| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 26/09/2017
[Nieuws]De affaire CCleaner: een doelgerichte aanval
[Nieuws]Apple Music update: gebruikersprofielen en vo...
[Hardware]Nieuw van Microsoft: Education en F1 versies ...
[Hardware]Microsoft Ignite Conferentie: Teams, SQL Serv...
[Site]Tuned Rocks: streaming
[Site]Reisbestemmingen die je (helaas) niet meer ka...
[Tip]Telenet: je privacy instellingen aanpassen
[Software]Cato: launcher voor je browser
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] De affaire CCleaner: een doelgerichte aanval
Het blijkt dat er veel meer zit achter de aanval die verleden week uitgevoerd werd via CCleaner. Zoals je je wellicht herinneren kan, waren hackers erin geslaagd in te breken op een server waarmee de updates van deze software verzonden worden. Zij vervingen een normale update door een speciale versie, die malware bevatte.

Onderzoekers hebben nu vastgesteld dat het niet zozeer de bedoeling was om gewone internauten te besmetten, maar wel om doelgericht toegang te krijgen tot de netwerken van minstens 18 grote tech bedrijven. Zij kwamen tot die conclusie door de 'command and control' server te onderzoeken, waarmee de malware contact moest leggen eens hij zijn slachtoffer besmet had.

Het gaat met name om Intel, Google, Microsoft, Akamai, Samsung, Sony, VMware, HTC, Linksys, Dlink, Cisco. Het uiteindelijke doel zou spionage zijn. Of het een aanval is, georchestreerd door een ander bedrijf of door een land (China? Rusland?) is niet bekend...

https://www.wired.com/story/ccleaner-malware-targeted-tech-f ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple Music update: gebruikersprofielen en voice commando's
Verleden week heeft Apple een update uitgebracht voor zijn Apple Music app. Een van de belangrijkste nieuwigheden is dat je voortaan ook een gebruikersprofiel kan aanmaken, zodat je publiek aan je vrienden kan tonen waarnaar je aan het luisteren bent. Net zoals bij Spotify dus, waar die gebruikersprofielen toch een van de succesformules is.

Deze nieuwigheid werd uitgerold voor de Android en iOS app, en voor de desktop. Maar de app voor Android kreeg nog wat extra aandacht: hij luistert voortaan naar commando's die je via 'OK Google' inspreekt. Je kan dus aan je Android smartphone vragen om een song te spelen, een artiest op te zoeken, of Beats 1 radio op te starten. En je Google assistent zal Apple Music openen en muziek beginnen te streamen.

Geen wereldschokkend nieuws maar wel super handig!

https://www.theverge.com/2017/9/19/16334390/apple-music-andr ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nieuw van Microsoft: Education en F1 versies van Microsoft 365
Het is eigenlijk toch typisch te noemen. Conferenties van Facebook, Apple, Google worden met veel tromgeroffel aangekondigd. Dagen op voorhand lees je waar je live streams kan bekijken van de keynotes. En wanneer Microsoft een conferentie houdt, dan hoor je er slechts achteraf over...

Maar dit terzijde. Microsoft heeft dus een conferentie gehouden in Orlando, en daar werden toch wel enkele belangrijke nieuwigheden voorgesteld. We overlopen het even kort.

Er komen twee nieuwe versies van de Microsoft 365 abonnementsformule, naast de reeds bestaande versies Enterprise en Business. Enerzijds is er Microsoft 365 Education. Dat bevat een Office pakket voor scholen, Windows 10, Enterprise Mobility + Security en Minecraft: Eduction Edition. De bedoeling van dit pakket is studenten, de scholen en faculteiten maar ook de leerkrachten en professoren samen te laten werken en dingen te creëren.

Anderzijds is er Microsoft 365 F1. Dat is bedoeld voor 'firstline workers's. Dat zijn dus mensen die het eerste contactpunt zijn tussen een bedrijf en de klanten, die rechtstreeks betrokken zijn bij het maken van producten, die het merk vertegenwoordigen, de producten en diensten in actie zien. Een belangrijke categorie, maar die tot nu toe een beetje vergeten worden in de digitale transformatie die de bedrijven tegenwoordig ondergaan.

Het bevat Office 365, Windows 10, Enterprise Mobility + Security. Deze versie bevat extra's voor Windows 10, zoals het uitrollen en beheren van toestellen op afstand. Bovendien kan men hiermee een Windows ervaring crëren die beperkt wordt tot bepaalde functies.

Tijdens de conferentie werden ook verschillende nieuwe toestellen voorgesteld, aan toch wel interessante prijzen: een HP Stream 14 Pro aan $275, eenAcer 1spire van 14-inch aan $299, een Acer Swift van 13 inch aan $349, een Lenovo van 14 inch aan $349.

Meerinfo bij Venturebeat en The Verge

http://venturebeat.com/2017/09/25/microsoft-365-expands-with ...
http://www.theverge.com/2017/9/25/16360046/microsoft-365-edu ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft Ignite Conferentie: Teams, SQL Server en LinkedIn
Nog meer nieuws van deze toch wel belangrijke conferentie voor ontwikkelaars. Zo heeft Microsoft aangekondigd dat Teams voortaan Skype for Business zal vervangen. De gewone gebruiker zal uiteraard nog altijd Skype kunnen blijven gebruiken, maar Microsoft wil duidelijk zijn Teams samenwerkingssoftware pushen zodat bedrijven die gebruiken voor communicatie tijdens het samenwerken aan projecten. Daarmee wil het dus ook de concurrentiestrijd met Slack nog heviger opvoeren. Meer hierover bij The Verge (1)

Het tweede bericht zal voor de doorsnee internaut koeterwaals zijn, maar voor de ontwikkelaar als muziek in de oren klinken. Voor het eerst zal nu SQL Server van Microsoft nu ook op Linux werken, zodat de ontwikkelaar kan kiezen of hij die op Windows Server of LInux draait.

Deze evolutie, zo weet Venturebeat, kadert in een strategie waarbij SQL Server niet enkel meer een database management systeem is, maar een software die gebruikt kan worden voor data anlyse, machine learning, data science. Zo zal je voortaan ook machine learning workloads op een SQL Server kunnen draaien met behulp van Python. (2)

En tot slot nog een aankondiging die wél van belang is voor de gewone gebruiker: eindelijk(!) gaat Microsoft iets doen met LinkedIn, het sociale netwerk dat het al enkele maanden geleden ingelijfd heeft. De social graph van LInkedIn zou namelijk geïntegreerd worden in Office 365. Een schuchtere integratie weliswaar - veel meer moet je niet verwachten dan het feit dat je de LinkedIn informatie van je collega's op het werk kan zien binnenin Office 365, zonder naar LinkedIn moet gaan. Hierover meer bij TechCrunch.

https://www.theverge.com/2017/9/25/16360072/microsoft-teams- ...
https://venturebeat.com/2017/09/25/sql-server-lands-on-linux ...
https://techcrunch.com/2017/09/25/microsoft-finally-starts-d ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Tuned Rocks: streaming
Deze website belooft het beste van het beste van YouTube te verzamelen. Dat gaat dan zowel om muziekvideo's, als tv, sportwedstrijden, nieuws en documentaires.
Heb je even wat tijd om te relaxen? Dan is dit de site die je moet bezoeken!
[Taal: ENG]

http://tuned.rocks/
geef uw reactie hier

[Site] Reisbestemmingen die je (helaas) niet meer kan bezoeken...
Deze rubriek bij de website WayFareTravel is enerzijds heel mooi, maar anderzijds in-triestig. Het gaat om reisbestemmingen die voorheen erg populair waren, maar nu helaas niet meer bezocht kunnen worden. Omdat de natuur sindsdien erg veranderd is, maar ook, en dat is het ergste, omdat oorlog hele kunstwerken, prachtige monumenten, vernietigd heeft..
Om met veel weemoed en misschien ook wat ingehouden woede te bekijken...
[Taal: ENG]

https://www.wayfairertravel.com/inspiration/faded-footprints ...
geef uw reactie hier

[Tip] Telenet: je privacy instellingen aanpassen
Verleden week hadden wij het over Telenet, en het feit dat je voortaan gepersonaliseerde reclame krijgt, op basis van de aankopen die je offline doet. Bij Computertaal staat een interessant artikel dat je vertelt hoe je van die gepersonaliseerde reclame af geraakt.
http://computertaal.info/2016/09/18/telenet-privacy-instelli ...
geef uw reactie hier

[Software] Cato: launcher voor je browser
Met deze extensie voor de Chrome browser kan je acties uitvoeren die je normalerwijze met je muis of een snelkoppeling op je klavier uitvoert. ZOals bijvoorbeeld een pagina bookmarken of de bookmark verwijderne, één of meerdere tabs sluiten, een URL kopiëren, dingen berekenen met de ingebouwde rekenmachine, tabs wijzigen en meer.

https://chrome.google.com/webstore/detail/cato/icphdcfpompgb ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017