| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 27/06/2017
[Nieuws]Microsoft Teams trekt naar de school
[Nieuws]Alternatieve financiering - ICO of Initial Co...
[Nieuws]Twist leent ideetjes van Slack om een meer ge...
[Hardware]Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee...
[Site]De ergste fouten bij webdesign
[Site]Ook Google gaat het zonnevermogen van je dak ...
[Site]Chrome extensie: Spotify links in Google PLay...
[Tip]Een vergrendeld bestand verplaatsen of hernoe...
[Software]Driver Reviver: je drivers up to date
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft Teams trekt naar de school
Enkele maanden geleden bracht Microsoft "Teams" uit, een software die tot het Office 365 pakket (voor bedrijven) behoort en die een soort tegenhaner van Slack moet zijn. Teams is, zoals de naam het doet vermoeden, een pakket tools om samen te werken en met elkaar rond projecten te communiceren.

Nu heeft Microsoft een update uitgebracht aan Teams, met vier features die op scholen gericht zijn. Alle gebruikers van Office 365 for Eduction kunnen meteen gebruik maken van deze update, die in 181 landen en 25 talen uitkomt, voor alle mogelijke toestellen en besturingssystemen zoals desktops, Macs, Android, iOS, WIndows Phone. Er is ook een webversie.

De vier tools zijn, kort samengevat:

-School Data Sync: de studenten die aangesloten zijn op het IT-systeem van de school krijgen een automatische sync van hun agenda

-OneNote Class Notebooks: leraren kunnen zo interactieve lessen organiseren en vanuit Teams gepersonaliseerde leerpakketten opmaken

-Apps worden in de klaservaring geÔntegreerd, zodat leraren de Office 365 apps die zij al gebruiken, zoals Word, Excel, PowerPoint en Planner meteen kunnen oproepen vanuit Teams

-Het beheren van taken gebeurt van begin tot einde - van het aanmaken en verdelen van de taken, tot het punten en feedback geven.

Een uitgebreide bespreking bij Venturebeat.

https://venturebeat.com/2017/06/23/microsoft-teams-gets-scho ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Alternatieve financiering - ICO of Initial Coin Offering
Startende bedrijven halen meestal geld op via crowdfunding of via een IPO - een initial public offering, waarbij geldschieters aandelen krijgen in ruil voor hun geld. Maar er lijkt een nieuwe manier ontstaan te zijn die geld ophalen veel gemakkelijker maakt - maar of het een veilige manier is voor beleggers, dat moet nog bewezen worden.

Het gaat om ICO of Initial Coin Offering. Nog voor zij een werkend product hebben, creŽren deze startende bedrijven hun eigen digitale munt (coin), die ze dan via het web verkopen. In sommige gevallen halen ze zo tientallen miljoenen dollar op in luttele minuten.

De Coins staan echter niet voor geld dat uitgekeerd zal worden aan de investeerdesr. Neen, de coins geven recht op diensten zoals data storage en anonieme internettoegang, en dat zou in de tussenliggende tijd wel eens in waarde kunnen stijgen. Deze vorm van beleggen is heel simpel, en maakt het startende bedrijven gemakkelijk om grote sommen geld op te halen, zonder dat zij de admnistratie moeten vervullen van regulatoren, regels rond bescherming van beleggingen, of boekhoudkundige controles.

En die laatste zin zal je uiteraard je oren laten spitsen. Want het kan voor de beleggers in sommige gevallen wel gemakkelijk geld zijn, maar in andere gevallen kunnen zij hun belegging kwijt zijn en zitten zij zonder enige bescherming.

Een volkomen irreguliere, ongeregelde markt dus, die zelfs marktwaarnemers die al jaren meegaan, de wenkbrauwen doet fronsen. Nu zijn alle beleggingen altijd een beetje riskant, maar meestal heb je toch een soort waarborg. In dit geval is het een beetje het Wilde Westen.

Meer hierover bij de New York TImes.

https://www.nytimes.com/2017/06/23/business/dealbook/coin-di ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twist leent ideetjes van Slack om een meer gefocuste samenwerkingstool te maken
We blijven nog even bij de samenwerkingstools. In het vorig bericht las je over Teams van Microsoft, dat nu ook functies bevat voor scholen. Daarmee hoopt Microsoft dť referentie op vlak van samenwerkingssoftware, Slack, de pas te kunnen afstrijden.

Maar er zijn nog andere bedrijven die eveneens naar Slack gekeken hebben, en daar hun eigen draai aan gegeven hebben. Zo is er Doist, dat ook al een to-do lijst met de naam ToDoist uitgebracht heeft, en nu Twist landeert. Dat probeert het juiste evenwicht te vinden tussen real-time communicatie zoals Slack en HipChat, en asynchrone communicatie, zoals e-mail, Yammer, en zelfs Workplace van Facebook.

Er zijn nog wel degelijk real time conversaties, maar die moet je beginnen als een direct message. Volgens Engadget een goede manier om samen te werken in groep, zonder teveel afleidingen. Bij TechCrunch vind je een uitgebreide handleiding over de werking van Twist.

https://www.engadget.com/2017/06/22/doist-twist-team-collabo ...
https://techcrunch.com/2017/06/21/twist-is-slack-without-the ...
https://twistapp.com/
geef uw reactie hier

[Hardware] Worden we zelf binnenkort een figuurtje in een avonturengame?
Je kent misschien Tron nog, de film waarin een jongeman in een game beland en hij daar allerlei uitdagingen moet overleven. Waarom dit niet gecombineerd met de mogelijkheden van Augmented Reality, dacht een slimmerik? En hij ontwierp een augmented realit parcours om zijn dagelijkse jogging tocht in het park spannender te maken. Via zijn AR headset ziet hij allerlei obstakels op zijn tocht doorheen het park, moet hij dingen wegstampen met zijn voeten, andere dingen in de hoogte aanraken, en over ravijnen springen die volgens zijn headset kolkende massa's bevatten.

Spannend voor de man in kwestie, alleen een beetje raar voor zijn omgeving, toch? Bij Business Insider zie je een filmpje van zowel de dingen die de man ziet, als van hemzelf, in zijn omgeving, allerlei gekke posities aannemend...

https://twitter.com/businessinsider/status/87902641565546905 ...
geef uw reactie hier

  

[Site] De ergste fouten bij webdesign
Een artikel dat weliswaar in het Duits is, maar toch enkele heel goede tips bevat. Je leest namelijk over enkele fundamentele fouten die webdesigners nog altijd maken, alhoewel ze toch echt fout zijn. Een te zwak contrast, kleuren die niet op elkaar afgestemd zijn, lettertypes die vloeken met elkaar, een site volledig in Flash maken... Om even na te lezen om je geheugen op te frissen. [Bron: WIm W]
[Taal: Duits]

https://www.pcwelt.de/ratgeber/Web-Programmierung-Die-schlim ...
geef uw reactie hier

[Site] Ook Google gaat het zonnevermogen van je dak berekenen
Vermits Google toch over foto's beschikt van de daken van huizen, door alle luchtfoto's die de zoekgigant gemaakt heeft, is het eigenlijk maar een kleintje om ook te berekenen hoeveel alternatieve energie je kan winnen door zonnepanelen op je dak te zetten. Die tool is er nu. Momenteel werkt de tool enkel voor de VS.
[Taal: ENG]

https://www.google.com/get/sunroof/data-explorer/
geef uw reactie hier

[Site] Chrome extensie: Spotify links in Google PLay Music
Heb je om een of andere reden geen Spotify, en krijg je een link doorgesturd naar een song op Spotify, dan kan je die song niet beluisteren. Heb je Google Play Music, dan kan je dankzij deze extensie voor Chrome en Opera die songs toch openen in Google Play. Voor alle duidelijkheid wijzen wij erop dat deze extensie niet te downloaden is vanop de officiŽle Chrome website.
https://thenextweb.com/apps/2017/06/26/open-spotify-links-in ...
https://krmax44.de/playify/
geef uw reactie hier

[Tip] Een vergrendeld bestand verplaatsen of hernoemen (2)
In het vorig artikel gebruikten we Process Explorer om vergrendelde bestanden te unlocken. Er is nog een ander programma dat je daarvoor kan gebruiken: IObit Unlocker, en het is volledig gratis. Het plaatst zelfs een optie om bestanden te unlocken in het context menu bij het rechts klikken.
Na installatie van dit programma klik je rechts op het vergrendelde bestand en kies je dus gewoon IObit Unlocker als het programma waarmee je dit bestand wil openen. Het progje wordt geopend met het bestand al geselecteerd, en je krijgt meteen een lijst processen te zien die het bestand of map vergrendeld hebben. Dor op de button "Unlock" te klikken, wordt het bestand ontgrendeld terwijl dat proces nog blijft draaien. Dat kan in sommige gevallen wel problemen veroorzaken, wanneer een proces exclusieve rechten moet hebben tot dat bestand.
Je kan ook de optie "Forced Mode" aanvinken, en dan de button Unlock aanklikken, om de ontgrendeling te forceren. Denk er wel aan dat je hiermee verschillende programma's kan sluiten waarin je bezig was - en dat het werk dat je daarin gedaan had, niet opgeslagen wordt!

http://www.iobit.com/en/iobit-unlocker.php
geef uw reactie hier

[Software] Driver Reviver: je drivers up to date
Deze tool voor Windows (all) is shareware en kost $29,00. Hij zal de drivers van jouw PC up to date houden, zodat je een soepel draaiende machine hebt. Want je staat er niet altijd bij stil, maar jouw computer heeft drivers nodig voor zijn scherm, je printer, scanner, webcam, hard drive, en meer.

https://fileforum.betanews.com/detail/Driver-Reviver/1386004 ...
http://www.reviversoft.com/driver-reviver/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017