| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 10/07/2017
[Nieuws]Burgerbewegingen bezorgd om toevoeging DRM aa...
[Nieuws]SoundCloud herstructureert met grote ontslagr...
[Nieuws]Silicon Valley heeft weer wat start-ups begra...
[Site]Purrli: voor wie niet zonder zijn kat kan
[Site]TerribleColors
[Site]Instapaper: Chrome extensie
[Software]Wi-Fi Widget
[Software]Softorino YouTUbe Converter
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Burgerbewegingen bezorgd om toevoeging DRM aan HTML
Je kan steeds meer via het internet, vooral multimedia. En de nieuwste vormen van HTML, zoals de HTML5 standaard, zorgt er dan ook voor dat die multimedia gewoon via HTML weergegeven wordt, en je er geen externe viewer voor nodig hebt.

Maar wat wanneer een aanbieder content wil brengen waarop auteursrechten zitten, en hij die auteursrechten wil beschermen zodat bijvoorbeeld enkel wie betaalt, recht heeft om content te bekijken? Dat kan niet, met de huidige HTML5. Daarom gaan er al lang stemmen op om DRM toe te voegen aan HTML5, maar dan in de vorm van EME of Encrypted Media Extensions.

Uiteraard kwam daar veel protest tegen. EME zou het einde betekenen van een waarlijk open internet, en dat vervangen door een functioneel gebroken internet. Maar nu blijkt dat Tim Berners-Lee zijn fiat gegeven aan de invoering van EME, na veel innerlijke tweestrijd weliswaar.

Nu is het zo dat het toevoegen van EME niet wil betekenen dat iedereen DRM gaat toevoegen, dat multimedia op het web meteen beperkt gaat worden. Iedereen KAN het toevoegen, en het is aan de contentmakers / verdelers om dat zelf te beslissen. Maar er zitten meer aspecten aan vast. Het doorbreken van de DRM zou illegaal worden, en overtreders worden gestraft. Normaal gezien zitten er in alle auteursrechterlijke beschermingen bepaalde uitzonderingen, zoals het onderzoeken van code om na te gaan of er geen gevaarlijke lekken in zitten. Maar die voorzorgsmaatregelen zijn niet voorzien in EME.

Kortom, een heel controversiële beslissing. Bij TechDirt en EFF lees je er alles over. Over 14 dagen wordt de beslissing definitief, dus je mag nog wat protest verwachten...

https://www.eff.org/deeplinks/2017/07/amid-unprecedented-con ...
https://www.techdirt.com/articles/20170707/15544137737/tim-b ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] SoundCloud herstructureert met grote ontslagronde
Trouwe lezers weten dat wij al jaren fan zijn van SoundCloud. Toen deze muziekdienst van start ging, profileerde hij zich als ontdekkingsdienst, om nieuwe muziek te ontdekken. Het echt vernieuwende hierbij was dat er bij elke song een tijdbalk stond die niet alleen het volume van de klanken aangaf, en waarop je dan kon klikken om rechtstreeks naar dat fragment te springen, maar dat je daarop ook commentaar kon geven, over die bepaalde noot of die bepaalde wending die aan een song gegeven werd.
SoundCloud evolueerde, en naast Indie artiesten kon je er ook grotere namen vinden. Er kwam een mobiele app, en SoundCloud begon zich te profileren als hoster voor podcasts. Allemaal prachtig, maar een dergelijke hosting, zowel van songs als podcasts, verbrandt nu eenmaal bandbreedte en serverruimte aan een duizelingwekkend tempo. Daar stonden hoegenaamd geen inkomsten tegenover. Het bood wel, op aandringen van de platenlabels, een betalend abonnement aan, maar dat kende niet echt veel succes. En het geld raakte op. In het laatste financieel rapport, zo lees je bij NYT, moest SoundCloud toegeven dat het nog maar cash geld had om zijn verplichtingen na te komen tot in september. In maart kreeg het weliswaar nog een kredielijn van 70 miljoen, maar dat is slechts een druppel op een hete plaat.

SoundCLoud, dat in de voorbije jaren, naast een kantoor in Berlijn en New York, kantoren geopend had in Londen en San Francisco, heeft nu aangekondigd dat het die twee nieuwe kantoren zal sluiten. BOvendien zal het 173 medewerkers ontslaan. Naar eigen zeggen is dit de enige manier om te kunnen overleven, zelfstandig. Kwatongen beweren echter dat dit een opkuis operatie zou kunnen zijn die een eventuele verkoop van SoundCloud aantrekkelijker moet maken...

Meer over de moeilijke achtergrond van zelfstandige muziekdiensten zoals SoundCloud, maar ook Pandora, lees je bij NYT. Podcasters die hun podcasts hosten bij SoundCloud houden in elk geval hun hart vast...

https://www.nytimes.com/2017/07/06/business/media/soundcloud ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Silicon Valley heeft weer wat start-ups begraven...
Een slimme persoon heeft een slim idee voor een start-up. Of misschien toch niet zo'n slim idee... Maar hij/zij kan er in elk geval genoeg mensen van overtuigen dat het een slim idee is, en geld ophalen om dat idee ten uitvoer te brengen.

Verleden week hadden wij het over de ICO of Initial Coin Offering, waarbij een bedrijf dan een soort "token", een symbool aanbiedt dat recht geeft op een bepaalde tegenwaarde wanneer het bedrijf groeit. Dat is echter een nieuwe vorm van geld ophalen - de klassieke vorm is een fondsenwerving, waarbij privé-investeerders geld beleggen in het bedrijf. Sommige van die fondsenwervingen helpen het bedrijf uit te groeien tot echte kassuccessen. Maar bij andere loopt het faliekant af: de verwachte groei dient zich niet aan, het publiek gelooft niet in het concept.

En dan? Wat met de beleggers? Dat het niet allemaal goud is wat blinkt bij start-ups, mag je afleiden uit het artikel bij Business Insider, over 7 startups die veel geld konden ophalen, maar in de eerste helft van 2017 jammelijk ten onder gegaan zijn.

Een greep:

- Beepi, een website die kopers van auto's en verkopers van tweedehandsauto's moest bijeenbrengen, haalde 150 miljoen dollar, brandde al het geld op. Op zijn piek werd het geschat op 560 miljoen dollar, maar niemand kocht het.

- Yik Yak, de anonieme social media app die op universiteiten voor verschillende schandalen gezorgd heeft, haalde 73 miljoen dollar op, en werd op zijn piek geëvalueerd op 400 miljoen. De gebruikers bleven echter niet hangen bij Yik Yak, en uiteindelijk werd het ontwikkelingsteam gekocht door betaalbedrijf Square voor $3 miljoen, voordat het de boeken neerlegde.

Nog meer voorbeelden bij Business Insider. Om maar te zeggen: een goed idee hebben, steun met veel geld krijgen, is niet voldoende om er te geraken!

http://uk.businessinsider.com/startups-that-raised-148-billi ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Purrli: voor wie niet zonder zijn kat kan
Ben je op het werk, vol stress, en is er maar één geluid dat je kan kalmeren - het gespin van je huiskat? Dan brengt deze website raad. Hier kan je namelijk kattengespin oproepen, waarbij jij zelf bepaalt of er af en toe ook een miauw bij komt kijken, of het gespin relax of superhappy is, en meer.
[Taal: ENG]

https://purrli.com/
geef uw reactie hier

[Site] TerribleColors
Volgens de makers van deze website (die maar éénding doet, niets meer!) zijn dit gewoon verschrikkelijke kleuren die je nooit gebruiken mag in een website. Wil je hettoch doen, dan moet je gewoon op het kleurenvlak klikken om de hex code op je klembord te krijgen.
[taal: ENG]

http://terriblecolors.com/
geef uw reactie hier

[Site] Instapaper: Chrome extensie
Deze extensie maakt het gemakkelijk om links die je tegenkomst tijdens het surfer, te bewaren om later de volledige artikels offline te kunnen lezen op je iPhone, iPad, Android, computer of Kindle
https://chrome.google.com/webstore/detail/instapaper/ldjkgaa ...
geef uw reactie hier

[Software] Wi-Fi Widget
Deze widget voor iPad eniPhonemaakt het gemakkelijker om je WiFi op je toestel te zien. Op welke WiFi benje aangesloten, is hij sterk genoeg? Je kan ook je WiFi onmiddellijk delen. De widget is zelfs toegankelijk vanop je lock screen. De gadget uittesten als revier doe je met de code die je bij Launching Next vindt.
http://www.launchingnext.com/s/wi-fi-widget/28682/
https://getwifiwidget.com/
geef uw reactie hier

[Software] Softorino YouTUbe Converter
Deze software zorgt ervoor dat je de audio van YouTube bestanden kan opslaan als een audiobestand dat je op je mobiele toestel kan zetten. Je kan er zelfs een ringtone van maken die ook werkt op de iPhone, iPad, iPod. En streaming video van bijvoorbeeld YouTube kan de software ook omzetten tot een bestand dat je naar je toestel kan overzetten, zodat je het kan bekijken zonder internetverbinding.
http://lifehacker.com/this-app-converts-streaming-videos-to- ...
https://softorino.com/youtube-converter-2
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017