| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 26/09/2017
[Nieuws]De affaire CCleaner: een doelgerichte aanval
[Nieuws]Apple Music update: gebruikersprofielen en vo...
[Hardware]Nieuw van Microsoft: Education en F1 versies ...
[Hardware]Microsoft Ignite Conferentie: Teams, SQL Serv...
[Site]Tuned Rocks: streaming
[Site]Reisbestemmingen die je (helaas) niet meer ka...
[Tip]Telenet: je privacy instellingen aanpassen
[Software]Cato: launcher voor je browser
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] De affaire CCleaner: een doelgerichte aanval
Het blijkt dat er veel meer zit achter de aanval die verleden week uitgevoerd werd via CCleaner. Zoals je je wellicht herinneren kan, waren hackers erin geslaagd in te breken op een server waarmee de updates van deze software verzonden worden. Zij vervingen een normale update door een speciale versie, die malware bevatte.

Onderzoekers hebben nu vastgesteld dat het niet zozeer de bedoeling was om gewone internauten te besmetten, maar wel om doelgericht toegang te krijgen tot de netwerken van minstens 18 grote tech bedrijven. Zij kwamen tot die conclusie door de 'command and control' server te onderzoeken, waarmee de malware contact moest leggen eens hij zijn slachtoffer besmet had.

Het gaat met name om Intel, Google, Microsoft, Akamai, Samsung, Sony, VMware, HTC, Linksys, Dlink, Cisco. Het uiteindelijke doel zou spionage zijn. Of het een aanval is, georchestreerd door een ander bedrijf of door een land (China? Rusland?) is niet bekend...

https://www.wired.com/story/ccleaner-malware-targeted-tech-f ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple Music update: gebruikersprofielen en voice commando's
Verleden week heeft Apple een update uitgebracht voor zijn Apple Music app. Een van de belangrijkste nieuwigheden is dat je voortaan ook een gebruikersprofiel kan aanmaken, zodat je publiek aan je vrienden kan tonen waarnaar je aan het luisteren bent. Net zoals bij Spotify dus, waar die gebruikersprofielen toch een van de succesformules is.

Deze nieuwigheid werd uitgerold voor de Android en iOS app, en voor de desktop. Maar de app voor Android kreeg nog wat extra aandacht: hij luistert voortaan naar commando's die je via 'OK Google' inspreekt. Je kan dus aan je Android smartphone vragen om een song te spelen, een artiest op te zoeken, of Beats 1 radio op te starten. En je Google assistent zal Apple Music openen en muziek beginnen te streamen.

Geen wereldschokkend nieuws maar wel super handig!

https://www.theverge.com/2017/9/19/16334390/apple-music-andr ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nieuw van Microsoft: Education en F1 versies van Microsoft 365
Het is eigenlijk toch typisch te noemen. Conferenties van Facebook, Apple, Google worden met veel tromgeroffel aangekondigd. Dagen op voorhand lees je waar je live streams kan bekijken van de keynotes. En wanneer Microsoft een conferentie houdt, dan hoor je er slechts achteraf over...

Maar dit terzijde. Microsoft heeft dus een conferentie gehouden in Orlando, en daar werden toch wel enkele belangrijke nieuwigheden voorgesteld. We overlopen het even kort.

Er komen twee nieuwe versies van de Microsoft 365 abonnementsformule, naast de reeds bestaande versies Enterprise en Business. Enerzijds is er Microsoft 365 Education. Dat bevat een Office pakket voor scholen, Windows 10, Enterprise Mobility + Security en Minecraft: Eduction Edition. De bedoeling van dit pakket is studenten, de scholen en faculteiten maar ook de leerkrachten en professoren samen te laten werken en dingen te creŽren.

Anderzijds is er Microsoft 365 F1. Dat is bedoeld voor 'firstline workers's. Dat zijn dus mensen die het eerste contactpunt zijn tussen een bedrijf en de klanten, die rechtstreeks betrokken zijn bij het maken van producten, die het merk vertegenwoordigen, de producten en diensten in actie zien. Een belangrijke categorie, maar die tot nu toe een beetje vergeten worden in de digitale transformatie die de bedrijven tegenwoordig ondergaan.

Het bevat Office 365, Windows 10, Enterprise Mobility + Security. Deze versie bevat extra's voor Windows 10, zoals het uitrollen en beheren van toestellen op afstand. Bovendien kan men hiermee een Windows ervaring crŽren die beperkt wordt tot bepaalde functies.

Tijdens de conferentie werden ook verschillende nieuwe toestellen voorgesteld, aan toch wel interessante prijzen: een HP Stream 14 Pro aan $275, eenAcer 1spire van 14-inch aan $299, een Acer Swift van 13 inch aan $349, een Lenovo van 14 inch aan $349.

Meerinfo bij Venturebeat en The Verge

http://venturebeat.com/2017/09/25/microsoft-365-expands-with ...
http://www.theverge.com/2017/9/25/16360046/microsoft-365-edu ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft Ignite Conferentie: Teams, SQL Server en LinkedIn
Nog meer nieuws van deze toch wel belangrijke conferentie voor ontwikkelaars. Zo heeft Microsoft aangekondigd dat Teams voortaan Skype for Business zal vervangen. De gewone gebruiker zal uiteraard nog altijd Skype kunnen blijven gebruiken, maar Microsoft wil duidelijk zijn Teams samenwerkingssoftware pushen zodat bedrijven die gebruiken voor communicatie tijdens het samenwerken aan projecten. Daarmee wil het dus ook de concurrentiestrijd met Slack nog heviger opvoeren. Meer hierover bij The Verge (1)

Het tweede bericht zal voor de doorsnee internaut koeterwaals zijn, maar voor de ontwikkelaar als muziek in de oren klinken. Voor het eerst zal nu SQL Server van Microsoft nu ook op Linux werken, zodat de ontwikkelaar kan kiezen of hij die op Windows Server of LInux draait.

Deze evolutie, zo weet Venturebeat, kadert in een strategie waarbij SQL Server niet enkel meer een database management systeem is, maar een software die gebruikt kan worden voor data anlyse, machine learning, data science. Zo zal je voortaan ook machine learning workloads op een SQL Server kunnen draaien met behulp van Python. (2)

En tot slot nog een aankondiging die wťl van belang is voor de gewone gebruiker: eindelijk(!) gaat Microsoft iets doen met LinkedIn, het sociale netwerk dat het al enkele maanden geleden ingelijfd heeft. De social graph van LInkedIn zou namelijk geÔntegreerd worden in Office 365. Een schuchtere integratie weliswaar - veel meer moet je niet verwachten dan het feit dat je de LinkedIn informatie van je collega's op het werk kan zien binnenin Office 365, zonder naar LinkedIn moet gaan. Hierover meer bij TechCrunch.

https://www.theverge.com/2017/9/25/16360072/microsoft-teams- ...
https://venturebeat.com/2017/09/25/sql-server-lands-on-linux ...
https://techcrunch.com/2017/09/25/microsoft-finally-starts-d ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Tuned Rocks: streaming
Deze website belooft het beste van het beste van YouTube te verzamelen. Dat gaat dan zowel om muziekvideo's, als tv, sportwedstrijden, nieuws en documentaires.
Heb je even wat tijd om te relaxen? Dan is dit de site die je moet bezoeken!
[Taal: ENG]

http://tuned.rocks/
geef uw reactie hier

[Site] Reisbestemmingen die je (helaas) niet meer kan bezoeken...
Deze rubriek bij de website WayFareTravel is enerzijds heel mooi, maar anderzijds in-triestig. Het gaat om reisbestemmingen die voorheen erg populair waren, maar nu helaas niet meer bezocht kunnen worden. Omdat de natuur sindsdien erg veranderd is, maar ook, en dat is het ergste, omdat oorlog hele kunstwerken, prachtige monumenten, vernietigd heeft..
Om met veel weemoed en misschien ook wat ingehouden woede te bekijken...
[Taal: ENG]

https://www.wayfairertravel.com/inspiration/faded-footprints ...
geef uw reactie hier

[Tip] Telenet: je privacy instellingen aanpassen
Verleden week hadden wij het over Telenet, en het feit dat je voortaan gepersonaliseerde reclame krijgt, op basis van de aankopen die je offline doet. Bij Computertaal staat een interessant artikel dat je vertelt hoe je van die gepersonaliseerde reclame af geraakt.
http://computertaal.info/2016/09/18/telenet-privacy-instelli ...
geef uw reactie hier

[Software] Cato: launcher voor je browser
Met deze extensie voor de Chrome browser kan je acties uitvoeren die je normalerwijze met je muis of een snelkoppeling op je klavier uitvoert. ZOals bijvoorbeeld een pagina bookmarken of de bookmark verwijderne, ťťn of meerdere tabs sluiten, een URL kopiŽren, dingen berekenen met de ingebouwde rekenmachine, tabs wijzigen en meer.

https://chrome.google.com/webstore/detail/cato/icphdcfpompgb ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017