| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 29/08/2017
[Nieuws]Meer over het Mixed Reality initiatief van Mi...
[Nieuws]Is de Touch Bar gedoemd?
[Hardware]Fitbit lanceert Ionic en Flyer
[Site]YouTube kanaal van NASA
[Site]Journey: je dagboek
[Software]Bodyweight: zelf trainen
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Meer over het Mixed Reality initiatief van Microsoft
Een maand of 10 geleden kondigde Miccrosoft een 'mixed reality' platform aan, dat het midden zou houden tussen VR en AR - Virtual Reality en Augmented Reality dus. En er zouden ook headsets komen voor deze 'MR', die veel goedkoper zouden zijn dan wat nu aangekondigd is als VR headsets zoals de Oculus Rift.

Die plannen werden deze week wat concreter. Zo kan je lezen bij Windows Central dat er een reeks pc's komt die bij de headsets horen, en waar de computing gebeurt. Enerzijds zijn er de Windows Mixed Reality PC's, dus desktops en laptops met geÔntegreerde graphics. De headset die je eraan koppelt, zal beelden weergeven aan 60 frames per second. Anderzijds de Mixed Reality Ultra pc's: daarbij zullen de headsets beelden weergeven aan 90 frames per second.

En dat is wel goed nieuws. Want tot nu toe moest je, om VR beelden te laten weergeven op je headset, een echt zware computer hebben, met een high-end grafische kaart. Met deze aankondiging moet je eerder denken aan 'gewone' computers, zelfs low-end modellen vanaf $499, met gewone Intel HD grafische kaarten, die de beelden kunnen weergeven.

Ook de setup zou vereenvoudigd worden: enkel een HDMI poort en USB 3.0, tegenover vroeger sensoren die op muren geplaatst moesten worden. Met andere woorden: Microsoft wil dat mixed en virtual reality draagbaar ťn betaalbaar wordt.

De eerste fabrikanten hebben ondertussen hun eigen headsets aangekondigd. Dell, HP, Acer en Lenovo kondigen HMD's of Head-mounted Displays aan die beginnen aan $299, en als je daar ook nog controllers bij wil die je op je hand draagt, dan betaal je voor het pakket $399.

Op de IFA beurs heeft Microsoft ook een verrassende aankondiging gedaan: het zal ook gaan samenwerken met Steam VR. Als WIndows gebruiker zal je dus ook dezelfde games van Steam kunnen spelen die tot nu enkel bestemd waren voor de HTC Vive of de Oculus Rift. Verder komen ook Minecraft en Halo naar dit nieuwe platform.

Meer bij Windows Central, The Verge en TechCrunch.

https://www.windowscentral.com/microsoft-mixed-reality-steam ...
https://www.theverge.com/2017/8/28/16202464/dell-visor-windo ...
https://techcrunch.com/2017/08/28/microsofts-mixed-reality-h ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Is de Touch Bar gedoemd?
Een heel kritisch artikel van een voormalige Apple-medewerker heeft een discussie losgemaakt. En wel over de Touch Bar, je weet wel, de balk bovenaan het klavier die de normale functie-toetsen vervangt, die je kan bedienen via aanraking, en waarvan de functies aanpasbaar zijn aan het programma waarmee je op dat moment aan het werken bent.

De auteur van het artikel, ene Chuq Von Rospach, meent dat Apple de gebruikers tegen hun wil dwingt om extra te betalen voor de Touch Bar, willen zij de beste high-end MacBook Pro bezitten. De Touch Bar zou enkel een gimmick zijn, een leuk snufje dat eigenlijk geen meerwaarde brengt.

Want zolang Apple de Touch Bar niet doortrekt naar zijn andere toestellen, dan zal de ontwikkelaar niet aangemoedigd worden om in zijn programma's en apps ondersteuning te voorzien voor die Touch Bar. Ook de Touch ID, die in het klavier ingebouwd zit, zou naar het hele gamma doorgetrokken moeten worden. Von Rospach stelt voor dat Apple een apart klavier zou maken, met deze twee technologieŽn aan boord, dat dan zou werken met ŗlle toestellen uit de desktp lijn, en de Touch Bar ook zou doortrekken in zijn laptop modellen.

Het lijkt ons dat de man een argument heeft... Lees meer bij MacRumors en het blog zelf van de man.

https://www.macrumors.com/2017/08/28/15-inch-macbook-pro-no- ...
http://chuqui.com/2017/08/the-life-and-death-of-the-touch-ba ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Fitbit lanceert Ionic en Flyer
Trouwe lezers weten dat wij een zwak hebben voor health trackers - niet al te dure bandjes, al dan niet in de vorm van een uurwerk, die je om je pols draagt en die bepaalde lichaamsfuncties meten. Hoeveel stappen je zet hebt, hoe lang je geslapen hebt, hoeveel calorieŽn je verbrand hebt tijdens je workouts.

Sommigen gaan nog verder, en porren je aan om te bewegen, wanneer je een bepaalde tijd, door jouzelf in te stellen, stilgezeten hebt. Anderen tonen ook de boodschappen die op jouw smartphone verschenen zijn, vibreren wanneer jouw telefoon rinkelt, enz.

Die trackers gaan van simpel, en goedkoop (30 tot 50 euro) tot heel duur, en worden in dat laatste geval smartwatches genoemd. Wat die laatste categorie, die tot 300 - 500 euro kan kosten, meer te bieden heeft dan die goedkope bandjes is mij persoonlijk een raadsel, maar dat is uiteraard persoonlijke voorkeur.

Een van de merken die al langer met health bands bezig is, is Fitbit. Het kwam even in de verdrukking, toen de publieke belangstelling verschoof naar de smart watches van merken zoals Apple, HTC en co, maar Fitbit komt nu terug met een nieuw aanbod

Om te beginnen de Fitbit Ionic smartwatch, een slim uurwerk met GPS. De bandjes van het uurwerk kan je wisselen, wat altijd interessant is. Heel veel functies en kenmerken, zoals waterdichtheid tot 50 meter, hartslag monitoring, ingebouwde GPS, je kan tot 300 tracks van jouw muziek op het uurwerk bewaren, en via de app Fitbit coach krijg je vanop het uurwerk persoonlijke coaching.

Bovendien kan je via de betaaldienst Fitbit Pay aankopen betalen bij een contactloze betaalterminal. Je krijgt meldingen te zien van je smartphone - niet alleen sms'berichten en oproepen, maar ook meldingen van apps zoals Facebook, WhatsApp en Gmail.

Bij dit slimme uurwerk hoort de Fitbit Flyer, een draadloze koptelefoon die je kan koppelen aan je fitbit maar ook aan je smartphone en laptop. Niet, zoals de oortjes van Apple stompels die je in je oren stopt, maar twee oortjes die verbonden zijn met een montuur rond je nek. Op dat montur ook controles voor je muziek, en voor het beantwoorden van telefoongesprekken.

Fitbit Flyer is ook compatibel met persoonlijke assistenten van verschillende merken, zoals Siri, Google Assistant, Amazon Alexa en Cortana.

Het smartwatch tou 299,95 pond gaan kosten, de draadloze kopetelefoon 109,99 pond, en beiden zouden vanaf oktober in de winkel moeten liggen.

http://www.pocket-lint.com/news/142017-fitbit-ionic-and-fitb ...
geef uw reactie hier

  

[Site] YouTube kanaal van NASA
Veel meer uitleg moeten wij hier niet bij geven. Dit is dus het officiŽle kanaal van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA op YouTube. Je vindt er alle mogelijke filmpjes maar ook live uitzendingen van educatief materiaal.
[Taal: ENG]

https://www.youtube.com/user/NASAtelevision/featured
geef uw reactie hier

[Site] Journey: je dagboek
Een extensie voor je Chrome browser, waarmee je gemakkelijk een logboek kan bijhouden van je reis of je dagelijkse leven. Door de dingen vast te leggen, kan je bijvoorbeeld ook streven naar beter werken, een betere gezondheid, meer dingen doen.
[Taal: ENG]

https://chrome.google.com/webstore/detail/journey-diary-jour ...
geef uw reactie hier

[Software] Bodyweight: zelf trainen
iOS - 81,8 MB - freeware
Wil je in een betere conditie komen, maar heb je niet de kans/ tijd om in een gym te geraken? Misschien is deze app voor iOS iets voor jou. Je krijgt er oefeningen die je dagelijks moet uitvoeren, niet alleen om fit te worden/blijven, maar ook om je gewicht onder controle te houden.

https://itunes.apple.com/us/app/bodyweight-fitness/id1018863 ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Ooops... CCleaner besmet 2,27 miljoen gebruik... 19/09
Ook Bing, de Microsoft zoekmachine, gaat fact... 19/09
Opgelet met je Android back-up!... 19/09
Face ID: toch nog veel vragen... 18/09
Wie wil in 's hemelsnaam een iPhone 8?... 18/09
Autoplay van videogeluid: goed en slecht nieu... 18/09
Facebook: nieuwe richtlijnen voor content... 15/09
Studie: nepnieuws taggen op Facebook volstaat... 15/09
Snapchat nu ook met 3D Bitmoji... 15/09
Microsoft Teams: nu ook met gast-accounts... 14/09
Meer artikels ....
Hardware
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Dead Domains... 19/09
ETHnews: Ethereum... 19/09
Windy: hoe waait de wind?... 18/09
Spotcrowd: camera's bekijken... 18/09
Machine Learning: informatie... 18/09
Werken met Waze 1: op tijd vertrekken... 18/09
Vrijdag multimedia: gratis stock foto's en af... 15/09
Vrijdag multimedia: de laatste stammen... 15/09
Vrijdag multimedia: knikkeren!... 15/09
Hier spreekt men Nederlands: citaten... 14/09
Meer artikels ....
Tip
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Verborgen iOS instelling laat je ruimte winne... 04/09
Een backup van je online accounts: Gmail... 25/08
Een backup van je online accounts: Facebook... 22/08
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
Meer artikels ....
Software
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Firefox Focus: Firefox op je Android, maar da... 12/09
Chwazi Finger Chooser: virtuele dobbelsteen... 11/09
Vrijdag appdag: Hebban (iOS)... 08/09
Vrijdag appdag: Sleep Partner... 08/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017