| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 26/10/2017
[Nieuws]Donderdag binnenland: wifi op treinen, bancon...
[Nieuws]Google: add-ons voor Gmail en games voor Goog...
[Nieuws]Twitter geeft transparantie over politieke ad...
[Oor]Podcast: Kant en Klaar
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Bende van Nijvel
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Hoe perfect is u...
[Software]Evapp: mensenlevens redden
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Donderdag binnenland: wifi op treinen, bancontact
Vele lezers lieten ons weten dat zij het erg op prijs stellen indien wij meer nieuws zouden brengen over tech-evoluties in eigen land. En onder het motto "u vraagt, wij draaien", een kort overzicht van het voornaamste binnenlands nieuws deze week.

Om te beginnen: er komt (voorlopig) geen WIfi op de trein.
Het was een veel gehoorde verzuchting van treinreizigers: WiFi op de trein. Zo zou de reiziger tijdens een langere rit ook kunnen surfen via zijn smartphone of tablet. De nieuwe CEO van de NMBS, Sophie Dutordoir, had eerst aangekondigd dat zij er werk van zou maken, maar na het bekijken van de concrete implicaties van die Wifi, draaide zij het plan terug, omdat er grotere prioriteiten zijn op het spoor - zoals stiptere treinen.

Datanews journalist Pieterjan van Leemputten geeft haar gelijk, al is het maar omdat het erg moeilijk zou zijn om zoveel reizigers, geconcentreerd in een coupé, fatsoenlijke bandbreedte te geven. (1)

Contactloos betalen met de Bancontact app
Een tweede binnenlands bericht: voortaan kan je nog gemakkelijker betalen met je smartphone, via de Bancontact app. Je moet geen pincode meer invoeren of een QR-code scannen. Gewoon de instelling in je Bancontact app op je Android toestel aanpassen, en je kan bedragen tot 25 euro simpel betalen. Helaas niet voor wie een iPhone heeft, want Appl laat de technologie op zijn toestellen iet toe. Meer bij VRTNieuws. (2)

http://datanews.knack.be/ict/nieuws/wifi-op-de-trein-is-niet ...
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/25/contactloos-betalen- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google: add-ons voor Gmail en games voor Google Assistant
Twee berichtjes vandaag van het Google-front. Om te beginnen zal je ook add-ons van derde partijen kunnen toevoegen aan je Gmail. Dat zijn extensie waarmee je dan de functies van externe diensten rechtstreeks vanuit je Inbox gebruiken kan. Het gaat om bijvoorbeeld Asana, DocuSign, Intuit Quickbooks, Trello, Wrike. Diensten die de gewone gebruiker misschien niet zoveel zeggen, omdat zij eerder gericht zijn naar bedrijven. Het zijn in elk geval allemaal diensten die een connectie hebben met jouw mail, via bijvoorbeeld contacten, taken, enz.

De add-ons zitten in een paneel rechts van je Inbox. En meer lees je erover bij o.a. TechCrunch (1)

Het tweede bericht betreft Google Assistant, de slimme assistent van Google, noem het de tegenhanger van Siri. Google heft namelijk een reeks games en activiteiten toegevoegd aan die Assistant, zodat kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Het gaat om games met bijvoorbeeld een Disney-thema, activiteiten zoals een stoelendans, en kinderverhaaltjes voorlezen. Deze dingen kan je dus ook op de Android smartphone oproepen en Google Home, de slimme luidspreker van Google.

Het bijzondere daarbij is dat Google ook voice identificaite voor de kinderen in Assistant gestopt heeft, zodat die de stemmen van de individiuele kinderen herkennen kan en een gepast antwoord op elk van hen geven kan. Je moet dan wel voor elk kind een Family Link account aanmaken, een bijzondere Google account voor kinderen onder de 13, waarbij ouders toezicht kunnen houden over wat hun kroost uitspookt. Hierover lees je uitgebreid bij The Verge (2)

En natuurlijk kan je heel cynisch opmerken dat Google zo alles over je kinderen te weten komt, vanaf hun jonge jaren. Maar toch is het positief dat Google de moeite doet om aan kinderen te denken, én aan het ouderlijk toezicht hierbij.

https://techcrunch.com/2017/10/24/gmail-gets-third-party-add ...
https://www.theverge.com/2017/10/24/16527596/google-assistan ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter geeft transparantie over politieke advertenties
De laatste tijd is er heel wat te doen geweest over stiekeme politieke beïnvloeding via de sociale netwerken. Zowel Facebook als Twitter lagen onder vuur omdat er valse accounts geweest zouden zijn, trollen, die politieke boodschappen snel verspreidden. En omdat er advertenties geplaatst zouden zijn die via nepnieuws de opinie van de gebruiker (kiezer, in het geval van de Amerikaanse presidentsverkiezingen) beïnvloed zouden hebben.

Nu, als je het ons vraagt valt het met die advertenties op Twitter nog mee. Zoveel zie je er niet in je tijdlijn, en het label "uitgelicht" staat er altijd bij. Toch wil Twitter het zekere voor het onzekere nemen en heeft het nu aangekondigd dat het volledige transparantie wil geven over die advertenties. Bij politieke advertenties zal duidelijk vermeld worden dat het om dergelijke advertenties gaat. Campagnes en organisaties zullen duidelijk moeten maken wie eigenlijk de advertenties koopt, en hoeveel geld ervoor uitgetrokken wordt.

Twitter richt ook een "transparency center" op, met daarin een database van alle advertenties die op dat moment op het platform lopen, en extra informatie over de politieke advertenties.

Bij CNBC lees je hierover meer. Je ziet er ook afbeeldingen van hoe die labels bij politieke advertenties er gaan uitzien.

https://www.cnbc.com/2017/10/24/twitter-will-label-political ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Podcast: Kant en Klaar
Een Vlaamse podcast, van de onvolprezen radiozender Klara. En hij gaat over filosofie. Als dat niet om te smullen en likkebaarden is voor de meerwaardezoeker!

https://klara.be/kantenklaar
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Bende van Nijvel
Er was de laatste dagen heel wat te doen over de Bende van Nijvel, een naam die gegeven werd aan een bende die einde jaren 80 verschillende bloederige overvallen pleegde in de regio rond Aalst. Omdat er zoveel buitensporig geweld gebruikt werd, in verhouding tot de schamele buit, en de gansters toesloegen op plekken en momenten die erop duidden dat zij over inside rijkswacht informatie zouden moeten beschikken, deden er heel veel complottheorieën de ronde.
De website debendevannijvel.com is al die jaren de informatie blijven volgen (1). En in het licht van recente onthullingen over de mogelijke identiteit van één van de daders, heeft de VRT enkele reportages uit het verleden over de bende terug online gezet (2)(3).

http://bendevannijvel.com/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/24/panorama--het-onderz ...
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/24/panorama--het-onderz ...
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Hoe perfect is uw dialect?
Is het dialect stilaan aan het verdwijnen? Spreek jij eigenlijk wel de dialecttaal van de regio waarin je woont? En kan je de dialecten van andere regio's wel begrijpen? De voorbije week draaiden de uitzendingen van Hautekiet rond dialect. In samenwerking met de krant De Standaard werd de Dialecttest ontworpen. En als je de radio1 app op je smartphone hebt staan, kan je door rechts boven op Selfie te klikken, een selfie opnemen waarin je een zin kan zeggen in je eigen dialect. En die zelfies kan je dan weer bekijken op de Facebook pagina van Hautekiet.
Snaptet? Verstoadet? Of moetekiketnogisujtlegge?

http://playground.radio1.be/dialectparel/new_index.html
https://radio1.be/stuur-ons-jouw-dialectselfie
geef uw reactie hier

[Software] Evapp: mensenlevens redden
Deze app is een prachtig initiatief. Zoals je weet kan je met reanimatie (hartmasssage) een mensenleven redden. En wanneer er iets gebeurt, kan je in afwachting van de komst van de ambulance, al beginnen met die hartmassage. Het bloed blijft, door het kunstmatig bewegen van het hart, circuleren, en dat is erg belangrijk.
Niet iedereen heeft dat echter geleerd, niet iedereen durft het. En soms gaat er een leven verloren in de tijd tot de ambulance aankomt, terwijl er misschien mensen in de buurt waren die wél hartmassage kunnen toepassen..
Deze app wil dat verbeteren. Iedereen die kan reanimeren kan zich aanmelden. En wanneer er een noodmelding binnenloopt bij de nooddiensten, kunnen zij via de EvApp zien welke mensen in de buurt zijn, die de reanimatie al binnen enkele minuten kunnen opstarten, tot de ambulance komt.
Het is een proefproject dat momenteel al in Hoogstraten loopt.

https://www.evapp.org/
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171024_03150403
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017