| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 06/03/2017
[Nieuws]Streaming muziek: Soundcloud met nieuwe abonn...
[Nieuws]Apple zal verrassend uit de hoek moeten komen...
[Nieuws]Uber: klachten over seksuele intimidatie en s...
[Site]Global Grey: gratis e-boeken
[Site]EmailThis: extensie om later te lezen
[Tip]WhatsApp: hoe kan je bepaalde boodschappen ve...
[Software]AutoHotkey: maak zelf jouw toetscombinaties
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Hier spreekt men Nederlands: Textradio ...
Opera Neon: een compleet nieuwe browser-ervar ...
Hier spreekt men Nederlands: Made In VlaamsBr ...
Vragen van de lezers ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Streaming muziek: Soundcloud met nieuwe abonnementsformules, Spotify brengt eigen content, en hoe zit het met Apple Music?
Enkele berichten uit het muziekwereldje. Beginnen we bij SoundCloud. Sinds kort biedt deze online muziekdienst ook een abonnementsformule aan waarbij je voor $9,99 per maand alle mogelijke muziek die er te vinden is, kan beluisteren in streaming. Het gaat om 150 miljoen songs, niet altijd van even goede kwaliteit, maar wel erg divers. Naast dit SoundCloud Go+ abonnement heeft het bedrijf nu ook een goedkoper abonnement uitgebracht, SoundCloud Go, dat $4,99 kost en toegang geeft tot 120 miljoen songs. Daarbij heb je ook de optie om songs offline te bewaren op je mobiele toestel. (1)

Spotify: eigen content
Ondertsusen is er ook nieuws van Spotify, een van de bekendste en populairste streaming diensten. Het zal namelijk zijn selectie podcasts uitbreiden met originele, zelf geproduceerde content. Daarvoor zou het samenwerken met mediapartners zoals Panoply Studios, een spin-off van Slage, met Gimlet Media en Loudspeaker Network.

Spotify hoopt dat het zich met deze originele content kan onderscheiden van zijn concurrenten in het druk bevolkte streaming wereldje. Eerder had Spotify ook al andere initiatieven aangekondigd met hetzelfde doel, zoals het zelf maken van video clips, audiofeuilletons en speellijstjes gebaseerd op activiteiten. Meer bij TechCrunch.(2)

En hoe zit het met Apple?
In de 'Music Streaming Wars' is er nog een belangrijke speler, namelijk Apple Music. Zoals je weet is Apple enkele maanden geleden (in 2015 om juist te zijn) met zijn dienst van start gegaan. Iedereen die een iPhone of ander Apple-toestel had, kreeg meteen een gratis proefperiode. En daarna kon je een betalend abonnement nemen.

Maar alhoewel Apple een enorme voorsprong nam op zijn concurrenten (de Apple Music app verscheen automatisch op het toestel van de gebruiker, als gevolg van een update van het iOS besturingssysteem) blijkt het aantal betalende abonnementen toch niet zo groot te zijn - relatief gesproken uiteraard. Apple heeft nu 20 miljoen betalende gebruikers, terwijl Spotify er 50 miljoen heeft. Maar het zijn vooral de groeicijfers die een teleurstellend beeld geven van Apple Music. In de voorbije maanden zag het immers zijn gebruikers aantal met 'slechts' drie miljoen gebruikers stijgen (in een periode van 3 maanden), terwijl Spotify er 10 miljoen bij deed in 5 maanden.

Een interessant overzicht van de streaming wars, met meer cijfers, vind je bij Yahoo (3)

https://techcrunch.com/2017/02/28/soundcloud-go-4-99/
https://techcrunch.com/2017/02/23/spotify-expands-its-push-i ...
http://finance.yahoo.com/news/apple-losing-music-streaming-w ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple zal verrassend uit de hoek moeten komen, zo menen waarnemers...
Er was een tijd dat Apple hét tech bedrijf was waarnaar iedereen opzag. En alhoewel Apple producten nog altijd stijlvol en betrouwbaar zijn, heeft het bedrijf de laatste tijd toch heel wat van haar iconische pioniersrol verloren. Althans, dat is wat verschillende waarnemers menen.

Zo is er een heel kritisch artikel bij ZDNet, waarin 10 punten vermeld worden die Steve Jobs zou haten over het huidige Apple. Kort samengevat is dit het rijtje:
- AirPods: Steve Jobs was een hevige tegenstander van bluetooth headphone
- Overladen iOS: Jobs hield van eenvoud. Het oorspronkelijke iPhone OS was simpel, de gebruiksinterface was intuïtief en gemakkelijk. Het huidige iOS is overladen en lomp.
- Een gebrek aan focus. Bij elke reeks toestellen zijn er teveel varianten, met bitter weinig onderscheid. De oorspronkelijke iPhone was heel simpel te kiezen: je moest enkel beslissen hoeveel opslagruimte je wou, en je had een iPhone.
- De dalende populariteit van de iPad
- De verouderde toestellen in de Apple Store, zoals de Mac Pro
- Domme plossingen voor simpele problemen - wie zet er nu een herlaadpoort op de rugzijde van de muis, zodat je ze niet kan gebruiken tijdens het herladen?
- Door te beknotten op poorten moet je voortdurend met dongles werken. Het hele effect van het slanke toestel verdwijnt.
- Siri is niet echt een slimme assistent te noemen
- Apple hinkt anderen (en dan vooral Samsung) achterna, in plaats van pionier te zijn
- Er is nog altijd geen "One more thing", de volgende grote uitvinding van Apple. (1)

iPhone minder betrouwbaar dan Android

En dan is er nog het verslag dat deze week in een ander artikel bij ZDNet stond: iPhones zouden namelijk minder betrouwbaar zijn dan Androids. En hoe nieuwe de iPhone, hoe minder betrouwbaar hij werd. Een bewering die met veel cijfermateriaal gestaafd wordt (2)

Zou Augmented Reality Apple oppeppen?
Heel wat harde kritiek, en sommige punten vallen helaas niet te ontkennen. Maar andere waarnemers menen dat Apple wel degelijk bezig is met iets nieuws, en dat dat nieuwe AR of Augmented Reality is. Tim Cook had eerder al duidelijk gemaakt dat hij een grote fan is van AR, en volgens verschillende bronnen zouden er momenteel al meer dan 1.000 ingenieurs met AR aan de slag zijn bij Apple.

De nieuwe iPhone, die deze herfst verwacht wordt, zou dan ook een speciale '3D' camera aan boord hebben, die dan meteen ook de hoge prijs (meer dan 1.000 dollar!) zou rechtvaardigen. Een analyse bij Business Insider.

http://www.zdnet.com/pictures/10-things-steve-jobs-would-hat ...
http://uk.businessinsider.com/what-you-need-to-know-about-ap ...
http://www.zdnet.com/article/iphones-are-much-more-unreliabl ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Uber: klachten over seksuele intimidatie en software om geen politie te vervoeren
Het zit Uber echt niet mee. Het bedrijf kon al op niet al te veel sympathie rekenen om wille van de manier waarop de chauffeurs behandeld worden - zonder enige sociale zekerheid, met prijzen voor ritten die voortdurend wijzigen en andere factoren die het leven van een Uber-chauffeur heel stresserend maken.

Verleden week kwam er dan nog een klacht bij over seksuele intimidatie: een vrouwelijke ingenieur bekloeg zich over het ongewenste gedrag van haar overste, gedrag dat nota bene door de HR-verantwoordelijke vergoelijkt werd. Daar is deze week nog een tweede klacht van een andere vrouwelijke ingenieur bijgekomen. Meer lees je daarover bij o.a. Re/Code.

En daar kwam het voorbije weekend nog slecht nieuws bij: bepaalde bronnen hebben het over speciale software, Greyball. Die zou namelijk de boekingen voor Uber-trips in het oog houden om te zien wanneer er iemand van de politie een rit zou bestellen. De software zou gebruikt zijn in steden waar Uber nog niet officieel mocht opereren en moest dus voorkomen dat de Uber-chauffeurs op heterdaad betrapt worden.

Daarbij zou de software het niet zo nauw nemen met de privacy van de passagiers. Zo werd er informatie verzameld over de plaats waar een taxi besteld werd, om te zien of dit niet een van de overheidskantoren was. Kredietkaartinformatie werd gecontroleerd om te zien of die persoon niet verbonden was met een overheidsinstelling of politiedienst. En zodra vastgesteld was dat iemand een overheidsfunctie had, en de bedoeling had om Uber-chauffeurs te betrappen, dan kreeg die een valse versie van de uber app, met fictieve taxi's om uit te kiezen, die zij dan nooit vastkregen uiteraard. Uber zelf beweert dat het volledig in zijn recht zou zijn om deze politieagenten een rit te weigeren, omdat zij valse informatie over zichzelf opgegeven zouden hebben...

Het volledige verhaal bij BBC. Het geheel heeft toch een heel nare smaak, en het wordt echt wel tijd dat Uber zijn blazoen oppoetst...

http://www.recode.net/2017/3/3/14805384/uber-ed-baker-resign ...
http://www.bbc.com/news/technology-39164880
geef uw reactie hier

  

[Site] Global Grey: gratis e-boeken
Deze website bevat boeken die je gratis kan downloaden in ePub, Kindle of pdf formaat. De site tracht kwaliteit van de boeken bovenaan te stellen (met een cover, mooie vormgeving met index, indeling in hoofdstukken en paragrafen enz.). Je vind er heel veel werken over horror en het paranormale, fictie en non-fictie.
[Taal: ENG]

https://www.globalgreyebooks.com
geef uw reactie hier

[Site] EmailThis: extensie om later te lezen
Kom je websites tegen die je later lezen wil, maar wil je niet de moeite doen om een volwaardige RSS reader te installeren? Dan is dit een goede oplossing. Op deze website vul je je mailadres in, en daarna installeer je de bookmarklet. Daarna zal je, wanneer je een interessant artikel tegenkomt, gewoon op de button moeten klikken en het artikel wordt aan jouw mailadres verstuurd. Handig, toch?
[Taal: ENG]

https://www.emailthis.me/
geef uw reactie hier

[Tip] WhatsApp: hoe kan je bepaalde boodschappen verwijderen?
Soms wil je bepaalde boodschappen uit een WhatsApp conversatie liever niet meer zien, zonder de hele geschiedenis te verwijderen. Bij HowtoGeek vind je een tip hoe je dat kan doen. Wij vatten de tip even samen, voor de afbeeldingen verwijzen wij naar het artikel zelf.
Je moet gewoon je WhatsApp openen, en lang drukken op de boodschap die je weg wil. Er zal een pop-up menu verschijnen, waarbij jij de optie Delete (wissen) kiest. Vervolgens kan je nog andere boodschappen aantikken die je ook weg wil. Heb je de gewenste boodschappen geselecteerd, tik dan op de prullenmand. De boodschappen zijn weg.
Denk er wel aan dat de boodschap dan wel bij jou weg is, maar niet bij degene die de boodschap ontvangen of verstuurd heeft.

https://www.howtogeek.com/295251/how-to-delete-whatsapp-mess ...
geef uw reactie hier

[Software] AutoHotkey: maak zelf jouw toetscombinaties
Dat je met ctrl+c kopieert en met ctrl+v plakt heeft het werken met de computer voor menigeen veel efficiënter gemaakt. Zo zijn er een hele reeks toetscombinaties (zie de uitvoerige lijst bij Microsoft). Vaak hebben bepaalde programma's ook nog hun eigen sneltoetsen.
Maar wat wanneer je een taak vaak uitvoert, en er bestaat geen sneltoets voor? Dan maak je die gewoon. Met AutoHotKey kan dat. Bij HowToGeek vind je een uitstekende handleiding over hoe je tewerk moet gaan.

https://www.autohotkey.com/
https://www.howtogeek.com/290501/how-to-create-custom-keyboa ...
https://support.microsoft.com/en-us/help/12445/windows-keybo ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber hervat zijn testen met autonome auto's n... 30/03
Apple: grote, onmerkbare update in iOS 10.3, ... 30/03
Samsung stelt S8 en S8plus voor, maar ook Con... 30/03
Productiviteitssuite iWork voor Mac: document... 29/03
Facebook lanceert Town Hall - maar wij hebben... 29/03
Nu krijgt ook gewone FB app een soort Stories... 29/03
Apple brengt iOS 10.3 uit. Wat biedt het?... 28/03
Facebook Messenger laat je je locatie geduren... 28/03
Discussie tussen Google en adverteerders legt... 27/03
Twitter zal betalende versie van TweetDeck ui... 27/03
Meer artikels ....
Hardware
Guetsli: Google maakt zijn nieuwe JPEG encode... 21/03
The Dot: een smart watch met braille... 20/03
Eye: zo laat je Android draaien op een iPhone... 16/03
Google en Levi's maken samen een slim jasje... 14/03
BMW 330e, Deel 2 : Auto’s met punten.... 09/03
Lenovo: nieuwe Yoga laptops en Tab tablets... 01/03
Barcelona: Sony Xperia Touch projector... 01/03
Barcelona: Sony met Xperia phones... 28/02
Barcelona: Samsung Galaxy Tab met S Pen... 28/02
Barcelona: Nokia is er terug!... 28/02
Meer artikels ....
Oor
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Google Play Music brengt zijn eerste originel... 10/03
Podcatch: podcasts vinden... 08/02
Vlaamse podcasts: de lijst van Lode Roels... 22/12
30 podcasts om de feestdagen te overleven... 16/12
Podcast: Podgrond... 01/12
Podcast: Iemand... 22/11
Podcast: Onder mediadoctoren... 17/11
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Kunnen we praten... 30/03
Hier spreekt men Nederlands: De Fantasie... 30/03
De 100 boeken die je gelezen moet hebben in j... 29/03
Leer MorseCode online... 29/03
Skimcast: documenten gemakkelijker afdrukken... 28/03
Blocked in China... 27/03
Je steak bakken - maar dan wetenschappelijk... 27/03
Vrijdag multimedia: miniatuurhuizen... 24/03
Vrijdag multimedia: deuren en ramen... 24/03
Vrijdag multimedia: Mahjong... 24/03
Meer artikels ....
Tip
De tip van Hans: DoubleAgent: securitysoftwar... 30/03
De tip van Hans: Ikea test virtual reality in... 29/03
De tip van Hans: Intel: 'Gevaar slecht beveil... 28/03
De tip van Hans: SanDisk geeft iPhone-gebruik... 27/03
De tip van Hans: Hoe een machine menselijke p... 24/03
De tip van Hans: Spionagetechniek gebruikt li... 23/03
De tip van Wim W: Powerr onderdelen... 22/03
De tip van Hans: Dit moet je weten over de le... 21/03
De tip van Hans: Chip met 3D-geprinte lensjes... 20/03
Tip: opgelest voor dit superslim bedrog met e... 16/03
Meer artikels ....
Software
Super Mario Run (Android)... 30/03
OneTab: handig voor wie met veel tabblaadjes ... 29/03
Kindle voor iOS: nu met Send to Kindle optie... 28/03
Chrome 57 voor iOS met Reading List... 27/03
RadioPublic: enkel de beste episodes... 24/03
Website Realizer (shareware $59,95)... 23/03
XYplorer: vervanger voor Verkenner... 22/03
Cat GiF TV... 21/03
Note Fighter (Windows)... 21/03
Audacity update... 21/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Februari
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017