| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 22/08/2014
[Nieuws]Twitter probeert het juiste ding te doen
[Nieuws]Snapchat: nieuws tussen de sexting foto's!
[Nieuws]Uber opent API voor verschilllende partners
[Hardware]En wat als... we onze gezelschapsspellen voor...
[Site]Vrijdag multimedia: Het beste van Pukkelpop
[Site]Vrijdag multimedia: Bodypaint
[Site]Vrijdag multimedia: VTM
[Tip]Windows 8: IE naar je hand zetten
[Software]Vrijdag appdag: Shuffle
[Software]Vrijdag appdag: Radio.be
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Buycott: activisme op persoonlijk niveau ...
TV kijken zonder tv-toestel (3) - Yelo en Ste ...
Door een Facebook account aan te maken, verkl ...
Symbaloo voor Windows 8 ...
Heus waar: Cubaans sociaal netwerk was het we ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter probeert het juiste ding te doen
Vandaag drie berichten over Twitter. Enerzijds het feit dat Twitter op zijn manier probeert een "recht om vergeten te worden" toepast. Anderzijds de strenge manier waarop het optreedt tegen de verspreiding van de Fowley-film. En tot slot een bericht over de bestrijding van spamberichten.

Twitter verwijdert content
Om te beginnen: Twitter heeft in een persbericht aangekondigd dat het, op vraag van familie en naaste verwanten, foto's en video's van overleden personen zal verwijderen - onder bepaalde omstandigheden weliswaar. En die omstandigheden slaan dan op de omstandigheden van het overlijden - "van wanneer een zwaar letsel zich voordoet tot het moment voor of na de dood". Twitter zal daarbij wel dit verzoek afwegen tegenover het recht van het publiek op informatie, en kondigt al meteen aan dat het niet alle verzoeken zal kunnen inwilligen.

Een goede zaak? Het gebeurt helaas wel meer dat mensen, die getuige zijn van een ongeval, foto's op Twitter gooien zonder rekening te houden met de gevoelens van de familieleden van de slachtoffers. Sensatiebeluste twitteraars verspreiden die foto's zelfs, op een lacherig toontje, wat de heel zaak nog erger maakt. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat de familieleden geen ergere pijn moeten verduren dan het overlijden zelf van hun dierbare veroorzaakt.

Verleden week nog kondigde Zelda Williams, de dochter van de overleden acteur Robin Williams, aan dat zij Twitter de rug toekeerde, toen zij na de dood van haar vader gephotoshopte foto's kreeg van de zelfmoord van haar vader, en andere beledigende boodschappen...

Twitter reageert op de dood van Fowley
Is dit een keerpunt in de strategie van Twitter, dat tot nu toe niet zelf proactief optrad, maar wachtte tot de gebruikers zelf content als ongewenst of beledigend markeerden? Niet echt - maar de reactie van Twitter op de dood van de Amerikaanse journalist Fowley is dat wel.

Twitter wordt door terroristen en activisten wel meer gebruikt om hun boodschap te verspreiden - een boodschap die snel wordt opgepikt door anderen, en die vaak gruwelijk kan zijn. Zoals in het geval van de Amerikaanse journalist Fowley, die twee jaar geleden ontvoerd werd in Syrië: op Twitter werd een video verspreid waarin Fowley onthoofd wordt door een islamitische strijder. De eerste reactie kwam er van de Twitter-community zelf, die met de hashtag #ISISMediaBlackout elkaar aanspoorden om de video met zijn gruwelijke beelden niet verder te verspreiden. De tweede reactie kwam van Twitter zelf, dat aankjondigde dat elke Twitter-gebruiker, die deze beelden of video verspreidde, zijn account geschrapt zou zien. Deze reactie kwam er nadat vele gebruikers vroegen dat Twitter zelf er iets aan deed om te voorkomen dat deze foto's of video's in hun stream te zien zouden zijn.

Want dat is natuurlijk een nadeel van het inbedden van multimedia in de nieuwslijn: waar je vroeger enkel tekst had, en zelf kon beslissen of je de bijgevoegde link aanklikte of niet, zie je nu meteen al een foto in je nieuwslijn - zelfs ongewenste foto's. In zekere zin is het nog niet "zo erg" bij Twitter, omdat je een actie moet ondernemen om de film te starten. Bij Facebook echter wordt een video in je tijdlijn automatisch (maar gelukkig klankloos) gestart. Vele gebruikers werden dan ook geconfronteerd met deze verschrikkelijke beelden.

Twitter en de bots
Past Twitter nu censuur toe? Neen, het past gewoon zijn regels toe. Accounts die zich niet aan de regels houden (en je mag geen grafische beelden posten volgens die regels) worden geschrapt. Dat geldt voor accounts die de beelden van de onthoofding plaatsen, net zoal het ook geldt voor accounts die spam versrpeiden.

Op dat vlak valt ook nog nieuws te melden: Twitter heeft bekendgemaakt dat zijn anti-spam systeem BotMaker wel degelijk goed werk levert, en dat het de spam op het sociale netwerk heeft kunnen verminderen met 40%. Details over het systeem vind je bij GigaOm.

http://blogs.wsj.com/digits/2014/08/19/twitter-to-remove-ima ...
http://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2014/08/19/ ...
http://gigaom.com/2014/08/20/twitter-details-its-anti-spam-s ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Snapchat: nieuws tussen de sexting foto's!
De Snapchat dienst is enorm populair. Je kan er immers foto's sturen die direct verdwijnen, wat tot heel spannende en leuke situaties kan leiden - en heel wat tieners aangezet heeft tot het zenden van uitdagende foto's naar hun vrienden (die soms wél een manier vonden om die foto's bij te houden...)

Snapchat heeft echter wel een probleem: hoe kan het als gratis dienst aan geld geraken (lees: reclame-inkomsten), wanneer het de adverteerders niet kan garanderen dat zijn advertentie niet naast zo'n sexfoto geplaatst wordt, of andere ongewenste content?

Het meent nu een oplossing gevonden te hebben: naast verdwijnende boodschappen gaat het ook verdwijnende video's, nieuwsartikels brengen - vergezeld van advertenties uiteraard. Een handige manier om met auteursrechten om te gaan, echt goed gevonden: gebruikers kunnen bijvoorbeeld een song of een filmpje delen met een vriend, zonder angst te moeten hebben de auteursrechten te schenden want de boodschap verdwijnt toch!

Bij Wall Street Journal lees me meer over deze evolutie.

http://online.wsj.com/news/article_email/snapchat-discussing ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Uber opent API voor verschilllende partners
Terwijl Uber nog altijd vecht om voet aan de grond te krijgen in Europa, zoekt het in de VS andere manieren om zijn diensten te laten inburgeren bij de gewone gebruikers. En het heeft een slimme manier gevonden: het heeft een API (application program interface) uitgebracht waardoor de Uber dienst geïntegreerd kan worden in apps van derden.

Meteen hebben al 11 webdiensten aangekondigd dat zij van het aanbod gebruik zullen maken. Het gaat o.a. om OPenTable, TripAdvisor en United Airlines.

Eerder had Uber al een samenwerking aangekondigd met Google Maps, zodat je, bij gebruik van de Maps op je smartphone, meteen een ritje via de Uber taxi kon reserveren. Deze aankondiging is dus een stap verder om de doe-het-zelf taxi's beter bekend te maken bij de burger, en het gemakkelijker te maken om een ritje te reserveren. Hoe de traditionele taxi's gaan reageren is nog de vraag....

Meer informatie bij TechCrunch en re/code

http://techcrunch.com/2014/08/20/uber-api-part-deux/
http://recode.net/2014/08/20/push-every-button-get-a-ride-ub ...
geef uw reactie hier

[Hardware] En wat als... we onze gezelschapsspellen voortaan op een Android tablet spee7lden?
Groot, groter, grootste: het bedrijf Fuhu heeft een Android tablet uitgebracht van maar liefst 24 inch (naast eentje van 20 inch). Ze krijgen de toepasselijke naam Big Tab tablets mee. Maar wat kan je met zo'n grote tablet doen?

Wel, heel wat. Want eigenlijk zijn het consumenten-versies van de Surface, de interactieve tafel die Windows ontworpen had om bijvoorbeeld in een restaurant bestellingen door te geven - en die natuurlijk veel duurder is. Deze tablets zijn eigenlijk bedoeld voor kinderen, en zij bevatten een speciale User INterface (Blue Morpho OS) waarbij het kind centraal staat. En het leuke is dat de tablet zo groot is, dat twee of meer mensen die tegelijk kunnen gebruiken - ideaal dus om bordspellen zoals een virtuele versie van Monopoly te spelen.

Het UI bevat vijf verschillende modus: Two Play, waar je met één tegenspeler schaak, dammen, backagmmon en andere spellen kan spelen. Er is Game Room, met andere spelletjes zoals lucht hockey en bordspellen. In Show Time zitten dan weer een reeks apps en games van Disne, Cartoon Network en Cookie Jar. Story Time bevat dan weer 35 interactieve boeken. En met Big Canvas kan het kind aan de slag om te schilderen en tekenen op deze virtuele canvas.

Dit alles zit achter een vergrendeling. Ouders kunnen die vergrendeling opheffen, om ook andere, gewone Android dingen te doen zoals mailen, een filmpje kijken, surfen.

Echt goedkoop zijn ze niet te noemen - de 20 inch kost $449 en de 24" $549. Maar een iPad kost ook geld - en dit is een toestel dat echt voor het hele huishouden kan dienen. Of en wanneer zij op de Belgische markt komen, is niet geweten - maar volgens ons bestaat er wel degelijk een markt voor toestellen van dergelijk fomaat!

Meer bij Mashable, dat de Big Tablet ook uittestte.

http://mashable.com/2014/08/19/fuhu-big-tablet/
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Het beste van Pukkelpop
De editie van Pukkelpop voor dit jaar zit erop. Maar gelukkig is er het internet, en de website van Skynet. Daar kan je de beste concerten terug beluisteren, maar ook interviews met de artiesten en meer.
[Taal: NL/ENG]

http://www.skynet.be/nl/festivals/pukkelpop-2014/concert-vid ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Bodypaint
Sommige artiesten zijn echte meesters in bodypaint. Zij maken van het lichaam een kunstwerk, en bieden er letterlijk en figuurlijk een andere blik op. Een van die artiesten is Hikaru Cho. Op haar website kan je haar werk bewonderen. Indrukwekkend!
[Taal: ENG]

http://www.hikarucho.com/
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: VTM

Verrassing: VTM heeft aangekondigd dat je vanaf maandag alle door VTM gemaakte programma's tot vier weken terug gewoon gratis op de website zal kunnen bekijken. Tot nu moest je daarvoor beroep doen op betalende diensten zoals Stievie.
Een voorsmaakje van wat je volgend seizoen zal kunnen bekijken vind je op deze link:

http://nieuws.vtm.be/entertainment/105278-dit-zie-je-dit-naj ...
http://www.vtm.be
geef uw reactie hier

[Tip] Windows 8: IE naar je hand zetten
Misschien wist je al dat de website van CNet ook cursussen geeft, waarop je je gratis kan inschrijven? Na inschrijving krijg je dan de verschillende lessen in je mailbox, gratis, en kan je deelnemen aan een forum om over het lesmateriaal te praten.
Erg handig is deze cursus, die je uitlegt hoe je je oude video-cassettes kan overtappen naar een DVD. De cursus is gratis, je moet je enkel registeren. (TIp: Wim W)
[Taal: Engels]
Wanneer je IE aanklikt vanuit het Startmenu, wordt er een full-screen versie opgestart die geen knoppenbalk, menu's of zijbalken bevat, en voel je je wellicht een beetje verloren.
Geen nood. Klik rechts op een leeg plekje van de pagina, of beweeg je vinger van de bovenkant van het scherm naar beneden, en je vindt opties om bijvoorbeeld tabs aan te maken of te wisselen tussen tabs, en je vindt ook een Refresh button, een Find tool, en je kan een snelkoppeling naar een pagina op de Start pagina pinnen.
Wil je de "echte" IE, klik dan gewoon op het tandwieltje, en kies "View on the desktop".


geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Shuffle
Windows Phone - freeware
Een spelletje waarbij de letters van een woord dooreengeschud worden, en jij ze terug in de juiste volgorde moet legen. Het spel is in verschillende talen verkrijgbaar - ideaal om je eigen taal aan te scherpen, maar ook andere talen te leren.

http://www.windowsphone.com/nl-be/store/app/shuffle/bf207848 ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Radio.be
Android freeware
Handig! Een app die alle streams bevat van bijna alle Belgische radiostations, met vaak ook een streaming webcam. Je kan ook vorige uitzendingen beluisteren, zodat er een "on demand" functie is. Je kan sorteren op regio, merk of alfabetisch

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobileweb. ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Twitter probeert het juiste ding te doen ... 22/08
Snapchat: nieuws tussen de sexting foto's!... 22/08
Uber opent API voor verschilllende partners... 22/08
HP brengt een laptop uit van $200... 21/08
Photo Sphere Camera App van Google nu ook voo... 21/08
Microsoft brengt OneNote update uit voor Andr... 21/08
Een blik op Google Music Key en andere planne... 20/08
Kan XRay transparantie brengen over wat met o... 20/08
Nextdoor: het sociale netwerk dat écht helpt... 20/08
Google, Ask.com en Samsung zijn gaan shoppen... 19/08
Meer artikels ....
Hardware
En wat als... we onze gezelschapsspellen voor... 22/08
Xiaomi brengt Android toestel uit dat eruit z... 20/08
Technologie kan tragische dood van kindjes in... 14/08
Gedaan met die vervelende actie-video's!... 12/08
LG brengt G3 met stylus uit...... 07/08
Timex brengt ook smartwatch uit...... 07/08
Doro Liberto 820: de software... 31/07
Doro Liberto 810: hardware... 30/07
Doro Liberto 810: de doelgroep... 29/07
Jawbone: slimmer meten wat je eet... 18/07
Meer artikels ....
Oor
xTech45 nr. 205: Ge betaalt voor kwaliteit... 19/08
Tech45 nr. 204: Ik ben sociaal geweest met he... 12/08
Webdiensten in plaats van desktop software: G... 05/08
Piloot van Café Cuba wordt uitgezonden op 4 a... 01/08
Dave's Lounge podcast... 18/07
Dinsdag Tech45 dag: De Belgen gaan voetballen... 08/07
NPR All Songs Considered... 03/07
Dinsdag Tech45 dag: aflevering 202... 01/07
Dinsdag Tech45-dag: feesteditie 200... 17/06
Tech45 podcast Aflevering 200: ben jij er bij... 10/06
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Het beste van Pukkelpop... 22/08
Vrijdag multimedia: Bodypaint... 22/08
Vrijdag multimedia: VTM... 22/08
Hier spreekt men Nederlands: Taaljournalist... 21/08
Hier spreekt men Nederlands: The Write One... 21/08
Hier spreekt men Nederlands: Boekbesprekingen... 21/08
Background Burner: achtergrond verwijderen... 20/08
Vrijdag multimedia: But Does It Float?... 20/08
Periodieke tabel van SEO factoren... 20/08
De winden van de wereld... 19/08
Meer artikels ....
Tip
Windows 8: IE naar je hand zetten... 22/08
Windows 8: de taakbalk verbergen... 21/08
Windows 8: een app sluiten... 20/08
Windows 8: wat draait er?... 19/08
Windows 8: Apps lanceren vanop de desktop... 18/08
Windows 8: Gebruik de App balk... 14/08
Windows 8: afsluiten... 13/08
Windows 8: progs gemakkelijk oproepen... 12/08
Windows 8: je apps vinden... 11/08
Windows 8: Quick Access Menu... 07/08
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Shuffle... 22/08
Vrijdag appdag: Radio.be... 22/08
Foxit Reader: PDF lezen en bewerken... 21/08
iPhone Backup Extractor... 21/08
Focus: beperkt zicht... 20/08
Save to Pocket (voor Google Chrome)... 20/08
MassFaces: video's downloaden... 19/08
Diagram Designer: organigrammen maken... 19/08
Smart Selfie: hulp bij het fotograferen... 18/08
StartPage Search: anoniem... 18/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juni
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014