| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 17/05/2021
[Nieuws]Twitter Blue: zo heet de abonnementsdienst va...
[Nieuws]Zoom en Teams met verbluffende nieuwigheid
[Nieuws]Spotify start met muziekpodcasts met volledig...
[Hardware]Chips tekort drukt op iPhone productie
[Oor]Hoorspelcast
[Site]The Free Internet Plugin
[Site]Nibble Menu: voor restaurants
[Site]Space: audio chat op je website
[Software]Painting vr
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Twitter Blue: zo heet de abonnementsdienst van Twitter
En voor $2,99 mogen ze op ons rekenen!

Twitter blijft zijn plek in het nieuws behouden. Nog altijd besteedt de journalistiek aandacht op wat er op Twitter gezegd en gezucht wordt. Maar ondanks de populariteit van Twitter, is het nog altijd onduidelijk hoe het geld wil verdienen. Er worden wel reclameboodschappen vertoond, maar eerlijk gezegd zien wij die heel weinig in onze tijdlijn verschijnen. Dus veel zal Twitter daar niet mee verdienen...

Recent kondigde Twitter wel enkele nieuwe initiatieven aan om geld op andere manieren te verdienen - maar die waren eerder op content creators gericht. Die konden bijvoorbeeld een fooienpot in hun profiel activeren, zodat je hen wat geld kan toestoppen indien je hun content goed vindt.

Nu volgt dan een nieuw initiatief dat meer naar de gewone Twitteraar geircht is: een betalend abonnement. 9 to 5 Mac pakt uit met het bericht, gebaseerd op een tip van onderzoeker Jane Manchun. De nieuwe dienst zou Twitter Blue heten, en $2,99 per maand kosten.

Wat krijg je voor dat geld? Een nieuwe functie, die 'Collections' heet en waarmee je je favoriete tweets in collecties kan opslaan en organiseren, zodat je die later gemakkelijk kan terugvinden. En ook de door zovelen gevraagde functie 'undo tweet' zou in dit premium abonnement vervat zijn.

Die laatste functie lijkt een beetje op de 'undo send' button in Gmail. Met andere woorden: eens verzonden kan je de tweet niet meer wijzigen (nog altijd wel verwijderen als je dat wil); het enige wat bij deze functie gebeurt is dat er enkele seconden gewacht wordt tussen het drukken op de knop "verzenden" vooraleer de tweet daadwerkelijk verzonden wordt.

Volgens 9to5Mac zouden nog andere functies verpakt kunnen worden in het abonnement - functies die aangeboden werden door andere bedrijven die onlangs door Twitter overgenomen werden. Zo bijvoorbeeld Scroll, waarmee je content kan lezen zonder advertenties maar waarbij de maker van de content toch nog extra betaald krijgt, en Revue, een dienst waarmee je nieuwsbrieven kan publiceren op sociale media.

Voor alle duidelijkheid: dit zijn voorspellingen van deze onderzoeker, en niets van dit alles werd bevestigd door Twitter - zelfs niet de prijs van $2,99 per maand.

https://9to5mac.com/2021/05/15/twitter-blue-subscription-ser ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Zoom en Teams met verbluffende nieuwigheid
Erg leuk - maar ook gevaarlijk!

Nu 'het rijk der vrijheid' echt wel aan het naderen is, zal het telewerken afgebouwd worden. Alhoewel het toch te hopen is dat er lessen getrokken zijn uit de periode van verplicht telewerken. Zoals dat telewerken eigenlijk best ecologisch is: minder files, minder verloren tijd door woon-werkverkeer, het kunnen combineren van huishouden en werken...En ook: dat vergaderen best veel efficiŽnter kan, en het echt niet nodig is om je er telkens voor te verplaatsen!

Ondertussen zijn trouwens ook de tools om op afstand te werken en vergaderen op korte tijd enorm verbeterd. De hete adem van Zoom, dat in korte tijd enorm populair werd tijdens de wereldwijde lockdown, zette Microsoft ertoe aan om zijn Teams ook gebruiksvriendelijker te maken. In korte tijd werden tal van nieuwe functies toegevoegd, die het virtueel vergaderen en samenwerken een heel pak aangenamer maakten.

Nu is er nog een nieuwigheid, en ook die is enorm interessant: voortaan kan je live, tijdens het videogesprek, geschreven en visuele content toevoegen aan het scherm. Je kan al wel een scherm delen en zo tekst toevoegen, maar dat wordt telkens in een apart luik geopend, zodat je de andere deelnemers niet ziet. Deze nieuwe functie, die afkomstig is van video communicatiesoftware bedrijf Prezi, zorgt ervoor dat wat je intikt op je klavier ook naast jouw hoofd verschijnt op het scherm, of de afbeelding die je deelt.

De mogelijkheden die dit opent zijn enorm: wanneer iemand iets aankondigt kan je tot nu toe wel met handgebaren een thumbs-up geven, maar voortaan kan je ook tekst schrijven zoals Proficiat!. Of andere commentaren.

Het gevaar hierbij? Dat je vergaderingen wel eens te vaak zou gaan verstoren met je snedige opmerkingen...

Meer bij ZDNet.

https://www.zdnet.com/article/microsoft-teams-and-zoom-users ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Spotify start met muziekpodcasts met volledige songs
Maar enkel voor wie een betalend abonnement heeft

Er zijn tal van podcasts die nieuwe muziek bespreken. Maar omwille van de auteursrechten moeten zij zich meestal beperken tot korte fragmenten van songs - tenzij het medium waarvoor zij de podcast maken, voorafgaandelijke afspraken kon maken met de platenmaatschappijen, zoals bij "All Songs Considered" van NPR bijvoorbeeld (1). Iets dat voorbehouden is tot grotere media, met diepe zakken. De 'gewone' podcasters, kleinere initiatieven, konden zich dat niet veroorloven, en moesten de luistertijd per song beperken.

Dat zou nu kunnen veranderen bij Spotify. Dat start met "shows with music", of "music and talk", een nieuw format waarbij de podcastmaker de volledige songs mag laten horen, dankzij de afspraken die Spotify heeft met de muziekindustrie. De podcastmaker moet dus niet langer licentierechten betalen aan de platenmaatschappijen, omdat Spotify dit al geregeld heeft.

Knap- maar er zit een addertje onder het gras. De podcasts zijn enkel te beluisteren op Spotify, en dan nog voor wie een betalend abonnement heeft. Wie gaan premium abonnement heeft, kan slechts 30 seconden horen.

Een achtergrondartikel hierover bij New York Times.

https://www.npr.org/sections/allsongs/
https://www.nytimes.com/2021/05/14/arts/music/podcasts-danye ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Chips tekort drukt op iPhone productie
En het zou nog even kunnen duren...

Foxconn is een van de belangrijkste assemblagebedrijven waar iPhones geproduceerd worden van de onderdelen die in house en elders gemaakt worden. En het heeft slecht nieuws: het wereldwijde tekort aan chips zal dit trimester de productie nadelig beÔnvloeden. Meer nog: voor sommige chips wordt momenteel gerekend met een levertijd tot een jaar tijd.

Er zijn meerdere redenen hiervoor. Zo is de fabriek in India getroffen door de nieuwe opstoot in COVID-19 infecties. In ťťn fabriek is de productie tot 50% teruggevallen, nadat meer dan100 werknemers postief testten.

Apple had eerder al aangekondigd dat de impact van het chips tekort op de productie van de iPhone beperkt zou zijn, en vooral iPads en iMacs zou treffen. Een verwachting die het nu dus zal moeten bijstellen.

https://9to5mac.com/2021/05/14/apples-chip-shortage-warning/
geef uw reactie hier

  

[Oor] Hoorspelcast
Trouwe lezers weten dat wij grote fan zijn van hoorspelen. Een liefde voor audioproducties die de laatste tijd in het gedrang kwam door de grote toevloed aan podcasts over alle mogelijke onderwerpen.
Maar wij ontdekten een website die beiden combineert: Hoorspelcast. Je kan via deze podcast prachtige hoorspelen beluisteren, en bij elke posting op het bijhorende blog vind je een verwijzing naar Hoorspelen.eu, waar je meer informatie vindt over het hoorspel zelf.
Een aanrader!

https://www.hoorspelcast.nl/
geef uw reactie hier

[Site] The Free Internet Plugin
Dit is een extensie voor je Chrome browser, die je de helpt bij het zoeken bij Google. Vaak voer je immers een zoekopdracht uit, dan krijg je veel links, maar heel wat van die links verwijzen naar artikels achter betaalmuurtjes. Deze extensie verwijdert die resultaten uit de zoekresultaten, zodat je die ergernis niet moet meemaken.

https://freeinternetplugin.com/
geef uw reactie hier

[Site] Nibble Menu: voor restaurants
Met deze tool kan je je menu in digitale vorm gieten: je vult de velden in op deze website, en Nibble zal het in de vorm van een R-code gieten. Het nadeel is wel dat de restaurant-bezoekers altijd doorgewezen worden naar de website van Nibble, dus je bent afhankelijk van deze dienst.
[Taal:ENG]

https://nibble.at/menu
geef uw reactie hier

[Site] Space: audio chat op je website
Dit is een dienst waarmee je live audio kan aanbieden op je website, en dus directer met je klanten kan communiceren. Je kan live podcasts aanbieden, AMA's (ask me anything) en zo meer engagement en feedback van je gebruikers krijgen.
[Taal: ENG]

https://www.joinspace.co/
geef uw reactie hier

[Software] Painting vr
Via een tweet van Zwoltopia kwamen wij deze software op het spoor. HIj werd ontwikkeld door Oioistudio, een ontwikkelaar uit Gent. Het filmpje dat Zwoltopia postte, geeft je een idee wat deze software voor Oculus vermag.

https://oculus.com/experiences/qu
https://twitter.com/Oisoistudio
https://twitter.com/i/status/1393853662573719555
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Twitter Blue: zo heet de abonnementsdienst va... 17/05
Zoom en Teams met verbluffende nieuwigheid... 17/05
Spotify start met muziekpodcasts met volledig... 17/05
Binnenland: Opgelet voor valse sms berichten ... 14/05
Facebook: eerst lezen... 14/05
Elon Musk keert zijn kar over Bitcoin... 14/05
China wil nieuwe privacy wet invoeren... 12/05
Ransomware en de oliepijp in de VS: nog wat r... 12/05
Kritiek op Elon Musk neemt toe... 11/05
Spotify: tijdstempels om podcasts te delen... 11/05
Meer artikels ....
Hardware
Chips tekort drukt op iPhone productie... 17/05
Verlamde man kan 90 karakters per minuut type... 14/05
Utrecht wil Vehicle to Grid technologie uitte... 12/05
Betere dubbing van films dankzij AI... 06/05
Apple zou plooibare iPhone uitbrengen... 04/05
Microsoft verbetert Bluetooth audio... 03/05
Samsung: nieuwe stijlvolle laptops... 30/04
Nieuwe woordjes leren: cryptojacking... 29/04
Tamagotchi Pix: selfies met je virtuele vrien... 26/04
Amazon helpt je om je haarkleur te kiezen... 22/04
Meer artikels ....
Oor
Hoorspelcast... 17/05
Kijktip: All Creatures Great and Small... 13/04
iHeartRadio werkt aan 3D podcasts... 10/02
Storytel: audioboeken... 09/02
Luisterrijk: luisterboeken... 08/02
OldTime Radio... 15/12
De beste podcasts van 2020... 14/12
Voortaan ook Apple Music op toestellen met Go... 09/12
Grote bedrijven bemoeien zich steeds meer met... 04/12
SoundCloud start met geverifieerde profielen... 19/11
Meer artikels ....

Site
The Free Internet Plugin... 17/05
Nibble Menu: voor restaurants... 17/05
Space: audio chat op je website... 17/05
InstantCard: dingen delen... 14/05
LibHunt: voor ontwikkelaars... 14/05
StuDocu: notities delen... 14/05
Big Tech Detective: zonder giganten... 12/05
Virtuele fietstocht... 12/05
Reizen vanuit je luie zetel... 11/05
Cryptgeon: versleuteld en eenmalig... 11/05
Meer artikels ....
Tip
Afbeeldingen verbergen in Microsoft Word... 12/05
Zo maak je van Google Sheets een RSS-reader... 11/05
Alternatieve dingen voor je Kindle... 07/05
Zo stel je een standaard lettertype in Word i... 05/05
Zo begin je met Apple AirTags... 03/05
Een preview bekijken van Safari Links... 28/04
Tip: sneltoets voor bijlagen in Gmail... 20/04
Tip: automatisch van tekst een Powerpoint mak... 19/04
Reading List bij Google Chrome... 31/03
Je Gmail account aan Outlook Online toevoegen... 24/03
Meer artikels ....
Software
Painting vr... 17/05
Microsoft: nieuwe versie van PowerToys... 14/05
iBucket: je eigen bucket list... 12/05
Ultra Adware Killer... 11/05
Cinemap... 10/05
Clubhouse voor Android... 10/05
Intermission for Mac... 07/05
RocRail: met de treintjes spelen... 07/05
Syncthing: synchroniseren ... 06/05
Recursive... 05/05
Meer artikels ....

Mei
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

April
m
d
w
d
v
z
z
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Maart
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)