| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 26/01/2017
[Nieuws]Apple iOS 10.3 update laat je jouw verloren A...
[Nieuws]Google en Microsoft vechten om de schoolgaand...
[Nieuws]Uber chauffeurs overnachten in hun eigen auto...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Vindingrijk
[Site]Hier spreekt menn Nederlands: Coderdojo
[Site]Hier spreekt men Nederlands: statistieken
[Software]Adobe Apps voor Chromebooks
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
LastYoutube: altijd een link naar je laatste ...
Microsoft heeft grote plannen met 3D in nieuw ...
Roboform: extensie voor Microsoft Edge ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Apple iOS 10.3 update laat je jouw verloren AirPod oortje vinden
Er is een nieuwe versie uit van het iOS 10 besturingssysteem van Apple, versie 10.3. En een van de meest opvallende functies is het feit dat er nu een tool inzit waarmee je je draadloze AirPods terug kan vinden. Die nieuwe oortjes zijn immers heel handig, maar verdraaid klein en gemakkelijk te verliezen.

Deze tool maakt meteen duidelijk waarom Apple een app van derden, die een gelijkaardige functie bood, na enkele dagen uit zijn winkel zette - omdat het die functie dus zelf wou aanbieden. Voor deze functie moet je gebruik maken van de "Find My iPhone" app, die dan een geluidje laat horen op één of beide oortjes van de Airpod, zodat je die kan vinden.

Het oortje moet zich wel binnen een bepaalde afstand bevinden van je iPHone of een ander toestel dat ingelogd is in iCloud.

Zijn jouw AirPods niet binnen Bluetooth bereik van een van jouw iOS toestellen, of de batterij ervan is leeg, of zitten zij in een gesloten AirPod doosje, dan zal Find My iPHone je tonen waar zij zich bevonden toen zij het laatst met jouw iOS toestel verbonden waren.

Andere nieuwigheden: app ontwikkelaars zullen Siri kunnen integreren om haar dingen te laten betalen; en taxidiensten zoals Uber zullen Siri kunnen gebruiken om een rit te boeken. Een uitgebreide bespreking van alle nieuwigheden bij CNet.

Bij Re/code lees je dan weer dat Apple het aantal keren wil beperken dat apps op jouw iPhone je kunen vragen om een review of punten te geven. Want dat is iets dat blijkbaar veel gebruikers stoort - zij worden té vaak door de app aangespoord om naar de App store te gaan voor die review. Nu staat daar geen limiet op, dat zou dus in de toekomst beperkt worden. Bovendien zou je IN de app zelf een review kunnen geven, en moet je daar niet meer voor naar de App Store. De maker van de app zou ook rechtstreeks met jou kunnen communiceren.

https://www.cnet.com/news/apples-ios-10-3-beta-hits-with-cri ...
http://www.recode.net/2017/1/24/14375558/apple-limit-app-rat ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google en Microsoft vechten om de schoolgaande jeugd
Eerder deze week kon je lezen dat Google er alles aan doet om zijn Android apps ook op de Chromebook te laten werken. De Chromebook is erg populair in het onderwijs: het is een goedkoop toestel waar alles in de cloud gebeurt; daardoor is het gemakkelijk in gebruik voor leerkrachten die alle onderwijsstof centraal beschikbaar kunnen stellen. Zij hebben ook geen onderhoud te verrichten aan de toestellen van de leerlingen, enz.

Google heeft trouwens deze week aangekondigd dat het via zijn "Google for Educations" project twee Chromebooks uitbrengt, de Acer Chromebook Spin 11 en Asus Chromebook C213. en die zullen ook met een stylus overweg kunnen. Meer bij Engadget (1)

Voor Google is het erg belangrijk om de schoolgaande jeugd achter zich te krijgen. Via de Chromebook leren de kinderen te werken met alle mogelijke Google (cloud) tools. En omdat jong geleerd nu eenmaal oud gedaan is, hoopt Google zo dat deze kinderen ook later met de Google producten zullen blijven werken, in plaats van over te schakelen op de kantoorproducten van Microsoft.

Microsoft is zich wel degelijk bewust van dat gevaar, en het blijft niet bij de pakken zitten. Het heeft daarom deze week een nieuwe dienst voorgesteld, Intune for Education. Daarmee kunnen leerkrachten of IT-beheerders groepen Windows 10 machines tegelijkertijd instellen, configureren en beheren. Zij kunnen permissies geven, toegang tot apps enz.

Intune zou ook samenwerken met andere Microsoft diensten zoals Office 365 en School Data Sync, dat automatisch toegang geeft op basis van de klas waarin de leerling zit of het leerprogramma dat hij volgt.

Naast die software zijn er ook een tiental sub-300$ toestellen aangekondigd, waarvan 2 zelfs minder dan 200 dollar gaan kosten.

Hierover meer bij GeekWire.

https://www.engadget.com/2017/01/24/google-for-education-asu ...
http://www.geekwire.com/2017/microsoft-counters-chromebooks- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Uber chauffeurs overnachten in hun eigen auto's...
De zogenaamde Deeleconomie heeft eigenlijk heel weinig met delen te maken, laat staan met rechtvaardig delen. Ja, je deelt bij Uber wel een auto met een chauffeur, maar het is niet op gelijke voet, niet zoals je bijboorbeeld bij Taxistop of echte carpooling zou doen. Er is een verhouding van klant-verkoper, en jij als klant bent koning, terwijl de Uber-chauffeur tot jouw dienst moet staan.

En hopen dat hij voldoende kan verdienen, want de prijzen van de ritten bij Uber kunnen erg variëren. Dat leidt tot een naar fenomeen, zo leert een artikel bij Bloomberg ons. Steeds vaker zouden Uber-chauffeurs de nacht doorbrengen in hun auto, ergens op een parking, in plaats van naar huis te keren om in hun eigen bedje te slapen. Het gaat dan meestal om chauffeurs die niet dicht bij de plek wonen waar zij gewoonlijk hun actieterrein hebben, en die te moe zijn om de hele weg terug af te leggen. Of die in een bepaalde streek werken waar de tarieven hoger liggen dan in hun eigen streek, en een hele week wegblijven om niet telkensn heen en weer te moeten gaan.

Nu, gezond kan je dat echt niet meer noemen. Niet voor de chauffeur, maar evenmin voor de veiligheid van de passagier wanneer dergelijke chauffeurs gemakkelijk 70 uren per week werken. Je kan zeggen dat de chauffeurs zich deze siutatie zelf op de hals halen, door vrijwillig dergelijke uren te kloppen. Maar anderzijds zijn zij vaak gedwongen dit te doen, omdat het de enige manier is om rond te komen..

Een achtergrondartikel bij Bloomberg.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-23/when-thei ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Vindingrijk
Eigenlijk een commerciële site, maar zo goed gemaakt dat wij ze wel moéten vermelden. Origineel van concept, vormgeving en taal is dit een website van creatieve mensen die met gevonden of gedoneerde spulletjes nieuwe, oringele dingen maken. Om eens te ontdekken. En als je zelf spulletjes hebt die je wil weg doen, dan ken je het adres!
[Taal: NL]

http://www.vindingrijk.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt menn Nederlands: Coderdojo
Dit initiatief bestaat al langer, maar er is nu een nieuwe website. Prettig van design, vol informatie over de evenementen die ingericht worden voor jongeren tijdens de vakanties, om te leren programmeren. De initiatiefnemers zijn trouwens nog altijd op zoek naar volwassenen om mee te helpen bij de begeleiding van d ejongeren.
[Taal: NL ]

http://www.coderdojobelgium.be/nl
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: statistieken
Wat spookt het Vlaams parlement eigenlijk uit? Om de burger gerust te stellen dat zijn belastingcentjes goed besteed zijn, heeft het Vlaamse parlement zijn werking in wat statistieken gestoken, die teruggaan tot 1995 en vroeger. Hoe vaak werd er vergaderd? Hoeveel mondelingen en schriftelijke vragen werden gesteld, hoeveel interpellaties en moties? De wakkere burger zal zijn handen vol hebben met deze statistieken!
[Taal: NL]

https://www.vlaamsparlement.be/over-het-vlaams-parlement/sta ...
geef uw reactie hier

[Software] Adobe Apps voor Chromebooks
We blijven vandaag echt wel in de schoolsfeer zitten, met dit bericht: Adobe heeft verschillende van zijn fotobewerking applicaties uitebracht voor de Chromebook van Adobe. Het gaat dan met name om Photoshop Mix Lightroom Mobile, Illustrator Draw, Photoshop Sketch Adobe Comp CC, Creative Cloud Mobile. Via de Google Play Store kan je die downloaden. Later dit jaar volgen nog meer apps. De links naar de apps vind je in het persartikel van Lewis PR.

https://www.slashgear.com/chromebooks-new-age-is-coming-alon ...
http://lewisprbe.hosting.augure.com/Augure_LPBE/default.ashx ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Opnieuw massale verspreiding van ransomware... 28/06
Doet Apple met AR wat het heeft gedaan met de... 28/06
Uptime van youTube nu voor iedereen beschikba... 28/06
Google Earth nu met educatieve rondleidingen... 28/06
Microsoft Teams trekt naar de school... 27/06
Alternatieve financiering - ICO of Initial Co... 27/06
Twist leent ideetjes van Slack om een meer ge... 27/06
Google stopt met het lezen van jouw mails... ... 26/06
Maps functie van SnapChat toch niet zonder ri... 26/06
Geld verdienen met Periscope... 23/06
Meer artikels ....
Hardware
Worden we zelf binnenkort een figuurtje in ee... 27/06
Microsoft onthult nieuw klavier met vingerafd... 26/06
HP brengt een PC-in-een-rugzak uit... 08/06
Swapbots, de nieuwste rage?... 06/06
Nieuwe processoren van Intel en ARM... 31/05
Microsoft brengt nieuwe Surface Pro uit... 24/05
HTC U11: een toestel dat je kan knijpen!... 18/05
Microsoft Build conferentie: een overzicht... 12/05
Vrijdag multimedia: Eurovisie Songfestival... 12/05
Harman Kardon Invoke: een Cortina-antwoord op... 10/05
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Science VS... 19/06
Oor: 6 podcasts voor doe-het-zelvers... 29/05
Oor: tech45 over GDPR... 23/05
he Upload: nieuwe muziek ontdekken... 10/05
Radiodocumentaires van de BBC... 08/05
Podcast over kunst: The Lonely Palette... 24/04
Podcast: Geert Mak... 05/04
Podcasts die je slimmer maken: Good Job, Brai... 29/03
Podcast Kritisch Denken over OnLife... 16/03
Pandora's nieuwe Premium streaming dienst bas... 14/03
Meer artikels ....

Site
There is a bot for that...... 28/06
Chrome extensie: Pushbullet... 28/06
De ergste fouten bij webdesign... 27/06
Ook Google gaat het zonnevermogen van je dak ... 27/06
Chrome extensie: Spotify links in Google PLay... 27/06
Pixel Peeper: hoe werd een JPEG bewerkt?... 26/06
Alles weten over Bitcoin... 26/06
Chrome extensie: Black Menu... 26/06
Vrijdag multimedia: virtuele fidget spinner... 23/06
Vrijdag multimedia: de schoonheid van wrakken... 23/06
Meer artikels ....
Tip
Een vergrendeld bestand verplaatsen of verwij... 28/06
Een vergrendeld bestand verplaatsen of hernoe... 27/06
Hoe kan je een vergrendeld bestand wissen, ve... 26/06
Tip: Firefox gebruikt veel geheugen... 19/06
Tip: verborgen series en films op Netflix... 02/06
De tip van Hans: In deze game speel je Corbyn... 01/06
Tip: DVD's rippen? Het kan, met VLC... 29/05
De tip van Hans: 40UP... 24/05
Tip: hoe installeer je de light versie van Fa... 22/05
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me... 17/05
Meer artikels ....
Software
Mail to Self: iOS... 28/06
UninstallView... 28/06
Driver Reviver: je drivers up to date... 27/06
Cleverdeck: leer talen met flash cards... 26/06
Vrijdag appdag: Pintasking... 23/06
Dictate: spraak-naar-tekst add-on voor Office... 22/06
Relive: herbeleef je fitness tochten... 21/06
Gaishan.io: voor beginnende muzikanten... 20/06
Kiwi voor Gmail... 19/06
Vrijdag appdag: Opera Mini... 16/06
Meer artikels ....

Juni
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mei
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

April
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017