| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 17/08/2017
[Nieuws]Online dienstverleners stappen af van content...
[Nieuws]Facebook: verbeteringen aan Camera, commentar...
[Nieuws]LinkedIn toont voortaan wanneer je online ben...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: de mandaten
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken
[Tip]Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W...
[Software]Google Allo nu ook in de browser
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Online dienstverleners stappen af van content-neutraliteit
Een dik jaar geleden zijn online diensten begonnen met zelf op te treden om bepaalde content te verwijderen, zonder dat zij daartoe een rechterlijk bevel kregen. Het ging om boodschappen waarin haat, religieus genspireerde geweld gepromoot werd. Waarnemers namen toen het woord "slippery slope" in de mond: een hellend vlak. En eens je daarop begint te glijden, is er geen stoppen meer aan.

Het lijkt erop dat deze waarnemers gelijk krijgen. Na de dramatische gebeurtenissen in Charlottesville treden verschillende dienstverleners op. Accounts van neonazi-groepen, blanke-suprematie groepen werden geschrapt. De bekendste website van deze groepen was Daily Stormer. GoDaddy, waar de domeinnaam geregistreerd werd, schrapte de domeinnaam. The Verge weet dat de site nog even bij Google terecht kon, maar al snel helemaal verdwenen is.

De chat app Discord heeft aangekondigd dat het een reeks chatkanalen die banden hebben met alt-right, schrapt. De site GoFundMe, waar je geld kan ophalen voor bepaalde doeleinden, heeft een fondsenwerving voor de verdediging van de dader van de aanslag stopgezet.

Nazisme, blanke suprematie: het moet bestreden worden. Op de site Daily Stormer werd echt opgeroepen tot haat. Het heeft, volgens bepaalde analysten, al geleid tot een bloedige aanslag waarbij een neonazi negen zwarten neerschoot in een kerk.

Maar het hellend vlak is: waar trek je de grens? En als een dienst zoals Facebook spontaan content verwijdert, zonder hiertoe door de wetgever verplicht te worden, is hij niet meer neutraal en wordt hij verantwoordelijk voor lle content. Elke boodschap die nit verwijderd werd, kan hem aangerekend worden. En daar zit een groot gevaar.

Over deze evolutie vind je een verzameling artikels bij TechMeme, die vertellen welke acties tech bedrijven genomen hebben na Charlottesville.

http://www.techmeme.com/170815/p18#a170815p18
https://www.theverge.com/2017/8/15/16151740/charlottesville- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook: verbeteringen aan Camera, commentaren in News Feed, eBay daily deals in Marketplace
Nou, nou. Gisteren al drie berichten over Facebook, en nog zijn we niet rond. Want ook vandaag moeten we het over het sociale netwerk hebben. Hier gaan we dan.

Om te beginnen de nieuwigheden bij de Camera tool. Daarkan je voortaan ook Live gaan, kan je GIF'jes van 2 seconden opnemen die je dan meteen, zonder te moeten editen, kan posten. En je kan ook full-screen tekst postings delen op een gekleurde achtergrond delen vanuit Facebook Camera naar Facebook Stories, Direct messaging en de gewone News feed. (1)

Hiermee heeft Facebook dus eigenlijk de functies van Instagram Stories naar Facebook Camera gebracht. Dubbelop eigenlijk, maar dat stoort Faceook niet - zolang je maar ofwel Instagram gebruikt of een van de Facebook apps, en niet bij concurrent Snapchat gaat!

Een tweede nieuwigheid: de News Feed kreeg een nieuw uiteriljk, waardoor die beter leesbaar, aanklikbaar werd, maar waardoor je ook gemakkelijker commentaar kan geven. Zo zie je nu duidelijker waar een thread start en begint in de commentaren. Ook bij Instagram werd het gemakkelijker om de commentaren te volgen, doordat de conversaties threaded (genest) worden. (2)

En tot slot een aanvulling op onze bericht van gisteren, over Marketplace: bij deze nieuwe rubriek op je Facebook, waar je zelf tweedehands goederen kan kopen en verkopen, zal je voortaan ook een selectie van de Daily Deals van eBay vinden. Je zal dan rechtstreeks vanuit de Facebook de spulletjes kunnen kopen, maar het afrekenen gebeurt nog altijd op de website van eBay, via een in-app browser. (3)

https://techcrunch.com/2017/08/15/facebook-camera-gifs-live/
https://techcrunch.com/2017/08/15/facebook-instagram-comment ...
https://techcrunch.com/2017/08/15/facebook-adds-ebays-daily- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] LinkedIn toont voortaan wanneer je online bent
Het sociale netwerk LinkedIn pakt niet zo vaak uit met nieuwigheden. Maar vergis je niet: het wordt nog altijd gebruikt door werkzoekenden, door job hoppers, door head hunters. Nu heeft LinkedIn een nieuwe functie uitgebracht, die wel interessant lijkt.

Voortaan wordt namelijk getoond op jouw profiel of je online bent of niet, en of je beschikbaar bent voor een chat via de ingebouwde LinkedIn Messaging. Het symbool dat aangeeft wanneer je online bent is een groene cirkel, bij je profielfoto. En een groene cirkel met wit centrum geeft aan dat je online bent via je mobiele telefoon.

Deze optie is standaard geactiveerd. Maar je kan zelf deze optie gemakkelijk uitzetten, zodat anderen niet zien of je online bent. Het valt nu nog wel af te wachten of deze functie niet misbruikt gaat worden door spammers...

https://www.forbes.com/sites/paularmstrongtech/2017/08/15/li ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: de mandaten
Er was de laatste tijd heel wat te doen rond politici in Vlaanderen, en de mandaten die zij al dan niet betaald uitoefenen. Er werd transparantie geist. Die is er nu, dankzij De Tijd. Deze krant heeft wel meer ongelooflijk interessante reportages, met gegevens die zelf verzameld werden door de eigen redacteurs. Geen afschrijfwerk dus, geen herschreven persberichten. Zoals onlangs een grondige reportage over de cijfers van Airbnbn. Als er n krant is waarop wij je aanraden om een abonnement te nemen, dan is het De Tijd wel.

http://multimedia.tijd.be/mandaten2017/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken
Je moet geen grote tuin hebben, om zelf aan de slag te gaan met eigen gekweekte groentjes. En zelfs al heb je enkel een balkon, dan nog kan je er een bak zetten met daarin wat kruiden. Niets zo heerlijk als wat verse basilicum plukken of rozemarijn, en die over je gerecht strooien. En wij kunnen het weten -dit jaar hadden wij zowel tomaten, sla als kruiden geplaatste in onze tuin. Heerlijk!
Deze website is een handige leidraad die je vertelt hoe je eraan begint.
[Taal: NL]

http://www.groenten-kweken.be/kruiden/bieslook/
http://www.groenten-kweken.be/
geef uw reactie hier

[Tip] Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op Windows 10
In de Creator Update van Windows 10 zit een nieuw virtueel touchpad, dat werkt zoals het touch klavier. Je kan dit touchpad gebruiken om de muiscursor te bedienen op een toestel met een aanraakscherm.
Om het virtuele touchpad te activeren, moet je ofwel lang drukken op de taakbalk, of rechtsklikken op de taakbalk, en dan de optie "Toon touchpad button" kiezen. Deze optie is niet beschikbaar op toestellen zonder aanraakscherm. Dit zet het icoontje van een touchpad in de taakbalk, rechts onderaan. Klik erop om het virtuele touchpad te openen of te sluiten.
Het virtuele touchpad werkt net als een fysieke touchpad op een laptop. Zet je vinger op het raakvlak en beweeg hem daar: je zal zien dat de cursor volt. Je kan het touchpad ook verplaatsen op je scherm: leg je vinger op de bovenrand van de touchpad en verschuif het. Je kan links of rechts klikken ook, via de buttons onderaan de touchpad. Nog meer functies:
- plaats drie vingers op het virtuele touchpad, swipe naar boven. Dat opent de Task View zodat je tussen vensters kan wisselen
- plaats drie vingers op het virtuele touchpad, swipe naar beneden: dit opent je desktop
De instellingen van je vrituele touchpad kan je aanpassen via Instellingen > Toestellen > touchpad screen

https://www.howtogeek.com/309515/how-to-enable-and-use-the-v ...
geef uw reactie hier

[Software] Google Allo nu ook in de browser
Allo is de chat app van Google, en hij was tot nu toe enkel voor het mobiele toestel verkrijgbaar. Nu dus ook voor de desktop gebruiker. Het koppelen van Allo met je mobiele toestel is momenteel echter alleen mogelijk wanneer je eenAndroid toestel hebt. Meer uitleg bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2017/08/15/google-allo-arrives-on-web ...
https://allo.google.com/web
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017