| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 18/09/2017
[Nieuws]Face ID: toch nog veel vragen
[Nieuws]Wie wil in 's hemelsnaam een iPhone 8?
[Nieuws]Autoplay van videogeluid: goed en slecht nieu...
[Site]Windy: hoe waait de wind?
[Site]Spotcrowd: camera's bekijken
[Site]Machine Learning: informatie
[Site]Werken met Waze 1: op tijd vertrekken
[Software]4cards: taal leren
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Face ID: toch nog veel vragen
Verleden week kon je lezen hoe Apple tijdens zijn persconferentie de nieuwe iPhone X voorgesteld heeft, waarvan de meest opvallende nieuwigheid "Face ID" is. Via driedimensionale gelaatsherkenning zou je voortaan niet meer je vinger op de home-button van je toestel moeten leggen (want die is nu verdwenen!) maar zou het toestel je gezicht herkennen om je toestel te ontgrendelen.

Daarover zijn toch nog heel wat vragen. Zo blijkt dat de daad zelf van het ontgrendelen toch wat meer stappen vergt dan bij de Finger ID. Bij die laatste ontgrendelt het scherm zich automatisch zodra je de home button aanraakt. Bij Face ID zou je toestel eerst jouw gezicht scannen, en daarna zou je het, volgens verschillende berichten, nog eens naar boven moeten swipen. Minder intuÔtief, en dus ook trager dan Finger ID.

Anderen wijzen er dan weer op dat deze authenticatiemethode minder veilig is, omdat de politie gewoon het toestel voor jouw gezicht moet houden om je toestel te ontgrendelen, als zij de inhoud ervan wil bekijken. Apple wijst er echter op dat je op het toestel kan 'knijpen' (tegelijkertijd op de twee zijkanten drukken), om dit te voorkomen.

Ondertussen hebben slimme handelaars in China al een nieuw gat in de markt ontdekt. Om te voorkomen dat slimmeriken jouw toestel zouden ontgrendelen en al jouw geheimen bekijken, door jouw toestel voor je gezicht te houden terwijl je slaapt bijvoorbeeld, bieden zij maskers aan. In elke gewenste kleur, bedekken die bivakmutsen je gezicht wat de Face ID onmogelijk maakt...(1)

Een interessant artikel over de pro's en contra's van Face ID vind je bij TroyHunt (2)

https://www.troyhunt.com/face-id-touch-id-pins-no-id-and-pra ...
https://www.theverge.com/tldr/2017/9/14/16307226/iphone-x-ta ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Wie wil in 's hemelsnaam een iPhone 8?
Waarnemers vragen zich af of Apple zich niet in de voet geschoten heeft, door zowel een iPhone 8 als een iPhone X (spreek uit: Tien) aan te kondigen. De X is weliswaar nog niet beschikbaar, maar de meeste mensen zullen wel voldoende geduld hebben tot hij op de markt komt.

De X heeft immers veel meer standing, en heeft dat magische ingrediŽnt, de Face ID. De iPhone 8 zal die niet hebben. CNN vroeg zich zelfs af wat de 8 meer heeft dan de versie 7, en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk alleen de glazen achterkant is, die nodig is voor het draadloos laden. Daarvoor heb je dan wel een laadtapijt nodig, dat aan de Qi standaard beantwoord. Apple zelf maakt dergelijke laadtapijtjes niet, maar verschillende andere fabrikanten wel.

Tussen haakjes: hier rijst een bijkomende vraag. Is het eenvoudiger om met een laadstekker en kabeltje rond te lopen, dan met een laadtapijtje? Het is uiteraard wel de bedoeling dat die tapijtjes alomtegenwoordig gaan worden, zodat je die aantreft bij de Panos, het cafť op de hoek. Ikea zou zelfs al nachtkastjes ontworpen hebben met dergelijke laadtapijtjes ingebouwd. Maar tot zolang is een stekker met kabel toch nog altijd handiger om mee te nemen, want kleiner.

Om terug te komen op de iPhone 8, en wat hem onderscheidt van de vorige versie: er zou ook een snellere A11 processor aan boord zijn, naast een 'neural engine'. Maar dat zijn kenmerken waar eigenlijk niemand meer om maalt...

http://money.cnn.com/2017/09/15/technology/gadgets/iphone-8- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Autoplay van videogeluid: goed en slecht nieuws
Beginnen we met het slechte nieuws? Video's die beginnen te spelen zodra je op een website belandt, zijn echt ergerlijk. Maar het is nog erger wanneer er ook klank bij is, en die klank ook automatisch beging te lopen. Gelukkig bestaan der manieren om die hinderlijke geluiden meteen uit te zetten. Zo vertelt de Firefox browser met een duidelijk icoontje in de tabbladen, waar er muziek speelt, en moet je maar op het icoon van de luidspreker klikken om dat geluid te stoppen.

Instagram heeft nu beslist dat, wanneer je in de app op een video komt waar geluid bij hoort, en je daar dat geluid activeert, gedurende diezelfde sessie op alle andere video's die je bezoekt eveneens het geluid zal spelen. Instagram vindt dat zelf een goede balans tussen het standaard niet brengen van geluid, zodat je het telkens zelf moet activeren, en het automatisch afspelen van geluid, bij elke sessie. Positief is dan weer dat, zodra je de app sluit, het weergeven van geluid zal stoppen. (1)

Voor wie echt niet opgezet is met al die geluidjes, is er dan weer goed nieuws van Google. In de Chrome browser zal vanaf januari 2018 content niet langer automatisch met geluid weergegeven worden. Geen autoplay meer dus. Je zal zelf het geluid moeten activeren, om het te horen.

Deze maatregel zal van kracht worden in Chrome 64. In versie 63 had Google de gebruiker al de optie gegeven om audio per site aan of uit te zetten, een optie die door Chrome onthouden wordt doorheen je surfsessies. Meer bij Venturebeat.

https://techcrunch.com/2017/09/16/%E2%80%AAinstagram-now-aut ...
https://venturebeat.com/2017/09/14/chrome-will-no-longer-aut ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Windy: hoe waait de wind?
Sites waar het weer besproken en voorspeld wordt, zijn er genoeg. Deze website beperkt zich echter tot ťťn bepaald aspect van het weer: de windstromingen. Zo kan je ook gemakkelijker zien waar de wolken vandaan gaan komen...
[Taal: ENG]

https://www.windy.com
geef uw reactie hier

[Site] Spotcrowd: camera's bekijken
Een interessant initiatief. In vele winkels hangen er camera's om diefstal te voorkomen. Maar is er niet altijd het personeel aanwezig om die beelden te bekijken. Deze site speelt makelaar tussen die winkels en mensen die wat tijd over hebben, en geld willen verdienen. Die kunnen zich dan namelijk aanmelden om de beelden vanop afstand te bekijken, nadat zij een inlog gekregen hebben.
Toch even dit: in BelgiŽ is dit verboden. Enkel de politie ma dergelijke beelden bekijken, omwille van de privacy.
[Taal: ENG]

https://www.spotcrowd.com/.
geef uw reactie hier

[Site] Machine Learning: informatie
Wil je meer informatie vernemen over Machine Learning, dan zou je deze site moeten volgen. Hier vind je namelijk een door experts samengestelde lijst met open source machine learning projecten uit de hele wereld. Je kan kiezen op basis van natuurlijke taal, van afbeeldingen, audio of video. Je wordt dan verwezen naar de source code van het project op Github.
[Taal:ENG]

https://ml-showcase.com/
geef uw reactie hier

[Site] Werken met Waze 1: op tijd vertrekken
Velen werken met Google Maps om hun weg te vinden in de wereld, maar anderen geven de voorkeur aan Waze. Deze app is eigenlijk eigendom van Google, maar leidt binnen de overkoepelende organisatie een zelfstandig bestaan. Waze kan heel veel, en verschillende functies zal je niet terugvinden op de standaard navigatie-app op je Android toestel. Tijd dus om het eens uit te proberen.
Dat Waze je in real time informatie geeft over files, dat wist je uiteraard al. Maar wist je dat je bij Waze ook een herinnering kan instellen, zodat je op tijd vertrek. Waze berekent daarbij de tijd die het zou duren om van ppunt A naar punt B te gaan, rekening houdende met het verkeer. En herinnert je er dan aan wanneer het tijd is om te vertrekken.
Zo stel je een herinnering in: vul je bestemming in, tik op de Later knop, en blader dan in de tijdbalk naar het tijdstip waarop je moet aankomen. Aan de rechterkant van je scherm zie je nu een indicatie van het verwachte verkeer op dat tijdstip van de dag. Tik op Save, en Waze zal je een herinnering sturen wanneer het tijd is om te vertrekken.
Bovendien kan je je Google of Facebook kalender integreren, via het instellingen menu van Waze. Zo krijg je automatische herinneringen voor toekomstige gebeurtenissen.

https://www.pcworld.com/article/3217349/mobile/waze-app-how- ...
geef uw reactie hier

[Software] 4cards: taal leren
EEn heel mooi vorm gegeven app, waarmee je elke dag vier heel mooie Engelse woorden leert.

https://4cards.in/?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.codingislo ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Fun Google AR stickers... 12/12
Microsoft: ongewoon parcours naar Quantum Com... 12/12
Bitcoin, een schimmige munt... 11/12
Patreon wil zijn beloningssyteem verbeteren, ... 11/12
Amazon Echo en Amazon Music Unlimited komen n... 11/12
Zit er een reukje aan de negatieve berichtgev... 08/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Battery University: alles wat je over batteri... 11/12
Vrijdag multimedia: Beste foto's van het jaar... 08/12
Hier spreekt men Nederlands: Gelukzoekers... 07/12
Hier spreekt men Nederlands: Lexicon van de J... 07/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Meer artikels ....
Software
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Vrijdag appdag: Edge browser van Microsoft nu... 01/12
Elf Yourself: laat Kerstmis maar komen!... 28/11
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017