| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 30/05/2012
[Nieuws]Verbod op mobieltje op school creŽert nieuwe ...
[Nieuws]Google: the book
[Nieuws]Apple wil geen apps die met Flattr werken
[Hardware]Sony Xperia S: mail, surfen, twitter
[Oor]sareGaMa - Borderless Connection
[Site]ReadList: content voor je smartphone of table...
[Site]Music Smasher: muziek vinden
[Site]Wallpoper: behangpapiertjes
[Tip]PC Mysteries: de video speelt op mijn desktop...
[Software]BitDefender Flame verwijder tool
[Software]Media Preview
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Verbod op mobieltje op school creŽert nieuwe industrie
Rijdende schoolkastjes. Slim gevonden...

In BelgiŽ geldt in de meeste scholen niet echt een verbod op mobieltjes op het schoolterrein. Meestal geldt een beleid dat je ze wel mag dragen, maar niet mag gebruiken. Dus niet sms'en of bellen tijdens de lessen. In de VS, en dan met name in New York gelden er echter strengere regels. Daar zijn mobiele telefoons volledig verboden. Wordt je ermee betrapt, dan wordt het toestel in beslag genomen. En er is ook strenge controle, want studenten worden gefouilleerd, ook op de aanwezigheid van wapens.

Maar wat doe je dan met je mobieltje? Studenten hadden er een oplossing voor gevonden: zij trokken naar winkels in de buurt, die voor een kleine vergoeding bereid waren om het kleinood tijdelijk te bewaren. En dit zette dan weer een goocheme ondernemer aan tot een slim business idee: hij kocht een truck, richtte die in met individuele kastjes, en ging ermee voor de school staan. Een idee dat aansloeg, want zijn bedrijfje is nu al in volle expansie. Het heeft ook een mooie toekomst, afzet verzekerd: in New York zijn er 1,1 miljoen studenten, in 1.700 scholen.

Ach, heren ministers, roept u ook gauw zo'n verbod op het bezit van mobieltjes uit in ons land? Dan hebt u meteen al wat jobs gecreŽerd en kan er ook hier zo'n bloeiende nieuwe industrie ontstaan!

http://mashable.com/2012/05/26/gadget-storage-trucks/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google: the book
Deze website, die zich focust (sorry voor de woordspeling!) op camera's, heeft een rubriek waarbij elke dag 1 speciale foto in de schijnwerper geplaatst wordt. En ik kan je verzekeren: het zijn prachtige foto's!
[Taal: NL]
Artiesten maken woordenboek met prentjes

Een intrigerend concept, en je moet kunstenaar zijn om erop te komen: neem 21.000 woorden van de gewone Engelse woordenboek. Voer die aan Google Images, en neem telkens de eerste afbeelding van de zoekresultaten. Stop dat geheel in PDF bestanden, en geef het uit als een boek.

En zoo is Google, the book, ontstaan. Volgens de kunstenaars is het ingebonden boek een "ongefilterd, onkritiek weergeven van de staat van de menselijke cultuur in 2012.". Een weergave die weinig vleied is, want de helft van de afbeeldingen zijn "walgelijke medische foto's, porno, racisme, slechte cartoons".

Er zou ook een paperback onderweg zijn. The Verge biedt je een blik op het boek.

http://www.theverge.com/2012/5/28/3048472/uk-artists-create- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Apple wil geen apps die met Flattr werken
Systeem van microbetalingen geweigerd omdat Apple geen commissie opstrijkt?

Flattr bestaat al langer. Het is een systeem van microbetalingen, dat auteurs wil belonen. Het principe is simpel: je maakt een account aan, stopt er wat geld in (10 euro of zo) en telkens je een artikel ziet dat je interessant vindt of leuk geschreven, en er staat onderaan het artikel een Flattr button, dan kan je daarop klikken. Een deeltje van jouw Flattr tegoed gaat naar die auteur, die het bedrag na een tijdje uitgekeerd krijgt.

Het systeem werd vooral door auteurs zelf grootgemaakt; je begint met je 10 euro en beloont andere auteurs - in de hoop dat zij ook jou gaan belonen. En heb je op het einde van de maand geen 10 euro ontvangen van anderen, dan weet je dat jouw artikels niet zo erg geapprecieerd werden, maar kan je je troosten dat je anderen toch wel geholpen hebt. Vele kleintjes maken ťťn groot, weet je wel?

Welnu, sommige apps hebben dit Flattr systeem ook verwerkt. Instacast bijvoorbeeld, een podcast manager app voor de iPhone, verkrijgbaar in de App Store. Nu werkt Apple eigenlijk alleen met een systeem waarbij je op voorhand een app aankoopt, of later iets extra bijkoopt, via een in-app aankoop, zoals bij games waar je extra wapenuitrusting en meer kopen kan. Op alle sommen die daarbij van hand wisselen, heft Apple zijn commissie, zijn glorieuze 30%.

Wat het bij Flattr niet kan doen. Gevolg: de Instacast app vloog uit het Apple-winkeltje. Het gebeuren zorgt voor heel wat deining in de blogosfeer. ER is al langer onvreden over de royale 30% die Apple eist over alle content die gemaakt wordt via zijn apps, en het systeem van Flattr zou wel eens de aanzet kunnen zijn voor een groter protest. Meer hierover lees je bij CNet, The Next Web en het eigen blog van Flattr.

http://blog.flattr.net/2012/05/apple-rejected-flattr-and-its ...
http://thenextweb.com/apple/2012/05/28/duh-apple-doesnt-want ...
http://news.cnet.com/8301-13579_3-57442567-37/apple-gives-fl ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Sony Xperia S: mail, surfen, twitter
Een persoonlijke appreciatie

Een telefoon testen is een persoonlijke ervaring. Je kan onmogelijk in de korte testperiode ŗlle mogelijkheden van het mobieltje uittesten. Je kan niet de hele dag bezig zijn met dat ding, en pntelbaar zijn de mensen die elke dag nog iets nieuws op hun mobieltje ontdekken.

Elkeen heeft trouwens een ander gebruik voor zijn smartphone. De een zal bijvoorbeeld, wanneer hij even moet wachten op de bus, een spelletje gaan spelen, terwijl de ander snel gaat kijken wat er op Twitter gebeurt. De ene werkt meer met zakelijke toepassingen en mail, terwijl de ander zijn smartphone gebruikt voor muziek en films. Een bespreking kan dus nooit volledig zijn.

Bij alle telefoons die ik besproken heb, volg ik dan ook mijn persoonlijke methode: zien of de mail voldoet aan mijn persoonlijke eisen - met daarbij de uitdrukkelijke vermelding dat voor anderen de behoeften helemaal anders kunnen liggen.

Voor mij is de smartphone een verlengstuk van mijn laptop, wanneer ik niet aan mijn laptop werk. Ik wil zien welke mails er zijn, om eventueel op dringende zaken te kunnen reageren, maar mijn mail resideert op mijn laptop. Voor anderen is de smartphone gelijkwaardig aan hun laptop, en blijft de mail op de smartphone, om volkomen gesynchroniseerd te worden tussen beide toestellen. Of hebben zij hun mail bij Gmail, en wordt die niet naar de eigen computer gedownload.

Voor mij is het dus belangrijk dat ik volgende instellingen kan bepalen:
- check frequentie (om de 5, 10, 15, ...) minuten (OK)
- check frequentie (bepaalde dagen, enkel werkdagen en zaterdag/zondag niet, van welk uur tot welk uur,) (neen)
- wat te downloaden (enkel headers, 5, 10, 15 kb van een bericht, of het hele bericht) (neen)
- mail van server verwijderen (altijd, nooit, of enkel indien ik de mail uit de inbox verwijder) (ok)

En liefst zou dit voor elke mailaccount apart ingesteld moeten kunnen worden. Zoals je hierboven kan zien , is de checkfrequentie niet helemaal fijn af te stellen, zodat ik manueel op zaterdag en zondag het checken moet afzetten. Het toestel dat tot op heden het perfectste aan mijn persoonlijke vereisten voldoet, is de Nokia E7, die op al van deze punten voldoet. De Xperia S is op dat punt niet perfect - maar wie is dat wel, en zoals gezegd, dat is mijn persoonlijke behoefte.

Het invullen van de mailaccount, het maken van meerdere accounts, verloopt perfect op het toestel en heel gebruiksvriendelijk. Wat trouwens ook gezegd mag worden voor de rest van het toestel: het 1e maal in gebruik nemen verliep perfect.

Wat surfen betreft: de Xperia S is razendsnel. Je hebt ook meerdere opties in de ingebouwde browser die van pas kunnen komen om op bandbreedte te besparen, zoals het blokkeren van pop-ups en afbeeldingen. Qua privacy heeft de browser ook voldoende opties, zoals de mogelijkheid om cookies al dan niet te accepteren, die te wissen, om formuliergegevens te onthouden en terug te wissen, paswoorden onthouden en terug te wissen, enz. Eigenaardig: qua zoekmachine kan je kiezen tussen Google, Bing, Yahoo! en... Bing.

Twitter en sociale netwerken: de officiŽle Twitter applicatie voor Android valt me wat tegen - toch zeker indien je die vergelijkt met de Gravitar-client die op de Nokia draait. Sony heeft voor haar Xperia toestellen een aparte tool voor de sociale netwerken, TimeScape. Die kan je koppelen met je account op Facebook, Twitter, ... waarna de nieuwe berichten op je homescreen verschijnen, net als de "levende tegeltjes" bij de Windows Phone. Je krijgt een selectie van je "vrienden", en per persoon worden de berichten uit de sociale netwerken bijeengebracht. Qua update frequentie doe je er best aan om die op "manueel" te zetten, om je batterij en bandbreedte wat te besparen...

http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-s ...
geef uw reactie hier

  

[Oor] sareGaMa - Borderless Connection
[elektro] Elektronische muziek zoals wij hem wel lusten: loungy, uptempo, zonnig. Van de band zijn verschillende songs gratis te downloaden, waaronder deze Borderless Connection.

http://www.jamendo.com/en/artist/4812/saregama
http://www.jamendo.com/en/track/912119/borderless-connection
geef uw reactie hier

[Site] ReadList: content voor je smartphone of tablet
Deze site biedt een heel handige functie aan. Hier kan je namelijk allerlei webpagina's bijeenbrengen (artikels, recepten, lesmateriaal, enz.) De site vormt die dan om tot een e-boek, dat je dan naar je Kindle, iPad of iPhone zenden kan.
Het leuke aan de site is dat je ook lijstjes kan zien die anderen samengesteld hebben (en publiek gedeeld), en die naar jezelf kan toesturen: per mail als ePub bestand, of naar je Kindle, iPhone, enz.
[Taal: ENG]

http://readlists.com/
geef uw reactie hier

[Site] Music Smasher: muziek vinden
Er zijn verschillende streaming diensten, maar wanneer je op zoek bent naar een bepaalde track, kan het moeilijk worden om die te vinden. Deze web app helpt daarbij, en tracht een song of album te vinden bij Spotify, Groovesharek, Rdio, SoundCloud, MOG en Bandcamp.
[Taal: ENG]

http://www.musicsmasher.net/
http://www.makeuseof.com/dir/musicsmasher-search-spotify-gro ...
geef uw reactie hier

[Site] Wallpoper: behangpapiertjes
Deze website biedt een hele resem behangpapiertjes die je als achtergrond voor je computer gebruiken kan. Je kan het lijstje met miniatuurafbeeldingen doorlopen, of de site doorzoeken op trefwoord, kleur, of resolutie.
[Taal: ENG]

http://wallpoper.com/
http://www.makeuseof.com/dir/wallpoper-get-wallpaper-images- ...
geef uw reactie hier

[Tip] PC Mysteries: de video speelt op mijn desktop, maar niet op mijn laptop!
Heb je meer dan ťťn computer, dan zal je wellicht al meegemaakt hebben dat een bepaalde video op bijvoorbeeld je laptop wťl speelt, maar niet op je desktop. Waarschijnlijk heeft dit te maken met een codec-probleem: dat er op die bepaalde computer software ontbreekt om die codec te lezen.
De oplossing die wij je aanraden, is K-Lite Codec Pack Full te installeren. Die bevat een van de meest uitgebreide verzameling codecs om alle mogelijke videoformaten te spelen, zoals AVI, FLV, MKV, enz.

http://www.pcworld.com/article/217115/how_to_watch_videos_in ...
geef uw reactie hier

[Software] BitDefender Flame verwijder tool
Windows XP/Vista/7 - 14,5 MB - freeware
Je hebt wellicht vandaag gehoord over een spionage software die zich op heel wat computers, ook van de overheden, genesteld had. BitDefender speelt kort op de bal, en heeft een tool uitgebracht om deze gevaarlijke malware op te sporen en te verwijderen.

http://www.chip.de/downloads/Flame-BitDefender-Removal-Tool_ ...
http://www.bitdefender.de/
geef uw reactie hier

[Software] Media Preview
Windows XP/Vista/7/8 - 9,6 MB - freeware
Van zichzelf kent Windows maar weinig videoformaten. Bij Windows Explorer zie je dus bij de verschillende videobestanden die je op je harde schijf hebt staan, heel weinig miniatuurafbeeldingen. Deze tool helpt, en kan met de meeste videosoorten om, zodat je toch miniatuurtjes (thumbnail) kan zien.

http://www.babelsoft.net/
http://www.chip.de/downloads/Media-Preview_56047768.html
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Google Maps wordt een beetje handiger... 21/11
Web TV en Web Film: initiatieven in Europa... 21/11
Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione... 20/11
Twitter maakt 'verified' badge afhankelijk va... 20/11
Twitter zal het gemakkelijker maken om Tweets... 20/11
Nieuwe consumentenmaatregel maakt het iets te... 17/11
Twitter neemt vinkjes af van mensen die het n... 17/11
Twitter brengt een premium API uit voor ontwi... 17/11
Mozilla brengt Firefox Quantum uit: sneller, ... 16/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Podcast: Planet Money... 28/09
Podcast: Buiten de krijtlijnen... 19/09
Meer artikels ....

Site
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Online video resizer... 20/11
Vrijdag multimedia: Fokke & Sukke... 17/11
Vrijdag multimedia: Florian Ledoux... 17/11
Dreadit: horror films... 16/11
Everyday Check: goede gewoontes... 16/11
Internet Encyclopedie over Filosofie... 16/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Telenet: je privacy instellingen aanpassen... 26/09
Telenet: zijn het jouw kabels, of je digicord... 25/09
Meer artikels ....
Software
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Vrijdag appdag: Amazon Kindle Lite... 10/11
FileZilla v3 is uit... 08/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017