| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 23/11/2017
[Nieuws]Uber maakt weer geen goede beurt met hack
[Nieuws]Facebook laat nog altijd discriminatie toe?
[Nieuws]TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert
[Tip]Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys...
[Software]Affinity Pro
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Uber maakt weer geen goede beurt met hack
Dat een bedrijf bezoek krijgt van hackers, is niet meteen goede publiciteit voor dat bedrijf. Of toch zeker niet voor de CSO, de Chief Security Officer. Wanneer je dan leest dat de CSO van taxibedrijf Uber ontslagen is na een hack, dan kan je dat wellicht ook begrijpen.

Maar er is meer aan de hand met die hack, en het toont weer eens aan dat Uber er echt wel een handje van weg heeft om alles, maar dan ook alles fout te doen op vlak van public relations. Om te beginnen is het niet zomaar een hack: het gaat om de gegevens van maar liefst 50 miljoen gebruikers, met naam, e-mailadres en telefoonnummers. Ook van 7 miljoen chauffeurs werden deze gegevens gestolen, inegrpen 600.000 rijbewijsnummers van Amerikaanse chauffeurs. En als je dan weet dat die gegevens gebruikt worden als identificatie om bijvoorbeeld een verzekering af te sluiten, dan weet je dat dit toch wel een ernstige hack is.

Bovendien ebeurde de hack al in oktober 2016, en Uber heeft de getroffen gebruikers nooit verwittigd. In de plaats daarvan sloot het een compromis af met de hackers: Uber betaalde 100.000 dollar, en in ruil zouden de hackers de data vernietigen. Zou Uber echt geloofd hebben dat de hackers niet ergens stiekem een kopietje in een safe hebben liggen?

En om die kosten een redelijke uitleg te geven in zijn boekhouding, werd die som geboekt als een 'bug bounty', een beloning uitbetaald aan hackers die een bug gevonden zouden hebben. Dat Uber hier een slechte beurt maakt, is de understatement van het jaar...

Meer bij NY Times, Bloomberg, TechCrunch.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-21/uber-conce ...
https://techcrunch.com/2017/11/21/ny-ag-schneiderman-uber-ha ...
https://www.nytimes.com/2017/11/21/technology/uber-hack.html
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook laat nog altijd discriminatie toe?
'Business ethics'. Ook in het zakendoen proberen het juiste te doen op etisch vlak. Dat lijkt nog altijd niet zo simpel. Het vorige bericht vertelde al dat Uber een grote blaam treft voor een hack uit 2016. Maar blijkbaar moeten we ook Facebook aan de oren trekken.

Het bedrijf heeft nu eenmaal een systeem om advertenties op een nauwkeurig bepaald doelpubliek te richten. Doordat Facebook zoveel weet van zijn gebruikers, kan het echt heel accuraat werken. Maar dat heeft ook zijn gevaarlijke kantjes. Is het bijvoorbeeld etisch te verantwoorden dat Facebook berichten laat richten naar etnische groepen? Dat zou bijvoorbeeld positief kunnen zijn - berichten over Chinees nieuwjaar laten richten naar mensen van Chinese afkomst.

Maar het wordt echt wel dansen op de slappe koord wanneer Facebook toelaat dat immobedrijven hun immo-zoekertjes voor bepaalde woningen enkel richten op blanken. Dat werd verleden jaar al ontdekt, maar toen beloofde Facebook beterschap.

De website ProPublica ging echter eens kijken of die beloofde beterschap er ondertussen is, en kwam tot ontstellende conclusies. De site kocht namelijk ruimte om verschillende immo-advertenties te plaatsen, en vroeg daarbij dat die niet getoond zouden worden aan bepaalde categorieŽn gebruikers zoals Amerikanen van Afrikaanse afkomst, moeders van studenten, mensen die een interesse hebben in een rolstoelhelling, joden, expats van ArgentiniŽ en Spaanssprekende mensen.

Nu moet je weten dat de VS echt wel zijn best doet om discriminatie tegen te gaan. Al de voornoemde groepen worden beschermd tegen discriminatie door de Fair Housing Act, zo vertelt de site. En volgens die wet is het illegaal om advertenties te tonen die discriminatie vertonen op basis van ras, kleur, regligie, sex, handicap, familiale satus of nationale origine. Overtredingen worden met duizenden dollars bestraft.

En toch kon Propublica zonder enige moeite zijn advertenties met die discriminerende uitzonderingen bestellen. Alleen bij de vraag om kandidaat-huurders uit te sluiten die "geÔnteresseerd zijn in islam, Sunni islam en Shia islam", duurde het wat langer - maar na 22 Minuten waren die toch ook goedgekeurd.

Het hele verhaal, en het verweer van Facebook, lees je bij ProPublica.

https://www.propublica.org/article/facebook-advertising-disc ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?
Tja, er zijn dus wel meer bedrijven die in het bejegenen van hun gebruikers niet al te eerlijk zijn. Zo lees je bij Journal Sentinel dat verschillende reizigers melden dat reissite TripAdvisor negatieve kritieken over hotels blokkeren. En dan hebben wij het net zozeer over haren in de douche of niet netjes gepoetste kamers, maar wel over ernstigere mankementen.

Zo vertelt de website van een dame die ontdekte dat de eigenaar van een restaurant, een camera verborgen had in de damestoiletten. Zij legde klacht neer bij de politie, maar las later in een krantenartikel dat de eigenaar aangeklaagd was voor zes gevallen van het stiekem filmen van vrouwen in toiletten. De dame in kwestie wilde meteen via Tripadvisor andere gebruikers waarschuwen voor deze vieze praktijken, maar zij moest vaststellen dat haar posting meteen terug verdwenen was. "Omdat die niet beantwoordde aan de richtlijnen van de website", zo vertelt JSOnline. Sindsdien hebben de dame in kwestie en haar echtgenoot een ware kruistocht ondernomen om de waarschuwing toch online te krijgen bij TripAdvisor. En na een gevecht van drie jaar heeft TripAdvisor de posting geplaatst, zo meldt JSONline. Niet als review bij het restaurant, maar op een forumpagina waar het niet meteen echt zictbaar is.

Volgens JSONline zouden sindsdien meerdere gebruikers zich aangemeld hebben met de klacht dat TripAdvisor echt negatieve punten over een restaurant of hotel wegmoffelt.

De Amerikaanse Federal Trade Commission zou nu eenonderzoek ingesteld hebben naar de zakelijke praktijekn van TripAdvisor.

https://www.jsonline.com/story/news/investigations/2017/11/2 ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Wetenschap
Zondag is het weer Dag van de Wetenschap. Een initiatief dat wil tonen dat wetenschap niet saai is, maar dicht bij ons dagelijks leven staat. Demo's, boeiende verhalen, leuke experimenten, bij bedrijven musea, doe-centra, .... dat is wat er op het menu staat!
Op de website vind je alle details van de verschillende demo's enz. die gegeven worden.
[Taal:NL]

http://www.dagvandewetenschap.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be
Je bent jong - maar je wil toch ook wel weten hoe je toekomst eruit gaat zien? En dan wel de verre toekomst, wanneer je met pensioen gaat? De Belgische overheid heeft de website Mypension.be daarvoor in het leven geroepen. Die is al een tijdje live, maar de beschikbare functies werden voortdurend uitgebreid. Zo kan je nu niet alleen je eigen pensioendossier van de "eerste pijler", het gewone pensioen, bekijken, maar ook de tweede pijler, het aanvullend pensioen. En je kan ook een raming laten maken van je pensioen dat je over 30 jaar gaat hebben - alhoewel je dat met een korreltje zout moet nemen, want tegen dan is alles immers al honderd keer veranderd!
Je hebt wel een kaartlezer nodig, en je pincode van je elektronische identiteitskaart als je wil inloggen met je eID.
[Taal:ENG]

http://www.mypension.be
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert
Binnenkort zal er in plaats van 'arm' gas, dat geÔmporteer wordt vanuit het noorden van Nederland overgeschakeld naar 'rijk' gas, afkomstig van Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Quatar en Rusland. Wat dit betekent voor de gebruiker, lees je op deze website.
[Taal: NL]

https://www.gasverandert.be/nl
geef uw reactie hier

[Tip] Benchmark testen voor onderdelen van jouw systeem
Er zijn ook specifieke tools om bepaalde componenten van jouw laptop te testen. Dat is vooral handig wanneer je denkt dat er problemen zijn. Maakt je harde schijf bijvoorbeeld vreemde geluiden? Probeer dan CrystalDiskMark voor Windows of Blackmagic Disk Speed Test voor macOS. Beiden zijn gratis en werken ook met SSD's zowel als met gewone harde schijven.
Je CPU kan je dan weer testen met Prime95.
Nog veel meer tools vind je in het artikel van Gizmodo, waarop we deze tip gebaseerd hebben.

https://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.ht ...
https://itunes.apple.com/us/app/blackmagic-disk-speed-test/i ...
http://fieldguide.gizmodo.com/simple-benchmarks-to-run-on-yo ...
geef uw reactie hier

[Software] Affinity Pro
Om te beginnen moet je natuurlijk weten waar je dit PST bestand kan vinden. Open hiervoor Outlook, en zorg dat je in Folder View staat. Klik rechts op personal Folder boveaan, en kies Properties for Personal Folder. Je ziet nu hoe groot het PST bstand is. Klik vervolgens op het tabblaadje Advanced. Nu krijg je de plaats te zien waar dit bestand zich bevindt. Bij ons is dit
C:\Users\admin\AppData\Local\Microsoft\Outlook\Outlook.pst
Ga via je Verkenner naar deze locatie om je ermee vertrouwd te maken.
Mac OS X - $34,99 - 300 MB
Voor een zacht prijsje haal je met dit programma een professionele fotobewerker in huis. Je krijgt geavanceerde tools om foto's te verbeteren, bewerken, retoucheren, en dat alles in een heel intuÔtieve interface.
Je kan ook RAW camera bestanden ontwikkelen in een werkruimte, waarbij je verschillende tools gebruiken kan.

https://fileforum.betanews.com/detail/Affinity-Photo-for-Mac ...
https://affinity.serif.com/en-us/photo/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017