| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 01/08/2017
[Nieuws]Ook Rusland verbant VPN apps
[Nieuws]Nieuwe lekken over volgende iPhone: sensoren ...
[Hardware]Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H...
[Oor]12 podcasts voor aan het strand
[Site]Ten Years Ago
[Site]Momentum: extensie voor je Chrome browser
[Tip]Instagram op je desktop: foto's uploaden met ...
[Software]Gboard voor iOS
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Ook Rusland verbant VPN apps
Het internet lijkt donkere dagen tegemoet te gaan. Gisteren moesten we berichten dat China het gebruik van VPN's (virtual private networks) verboden heeft. Daardoor zal het onmogelijk zijn voor CHinese burgers om nog langer zichzelf voor te doen als een buitenlander, en zo verbinding te leggen met een in China verboden website. Je las ook dat Apple aangekondigd heeft dat het zich aan dat verbod onderwerpt, en zijn VPN apps uit de App Store terugtrekt.

Een beslissing die niet in dank aangenomen wordt. De Australische website news.com.au verzamelde enkele uitspraken (1). De ergste sneer kwam van Edward Snowden, de klokkenluider die NSA praktijken aan het licht bracht. "Apple heeft de voorbije jaren veel goed gedaan voor privacy en beveiliging, maar actief helpen bij censuur overschrijdt de rode lijn van mensenrechten", zo tweette hij. 3n: "Apple dat helpt bij censuur, doet denken aan de collaboratie van bedrijven met het apartheidsregime. Dollars kunnen die vlek niet uitwissen".

Helaas is China niet het enige land waar VPN's verboden worden. De Russische president Poetin heeft namelijk aangekondigd dat vanaf 1 november hard toeslaat om zijn burgers "in toom" te houden. Alle technologie waarmee het mogelijk zou worden om "verbannen" websites te bezoeken, wordt dan verboden. Dus ook VPN's en proxies - diensten waarbij je inlogt en die dan je IP-adres maskeren. Internet providers zullen verplicht worden om websites die deze toolshosten, te blokkeren.

Vanaf 1 januari 2018 zal je in Rusland ook niet meer anoniem kunnen chatten. Chat apps zullen dan alle gebruikers moeten identificeren aan de hand van hun telefoonnummer. Het is nu dus af te wachten hoe Facebook (Messenger) hierop zal reageren. En Apple natuurlijk en alle andere makers van apps... (2)

http://www.news.com.au/technology/online/censorship/apple-sl ...
https://www.engadget.com/2017/07/30/russian-censorship-law-b ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwe lekken over volgende iPhone: sensoren bovenaan
Ach, zullen we eens gezellig meedoen met alle speculaties over de nieuwe iPhone? Zoals je weet is het dit najaar 10 jaar geleden dat de eerste iPhone uitkwam, en velen verwachten van dit jubileumtoestel heuse mirakels!

Speculaties alom dus, waarbij geruchten elkaar tegenspreken. Volgens de ene zou er een vingerafdruk scanner onder het OLED glas zitten, volgens de andere zou de technologie nog niet op punt staan, waardoor Apple gedwongen is om deze feature te houden voor een volgend toestel.

Volgens nog anderen zou Apple daarom overschakelen op een andere manier waarop de gebruiker zich kan aanmelden op zijn toestel: via gelaatsherkenning. En nu blijkt toch zeker dat Apple, 'ongewild', informatie gelekt heeft die dat laatste bevestigt?

Zullen we ons niet uitlaten over het al dan niet bewust "laten" lekken van informatie, om de inmiddels ongerust geworden investeerders toch wat gerust te stellen? Daar mag u het uwe van denken. Feit is dat een fabrikant, die de HomePod luidspreker moet uitbrengen, details verschafte op de firmware ervoor. En die duidt erop dat de nieuwe iPHone een design heeft nagenoeg zonder randen, en dat er bovenaan sensoren zitten die inderdaad wijzen op sensoren voor gelaatsherkenning om het toestel te ontgrendelen. Die sensoren zouden dan via infrarood werken, zo lees je bij Apple Insider (1) en MacRumors (2)

Een "lek" dat voldoende was om vele websites meteen aan te zetten tot het onthullen van dit wereldschokkende nieuws. En wij, tja, wij deden dapper mee :)

http://appleinsider.com/articles/17/07/31/apple-homepod-firm ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met Hello-inlog
Al enige tijd werkt Microsoft aan WIndows Hello. Dat is een technologie om in te loggen op je Windows 10 PC, tablet of smartphone. Daarbij kan je kiezen tussen verschillende technologieŽn zoals gelaatsherkenning of een scan van je vingerafdruk.

Verschillende apps werken al met Windows Hello, onder andere Dropbox, OneDrive en ShareFile, zodat je verzekerd bent van de privacy van je bestanden. En Microsoft heeft aan pc-fabrikanten de laatste maanden een duidelijke boodschap gestuurd: dat zij er een top-prioriteit van zouden moeten maken om hun toestellen te laten werken met de Windows Hello-technologie. Toestellen die het ondersteunen zouden 'hero devices' worden...

Nu heeft Microsoft dus zelf een Microsoft Modern Keyboard uitgebracht, met een speciale toets om je vingerafdruk te scannen. Het klavier legt met Bluetooth 4.0 of hoger verbinding met je computer, maar je kan het ook via een kabeltje aansluiten als je dat liever hebt. Het klavier zou $129,99 kosten, wat niet bijster goedkoop te noemen is.

https://blogs.windows.com/devices/2017/07/27/introducing-new ...
http://www.zdnet.com/article/microsoft-starts-shipping-its-o ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] 12 podcasts voor aan het strand
Een selectie van 12 podcasts, in het Engels, om op relaxe manier wat meer te vernemen over aspecten van het dagelijkse leven. Over de acteur Cosby, over het leven in de gevangenis via de podcast Ear Hustle, over liefdesverhalen en veel, veel meer. Plof neer op het strand, en stop je oortjes in je oren om je hersenen te prikkelen!
[Taal: ENG]

http://www.vulture.com/2017/07/12-podcasts-to-listen-to-at-t ...
geef uw reactie hier

[Site] Ten Years Ago
Technisch tekenen is een vak apart, vol speciale symbolen en afspraken. Meestal heb je er ook speciale software voor nodig, die niet meteen goedkoop te noemen is. Bij deze webdienst kan je elektrische schema's tekenen, voor gratis en niks.
[Taal: ENG]
Deze website brengt, door slim gebruik te maken van een user interface en de data van Archive.org, een beeld van wat bekende websites 10 jaar geleden brachten. Je ziet en leest het nieuws bij YouTube, Reddit, Amazon, CNN en anderen.
[Taal: ENG]

http://tenyearsago.io/
geef uw reactie hier

[Site] Momentum: extensie voor je Chrome browser
Wanneer je op het plusteken drukt in je Chrome browser, om een nieuw blanco tabblad te openen, dan krijg je met deze extensie meteen ook je persoonlijke dashboard te zien. Daarop je to-do lijst, het weer, en wat visuele inspiratie.
https://chrome.google.com/webstore/detail/momentum/laookkfkn ...
geef uw reactie hier

[Tip] Instagram op je desktop: foto's uploaden met Mac en Safari
Heb je een Mac en heb je Safari als je standaard browser, dan kan je met volgende methode foto's uploaden naar je Instagram, rechtstreeks vanop je Mac. Ga naar Prefernces > ADvanced. Daar moet je op zoek gaan naar de optie "Show Develop menu un menu bar", een optie die onderaan staat.
Vervolgens open je een privť Safari venster. Ga naar Develop > User Agent en kies daar Safari > iOS 10 > iPhone. Safari zal nu geloven dat je werkt met je smartphone. Log je in op Instagram, dan zie je nu onderaan het scherm het icoontje van de camera, waarmee je dan foto's kan uploaden.

http://lifehacker.com/use-instagram-on-any-computer-like-you ...
geef uw reactie hier

[Software] Gboard voor iOS
Met de nieuwe versie van Gboard voor iOS krijg je overal waar er in een app een klavier tevoorschijn floept, ook teogang tot YouTube en Maps. Dat betekent onder andere ook dat je jouw locatie heel simpel kan toevoegen tot iMessage of gemakkelijk kan zoeken naar een YouTube clip. Een uitvoerige bespreking bij Engadget.

https://itunes.apple.com/us/app/gboard-a-new-keyboard-from-g ...
https://www.blog.google/products/search/gboard-iphone-adds-d ...
https://www.engadget.com/2017/07/31/gboard-youtube-maps-ios/ ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Fall Creators Update: wat is er nie... 19/10
Facebook: de mogelijke terugkeer van je statu... 19/10
Facebook koopt tbh-app, enorm populair bij ti... 18/10
Extra beveiligde accounts bij Google nu mogel... 18/10
Google Calendar voor het web: een nieuw uiter... 18/10
Nieuwe taxivormen als Uber niet echt goed voo... 17/10
Ernstige zwakke plek ontdekt in WPA2 protocol... 17/10
Virtuele bubbels - ook op tech gebied... 17/10
GDPR: ook Netties moet zich aan de regels hou... 16/10
USB-C: toch niet de verwachte uniformiteit?... 16/10
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Garmin maakt Echo voor in de wagen... 19/10
Sony wil weer een robotje uitbrengen... 12/10
Kamigami: Robotjes zelf bouwen... 12/10
Google: nieuwe Pixel 2, Pixel 2XL smartphone... 06/10
Google: de Pixelbook... 06/10
Google: Home Mini, Home Max, DayDeam View, Pi... 06/10
Google: een aparte camera, Google CLips... 06/10
Kano: laat je spruit zelf zijn/haar laptop bo... 02/10
Amazon: Echo breidt familie uit... 29/09
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Energiepact... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: Holland Craft Be... 19/10
Hier spreekt men Nederlands: RadiosOnline... 19/10
Replug: call-to-action... 18/10
SmileWidget: antwoorden op vragen... 18/10
Media Diversity Reviews... 17/10
Chemie leren... 16/10
ScanUrl: wapen u... 16/10
Vrijdag multimedia: Origami... 13/10
Vrijdag multimedia: schattige vossen... 13/10
Meer artikels ....
Tip
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Meer artikels ....
Software
Dropbox met extra opties... 18/10
The Food Life... 17/10
HQ: Trivia game... 17/10
Dropped: klembord voor iPad... 16/10
Attribute Changer: bestanden... 12/10
IrfanView: nieuwe editie... 11/10
softwareSoda Player: torrents... 10/10
Celly: samen leren... 09/10
Instagram: nu ook met poll... 05/10
Dropbox met nieuwe design... 05/10
Meer artikels ....

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017