| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 04/09/2017
[Nieuws]Problemen rond Instagram accounts
[Nieuws]Instagram: Stories eindelijk ook op het web
[Hardware]Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van...
[Oor]Feedcast.io: podcasts
[Site]Getting Things Done uitgelegd in 15 minuten
[Site]What the Lens: welke lens werd er gebruikt?
[Tip]Verborgen iOS instelling laat je ruimte winne...
[Software]Swiipe News: Tinder voor nieuws
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Problemen rond Instagram accounts
Er zijn de voorbije week enkele problemen opgedoken rond Instagram, met name rond de beveiliging van accounts. En het is echt geen goed nieuws.

Om te beginnen werd er een bug ontdekt, waardoor hackers mail adressen en contactinformatie voor miljoenen accounts konden 'scrapen', dus buitmaken op de site. Hierdoor werd het bijvoorbeeld mogelijk dat de account van Selena Gomez gehackt werd.

Toen de bug nog maar pas ontdekt werd, beweerde Instagram dat de hack enkel beperkt was tot wie een geverifieerde account had, maar later moest Instagram toegeven dat ook niet-geverifieerde gebruikers het slachtoffers konden zijn.

De hackers die van de bug misbruik maakten om de informatie te scrapen, maakten er meteen een databaser van, die Doxagram genoemd werd. En op de markt gegooid werd: wie 10 dollar neertelde mocht de database doorzoeken op de naam van een slachtoffer, en diens contactinformatie zo in handen krijgen. Niet goed dus. Meer bij The Verge. (1)

Maar er was nog een tweede onheilspellend bericht over Instagram. Het zou namelijk blijken, zo lees je bij Mashable, dat er een zwarte markt bestaat voor 'verified' accounts, dus accounts waarvan INstagram de identiteit van de houder ervan gecontroleerd heeft, zodat het de échte popster, politicus, influencer... is. Sommigen zouden namelijk via Twitter aanbieden om een verified account te bezorgen, maar dat daar wel wat tegenover moet staan. Dat kan een dienst, een fles wijn, of geld zijn - zelfs veel geld, tot 15.000 dollar.

Het blauwe symbool, bestaande uit een cirkel met een vinkje erin, als aanduiding van een geverifieerde account, blijkt dus uitgegroeid te zijn tot een statussymbool. Voor sterren en VIP's lijkt het logisch, voor zogenaamde influencers is het het bewijs dat zij zo belangrijk zijn, dat Instagram hun antecedenten nagetrokken heeft...

Meer bij Mashable (2)

https://www.theverge.com/2017/9/1/16244304/instagram-hack-ap ...
http://mashable.com/2017/09/01/instagram-verification-paid-b ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Instagram: Stories eindelijk ook op het web
De Stories functie bij Instagram is, zeg nu eerlijk, gewoon een imitatie van Snapchat. Maar het is wel slim bekeken. Waar je normalerwijze op je Instagram account enkel je mooiste foto's zet, kan je bij Stories een reeks foto's van je dagelijkse leven, zoals je werkelijk bent, uploaden. En na een dag verdwijnen ze weer.

Tot nu toe echter kon je die Stories enkel op je mobiele toestel bekijken. Wat toch jammer is, want daar is het scherm toch altijd beperkt. Voortaan echter zal je de Stories ook in je browser kunnen bekijken, zowel op je mobiele toestel als je desktop. Om te kunnen navigeren tussen de foto's, zal Instagram daarvoor pijlen toevoegen aan de foto's.

Helaas zal je geen stories kunnen oploaden via het mobiele web. En dat is wel jammer, want meestal wil je toch nog bepaalde foto's bewerken vooraleer je ze uploadt, tenminste wanneer je een Stories op professionele manier wil maken, zoals merken, professionele foto- en videografen, enz. Even had The Verge gehoopt dat deze functie toegevoegd zou worden, en noemde het een ware "game changer". Instagram heeft echter bevestigd dat het geen plannen heeft om foto's of Stories vanop de desktop te laten uploaden.

Bij CNet vonden wij trouwens een interessant artikel over hoe je moet werken met Instagram Stories.

https://www.theverge.com/2017/8/31/16233416/instagram-storie ...
https://www.cnet.com/how-to/how-to-use-instagram-stories/
geef uw reactie hier

[Hardware] Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn vanop afstand
Gaan we het een beetje over hardware hebben? De IF A beurs in Berlijn was immers de gelegenheid voor vele fabrikanten om hun nieuwste telgen voor te stellen.

Zo is er Lenovo met verschillende nieuwigheden, waarbij het duidelijk is dat Lenovo erg leunt op de samenwerking met Microsoft, Amazon en... Disney. Lenovo was namelijk lange tijd nummer één bij de laptops, maar werd van die troon gestsoten door HP. Door deze samenwerkingen hoopt Lenovo die plaats terug te winnen.

BIj de nieuwe laptops is een aanraakscherm de standaard geworden. Maar ook voice input wordt voorzien, en daarvoor wordt bij de laptops gerekend op de Cortana assistente van Microsoft, en voor de nieuwe tablets op Alexa van Amazon. Opvallend daarbij is dat de nieuwe Yoga 920 gesproken commando's ook in standby modus kan herkennen, en dat tot een afstand van 4 meter. Dit toestel is vanaf september in Europa verkrijgbaar, maar is niet goedkoop: vanaf €1.599. De technische specs vind je opgesomd bij Venturebeat.

Er is ook een kleiner broertje van 12 inch, met een prijs vanaf $649. En de Miix 520, de tegenhanger van Lenovo voor de Surface Pro computer, met zijn afneembaar scherm, start vanaf €899, inbegrepen klavier en Lenovo Active Pen 2.

Vervolgens heb je het Home Assistant Pack, dat de Alexa assistent koppelt aan de Lenovo Tab 4 serie tablets, zodat die op hun beurt eigenlijk een slimme luidspreker worden. Je moet gewoon je tablet in het Home Assistant Pack stoppen, en het scherm van het tablet zal automatisch overschakelen naar de Home Assistant interface. Dit toestel start vanaf $79,99.

Tot slot nog een virtuele headset voor Windows 10: de Lenovo Explorer. Net zoals bij andere Mixed Reality toestellen zijn er geen externe sensoren nodig, maar wordt de positionering getraceerd vanuit het toestel zelf. Je moet deze headset koppelen met de USB-poort van je computer en de HDMI output. Daardoor ben je natuurlijk wel beperkt in je bewegingen, maar je hebt toch een ruimte van 3,5 op 3,5 meter waarin je kan springen, hurken, buigen. Headset en controllers samen kosten $449, de Explorer alleen $349.

Meer info en foto's bij Venturebeat.

https://venturebeat.com/2017/08/31/lenovo-unveils-windows-mi ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Feedcast.io: podcasts
Soms... is het concept 'podcast' voor mensen nog te moeilijk. Je moet een podcast app hebben, je moet je abonneren, je moet oude afleveringen verwijderen... Deze website is een hele verademing, in die zin dat je gewoon een lijstje krijgt met podcasts, en die in streaming beluisteren/bekijken kan.
Dat is dus erg positief. Negatief is dan wel dat de site zich focust op podcasts in het Engels en het Portugees. En dat je zelf geen podcast kan toevoegen aan het lijst, of dat er geen zoekfunctie is. Toch vinden wij dit een goed initiatief, en zouden wij willen dat dit ook bestond voor Nederlandstalige podcasts. Dat maakt het concept Podcast echt een heel stuk laagdrempeliger!
[Taal: ENG/PORT]

https://feedcast.io/
geef uw reactie hier

[Site] Getting Things Done uitgelegd in 15 minuten
Ach, hebben we niet allemaal problemen met onze productiviteit? Er is zoveel dat we moeten doen, maar om de een of andere reden komen we er niet toe. Daarom is er iets dat GTD of Getting Things Done heet, en dat je moet helpen om beter te werken, productiever én creatiever te zijn. Deze website probeert in een document, dat 15 minuten leestijd vraagt, enkele tips weer te geven. Om te lezen, en te proberen toe te passen!
[Taal: ENG]

https://hamberg.no/gtd/
geef uw reactie hier

[Site] What the Lens: welke lens werd er gebruikt?
Een tool voor fotografen, die je moet vertellen wat de beste lens is voor bepaalde beelden. Je kiest een toestel, je kiest een categorie. Met een klik links geef je aan dat een afbeelding favoriet is, met een klik rechts kan je de afbeelding vergroten.
[Taal: ENG]

https://www.whatthelens.com
geef uw reactie hier

[Tip] Verborgen iOS instelling laat je ruimte winnen op je iPhone of iPad
Een handige tip, gevonden bij ZDNet. Wanneer je vaak op de limieten stoot van de opslagruimte van je toestel, dan moet je deze instelling eens bekijken.
Het gaat om Optimize Storage, en het is vooral handig voor mensen die veel muziek op hun toestel bewaren. Ga naar Settings >Music >Optimize Storage. Daar zet je de schakelaar op Aan, en kies je vervolgens hoeveel minimum ruimte je iOS besturingssysteem moet vrijhouden op jouw toestel.
Na deze keuze gemaakt te hebben zal iOS de muziek verwijderen die je al een tijdje niet meer op jouw toestel gespeeld hebt, en zo ruimte besparen.
Toch enige caveat: de muziek die verwijderd werd, zal je nog wel kunnen downloaden via iTunes. Hoe het echter zit met muziek die je elders aangekocht hebt, is nog de vraag...

http://www.zdnet.com/article/hidden-ios-setting-may-stop-you ...
geef uw reactie hier

[Software] Swiipe News: Tinder voor nieuws
Een app die ontwikkeld werd door een 14-jarige. HEt is van de jonkies dat je de geniale vondsten moet verwachten! Hij bedacht een heel simpele manier om de nieuwsfeed te bekijken, door het Tinder-principe na te volgen: swipe links om het artikel te skippen, swipe rechts om het artikel op te slaan om later te lezen. Tik op het artikel om het volledige artikel te lezen.
Het nadeel is wel dat je zelf geen bronnen kan toevoegen. Er zijn momenteel meer dan 300 bronnen, en je kan artikels toevoegen aan je My News feed, op basis van trefwoordn.

https://www.producthunt.com/posts/swiipe-news
https://itunes.apple.com/us/app/swiipe-the-news-that-knows-y ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Ooops... CCleaner besmet 2,27 miljoen gebruik... 19/09
Ook Bing, de Microsoft zoekmachine, gaat fact... 19/09
Opgelet met je Android back-up!... 19/09
Face ID: toch nog veel vragen... 18/09
Wie wil in 's hemelsnaam een iPhone 8?... 18/09
Autoplay van videogeluid: goed en slecht nieu... 18/09
Facebook: nieuwe richtlijnen voor content... 15/09
Studie: nepnieuws taggen op Facebook volstaat... 15/09
Snapchat nu ook met 3D Bitmoji... 15/09
Microsoft Teams: nu ook met gast-accounts... 14/09
Meer artikels ....
Hardware
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Dead Domains... 19/09
ETHnews: Ethereum... 19/09
Windy: hoe waait de wind?... 18/09
Spotcrowd: camera's bekijken... 18/09
Machine Learning: informatie... 18/09
Werken met Waze 1: op tijd vertrekken... 18/09
Vrijdag multimedia: gratis stock foto's en af... 15/09
Vrijdag multimedia: de laatste stammen... 15/09
Vrijdag multimedia: knikkeren!... 15/09
Hier spreekt men Nederlands: citaten... 14/09
Meer artikels ....
Tip
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Verborgen iOS instelling laat je ruimte winne... 04/09
Een backup van je online accounts: Gmail... 25/08
Een backup van je online accounts: Facebook... 22/08
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
Meer artikels ....
Software
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Firefox Focus: Firefox op je Android, maar da... 12/09
Chwazi Finger Chooser: virtuele dobbelsteen... 11/09
Vrijdag appdag: Hebban (iOS)... 08/09
Vrijdag appdag: Sleep Partner... 08/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017