| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 15/09/2017
[Nieuws]Facebook: nieuwe richtlijnen voor content
[Nieuws]Studie: nepnieuws taggen op Facebook volstaat...
[Nieuws]Snapchat nu ook met 3D Bitmoji
[Site]Vrijdag multimedia: gratis stock foto's en af...
[Site]Vrijdag multimedia: de laatste stammen
[Site]Vrijdag multimedia: knikkeren!
[Software]Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial
[Software]Vrijdag appdag: Flitsmeister
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Facebook: nieuwe richtlijnen voor content
Deze week heeft Facebook nieuwe richtlijnen uitgebracht voor content. En bij het bepalen van dergelijke regels, is het altijd dansen op de slappe koord: hoe bewaar je de vrijheid van meningsuiting, en houd je je toch aan de goede zeden?

In dit geval heeft Facebook beslist dat bepaalde content nog wel gepubliceerd mag worden op het sociale netwerk, maar dat die content niet 'gemonetiseerd' mag worden, dus dat de eigenaars van die pagina's geen advertenties mogen plaatsen naast die content.

Het gaat om content die op verschillende manieren aanstoot zou kunnen geven. Bijvoorbeeld content die draait rond bekende cartoonfiguurtjes die bij kinderen populair zijn, maar gebruikt worden in bijvoorbeeld parodieŽn voor volwassenen. Porno, uiteraard, en ook afbeeldingen van de dood. Een foto van grootvader die stilletjes in zijn bed overleden is, een laatste groet, dat mag wel, maar niet bijvoorbeeld van onthoofdingen of andere gruwelijke beelden.

Zo heeft Facebook heel slim de vrije meningsuiting laten spelen. Maar zorgt het er wel voor dat adverteerders gerust kunnen zijn dat hun ad niet verschijnt of geassocieerd wordt met ongewenste content. En dat, lezer, is eigenlijk waar dit allemaal rond te doen is.

Lees meer bij techCrunch en de verschillende media die erover berichten, verzameld door Techmeme

http://techcrunch.com/2017/09/13/facebook-monetization-2/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Studie: nepnieuws taggen op Facebook volstaat niet
We blijven nog even bij Facebook. Zoals je weet heeft het sociale netwerk onlangs de beslissing genomen om nepnieuws of "fake news" op haar netwerk te taggen. Zo hoopt Facebook de snelle verspreiding van valse berichten, hoaxes tegen te gaan.

Nu moet je weten dat fake news eigenlijk een containerbegrip geworden is. Het begrip werd populair gemaakt door Donald Trump, die tijdens zijn verkiezingscampagnes de 'mainstream media' (of msm) ervan beschuldigde fake news te verspreiden. De term werd daarna ook door de Democraten overgenopen, en wordt sindsdien door iedereen gebruikt - vaak onterecht, gewoon wanneer iemand het niet eens is met een bepaald artikel of opinie, zonder dat het nieuwsartikel op zich valse faiten bevat. De term heeft daarmee de bijbetekenis gekregen dat het niet eens zijn met een bericht, betekent dat het uit de duim gezogen is. Een niet al te beste tendens.

En een tendens die het zoeken naar de waarheid niet ten goede komt. Meer nog: wanneer een site zoals Facebook bij betwiste artikels een melding zeg "disputed by third-party fact-checkers', om aan te geven dat het artikel mogelijk op onjuiste feiten gebaseerd is, dan heeft dit weinig effect op de mensen die het artikel bekijken. Dat bleek uit een recente sstudie van Yale Universitey.

Bij het onderzoek moesten 7.534 deelnemers de juistheid beoordelen van zeven verschillende titels van artikels. Sommige daarvan hadden de bovengenoemde tag. De deelnemers moesten onjuiste titels eruit halen. Maar het onderzoek bracht aan het licht dat de het vermelden van de tag slechts voor 3,7% de kans verhoogde dat de juiste (of liever: foute) titels aangeduid werden.

Hoe luidt ook weer het spreekwoord? "Wat baat een uil een bril, als hij niet zien wil"?

Meer bij Gizmodo en Politico

http://gizmodo.com/facebooks-fake-news-solution-isnt-going-t ...
http://www.politico.com/story/2017/09/11/facebook-fake-news- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Snapchat nu ook met 3D Bitmoji
Dat Snapchat een erg leuke tool is, die vooral bij jongeren populair is, dat weet je ondertussen al. Nu werd er een functie aan toegevoegd, die het allemaal nog veel leuker maakt.

De nieuwe functie is eigenlijk een uitloper van een overname die Snapchat verleden jaar gedaan had, toen het het bedrijf Bitstrips kocht. Dat was eigenlijk de 'uitvinder' van de Bitmoji die je nu tegenwoordig overal ziet. Anderzijds was Snapchat zelf al een tijdje bezig met zijn World Lenses, een tool waarbij AR gebruikt wordt om filters en emoji te vertonen in de wereld rondom jou.

Snapchat heeft nu de twee functies gecombineerd, en het resulaat mag er wezen: 3D Bitmoji die je in de World Lenses van Snapchat gebruiken kan. Alles wat je moet doen is, wanneer je de camera op de rugzijde gebruikt, op het camerascherm in Snapchat tikken, en als jouw Bitmoji account gekoppeld is aan Snapchat, dan zal je 3D Bitmoji's als een optie zien verschijnen in de Lens carousel bovenaan. Je kan de animaties ook sturen en beÔnvloeden, door rond te lopen en je telefoon te bewegen.

Het werkt dus niťt bij de camera vooraan. De optie zou wereldwijd uitgerold worden in de app voor iOS en Android. Meer bij Engadget.

https://www.engadget.com/2017/09/14/snapchat-3d-bitmoji-worl ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: gratis stock foto's en afbeeldingen
Je wil een artikel opsmukken met een foto - ťn je wil het netjes houden, geen foto ergens 'lenen' zonder de auteursrechten te betalen? Deze website zegt van zichzelf dat hij de grootste collectie afbeeldingen heeft die je gratis mag gebruiken. Je moet wel even opletten, want onderaan de pagina staan telkens foto's van Shutterstock - en die zijn niťt gratis!
[Taal: ENG]

http://www.public-domain-photos.com/
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: de laatste stammen
Dit artikel is gewijd aan het boek dat fotograaf Jimmy Nelson maakte van zijn project. De man bracht 3 jaar door met de meest afgelegen plekken ter aarde te bezoeken, met als doel: de laatste stammen die nog overleven te vereeuwigen. Uiteraard staan niet alle foto's in het artikel - daarvoor moet je het boek kopen - maar het is een indrukwekkende collectie, prachtige foto's, een tachtigtal.
[Taal: ENG]

http://livelearnevolve.com/mindblowing-photographs-last-surv ...
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: knikkeren!
Een van de oudste spelen, knikkkeren, gecombineerd met het internet? Jawel, maar buiten het feit dat er knikkers gebruikt worden, zijn de regels van het online game volledig anders. Je krijgt een speelveld met 32 knikkers, en 1 gaatje in het midden. De bedoeling is dat je alle knikkers verwijdert van het speelveld. Een knikker verdwijnt wanneer je met een andere knikker die eraan paalt, over die knikker springt en in een gat. Je mag niet diagonaal springen.
Zo speel je het: je klikt op een knikker om hem te selecteren, dan klik je op een gat om de knikker te bewegen. Het spel is gedaan wanneer je je geen enkele knikker meer bewegen kan. OPgepast - verslavend!
[Taal: ENG]

http://www.ifun4free.com/Marbles/marbles.html
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial
Een slim idee/ een filmpje maken van iemand die een bepaalde taak correct uitvoeren, en dat filmpje dan laten bewerken door deze app zodat het een Augmented Reality tutorial wordt die anderen toont hoe het moet zijn. Dat kan gaan van hoe je de motorolie in je auto moet vervangen, tot hoe je... de kruissteek maakt. Het is een idee van het Duitse Research Centre for Articial Intelligence, en bij NewScientist lees je er alles over. De app is nog niet vrij verkrijgbaar, via de website moet je je aanmelden om hem te mogen testen.
http://www.ioxp.de/en/ioxpcognitive-ar#ioManualDE
http://www.ioxp.de/en/
https://www.newscientist.com/article/2146850-app-creates-aug ...
geef uw reactie hier

[Software] Vrijdag appdag: Flitsmeister
Deze app geeft je een overzicht van alle mobiele flitspalen (en flitsvuilbakken!), van de files, trajectcontroles enz. Maar vergeet niet: niet enkel in de buurt van flitspalen moet je je aan de maximumsnelheid houden!
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.flitsmeiste ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017