| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 04/03/2021
[Nieuws]Microsoft Ignite: Mesh
[Nieuws]Microsoft Ignite: Azur enPower Automatic Des...
[Nieuws]Microsoft Ignite: tal van nieuwigheden in Tea...
[Hardware]Zweetbandje vertelt dat je moet hydrateren
[Site]Leolabs: bekijk de aarde
[Site]Flowchart Fun
[Site]Cover Your Tracks
[Site]Typely: proeflezen
[Tip]Oude online accounts: waarom je die moet afsl...
[Software]DesktopNoteOK
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Microsoft Ignite: Mesh
... platform voor VR telegesprekken
Nog iets waarover veel te doen was op deze Ignite conferentie voor ontwikkelaars, is Microsoft Mesh. Dat is een systeem voor virtuele telepresentie. Met andere woorden: wanneer je een VR-headset of bril opzet, kan je gesprekspartner zich als het ware virtueel teleporteren naar de plek waar jij je bevindt.

Dit platform werd gedemonstreerd met de slimme bril, de Hololens, maar zou met alle mogelijke mixed reality headsets. En er werden avatars gebruikt tijdens de demo, maar je kan jezelf inscannen in 3D, zodat je een "holoportatie" kan uitvoeren.

Er zijn al verschillende bedrijven die toepassingen voor het platform hebben. Zo werkt Niantic met het Mesh platform voor zijn Pokemon Go ervaringen. Cirque de Soleil oprichter Guy Laliberté ontwikkelt theaterruimtes met het Hanai world project. Ocean X van James Cameron gebruikt het zodat mensen op 3D kaarten kunnen ervaren wat diepzeeduikers op de boden van de oceaan gevonden hebben.

Tussen haakjes: ook het hele Ignite congres werd gehouden op Microsoft Mesh . Een evolutie om in het oog te houden!

https://www.engadget.com/microsoft-mesh-holograms-hololens-a ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft Ignite: Azur enPower Automatic Desktop
Nog ander nieuws betreft dan weer Azure Percept. Dat is een platform dat AI services naar de edge van je netwerk brengt.

Zo is er de Azure Percept Vision hardware kit voor ontwikkelaars, die een intelligente camera bevat, en modules waarmee je modellen kan draaien aan de edge van je netwerk, maar je kan die ook verbinden met de cloud.

Azure Precept Audio doet hetzelfde, maar dan voor non)visuele gebruikstoepassingen. Microsoft wil in de toekomst toestellen van derden gaan certificeren als geschikt voor dit programma.

Power Automate Desktop
Dat is dan weer een nieuwigheid die velen zal interesseren, en die thuis hoort in de Robotic Process Automation functie. RPA's kan je een beetje beschouwen als de opvolgers van Macros, die je in Word en Excel gebuikt, maar de RPA's zijn veel krachtiger.
Power Automate Desktop zelf zal meteen al 370 ingebouwde acties hebben, maar jij kan je eigen acties aan toevoegen. Momenteel is deze tool enkel beschikbaar voor Insiders, maar later wordt het beschikbaar voor iedereen in Windows 10, ook de gewone thuisgebruikers.

https://techcrunch.com/2021/03/02/microsoft-launches-azure-p ...
https://techcrunch.com/2021/03/02/microsofts-power-automate- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Microsoft Ignite: tal van nieuwigheden in Teams


Microsoft Ignite is een conferentie, speciaal voor ontwikkelaars. En er viel heel wat nieuws te rapen op het gebied van Teams, de samenwerkingstool van Micrsosoft die het moet opnemen tegen Slack. Even een korte opsomming:

Teams Connect
In Microsoft Teams za je voortaan channels, kanalen die je volgt, ook kunnen delen met mensen van buiten je eigen organisatie, in een functie die Teams Connect heet. Daarbij kan je chatten, elkaar virtueel ontmoeten en samenwerken aan documenten. Deze functie is momenteel nog in preview, maar zou later dit jaar voor iedereen uitgerold worden. Het grote verschil met Guest Access, waarmee je ook een persoon van buiten je organisatie kan uitnodigen, is dat Teams Connect geen toegang geeft tot de rest van de werkomgeving. De Channels zullen ook in de Teams omgeving van de gebruiker te zien zijn, wanneer hij in een andere organisatie inlogt.

Voice gesprekken
1-to-1 ad hoc voice gesprekken zal je voortaan ook kunnen houden via Teams, op voorwaarde dat je eigen IT afdeling deze functie voor jou activeert. Deze gesprekken zullen end-to-end versleuteld zijn.

Webinars
Je kan nu een webinar organsieren voor maximaal 1.000 mensen. Daarbij kan je de mensen zich laten registreren, krijg de gastheer bepaalde controles, meer opties voor de presentatie en een rapport achteraf. Je kan ook meer mensen in de webinar uitnodigen, tot 20.000 zelfs, maar dan is het broadcast-only, met andere woorden: geen interactie van de andere deelnemers. Vanaf einde juni wordt dat cijfer van 20.000 naar 10.000 teruggedraaid.

Power Point Live
Hierbij kan je notities, dia's en chat in één enkel view toevoegen. Iedereen die de presentatie mee bekijkt kan op zijn eentje verder bladeren in de presentatie, zonder de anderen te storen. Bij die PP Live komt er ook een Presenter Mode: je kan daarbij kiezen of je _voor_ je presentatie staat, ernaast, of dat het achter jou getoond wordt, zoals bij de weerman op tv. Kan je niet kiezen, dan is er Dynamic View, dat zelf bepaalt vanuit welk gezichtpunt de presentator getoond wordt.

Intelligent Speakers
Dat zijn toestelletjes in de vorm van een hockey-puck. Zij kunnen tot 10 stemmen in een Microsoft Teams meeting herkennen. Wanneer er een transcript gemaakt wordt van de meeting ,wordt de naam van die persoon dan naast de tekst gezet. Er is ook vertaling mogelijk. Deze hardware zou gemaakt worden door Yealink en Epos, maar de Surface Hub zou als Intelligent Speaker gebruikt kunnen worden.

Verdere integratie met Outlook
Er komt een nieuwe Outlook Calendar View. Daarmee kan je, naast je taken, notities en doelstellingen, ook je meetings organiseren. Later die jaar zullen gebruikers van commerciële en educatieve organisaties ook suggesties krijgen voor meetingtijdstippen op hun Android en iOS toestel.
Het lijkt erop dat Outlook steeds nauwer in Teams verweven zal worden.
Over al deze nieuwigheden meer op onderstaande

https://www.theverge.com/2021/3/2/22309112/microsoft-outlook ...
https://www.engadget.com/microsoft-teams-connect-powerpoint- ...
https://www.theverge.com/2021/3/2/22308962/microsoft-intelli ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Zweetbandje vertelt dat je moet hydrateren
Gatorade heeft de Gx Sweat Patch uitgebracht. Dat is een eenmalig te gebruiken fitness wearable, een zweetbandje eigenlijk om te dragen tijdens de fitness. Daarbij wordt je zweet gefilterd doorheen kanaaltjes in het bandje, die dan van kleur veranderen. Een app, de Gx, scant dan het bandje en vertelt je hoe veel je gezweet hebt, en hoe erg je je moet hydrateren.

Een interessant idee, maar de bandjes zijn niet goedkoop: twee bandjes kosten $25. Misschien betaalbaar voor beroepssporters, maar de meeste mensen zullen dit wellicht iets te duur vinden voor hun dagelijkse work-out...
Meer bij The Verge.

https://www.theverge.com/2021/3/1/22307373/gatorade-sweat-pa ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Leolabs: bekijk de aarde
Met deze website kan je beelden van de aarde vanop "lage" hoogte bekijken. Het vergt wel enige tijd om de verschillende opties te begrijpen en in te stellen - maar tijd hebben we in tijden van lockdown voldoende, toch!
[Taal: ENG]

https://platform.leolabs.space/visualization
geef uw reactie hier

[Site] Flowchart Fun
Dit is een open source tool waarmee je flowcharts kan maken, gewoon vanuit tekst. Een nieuwe lijn maakt een nieuwe node aan, inspringen (indent) maakt een child-node aan, en tekst: voor een dubbel punt + spatie maakt een label aan.
Een intrigerend concept, dat je veel tijd kan laten sparen, eens je de syntax onder de knie hebt.

https://github.com/tone-row/flowchart-fun
https://flowchart.fun/
geef uw reactie hier

[Site] Cover Your Tracks
Deze tool van de Electronic Freedom Foundation wil je laten uitvinden hoe goed je beschermd bent tegen browsers en tools in die browser die jou willen volgen bij jouw surftochten.
[Taal: ENG]

https://coveryourtracks.eff.org/
geef uw reactie hier

[Site] Typely: proeflezen
Met deze website kan je gratis je teksten en je essay laten proeflezen en zelfs laten verbeteren. Bedoeld voor studenten en auteurs.
[Taal: ENG]

https://typely.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Oude online accounts: waarom je die moet afsluiten
Je hebt in de loop van de jaren ontelbare accounts aangemaakt online. En wellicht was je toen nog niet zo internet-wijs als nu, en gebruikte je daarvoor wachtwoorden die je ook met andere diensten deelde. Ondertussen ben je slimmer, en voorzichtiger - maar die oude accounts kunnen je nog wel de das omdoen.
Dit artikel bij How To Geek gaat dieper in op de redenen waarom je oude accounts moet opschonen, en hoe je dat doet.

https://www.howtogeek.com/714981/how-to-delete-your-old-onli ...
geef uw reactie hier

[Software] DesktopNoteOK
Met deze gratis app kan je snel notities op je desktop plaatsen. Het is een vereenvoudigde versie van Microsoft Sticky Notes.Daarbij kan je de achtergrondkleur en de transparantie, het lettertype enz. aanpassen.
https://www.softwareok.de/?seite=Microsoft/DesktopNoteOK/His ...
https://www.chip.de/downloads/DesktopNoteOK_162932959.html
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft Ignite: Mesh... 04/03
Microsoft Ignite: Azur enPower Automatic Des... 04/03
Microsoft Ignite: tal van nieuwigheden in Tea... 04/03
Google brengt update uit aan Workspace - voor... 03/03
Een bril met gelaatsherkenning: gevaar voor p... 03/03
Cisco WebEx krijgt real time vertaling... 03/03
Instagram lanceert Live Rooms... 02/03
Telegram: auto-delete boodschappen... 02/03
Lastpass met rode kaken... 02/03
Facebook Oversight Board... 01/03
Meer artikels ....
Hardware
Zweetbandje vertelt dat je moet hydrateren... 04/03
Google brengt Sleep API uit. ... 01/03
Speel met Spot... 23/02
Plooibare Surface Duo komt naar Europa... 12/02
Adobe voegt asynchroon bewerken toe aan haar ... 11/02
LaserFactory: zelf fabriekje spelen... 10/02
Apple: wie wordt geselecteerd... 04/02
Spot robot krijgt nieuwe mogelijkheden... 03/02
Telegram maakt het gemakkelijker om je chat g... 29/01
Netflix app voor Android ondersteunt betere a... 28/01
Meer artikels ....
Oor
iHeartRadio werkt aan 3D podcasts... 10/02
Storytel: audioboeken... 09/02
Luisterrijk: luisterboeken... 08/02
OldTime Radio... 15/12
De beste podcasts van 2020... 14/12
Voortaan ook Apple Music op toestellen met Go... 09/12
Grote bedrijven bemoeien zich steeds meer met... 04/12
SoundCloud start met geverifieerde profielen... 19/11
BandCamp start met streaming platform... 19/11
Apple maakt podcasts gemakkelijker te embedde... 17/11
Meer artikels ....

Site
Leolabs: bekijk de aarde... 04/03
Flowchart Fun... 04/03
Cover Your Tracks... 04/03
Typely: proeflezen... 04/03
Archive of Our Own... 03/03
The Life Interview... 03/03
10 baanbrekende technologie?n 2021... 03/03
NatureSoundMap... 02/03
Spaceprobes... 02/03
Abbreviations: afkortingen en acroniemen... 01/03
Meer artikels ....
Tip
Oude online accounts: waarom je die moet afsl... 04/03
Niet storen: activeren op je Apple Watch... 01/03
De automatische downloads bij Netflix instell... 25/02
Photoshop tips voor patronen ... 23/02
Je geschiedenis op Instagram... 17/02
Je iCloud data en wachtwoorden synchroniseren... 15/02
Hoe een VPN installeren... 11/02
Een andere achtergrond op je vergrendelscherm... 09/02
Zo reinig je je computer... 03/02
Zo zet je Outlook bijlagen over naar Microsof... 28/01
Meer artikels ....
Software
DesktopNoteOK... 04/03
Thy Phone... 03/03
Shotcut: video simpel bewerken... 02/03
Spokk: feedback ontvangen... 01/03
Boostcamp: fitness app... 01/03
Blender voor macOS... 26/02
Netrunner versie 21 02... 25/02
La Touche Musicale: leer piano spelen... 24/02
Wave a cab... 24/02
Wavelet: equalizer... 23/02
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Februari
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
       

Januari
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c) www.netties.be 1.0 -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)