| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 10/07/2017
[Nieuws]Burgerbewegingen bezorgd om toevoeging DRM aa...
[Nieuws]SoundCloud herstructureert met grote ontslagr...
[Nieuws]Silicon Valley heeft weer wat start-ups begra...
[Site]Purrli: voor wie niet zonder zijn kat kan
[Site]TerribleColors
[Site]Instapaper: Chrome extensie
[Software]Wi-Fi Widget
[Software]Softorino YouTUbe Converter
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Burgerbewegingen bezorgd om toevoeging DRM aan HTML
Je kan steeds meer via het internet, vooral multimedia. En de nieuwste vormen van HTML, zoals de HTML5 standaard, zorgt er dan ook voor dat die multimedia gewoon via HTML weergegeven wordt, en je er geen externe viewer voor nodig hebt.

Maar wat wanneer een aanbieder content wil brengen waarop auteursrechten zitten, en hij die auteursrechten wil beschermen zodat bijvoorbeeld enkel wie betaalt, recht heeft om content te bekijken? Dat kan niet, met de huidige HTML5. Daarom gaan er al lang stemmen op om DRM toe te voegen aan HTML5, maar dan in de vorm van EME of Encrypted Media Extensions.

Uiteraard kwam daar veel protest tegen. EME zou het einde betekenen van een waarlijk open internet, en dat vervangen door een functioneel gebroken internet. Maar nu blijkt dat Tim Berners-Lee zijn fiat gegeven aan de invoering van EME, na veel innerlijke tweestrijd weliswaar.

Nu is het zo dat het toevoegen van EME niet wil betekenen dat iedereen DRM gaat toevoegen, dat multimedia op het web meteen beperkt gaat worden. Iedereen KAN het toevoegen, en het is aan de contentmakers / verdelers om dat zelf te beslissen. Maar er zitten meer aspecten aan vast. Het doorbreken van de DRM zou illegaal worden, en overtreders worden gestraft. Normaal gezien zitten er in alle auteursrechterlijke beschermingen bepaalde uitzonderingen, zoals het onderzoeken van code om na te gaan of er geen gevaarlijke lekken in zitten. Maar die voorzorgsmaatregelen zijn niet voorzien in EME.

Kortom, een heel controversiële beslissing. Bij TechDirt en EFF lees je er alles over. Over 14 dagen wordt de beslissing definitief, dus je mag nog wat protest verwachten...

https://www.eff.org/deeplinks/2017/07/amid-unprecedented-con ...
https://www.techdirt.com/articles/20170707/15544137737/tim-b ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] SoundCloud herstructureert met grote ontslagronde
Trouwe lezers weten dat wij al jaren fan zijn van SoundCloud. Toen deze muziekdienst van start ging, profileerde hij zich als ontdekkingsdienst, om nieuwe muziek te ontdekken. Het echt vernieuwende hierbij was dat er bij elke song een tijdbalk stond die niet alleen het volume van de klanken aangaf, en waarop je dan kon klikken om rechtstreeks naar dat fragment te springen, maar dat je daarop ook commentaar kon geven, over die bepaalde noot of die bepaalde wending die aan een song gegeven werd.
SoundCloud evolueerde, en naast Indie artiesten kon je er ook grotere namen vinden. Er kwam een mobiele app, en SoundCloud begon zich te profileren als hoster voor podcasts. Allemaal prachtig, maar een dergelijke hosting, zowel van songs als podcasts, verbrandt nu eenmaal bandbreedte en serverruimte aan een duizelingwekkend tempo. Daar stonden hoegenaamd geen inkomsten tegenover. Het bood wel, op aandringen van de platenlabels, een betalend abonnement aan, maar dat kende niet echt veel succes. En het geld raakte op. In het laatste financieel rapport, zo lees je bij NYT, moest SoundCloud toegeven dat het nog maar cash geld had om zijn verplichtingen na te komen tot in september. In maart kreeg het weliswaar nog een kredielijn van 70 miljoen, maar dat is slechts een druppel op een hete plaat.

SoundCLoud, dat in de voorbije jaren, naast een kantoor in Berlijn en New York, kantoren geopend had in Londen en San Francisco, heeft nu aangekondigd dat het die twee nieuwe kantoren zal sluiten. BOvendien zal het 173 medewerkers ontslaan. Naar eigen zeggen is dit de enige manier om te kunnen overleven, zelfstandig. Kwatongen beweren echter dat dit een opkuis operatie zou kunnen zijn die een eventuele verkoop van SoundCloud aantrekkelijker moet maken...

Meer over de moeilijke achtergrond van zelfstandige muziekdiensten zoals SoundCloud, maar ook Pandora, lees je bij NYT. Podcasters die hun podcasts hosten bij SoundCloud houden in elk geval hun hart vast...

https://www.nytimes.com/2017/07/06/business/media/soundcloud ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Silicon Valley heeft weer wat start-ups begraven...
Een slimme persoon heeft een slim idee voor een start-up. Of misschien toch niet zo'n slim idee... Maar hij/zij kan er in elk geval genoeg mensen van overtuigen dat het een slim idee is, en geld ophalen om dat idee ten uitvoer te brengen.

Verleden week hadden wij het over de ICO of Initial Coin Offering, waarbij een bedrijf dan een soort "token", een symbool aanbiedt dat recht geeft op een bepaalde tegenwaarde wanneer het bedrijf groeit. Dat is echter een nieuwe vorm van geld ophalen - de klassieke vorm is een fondsenwerving, waarbij privé-investeerders geld beleggen in het bedrijf. Sommige van die fondsenwervingen helpen het bedrijf uit te groeien tot echte kassuccessen. Maar bij andere loopt het faliekant af: de verwachte groei dient zich niet aan, het publiek gelooft niet in het concept.

En dan? Wat met de beleggers? Dat het niet allemaal goud is wat blinkt bij start-ups, mag je afleiden uit het artikel bij Business Insider, over 7 startups die veel geld konden ophalen, maar in de eerste helft van 2017 jammelijk ten onder gegaan zijn.

Een greep:

- Beepi, een website die kopers van auto's en verkopers van tweedehandsauto's moest bijeenbrengen, haalde 150 miljoen dollar, brandde al het geld op. Op zijn piek werd het geschat op 560 miljoen dollar, maar niemand kocht het.

- Yik Yak, de anonieme social media app die op universiteiten voor verschillende schandalen gezorgd heeft, haalde 73 miljoen dollar op, en werd op zijn piek geëvalueerd op 400 miljoen. De gebruikers bleven echter niet hangen bij Yik Yak, en uiteindelijk werd het ontwikkelingsteam gekocht door betaalbedrijf Square voor $3 miljoen, voordat het de boeken neerlegde.

Nog meer voorbeelden bij Business Insider. Om maar te zeggen: een goed idee hebben, steun met veel geld krijgen, is niet voldoende om er te geraken!

http://uk.businessinsider.com/startups-that-raised-148-billi ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Purrli: voor wie niet zonder zijn kat kan
Ben je op het werk, vol stress, en is er maar één geluid dat je kan kalmeren - het gespin van je huiskat? Dan brengt deze website raad. Hier kan je namelijk kattengespin oproepen, waarbij jij zelf bepaalt of er af en toe ook een miauw bij komt kijken, of het gespin relax of superhappy is, en meer.
[Taal: ENG]

https://purrli.com/
geef uw reactie hier

[Site] TerribleColors
Volgens de makers van deze website (die maar éénding doet, niets meer!) zijn dit gewoon verschrikkelijke kleuren die je nooit gebruiken mag in een website. Wil je hettoch doen, dan moet je gewoon op het kleurenvlak klikken om de hex code op je klembord te krijgen.
[taal: ENG]

http://terriblecolors.com/
geef uw reactie hier

[Site] Instapaper: Chrome extensie
Deze extensie maakt het gemakkelijk om links die je tegenkomst tijdens het surfer, te bewaren om later de volledige artikels offline te kunnen lezen op je iPhone, iPad, Android, computer of Kindle
https://chrome.google.com/webstore/detail/instapaper/ldjkgaa ...
geef uw reactie hier

[Software] Wi-Fi Widget
Deze widget voor iPad eniPhonemaakt het gemakkelijker om je WiFi op je toestel te zien. Op welke WiFi benje aangesloten, is hij sterk genoeg? Je kan ook je WiFi onmiddellijk delen. De widget is zelfs toegankelijk vanop je lock screen. De gadget uittesten als revier doe je met de code die je bij Launching Next vindt.
http://www.launchingnext.com/s/wi-fi-widget/28682/
https://getwifiwidget.com/
geef uw reactie hier

[Software] Softorino YouTUbe Converter
Deze software zorgt ervoor dat je de audio van YouTube bestanden kan opslaan als een audiobestand dat je op je mobiele toestel kan zetten. Je kan er zelfs een ringtone van maken die ook werkt op de iPhone, iPad, iPod. En streaming video van bijvoorbeeld YouTube kan de software ook omzetten tot een bestand dat je naar je toestel kan overzetten, zodat je het kan bekijken zonder internetverbinding.
http://lifehacker.com/this-app-converts-streaming-videos-to- ...
https://softorino.com/youtube-converter-2
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017