| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 30/11/2015
[Nieuws]Groei van organische Likes op Facebook vertra...
[Nieuws]'Wearable' technologie laat je gebarentaal ve...
[Nieuws]Twitter opiniepeilingen worden genuanceerder
[Site]Startups: Dudr
[Site]Tiii.me: hoeveel tijd heb je besteld/verspild...
[Tip]Beter werken met Windows: zoeken in het syste...
[Software]BirdFont: maak je eigen lettertype
[Software]Tunngle: games spelen via VPN
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Kunnen adverteerders Adblock afkopen? ...
Spamfilters: kan Google eindelijk een oplossi ...
VR en zijn toepassingen: een zoektocht ...
VR en zijn toepassingen: een zoektocht ...
SoundCloud brengt meer podcasting mogelijkhed ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Groei van organische Likes op Facebook vertraagt
[lounge/dub] Elektronische muziek - ja, we vallen in herhaling. Maar in dat genre is zoveel gemaakt, en het laat gewoon toe dat mensen met ideeën die niet over de fysieke handigheid beschikken om een instrument te bespelen, toch muziek kunnen maken. Zoals deze band. Een veelheid aan instrumenten, aan ritmes. Het is juist het genie om die combinatie te maken, zodat de klik er is, en alles een vloeiend geheel wordt. Op de site van de band kan je de muziek die op Soundcloudstaat beluisteren. En ook downloaden. Een aanrader.We worden met zijn allen nog luier op Facebook. Eerdere statistieken bewezen al dat de gebruikers veel minder zelf updates posten, commentaren schrijven, foto's posten. Het kijken wat anderen doen, vooral de "link bait" filmpjes bekijken, blijkt de voornaamste bezigheid geworden. Content zelf produceren zit er niet bij, wel filmpjes re-posten die ze elders gevonden hebben - vaak zonder rekening te houden met auteursrechten helaas. Maar dat is stof voor een heel artikel apart.

Nieuwe cijfers, die we bij WebProNews vonden, duiden er nu op dat ook de organische "Likes" op pagina's niet meer dezelfde groei kennen als voorheen. Vooral pagina's met meer dan een miljoen likes zouden minder snel groeien. Dit, gecombineerd met het feit dat de gebruikers zelf minder posten, duidt volgens waarnemers toch op een duidelijk probleem: het groeiend gebrek aan engagement. Dat is, tegenover de maand mei dit jaar, toen het engagement op zijn hoogste was, gedaald met 11,2%.

Waarom dit dalend engagement? Het is niet dat de gebruikers Facebook beu zijn- de bezoekersaantallen blijven erg hoog en slabakken niet. De tijd die op Facebook doorgebracht wordt blijft bovendien groeien. Is het dan omdat Facebook getracht heeft veel meer content makers aan te trekken, en de gebruiker inmiddels zoveel content vindt, dat hij het niet meer nodig vindt er zelf iets te posten? Heeft Facebook op die manier zijn eigen ruiten ingeslagen?

Een evolutie om te volgen.

http://www.webpronews.com/organic-page-like-growth-and-engag ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] 'Wearable' technologie laat je gebarentaal verstaan
Er worden heel veel technologieën bedacht, die eigenlijk vooral moeten dienen om de gewone mens aan te zetten om meer te consumeren, om hem te amuseren. Daarbij wordt altijd gedacht aan de burger uit de hogere middenklasse, die zijn hand er niet voor omdraait om elk jaar een nieuwe smartphone te kopen, het laatste van het laatste aan te schaffen. Productiviteit wordt niet echt nagestreefd, behalve op zakelijk vlak. En de "niet modale" internaut wordt al te vaak vergeten, mensen met een visuele, auditieve of andere handicap, voor wie technologie juist het verschil zou kunnen maken. Zij zijn immers in de minderheid, en dus commercieel gezien een minder interessant publiek. En het moet opbrengen, nietwaar?

Daarom vinden wij dit bericht wel hoopgevend. Aan de Texas A&M universiteit werd namelijk een wearable technologie ontwikkeld, waarmee je de gebarentaal kan begrijpen van mensen die zelfs niet kunnen spreken. Het slimme daarvan is dat niet iedereen met deze technologie uitgerust moet worden - dat zou té idealistisch zijn, te verwachten dat mensen spontaan een dergelijke tool zouden installeren. Neen: het is een wearable technologie die dove mensen zelf op het lijf moeten dragen.

Het toestel bevat een aantal sensoren die de bewegingen van de hand volgen via de spieren in de pols Deze 'vertaling' wordt dan doorgestuurd naar een computer of smartphone via Bluetooth. De wetenschappers van het project denken eraan om ook een synthetische voice te gebruiken, zodat de tekst hardop voorgelezen wordt. En de doven en doofstommen dus een nieuwe stem krijgen.

Meer bij Yahoo TEch

https://www.yahoo.com/tech/wearable-tech-decode-sign-languag ...
https://www.wareable.com/saves-the-day/muscle-monitoring-arm ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter opiniepeilingen worden genuanceerder
Sinds kort kan je een poll of opiniepeiling organiseren via Twitter. De mogelijkheid werd geleidelijk aan uitgerold en als je hem hebt, dan zou je hem moeten aantreffen in het vakje bij het opstellen van een nieuw bericht. Bij de Desktop-versie bijvoorbeeld zou je dan "Peiling" moeten zien staan.

Bij die peiling kan je twee verschillende antwoorden op je vraag voorstellen, waarop de mensen kunnen stemmen. De poll blijft 24u liveen is niet beperkt tot enkel jouw volgers. Hoe je gestemd hebt wordt niet publiek gemaakt, en je kan de uitslag van de poll live volgen.

Twee verschillende opinies is echter zo zwart-wit, dat Twitter nu beslist heeft dat je meer nuancering moet krijgen. Je zal tot 4 verschillende antwoorden op je stelling kunnen plaatsen. Bij het aanmaken van de peiling staat standaard het aantal antwoorden nog op 2, maar je hebt daaronder een vakje "+ een keuze toevoegen" om dat uit te breiden.

Mooi, want in het leven is het nu eenmaal nooit zwart/wit!

http://www.webpronews.com/twitter-lets-you-add-more-choices- ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Startups: Dudr
Een app voor mensen die wel erg zwaar uitgaan... Bij de app spreek je af om samen foto's te maken zodat je je de volgende dag kan herinneren wat er gebeurd is. De foto's van alle vrienden waarmee je afsprak, verschijnen in je fotoalbum om 7u de volgende dag, maar verdwijnen ook meteen nadien. Om met een kater te bekijken, en dan terug onder de dekens te kruipen!

https://itunes.apple.com/de/app/dudr-event-camera-disposable ...
http://www.dudr.info/
geef uw reactie hier

[Site] Tiii.me: hoeveel tijd heb je besteld/verspild aan tv-programma's?
We doen met zijn allen tegenwoordig aan binge-watchin van tv-programma's - reeksen, feuilletons opnemen en dan in één namiddag of avond bekijken. Anderen bekijken de afleveringen netjes wanneer ze verschijnen op tv. Maar heb je er eigenlijk al bij stil gestaan hoeveel tijd je zo aan tv-kijken besteedt?
Deze website vertelt het jou. Geef de naamin van een feuilleton, vervolgens het aantal seizoenen dat je gevolgd hebt, en je komt te weten hoeveel uren van jouw leven daaraan opgegaan zijn. En, wie weet, beslis je dan om toch eens iets anders te doen, creatief te gaan werken, in plaats van te communiceren?
[Taal: ENG]

http://tiii.me/
geef uw reactie hier

[Tip] Beter werken met Windows: zoeken in het systeem
Ben jij ondertussen ook al overgeschakeld op Windows 10? Wij deden het, probleemloos, en zijn erg gelukkig met het nieuwe OS. Het werkt soepel, zonder problemen. Onze verschillende machines zijn nog geen enkele keer onderuit gegaan, en het werken met de dubbele startmenu loopt vlot.
Hier volgen enkele tips om nog meer plezier te hebben van je Windows 10, gevonden bij MakeUseOf.
Een van de dingen waarin Windows 10 erg goed is, is het zoeken. Dat kan je oproepen via het vergrootglas onderaan links in je werkbalk, of via de knop Start, en dan Zoeken.
Of je nu zoekt naar een programma, een tool, een bestand, een instelling, je vindt het meteen.

http://www.makeuseof.com/tag/10-essential-windows-tools-acce ...
geef uw reactie hier

[Software] BirdFont: maak je eigen lettertype
Met deze gratis tool kan je je eigen lettertype ontwerpen. Zo kan je je brieven een eigen cachet geven. Je kan ze opslaan als TTF, EOT of SFG lettertypes.

http://birdfont.org/
geef uw reactie hier

[Software] Tunngle: games spelen via VPN
Deze software / webdienst geeft je toegang tot ontelbare games die je via een Virtual Private Network of VPN kan spelen. De basisversie, met advertenties, is gratis. Voor premium accounts die je bevrijden van de advertenties betaal je 2,99 voor 6 maanden of €19,90 vor je hele leven (of, uiteraard, zolang de dienst bestaat!)
http://www.tunngle.net/en/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Groei van organische Likes op Facebook vertra... 30/11
'Wearable' technologie laat je gebarentaal ve... 30/11
Twitter opiniepeilingen worden genuanceerder... 30/11
Google geeft inzage in zijn vergeet-cijfers... 27/11
Telegram laat nu ook supergroepen toe... 27/11
Het alternatief van Google voor de Instant Ar... 26/11
Vine: enkele nieuwigheden... 26/11
WordPress.com met nieuwe interface - PHP verv... 25/11
Google stelt Android Studio2 voor... 25/11
Google en apps streaming: van groter belang d... 25/11
Meer artikels ....
Hardware
Binnenkort je eigen, gepersonaliseerde loopsc... 24/11
De surface Pro 4 landt in België... 19/11
Chronos: maak van je gewone uurwerk een smart... 12/11
Lytro Immerge: de zesde dimensie... 09/11
Kangaroo: een Windows 10 portable PC voor sle... 28/10
Microsoft: de nieuwe producten wat nader beke... 08/10
Philips brengt Bridge 2.0 uit... 06/10
Adobe brengt nieuwe versie uit van Photoshop ... 02/10
Privacy op je smartphone: BlackBerry Priv en ... 29/09
Ricoh Theta: 360° beelden... 28/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast TechSnacks... 26/11
Podcasts: Kritisch denken... 17/11
Podcasts: BNR Internet... 21/10
De Storm van het Geluidshuis beluisterd... 06/10
Nieuw hoorspel voor kinderen van Het Geluidsh... 10/09
1 september: Tech45 gaat de lucht in!... 28/08
De favoriete podcasts van Newsmonkey... 14/08
Oor: Dinamo.fm... 15/07
Vrijdag multimedia: Jviewz... 10/07
Tech45 #248: Een aspergeriaanse übernerd... 15/06
Meer artikels ....

Site
Startups: Dudr... 30/11
Tiii.me: hoeveel tijd heb je besteld/verspild... 30/11
Vrijdag multimedia: Astronomy Picture of the ... 27/11
De grappigste bewegende GIFjes van 2015... 27/11
Hier spreekt men Nederlands: Dieren onder de ... 26/11
Hier spreekt men Nederlands: weg met dat woor... 26/11
Startups: Staffometer... 25/11
Startups: Linktune... 25/11
Startups: WorldClass... 24/11
Online Censorship: wat wordt verwijderd op de... 24/11
Meer artikels ....
Tip
Beter werken met Windows: zoeken in het syste... 30/11
Wikipedia: het aantal views per dag te weten... 27/11
Wikipedia: verwijzen naar een artikel op het ... 25/11
Wikipedia: de hele Wiki downloaden... 19/11
Wikipedia: artikels vinden over mensen / plek... 18/11
Wikipedia: artikels volgen via RSS of email m... 17/11
Wikipedia: pagina's lezen zonder de interne l... 16/11
Nieuw in iOS9: allerlei soorten bestanden aan... 13/11
Nieuw in iOS9: picture-in-picture... 12/11
Nieuw in iOS9: je selfies vinden... 10/11
Meer artikels ....
Software
BirdFont: maak je eigen lettertype... 30/11
Tunngle: games spelen via VPN... 30/11
Vrijdag appdag: Pushbullet... 27/11
Vrijdag appdag: Snapseed - foto editor... 27/11
Acronis True Image voor WD... 26/11
Logitech gaming software: voor de gamers... 26/11
Skype 6.6 voor iPhone en iPad... 25/11
COnfigFox: je Firefox gemakkelijker configure... 25/11
phpMyAdmin 4.5.2... 24/11
Gratis maand planner... 24/11
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

November
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
(c)2015 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2015