| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 01/08/2017
[Nieuws]Ook Rusland verbant VPN apps
[Nieuws]Nieuwe lekken over volgende iPhone: sensoren ...
[Hardware]Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H...
[Oor]12 podcasts voor aan het strand
[Site]Ten Years Ago
[Site]Momentum: extensie voor je Chrome browser
[Tip]Instagram op je desktop: foto's uploaden met ...
[Software]Gboard voor iOS
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Ook Rusland verbant VPN apps
Het internet lijkt donkere dagen tegemoet te gaan. Gisteren moesten we berichten dat China het gebruik van VPN's (virtual private networks) verboden heeft. Daardoor zal het onmogelijk zijn voor CHinese burgers om nog langer zichzelf voor te doen als een buitenlander, en zo verbinding te leggen met een in China verboden website. Je las ook dat Apple aangekondigd heeft dat het zich aan dat verbod onderwerpt, en zijn VPN apps uit de App Store terugtrekt.

Een beslissing die niet in dank aangenomen wordt. De Australische website news.com.au verzamelde enkele uitspraken (1). De ergste sneer kwam van Edward Snowden, de klokkenluider die NSA praktijken aan het licht bracht. "Apple heeft de voorbije jaren veel goed gedaan voor privacy en beveiliging, maar actief helpen bij censuur overschrijdt de rode lijn van mensenrechten", zo tweette hij. 3n: "Apple dat helpt bij censuur, doet denken aan de collaboratie van bedrijven met het apartheidsregime. Dollars kunnen die vlek niet uitwissen".

Helaas is China niet het enige land waar VPN's verboden worden. De Russische president Poetin heeft namelijk aangekondigd dat vanaf 1 november hard toeslaat om zijn burgers "in toom" te houden. Alle technologie waarmee het mogelijk zou worden om "verbannen" websites te bezoeken, wordt dan verboden. Dus ook VPN's en proxies - diensten waarbij je inlogt en die dan je IP-adres maskeren. Internet providers zullen verplicht worden om websites die deze toolshosten, te blokkeren.

Vanaf 1 januari 2018 zal je in Rusland ook niet meer anoniem kunnen chatten. Chat apps zullen dan alle gebruikers moeten identificeren aan de hand van hun telefoonnummer. Het is nu dus af te wachten hoe Facebook (Messenger) hierop zal reageren. En Apple natuurlijk en alle andere makers van apps... (2)

http://www.news.com.au/technology/online/censorship/apple-sl ...
https://www.engadget.com/2017/07/30/russian-censorship-law-b ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nieuwe lekken over volgende iPhone: sensoren bovenaan
Ach, zullen we eens gezellig meedoen met alle speculaties over de nieuwe iPhone? Zoals je weet is het dit najaar 10 jaar geleden dat de eerste iPhone uitkwam, en velen verwachten van dit jubileumtoestel heuse mirakels!

Speculaties alom dus, waarbij geruchten elkaar tegenspreken. Volgens de ene zou er een vingerafdruk scanner onder het OLED glas zitten, volgens de andere zou de technologie nog niet op punt staan, waardoor Apple gedwongen is om deze feature te houden voor een volgend toestel.

Volgens nog anderen zou Apple daarom overschakelen op een andere manier waarop de gebruiker zich kan aanmelden op zijn toestel: via gelaatsherkenning. En nu blijkt toch zeker dat Apple, 'ongewild', informatie gelekt heeft die dat laatste bevestigt?

Zullen we ons niet uitlaten over het al dan niet bewust "laten" lekken van informatie, om de inmiddels ongerust geworden investeerders toch wat gerust te stellen? Daar mag u het uwe van denken. Feit is dat een fabrikant, die de HomePod luidspreker moet uitbrengen, details verschafte op de firmware ervoor. En die duidt erop dat de nieuwe iPHone een design heeft nagenoeg zonder randen, en dat er bovenaan sensoren zitten die inderdaad wijzen op sensoren voor gelaatsherkenning om het toestel te ontgrendelen. Die sensoren zouden dan via infrarood werken, zo lees je bij Apple Insider (1) en MacRumors (2)

Een "lek" dat voldoende was om vele websites meteen aan te zetten tot het onthullen van dit wereldschokkende nieuws. En wij, tja, wij deden dapper mee :)

http://appleinsider.com/articles/17/07/31/apple-homepod-firm ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met Hello-inlog
Al enige tijd werkt Microsoft aan WIndows Hello. Dat is een technologie om in te loggen op je Windows 10 PC, tablet of smartphone. Daarbij kan je kiezen tussen verschillende technologieën zoals gelaatsherkenning of een scan van je vingerafdruk.

Verschillende apps werken al met Windows Hello, onder andere Dropbox, OneDrive en ShareFile, zodat je verzekerd bent van de privacy van je bestanden. En Microsoft heeft aan pc-fabrikanten de laatste maanden een duidelijke boodschap gestuurd: dat zij er een top-prioriteit van zouden moeten maken om hun toestellen te laten werken met de Windows Hello-technologie. Toestellen die het ondersteunen zouden 'hero devices' worden...

Nu heeft Microsoft dus zelf een Microsoft Modern Keyboard uitgebracht, met een speciale toets om je vingerafdruk te scannen. Het klavier legt met Bluetooth 4.0 of hoger verbinding met je computer, maar je kan het ook via een kabeltje aansluiten als je dat liever hebt. Het klavier zou $129,99 kosten, wat niet bijster goedkoop te noemen is.

https://blogs.windows.com/devices/2017/07/27/introducing-new ...
http://www.zdnet.com/article/microsoft-starts-shipping-its-o ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] 12 podcasts voor aan het strand
Een selectie van 12 podcasts, in het Engels, om op relaxe manier wat meer te vernemen over aspecten van het dagelijkse leven. Over de acteur Cosby, over het leven in de gevangenis via de podcast Ear Hustle, over liefdesverhalen en veel, veel meer. Plof neer op het strand, en stop je oortjes in je oren om je hersenen te prikkelen!
[Taal: ENG]

http://www.vulture.com/2017/07/12-podcasts-to-listen-to-at-t ...
geef uw reactie hier

[Site] Ten Years Ago
Technisch tekenen is een vak apart, vol speciale symbolen en afspraken. Meestal heb je er ook speciale software voor nodig, die niet meteen goedkoop te noemen is. Bij deze webdienst kan je elektrische schema's tekenen, voor gratis en niks.
[Taal: ENG]
Deze website brengt, door slim gebruik te maken van een user interface en de data van Archive.org, een beeld van wat bekende websites 10 jaar geleden brachten. Je ziet en leest het nieuws bij YouTube, Reddit, Amazon, CNN en anderen.
[Taal: ENG]

http://tenyearsago.io/
geef uw reactie hier

[Site] Momentum: extensie voor je Chrome browser
Wanneer je op het plusteken drukt in je Chrome browser, om een nieuw blanco tabblad te openen, dan krijg je met deze extensie meteen ook je persoonlijke dashboard te zien. Daarop je to-do lijst, het weer, en wat visuele inspiratie.
https://chrome.google.com/webstore/detail/momentum/laookkfkn ...
geef uw reactie hier

[Tip] Instagram op je desktop: foto's uploaden met Mac en Safari
Heb je een Mac en heb je Safari als je standaard browser, dan kan je met volgende methode foto's uploaden naar je Instagram, rechtstreeks vanop je Mac. Ga naar Prefernces > ADvanced. Daar moet je op zoek gaan naar de optie "Show Develop menu un menu bar", een optie die onderaan staat.
Vervolgens open je een privé Safari venster. Ga naar Develop > User Agent en kies daar Safari > iOS 10 > iPhone. Safari zal nu geloven dat je werkt met je smartphone. Log je in op Instagram, dan zie je nu onderaan het scherm het icoontje van de camera, waarmee je dan foto's kan uploaden.

http://lifehacker.com/use-instagram-on-any-computer-like-you ...
geef uw reactie hier

[Software] Gboard voor iOS
Met de nieuwe versie van Gboard voor iOS krijg je overal waar er in een app een klavier tevoorschijn floept, ook teogang tot YouTube en Maps. Dat betekent onder andere ook dat je jouw locatie heel simpel kan toevoegen tot iMessage of gemakkelijk kan zoeken naar een YouTube clip. Een uitvoerige bespreking bij Engadget.

https://itunes.apple.com/us/app/gboard-a-new-keyboard-from-g ...
https://www.blog.google/products/search/gboard-iphone-adds-d ...
https://www.engadget.com/2017/07/31/gboard-youtube-maps-ios/ ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Nieuwigheden in Google Docs moeten online sam... 18/08
En wat als... je digitaal slot het begeeft?... 18/08
Online dienstverleners stappen af van content... 17/08
Facebook: verbeteringen aan Camera, commentar... 17/08
LinkedIn toont voortaan wanneer je online ben... 17/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Groups en L... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Marketplace... 16/08
Facebook geeft en Facebook neemt: Trending Ne... 16/08
Google’s wonderkleine omzet in België... 16/08
Na het nieuwste China-initiatief van Facebook... 16/08
Meer artikels ....
Hardware
MIT bedenkt nieuwe manier om via AI beter te ... 18/08
Microsoft brengt Windows 10 Pro for Workstati... 14/08
Microsoft werkt samen met Tobbi voor eye-cont... 03/08
Microsoft lanceert hardware abonnement voor d... 02/08
Microsoft brengt zijn eigen klavier uit met H... 01/08
Adobe Color Palette benadert het écht schilde... 31/07
Apple werkt samen met Cochlear voor een gehoo... 28/07
Binnenkort van jouw auto een zelfrijdend voer... 11/07
Biometrische ring als betaalmiddel?... 06/07
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Meer artikels ....
Oor
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Timo Becker... 18/08
Vrijdag multimedia 78-toeren platen... 18/08
Hier spreekt men Nederlands: de mandaten... 17/08
Hier spreekt men Nederlands: Groenten kweken... 17/08
Just Read: extensie om online teksten naar je... 16/08
TraveLibro: reisverhalen... 14/08
PHP Bot: voor programmeurs... 14/08
Vrijdag multimedia:Apple foto's op Instagram... 11/08
Vrijdag multimedia: ARKit Weekly... 11/08
Vrijdag multimedia: Lynching in America... 11/08
Meer artikels ....
Tip
Tip: hoe het virtuele touchpad activeren op W... 17/08
PDF converteren naar Word & C°: OpenOffice... 16/08
PDF converteren naar Word & C°: LibreOffice... 14/08
PDF omzetten naar Word & C°: online hulpmidde... 10/08
PDF omzetten naar Word & c°: externe hulpmidd... 09/08
PDF omzetten naar Word & C°: externe hulpmidd... 08/08
PDF's omzetten naar Word & Co... 07/08
Instagram Stories negeren... 04/08
Instagram op je desktop: Stories bekijken met... 03/08
Instagram op je desktop: foto's uploaden met ... 02/08
Meer artikels ....
Software
Google Maps: voortaan ook vragen stellen... 18/08
Google Allo nu ook in de browser... 17/08
World Fitness Level... 16/08
Recall: reminders... 16/08
Samsung browser nu voor alle Android >5.0 toe... 14/08
Twitch nu ook als desktop app... 14/08
Vrijdag appdag: Inbox voor Gmail... 11/08
Ontdek de ruimte vanachter je computer: 1900-... 10/08
Bezoek de ruimte vanachter je computer: Micro... 09/08
Right Click Enhancer... 08/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017