| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 28/06/2017
[Nieuws]Opnieuw massale verspreiding van ransomware
[Nieuws]Doet Apple met AR wat het heeft gedaan met de...
[Nieuws]Uptime van youTube nu voor iedereen beschikba...
[Nieuws]Google Earth nu met educatieve rondleidingen
[Site]There is a bot for that...
[Site]Chrome extensie: Pushbullet
[Tip]Een vergrendeld bestand verplaatsen of verwij...
[Software]Mail to Self: iOS
[Software]UninstallView
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Opnieuw massale verspreiding van ransomware
Na de WannaCry ransomware, was er dinsdag opnieuw een malware die zich razendsnel verspreidde. Het begon met Oekra´ne, waar de centrale bank, het staatstelecombedrijf, de metro van de hoofstad, en zelfs de luchthaven van Boryspil getroffen werden. Zelfs, en dat klinkt heel onheilspellend, het operatiecentrum van de Tsjernobyl nuclearie instelling werd getroffen, waardoor overgeschakeld moest worden op manuele meting van de straling.

Al snel kwamen er berichten uit andere landen. De Deense scheepvaartreus Maersk zag zijn systemen crashen. Het russische oliebedrijf Rosneft werd getroffen.

Volgens beveiligingsbedrijven zou deze ransomware dezelfde EternalBlue exploid gebruiken, die ook als vehikel diende voor WannaCry. EternalBlue heeft het gemunt op het systeem voor het delen van bestanden van Windows, en zou door de NSA ontwikkeld zijn om te kunnen spioneren. Microsoft heeft al wel voor alle versies van WIndows een patch uitgebracht waardoor die niet meer getroffen kunnen worden door EternalBlue, maar bedrijven die de patch niet uitgebracht hebben zijn nog altijd kwetsbaar.

Meer bij The Verge en Ars Technica. Bedrijven dienen in elk geval meteen te controleren of zij de MS17-010 patch uitgebracht hebben voor Windows SMB Server. Die zou volgens verschillende bronnen de besmetting moeten kunnen stoppen.

https://arstechnica.com/security/2017/06/a-new-ransomware-ou ...
https://www.theverge.com/2017/6/27/15879480/petrwrap-virus-u ...
https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-01 ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Doet Apple met AR wat het heeft gedaan met de iPhone?
Het wordt vaak gezegd: Apple is vaak laat om een nieuwe markt te betreden, maar het product dat het dan op die markt zet overtreft en perfectioneert alles wat er tot dan bestond. Dat mag zeker gezegd worden van de iPhone, die het concept Smartphone een volledig andere dimensie gegeven heeft. Dat mag, althans in de VS, gezegd worden van Apple Pay - er bestond al wel contactloos betalen, maar Apple heeft het in de VS tot de grote massa gebracht.

En volgens The Verge zou het dat nu ook doen met AR. BIj Augmented Reality wordt een virtuele laag bovenop de werkelijkheid gelegd. Microsoft met zijn Hololens, Google met zijn Google Glass, en vele anderen experimenteren al lang met AR, en er was al sinds 2009 software, Layar, die AR mogelijk maakte op tablets. Het was wachten op wat Apple zou brengen. Dat resultaat kan je nu zien in de ARKit in iOS 11.

Een van de problemen bij AR is het meten van de afstand tot de voorwerpen die de camera in beeld brengt. Bij andere toestellen vereist dit speciale hardware, bij de ARKit moet je enkel een toestel hebben met het recente iOS. Als het Apple lukt om de gebruiker te overtuigen van deze AR, dan heeft het meteen een grote markt aangeboord, want miljoenen mensen zullen het op hun toestel hebben staan.

Meer achtergrond bij The Verge. En bij iMore vind je een goede introductie van wat AR voor iOS betekent. Wij zijn alvast benieuwd wat deze ARKit voor wondere toepassingen gaat baren...

https://www.theverge.com/2017/6/26/15872332/apple-arkit-ios- ...
https://www.imore.com/ar-ios-faq-everything-you-need-know
geef uw reactie hier

[Nieuws] Uptime van youTube nu voor iedereen beschikbaar
Een tijdje geleden bracht YouTube Uptime uit, een experimentele app waarmee je samen met je vrienden naar video's kan kijken. Je kan ook reageren en commentaar geven, en de anderen zullen die commentaar dan zien. De app was in maart uitgebracht als een geesteskind van de interne incubator van Google, Area 120, maar kon toen enkel gedownload worden indien je een uitnodiging kreeg. Nu is hij dus vrij verkrijgbaar.

In plaats van een YouTube filmpje op je eentje te zien, kan je met Uptime de video's samen met je vrienden rechtstreeks in de app bekijken. Dat "samen" kan in real time zijn, maar zij kunnen ook later de film bekijken die jij en je vrienden gezien hebben, en krijgen dan ook de reacties te zien, zodat Uptime leuk blijft zelfs wanneer je het filmpje toch alleen bekijkt.

De reacties bestaan uit emoji's zoals smileys, hartjes, enz. Maar je kan ook "sparkles" toevoegen, maar die zullen enkel te zien zijn voor de mensen die samen met jou live kijken.

Meer bij TechCrunch.

https://uptime.area120.com/
https://techcrunch.com/2017/06/26/uptime-youtubes-experiment ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google Earth nu met educatieve rondleidingen
Twee maanden geleden had Google een nieuwe versie van Google Earth uitgebracht, die enkele interessante functies bevatten. Hierdoor werd Google Earth heel wat praktischer. Je kon niet alleen de planeet bekijken via landkaarten en satellietbeelden, maar je kon ook de planeet bezoeken via speciale rondleidingen.

Nu heeft Google dat uitgebreid met speciale rondleidingen die in het klaslokaal gebruikt kunnen worden. Deze tool heet Voyager, en hij bevat door wetenschappers, non-profits en andere organisaties samengestelde rondleidingen. Daarmee kan je een bepaalde streek verkennen, aan de hand van foto's, 360░ video's en beelden van Google Maps Street View, vergezeld van tekst. Er waren rondleidingen gemaakt door groepen zoals BBC Earth, Jane Goodall, Sesame Street, NASA.

En nu heeft Google dan een reeks rondleidingen aangekondigd die speciaal ontworpen zijn voor educatief gebruik. Het zijn 10 verhalen, ontwikkeld samen met National Geographic Society, PBS Education, HHMI Biointeractive en Mission Blue. Je kan onder andere de THermal Dome in Costa Rica bezoeken, maar ook avonturen beleven met Lewis & Clark.

Omgekeerd is het ook zo dat Google Earth als extra dienst toegevoegd is aan Google for Education, zodat IT-admins Google Earth via het Google Admin paneel kunnen beheren.

Meer bij TechCrunch.

https://techcrunch.com/2017/06/26/google-earth-comes-to-the- ...
geef uw reactie hier

  

[Site] There is a bot for that...
Deze website brengt je een keuze van bots die je aan je Messenger kan toevoegen, om allerlei taken uit te voeren. Bots die je een update sturen voor het weer, die je helpen bij het kopen op eBay, om Reddit Postings in Telegram te ontvangen, enz. Wellicht zit er ook een botje voor jou bij?
[Taal: ENG]

https://thereisabotforthat.com/bots
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Pushbullet
Een handige tool die dingen synchroniseert tussen je mobiele toestel en je desktop (browser). Zo kan je meldingen blijven zien op je desktop, ook wanneer je het venster van je browser sluit. Er is een "Universal copy Ú paste", wat betekent dat je op het ene toestel tekst kan kopiŰren, en dat je het dan ook op een ander toestel kan plakken, tenminste wanneer dat toestel ook deze extensie heeft.

http://www.makeuseof.com/tag/pushbullet-android-pc-same-wave ...
https://chrome.google.com/webstore/detail/pushbullet/chlffgp ...
geef uw reactie hier

[Tip] Een vergrendeld bestand verplaatsen of verwijderen (3)
De derde methode bestaat erin om gewoon je computer af te sluiten en t herstarten. Dat zou in principe alle bestanden moeten ontgrendelen. Tenzij het bestand in kwestie gebruikt wordt door een programma dat mee opgestart wordt, en het dus meteen geblokkeerd wordt wanneer je je computer opstart.
In dat geval moet je je computer opstarten in safe modus. Bij Windows 7 wil dat zeggen dat je de F7 toets moet indrukken tijdens het startupproces, en dan Safe Mode kiezen uit het menu. Bij Windows 8 of 10 moet je de safe modus activeren vanuit de Boot Options menu.(Bron: HowToGeek)
Hoe je WIndows 10 herstart in safe modus lees je op de link hieronder.

https://www.howtogeek.com/126016/three-ways-to-access-the-wi ...
https://www.howtogeek.com/128680/how-to-delete-move-or-renam ...
http://www.digitalcitizen.life/4-ways-boot-safe-mode-windows ...
geef uw reactie hier

[Software] Mail to Self: iOS
Deze extensie voor iOS zorgt ervoor dat je vanuit elke mogelijke app een notitie kan sturen naar jezelf. Een handige manier om informatie te bewaren voor later.
http://www.mailtoself.com/
geef uw reactie hier

[Software] UninstallView
Windows all - freeware
Deze tool verzamelt informatie over alle programma's die op jouw systeem ge´nstalleerd zijn, en toont je de details van de ge´nstalleerde programma's in een tabel.
Je kan deze informatie opvragen voor je eigen plaatselijke systeem, voor remote computers op jouw network, en voor externe harde schijven, aangesloten aan jouw computer. Je kan zo ook gemakkelijk een software op jouw computer en remote computer de-installeren.

https://fileforum.betanews.com/detail/UninstallView-64bit/14 ...
http://www.nirsoft.net/utils/uninstall_view.html
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Jouw tv weet binnenkort wat je bij de superma... 25/09
Apple FaceID: poitief en negatief... 25/09
Walmart en smart slot-maker August brengen pa... 25/09
Gemor over aan/uit knoppen in iOS 11 Controle... 22/09
Better Together gaat live voor Minecraft... 22/09
iOS 11: een review, en een waarschuwing... 21/09
Nieuw bij Twitter: Populair... 21/09
Apple Pay Cash een beetje uitgesteld, en ook ... 20/09
EFF stapt uit W3C uit onvrede met invoeren va... 20/09
Nieuwigheden van Google: Gmail herkent telefo... 20/09
Meer artikels ....
Hardware
Amazon werkt aan Alexa-wearables zoals slimme... 22/09
Nest met beveiligingssysteem voor jouw huis (... 22/09
Nieuwe hardware van Google: Pixelbook, Pixel ... 21/09
Xiaomi Mi Notebook Pro: waardige concurrent v... 12/09
Logitech Craft Keyboard: een draaiknop op je ... 11/09
IFA: nieuwe toestellen van Sony - met 3D scan... 05/09
IFA: nieuwe toestellen van Motorola - met Ale... 05/09
Lenovo: laptop met Cortana-ondersteuningn van... 04/09
Fitbit lanceert Ionic en Flyer... 29/08
Samsung stelt de Galaxy Note 8 voor... 24/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Levar Burton Reads... 13/09
Spreaker: podcasts beluisteren of maken... 05/09
Feedcast.io: podcasts... 04/09
Audible for Dogs... 09/08
12 podcasts voor aan het strand... 01/08
Brengt Atari terug een gameconsole uit?... 19/07
Computertotaal: zo vind je de beste audioboek... 06/07
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Meer artikels ....

Site
Polly: een snelle poll... 25/09
ReportLinker data... 25/09
Vrijdag multimedia: Slimste mens (trailer)... 22/09
Vrijdag multimedia: Google Arts & Culture... 22/09
Hier spreekt men Nederlands: Wandelroutes... 21/09
Hier spreekt men Nederlands: Nationaal Park H... 21/09
Nuzzel: nieuws ontdekken... 21/09
Ukelele spelen... 20/09
Hoe je zelf je motorfiets onderhouden kan... 20/09
Session Manager (Chrome extensie)... 20/09
Meer artikels ....
Tip
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Werken met Waze 5: een andere stem... 22/09
Werken met Waze: snelheidsmeter... 21/09
Werken met Waze 3: benzinestations... 20/09
Werken met Waze 2: Send ETA... 19/09
Een offline backup van je data: WhatsApp... 13/09
Een backup maken van je online data: Twitter... 12/09
Een backup maken van je online data: Tumblr... 11/09
Een backup maken van je online accounts: Snap... 08/09
Een backup van je online accounts: Instagram... 07/09
Meer artikels ....
Software
Skimmerscammer: geen spiedende ogen meer bij ... 25/09
Vrijdag appdag: Prisma... 22/09
Neon Chrome: game voor Android... 21/09
J. River Media Center... 20/09
App laat blinden ook films 'zien'... 19/09
4cards: taal leren... 18/09
Vrijdag appdag: IOXP - maak een AR tutorial... 15/09
Vrijdag appdag: Flitsmeister... 15/09
Artificial Superintelligence... 14/09
Evrybit: verhaal vertellen... 13/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017