| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 24/02/2017
[Nieuws]Amazon Echo wordt steeds slimmer - maar gaat ...
[Nieuws]Microsoft Mail update: focused Inbox en @ment...
[Nieuws]BMW gebruikt 3D augmented reality in zijn sho...
[Site]Vrijdag multimedia: De Ideale Wereld
[Site]Vrijdag multimedia: Historische foto's
[Tip]De tip van Hans: Hoe een cyberoorlog uitbreek...
[Software]Instagram: tot 10 foto's of video's in één ca...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Amazon Echo wordt steeds slimmer - maar gaat hij ook de dokter vervangen?
We hebben het al vaak gehad over Alexa, de software die in het Amazon Echo toestel zit. Dat is een soort luidspreker die in je huiskamer staat, muziek kan spelen, maar die ook naar jouw bevelen luistert. En we vertelden je daar ook bij dat Alexa steeds slimmer wordt en "skills" leert, vaardigheden dus. Eigenlijk commando's die, in samenwerking met externe bedrijven, uitgevoerd worden op de apps van die bedrijven.

Alexa noteert je afspraken
Deze week kwam daar nog een vaardigheid bij: samenwerking met de kalender van Outlook. Voortaan zou je evenementen kunnen aanmaken in jouw kalender door commando's te geven aan Alexa "add an event to my calendar", en je kan ook vragen wat er op jouw agenda staat met "What's on my calendar". Eerder had Amazon ook al ondersteuning toegevoegd voor Google Calendar, maar een samenwerking met Apple zit er voorlopig niet in - wellicht omdat Apple zelf aan zijn eigen smart home systeem met slimme assisten werkt. Meer lees je bij Ars Technica (1)

Alexa, ben ik ziek?
Amazon Echo, met zijn ALexa, zou nog meer gaan kunnen. Zelfs medisch advies geven. Daarvoor wordt samengewerkt met het bedrijf HealthTap, en je activeer deze dienst met het commando "ALexa, talk to Dr. Al". Daarna zal de software een vragenlijst aflopen, die tot een soort diagnose moet leiden. Uiteraard vervangt dit een arts niet, en blijft een consultatie aan de dokter nog altijd aangeraden. Volgens TechCrunch is de technologie vooral bedoeld voor wie minder mobiel is of voor oudere mensen, en zou hij nu al verkrijgbaar zijn voor iPhone en Android. Het toevoegen van de technologie aan Amazon Echo zou het systeem bekender moeten maken, en ook gebruiksvriendelijker. (2)

Alexa luistert goed. Maar is dat geen probleem?
Je hebt het al begrepen: er zit een naar kantje aan Alexa en bij uitbreiding ook de Amazon Echo. Het toestel moet namelijk altijd klaar staan om jouw commando's te ontvangen, wat wil zeggen dat het altijd aan het luisteren is. En ook dingen opneemt en naar de cloud doorzendt, om daar te verwerken. En dat is toch een bedreiging voor jouw privacy, niet?

In een lang maar mooi opgedeeld artikel bij Devdiner vind je een antwoord op die vraag. De auteur ging na hoe Alexa werkt, hoe je kan zien wanneer Alexa aan het opnemen is, hoe je kan beluisteren wat opgenomen werd en hoe je a l die opnames kan wissen, en meer. Om te bookmarken, want de dag dat de Echo naar Europa overwaait zal je deze tips nog nodig hebben! (3)

https://arstechnica.com/business/2017/02/you-can-now-ask-ale ...
https://techcrunch.com/2017/02/20/hey-alexa-does-this-look-i ...
https://devdiner.com/internet-of-things/is-the-amazon-echo-a ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft Mail update: focused Inbox en @mentions
De Mail en Calendar app voor Windows 10 heeft een update gekregen, waarbij enkele functies die reeds aanwezig waren in de mobiele apps, nu ook naar de desktop versie komen. Het belangrijkste is de Focused Inbox, waarmee je de inbox in twee kan opdelen zodat belangirjke mails in het Focused gedeelte komen, en minder belangrijke mails in het Other gedeelte. Volgens The Verge werkt deze functie goed omdat hij voortdurend bijleert. Helaas zal je deze Focused inbox enkel kunnen gebruiken wanneer je een mailaccount hebt van Outlook.com of Office 365. Nochtans was bij de mobiele apps de functie ook beschikbaar voor Gmail en Google AApps accounts.

Ook handig zijn de nieuwe "mentions": in een boodschap kan je @ tikken en een naam taggen; staat die persoon nog niet personen met wie de thread gedeeld wordt, dan zal hij automatisch toegevoegd worden.

Wat de kalender betreft, zal je ook daar gekleurde categorieën zien waarbij je gebeurtenissen kan markeren met kleurtjes, zodat je een duidelijker overzicht hebt.

Een volledige bespreking bij The Verge en Silicon Angle.

http://www.theverge.com/2017/2/22/14701114/microsoft-windows ...
http://siliconangle.com/blog/2017/02/22/microsoft-announces- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] BMW gebruikt 3D augmented reality in zijn showroom
Wanneer wij denken aan augmented reality en 3D, dan denken wij meestal aan ludieke toepassingen zoals games. Pokémon Go is een eerste, erg succesrijk voorbeeld van wat AR vermag, toegepas voor games. Maar het kent ook vele andere toepassingen - denk aan immobiliën, architecten die op een bestaande kamer hun ontwerp projecteren, enz.

Het bedrijf Accenture heeft nu een mooie toepassing bedacht van augmented reality, in opdracht van BMW. Je zal in de showroom je eigen auto met al zijn accessoires kunnen samenstellen en die kunnen bekijken in 3D, dus je zal er als het ware helemaal kunnen rondlopen. Je kan ook de koffer of het portier openen, en virtueel in de auto gaan zitten.

Het gaat om de BMW I Visualiser, een app die nu ook gewoon in de Google Play store verkrijgbaar is. Je moet wel een toestel hebben dat overweg kan met Tango, de AR technologie van Google voor de Android smartphone. Meer in het persbericht van BMW. Op YouTube vind je een filmpje.

https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T026803 ...
https://youtu.be/uzBGBx0xxAE
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bmw.bmwivi ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vrijdag multimedia: De Ideale Wereld
Als er één programma is, waarvan wij fan zijn op Canvas, dan is het De Ideale Wereld wel. De actualiteit van de dag wordt er op een scherpzinnige, tot op het bot gaande manier ontleed en er de draak mee gestoken. Hoe die mensen achter het programma het doen, om in één dag meteen te reageren op de waan van de dag, het is ons een raadsel! De makers maken ook volop gebruik van multimedia, en smijten regelmatig een spelletje of andere leuke dingen op het web. OP de website kan je ook fragmenten van het programma herbekijken. Doen!
[Taal: NL]

https://www.canvas.be/de-ideale-wereld
geef uw reactie hier

[Site] Vrijdag multimedia: Historische foto's
Dit is eigenlijk een commerciële website, waar je papieren prints van foto's kan krijgen. Maar het zijn wel heel uitzonderlijke foto's, die een ongelooflijk beeld schetsen van het Amerika vanaf het einde van de 19e eeuw tot de jaren 60. Vaak zijn de beelden foto's die door iemand op de zolder gevonden zijn. Andere bezoekers trachten dan informatie over de foto bijeen te sprokkelen.
[Taal: ENG]

http://www.shorpy.com/node?page=1
geef uw reactie hier

[Tip] De tip van Hans: Hoe een cyberoorlog uitbreekt tussen AI-bots
WIndows all - 9,7 MB - freeware
Een collectie tools om je Windows besturingssysteem te verbeteren door allerlei kleinigheden bij te sleutelen. Je kan o.a. je register zuiveren, data versleutelen, sporen van je surftochten wissen, en meer.
Vrijwel elke dag is er nieuws over een groot datalek en beveiligingsprofessionals lijken de slag te verliezen. Maar er is hoop: Kunstmatige intelligentie zal het winnen van de criminele hacker, maar daarbij ontstaat wel weer een nieuw gevaar.

http://cio.nl/security/96816-hoe-een-cyberoorlog-uitbreekt-t ...
geef uw reactie hier

[Software] Instagram: tot 10 foto's of video's in één carroussel
Deze update van Instagram: voortaan kan je 10 foto's of video's groeperen tot één carroussel. Degene die deze collectie bekijkt kan erdoorheen bladeren door te swipen. De functie zou in de volgende maanden voor alle gebruikers op Android en iOS uitgerold worden. Het is weer een poging om de gebruikers een alternatief te bieden voor die éne perfecte foto die zij gewoonlijk posten. Een uitgebreide bespreking bij TechCrunch. Bij Toms Guide lees je hoe je zo'n carrousel maakt.
https://techcrunch.com/2017/02/22/instagram-carousels/
http://www.tomsguide.com/us/instagram-multiple-images-videos ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017