| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 14/08/2017
[Nieuws]Nieuwe woordjes leren: Plandid
[Nieuws]Microsoft laat teugels vieren voor ontwerpers...
[Hardware]Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati...
[Site]TraveLibro: reisverhalen
[Site]PHP Bot: voor programmeurs
[Tip]PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice
[Software]Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe...
[Software]Twitch nu ook als desktop app
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Nieuwe woordjes leren: Plandid
Er waart een nieuwe wind rond in Instagram-land - die van de Plandid! Deze trend, een samentrekking tussen Planned en Candid, zet de Instagram-sterren ertoe aan om foto's te maken die zogenaamd niet geposeerd zijn, maar natuurlijk.

Instagram was altijd het sociale netwerk met de perfecte foto's, de perfecte pose tegen een prachtige achtergrond. Maar met de opkomst van meer "natuurlijkere" netwerken zoals snapchat, met ongepolijste, live foto's, begon die perfectie op Instagram wat tegen te steken.

En nu is dus iedereen aan de "plandid" gegaan. Dat zijn dus foto's waarbij er zogenaamd in een onbewaakt moment er per toeval een foto van je genomen werd, maar je er nog altijd even perfect uitziet. Gewoon omdat die foto ook perfect gepland werd en er misschien urenlang poseren aan vooraf ging.

Bij MIC Network vind je de foto's die deze trend illustreren. Nu, van ons mag het hoor. Als die Instagrammerhttps://mic.com/articles/183390/plandid-instagram-pose-kylie-jenner-bella-hadid-how-to-do-it-right#.3TCpi36wis er hun tijd aan willen besteden, voor ons niet gelaten. Maar het toont opnieuw aan dat de hele wereld die op een Instagram account opgebouwd wordt, maar al te vaak dingen voorspiegelt die niet met de waarheid stroken. Tegenover de perfectie op Instagram, staat de échte wereld met zijn ups en downs en zijn vele dagelijkse beslommeringen. En onze vrees is dat de afstand tussen beiden té groot is voor menige opgroeiende tiener, die het onderscheid tussen beide werelden niet maken kan...

https://mic.com/articles/183390/plandid-instagram-pose-kylie ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft laat teugels vieren voor ontwerpers Xbox games
Een aankondiging die niet alleen de gamer, maar ook de game-ontwikkelaar plezier zal doen. The Verge bericht namelijk dat Microsoft zijn Xbox Live Creators Prorgramma lanceert. Daarij kunnen ontwikkelaars hun games maken voor de Xbox One of Windows 10 PC's, en die rechtstreeks publiceren in de Xbox Store, waar een speciale rubriek gecreëerd werd, Creators collection.

Het goede hierbij is dat Microsoft het certifieringsproces voor de Creators collection games vereenvoudigd heeft. Voortaan moet de ontwikkelaar niet langer een concept voorleggen ter goedkeuring, wat een grote versoepeling betekent. En het zal er allicht ook voor zorgen dat de games, die je in de Creators collection vindt, niet zo standaard zullen zijn als wat je nu bij ID@Xbox of de gewone Xbox games vindt. Ontwikkelaars zullen bovendien games die nog niet volledig af zijn, ook al kunnen publiceren op de Store, en zo feedback krijgen. Dat zal hopelijk tot nog creatievere games leiden.

Het is wel zo dat de games in de Creators collection niet dezelfde functies krijgen als de gewone ames, zoals Achievements, Gamerscore. Wil de ontwikkelaar die functies, dan moet hij overschakelen naar het ID@Xbox programma.

Meer bij The Verge.

https://www.theverge.com/2017/8/10/16126198/microsoft-xbox-l ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstations uit
Huh? Bestaan die nog, workstations? Blijkbaarwel. En die lijken ook zwaardere computerkracht nodig te hebben dan gewone dekstops die in een netwerk staan. Deze versie van het Windows 10 besturingssysteem laat dit althans uitschijnen.

Wndows 10 Pro for Workstations was al in juni aangekondigd, en nu heeft Microsoft meer details vrijgegeven over deze specialie editie. Die is dus, zo weet The Verge, vooral ontworpen voor PC hardware met server status en echte power users, voor machines met een hoogt aantal logische processors en grote hoeveelheden RAM.

Een van de dingen die deze versie onderscheiden, is ReFS, kort voor Reslieient File System. Dat zorgt ervoor dat het systeem beter bestand is tegen data corruptie, en grote hoeveelheden data beter aankan. Er is ook ondersteuning voor NVDIMM-N, een afkorting die staat voor Non-Volatile Memory Modumes met persistent geheugen. Een moeilijk woord, maar het betekent kort samengevat dat lees- en schrijfsnelheden ongefloolijk snel zijn, en dat bestanden nog altijd aanwezig blijven, ook als een workstation uitgezet wordt.

Meer bij The Verge.

https://www.theverge.com/2017/8/10/16128072/microsoft-window ...
geef uw reactie hier

  

[Site] TraveLibro: reisverhalen
Deze webdienst, een kruising tussen instagram en een blog, wil een alternatieve manier brengen om je reisverhaal te delen. Met een app waarmee je je reisverhaal kan vertellen - kort, of gedetailleerd, naar keuze. En de verhalen kunnen ook in de browser bekeken worden, als inspiratie voor anderen.
[Taal: ENG]

https://travelibro.com/destinations
https://travelibro.com
https://www.launchingnext.com/s/travelibro/30337/
geef uw reactie hier

[Site] PHP Bot: voor programmeurs
Kan men niets ergonomischer geven, een functioneel toestel?
Het is ondertussen alom gekend: de spullen die Apple maakt hebben een zekere chique, en die chique, dat trendy aureool straalt ook uit op de bezitter van zo'n toestel - iPad, iPhone... En om het verder door te trekken: wie over de toestellen schrijft is ook trendy - vandaar de vele artikels in de pers over Apple, vandaar dat zelfs het falen van de wekker op de iPhone een hoofditem is in het journaal op tv, en de opening van de App Store in het nieuws kwam, terwijl er zoveel ander nieuws te rapen viel op CES dat niét in de mainstream media vermeld werd. En om de lijn nog verder te trekken: wie als werkgever zijn personeel voorziet van een iPad, is ook trendy.
Dat lijkt in elk geval een conclusie die men mag trekken wanneer men hoort dat verschillende gemeentebesturen in Nederland (Kollummerland, Gouda, Arnhem, Wijdemeren, Hardenberg, Nijmegen...) beslist hebben om gemeenteraadsleden en andere medewerkers van een iPad te voorzien. Want zeg nu zelf: erg productief en functioneel is het toestel niet, want het is onmogelijk om blind te typen op het virtuele klavier. Voor de efficiency moet je dus geen iPad geven. Maar, zoals Tom Kronenburg op het blog Frankwatching het netjes uitdrukt: "De raadsleden willeen alleen speeltjes, en dat in deze tijden wanneer de mensen toch al zoveel moeten inleveren..." .
Officieel heet het natuurlijk dat werken met zo'n iPad een besparing met zich meebrengt: er zouden minder print- en papierkosten komen. Je eerste reactie is wellicht: uiteraard zal er minder geprint worden, want met de iPad kan je niet printen! Maar dan denk je, net als wij, toch fout: je kan wel degelijk printen via de iPad, indien je hem aansluit op een netwerk en dan gebruik maakt van een netwerkprinter. Ook thuis printen kan: je moet dan wel een printer hebben die draadloos werken kan.
Maar wanneer je buiten beschouwing laat dat de iPad eerder een speeltje is dan een efficiënt en functioneel werkinstrument, kan je ook nog vragen stellen bij de stelling dat je met de iPad (of andere computers) bespaart op printkosten. En Frankwatching heeft voor ons de berekening gemaakt: hoeveel de aanschaf kost van een iPad, en hoeveel pagina's je wel zou moeten besparen vooraleer je die kostprijs eruit hebt. In de commentaren op het artikel wordt nog verder ingegaan op het inzetten van de iPad als werktool, en ook dat is interessante lectuur - want de besparing op papierkosten is slechts één aspect van deze beslissing.
Deze website zal wellicht een zegen zijn voor programmeurs die met PHP werken. Je moet gewoon een functie invullen, en de robot zal de code genereren. (wij zijn geen PHP programmeurs, maar te oordelen naar de reacties, lijkt het een positieve evolutie te zijn!)
[Taal: ENG]

https://www.phpbot.org/?ref=producthunt
geef uw reactie hier

[Tip] PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice
We gaan nog even verder met onze reeks tips over hoe je een PDF bestand kan converteren, zodat je het in Word kan bewerken. Er bestaat nog een manier, en dan wel met de gratis open source kantoorsuite LibreOffice. Daar kan je met Bestand > Openen in de tekstbewerker Write gewoon PDF bestanden openen, waarna LibreOffice de PDF omzet naar het .odt formaat. Bij grotere, complexe bestanden kan dat wel enkele minuten duren, maar het resultaat is prima. De verschillende elementen worden correct herkend.
https://www.pcwelt.de/ratgeber/PDF-Konvertierung-So-konverti ...
geef uw reactie hier

[Software] Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toestellen
De browser die Samsung voorheen enkel voor zijn eigen toestellen gebruikte, werd door menige tech blog geprezen. Hij heeft een simpele user interface, is snel en performant, werkt met extensies van derden, heeft ingebouwde ad-blcking, ondersteunt 360-graden video's en meer. Het zal menige bezitter van een Android smartphone dan ook verheugen dat de browser nu beschikbaar is in de gewone Play Store, voor alle Android toestellen dus. Een uitgebreide bespreking bij 9to5Google.

https://9to5google.com/2017/08/10/samsung-mobile-browser-all ...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.androi ...
geef uw reactie hier

[Software] Twitch nu ook als desktop app
Gamers kennen ongetwijfeld Twitch - noem het de YouTube voor het streamen van games. Net zoals de sportliefhebbers via tv naar voetbal kijken, zijn de jongere generaties verhangen aan het kijken naar digitale games.
Twitch, dat sinds kort eigendom is van Amazon, was tot nu toe altijd enkel via de browser te gebruiken. Nu is er echter een destkop app, zowel voor de Windows als Mac computer. Een uitvoerige bespreking bij Slashgear.

https://blog.twitch.tv/the-new-twitch-desktop-app-is-here-6d ...
https://www.slashgear.com/twitch-desktop-app-is-finally-out- ...
http://link.twitch.tv/desktopappblog
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017