook een reeks over Wereldoorlog I, en over het Midden Oosten. Wil je de wereld beter begrijpen, dan is dit aanbevolen lectuur!
[Taal: ENG]

http://www.vox.com/2014/8/19/5942585/40-maps-that-explain-th ...
http://www.vox.com/a/world-war-i-maps
http://www.vox.com/a/maps-explain-the-middle-east
geef uw reactie hier

[Site] Switch Careers: van job veranderen?
Of je nu een schoolverlater bent, iemand met een vaste job, de vraag komt toch ongetwijfeld in je op wat je met de rest van je leven gaat doen. Deze site kan helpen om een antwoord te brengen. Er wordt een reeks vragen gesteld, gebaseerd op jouw persoonlijkheid, en op het einde vertelt de site wat je zou moeten worden. Je kan het resultaat ook tweeten of naar Facebook verzenden.
[Taal: ENG]

http://www.switchup.org/
geef uw reactie hier

[Site] Deepfreeze: voor niet bewegende bestanden
We gebruiken met zijn allen Dropbox, Box, Google Drive of OneDrive om content te bewaren en te synchroniseren tusen de verschillende toestellen - computers, smartphone en tablet. Maarer is ook content die je eigenlijk niet wil synchen, die je niet nodig hebt op bijvoorbeeld je smarpthone of tablet, zoals een backup van je harde schijf, bestanden van oudere projecten die je toch wil bewaren, enz. Voor deze "diepvries" bestanden kan je terchte bij Deepfreeze.io.
[Taal: ENG]

http://www.deepfreeze.io/
geef uw reactie hier

[Tip] Windows 8: Admin tools
Het lijkt wel alsof Microsoft het té eenvoudig heeft willen maken met Windows 8, en alles wat op admin tools lijkt begraven heeft. Op het eerste zicht vind je ze niet meer terug, maar gelukkig bestaan er methodes om de admin tools toch te voorschijn te brengen.
Zo kan je bijvoorbeeld via Win+X een menu oproepen met heel wat technische tools: Device Manager, Network Connections, Computer Management en meer.
Een andere manier is om, wanneer je in het scherm met de tegeltjes bent, de Charm balk op te roepen (veeg met je vinger of je cursor van rechts onder naar het midden van het scherm). Ga vervolgens naar Instellingen / Tegels. Zetbij Admin tools de schuiver op Ja, en klik opnieuw op een leeg plekje op het start scherm om dit venster te sluiten. Blader nu op je startcherm naar rechts, en je vindt er een hele reeks nieuwe en belangrijke apps, die je met een simpele klik kan oproepen.

geef uw reactie hier

[Software] Pocket Lock: je telefoon automatisch vergrendelen
Android freeware
Deze handige app zorgt ervoor dat je smartphone automatisch vergrendeld wordt wanneer je hem in je zak stopt. Hij blijft ook vergrendeld tot je hem eruit neemt en ontgrendelt. Daardoor voorkom je dat je per ongeluk je telefoon activeert en iemand gaat opbellen.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paep3nguin ...
geef uw reactie hier

[Software] Carrot To-Do: aanmoediging
iOS
Aan To-Do lijstjes is er in de App Store van Apple geen gebrek. Deze probeert het iets anders: via een systeem van punten en niveaus word je aangemoedigd om de taken uit te voeren op de momenten dat je zou moeten uitvoeren.

http://itunes.apple.com/us/app/carrot-to-do-talking-task-lis ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple vindt partner bij AmEx, Visa, Mastercar... 02/09
Miljoenen historische afbeeldingen op Flickr ... 02/09
Drones - bij Google en bij Disney... 01/09
IFA 2014: smart watches zullen de hoofdrol sp... 01/09
Smartwatch: Samsung en LG doen het nu, Apple ... 29/08
Twitter opent zijn Analytics Dashboard voor i... 29/08
Microsoft houdt grote kuis in zijn winkeltje... 29/08
The Verge: methoden van Uber echt niet netjes... 28/08
Brussel, 4 november: hoorzitting over 'Right ... 28/08
Is jouw privacy je $100 per maand waard?... 28/08
Meer artikels ....
Hardware
HERE maps van Nokia exclusief bij Gear S... 02/09
Robo Brain: het internet in robottaal... 27/08
En wat als... we onze gezelschapsspellen voor... 22/08
Xiaomi brengt Android toestel uit dat eruit z... 20/08
Technologie kan tragische dood van kindjes in... 14/08
Gedaan met die vervelende actie-video's!... 12/08
LG brengt G3 met stylus uit...... 07/08
Timex brengt ook smartwatch uit...... 07/08
Doro Liberto 820: de software... 31/07
Doro Liberto 810: hardware... 30/07
Meer artikels ....
Oor
Tech45 #207: Twee uur pintjes drinken... 02/09
xTech45 nr. 205: Ge betaalt voor kwaliteit... 19/08
Tech45 nr. 204: Ik ben sociaal geweest met he... 12/08
Webdiensten in plaats van desktop software: G... 05/08
Piloot van Café Cuba wordt uitgezonden op 4 a... 01/08
Dave's Lounge podcast... 18/07
Dinsdag Tech45 dag: De Belgen gaan voetballen... 08/07
NPR All Songs Considered... 03/07
Dinsdag Tech45 dag: aflevering 202... 01/07
Dinsdag Tech45-dag: feesteditie 200... 17/06
Meer artikels ....

Site
40 landkaarten die je het oude Rome doen begr... 02/09
Switch Careers: van job veranderen?... 02/09
Deepfreeze: voor niet bewegende bestanden... 02/09
Shodan: kaart van internetaansluitingen... 01/09
WordPress Theme Search... 01/09
Fitocracy: fitnessnetwerk... 01/09
Vrijdag multimedia: Dag en nacht in New York ... 29/08
Vrijdag multimedia: computeranimatie... 29/08
Vrijdag multimedia: 5 verschillen... 29/08
Hier spreekt men Nederlands: Tapazz... 28/08
Meer artikels ....
Tip
Windows 8: Admin tools ... 02/09
Windows 8: privacy instellingen van app... 01/09
Windows 8: programma's verwijderen... 29/08
Windows 8: een grote tegel verkleinen... 28/08
Poppy: Email Popup... 28/08
Windows 8: Draaien als Beheerder/Admin... 27/08
Windows 8: twee of meer apps naast elkaar... 26/08
Crime Reports: misdaden op de map... 25/08
Windows 8: spellingcontrole... 25/08
Windows 8: IE naar je hand zetten... 22/08
Meer artikels ....
Software
Pocket Lock: je telefoon automatisch vergrend... 02/09
Carrot To-Do: aanmoediging... 02/09
Wakie: gewekt worden door mensen... 01/09
ZenMate: VPN... 01/09
Vrijdag appdag: Paper Camera... 29/08
Vrijdag appdag: regenmeter... 29/08
Hyperlapse App van Instagram... 28/08
TuxPaint: voor de kinderen... 27/08
NASA Night Launch: Firefox thema... 27/08
Mailbox: aleternatieve mail app... 26/08
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Juli
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014