| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/09/2017
[Nieuws]Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ...
[Nieuws]EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va...
[Nieuws]Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo...
[Site]Ukelele spelen
[Site]Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan
[Site]Session Manager (Chrome extensie)
[Tip]Werken met Waze 3: benzinestations
[Software]J. River Media Center
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook het nieuwe Apple File System
Toch een beetje teleurstelling bij de Apple-gebruikers. De iPhone X komt er nog niet meteen aan. En de nieuwigheden die beloofd zijn in het nieuwe iOS zijn ook nog niet voor direct, zo weet MacRumors.

Om te beginnen Apple Pay Cash. Dat is een systeem waarbij je gemakkelijk rechtstreeks geld kan sturen naar vriednen en familie, vanuit Messages. Je kan ook aan Siri opdracht geven om iemand te betalen, via de krediet- of bankkaart die je in je Apple Wallet hebt zitten. Het geld dat je ontvangt komt op de nieuwe Apple Pay Cash kaart, en kan je meteen terug uitgeven.

Welnu, eerst was gedacht dat Apple Pay Cash in de nieuwe versie van het iOS 11 en WatchOS 4 zou zitten. Maar volgens een bericht van Apple zouden die pas beschikbaar zijn "deze herfst, bij een update van iOS 11 en WatchOS4". Dus nog even geduld.

Nog een andere teleurstelling: het nieuwe Apple File System, het bestandssysteem waardoor je, net als bij Windows gebruikers, gemakkelijker kan bladeren doorheen de inhoud van je schijf. Het zou een onderdeel moeten vormen van het macOS High Sierra, dus het besturingssysteem voor desktop computers. Nu heeft MacRumors echter veernomen dat APFS enkel zal werken met Macs die enkel Flash geheugen hebben, en dus niet de iMacs en Mac minis die een Fusion Drive hebben. Blijkbaar zou het APFS niet compatibel zijn met deze drives. Pech...

https://www.macrumors.com/2017/09/18/apple-pay-cash-future-u ...
https://www.macrumors.com/2017/09/18/apple-files-system-no-f ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren van DRM in de browser
De Electronic Frontier Foundation, een organisatie die de burgerrechten op het internet wil beschermen, heeft een open brief geschreven aan W3C, de organisatie die de standaards voor internet browsers bepaalt. EFF kan zich namelijk niet verzoenen met het feit dat W3C ingegaan is op de druk van contentmakers om toe te staan dat DRM ingebouwd wordt in de browsercodes, dit ondanks grote bezwaren van het EFF.

Door deze DRM zou de macht om te bepalen wat er in de browser gebeurt niet meer in handen van de gebruiker liggen, maar in handen van derde partijen, zoals de makers van de DRM standaard. Eerder het EFF een soort compromis voorgesteld dat de DRM van W3C niet gebruikt zou kunnen worden om legitieme activiteiten tegen te houden, zoals research of wijzigingen aan content.

Dit voorstel werd echter door W3C verworpen, waarna de befaamde Cory Doctorow een open brief geschreven heeft, namens het EFF, aan W3C. Die vind je op onderstaande link. De tweede link verwijst naar Ars Technica, waar je meer informatie vindt over DRM voor HTML5.

https://www.eff.org/deeplinks/2017/09/open-letter-w3c-direct ...
http://arstechnica.com/gadgets/2017/09/drm-for-html5-publish ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefoonnummers, e-boeken in je bibliotheek en suggesties bij iOS app
Drie nieuwe functies die Google aanbiedt in zijn verschillende apps en webdiensten. Sommige daarvan zullen nog niet meteen in ons eigen landje werken, maar we moeten de moed niet opgeven dat zoiets ooit wél het geval zal zijn!

Om te beginnen: in de nieuwe zoek-app voor iOS toestellen, wil Google de gebruiker verleiden om in die app te blijven en daar zijn informatie te blijven halen. Wanneer je iets opzoekt, zal je namelijk ook suggesties geven voor andere artikels over het ondwerp dat je opzocht, of content die verwant is met wat je opzoekt. Die suggesties komen onderaan het scherm te staan.

Meer hierover bij Engadget, dat erbij vertelt dat deze optie enkel beschikbaar is in de VS, maar dat Google beloofd heeft dat het ook in andere talen en in andere landen zal uitkomen (1)

Een tweede update betreft dan weer Gmail. Dat heeft een update uitgebracht aan zijn Gmail app die een functie beschikbaar stelt (het herkennen van telefoonnummers), waarvan je je afvraagt: hoe is het mogelijk dat dit nog niet eerder bestond? Vooral wanneer je weet dat de functie bijvoorbeeld al veel langer in sms-boodschappen mogelijk was.

Bij Gmail gaat het echter om meer dan enkel telefoonnummers. Adressen, telefoonnummers en email adressen worden omgevormd tot aanklikbare links bij zowel Gmail en Inbox by Gmail op Android en iOS. Meer bij Mashable (2)

Een derde nieuwigheid tot slot is nog niet beschikbaar in ons landje, maar zou naar onze mening erg welkom zijn voor vele internauten. Wanneer je zoekt naar een boek, dan zou Google ook de optie bieden om dit boek te lenen als e-boek in de bibliotheek in je buurt. Daarbij zou jij in de instellingen moeten aanduiden wat de bieb is die het dichtst bij jou in de buurt is.

Beperkt dat de rol van de bibliotheek dan niet nog meer, zal je vragen? Misschien wel, als je de fysieke handelingen bekijkt (het uitlenen van fysieke boeken, het terugstoppen in de rekken wanneer de boeken terug binnengebracht wordt). Maar anderzijds hebben de medewerkers van de bibliotheek meer tijd om hun creativiteit aan het werk te zetten om bij de lezers interesse op te wekken voor bepaalde boeken - in de bieb via speciale acties, online via pagina's op te zetten op de site van de bieb.

Over deze mogelijkheid in de VS lees je meer bij Cybermark.(3)

https://www.engadget.com/2017/09/19/google-related-articles- ...
http://mashable.com/2017/09/19/gmail-update-address-phone-nu ...
http://feeds.searchengineland.com/~r/searchengineland/~3/jOy ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Ukelele spelen
Toegegeven, de ukelele is niet een instrument dat je vaak zal tegenkomen in een doorsnee orkest. Maar toch is het, door zijn eenvoud, een instrument dat een bepaald cachet kan geven aan een zanger of band. Deze website wil je via interactieve lessen leren hoe je het insturment moet stemmen en bespelen.
[Taal: ENG]

http://www.ukeschool.com/
geef uw reactie hier

[Site] Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan
Een handige infographic die je stap voor stap vertelt hoe je zelf jouw motorfiets onderhouden kan: hoe je de olie ververst, de filter vervangt, de bandenspanning controleert alsook de slijtage ervan, de batterij in beste conditie houdt, en veel meer. Om af te printen en in je garage te hangen!
[Taal:ENG]

https://i.redd.it/5s18je7t1amz.png
geef uw reactie hier

[Site] Session Manager (Chrome extensie)
Deze extensie voor je Chrome browser is erg handig. Je kan hiermee namelijk de tabs opslaan waaraan je werkte toen je de browser sloot, en die daarna automatisch terug herladen op een later moment.
Je kan ook groepen tabs aanmaken die je met één klik opent - zoals een groep sites die je elke ochtend bezoekt.

https://chrome.google.com/webstore/detail/session-manager/bb ...
geef uw reactie hier

[Tip] Werken met Waze 3: benzinestations
De benzinemeter begint gevaarlijk te zakken? Dan kan je met Waze gemakkelijk een benzinestationi vinden. Wanneer je al een route uitgestippeld hebt, dan tik je op de plek vn bestemming, en kies je Add a stop. In het volgende scherm tik je op het icoontje van een benzinestation. Dat zou een lijst moeten oproepen van de benzinestations onderweg. In de VS vind je dan ook de prijzen die in het station gerekend worden, maar mogelijk is dat een optie die hier niet werkt.
Heb je een favoriet merk van benzine? Dan kan je Waze vertellen dat je het liefst benzinestations van dat merk ziet. Ga naar Instellingen, en onderaan tik je dan op Gas Stations & Prices.

https://www.pcworld.com/article/3217349/mobile/waze-app-how- ...
geef uw reactie hier

[Software] J. River Media Center
Deze software voor Windows (shareware - $40.00) biedt je een eenvoudige en efficiënte manier om jouw muziek en andere mediabestanden op jouw computer centraal te verzamelen, te organiseren en af te spelen. Ook internet radio kan je erin opnemen. Een CD maken om in je auto af te spelen kan ook - maar wie doet dat nog tegenwoordig, in het tijdperk van MP3 players en streaming muziek?
https://fileforum.betanews.com/detail/J-River-Media-Center-f ...
http://www.jrmediacenter.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017