| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 16/08/2017
[Nieuws]Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en L...
[Nieuws]Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace
[Nieuws]Facebook geeft en Facebook neemt: Trending Ne...
[Nieuws]Google’s wonderkleine omzet in België
[Nieuws]Na het nieuwste China-initiatief van Facebook...
[Site]Just Read: extensie om online teksten naar je...
[Tip]PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice
[Software]World Fitness Level
[Software]Recall: reminders
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en Lifestage
Drie berichten over Facebook vandaag. Het sociale netwerk is nu eenmaal niet uit het nieuws te branden (alhoewel het perfect mogelijk is om zonder Facebook te leven hoor!).

Om te beginnen: Groups en Lifestage verdwijnen. Lifestage was een experimentele app, speciaal voor jongeren, die Snapchat de pas moest afsnijden. Sindsdien heeft Facebook heel wat van de functies van Snapchat geïntegreerd in zijn andere tools, zoals Instagram Stories, en dus is Lifestage niet meer nodig.

Groups van zijn kant was een eveneens een stand-alone app om binnen Facebook mensen met een bepaalde interesse te verenigen. De app zelf werd de laatste tijd echter niet meer onderhouden - en nu dus afgevoerd. Facebook vindt dat het de Groups functie beter binnen de "gewone" Facebook app verder kan uitbouwen.

https://techcrunch.com/2017/08/08/facebook-shuts-down-its-sn ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace
Twee dingen die verdwijnen, maar er zijn ook nieuwigheden die je er gratis bij krijgt. De eerste is Marketplace - een functie waarbij je zoekertjes kan plaatsen, gratis. Gespecialiseerde zoekertjes-sites zullen deze nieuwe functie absoluut niet graag zien komen, denk aan eBay, maar ook aan 2de hands.be (dat onlangs gekocht werd door eBay).

Het voordeel dat Facebook heeft tegenover eBay, is dat je het profiel van een verkoper kan nakijken, en zien of je gemeenschappelijke vrienden hebt die voor de betrouwbaarheid van de verkoper instaan. Een ander voordeel is dat je geen commissie moet betalen over de verkoop. Aan de andere kant heb je ook geen moelijkheid om de betaling via Facebook te regelen.

Op Facebook waren er al een hele tijd groepen waar je dingen te koop kon aanbieden. Bij Emerce kan je lezen dat er zelfs een groep was die maar liefst 134.000 leden telde. De reden daarvoor is gemakkelijk te raden: de groep heette Marktplaats Zonder Regels.

Marketplace was al een hele tijd beschikbaar in de VS, en komt nu dus naar 17 bijkomende landen, waaronder België en Nederland.

https://www.emerce.nl/nieuws/facebook-marketplace-benelux
https://www.engadget.com/2017/08/15/facebook-marketplace-eur ...
https://newsroom.fb.com/news/2017/08/marketplace-is-expandin ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook geeft en Facebook neemt: Trending News
We hadden het beloofd, dat je vandaag bedolven zou worden onder berichten over Facebook - en we houden woord :) Dit laatste bericht over Facebook (voor vandaag!) gaat over de Trending Topics rubriek in je Facebook app. Die kreeg in mei dit jaar al een update, waardoor het gemakkelijker werd om te zien hoe verschillende media een bepaald onderwerp behandelen, naast watje vrienden over dat onderwerp te melden hadden.

Nu echter werd de vormgeving van dat trending nieuws veranderd. Voorheen was het een lijst met onderwerpen met telkens de beginzin van het artikel. Nu echter is het de titel van een artikel over een onderwerp, met telkens een foto en een verwijzing naar de bron van dat artikel, met daarnaast de vermelding "and XX other sources". Klik je daarop, dan krijg je een lijst met alle nieuwsartikels over dit onderwerp.

De verschillende trending topics staan ook gerangschikt in orde van belangrijkheid (volgens het Facebook algoritme).

Meer bij TechCrunch.

https://techcrunch.com/2017/08/14/facebook-is-rolling-out-a- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google’s wonderkleine omzet in België
(Bron: Mediadoc - Regelmatig neemt het e-zine Mediadoc artikels van Netties over, waarvoor onze dank. Deze artikels mochten wij van hen overnemen.)
Op 9 augustus berichtte de krant Le Soir over een volle pagina, hoe Google de Belgische fiscus om de tuin wil leiden. De ‘Amerikaanse multinational’ declareerde voor 2016 in ons land een zakencijfer van amper 32 miljoen euro’s.

Het bedrijf betaalde daarop niet eens 1 miljoen belasting. 740.404 euro om exact te zijn. Daar waar men kan schatten, aldus Le Soir, dat Google hier een zakencijfer realiseert van wellicht meer dan 220 miljoen euro’s. Hoe Google één en ander klaar speelt ? Door te werken met een constructie vanuit Ierland. Land dat een “delokalisatie van de winsten toelaat, via Nederland, naar Bermuda”.

Naast EU treden de nationale staten nu eindelijk zelf op
Jarenlang heeft de ‘Europese Unie’ die wantoestanden oogluikend toegelaten. Af en toe wordt er nu wel een Europese boete aan een Amerikaanse multinational opgelegd. Zo dwong de EU recent Ierland om van technologiereus Apple 13 miljard te vorderen, nadat het bedrijf ruim twintig jaar er zo goed als geen belasting betaalde. En dan krijg je in de pers verhalen over hoe de Deense EU-Commissaris Margrethe Vestager (zie foto) “de stijd aangaat met de grootste bedrijven ter wereld. Ze stoot stilaan Angela Merkel van de troon als machtigste vrouw van Europa.” Aldus een lyrische Ine Renson in haar De Standaard-Weekblad-portret van Vestager op 14/10/2016: “Margrethe Vestager, de dame waar Apple, Google en Gazprom schrik van hebben”. (1 )

Maar terwijl Vestager dus ‘de schrik’ is (of zou moeten zijn) van Apple, Google & Co, blijven die bedrijven wel onze belastingen verder in het zak zitten. Eindelijk beginnen de EU-lidstaten daar nu zelf tegen op te treden. Zo konden Groot-Brittannië – toch ook niet bepaald een communistisch land – en Italië, Google al tot overeenkomsten bewegen waarbij de Internetreus achterstallige belastingen beloofde te betalen. 306 miljoen euro in Italië. 130 miljoen ‘pond sterling’ in de UK. Zo meldde Le Soir van 9 augustus.

In Frankrijk daarentegen gingen de onderhandelingen tussen Google en de fiscus de mist in. De Franse fiscus vorderde 1,115 miljard euro van Google maar dat trok naar de rechtbank en kreeg in eerste instantie gelijk. Waarna de fiscus beroep aantekende. Wordt vervolgd.

O ja, de bazen van belastingontwijkende multinationals hoeven ook als de fiscus hen tot achterstallige betalingen kan dwingen, geen honger te lijden. Le Soir van 9 augustus wist ook te dat Michael O’Leary, CEO van het Ierse Ryanair, in 2016-2017 een salaris ontving van in totaal 3,16 miljoen euro. Hoe zou zo’n O’Leary dat ooit ‘op’ krijgen ? (Jan-Pieter Everaerts, ezine De Groene Belg 1367)

http://www.standaard.be/cnt/dmf20161013_02517525
geef uw reactie hier

[Nieuws] Na het nieuwste China-initiatief van Facebook: lukt het de Nieuwe Chinese Grote Muur om Silicon Valley te blijven buitenhouden ?
(Nog een artikel van het e-zine De Groene Belg)
Facebook poogt op alle mogelijke manieren weer in China binnen te raken. In het artikel “Facebook sneaks into China's online market” meldt Deutsche Welle dat in zijn pogingen “to break into the Chinese market, Facebook has discreetly developed and rolled out a photo-sharing app called ‘Colorful Balloons.’ The app has no Facebook branding and was released through a local Chinese firm.”

Eerder, in 2009, werd Facebook uit China verbannen. Maar het bedrijf van Mark Zuckerberg heeft zich bij die verbanning nooit neergelegd en blijft proberen voet aan grond te krijgen op de reusachtige Chinese markt van 700 miljoen Internetgebruikers. Ook via ontmoetingen tussen Zuckerberg en hooggeplaatste Chinezen, inbegrepen president Xi Jinping.

"China's grip on the internet"
Onder die tussentitel vermeldt Deutsche Welle dat “Facebook is just one of many major Silicon Valley stars forbidden from operating in China's tightly controlled online space. Google, YouTube and Instagram have all been locked out by China's so-called "Great Firewall."

Benieuwd hoe de Chinese leiders zullen reageren op het initiatief van Facebook om via een achterpoortje weer binnen te raken. Deutsche Welle: “The Chinese government could view Facebook's decision to go behind its back as having undermined its trust.”

Vraag is ook hoe lang de nieuwe Chinese muur nog stand zal houden en de 1,4 miljard Chinezen met elektronische oogkleppen kan blijven opzadelen. (jpe)

http://www.dw.com/en/facebook-sneaks-into-chinas-online-mark ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Just Read: extensie om online teksten naar je hand te zetten
Websites lijken het er steeds meer om te doen: niet alleen advertenties in de tekst, maar ook "lees meer", en "cookie waarschuwingen", plus allerlei andere ongewenste tekst die jouw leesplezier verstoort. Deze extensie voor de Chrome browser zorgt ervoor dat je echt de tekst naar je hand kan zetten: je kan zelf de stijl bepalen, elementen uit de tekst verwijderen, en deze functies ook automatisch laten draaien op bepaalde sites.
https://chrome.google.com/webstore/detail/just-read/dgmanlpm ...
geef uw reactie hier

[Tip] PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice
OpenOffice is het broertje van LibreOffice, en is eveneens een open source gratis kantoorsuite. Dit programma heeft geen PDF-importfilter zoals LibreOffice, maar je kan wel de gratis extensie PDF Import for Apache OpenOffice installeren. Het omzetten van het PDF bestand duurt wel even, maar het resultaat is zo goed als perfect. Het resultaat kan je echter enkel opslaan als een afbeelding zoals .JPEG of .BMP of als een .PDF.
https://www.pcwelt.de/ratgeber/PDF-Konvertierung-So-konverti ...
geef uw reactie hier

[Software] World Fitness Level
Hoe fit ben jij? Deze app laat het jou heel simpel ontdekken. Ben je bereid om met schaamrood op je wangen te moeten toegeven dat het dringend tijd is om eraan te beginnen? Of wil je, vol trots, naar jouw resultaten van de test kunnen kijken?
De app is voor Android en iOS geschikt.

https://www.worldfitnesslevel.org/#/
geef uw reactie hier

[Software] Recall: reminders
Een app voor Android die iets heel simpel doet: je herinneren aan dingen die je moet doen. Heel simpel om in te stellen, en je kan de herinnering uitstellen tot je, moegetergd van het gezeur, uiteindelijk de taak doet!
http://recallapp.info/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Twitter maakt 'verified' badge afhankelijk va... 20/11
Twitter zal het gemakkelijker maken om Tweets... 20/11
Nieuwe consumentenmaatregel maakt het iets te... 17/11
Twitter neemt vinkjes af van mensen die het n... 17/11
Twitter brengt een premium API uit voor ontwi... 17/11
Mozilla brengt Firefox Quantum uit: sneller, ... 16/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Vrijdag multimedia: Fokke & Sukke... 17/11
Vrijdag multimedia: Florian Ledoux... 17/11
Dreadit: horror films... 16/11
Everyday Check: goede gewoontes... 16/11
Internet Encyclopedie over Filosofie... 16/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Meer artikels ....
Software
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Vrijdag appdag: Amazon Kindle Lite... 10/11
FileZilla v3 is uit... 08/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017