| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 21/08/2017
[Nieuws]Facebook Marketplace: de volgende verschuivin...
[Nieuws]Twee nieuwigheden bij WordPress: nieuwe login...
[Nieuws]Is de nieuwe privacy tool OPERANDO te mooi om...
[Site]Gratis icoontjes
[Site]MathTutor
[Site]De basisbegrippen van gebarentaal
[Software]Het luchtruim verkennen vanachter je pc: Orbi...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Facebook Marketplace: de volgende verschuiving in het commerciŽle landschap?
Het commerciŽle landschap is in het laatste decennium grondig veranderd. Het begon met e-Bay: oorspronkelijk bedoeld als plek waar je je eigen spullen tweedehands, tegen opbod kon verkopen, groeide het uit tot een plek waar iedereen zijn eigen "winkeltje" kon openen. Naast de particulieren die van eBay gebruik maakten, ontstond er een schare semi-professionals die via eBay een heus handeltje opzetten. Zonder handelsregister, zonder btw af te dragen of belasting op hun winst. En, voor de gebruiker, zonder waarborgen voor het product of de levering. Hetzelfde verhaal voor zoekertjessites zoals 2dehands.be of Marktplaats.nl

Nadat de belastingsinspecties zich van deze nieuwe vorm van "zwarte" handel bewust werden, begonnen zij controles uit te voeren op gebruikers die zich duidelijk als handelaars gedroegen, maar niet in regel waren met enige wetgeving hieromtrent.

Toen kwam Facebook. En ook daar ontwikkelde zich een schermhandel. Reguliere importeurs van producten, die deze producten netjes invoerden met betaling van invoerrechten en btw, werden er geconfronteerd met particulieren die de producten aan ongeveer dezelfde prijs verkochten via Facebooo. Hoe dat kan? Wel, heb jij al eens een pakje besteld in het buitenland? Je kreeg het wellicht netjes aangeleverd. Heb jij een toeslag moeten betalen voor de invoerrechten en btw? Nochtans had dat het geval moeten zijn: op de import van producten uit landen zoals China (AliBaba) of de VS (eBay) zijn wel degelijk invoerrechten en btw verschuldigd.

Nochtans worden er in tal van gebouwen de hele dag pakjes geleverd door koeriers, de ene na de andere, voor goederen die door personeelsleden van de kantoren aldaar in China of elders ter wereld besteld werden. Dat het niet economisch is dat er telkens ťťn pakje door ťťn koerier geleverd wordt, dat de koeriers haast in rij staan omdat er met verschillende transportmaatschappijen gewerkt wordt, daarover willen wij het niet eens hebben. Maar dat voor geen enkele van deze pakjes invoerrechten of btw betaald dien te worden, dat is toch wel opvallend.

De lancering van Marketplace op Facebook zal ongetwijfeld een nieuwe aderlating betekenen voor de reguliere handelaars. Misschien moeten de betrokken ministers eens een hartig woordje praten met de transportmaatschappijen, en hen verplichten voortaan over te gaan tot een officiŽle "inklaring" van de pakjes, met betaling van invoerrechten en btw?

Voor de gewone gebruiker is dat wellicht een extra hinderpaal, en een duurdere aankoop. Maar eerlijke concurrentie, dat begrip moet toch voor iets staan, niet?

https://thenextweb.com/facebook/2017/08/14/facebook-brings-m ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twee nieuwigheden bij WordPress: nieuwe login en gemakkelijker betalen
Eerst even dit: WordPress is een begrip dat twee vormen van content management systemen (CMS) dekt. Enerzijds is er WordPress.com, waar je een gratis account kan aanmaken om een blog te schrijven, eventueel gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Anderzijds is er de WordPress software, die je zelf kan installeren op je eigen server, of waarvoor je een WordPress hosting kan huren bij het hostingbedrijf naar keuze.

De eerste nieuwigheid heeft namelijk betrekking op de beide soorten WordPress. In het verleden was er namelijk een verschil tussen de manier waarop je vanop je mobiele toestel moest inloggen op een WordPress.com site, en op een WordPress site die elders gehost werd. Dat was niet altijd duidelijk. Nu is er een nieuwe manier om in te loggen op ťlke WordPress site. In de eerste link vind je een stap voor stap verduidelijking van deze methode. Die legt ook meer nadruk op het feit dat je kan inloggen met zogenaamde Magic Links. Daarbij zendt de app een link naar jou via het e-mailadres dat bij jouw WordPress hoort, en je moet enkel die link nog aanklikken. (1)

De WordPress apps zijn gratis (2).

Het tweede bericht heeft betrekking op WordPress.com Premium of Business sites. Je kan er voortaan heel gemakkelijk een PayPal button installeren. Handig wanneer je ook producten wil verkopen, of gewoon wil vragen aan mensen om je site te ondersteunen.

Het is heel simpel om hiermee te werken: je maakt een nieuwe post, kiest "Insert Content", vervolgens "Add Payment Button". Vul de details in van wat je verkoopt, het e-mailadres van jouw PayPal account waarheen het geld verstuurd moet worden, en je bent klaar. Meer bij WordPress zelf.

https://en.blog.wordpress.com/2017/08/15/an-updated-login-co ...
https://apps.wordpress.com/mobile/
https://en.blog.wordpress.com/2017/08/17/now-add-a-simple-pa ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Is de nieuwe privacy tool OPERANDO te mooi om waar te zijn?
In een tijdperk waarin het steeds moeilijker wordt om je privacy te beschermen, is elk initiatief daarvoor erg welkom. En als je dan leest dat er een nieuw project is, dat de ruggensteun krijgt van de EU, dan kijk je wellicht verheugd op. De EU staat immers bekend voor de strenge manier waarop ze bedrijven dwingt om de privacy van de gebruiker te eerbiedigen - denk bijvoorbeeld aan de GDPR (General Data Protetion Rules) die volgend jaar van kracht wordt.

Het project in kwestie is OPERANDO, en het berust op een open source dienst, PlusPrivacy. Die zou jou een eengemaakt dashboard moeten geven voor al jouw sociale netwerken, zodat je van daaruit je instellingen voor de privacy op Facebook, Twitter, LinkedIn en andere centraal beheren kan. Er is zelfs een "single-click privacy" knop, waarmee je al jouw accounts kan instellen op de waarde die het meest jouw privacy waarborgt.

PlusPrivacy zou nog een tweede dashboard hebben, waarmee je het verzamelen van jouw data door apps en extensies kan bekijken. Erg aanlokkelijk eigenlijk, en het feti dat de tool door de EU geruggensteund wordt, maakt het alleen maar beter.

Toch stelt Tom Merritt in de Daily TechnNews podcast vragen bij het initiatief. Er is ook nog een aspect waarbij jij toestemming zou kunnen geven om jouw gegevens te verkopen, voor bepaalde doeleinden. Maar wat je er dan voor in de plaats zou krijgen, is niet duidelijk. Toch nog even afwachten dus voor je met dit project in zee gaat...

https://thenextweb.com/security/2017/08/17/eu-funded-online- ...
https://www.operando.eu/servizi/Menu/dinamica.aspx?idSezione ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Gratis icoontjes
Ben je bezig met een project of website, dan kan je wel eens icoontjes nodig hebben om op simpele, internationale manier, een bepaalde functie of tip weer te geven. Op deze site staan er honderden icoontjes. Je vindt ze er in zwart/wit, maar je kan zelf ook de kleur van voor- en achtergrond wijzigen. Ongelooflijk handig!
[Taal: ENG]

https://illustrio.com/
geef uw reactie hier

[Site] MathTutor
Deze week stond het nog in de krant: verschillende beroepen die knelpuntberoepen zijn. EN zij hebben allemaal te maken met wetenschappelijk onderwijs, waarbij wiskunde een van de basissen is. Maar wiskunde is helaas niet sexy... School jezelf bij met deze tutorials. Je vindt telkens een video die de materie uitlegt, plus een tekst die erbij hoort. Je kan jezelf testen of je de materie begrepen hebt, en oefeningen uitvoeren.
[Taal: ENG]

http://www.mathtutor.ac.uk/
geef uw reactie hier

[Site] De basisbegrippen van gebarentaal
We willen wel Engels en Frans leren, en zelfs Russiche en Chinees. Maar heb je al eens overwogen om gebarentaal te leren- zelfs al zijn het maar de basisbegrippen? Dan is dit een grafische afbeelding om af te printen. De dagen van de week, getallen, vragende voornaamwoorden zoals wie, wat, wanneer, hoe... Simpele beleefdheidsfases ook, staan hier uitgelegd met de gebaren van hand en gezicht die je moet maken.
[Taal: ENG]

https://i.redd.it/xxmevb6w2cgz.png
geef uw reactie hier

[Software] Het luchtruim verkennen vanachter je pc: Orbiter
Maandag was er een zonsverduistering, die vanuit de VS waargenomen kon worden. Kon je daar niet bij zijn, dan kan je toch nog je ogen te kost geven met heel wat interessante beelden van de ruimte, dankzij deze gratis software. Het is een space flight simulator, wat betekent dat je als het ware zelf in een ruimtecapsule plaatsneemt.
http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Twitter maakt 'verified' badge afhankelijk va... 20/11
Twitter zal het gemakkelijker maken om Tweets... 20/11
Nieuwe consumentenmaatregel maakt het iets te... 17/11
Twitter neemt vinkjes af van mensen die het n... 17/11
Twitter brengt een premium API uit voor ontwi... 17/11
Mozilla brengt Firefox Quantum uit: sneller, ... 16/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Vrijdag multimedia: Fokke & Sukke... 17/11
Vrijdag multimedia: Florian Ledoux... 17/11
Dreadit: horror films... 16/11
Everyday Check: goede gewoontes... 16/11
Internet Encyclopedie over Filosofie... 16/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Meer artikels ....
Software
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Vrijdag appdag: Amazon Kindle Lite... 10/11
FileZilla v3 is uit... 08/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017