| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 27/11/2014
[Nieuws]Je eigen publiek uitbouwen werd nog gemakkeli...
[Nieuws]Twitter: archief niet open voor derden...
[Nieuws]Charted: grafieken in seconden
[Hardware]Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Vremde Mirror
[Site]Hier spreekt men Nederlands: 100 graden en me...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Invoercalculator
[Tip]Beter werken met OneNote: je eigen omgeving o...
[Software]KITTY: PuttY kloon
[Software]GeoGebra: rekenen!
De meeste populaire reacties
[11]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review) ...
Laat de To Do balk van Outlook voor je werken ...
Vrijdag appdag: App van de dag (Android) ...
De Shellshock bug zou nog groter zijn dan Hea ...
Apple Pay: veilig... maar duur ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Je eigen publiek uitbouwen werd nog gemakkelijker bij YouTube en Vine
Je moet geen grote regisseur zijn die een miljoenen dollar kostende film maakt, om beroemd te worden - hoe relatief dat "beroemd" ook is. Dankzij het internet en zijn vele mogelijkheden om leuke dingen viraal te verspreiden, kan iedereen zijn creativiteit tonen en er de gunst van het publiek mee winnen.

Deze week twee berichten over initiatieven die het winnen van publiek nog gemakkelijker maken. Om te beginnen: Vine - de bekende dienst voor korte clipjes met bewegende beelden die in eindeloze loop gezet worden. Sommige Vines zijn echt heel knap gemaakt, en bepaalde internauten hebben al een hele reputatie opgebouwd met hun Vines. Het wordt nu nog gemakkelijker om een fanbase op te bouwen op Vine: voortaan kunnen gebruikers een account tot favoriet uitroepen, en dan krijgen zij een melding wanneer op die account een update verschijnt. Concreet moet je, om een favoriet aan te maken, naar dat bewuste profiel gaan, en daar op de ster klikken in de hoek rechts boven. (1)

Een tweede bericht dat mensen die zelf content maken zal interesseren, betreft YouTube. Wie daar zelf content online zet, en minstens 500 subscribers heeft, kan voortaan een eigen URL krijgen die hij dan zelf ook nog kan aanpassen. Bij WebPronews lees je hoe alles in zijn werk gaat. Het aanvragen van de urll doe je op de derde link.

http://venturebeat.com/2014/11/25/vine-now-lets-you-favorite ...
http://www.webpronews.com/youtube-gives-creators-new-custom- ...
https://support.google.com/youtube/answer/6101202?p=customur ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter: archief niet open voor derden...
.... en kortingbonnen in tweets
Verleden week viel het heuglijke bericht binnen op de redactie dat Twitter (eindelijk) zijn hele archief sinds 2006 online gezet had, en doorzoekbaar zou maken. Mooi, want Twitter geeft een mooi tijdsbeeld van gebeurtenissen en hoe mensen erop reageerden.

Dat enthousiasme moeten we nu helaas temperen. Het blijkt namelijk dat Twitter geen API van die zoekmogelijkheid ter beschikking zal stellen van derden. Je zal met andere woorden dat archief niet kunnen doorzoeken met een app zoals Hootsuite, enkel in de officiŽle Twitter apps, en de website natuurlijk. Het blog Marco.org (1) noemt dit de zoveelste stap in het afblokken van externe Twitter apps. Twitter wil namelijk volledige controle over zijn tijdlijn - en de reclame die er verschijnt. Doe zelf maar eens de test: vergelijk je tijdlijn in een "native" Twitter app voor Android of iOS, met de tijdlijn wanneer je bijvoorbeeld op Twitter inlogt via Hootsuite. Het zal meteen opvallen hoeveel reclame je te zien krijgt in de Twitter app, en hoe "proper" je tijdlijn is bij Hootsuite.

Met andere woorden is dit weer het zoveelste initiatief dat de beleggers van Twitter gelukkig zal maken, want het zet Twitter op het pad naar rendabiliteit. Maar de Twitter-gebruikers zullen er wellicht niet gelukkig mee zijn!

Van rendabiliteit gesproken: Twitter breidt de mogelijkheden voor bedrijven om reclame te plaatsen in de tijdlijn nog verder uit. Voortaan kunnen zij ook coupons en kortingbonnen in de tijdlijn plaatsen, via een dienst die Twitter Offers heet.

Het werkt zo: in een Promoted Tweet zal een kortingbon verschijnen. Klik je daarop, dan claim je die korting. En is Twitter al in het bezit van je kredietkaartgegevens, dan wordt die korting gekoppeld aan je kaart, en kan je de korting opeisen wanneer je het product aankoopt.

Het bijzondere aan deze deals is dat zij een extra dimensie bieden aan de participerende bedrijven. Zij kunnen nu namelijk gemakkelijker de coupons opvolgen, en dus ook beter de efficiŽntie van hun advertentie meten. Meer hierover bij The Verge (2) en Re/Code

http://www.marco.org/2014/11/24/twitter-california-knife
http://www.theverge.com/2014/11/25/7282333/twitter-offers-la ...
http://recode.net/2014/11/25/twitter-introduces-offers-disco ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Charted: grafieken in seconden
Medium heeft deze week een handige tool onthuld, Charted, waarmee je prachtige grafieken kan maken in slechts enkele seconden. De tool werd door de eigen ingenieurs van Medium gemaakt, om zelf data te kunnen analyseren en de resultaten ervan te kunnen delen met het Medium team. Waarschijnlijk waren ze zo enthousiast over de tool, dat ze hem met de hele wereld willen delen.

Charted werkt erg simpel. Je moet gewoon een link naar een CSV bestand of een Google Spreadsheet geven, en de tool zal de grafiek voor je tekenen. Het bestand moet dus wel online staan - je kan bijvoorbeeld ook een CSV bestand in je Dropbox zetten. De grafiek wordt dus ook aangepast wanneer de gegevens veranderen. Bovendien zal de grafiek zich aan elk scherm aanpassen, en kan je een permalink aanmaken om de grafiek met anderen te delen.

Om uit te proberen dus. Meer bij The Verge en Medium zelf.

https://medium.com/data-lab/introducing-charted-15161b2cd71e
http://thenextweb.com/apps/2014/11/24/medium-releases-tool-h ...
http://www.charted.co/
geef uw reactie hier

[Hardware] Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld (3) Leuke hoesjes
Een belangrijk pluspunt aan de Wiko toestellen, is dat er zoveel hoesjes verkrijgbaar zijn. Gewoonlijk vind je in de meeste telefoonwinkels hoesjes voor de meest gangbare iPhone en Samsung toestellen, maar wij vonden in de winkel achter onze hoek een heel mooie collectie hoesjes voor de Wiko Lenny, met een uitgebreide keuze kleurtjes. Nog een reden waarom de Wiko-reeks in de smaak zal vallen bij het jonge volkje!

Conclusie
Onze conclusie? De Wiko Lenny doet alles wat je van een smartphone mag verwachten - en dat mag voor ouders die het niet breed hebben een hele geruststelling zijn. In plaats van een dure smartphone van 600, 700 euro te moeten kopen om hun kinderen "mee" te laten zijn, kunnen zij met deze Wiki Lenny voor 99 euro een toestel kopen dat alles doet wat het moet doen, en bovendien in leuke kleurtjes verpakt is. Geen schuldgevoelens meer, en ook geen schulden bij de bank!

http://be-nl.wikomobile.com/p-Wiko-Smartphones
http://www.eldi.be/nl/smartphone-gsm
https://be.hama.com/80214/hama-externe-batterij-power-stick- ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Vremde Mirror
Je zou eigenlijk eens vaker moeten grasduinen in de Wordpress blog, want daar zijn echte pareltjes bij. Zoals deze - een satire, heel goed geschreven, soms bijtend, soms mild, maar toch altijd met een rake opmerking over onze samenleving. Het blog is trouwens al een hele tijd bezig, wat toch wel knap is, want zo gemakkelijk is het niet om het bloggen vol te houden!
[Taal: NL]

http://vremdemirror.wordpress.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: 100 graden en meer
Een blog dat helaas niet echt veel berichten plaatst. We weten allemaal hoe moeilijk het is om regelmatig te bloggen, nietwaar? Het blog draait koken, en dan vooral wat er fout kan gaan en hoe je dat kan verhelpen. Een "sos piet", maar dan met veel humor, en erg stijlvol geschreven.
[Taal: NL]

http://100gradenenmeer.nl/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Invoercalculator
Deze website is heel handig voor wie goederen wil invoeren vanuit het buitenland - uiteraard voor de particulier, maar natuurlijk ook voor bedrijven die de stap wagen om goederen in het groot willen aankopen. Bij verschillende producten moet je immers niet alleen BTW betalen bij de invoer, maar ook invoerrechten.De site leert je ook dat er niet alleen invoerrechten betaald moeten worden, maar ook inklaringskosten aan het vervoerbedrijf.
[Taal: NL]

http://www.invoercalculator.be/
geef uw reactie hier

[Tip] Beter werken met OneNote: je eigen omgeving ontwerpen
Werk je beter op een wit blad, of een blad met lijntjes of ruitjes? Het kan allemaal. Ga naar View/ Beeld, kies in het gedeelte Pagina instelling de knop Regellijnen, en selecteer de gewenste achtergrond. Je kan tevens de kleur van de pagina aanpassen.
http://www.makeuseof.com/tag/10-awesome-onenote-tips-time/
geef uw reactie hier

[Software] KITTY: PuttY kloon
WIndows all - 0,5 MB - freeware
In sommige omstandigheden heb je behoefte aan Telnet, een ouderwets protocol, maar met een directe impact. Een van de bekendste programma's om met Telnet te werken is PuTTY, maar dit is een kloon die eveneens het SSH protocol ondersteunt. En bovendien bevat hij ook nog verschillende andere functies, zoals een beveiligde verbinding met de computer waarmee je een telnet verbinding legt.

http://www.chip.de/downloads/KiTTY_70886985.html
http://www.9bis.net/kitty/?page=Welcome&zone=en
geef uw reactie hier

[Software] GeoGebra: rekenen!
Windows all - 55,7 MB - freeware
Een wiskund programma, dat niet alleen voor scholieren bedoeld is. De bedoeling is dat je geometrie, algebra en analyses leert. Je kan constructies maken met punten, vectoren, graden, kegeluitsneden enz. maken.

http://www.geogebra.org/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Je eigen publiek uitbouwen werd nog gemakkeli... 27/11
Twitter: archief niet open voor derden...... 27/11
Charted: grafieken in seconden... 27/11
Moet Google opgedeeld worden in Europa?... 26/11
Kort: E-sigaretten zijn schadelijk voor de ge... 26/11
Met het schrappen van NPAPI plug-ins naderen ... 26/11
Wildcard lanceert 'card' browser... 25/11
Netwerk van Belgacom bevatte Regin malware...... 25/11
Flickr geeft fotografen een duwtje in de rug... 25/11
Contributor: sites zonder reclame... 24/11
Meer artikels ....
Hardware
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 27/11
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 25/11
Wiko Lenny: een krachtpatser voor weinig geld... 24/11
Activity Trackers: conclusies... 20/11
Garmin Vivosmart: voor de smartphone (review)... 19/11
Mannen (en vrouw) van Safety First opgepast: ... 18/11
'Nogotofail' moet problemen met https voorkom... 14/11
Garmin Vivofit: aan alles is gedacht... 13/11
Lifetrak: Spijtig van de app... 12/11
IBM voert Twitter aan zijn Watson... 31/10
Meer artikels ....
Oor
Dindsdag podcast dag: Tech 45 #219 - Gas geve... 25/11
Tech 45 # 218: Een kleintje voor buiten... 18/11
Dinsdag Tech45 dag: #215: Vertel het ne keer ... 28/10
Dinsdag podcastdag: Tech45 #214: zo droog als... 21/10
Tech45 #213: Standaard kantoorproductiviteit... 14/10
Dinsdag Tech45 dag- # 212: Post lezen door uw... 07/10
Tech45 #211: 'Als Hendrickx niet aan een tite... 30/09
17 web tools om online quizzen en opiniepeili... 29/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 24/09
Tech45 #210: Ik heb hier geen vrouw meer... 23/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Vremde Mirror... 27/11
Hier spreekt men Nederlands: 100 graden en me... 27/11
Hier spreekt men Nederlands: Invoercalculator... 27/11
Extensies: QuickJava... 26/11
iOS7 New Tab Page... 26/11
Extensie: PDF Viewer voor Firefox... 26/11
Extensies: Search Preview... 25/11
Add-On Comptability Reporter... 25/11
Extensies: Personas plus... 25/11
Extensies: Modify Headers... 24/11
Meer artikels ....
Tip
Beter werken met OneNote: je eigen omgeving o... 27/11
Beter werken met OneNote: Visueel werken... 26/11
Beter werken met OneNote: To-Do lijstjes make... 24/11
Beter werken met OneNote: combineren met IFTT... 21/11
Beter werken met OneNote: Spreek als je niet ... 18/11
Beter werken met OneNote: linken... 13/11
Beter werken met OneNote: Toegang overal... 12/11
Windows 8: problemen met performantie... 30/10
Windows 8: problemen met de Store... 29/10
Windows 8: wat als apps niet opstarten?... 28/10
Meer artikels ....
Software
KITTY: PuttY kloon... 27/11
GeoGebra: rekenen!... 27/11
Corel Painter Essentials... 26/11
Webcam On/off: geen spiedende ogen!... 25/11
Helicon Filter: ongewenste pixels... 25/11
Productiever werken: ArtResize... 24/11
Wishdrum: overkoepelend... 24/11
Vrijdag appdag: Luisterrijk... 21/11
Vrijdag appdag: Post-it... 21/11
SequoiaView: je harde schijf bekijken... 20/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

September
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
(c)2014 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2014