| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 06/03/2017
[Nieuws]Streaming muziek: Soundcloud met nieuwe abonn...
[Nieuws]Apple zal verrassend uit de hoek moeten komen...
[Nieuws]Uber: klachten over seksuele intimidatie en s...
[Site]Global Grey: gratis e-boeken
[Site]EmailThis: extensie om later te lezen
[Tip]WhatsApp: hoe kan je bepaalde boodschappen ve...
[Software]AutoHotkey: maak zelf jouw toetscombinaties
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Streaming muziek: Soundcloud met nieuwe abonnementsformules, Spotify brengt eigen content, en hoe zit het met Apple Music?
Enkele berichten uit het muziekwereldje. Beginnen we bij SoundCloud. Sinds kort biedt deze online muziekdienst ook een abonnementsformule aan waarbij je voor $9,99 per maand alle mogelijke muziek die er te vinden is, kan beluisteren in streaming. Het gaat om 150 miljoen songs, niet altijd van even goede kwaliteit, maar wel erg divers. Naast dit SoundCloud Go+ abonnement heeft het bedrijf nu ook een goedkoper abonnement uitgebracht, SoundCloud Go, dat $4,99 kost en toegang geeft tot 120 miljoen songs. Daarbij heb je ook de optie om songs offline te bewaren op je mobiele toestel. (1)

Spotify: eigen content
Ondertsusen is er ook nieuws van Spotify, een van de bekendste en populairste streaming diensten. Het zal namelijk zijn selectie podcasts uitbreiden met originele, zelf geproduceerde content. Daarvoor zou het samenwerken met mediapartners zoals Panoply Studios, een spin-off van Slage, met Gimlet Media en Loudspeaker Network.

Spotify hoopt dat het zich met deze originele content kan onderscheiden van zijn concurrenten in het druk bevolkte streaming wereldje. Eerder had Spotify ook al andere initiatieven aangekondigd met hetzelfde doel, zoals het zelf maken van video clips, audiofeuilletons en speellijstjes gebaseerd op activiteiten. Meer bij TechCrunch.(2)

En hoe zit het met Apple?
In de 'Music Streaming Wars' is er nog een belangrijke speler, namelijk Apple Music. Zoals je weet is Apple enkele maanden geleden (in 2015 om juist te zijn) met zijn dienst van start gegaan. Iedereen die een iPhone of ander Apple-toestel had, kreeg meteen een gratis proefperiode. En daarna kon je een betalend abonnement nemen.

Maar alhoewel Apple een enorme voorsprong nam op zijn concurrenten (de Apple Music app verscheen automatisch op het toestel van de gebruiker, als gevolg van een update van het iOS besturingssysteem) blijkt het aantal betalende abonnementen toch niet zo groot te zijn - relatief gesproken uiteraard. Apple heeft nu 20 miljoen betalende gebruikers, terwijl Spotify er 50 miljoen heeft. Maar het zijn vooral de groeicijfers die een teleurstellend beeld geven van Apple Music. In de voorbije maanden zag het immers zijn gebruikers aantal met 'slechts' drie miljoen gebruikers stijgen (in een periode van 3 maanden), terwijl Spotify er 10 miljoen bij deed in 5 maanden.

Een interessant overzicht van de streaming wars, met meer cijfers, vind je bij Yahoo (3)

https://techcrunch.com/2017/02/28/soundcloud-go-4-99/
https://techcrunch.com/2017/02/23/spotify-expands-its-push-i ...
http://finance.yahoo.com/news/apple-losing-music-streaming-w ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple zal verrassend uit de hoek moeten komen, zo menen waarnemers...
Er was een tijd dat Apple hét tech bedrijf was waarnaar iedereen opzag. En alhoewel Apple producten nog altijd stijlvol en betrouwbaar zijn, heeft het bedrijf de laatste tijd toch heel wat van haar iconische pioniersrol verloren. Althans, dat is wat verschillende waarnemers menen.

Zo is er een heel kritisch artikel bij ZDNet, waarin 10 punten vermeld worden die Steve Jobs zou haten over het huidige Apple. Kort samengevat is dit het rijtje:
- AirPods: Steve Jobs was een hevige tegenstander van bluetooth headphone
- Overladen iOS: Jobs hield van eenvoud. Het oorspronkelijke iPhone OS was simpel, de gebruiksinterface was intuïtief en gemakkelijk. Het huidige iOS is overladen en lomp.
- Een gebrek aan focus. Bij elke reeks toestellen zijn er teveel varianten, met bitter weinig onderscheid. De oorspronkelijke iPhone was heel simpel te kiezen: je moest enkel beslissen hoeveel opslagruimte je wou, en je had een iPhone.
- De dalende populariteit van de iPad
- De verouderde toestellen in de Apple Store, zoals de Mac Pro
- Domme plossingen voor simpele problemen - wie zet er nu een herlaadpoort op de rugzijde van de muis, zodat je ze niet kan gebruiken tijdens het herladen?
- Door te beknotten op poorten moet je voortdurend met dongles werken. Het hele effect van het slanke toestel verdwijnt.
- Siri is niet echt een slimme assistent te noemen
- Apple hinkt anderen (en dan vooral Samsung) achterna, in plaats van pionier te zijn
- Er is nog altijd geen "One more thing", de volgende grote uitvinding van Apple. (1)

iPhone minder betrouwbaar dan Android

En dan is er nog het verslag dat deze week in een ander artikel bij ZDNet stond: iPhones zouden namelijk minder betrouwbaar zijn dan Androids. En hoe nieuwe de iPhone, hoe minder betrouwbaar hij werd. Een bewering die met veel cijfermateriaal gestaafd wordt (2)

Zou Augmented Reality Apple oppeppen?
Heel wat harde kritiek, en sommige punten vallen helaas niet te ontkennen. Maar andere waarnemers menen dat Apple wel degelijk bezig is met iets nieuws, en dat dat nieuwe AR of Augmented Reality is. Tim Cook had eerder al duidelijk gemaakt dat hij een grote fan is van AR, en volgens verschillende bronnen zouden er momenteel al meer dan 1.000 ingenieurs met AR aan de slag zijn bij Apple.

De nieuwe iPhone, die deze herfst verwacht wordt, zou dan ook een speciale '3D' camera aan boord hebben, die dan meteen ook de hoge prijs (meer dan 1.000 dollar!) zou rechtvaardigen. Een analyse bij Business Insider.

http://www.zdnet.com/pictures/10-things-steve-jobs-would-hat ...
http://uk.businessinsider.com/what-you-need-to-know-about-ap ...
http://www.zdnet.com/article/iphones-are-much-more-unreliabl ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Uber: klachten over seksuele intimidatie en software om geen politie te vervoeren
Het zit Uber echt niet mee. Het bedrijf kon al op niet al te veel sympathie rekenen om wille van de manier waarop de chauffeurs behandeld worden - zonder enige sociale zekerheid, met prijzen voor ritten die voortdurend wijzigen en andere factoren die het leven van een Uber-chauffeur heel stresserend maken.

Verleden week kwam er dan nog een klacht bij over seksuele intimidatie: een vrouwelijke ingenieur bekloeg zich over het ongewenste gedrag van haar overste, gedrag dat nota bene door de HR-verantwoordelijke vergoelijkt werd. Daar is deze week nog een tweede klacht van een andere vrouwelijke ingenieur bijgekomen. Meer lees je daarover bij o.a. Re/Code.

En daar kwam het voorbije weekend nog slecht nieuws bij: bepaalde bronnen hebben het over speciale software, Greyball. Die zou namelijk de boekingen voor Uber-trips in het oog houden om te zien wanneer er iemand van de politie een rit zou bestellen. De software zou gebruikt zijn in steden waar Uber nog niet officieel mocht opereren en moest dus voorkomen dat de Uber-chauffeurs op heterdaad betrapt worden.

Daarbij zou de software het niet zo nauw nemen met de privacy van de passagiers. Zo werd er informatie verzameld over de plaats waar een taxi besteld werd, om te zien of dit niet een van de overheidskantoren was. Kredietkaartinformatie werd gecontroleerd om te zien of die persoon niet verbonden was met een overheidsinstelling of politiedienst. En zodra vastgesteld was dat iemand een overheidsfunctie had, en de bedoeling had om Uber-chauffeurs te betrappen, dan kreeg die een valse versie van de uber app, met fictieve taxi's om uit te kiezen, die zij dan nooit vastkregen uiteraard. Uber zelf beweert dat het volledig in zijn recht zou zijn om deze politieagenten een rit te weigeren, omdat zij valse informatie over zichzelf opgegeven zouden hebben...

Het volledige verhaal bij BBC. Het geheel heeft toch een heel nare smaak, en het wordt echt wel tijd dat Uber zijn blazoen oppoetst...

http://www.recode.net/2017/3/3/14805384/uber-ed-baker-resign ...
http://www.bbc.com/news/technology-39164880
geef uw reactie hier

  

[Site] Global Grey: gratis e-boeken
Deze website bevat boeken die je gratis kan downloaden in ePub, Kindle of pdf formaat. De site tracht kwaliteit van de boeken bovenaan te stellen (met een cover, mooie vormgeving met index, indeling in hoofdstukken en paragrafen enz.). Je vind er heel veel werken over horror en het paranormale, fictie en non-fictie.
[Taal: ENG]

https://www.globalgreyebooks.com
geef uw reactie hier

[Site] EmailThis: extensie om later te lezen
Kom je websites tegen die je later lezen wil, maar wil je niet de moeite doen om een volwaardige RSS reader te installeren? Dan is dit een goede oplossing. Op deze website vul je je mailadres in, en daarna installeer je de bookmarklet. Daarna zal je, wanneer je een interessant artikel tegenkomt, gewoon op de button moeten klikken en het artikel wordt aan jouw mailadres verstuurd. Handig, toch?
[Taal: ENG]

https://www.emailthis.me/
geef uw reactie hier

[Tip] WhatsApp: hoe kan je bepaalde boodschappen verwijderen?
Soms wil je bepaalde boodschappen uit een WhatsApp conversatie liever niet meer zien, zonder de hele geschiedenis te verwijderen. Bij HowtoGeek vind je een tip hoe je dat kan doen. Wij vatten de tip even samen, voor de afbeeldingen verwijzen wij naar het artikel zelf.
Je moet gewoon je WhatsApp openen, en lang drukken op de boodschap die je weg wil. Er zal een pop-up menu verschijnen, waarbij jij de optie Delete (wissen) kiest. Vervolgens kan je nog andere boodschappen aantikken die je ook weg wil. Heb je de gewenste boodschappen geselecteerd, tik dan op de prullenmand. De boodschappen zijn weg.
Denk er wel aan dat de boodschap dan wel bij jou weg is, maar niet bij degene die de boodschap ontvangen of verstuurd heeft.

https://www.howtogeek.com/295251/how-to-delete-whatsapp-mess ...
geef uw reactie hier

[Software] AutoHotkey: maak zelf jouw toetscombinaties
Dat je met ctrl+c kopieert en met ctrl+v plakt heeft het werken met de computer voor menigeen veel efficiënter gemaakt. Zo zijn er een hele reeks toetscombinaties (zie de uitvoerige lijst bij Microsoft). Vaak hebben bepaalde programma's ook nog hun eigen sneltoetsen.
Maar wat wanneer je een taak vaak uitvoert, en er bestaat geen sneltoets voor? Dan maak je die gewoon. Met AutoHotKey kan dat. Bij HowToGeek vind je een uitstekende handleiding over hoe je tewerk moet gaan.

https://www.autohotkey.com/
https://www.howtogeek.com/290501/how-to-create-custom-keyboa ...
https://support.microsoft.com/en-us/help/12445/windows-keybo ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017