| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 28/06/2017
[Nieuws]Opnieuw massale verspreiding van ransomware
[Nieuws]Doet Apple met AR wat het heeft gedaan met de...
[Nieuws]Uptime van youTube nu voor iedereen beschikba...
[Nieuws]Google Earth nu met educatieve rondleidingen
[Site]There is a bot for that...
[Site]Chrome extensie: Pushbullet
[Tip]Een vergrendeld bestand verplaatsen of verwij...
[Software]Mail to Self: iOS
[Software]UninstallView
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Opnieuw massale verspreiding van ransomware
Na de WannaCry ransomware, was er dinsdag opnieuw een malware die zich razendsnel verspreidde. Het begon met Oekra´ne, waar de centrale bank, het staatstelecombedrijf, de metro van de hoofstad, en zelfs de luchthaven van Boryspil getroffen werden. Zelfs, en dat klinkt heel onheilspellend, het operatiecentrum van de Tsjernobyl nuclearie instelling werd getroffen, waardoor overgeschakeld moest worden op manuele meting van de straling.

Al snel kwamen er berichten uit andere landen. De Deense scheepvaartreus Maersk zag zijn systemen crashen. Het russische oliebedrijf Rosneft werd getroffen.

Volgens beveiligingsbedrijven zou deze ransomware dezelfde EternalBlue exploid gebruiken, die ook als vehikel diende voor WannaCry. EternalBlue heeft het gemunt op het systeem voor het delen van bestanden van Windows, en zou door de NSA ontwikkeld zijn om te kunnen spioneren. Microsoft heeft al wel voor alle versies van WIndows een patch uitgebracht waardoor die niet meer getroffen kunnen worden door EternalBlue, maar bedrijven die de patch niet uitgebracht hebben zijn nog altijd kwetsbaar.

Meer bij The Verge en Ars Technica. Bedrijven dienen in elk geval meteen te controleren of zij de MS17-010 patch uitgebracht hebben voor Windows SMB Server. Die zou volgens verschillende bronnen de besmetting moeten kunnen stoppen.

https://arstechnica.com/security/2017/06/a-new-ransomware-ou ...
https://www.theverge.com/2017/6/27/15879480/petrwrap-virus-u ...
https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-01 ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Doet Apple met AR wat het heeft gedaan met de iPhone?
Het wordt vaak gezegd: Apple is vaak laat om een nieuwe markt te betreden, maar het product dat het dan op die markt zet overtreft en perfectioneert alles wat er tot dan bestond. Dat mag zeker gezegd worden van de iPhone, die het concept Smartphone een volledig andere dimensie gegeven heeft. Dat mag, althans in de VS, gezegd worden van Apple Pay - er bestond al wel contactloos betalen, maar Apple heeft het in de VS tot de grote massa gebracht.

En volgens The Verge zou het dat nu ook doen met AR. BIj Augmented Reality wordt een virtuele laag bovenop de werkelijkheid gelegd. Microsoft met zijn Hololens, Google met zijn Google Glass, en vele anderen experimenteren al lang met AR, en er was al sinds 2009 software, Layar, die AR mogelijk maakte op tablets. Het was wachten op wat Apple zou brengen. Dat resultaat kan je nu zien in de ARKit in iOS 11.

Een van de problemen bij AR is het meten van de afstand tot de voorwerpen die de camera in beeld brengt. Bij andere toestellen vereist dit speciale hardware, bij de ARKit moet je enkel een toestel hebben met het recente iOS. Als het Apple lukt om de gebruiker te overtuigen van deze AR, dan heeft het meteen een grote markt aangeboord, want miljoenen mensen zullen het op hun toestel hebben staan.

Meer achtergrond bij The Verge. En bij iMore vind je een goede introductie van wat AR voor iOS betekent. Wij zijn alvast benieuwd wat deze ARKit voor wondere toepassingen gaat baren...

https://www.theverge.com/2017/6/26/15872332/apple-arkit-ios- ...
https://www.imore.com/ar-ios-faq-everything-you-need-know
geef uw reactie hier

[Nieuws] Uptime van youTube nu voor iedereen beschikbaar
Een tijdje geleden bracht YouTube Uptime uit, een experimentele app waarmee je samen met je vrienden naar video's kan kijken. Je kan ook reageren en commentaar geven, en de anderen zullen die commentaar dan zien. De app was in maart uitgebracht als een geesteskind van de interne incubator van Google, Area 120, maar kon toen enkel gedownload worden indien je een uitnodiging kreeg. Nu is hij dus vrij verkrijgbaar.

In plaats van een YouTube filmpje op je eentje te zien, kan je met Uptime de video's samen met je vrienden rechtstreeks in de app bekijken. Dat "samen" kan in real time zijn, maar zij kunnen ook later de film bekijken die jij en je vrienden gezien hebben, en krijgen dan ook de reacties te zien, zodat Uptime leuk blijft zelfs wanneer je het filmpje toch alleen bekijkt.

De reacties bestaan uit emoji's zoals smileys, hartjes, enz. Maar je kan ook "sparkles" toevoegen, maar die zullen enkel te zien zijn voor de mensen die samen met jou live kijken.

Meer bij TechCrunch.

https://uptime.area120.com/
https://techcrunch.com/2017/06/26/uptime-youtubes-experiment ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google Earth nu met educatieve rondleidingen
Twee maanden geleden had Google een nieuwe versie van Google Earth uitgebracht, die enkele interessante functies bevatten. Hierdoor werd Google Earth heel wat praktischer. Je kon niet alleen de planeet bekijken via landkaarten en satellietbeelden, maar je kon ook de planeet bezoeken via speciale rondleidingen.

Nu heeft Google dat uitgebreid met speciale rondleidingen die in het klaslokaal gebruikt kunnen worden. Deze tool heet Voyager, en hij bevat door wetenschappers, non-profits en andere organisaties samengestelde rondleidingen. Daarmee kan je een bepaalde streek verkennen, aan de hand van foto's, 360░ video's en beelden van Google Maps Street View, vergezeld van tekst. Er waren rondleidingen gemaakt door groepen zoals BBC Earth, Jane Goodall, Sesame Street, NASA.

En nu heeft Google dan een reeks rondleidingen aangekondigd die speciaal ontworpen zijn voor educatief gebruik. Het zijn 10 verhalen, ontwikkeld samen met National Geographic Society, PBS Education, HHMI Biointeractive en Mission Blue. Je kan onder andere de THermal Dome in Costa Rica bezoeken, maar ook avonturen beleven met Lewis & Clark.

Omgekeerd is het ook zo dat Google Earth als extra dienst toegevoegd is aan Google for Education, zodat IT-admins Google Earth via het Google Admin paneel kunnen beheren.

Meer bij TechCrunch.

https://techcrunch.com/2017/06/26/google-earth-comes-to-the- ...
geef uw reactie hier

  

[Site] There is a bot for that...
Deze website brengt je een keuze van bots die je aan je Messenger kan toevoegen, om allerlei taken uit te voeren. Bots die je een update sturen voor het weer, die je helpen bij het kopen op eBay, om Reddit Postings in Telegram te ontvangen, enz. Wellicht zit er ook een botje voor jou bij?
[Taal: ENG]

https://thereisabotforthat.com/bots
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Pushbullet
Een handige tool die dingen synchroniseert tussen je mobiele toestel en je desktop (browser). Zo kan je meldingen blijven zien op je desktop, ook wanneer je het venster van je browser sluit. Er is een "Universal copy Ú paste", wat betekent dat je op het ene toestel tekst kan kopiŰren, en dat je het dan ook op een ander toestel kan plakken, tenminste wanneer dat toestel ook deze extensie heeft.

http://www.makeuseof.com/tag/pushbullet-android-pc-same-wave ...
https://chrome.google.com/webstore/detail/pushbullet/chlffgp ...
geef uw reactie hier

[Tip] Een vergrendeld bestand verplaatsen of verwijderen (3)
De derde methode bestaat erin om gewoon je computer af te sluiten en t herstarten. Dat zou in principe alle bestanden moeten ontgrendelen. Tenzij het bestand in kwestie gebruikt wordt door een programma dat mee opgestart wordt, en het dus meteen geblokkeerd wordt wanneer je je computer opstart.
In dat geval moet je je computer opstarten in safe modus. Bij Windows 7 wil dat zeggen dat je de F7 toets moet indrukken tijdens het startupproces, en dan Safe Mode kiezen uit het menu. Bij Windows 8 of 10 moet je de safe modus activeren vanuit de Boot Options menu.(Bron: HowToGeek)
Hoe je WIndows 10 herstart in safe modus lees je op de link hieronder.

https://www.howtogeek.com/126016/three-ways-to-access-the-wi ...
https://www.howtogeek.com/128680/how-to-delete-move-or-renam ...
http://www.digitalcitizen.life/4-ways-boot-safe-mode-windows ...
geef uw reactie hier

[Software] Mail to Self: iOS
Deze extensie voor iOS zorgt ervoor dat je vanuit elke mogelijke app een notitie kan sturen naar jezelf. Een handige manier om informatie te bewaren voor later.
http://www.mailtoself.com/
geef uw reactie hier

[Software] UninstallView
Windows all - freeware
Deze tool verzamelt informatie over alle programma's die op jouw systeem ge´nstalleerd zijn, en toont je de details van de ge´nstalleerde programma's in een tabel.
Je kan deze informatie opvragen voor je eigen plaatselijke systeem, voor remote computers op jouw network, en voor externe harde schijven, aangesloten aan jouw computer. Je kan zo ook gemakkelijk een software op jouw computer en remote computer de-installeren.

https://fileforum.betanews.com/detail/UninstallView-64bit/14 ...
http://www.nirsoft.net/utils/uninstall_view.html
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017