| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 21/09/2017
[Nieuws]iOS 11: een review, en een waarschuwing
[Nieuws]Nieuw bij Twitter: Populair
[Hardware]Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H...
[Site]Nuzzel: nieuws ontdekken
[Tip]Werken met Waze: snelheidsmeter
[Software]Neon Chrome: game voor Android
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] iOS 11: een review, en een waarschuwing
Ben je de trotse bezitter van een iOS toestel, dan zal het een van de dagen zover zijn: je toestel zal updaten naar iOS 11. En daarbij moet je toch wel even oppassen. Want dit is een heel belangrijke update - want in deze nieuwe versie wordt de ondersteuning van 32-bits apps stopgezet. En helaas zijn niet alle apps reeds aangepast aan het 64 bits besturingssysteem.

Best controleer je nu al even welke apps er op jouw systeem niet aangepast zijn. Dan kan je een gegrond besluit nemen of je al dan niet de overschakeling maakt naar het nieuwe OS. Want als er apps zijn die echt belangrijk zijn voor jou, en die nog altijd 32 bits zijn, dan doe je er misschien best aan om de update even uit te stellen.

Zo controleer je de apps: ga naar Instellingen > akgeleeb > Over > Applicaties. Daar zie je nu een lijst met de apps die niet meer zullen werken. Zie je geen enkele app, dan ga ja uiteraard geen probleem hebben.

Wat gebeurt er met de apps die niet compatibel zijn? Apple verwijdert die niet van jouw toestel, maar de apps zullen gewoon niet meer opgestart kunnen worden. Tot de maker een update uitbrengt, en jij weer gelukkig kan zijn :) (1)

Nu we dit hoofdstuk achter de rug hebben, toch nog even terugkomen op wat iOS 11 eigenlijk voor nieuwigheden brengt. Om te beginnen: deze update wordt uitgerold naar zowel de iPHone (vanaf 5s), iPad (alle modellen) en iPod (iPod Touch 6e generatie). Kort samengevat brengt deze update een verbetering aan Sire, en bevat hij de Files app waarmee je gemakkelijk kan bladeren op de bestanden op je toestel, in combinatie met de nieuwe iPad dock. Verder zijn er nieuwe effecten voor Live Photo, en de functie die ervoor zorgt dat je niet gebeld wordt terwijl je aan het rijden bent. Erg veel aandacht moet je in elk geval schenken aan de ARKit, waarmee je AR content kan bekijken.

Bij Ars Technica vind je een erg, erg uitgebreide bespreking, die Ólle punten bespreekt. Je moet er wel een tasje koffie bij nemen, want het artikel is lang :-)

https://betanews.com/2017/09/19/apps-wont-work-ios-11/
https://venturebeat.com/2017/09/19/apple-starts-rolling-out- ...
https://arstechnica.com/gadgets/2017/09/ios-11-thoroughly-re ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuw bij Twitter: Populair
Twitter heeft een nieuwe optie uitgebracht in zijn apps voor Android en iOS: Popular Articles. Deze functie doet exact wat de naam voorspelt: hij geeft je een lijst met verhalen waarover de mensen die jij volgt op dat moment aan het tweeten zijn. Het toont ook links naar artikels die populair zijn op de plek waar jij je bevindt. De optie zit in het tabbladje Explore.(1)

Buzzfeed vergelijkt tussen haakjes deze nieuwe optie met Nuzzel, een app die wij nog niet kenden maar blijkbaar ook hetzelfde doet: de populairste trends eruit halen zodat je twitterfeed een beetje ontlast wordt van alle geroezemoes en bagger waarmee die soms gevuld is. Tijd om Nuzzel eens te ontdekken? In onze Software rubriek vind je de links.

Nog een klein berichtje tussendoor over Twitter: het maakte enkele cijfers bekend, die moeten aantonen dat het wel degelijk optreedt tegen ongewenste content. In de eerste helft van 2017 heeft het 300.000 accounts verwijderd omdat die terrorisme zouden promoten. 75% daarvan werd preventief verwijderd - dus nog voor die een eerste tweet de wereld instuurden. Bij Reuters vind je meer over dit bericht. (3)

https://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/twitter-builds-a-nuz ...
http://www.reuters.com/article/us-twitter-suspensions/twitte ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel XL en Pixel2, en Home Mini
Op 4 oktober houdt Google een evenement in San Francisco, waarop het verschillende nieuwigheden zal voorstellen. De website Droid-Life kon echter al de hand leggen op informatie over die nieuwigheden - een bericht dat dus nog niet door Google zelf bevestigd werd, en dat we dus onder enig voorbehoud moeten meegeven.

Om te beginnen komt er een Google Home "mini". Deze kleinere versie van de Google Home, de tegenhanger van de Amazon Echo, zou verkrijgbaar zijn in zachte pasteltinten. Hij kan je aan dingen herinneren, nieuws voor je ophalen, en allerlei andere dingen via de Google Assistant aan boord. Het toestel zou slechts $49 kosten. (1)

Een tweede toestel zou de Google Pixelbook zijn. Dat is een versie van de Chromebook die je kan omvormen tot een tablet, door het scherm te draaien. Dit zilvergrijze toestel zal verkrijbaar zijn in versies met 128, 256 en 512 GB opslagruimte, aan resp. 1.199, 1.399 en 1.749 dollar. Het bijzondere is dat Pixelbook Pen (apart te kopen aan $99), waarmee je dus op het scherm kan 'schrijven' of dingen aanraken. (2)

En dan zijn er tot slot nog twee nieuwe smartphones: de Pixel 2 en Pixel 2 XL. De 'gewone' Pixel 2 wordt gemaakt door HTC en zal in 3 kleurtjes verkrijgbaar zijn: Kinda Blue, Just Black en Clearly White. Prijs: 649 dollar voor 64 en 749 dollar voor 128 GB opslagruimte. (3) De Pixel XL van zijn kant wordt gemaakt door LG, en komt in een zwart/wit of zwart/wat combinatie. hij is uiteraard groter, en kost ook duurder: 849 of 949 dollar naargelang je een 64 of 128 GB model wil (4). Van alle toestellen vind je foto's in de artikels hieronder vermeld.

http://www.droid-life.com/2017/09/19/google-home-mini-exclus ...
http://www.droid-life.com/2017/09/19/google-pixelbook-chrome ...
http://www.droid-life.com/2017/09/19/google-pixel-2-kinda-bl ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes
Verleden week kon je in het edito van de wekelijkse nieuwsbrief lezen, hoe het weekend begonnen was met een heerlijke wandeling in de bossen, samen met onze jong hond. Naar aanleiding van die wandeling bezochten wij enkele websites, op zoek naar plekken waar je de hond vrij mag laten lopen, en met liefst nog wat water in de buurt zodat zij bij mooi weer een plons kan maken (en gemakkelijk terug op het droge kan!)
Een van de sites die we bij deze zoektocht tegenkwamen, was Wandelroutes.org. Duidelijke routes, met vermelding van het soort wandeling (stadswandeling, gps...). Je ziet de route uitgetekend op een landkaart, en kan hem ook downloaden als PDF. Pas echter wel op, want sommige "download" links verwijzen naar een (betalende) software, en niet naar het plan om te downloaden!
Als voorbeeld deze wandeling in het natuurdomein Averegten, in onze woonplaats. Wandelroutes verwijst naar wandelingen van RouteYou.

http://www.wandelroutes.org/wandelen/gemeente/Heist-op-den-B ...
https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4243966/wandelrout ...
https://www.routeyou.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park Hoge Kempen
Een andere website die we tegenkwamen -we waren nu eenmaal op zoek naar routes in de buurt- is die van Natonaal Park Hoge Kempen. Ook hier heel veel wandelroutes, maar niet online te downloaden, wel via de webshop te kopen en dan op de vertrouwde ouderwetes manier als stafkaart in je brievenbus te krijgen. De plannen zijn echt wel schappelijk geprijsd (vanaf 1 euro per stuk).
https://www.wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel/nationaal-park ...
http://www.nationaalparkhogekempen.be/
geef uw reactie hier

[Site] Nuzzel: nieuws ontdekken
Op Twitter is er heel veel geroezemoes, je moet vaak door een hele berg berichten die je eigenlijk alleen maar afleiden, om aan het echte nieuws te komen. Deze app wil een persoonlijke manier aanbieden om nieuws te ontdekken. Je kan er ook een nieuwsbrief krijgen met geselecteerde artikels, aangepast aan jouw interesses.
http://nuzzel.com/
https://itunes.apple.com/us/app/nuzzel-news-newsletters-for- ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nuzzel.and ...
geef uw reactie hier

[Tip] Werken met Waze: snelheidsmeter
Weet je van jezelf dat je een zware voet hebt, en de neiging hebt om gemakkelijk het gaspedaal iets te ver in te drukken? Dan kan je aan Waze vragen om een waarschuwing te geven wanneer je te snel rijdt. Bij Instellingen > Speedometer kan je instellen hoe Waze je moet waarschuwen. Standaard is Waze zo ingesteld dat de maximum snelheid van het gebied waarin je rijdt weergegeven wordt, en krijg je een waarschuwing wanneer je die limiet met X km/u overschrijdt.
Opgelet: het is mogelijk dat deze optie niet in alle landen werkt.

https://www.pcworld.com/article/3217349/mobile/waze-app-how- ...
geef uw reactie hier

[Software] Neon Chrome: game voor Android
Een shooter game voor Android, gemaakt door de ontwikkelaars van het knappe Crimsonland. Het bijzondere is dat de levels willekeurig gegnereerd worden, en dat je heel wat opties hebt om dngen aan te passen. Het game kost $9,99.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.the10tons. ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017