| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 08/08/2017
[Nieuws]WordPress.com: voortaan ook thema's en plug-i...
[Nieuws]Web Developer Chrome extensie gehacked: meer ...
[Nieuws]Techbedrijven oefenen druk uit om het herstel...
[Site]2 minute Adobe tool school
[Site]Realtime Bitcoin: centjes!
[Site]Chrome extensie: Google+ meldingen
[Tip]PDF omzetten naar Word & C░: externe hulpmidd...
[Software]Right Click Enhancer
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] WordPress.com: voortaan ook thema's en plug-ins van derden
Wanneer je als beginnend blogger een website wil maken, dan is WordPress.com wellicht een goede keuze. Het is super simpel om een eigen blog op te starten, en het is bovendien gratis. Je kiest gewoon uit een van de vele thema's, voegt enkele plug-ins toe voor tags bijvoorbeeld of nieuwsbrieven, en je bent vertrokken. Je kan zelfs een eigen domeinnaam registreren (daarvoor moet je dan wÚl betalen) en die laten verwijzen naar je WordPress. Je kan zelfs met "cloaked" verwijzing werken, zodat je domeinnaam in de adresbalk staat, in plaats van je mijnsite.wordpress.com webadres.

Alleen: je bent wel beperkt in de keuze van thema's en plug-ins. Je mag enkel kiezen uit wat WordPress jou aanbiedt. Daar komt nu verandering in, zo staat er vandaag te lezen op de website: je kan voortaan plug-ins en thema's van derden ook integreren in je website. En dat opent een wereld aan keuze!

Deze optie is echter niet beschikbaar voor de gratis blogs, enkel voor wie een business-account bij WordPress.com heeft. Daarvoor betaal je dan $24,92 per maand. En van die prijs schrokken wij toch even. Per slot van rekening zit je nog altijd vast aan een hosting waar je gebonden bent aan de regels die WordPress.com bepaalt. Vergelijk dat met een WordPress hosting bij een professioneel hostingbedrijf zoals Combell, dan ben je eigenlijk bij die laatste goedkoper af, met totale vrijheid om te doen wat je wil met je site, en een hoeveelheid mailboxen, databases die afhankelijk zijn van het abonnement dat je kiest, plus zelfs een gratis HTTPS beveiliging. En dat vanaf... 12,01 Ç per maand (tijdelijk 6,01Ç). Als je dan toch voor een professionele site gaat, dan moet je hier toch even over nadenken.

Ons advies: als beginnend blogger is zo'n gratis WordPress.com account mooi meegenomen. Super simpel om te starten, klaar in 1-2-3. Maar ga je later professioneler, kies dan een CMS hosting bij een professioneel hostingbedrijf die je meer vrijheid geeft.

https://en.blog.wordpress.com/2017/08/07/wordpress-com-busin ...
https://wordpress.com/business/
https://www.combell.com/nl/hosting/wordpress-webhosting
geef uw reactie hier

[Nieuws] Web Developer Chrome extensie gehacked: meer dan 1 miljoen mensen kwetsbaar
In onze artikels hebben we het vaak over extensies voor je browser. Daarmee voeg je handige extra functies toe, die jij specifiek nodig hebt. En in principe zijn die extensies ook veilig. Tot... een ontwikkelaar van zo'n functie via phising om de tuin geled wordt, een hacker zich meester maakt van zijn account en een update met malware uitstuurt naar de mensen die de extensie ge´nstalleerd hebben.

Het overkwam ene Chris Pederick, van wie de persoonsgegevens via een phishing mail ontfutseld werden. De hacker die de aanval uitgevoerd had, kreeg zo toegang tot zijn account en verzond een gewijzigde versie van de Web Developer Chrome extensie.

Die extensie is super handig, omdat je verschillende tools hebt die jou, wanneer je een website bouwen wil, van pas kunnen komen. Hij is dan ook door een miljoen mensen ge´nstalleerd. Meteen nadat de update uitgestuurd was, begon het klachten te regenen: de gebruikers stelden vast dat er advertenties toegevoegd werden aan de sites die zij bezochten. Chris Prederick haastte zich om een update uit te brengen die de malware code verwijderde.

Omdat Prederick niet weet of de code nog andere schade aangericht heeft - daarvoor moet hij eerst de gewijzigde code grondig onderzoeken. Maar hij raadt in elk geval gebruikers van de Web Developer extensie aan om hun wachtwoorden te wijzigen bij elke site die zij bezocht hebben, tijdens de korte periode dat de malware actief was.

Voor alle volledigheid: enkel de versie voor de Chrome webbrowser was gecompromitteerd, niet die voor Firefox of Opera. Meer bij Securityweek.

http://www.securityweek.com/one-million-exposed-adware-hijac ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Techbedrijven oefenen druk uit om het herstellen van je toestel moeilijk te mogen maken
Weet je nog, die goede oude tijd, toen je nog een smartphone had waarbij je de batterij kon verwisselen? Dat was handig, want was de batterij versleten, dan stopte je er gewoon een nieuwe in. Tegenwoordig echter zijn de meeste toestellen hermetisch gesloten, is alles vastgeplakt. Komt er sleet op je batterij, dan moet je gewoon een nieuw toestel kopen, zo simpel is dat. En dat is niet alleen zonde van jouw zuurverdiende centjes, maar echt goed voor het milieu kan je het niet noemen, toch? En we willen met zijn allen toch evolueren naar een duurzame maatschappij, niet?

Net zo met laptops, die steeds moeilijker te openen zijn om een onderdeel te vervangen, en waarbij alles vastgelijmd is. Gebruikersverenigingen protesteren er al een hele tijd tegen, maar deze trend lijkt onstopbaar - meer nog: steeds meer fabrikanten van smartphones en laptops passen hem toe. Hoe komt dat?

Wel, in de VS heeft de Repair Association een rapport uitgebracht over deze toestand, waaruit blijkt dat fabrikanten zoals Apple en HP hun immens grote invloed aanwenden om groepen die de vervaardiging van elektronische toestellen reguleren, te be´nvloeden. Meer nog: toestellen krijgen een "groen" label, omdat zij zogenaamd milieuvriendelijk zijn bij het mijnen van de gebruikte mineralen, en bij de verwerking van de afval van oude toestellen, terwijl zij dat eigenlijk niet zo zijn. Toestellen van 2 jaar oud zou je niet moeten weggooien om een oudere batterij, maar moeten kunnen herstellen.

Een artikel bij The Verge wijst met een beschuldigende vinger naar Apple. Er zijn wel meer bedrijven die zich aan deze praktijk schuldig maken, maar Apple zou de kroon spannen, met een ingeprogrammeerde veroudering enerzijds, en anderzijds het be´nvloeden van standaardorganisaties zodat zij de milieuvriendelijke maatregelen die deze veroudering kunnen tegengaan, niet opleggen.

Een interessant achtergrondartikel bij de manieren waarop deze milieu-onvriendelijke manier van werken konden ontstaan bij The Verge.

https://www.theverge.com/2017/8/3/16087628/apple-e-waste-env ...
geef uw reactie hier

  

[Site] 2 minute Adobe tool school
Dit is een reeks YouTube filmpjes van maximum 2minuten, waarin je telkens uitlegt krijgt over hoe je een bepaalde tool van Adobe Photoshop gebruiken kan. Handig om even tussendoor een hapje nuttige informatie op te slaan in je hersens!
[Taal: ENG]

https://www.youtube.com/playlist?list=PLb_ziuDPiUzaUguuQ4Ztb ...
geef uw reactie hier

[Site] Realtime Bitcoin: centjes!
De virtuele munt Bitcoin heeft een heel wispelturige koers, en is de laatste maanden tot duizelingwekkende hoogte geklommen. Deze website geeft je in real time de huidige koers. Bovendien vind je veel informatie over Bitcoin en de achtergrond ervan.
[Taal: ENG]

https://realtimebitcoin.info/
https://thenextweb.com/shareables/2017/05/29/bitcoin-value-r ...
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Google+ meldingen
Google Plus is niet echt uitgegroeid tot een sociaal netwerk dat je vergelijken kan met Facebook of zelfs Twitter. Maar het heeft toch zijn aanhangers. Met deze extensie wordt het mogelijk om meldingen van Google+ te ontvangen in je browser, zonder dat je op de site zelf moet zijn.

https://chrome.google.com/webstore/detail/google%2B-notifica ...
geef uw reactie hier

[Tip] PDF omzetten naar Word & C░: externe hulpmiddelen
Er bestaan verschillende gratis programma's waarmee je een PDF bestand kan omzetten naar een .doc. Je kan deze eens proberen:
Free PDF to Word DOC Converter
PDF To Word Converter
PDF2Word Converter
Deze drie tools herkennen de teksten in afbeeldingen en kunnen die omzetten naar Word zodat je ze daar bewerken kan. Soms laten ze wel steken vallen bij de formattering van de teksten.

http://www.hellopdf.com
http://www.downloadpdftowordconverter.or
http://www.7-pdf.de
geef uw reactie hier

[Software] Right Click Enhancer
Windows all - 3,9 MB - freeware
Met dit progje kan je de opties die verborgen zitten onder de rechtermuisknop, perfect aanpassen aan je eigen behoeften. Om absoluut eens uit te proberen!

https://fileforum.betanews.com/detail/Right-Click-Enhancer/1 ...
http://rbsoft.org/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Fun Google AR stickers... 12/12
Microsoft: ongewoon parcours naar Quantum Com... 12/12
Bitcoin, een schimmige munt... 11/12
Patreon wil zijn beloningssyteem verbeteren, ... 11/12
Amazon Echo en Amazon Music Unlimited komen n... 11/12
Zit er een reukje aan de negatieve berichtgev... 08/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Battery University: alles wat je over batteri... 11/12
Vrijdag multimedia: Beste foto's van het jaar... 08/12
Hier spreekt men Nederlands: Gelukzoekers... 07/12
Hier spreekt men Nederlands: Lexicon van de J... 07/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Meer artikels ....
Software
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŰnt... 04/12
Vrijdag appdag: Edge browser van Microsoft nu... 01/12
Elf Yourself: laat Kerstmis maar komen!... 28/11
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017