| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 07/09/2017
[Nieuws]Dragonfly groep hackers vormt ernstige bedrei...
[Nieuws]BelgiŽ: Hoorcolleges en hackers
[Nieuws]Snapp laat Europeaantjes nu ook gebruik maken...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Antwerpen Autovr...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Vlaamse Havendag
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Lee & Ally
[Tip]Een backup van je online accounts: Instagram
[Software]Affinity voor Windows
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Dragonfly groep hackers vormt ernstige bedreiging
We willen je echt niet bang maken, maar dit bericht van Ars Technica zou je toch even aan het denken moeten zetten. Het blijkt namelijk hackers erin geslaagd zijn om binnen te dringen in de operationele netwerken die door meerdere Amerikaanse en Europese energiebedrijven gebruikt worden om belangrijke delen van de stroomnetten te beheren, waar de stroomvoorziening voor miljoenen mensen van afhangt.

Het bijzondere daarbij is dat het geen 'gewone' hackers zijn - script kiddies, mensen die vol bravoure willen opscheppen over hun gewaagde hack. Neen, volgens Ars Technica zijn het hackers die door bepaalde landen bepaald worden.

Ook het feit dat de operationele netwerken, waartoe de hackers volgens het artikel nu zo goed als gemakkelijke toegang zouden hebben, een erg belangrijke rol spelen bij de stabiliteit van het stroomnetwerk waarvoor zij verantwoordelijk zijn. OP kleine schaal zou dat bijvoorbeeld kunnen betekenen dat de hackers bepaalde onderbrekers aan of uit kunnen zetten binnen de infrastructuur van een bedrijf. Zij zouden ook de systemen kunnen hacken die normalerwijzet het stroomnetwerk monitoren, en die zouden moeten waarschuwen bij een probleem. De hacker zouden zelfs grootschalige stroomonderbrekingen kunnen veroorzaken..

Geen goed nieuws dus. Wie de moed heeft om al dit deprimerende en angstaanjagende nieuws te lezen, kan het doen bij Ars Technica. Wat wij gaan doen? Kaarsjes in huis halen - voor de romantiek :)

https://arstechnica.com/information-technology/2017/09/hacke ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] BelgiŽ: Hoorcolleges en hackers
Enkele berichten uit eigen land. Om te beginnen een bericht over een hacker die we, stiekem, toch wel bewonderen. De man was er namelijk in geslaagd om bij verschillende luchtvaartmaatschappijen in te breken, en verschillende vliegtickets te bemachtigen, zonder te bepalen. Daarmee kon hij dan leuke reisjes maken, de hele wereld rond.

Wat natuurlijk, als je het op de keper beschouwd, gewoon diefstal is. Maar toch kon de hacker op een beetje sympathie rekenen bij ons. De man kwam namelijk al eens eerder in het nieuws, toen hij binnendrong in het boekingsysteem van een bepaalde bioscoop. Waar hij dan alle tickets 'opkocht' voor een bepaalde voorstelling, zodat hij en zijn vriend die ongestoord konden gaan bekijken. Zeg nu zelf - dat spreekt toch tot de verbeelding, niet? (1)

Een tweede bericht heeft gelukkig niets met hackers te maken, wel met onderwijs. En wel in een nieuwe, digitale vorm. Wetenschap is nog altijd iets dat tť ver van de mensen staat, waarvoor velen, uit angst het niet te snappen, niet eens de moeite doen om het te willen beluisteren, lezen, begrijpen.

Daarom ondernemen VRT en de Vlaamse universiteiten nu een project dat wetenschap dichter bij de mensen brengen moet. Dat wordt in de vorm van hoorcolleges gegoten, waarbij lezingen van professoren opgenomen worden zodat je die zelf ook kan beluisteren. Een lovenswaardig initiatief, als je het aan ons vraagt. Het brengt bepaalde informatie immers ook buiten de muren van de universiteit, zodat mensen die er interesse voor hebben, maar niet ingeschreven zijn op de universiteit, er toch toegang tot krijgen.

De hoorcolleges worden verpakt in audiobestanden van ongeveer 15 minuten en zouden nog dit academiejaar van start gaan. (2)

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/06/mechelaar-verdacht-v ...
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/06/vrt-en-vlaamse-unief ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Snapp laat Europeaantjes nu ook gebruik maken van de in-app geofilter
Een van de belangrijke bronnen van inkomsten voor Snapchat zijn de geofilters - zij waren in 2016 goed voor 8% van alle inkomsten. Met zo'n geofilter kan een bedrijf een bericht sturen naar een bepaalde groep mensen, die zich op dat moment in een bepaald geografisch gebied bevinden.

Deze optie was al beschikbaar voor de VS, en wordt uitgebreid naar een aantal Europese landen, zoals het VK, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Ons landje valt blijkbaar uit de boot. WIl je als bedrijf een filter kopen, dan betaal je in het VK £5,99, en in Frankrijk en Zweden 6,99 of meer, afhankeljk van de locatie, de duur, de vraag naar een bepaalde geofilter.

Bedrijven die een geofilter willen, vinden die in de app door op hun profiel te klikken, en dan naar INstellingen te gaan. Daar staan verschillende templates / sjablonen waaruit je kan kiezen, en die je bovendien nog kan aanpassen. Je kan de geofilter aanmaken voor een terrein dat gaat van 1.800 tot 450.000 vierkante meter.

https://www.theverge.com/2017/9/5/16255738/snapchat-europe-o ...
https://support.snapchat.com/en-US/article/create-odg-snapch ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Antwerpen Autovrij
Was je van plan om op 17 september naar Antwerpen te trekken? Dan moet je er wel rekening mee houden dat die dag de stad Antwerpen volkomen autovrij is. Een uitstekende gelegenheid om eens stil te staan bij de mobiliteit in de Koekenstad. En om de burgers te vragen na te denken over de beste manier om zich te verplaatsen.
[Taal: NL]

www.antwerpenautovrij.be
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Vlaamse Havendag
Geen missers, deze digitale missen. Ze zijn wel niet van vlees en bloed, maar daarom niet minder aantrekkelijk! Op de sit vind je een galerij met erg mooie afbeeldingen. (Wim W)
[Taal: Duits]
Nog een evenement waar je misschien eens naar toe moet gaan: de Vlaamse havendagen. Op 17 september kan je namelijk de havenbedrijven bezoeken vanAntwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge. Zo kan je een blik werpen achter de schermen van deze havens. De programma's vind je op deze website.
[Taal: NL]

http://www.vlaamsehavendag.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Lee & Ally
Een website die de laatste dagen erg in het nieuws kwam. Hier vind je namelijk een chatbot, Lee & Ally, die antwoord geeft op jouw juridische vragen. De chatbot is gebaseer op ArtificiŽle intelligentie, en zou dus slimmer moeten worden door bij te leren uit jouw vragen. Juriscisch advies dus, van een robot...
[Taal: NL]

https://leeally.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Een backup van je online accounts: Instagram
Een tijdje geleden toonden we je al hoe je een backup kan maken van de inhoud die jij online gezet had in je Facebook accounts, zoals je foto's, en van je mails in Gmail. Vandaag is Instagram aan de beurt.
Daar zijn het natuurlijk jouw foto's die je ook offline bewaren wil. Je hebt daar heel wat externe tools voor, maar volgens Gizmodo is de kwaliteit niet altijd gewaarborgd. Het artikel bij Gizmodo noemt onder andere InsSave voor iOS (prijs $1,99) en InstaSave voor Android (gratis maar met advertenties). Voor Windows en macOS is er dan eer 4K Stogram.
Er bestaat echter een andere manier om je foto's te backuppen: gewoon via je Instagram app zelf. In je instellingen (klik in je profiel pagina op de drie verticale hamburgerlijntjes bij Android, of het cog icoon bij iOS) kan je namelijk de optie activeren "Save Original Photos" en "Save Videos after Posting". Dan zullen al jouw foto's, na het online posten, op je camerarol bewaard blijven, dus op jouw toestel zelf. Vanuit die locatie kan je dan een backup maken naar het gewenste medium.

https://itunes.apple.com/us/app/inssave-download-save-photos ...
http://fieldguide.gizmodo.com/how-to-back-up-all-of-your-onl ...
geef uw reactie hier

[Software] Affinity voor Windows
Windows all - 276 MB - shareware ($49,99)
Je kent hem wellicht niet, maar dit is een heuse professionele fotobewerkingssoftware. Je hebt geavanceerde tools om je afbeeldingen te bewerken en retoucheren, en daarbij werk je in een heel gebruiksvriendelijke interface. Je kan ook RAW afbeeldingen bewerken, en er is ondersteuning voor PSD.

https://fileforum.betanews.com/detail/Affinity-Photo-for-Win ...
https://affinity.serif.com/en-us/photo/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Twitter maakt 'verified' badge afhankelijk va... 20/11
Twitter zal het gemakkelijker maken om Tweets... 20/11
Nieuwe consumentenmaatregel maakt het iets te... 17/11
Twitter neemt vinkjes af van mensen die het n... 17/11
Twitter brengt een premium API uit voor ontwi... 17/11
Mozilla brengt Firefox Quantum uit: sneller, ... 16/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Vrijdag multimedia: Fokke & Sukke... 17/11
Vrijdag multimedia: Florian Ledoux... 17/11
Dreadit: horror films... 16/11
Everyday Check: goede gewoontes... 16/11
Internet Encyclopedie over Filosofie... 16/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Meer artikels ....
Software
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Vrijdag appdag: Amazon Kindle Lite... 10/11
FileZilla v3 is uit... 08/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017