| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 15/01/2021
[Nieuws]Reacties op Trump Twitter debacle blijven kom...
[Nieuws]Microsoft lanceert tweede verticale cloud
[Nieuws]Bedrijven ontwikkelen een digitaal COVID 19 v...
[Hardware]Geen hond meer maar een AI huisdier
[Site]Vaccinaties in Belgie
[Site]Impeachment: taalverwarring
[Site]Laat je vaccineren
[Tip]Hoe de Windows 10 Snap too naar je hand te ze...
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Reacties op Trump Twitter debacle blijven komen
... maar mooiste vinden we die van Gab!

Wij willen ons alvast verontschuldigen voor de vele politieke berichten die je de laatste dagen hier gevondenhebt, maar er valt nu eenmaal niet aan te ontkomen: het feit dat Twitter de account van President Trump definitief verwijderd heeft was een erg belangrijke beslissing, die blijft nazinderen.

Om te beginnen eerst een reactie van Jack Dorsey, de baas van Twitter. Hij vindt nog altijd dat die beslissing gerechtvaardigd was, maar tegelijkertijd vindt hij dat hij "mislukt is" in het promoten van "gezonde" gesprekken. EN dat hij een gevaarlijk precedent gezet heeft. (1)

In vele landen klinkt toch wel wat ongerustheid over de macht van big tech om een president te blokkeren, iets wat via een democratisch en legaal proces zou moeten gaan, zoals de impeachment procedure die nu tegen hem aangespannen wordt.

In eigen land klonk bij de zitting van de Vlaamse regering een dergelijke bezorgdheid. Polen heeft alvast een wet voorgesteld die het land soevereiniteit wil geven over wat social media willen blokkeren - postings die niet indruisen tegen de Poolse wetten, mogen niet gecensureerd worden. En dat wil bijvoorbeeld zeggen dat postings die oproepen om het homohuwelijk te verbieden, niet verboden mogen worden, omdat Polen het homohuwelijk niet toelaat (2)

Maar de mooiste reactie vinden wij wel die van het sociale netwerk Gab. (3) . Dat vraagt aan de Amerikaanse wetgever om Twitter en Facebook te verbieden. Want op die netwerken was er namelijk, in de aanloop naar de bestorming van het Capitool, heel wat verkeer waarbij afspraken gemaakt werden tussen protestanten.

Twitter en Facebook echter wassen hun handen in onschuld, maar steken een beschuldigende vinger uit naar Gab en Parler. Waarop die laatste prompt monddood gemaakt werd: de app werd verwijderd bij de App Store van Apple en de Play Store van Google. En Amazon zette de hosting stop. Parler heeft gezegd dat het er zelfs aan twijfelt of het kan terugkeren (3). Terwijl Twitter en Facebook gewoon online kunnen blijven. Het kan ironisch bedoeld zijn, die posting bij Gab, maar ergens moet je toch toegeven dat er waarheid zit in deze woorden... (4)

https://www.washingtonpost.com/technology/2021/01/13/twitter ...
https://www.theguardian.com/world/2021/jan/14/poland-plans-t ...
https://news.gab.com/2021/01/13/gab-calls-on-twitter-to-be-b ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft lanceert tweede verticale cloud
... deze keer voor retailers

De cloud is een ideale oplossing, waarbij servers en diensten in de cloud aangeboden worden. Maar er zijn zoveel verschillende opties en diensten, dat het moeilijk is om de juiste combinatie te vinden tussen hardware en software. Daarom heeft Microsoft het initiatief genomen om verticale pakketten aan te bieden, afgestemd op bepaalde sectoren.

Zo heeft het onlangs Microsoft Cloud voor Healthcare uitgebracht, gericht op de medische sector. Daarin zit dan de Azure cloud servers, Microsoft 365, Dynamics 365 en Power Platform, naast verschillende templates en connectors die deze onderdelen verbinden. De bedoeling is dat bedrijven in de gezondheidszorg voortaan zowel met gestructureerde gezondheidsdata als ongestructureerde kunnen werken. Want er zijn heel wat databases, die tot nu op zichzelf staan, en die eigenlijk met elkaar verbonden moeten kunnen worden. Dat heeft de coronavirus en de daarop volgende vaccinatiestrategie overduidelijk gemaakt.

Nu heeft Microsoft een tweede verticaal aanbod gebracht - ditmaal gericht op retailers. Dat bevat enkele onderdelen van het andere pakket, zoals Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 en het Power Platform, maar ook Microsoft advertising. En ook hier is het de bedoeling om data uit verschillende bronnen via een gemeenschappelijk datamodel bijeen te brengen.

De prijs is nog niet gekend. Maar ter vergelijking: Cloud voor Healthcare kost $95 per gebruiker per maand.

https://www.zdnet.com/article/microsoft-debuts-its-second-ve ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Bedrijven ontwikkelen een digitaal COVID 19 vaccinatie paspoort
... opnieuw een tool die veel vragen oproept

Verschillende bedrijven, waaronder Microsoft, Salesforce en Oracle, zeggen dat zij werken aan een digitaal vaccinatie paspoort. Zij doen dit omdat zij verwachten dat luchtvaartmaatschappijen, overheden en andere bedrijven binnenkort gaan vragen aan mensen die een reis willen maken, een concert willen bijwonen en andere, een bewijs kunnen voorleggen dat zij gevaccineerd zijn.

"Vaccination Credential Initiative" of VCI heet het initiatief. De bedoeling is om een technologie te ontwikkelen waarmee de burger een versleutelde digitale kopie van hun vaccinatie-attest kan verkrijgen, die dan bewaard wordt in een digitale wallet van hun keuze, denk aan de Apple Wallet of Google Pay.

Een goed idee, was ons eerste idee. Maar dan bekroop ons het gevoel: waarom nu pas? Dat was toch te verwachten dat die vraag naar een vaccinatie-attest zou ontstaan? Maar wellicht heeft dit allemaal te maken met het feit dat niemand gedacht had dat deze pandemie zo hardnekkig zou zijn, en dat enkel een vaccin een "normale" samenleving terug mogelijk zou maken.

En, mogen wij eraan toevoegen dat tech bedrijven wellicht ook niet verwacht hadden dat allerlei bezwaren rond privacy plots opzij geschoven zouden worden? Want ook dit vaccinatie-attest roept toch heel wat vragen op. Wat als je, om morele of andere reden, je niet wil laten inenten? Word je dan een paria in de maatschappij van 'het nieuwe normaal'?

Meer bij CNBC.

https://www.cnbc.com/2021/01/14/microsoft-salesforce-and-ora ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Geen hond meer maar een AI huisdier
... Is dat de toekomst?

Maak kennis met Moflin, een schattig huisdier dat je hart ongetwijfeld zal veroveren. Maar in zijn warm lijfje geen kloppend hart, wel technologie. Is dit de toekomst - en willen wij die wel?

The Next Web brengt een artikel over Moflin, een "AI huisdier met emotionele vaardigheden die evolueren, net als bij echte dieren". Het "diertje" lijkt op een kruising tussen een hamseter en een pantoffel, en het werd alvast bekroond de Best of Innovation Award in Robotics op de CES beurs in Las Vegas.

Deze robot leert via algoritmes en patronen die hij ontdekt via zijn sensoren, zo zeggen de makers, Vanguard Industries.. Hierdoor zou het gedrag van de robot bepaald worden door zijn omgeving, en de manier waarop hij behandeld wordt.

The Next Web noemt deze robot "het huisdier dat geschikt is voor mensen die niet geschikt zijn om een huisdier te hebben". Je moet het namelijk geen eten geven. Tenzij je het herladen van de batterij als voederen beschouwt?

Ach, geef ons maar onze trouwe viervoeter, die water slobbert en daarna zijn kop uitschudt en daarmee iedereen een douche geeft. Geen AI, gewoon dierlijk plezier :)

https://thenextweb.com/neural/2021/01/14/this-cute-ai-pet-wi ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Vaccinaties in Belgie
Hoeveel vaccins hebben we al ontvangen, hoeveel zijn er besteld, en wanneer worden die geleverd? Deze website, die eigenlijk een initiatief is van een gewone burger, houdt de teller bij.
[Taal: ENG]

https://covid-vaccinatie.be/nl
geef uw reactie hier

[Site] Impeachment: taalverwarring
Het nieuws heeft het de laatste dagen vaak over 'impeachment'. En daarbij wordt dan gezegd dat het de tweede keer is dat president Trump "impeached" is. Een formulering die toch twijfel doet ontstaan: is het niet zo dat een president die 'impeached' is, moet aftreden?
Voor wie meer wil weten over deze wetgevende procedure in de VS raden wij het artikel hierover bij Wikipedia aan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Impeachment_in_the_United_Stat ...
geef uw reactie hier

[Site] Laat je vaccineren
Hoe moeten we uit deze gezondheidscrisis geraken? De vaccinatie kan helpen,, maar vereist wel dat er minsten een 70% van de bevolking gevaccineerd wordt om de verdere verspreiding va het virus te verminderen.
De overheid heeft daarom een website opgezet die mensen moet aanmoedigen om deel te nemen aan deze gezamenlijke inspanning om het virus onder de knie te krijgen.
[Taal: NL]

https://www.laatjevaccineren.be/
geef uw reactie hier

[Tip] Hoe de Windows 10 Snap too naar je hand te zetten
Wie een ultrabreed scherm heeft, zal wellicht gebruik maken van de Snap tool in Windows, om meerdere vensters naast elkaar te bekijken. Maar die zorgt voor een 2 x 2 rooster, met gelijke vensters. of 4 vensters in de vier hoeken van het scherm.
Dit artikel legt uit hoe je dankzij de Power Toys die Snap Assist naar je hand zet om vensters naar eigen keuze te gebruiken.

https://www.howtogeek.com/706007/how-to-snap-windows-to-cust ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Reacties op Trump Twitter debacle blijven kom... 15/01
Microsoft lanceert tweede verticale cloud... 15/01
Bedrijven ontwikkelen een digitaal COVID 19 v... 15/01
TikTok past gebruiksvoorwaarden voor jongsten... 14/01
Soms kan het snel gaan bij de tech bedrijven... 14/01
Europa wil GDPR klachten decentraliseren... 14/01
Facebook verbetert Access Your Information To... 13/01
Bitcoin: duizelingwekkende investering... 13/01
Parler heeft problemen... 12/01
Enkele gevolgen van de Twitter Trump saga... 12/01
Meer artikels ....
Hardware
Geen hond meer maar een AI huisdier... 15/01
CES: slimme deur voor honden... 14/01
CES: Galaxy Upcycling van Samsung... 13/01
LOreal brengt lippenstift toestelletje uit... 12/01
LG: een oprolbaar scherm... 12/01
Intel lanceert RealSene ID... 08/01
Amazon lanceert toestel om slaapapneu te dete... 07/01
Voorspelling: nieuwe hardware van Apple... 06/01
Nieuwe regels voor drones... 03/01
Binnenland: Telenet maakt de tv tot persoonli... 18/12
Meer artikels ....
Oor
OldTime Radio... 15/12
De beste podcasts van 2020... 14/12
Voortaan ook Apple Music op toestellen met Go... 09/12
Grote bedrijven bemoeien zich steeds meer met... 04/12
SoundCloud start met geverifieerde profielen... 19/11
BandCamp start met streaming platform... 19/11
Apple maakt podcasts gemakkelijker te embedde... 17/11
Amazon wil van Audible een podcast app maken... 29/10
Week van de Podcast... 26/10
Spotify: mensen toevoegen aan gezamenlijke li... 06/10
Meer artikels ....

Site
Vaccinaties in Belgie... 15/01
Impeachment: taalverwarring... 15/01
Laat je vaccineren... 15/01
Schrijfassistent... 14/01
Language Tool... 14/01
Mijn Tuin... 13/01
Piktochart: zelf infographics maken... 13/01
There is no game... 13/01
Math Vault: hoe goed ben je met wiskunde... 12/01
Web Design Museum... 12/01
Meer artikels ....
Tip
Hoe de Windows 10 Snap too naar je hand te ze... 15/01
Je WhatsApp chat geschiedenis downloaden... 13/01
Hoeveel RAM heeft je Chromebook?... 03/01
Zoom: zo plan je een kerstavondje... 22/12
Tip: oude versie van Evernote... 14/12
Gratis een avatar aanmaken... 11/12
Google Home: luidsprekers indelen in groepen... 07/12
Tip: zo kan je een virtuele kerst voorbereide... 23/11
Tip: hoe kan je een Zoombombing stopzetten... 19/11
Hoe transparante menu uitschakelen in macOS B... 16/11
Meer artikels ....
Software
Aquile Reader... 14/01
Darknet en Tor browser... 13/01
Meet Cam... 12/01
Confetti: je gewoontes... 11/01
Buffering: Zoom saboteren... 11/01
Col.or: kleurtjes... 08/01
Artweaver Free... 07/01
Activity Watch... 06/01
Microsoft PowerToys v0.29.3... 06/01
Text Grab... 05/01
Meer artikels ....

Januari
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

December
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

November
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)