| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 22/09/2017
[Nieuws]Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle...
[Nieuws]Better Together gaat live voor Minecraft
[Hardware]Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme...
[Hardware]Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (...
[Site]Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)
[Site]Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture
[Tip]Werken met Waze 5: een andere stem
[Software]Vrijdag appdag: Prisma
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle Center
Wanneer je een knop op "uit" zet, dan verwacht je dat datgene wat voorheen op "aan" stond, nu uit is, toch? Wanneer je in het controlecenter van jouw smartphone de WiFi uit zet, dan verwacht je dat die uit is, toch?

Wel, in het nieuwe iOS11 staat je dan een verrassing te wachten. Want de WiFi is dan uit, maar niet echt. En datzelfde geldt voor Bluetooth. Dat doet Apple natuurlijk niet om jou te pesten, of omdat het snode plannen heeft. Neen, dat is gewoon omdat het die verbinding heeft voor bepaalde functies en toestellen. Daarbij gaat het om AirDrop, AirPlay, Apple Pencil (het slimme pennetje voor de iPad Pro), de Apple Watch, en om functies zoals Handoff en Instant Hotspot die ervoor moeten zorgen dat instellingen van je ene toestel naar het andere overgezet worden, of om diensten die gebruik maken van jouw locatie.

Misschien begrijpelijk, maar het kan niet op veel begrip rekenen van de gebruikers. Wanneer zij WiFi of Bluetooth afzetten, dan is dat om een bepaalde reden, zoals om batterij te sparen, of gewoon uit veiligheid - om te voorkomen dat het toestel automatisch contact zou leggen met onbetrouwbare WiFI netwerken.

Gelukkig bestaat er nog degelijk wel een mogelijkheid om WiFi en Bluetooth uit te zetten. Maar daarvoor moet je IN je instellingen duiken en daar de schuifknop verzetten - wat niet meteen gebruiksvriendelijk is. Gemor dus!

https://thenextweb.com/apple/2017/09/21/ios-11s-control-cent ...
https://www.macrumors.com/2017/09/20/bluetooth-wifi-not-disa ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Better Together gaat live voor Minecraft
Minecraft blijft populair, en daarom heeft Microsoft (dat nu eigenaar is van Minecraft) bedacht dat je deze game op alle mogelijke platformen zou moeten kunnen spelen. Daarvoor werd de technologie Better Together bedacht, waardoor de toegang tot servers van derden gestroomlijnd wordt, en het game hetzelfde wordt op allerlei platformen.

Het is dus de bedoelling dat je het game kan spelen op de Xbox One, op Windows 10 - en dat is deze week uitgerold. Normaal gezien zou ook Switch van Nintendo in het platform opgenomen worden, maar dat is voorlopig even uitgesteld. Er zouden ook gesprekken zijn met Sony, maar voorlopig zit het er niet in dat de PS4 versie van Minecraft zal samenwerken met de Xbox of Switch edities, zo vertelt Engadget.

Minecraft is trouwens niet het eerste game waarbij spelers met een Switch het kunnen opnemen tegen spelers met een Xbox One. Ook bij het game Rocket League zou dat het geval zijn, aldus Engadget. Sony blijft echter weigerachtig staan om zijn ecosysteem (en zijn Playstation) open te zetten voor andere platformen...

https://www.engadget.com/2017/09/20/minecraft-cross-play-xbo ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme bril, en probleem met suggesties
Google Chrome is een van de populairste browsers op de desktop, maar het feit dat je op de iOS mobiele toestellen de standaard browser niet kan wijzigen, heeft tot nu toe verhinderd dat hij echt doorgedrongen is op het mobiele toestel. Met deze specialie versie van Chrome voor iOS heb je echter een goed alternatief voor Safari, en de browser synchroniseert bovendien met de desktop client.
Het valt niet te ontkennen dat Amazon van een online boek- en platenzaak uitgegroeid is tot een grote tech speler, ook op vlak van hardware. Het begon met zijn Kindle, de e-reader die tot een heuse tablet omgevormd werd. Het grootste succes heeft Amazon tot nu toe echter met zijn Amazon Echo, de assistent voor de huiskamer, met de befaamde Alexa aan boord, de intelligente software die gesproken commando's kan ontvangen.

Het belijkt nu dat Amazon die Alexa software nog in andere toestellen wil toepassen. Het bedrijf van Jeff Bezos zou aan het werken zijn aan een slimme bril, die draadloos verbonden zou zijn met je smartphone. Hij zou erg lijken op een gewone bril zodat hij comfortabel op je neus zit. Maar er zou wel een geluidsysteem aan zitten dat het geluid via de beenderen in je hoofd geleid, zodat je Alexa kan horen zonder dat je een koptelefoon in je oren moet stoppen.

Amazon zou, volgens de Financial Times, ook nog werken aan een camerasysteem voor de beveiliging van je huis. Die camera zou een internetverbinding hebbben, en ingepast worden in het Echo systeem, zodat je de video kan bekijken op de Echo Show, de versie van de Echo die ook een scherm bevat. Een van deze producten of beiden zouden nog voor het einde van dit jaar op de markt komen (in de VS uiteraard). (1)

Er is nog nieuws van Amazon. Want een van de redenen waarom het bedrijf zo'n furore gemaakt heeft, is het feit dat het enkele heel slimme patenten heeft. Denk aan het one-click systeem, waarbij je met ťťn klik iets koopt en niet meer langs de kassa moet om af te rekenen. Een tweede systeem is dat van de suggesties: je koopt iets, en je krijgt de suggestie "andere klanten kochten ook dit en dat". Ooit begonnen bij zijn boekhandel, heeft Amazon dit door zijn hele productenlijn doorgetrokken.

Een Britse reportage bracht echter aan het licht dat de algoritmes van deze technologie wel een heel bijzondere combinatie toonden: zoek je naar een bepaald product, dan zouden automatisch ingrediŽnten getoond worden voor het vervaarigen van een bom "die vaak samen gekocht werden". Met andere woorden: terroristen-in-spe krijgen zo wel de pap in de mond...

Meer hierover bij de New York Times.(2)

https://www.ft.com/content/d7862042-9d9a-11e7-8cd4-932067fbf ...
https://www.nytimes.com/2017/09/20/technology/uk-amazon-bomb ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (alarm, deurbel en camera)
Elders in deze editie kon je lezen dat Amazon uitkomt met een slimme camera, waarvan je het beeld kan bekijken op de Echo met scherm. Maar blijkbaar lijkt dit een lucratieve markt te zijn, want ook bij Nest kan je een dergelijke aankondiging lezen.

Even ter herinnering: Nest was het bedrijf dat als een van de eersten een slimme thermostaat uitbracht, om je verwarming op intelligente manier te regelen, per kamer in je huis. Nadien werd het opgekocht door Alphabet, het bedrijf dat alle Google diensten overkoepelt. En nu heeft Nest dus nog meer slimme producten aangekondigd voor jouw huis.

Het gaat met name om Nest Secure, een alarmsysteem, plus Nest Heloo, een videodeurbel, en Nest Cam IQ, een bewakingscamera die je buiten ophangt. Het alarmsysteem bestaat uit een alarm, een klavier, een bewegingssensor en een "vriendelijke stem". Het startpakket bevat ook een of meerdere Nest Detects - dat zijn sensoren die op batterijen werken, en die beweging maar ook een open of sluiten beweging kunnen ontdekken. Met andere woorden: bevestig dit op een venster, en de sensor zal 'voelen' wanneer het venster geopend of gesloten wordt. En tot slot bevat het pakket ook de Nest Tag, een hanger die je aan een sleutelring kan hangen en waarmee je het alarmsysteem kan activereren of uitzetten zonder code.

De Nest Hello deurbel bestaat uit een slime videocamera, die kan detecteren wanneer er een persoon voor de deur staat, je een waarschuwing met een opname kan zenden. Via een app kan je met een vriend die komt aanbellen wanneer jij niet thuis bent, even praten.

De Nest Cam IQ tot slot is een beveiligingscamera voor buiten, en dus waterdicht. Hij zou bestand zijn tegen sabotage, maar kost je wel wat centjes (349 dollar per stuk)

En natuurlijk is dit alles heel mooi vormgegeven, want dat is eigenlijk waardoor de Nest thermostaat zo hard opviel toen hij uitkwam: zijn strakke design.

Meer bij Pocket-Lint

http://www.pocket-lint.com/news/142312-nest-has-a-new-alarm- ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)
Binnenkort is het weer zover: dan hangt heel Vlaanderen aan zijn scherm gekluisterd voor de hilarische maar ook super spannende kwis De Slimste Mens ter Wereld. En zoals gewoonlijk werd er een grappig filmpje gemaakt om je al een voorsmaakje te geven...
[Taal: NL]

http://newsmonkey.be/article/82194
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture
Google is niet alleen een zoekmachine die je naar content voert die door anderen gemaakt werd, maar het heeft ook enkele projecten waarbij het zelf content aanmaakt. Zo bijvoorbeeld dit artikel, verschenen in de reeks Arst & Culture, waarin met oude foto's eer betoond wordt aan de musical West Side Story.
Google heeft trouwens een app voor Android en iOS, waarin je nog meer kan genieten van deze culturele hoogstandjes!
[Taal: ENG]

https://www.blog.google/topics/arts-culture/somethings-comin ...
https://www.google.com/culturalinstitute/beta/project/west-s ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.and ...
geef uw reactie hier

[Tip] Werken met Waze 5: een andere stem
Vind je de standaard stem van je Waze app maar zo-zo, dan kan je die veranderen. Er zitten standaard zelfs heel grappige stemmen in, onder andere van Mister T van het A-team. Hiervoor ga je naar Instellingen > Voice Language. Je vindt er een rijke keuze stemmen, ook in verschillende talen. Waze zal vaak promoties hebben voor bepaalde stemmen, bijvoorbeeld van films die net uitgebracht zijn.
https://www.pcworld.com/article/3217349/mobile/waze-app-how- ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Prisma
Een pracht van een initiatief. Deze app, voorlopig enkel voor Android, laat toe om persoonlijke herinneringenn familieverhalen en allerlei beeldmateriaal toe te voegen aan de digitale content die al op de app staat. De bedoeling is dat mantelzorgers gemakkelijker terug contact kunnen leggen met personen met dementie. Meer uitleg op de site van erfgoedsite Bieterf en de site van de app zelf.
http://www.bieterf.be/projecten/de-prisma-app-en-verteldoos- ...
https://www.prisma.care/
https://play.google.com/store/apps/details?id=care.prisma.fa ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017