| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 21/11/2014
[Nieuws]Twitter: alle tweets ge´ndexeerd, gebruikers ...
[Nieuws]Firefox laat in de VS Google in de steek voor...
[Nieuws]Google News met 'Suggested for You'...
[Site]Vrijdag multimedia: Sneeuwvlokken
[Site]Vrijdag multimedia: Kunstboeken
[Site]Vrijdag multimedia: FactoryBalls
[Tip]Beter werken met OneNote: combineren met IFTT...
[Software]Vrijdag appdag: Luisterrijk
[Software]Vrijdag appdag: Post-it
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea ...
Apple Pay: veilig... maar duur ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter: alle tweets ge´ndexeerd, gebruikers in BelgiŰ...
... en een kantoor in BelgiŰ!
[Denkt u ook aan onze NETTIES-verkiezing? Stuur ons nu uw favoriete Nederlandstalige websites in (privÚ-initiatief) of meld u aan als jurylid. De doelstellingen van deze verkiezing vind je op
deze site .]

Drie berichtjes over Twitter. Om te beginnen iets dat velen al lang gehoopt hadden, namelijk dat Twitter volledig doorzoekbaar wordt, inclusief zijn archief. Nu is dat ergens een beetje een tegenspraak. Twitter is immers een dienst die draait rond wat er n¨ gebeurt, je verneemt er breaking news, de updates erop, de commentaren erop. Maar omdat Twitter ondertussen al bestaat sinds 2006, wordt het ook interessant om al die gebeurtenissen te kunnen herbekijken. Als socioloog, als journalist, als wetenschapper. Aan die behoefte wordt nu voldaan.

Twitter had altijd al die tweets bijgehouden, maar zij werden na enkele dagen, weken, uit de zoekindex gezuiverd. Nu niet meer, dankzij de nieiuwe zoekmachine die live ging. Je zoekt er dus op woorden en hashtags, en krijgt zowel oude als nieuwe resultaten. (1)

Ondertussen heeft Twitter 280 miljoen actieve gebruikers, waarvan, zo weet Newsmonkey (2), er 1 miljoen in ons landje zijn. Veel minder dan de 1 miljard actieve gebruikers bij Facebook, en Twitter is dan ook erg zuinig met zijn cijfers over activiteiten van de gebruikers, om de beleggers niet af te schrikken. Het blijkt in elk geval wel een voldoende groot aantal om een kantoor in ons land te openen: volgens De Tijd (3 - abonnement) zou Twitter begin volgend jaar een kantoor openen in Brussel. De bedoeling is om hier adverteerders te ronselen. De voormalige commercieel directeur van De Persgroep Advertising, Bert Marievoet, zou de leiding nemen van het kantoor.

https://blog.twitter.com/2014/building-a-complete-tweet-inde ...
http://newsmonkey.be/article/24541
http://www.tijd.be/ondernemen/media_marketing/Twitter_opent_ ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Firefox laat in de VS Google in de steek voor Yahoo, start met advertenties op blad van nieuwe tab...
... en gratis certificaten dankzij Mozilla en EFF
Vandaag ook enkele berichten over Mozilla / Firefox. Om te beginnen het nieuws dat Mozilla een overeenkomst afgesloten heeft met Yahoo, waardoor die laatste de standaard zoekmachine wordt in de Firefox browser. Uiteraard kan je zelf nadien die zoekmachine wijzigen naar Google of Bing, maar als standaard aanwezig zijn heeft zijn voordelen, want veel gewone gebruikers komen er nooit toe om dat te veranderen.

Een mooi steuntje in de rug voor Yahoo, dat dapper zijn best doet om de gebruikers terug te winnen. Firefox heeft de laatste tijd wel wat gebruikers verloren, maar het is nog altijd goed voor een 17% marktaandeel. Yahoo heeft wel moeten beloven dat het de "Do not Track" functie in Firefox zal ondersteunen. (1)

Hierbij dient toch wel opgemerkt te worden dat deze wijziging enkel opgaat in de VS. In Europa blijft Google de standaard zoekmachine, in Rusland is het Yandex, en in China Baidu.

Het tweede bericht betreft een poging van Mozilla om wat comerciŰler te gaan werken met zijn browser, met andere woorden: via advertenties geld op te halen. Het nieuwe tabblad dat je opent in de Firefox browser is al een tijdje bevolkt met thumbnails van jouw favoriete sites, sites die er automatisch gezet worden omdat je ze vaak bezoekt, of sites die je er zelf zet, door ze via de duimspijker op de miniatuurafbeelding vast te pinnen op dit nieuwe-tabblad-blad. In de toekomst zal je dus, naast deze websites, ook advertenties zien. (2)

Concreet zal je er niet al te veel last van hebben. De advertenties zullen eigenlijk enkel te zien zijn wanneer een nieuwe gebruiker Firefox voor het eerst opstarten, of wanneer bestaande gebruikers hun geschiedenis wissen. Bij gewoon gebruik zal je vooralsnog enkel je "eigen" sites zien dus.

En tot slot is er nog een bericht in verband met certificaten. Consumentenorganisatie EFF (Electronic Frontier Foundation) zal samenwerken met Mozilla om een nieuwe Certificate Authority te vormen. Dat is een organisatie die certificaten verstrekt waarmee websites aan de browser kunnen aantonen dat zij zijn wie zij beweren te zijn, waarna de browser een SSL-sessie opstart en je dus in de beveiligde https:// omgeving belandt, herkenbaar in Firefox aan de groene balk en het gesloten hangslot.

Omdat SSL en https:// zo belangrijk zijn, maar certificaten die door andere organisaties afgeleverd worden niet goedkoop zijn, willen EFF en Mozilla dus een nieuwe CA oprichten waar je niets moet betalen voor een certificaat. Zo hopen zij het gebruik van deze certificaten, en dus ook van SSL, aan te moedigen. Meer hierover bij PC World. (3)

http://www.theverge.com/2014/11/19/7250513/firefox-signs-yah ...
http://www.adexchanger.com/online-advertising/mozilla-finall ...
http://www.pcworld.com/article/2849412/eff-mozilla-back-new- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google News met "Suggested for You"...
... en nieuwe vorm van Bookmarking

En tot slot enkele berichtjes over Google. Om te beginnen het feit dat Google zijn Google News persoonlijker wil maken. Het zal starten met een "Suggested for you" rubriek waarin het nieuwsberichten zal tonen waarvan het denkt dat jij die wel interessant zal vinden. Je krijgt dan ook een button "Not interested", om sommige suggesties af te wijzen en de selectie die Google maakt aldus te verfijnen. Deze nieuwigheid is momenteel nog niet bij alle gebruikers uitgerold (1)

Het tweede bericht betreft een nieuwigheid die je alleen in de Chrome browser zal zien. Het betreft de manier om dingen te bookmarken, en waarop die bookmarks nadien weergegeven worden. De bookmarks worden namelijk automatisch getagd, en je zal ze ook gemakkelijker kunnen oorzoeken. Deze dienst kon voorheen reeds als een aparte dienst gedownload worden in de Chrome Web Store - hij heette toen Stars. Nu werd Stars dus ge´ntegreerd in de browser zel. Meer bij TechCrunch (2)


http://searchengineland.com/google-news-now-includes-persona ...
http://techcrunch.com/2014/11/19/googles-new-bookmarking-int ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Sneeuwvlokken
Bij fotosite Petapixel vonden wij een prachtige verzameling foto's van sneeuwvlokken, net voor het moment dat zij gaan smelten. De foto's zijn een eerbetoon aan de camera's waarmee zij gemaakt werden... en aan het oog van de fotograaf, die op het juiste moment weet af te drukken.
[Taal: ENG]

http://petapixel.com/2012/12/07/ethereal-macro-photos-of-sno ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Kunstboeken
Onlangs heeft het befaamde Guggenheim museum 109 boeken over moderne kunst gratis online gezet. Om die te kunnen bewonderen, ga je als volgt tewerk:
1. ga naar de collectie, en selecteer daar een tekst
2. klik op de "Read Catalogue Online" button
3. Bekijk nu het boek in een pop-up venster in je browser. Via de toetsen onderaan het venster kan je door de boeken bladeren.
4. Heb je problemen om deze teksten te bekijken, ga dan naar alternatieve versies op Archive.org.
[Taal: ENG]

http://www.guggenheim.org/new-york/exhibitions/publications/ ...
http://www.guggenheim.org/new-york/exhibitions/publications/ ...
http://www.archive.org/details/guggenheimmuseum?layout=defau ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: FactoryBalls
Bij dit spelletje moet je met een bal naar een pot verf gaan en een afplaklint en andere voorwerpen om het resultaat te krijgen dat op een doos afgebeeld staat. Het lijkt simpel... en toch is het dat neit!
[Taal: ENG]

http://www.bartbonte.com/factoryballs2/
geef uw reactie hier

[Tip] Beter werken met OneNote: combineren met IFTTT.
Wellicht ken je IFTTT - kort voor IF This Then That. Het zijn triggers die je kan activeren: gebeurt het ene, dan wordt de andere actie uitgevoerd. IFTTT heeft nu een OneNote kanaal ge´ntroduceerd, waardoor je informatie in je One Note kan toevoegen gebaseerd op IFTTT triggers. In dit artikel bij MakeUseOf staat uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een Reddit trigger kan maken voor een zoekactie op Reddit, waardoor er een nieuwe OneNOte pagina aangemaakt wordt voor elk zoekwoord.

http://www.makeuseof.com/pages/the-ultimate-ifttt-guide-use- ...
http://www.makeuseof.com/tag/5-ways-get-productive-microsoft ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Luisterrijk
iPhone/iPad - gratis
Deze app zorgt ervoor dat je audioboeken en hoorspelen die je bij Luisterrijk aankoopt kan afspelen. Bovendien onthoudt de app waar je gebleven bent in het boek, zelfs wanneer je naar een ander boek gaat luisteren:de luisterpostie van elk onvolledig afgespeeld luisterboek wordt onthouden.

https://itunes.apple.com/nl/app/luisterrijk-app/id894622692
http://www.luisterrijk.nl/app
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Post-it
UIS - freeware
Deze app is een aanvulling op de bekende kleefbriefjes in felle kleurtjes. Je kan een bord met tientallen post-its fotograferen en zo digitaliseren, maximaal 50. Je kan ze daarna gaan bewerken - verplaatsen, sorteren, rangschikken, delen met anderen.

http://www.Post-it.com/app
https://www.facebook.com/postitbenelux
http://www.belgamediasupport.be/pressrelease/detail.do?press ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Twitter: alle tweets ge´ndexeerd, gebruikers ... 21/11
Firefox laat in de VS Google in de steek voor... 21/11
Google News met 'Suggested for You'... ... 21/11
Nog over Uber en zijn vreemde tactieken...... 20/11
Apple stelt WatchKit SDK ter beschikking van ... 20/11
Nokia lanceert zijn eerste niet-Microsoft tab... 20/11
Meer info bekend over de MICA slimme armband ... 19/11
Franse rechter geeft verstrekkende interpreta... 19/11
Uber opnieuw in een slecht daglicht...... 19/11
Google Glass: alles wordt teruggeschroefd... 18/11
Meer artikels ....
Hardware
Activity Trackers: conclusies... 20/11
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review)... 19/11
Mannen (en vrouw) van Safety First opgepast: ... 18/11
'Nogotofail' moet problemen met https voorkom... 14/11
Garmin Vivofit: aan alles is gedacht... 13/11
Lifetrak: Spijtig van de app... 12/11
IBM voert Twitter aan zijn Watson... 31/10
Microsoft zal WebRTC ondersteunen in IE... 29/10
Pandora geeft muzikanten een dashboard met hu... 24/10
Samsung kondigt 5G aan... 17/10
Meer artikels ....
Oor
Tech 45 # 218: Een kleintje voor buiten... 18/11
Dinsdag Tech45 dag: #215: Vertel het ne keer ... 28/10
Dinsdag podcastdag: Tech45 #214: zo droog als... 21/10
Tech45 #213: Standaard kantoorproductiviteit... 14/10
Dinsdag Tech45 dag- # 212: Post lezen door uw... 07/10
Tech45 #211: 'Als Hendrickx niet aan een tite... 30/09
17 web tools om online quizzen en opiniepeili... 29/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 24/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 23/09
Tech45 podcast #209: Eentje om mee te spelen... 16/09
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Sneeuwvlokken... 21/11
Vrijdag multimedia: Kunstboeken... 21/11
Vrijdag multimedia: FactoryBalls... 21/11
Hier spreekt men Nederlands: Kill My Bill... 20/11
Hier spreekt men Nederlands: AutoInfo... 20/11
Hier spreekt men Nederlands: Two4One... 20/11
Extensies: gui:config... 19/11
Extensies: PasswordBox... 19/11
Extensies: X-Notifier... 19/11
Extensies: ColorZilla voor Firefox of Chrome ... 18/11
Meer artikels ....
Tip
Beter werken met OneNote: combineren met IFTT... 21/11
Beter werken met OneNote: Spreek als je niet ... 18/11
Beter werken met OneNote: linken... 13/11
Beter werken met OneNote: Toegang overal... 12/11
Windows 8: problemen met performantie... 30/10
Windows 8: problemen met de Store... 29/10
Windows 8: wat als apps niet opstarten?... 28/10
Windows 8: Help en tips... 27/10
Win8: Explorer herstarten... 23/10
Win8: Nieuwe soorten bestanden... 22/10
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Luisterrijk... 21/11
Vrijdag appdag: Post-it... 21/11
SequoiaView: je harde schijf bekijken... 20/11
Songr: MP3 vinder... 20/11
Groups app... 19/11
Google Keep: nieuwe versie... 19/11
Movie Creator: filmpjes bewerken... 18/11
Enable Facebook Chat ... 18/11
Skoebidoe: van kiem tot kind... 17/11
Photo Editor (update)... 17/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014