| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 25/06/2018
[Nieuws]Misschien binnenkort ook betaal-abonnementen ...
[Nieuws]Instagram TV of IGTV: onvoldoende voorzorgsma...
[Nieuws]Facebook breidt Messenger Kids app uit naar a...
[Oor]Oor: JoŽl de Ceulaer over trollen op sociale ...
[Site]Trill Project: je geheimen delen
[Site]RealSimple: life hacks
[Software]Tick Tick: takenlijstje
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Misschien binnenkort ook betaal-abonnementen bij WordPress, na overname Atavist
Ongetwijfeld heb je al gehoord van WordPress. 30% van het hele web draait op dit content management systeem - een systeem waarbij je eerst een stramien van je website samenstelt uit de elementen die WordPress je biedt, en daarna via simpele online formulieren de content van je website heel gemakkelijk kan updaten.

Je kan een gratis account maken bij WordPress.com, en zelfs een eigen domeinnaam hebben die naar je blog aldaar verwijst. Of je kan een hosting kiezen waarop je de open source versie van WordPress installeert. In dat geval heb je veel meer vrijheid om het CMS naar je eigen hand te zetten, maar het vereist wel wat technische kennis.

Welnu: achter WordPress.com zit het bedrijf Auttomatic. Dat heeft ook de e-commerce CMS Woo-Commerce op zijn naam staan, en Longreads, een CMS voor langere artikels, zoals je kan afleiden uit de naam. Nu heeft Auttomatic ook het bedrijf Atavist overgenomen. En dat zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn. Want Atavist heeft een CMS waarbij je als auteur kan werken met abonnementen, en geld kan vragen voor toegang tot je artikels. En wie wil er nu niet een centje verdienen met zijn werk?

Tot voor kort konden auteurs, die hun artikels achter een betaalmuur wilden zetten, terecht bij het bloggingplatform Medium. Maar onlangs kondigde Medium abrupt aan dat het zijn abonnementsprogramma stopzette. Deze auteurs kijken nu dus hoopvol uit naar WordPress, en wat het gaat doen wanneer het Atavist in zijn aanbod integreert.

Misschien zou WordPress wel een universeel abonnement kunnen creŽren, voor al die duizenden websites die op het WordPress platform draaien? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

https://techcrunch.com/2018/06/22/wordpress-com-parent-compa ...
https://en.blog.wordpress.com/2018/06/21/atavist-joins-wordp ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Instagram TV of IGTV: onvoldoende voorzorgsmaatregelen?
Verleden week kondigde Instagram aan dat je voortaan ook langere video's zal kunnen uploaden naar het sociale netwerk - tot zelfs wel een heel uur lang. Daarmee wil Facebook uiteraard gebruikers afsnoepen van YouTube, door bekende YouTubers te overtuigen over te stappen naar Instagram - nadat het dat eerder al, met weinig succes, dat probeerde te doen met zijn Facebook Watch.

Ongetwijfeld zal IGTV, zoals de nieuwe dienst heet, veel succes kennen. Maar Bloomberg wijst erop dat het ook wel eens wat harde noten te kraken zal krijgen, omdat Facebook bij deze nieuwe functie in Instagram geen of te weinig lessen getrokken heeft uit vorige ervaringen. Zo moest Instagram het antwoord schuldig blijven op de vraag hoe het haatsrpaak, geweld, kindermisbruik en andere ongewenste content adequaat zal aanpakken op zijn platform. Instagram heeft wel enige ervaring op dit gebied, en het reageert op content wanneer die gemeld wordt door andere gebruikers. Maar nu het video's zal vertonen die tot 1u lang zijn, zal het heel wat meer content moeten bekijken.

Bovendien heeft Instagram ervoor gekozen om bij IGTV de video's automatisch te laten afspelen, wanneer de gebruiker de app opent., zelfs zonder dat je een specifieke video wou bekijken. Ook maakt IGTV gepersonaliseerde speellijstjes aan, die meer video's tonen van wat je aan het bekijken bent. Kom je dus op ťťn foutieve video, dan zit je in een snelweg waar je misschien moeilijk uit kan...

Afwachten dus of IGTV het redelijk propere blazoen van Instagram niet gaat beschadigen...

https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-06-21/instagram ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Facebook breidt Messenger Kids app uit naar andere landen. Maar mag jouw kind hem gebruiken?
De Facebook app Messenger is een van de populairste messaging apps ter wereld, met meer dan 1 miljard gebruikers. En Facebook vindt dat blijkbaar niet genoeg - ook de 'jonkies' moeten eraan geloven: enkele maanden geleden heeft Facebook in de VS een versie uitgebracht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Oorspronkelijk enkel in de VS, voor iOS, en begin dit jaar ook voor Android.

Nu is het wel zo dat het de ouders zijn die Messenger Kids installeren op het toestel van hun spruit, en zij via hun eigen Facebook account de instellingen kunnen controleren. Maar het is een blijft een social netwerk, en je kan je afvragen of het wel zo gezond en bevorderlijk is voor een kind om tussen 6 en 12 al een smartphone te hebben - laat staan een account op de social media.

Tussen haakjes: Venturebeat wijst erop dat toen de Messenger Kids app gelanceerd werd, er verschillende "experten" waren die de app doorgelicht hadden, maar in feite gefinancierd waren door Facebook. Niet echt proper te noemen...

Ondanks die kritiek blijft Zuckerberg zijn plannen met Messenger Kids doorduwen. Het heeft nu aangekondigd dat het de app ook zal uitbrengen in Mexico en in Canada, in het Spaans en Frans. Met drie wereldtalen staat het dus eigenlijk klaar om de wereld te veroveren. Alhoewel het in Europa ongetwijfeld zal stoten op de barriŤre die de EU gezet heeft op sociale netwerken: jongeren moeten minstens 16 zijn.

En o ja, Venturebeat weet ook nog dat Facebook "iets gedaan heeft" om de kritiek te overwinnen, dat het jonge kindjes recruteert voor zijn sociale netwerk. Enkele "pledges", beloften, die ouders en kinderen moeten doen. Alsof dat veel zal helpen...

Meer bij Venturebeat.

https://venturebeat.com/2018/06/22/facebook-expands-its-mess ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] Oor: JoŽl de Ceulaer over trollen op sociale media
Verleden week hadden wij vermeld dat Matthias Dobbelaere-Welvaert een lang gesprek met De Morgen-journalist en senior writer JoŽl De Ceulaer als podcast uitbracht. Op dat moment hadden wij nog niet de kans om het te beluisteren. Wat inmiddels wel gelukt is.

Daarbij viel het ons op dat De Ceulaer als antwoord op de vraag over trollen op de sociale media, heel genuanceerd is. Mensen die een bepaald standpunt verdedigen, zelfs fervent verdedigen, worden niet neergesabeld als trollen. Wel de mensen die niet op de boodschap reageren, maar op de man/vrouw. En daarbij heel beledigend worden.

Dat, en nog veel meer in deze podcast. Voor de liefhebbers van de Vlaamse politiek, een heuse aanrader.

https://soundcloud.com/matthias-dobbelaere-welvaert/grote-po ...
https://dobbelaerewelvaert.be/portfolios/het-grote-interview ...
geef uw reactie hier

[Site] Trill Project: je geheimen delen
Hoe vaak het je al niet gedacht om iets te willen zeggen, dat je echt dwars zit, maar waarvan je terugschrikt, omdat je de reacties van buren en vrienden vreest? Dit platform wil je over die drempelvrees helpen. Trill Project is namelijk een anoniem sociaal netwerk waar je vrijuit kan spreken, en de community rondom jou vanuit een positieve vibe vertrekt.
https://trillproject.com/#home
geef uw reactie hier

[Site] RealSimple: life hacks
Tja, misschien kan je deze website beschouwen als een clickbait, omdat je, wanneer je de titels van de artikels leest, ongetwijfeld daarop wil klikken omdat je de rest wil lezen. Maar sommige artikels zijn echt wel interessant - zoals hoe je van je tuin een waterpark kan maken, of die kan omvormen tot een bioscoop (om samen met vrienden naar de Rode Duivels te kijken bijvoorbeeld!). Of hoe je een kampvuur kan maken inn je tuin (wat eigenlijk verboden is!). Leuke tips in elk geval om toe te passen nu er weer heerlijke zomerse temperaturen aankomen!
[Taal: ENG]

https://www.realsimple.com/
geef uw reactie hier

[Software] Tick Tick: takenlijstje
Dit is een platform bestaande uit een online dienst, plus een app voor je smartphone. De bedoeling is dat je jouw taken oplijst, en deelt met vrienden waar nodig. Je stelt deadlines in, en wordt eeraan herinnerd. Via het overzichtsbeeld van je Kalender zie je je taken netjes weergegeven.

https://www.ticktick.com/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Misschien binnenkort ook betaal-abonnementen ... 25/06
Instagram TV of IGTV: onvoldoende voorzorgsma... 25/06
Facebook breidt Messenger Kids app uit naar a... 25/06
Google voorspelt wanneer je sterven gaat... 22/06
Facebook laat beheerders van Groups geld vrag... 22/06
Microsoft News: app voor Android en iOS... 21/06
Google lanceert een podcast app. Erg nodig. M... 21/06
Microsoft brengt een nieuwe avatar editor uit... 21/06
Microsoft koopt Flipgrid... 20/06
Kunstmatige slow motion... 20/06
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft: een datacenter onderzee, en een we... 08/06
Amazon Echo / Alexa spreekt ook Frans!... 07/06
ASUS: gezondheistracker en opvallende laptops... 07/06
12 gadgets die je zelf kan maken... 05/06
Microsoft en Apple ontwikkelden nieuwe standa... 04/06
FBI dringt aan : reset je router... 31/05
e-scooters veroveren de Amerikaanse steden... 29/05
Microsoft zou een goedkopere versie van de Su... 18/05
Microsoft zou een goedkopere versie van de Su... 18/05
Facebook F8: ook hardware... 03/05
Meer artikels ....
Oor
Oor: JoŽl de Ceulaer over trollen op sociale ... 25/06
Oor: Universiteit van Vlaanderen... 22/06
Podcast: het grote interview #2 - JoŽlle De C... 21/06
De schatkamer van Canvas... 11/06
Podcast Iemand over 'Karl, zoon van zijn vade... 31/05
Podcast: Caliphate... 25/05
Podcast: Echt gebeurd... 18/05
Podcast: Echt gebeurd... 18/05
Podcast: De Economiekes... 10/05
Podcasts: Interview Philippe De Backer... 04/05
Meer artikels ....

Site
Trill Project: je geheimen delen... 25/06
RealSimple: life hacks... 25/06
Vrijdag multimedia: Read Comics... 22/06
Vrijdag multimedia: de beste posters ooit voo... 22/06
Hier spreekt men Nederlands: Jij kiest... 21/06
Hier spreekt men Nederlands: Lang zullen we l... 21/06
PassProtect: waarschuwing bij hacking van je ... 21/06
Wikihow: Gitaar leren spelen... 20/06
40 superschurken in de literatuur... 20/06
Voor de lezers onder u: 50 boeken om te alles... 19/06
Meer artikels ....
Tip
Gmail app voor Android: de swipes aanpassen... 18/06
Controleer waar een gedownload bestand vandaa... 11/06
DxWnd: toepassingen in volledig scherm... 29/05
Tip: Zet Siri aan het werk op je Mac... 25/05
Windows 10: hoe je Hyper-V kan activeren... 17/05
Evernote: een backup maken van je data... 08/05
Tip: scherp zien... 20/04
Tip: verknoei je je ogen niet met al dat ture... 19/04
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Meer artikels ....
Software
Tick Tick: takenlijstje... 25/06
App: Guess the movie... 19/06
5KPLayer: films afspelen... 18/06
Vrijdag appdag: Beedrop... 15/06
Vivid.JS... 13/06
Chrome Extensie: Tracking Token Stripper... 12/06
YourQuote: jezelf uitdrukken... 11/06
Vrijdag appdag: IMDB... 08/06
Google Lens: installeren als app... 06/06
19 Reis apps om op zak te hebben... 04/06
Meer artikels ....

Juni
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

April
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
(c)2018 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2018