| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 05/10/2017
[Nieuws]Microsoft: de Mixed Realtiy plannen
[Nieuws]Microsoft trekt de stop uit Groove Music
[Nieuws]Europa: geen belastingvoordeeltjes voor tech ...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: gevaarsymblen
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Amazone: feminis...
[Tip]Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa...
[Software]Instagram: nu ook met poll
[Software]Dropbox met nieuwe design
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft: de Mixed Realtiy plannen
Microsoft heeft tijdens een event in San Francisco wat meer concrete informatie gegeven over zijn plannen voor Mixed Reality. Op 17 oktober zal namelijk de Fall Update uitkomen van het Windows besturingssysteem, en die zal ondersteuning bevatten voor Mix Reality. In de aanloop naar die update, krijgen ontwikkelaars die werken met SteamV nu al toegang tot het Mixed Reality Platform. Zij kunnen dus hun games al testen. Gebruikers zouden tegen de feestdagen toegang krijgen tot Mixed Reality.

Samsung heeft meteen ook al aangekondigd dat het een nieuwe headset lanceert voor Windows 10, de HMD Odissey. Die bevat twee 1440x1600 AMOLED schermen en een refresh van 90hz, wat voor echt vloeiende beelden moet zorgen. Het gezichtveld bedraagt 110 graden, er zit een ingebouwde microfoon voor Cortana in, en een koptelefoon en bewegings controllers. Het toestel zou op 6 november in de winkel liggen en 499 dollar moeten komen.

Samsung is daarmee niet de enige, ook andere fabrikanten hebben al toestellen aangekondigd om Mixed Reality te beleven. Acer heeft een Mixed Reality Headset aangekondigd, Dell een Visor, HP een headset, en Lenovo een Explorer.

Een eerste game is ook al onderweg: Halo Recruit, van 343 Industries. Ook dat zou op 17 oktober verkrijgbaar zijn. Microsoft heeft nog meer plannen met VR, want het kocht Altsspace VR, een bedrijf dat o.a. de presidentiële debatten een VR tintje gaf verleden jaar. Deze overname maakt VR nog een beetje meer toegankelijk voor mensen die niet met Windows 10 werken. De Google Daydream, Gear VR van Samsung, de Oculus Rift en de HTC Vive kunnen namelijk allemaal gebruikt worden voor Altspae VR.

Op onderstaande sites lees je meer over deze aankondigingen.

https://techcrunch.com/2017/10/03/samsung-joins-microsofts-v ...
https://techcrunch.com/2017/10/03/microsofts-mixed-reality-p ...
https://www.engadget.com/2017/10/03/microsoft-buys-altspacev ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft trekt de stop uit Groove Music
Je weet het wellicht niet, maar Microsoft had ook een eigen muziekdienst. Het wou, in de jaren toen het nog een eigen MP3 speler uitbracht en een eigen Windows PHone besturingssysteem, de tactiek van Apple met iTunes volgen. Die muziekdienst is echter nooit van de grond gekomen.

In de jaren van de MP3 speler heette de muziekdienst en software nog Zune. Dat werd later omgedoopt tot Xbox Music, en nog later tot Groove Music. En die zieltogende dienst, waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt, krijgt nu de genadeslag: einde 2017 wordt hij definitief stopgezet.

Microsoft raadt alle gebruikers aan om over te stappen naar Spotify. Alle muziek die je via Groove aangekocht had en op je One Drive gezet, die zal na die datum gelukkig wel beschikbaar blijven. En wie al op voorhand zijn abonnement betaald had voor na 2017, krijgt dat geld terug.

http://www.zdnet.com/article/microsoft-to-shutter-its-groove ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Europa: geen belastingvoordeeltjes voor tech giganten en opnieuw strengere regels voor overdracht data?
De Europese Commissie laat zien dat zij haar op haar tanden heeft, en het haar menens is met het voornemen om alle landen te verplichten bedrijven op gelijke wijze te behandelen, ook op belastinggebied. Met name het feit dat in sommige landen voordelen gegeven worden aan tech giganten, om hen toch maar hun zetel te laten vestigen in dat bepaalde land, zit de EU dwars. Omdat het meestal om voordelen gaat die de eigen bedrijven in dat land niét kunnen krijgen.

Eerder werden daarvoor al Apple en Ierland veroordeeld: Ierland zou Apple onterecht een belastingvoordeel van 13 miljard dollar gegeven hebben, waarop de EU besloot dat Ierland het geld moest terugvragen van Apple. Raar maar waar: die uitspraak dateert al van augustus 2016, maar tot nu toe heeft Ierland geen aanstalten gemaakt om die som bij Apple te vragen.

Nu de EU ook Amazon op de vingers tikt, omdat het onterecht 250 miljoen euro belastingvoordeel ontvangen zou hebben, vragen velen zich af of die veroordeling wel zin heeft, als er toch geen dwang uitgeoefend wordt om het geld te incasseren... (1)

Er is nog meer nieuws van de EU. Het Ierse hooggerechtshof heeft aangekondigd dat het aan het Europees Hof van Justitie een voorlopig vonnis wil vragen over het al dan niet wettelijk zijn van de huidige regels voor uitwisseling van gebruikersdata tussen de VS en de EU. Zoals je je wellicht herinneren kan, werd de vorige regeling, de Safe Harbour, onwettig verklaard na een klacht van de Oostenrijker Max Schrems.

Daarna werd een nieuw akkoord afgesloten, maar dat wordt nu dus in twijfel getrokken. De EU vraagt zich immers af of er voldoende gedaan wordt om te voorkomen dat de data van de Europese gebruikers in handen van de Amerikaanse inlichtingendiensten zouden vallen. Het gaat dus, voor alle duidelijkheid, niet over de legitimiteit van het akkoord zelf, maar wel over de maatregelen die bedrijven nemen. Meer hierover bij Reuters (2)

http://www.businessinsider.com/amazon-fined-back-taxes-eu-20 ...
http://www.reuters.com/article/us-eu-privacy-facebook/irelan ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: gevaarsymblen
"Symbolen herkennen kan levens redden" is de ditel van deze website. En dat is waar, want niet alle producten die in een doorsnee huis staan, zijn zonder gevaar. Wat mag je wel en niet doen met een product, wat is ontvlambaar, wat niet? Een lijstje om van buiten te leren! (Bron: Alina)
[Taal:NL]

https://www.gevaarsymbolen.be/nl
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Amazone: feminisme hoog te paard
Een website die draait rond feminisme. Gelijke kansen, praatcafés, plekken waar je kan discussiëren over feminisme, inforamtie over verschillende gendergelijkheid programma's... Dat is wat je hier vindt. (Bron: Alina)
[Taal:ENG]

http://www.amazone.be
geef uw reactie hier

[Tip] Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaald nummer op je iPhone?
Krijg je soms spam sms boodschappen op je iPhone? Of wil je van bepaalde personen geen sms meer ontvangen? Dat kan. De enige voorwaarde is wel dat het nummer in kwestie in je Contactpersonen staat.
Maak nu een contact aan dat je Spam noemt (of dergelijk). Onder die naam kan je dan alle nummers opslaan van personen die je wil blokkeren. Zo blijft je lijst met wél gewenste contacten netjes.
Nu heb je verschillende methoden om deze persoon te blokkeren. Let wel: dit blokkeert zowel sms-boodschappen als telefonische oproepen van die persoon.
Methode 1: blokkeer een contact rechtstreeks vanuit de boodschap.
Dat is het simpelste: heb je zopas een boodschap ontvangen, tik dan op de "i" in de rechterbovenhoek. Tik op de naam van de persoon in dit menu. Navigeer nu naar helemaal onderaan het scherm. Daar staat "Block this caller". Tik erop, en bevestig door op "Block Contact" te tikken. En klaar!
Methode 2: heb je geen boodschap van die persoon bij de hand, dan kan je het nummer manueel blokkeren.
Ga naar INstellingen, blader naar beneden naar Messages. Tik daarop. Ongeveer drie kwart naar beneden in dit menu zal je nu bij de subsectie SMS/MMS het woord "Blocked" zien staan (Geblokkeerd in het Nederlands). Tik daarop. Je ziet nu alle geblokkeerde nummers.
Tik op Add New / Nieuw Toevoegen. Dit opent je lijst met contacten. Zoek naar de contactfiche die hoort bij het nummer dat je wil bokkeren, en tik op die naam. De persoon wordt geblokkeerd.
Verander je later van gedachte over die persoon, dan ga je via Instellingen naar Messages, en op je het Blocked menu. Tik op Edit / bewerken rechts bovenaan. Zoek naar de naam van de bepaalde persoon, en tik op het rode icoontje naast zijn naam. Bevestig door op Unblock te tikken rechts. Let wel op: je moet dit doen voor alle nummers die je van deze persoon opgeslagen hebt (werk, thuis, enz., ...)

https://www.howtogeek.com/205058/how-to-block-sms-text-or-ca ...
geef uw reactie hier

[Software] Instagram: nu ook met poll
Een nieuwe versie van INstagram, een nieuwe functie: polls. Je kan dus een foto plaatsen en daarna de mening vargen van anderen over die foto. De tool werkt zoals de gewoone stickers, dus gewoon een poll sticker verslepen naar je foto in je verhaal, en dan de vraag en mogelijke antwoorden eventueel nog aanpassen.
Een uitvoerige uitleg bij The Verge.

http://blog.instagram.com/post/166007640367/171003-polling-s ...
https://www.theverge.com/2017/10/3/16410924/instagram-polls- ...
geef uw reactie hier

[Software] Dropbox met nieuwe design
De populaire en o zo handige Dropbox, waarmee je op supersimpele manier bestanden kan delen met anderen en synchroniseren op verschillende toestellen, heeft een update gekregen. Die eigenlijk puur esthetisch is (nieuwe kleuren, nieuw lettertype), dus veel woorden zouden we er eigenlijk niet aan vuilmoeten maken. Je zal ongetwijfedl een van de dagen wel de melding krijgen dat je de update installeren kan..

https://www.theverge.com/2017/10/3/16412238/dropbox-redesign ...
https://dropbox.design/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017