Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
10/1/219 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 22
Nummer 1088 van 5/1/2019Gegroet lezer,

2019: aan al onze lezers een prettig nieuw jaar gewenst!

Het jaar 2018 was voor het eerst een jaar waar wij veel minder positieve berichten over het internet konden schrijven dan negatieve. Grote datahacks en -diefstallen, het schandaal met Facebook en Cambridge Analytica, de verspreiding van haatboodschappen op het internet en de welles-nietes woordenstrijd over een al dan niet vooringenomenheid bij het verwijderen van die haatboodschappen en het schrappen van accounts die ze verspreiden... Talloos zijn de berichten die dit jaar bij onze Netties en andere media te lezen waren. Zoveel, dat het een nare smaak begint te krijgen, en wij soms denken: moeten wij dit nog allemaal brengen? Moeten wij niet op zoek gaan naar het positieve?

Het antwoord is helaas dat we ook dat negatieve brengen moeten. Omdat de wereld, ook die van het internet en technologie, niet enkel rozegeur en maneschijn is. En jij een geïnformeerd beeld moet krijgen van wat zich in de wereld afspeelt. Zodat je gewapend bent, en je eigen conclusies kan trekken. En als die conclusie is dat je beter af bent zonder Twitter, Facebook en Co: dan is dat jouw recht.

Ons goede voornemen voor 2019 is alvast: om voor elk negatief bericht dat we schrijven per dag, er ook een positief tegenover te zetten. En hopelijk zal dat voornemen gemakkelijk uit te voeren zijn!

Dit is in elk geval een voorproefje: het jaaroverzicht van Quartz. Met daarin 99 goede dingen die in 2018 gebeurd zijn!
https://qz.com/1501642/the-99-best-things-that-happened-in-2018/

Veel leesplezier, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
CHINESE BOEREN DOEN HET AL STREAMENDE
Een ideetje voor onze landbouwers hier ten lande? Hun werk komt steeds vaker in een negatief licht te staan omdat de manier waarop zij veeteelt en landbouw bedrijven het klimaat teveel zou belasten.

In China hebben de landbouwers een manier gevonden om de mensen te overtuigen van het goede werk dat zij doen: zij streamen namelijk hun dagelijkse bezigheden. Een combinatie van streaming en e-commerce als het ware.

Bij AbacusNews, een afdeling van de South China Morning Post (een krant die eigendom is van e-commercegigant Alibaba) lees je hierover een interessant artikel. Het blijkt namelijk dat in de voorbije drie jaar een 100.000 live streamers de producten van hun boerderij zo gepromoot hebben. Er was zelfs een landbouwer die een miljoen kilo's sinaasappels verkocht in amper 13 dagen tijd, dankzij zijn stream.

Waarom de mensen zo geïnteresseerd zijn in die streams? Sommige mensen willen zien waar de producten vandaan komen die zij in de winkel kopen. Andere gewoon om het amusement, en nog anderen omdat zij het plattelandsleven missen. Wat ook de reden is, de landbouwers doen er hun profijt mee, want hun verkoop stijgt beduidend.

Een knap artikel, met mooie foto's.
https://www.abacusnews.com/digital-life/some-biggest-users-live-streaming-china-are-not-teenagers-theyre-farmers/article/3000346FACEBOOK: WELKE REGELS MOETEN DE MODERATOREN HANTEREN?
Facebook ligt nu al een hele tijd onder vuur. Politieke beïnvloeding, fake news, haatspraak, al te ijverig verwijderen van content, of juist nalaten om bepaalde content te verwijderen... Het is niet simpel voor Facebook om al die kritiek te weerleggen, en aan te tonen dat het wel degelijk zijn best doet om zijn gebruikers zo goed mogelijk te beschermen.

Facebook heeft daarvoor een hele schare moderatoren in dienst genomen, van wie de enige taak het is om de berichten op Facebook te monitoren, de meldingen van ongewenste content op te volgen, en te beslissen welke postings moeten verdwijnen en welke mogen blijven staan.

In de laatste weken is dat legertje moderatoren uitgegroeid van 7.500 naar meer dan 15.000, zo stelt de New York Times vast. De krant kreeg ook 1.400 pagina's in handen van het handboek dat die moderatoren moeten gebruiken bij hun beslissingen. Dat boek werd hen overhandigd door een medewerker van Facebook, die ernstige bedenkingen had over het sociale netwerk: het zou teveel macht hebben, met te weinig controle, en het zou teveel fouten maken.

Maar je moet toegeven: het is enorm moeilijk om exacte regels vast te leggen, al die postings met al hun (plaatselijke) gevoeligheden te herleiden tot een simpele ja/neen beslissing. Soms moeten de moderatoren zelfs Google Translate inschakelen, om de tekst te kunnen begrijpen. En die automatische vertaling van Google mag dan al veel beter geworden zijn met de jaren, soms komt er echt nog wel wartaal uit.

Een interessant artikel dus, te lezen bij NYTimes.
https://www.nytimes.com/2018/12/27/world/facebook-moderators.htmlDEEPFAKES: EEN VAN DE SMERIGSTE TOOLS OP HET INTERNET
Je hebt hier al eerder kunnen lezen over 'deepfakes'. Dat zijn filmpjes, meestal porno, waarbij het hoofd van een andere persoon op het naakte lichaam geplakt wordt. En dankzij AI lijkt het erg realistische.

Het is stilaan een ware pest op het internet aan het worden. En het zijn vooral vrouwen die slachtoffer worden van die filmpjes.  Hoezo, slachtoffer? zal je vragen. Want die vrouwen wordt toch niets fysieks aangedaan?

Hen wordt wel degelijk geweld aangedaan. Fysiek worden zij niet aangerand, maar psychisch wel. Want de buitenwereld kan geilen op die filmpjes, zich inbeelden dat het écht om die vrouwen gaat. Hoe zou jij het vinden als jouw hoofd op zo'n filmpje geplakt wordt, en iedereen dat maar vrij kan bekijken op het internet, zich zelfs kan bevredigen daarbij? Je voelt je vies en vuil, onteerd.

En het erge is: waar bij een fysieke verkrachting nog naar een dader gezocht wordt, omdat het een misdaad is die bij wet gestraft wordt, is er bij zo'n deepfake geen verweerd.

Dat is waartegen actrice Scarlett Johansson van leer trekt in een interview met de Washington Post. Zij zou zich eventueel nog kunnen beroepen op portretrecht, omdat anderen haar afbeelding gebruiken maar dat zijn wetten die niet in alle landen gelden.

Lees zelf het interview en het artikel bij The Verge.
https://www.theverge.com/2018/12/31/18163351/scarlett-johansson-slams-deepfakes-internet-lost-cause
https://www.washingtonpost.com/technology/2018/12/31/scarlett-johansson-fake-ai-generated-sex-videos-nothing-can-stop-someone-cutting-pasting-my-image/?noredirect=on&utm_term=.a6675e338122GOOGLE MAG RADAR-GEBASEERDE TECHNOLOGIE VERDER ONTWIKKELEN
Ken je 'Project Soli'? Dat is een initiatief van het Advanced Technology and Projects (ATAP) team van Google, dat al in 2015 opgestart was. Het gaat om een systeem dat handgebaren moet herkennen, door een brede radarstraal uit te sturen. De bedoeling is dat zo de handgebaren omgezet kunnen worden in commando's voor mobiele toestellen.

De techniek klinkt veelbelovend, maar was tot nu toe aan banden gelegd, omwille van de gebruikte straling. Die zou namelijk volgens sommigen (waaronder Facebook) interferentie kunnen veroorzaken met bestaande technologie.

Daar lijkt nu een doorbraak in te komen. In de VS heeft namelijk de FCC (Federal Communications Commission) het licht op groen gezet voor het verder ontwikkelen van deze technologie, aan hogere frequenties dan wat momenteel toegestaan is.

Een ontwikkeling om op te volgen dus! Meer bij Engadget en Reuters
http://www.reuters.com/article/us-google-sensor/google-wins-u-s-approval-for-radar-based-hand-motion-sensor-idUSKCN1OV1SH
https://www.engadget.com/2019/01/02/google-wins-fcc-approval-to-keep-developing-radar-based-hand-sen/USB-C AUTHENTICATIEPROGRAMMA MOET JE BEHOEDEN TEGEN DATADIEFSTAL
Er was een tijd dat we om de oren geslagen werden met waarschuwingen over floppy-disks: stop nooit een floppy van een ander in je computer, want die kunnen virussen bevatten. En we luisterden netjes naar die waarschuwingen.

Nu echter zijn we wat losser geworden in de beveiliging van onze toestel. Want we sluiten zomaar allerlei toestellen aan via de USB-C kabel. En die toestellen, of het nu om een lader gaat, een kabel of een ander toestel (om de batterij van een health tracker te herladen bijvoorbeeld), die kunnen jouw laptop of ander toestel in gevaar brengen.

Daarom werkt  het USB-IF (USB Implementers Forum aan een Authenticatieprogramma, om het "gast" systeem waarop iets anders aangesloten wordt via USB-C, te beschermen tegen laders die de verkeerde stroom doorgeven of malware in de firmware van USB-toestellen.

Meer hierover lees je bij ZDNet.
https://www.zdnet.com/article/usb-type-c-gets-authentication-to-protect-against-malicious-devices/SONY BELOOFT BETERE GELAATSHERKENNING
Het was een toch wel alarmerend bericht dat de Nederlanse Consumentenbond deze week verspreidde: 42 van de 110 smartphones die het getest had, en die met gelaatsherkenning werken om het toestel te ontgrendelen, bleken niet veilig. Want je kon evengoed een pasfoto van de eigenaar van het toestel gebruiken voor de ontgrendeling (1).

Op de website van de verbruikersvereniging vind je een lijstje met toestellen die wel of niet veilig zijn. Geen goed nieuws dus, maar zoals beloofd stellen we tegenover slecht nieuws een positief bericht: Sony werkt aan een nieuwe set 3D sensoren, die gelaatsherkenning veel beter moeten maken.

Sony is, voor wie het niet weet -wij dus- wereldleider op het gebied van beeldsensoren, zowel voor smartphones als professionele DSLR camera's en spiegelloze camera's. Het kondigde deze week aan dat het de productie van chips aan het versnellen is die de 3D camera's vooraan en achteraan de smartphone moeten aandrijven.

De sensoren zouden laserpulsen uitsturen, die een beetje werken zoals de echolocatie van een vleermuis. Zo ontstaat een reliëfmap van de omgeving, door te meten hoelang het duurt vooraleer een puls teruggekaatst wordt.

Een nieuwe technologie, want momenteel werken de meeste gelaatsherkenningssensoren door het projecteren van een rooster met onzichtbare puntjes, waardoor het gezicht van de gebruiker gevormd wordt door de vervormingen van dat rooster in een 3D ruimte.

Meer technische uitleg bij The Verge.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/01/03/smartphone-ontgrendelen-probeer-eens-met-een-pasfoto/
https://www.theverge.com/2019/1/2/18164881/sony-tof-laser-depthsensing-3d-camera-report

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!BELGISCHE SLIMME LUIDSPREKER IN PRIMEUR OP CES
Ons landje moet op het gebied van technologie echt niet onderdoen hoor. Dat bewijst deze aankondiging, over een slimme luidspreker "Made in Belgium".

Wat is er zo speciaal aan? Wel hij bevat een sensor waarmee uw hartritme gemeten kan worden waardoor de muziek aangepast kan worden. Bovendien weet de luidspreker in welke kamer je je bevindt, en welke muziek er past bij die kamer. Zet je de luidspreker in je slaapkamer, dan zal die 's ochtends een zacht muziekje spelen met natuurgeluiden. Ga je naar de badkamer, dan speelt hij wat anders. Op je kantoor zal hij muziek spelen waarbij je niet teveel afgeleid wordt en je je kan concentreren. En bij het aperitieven 's avonds in de keuken, wordt de toon feestelijker. Met andere woorden: jouw speellijstje wordt automatisch aangepast, zo lees je bij RTBF.

De luidspreker, OW1 Smart HiFi Audio Speaker, werd bekroond met de award voor beste Wireless Device op de CES beurs. Nu in januari zal het toestel op de CES beurs voorgesteld worden. De prijs is niet min: net onder de 1.000 euro...
https://www.rtbf.be/info/belgique/detail_une-enceinte-acoustique-belge-primee-a-las-vegas?id=10107406
https://www.ces.tech/Events-Programs/Innovation-Awards/Honorees.aspx#prettyPhoto/1/
http://0w1audio.com/en/EU LOOFT PREMIES UIT OM LEKKEN TE VINDEN IN OPEN SOURCE TOOLS
De Europese Commissie en haar instellingen maken heel veel gebruik van open source software. Een van de sterkste argumenten hiervoor is dat de code, zoals de naam het zegt, open source is. En het heel moeilijk wordt om er spionagesoftware of andere achterdeurtjes in te bouwen.

Tot de tools die gebruikt worden, behoren de VLC Media Player, KeePass, 7-zip en Drupal.

Nu kunnen naties die het niet goed voorhebben met de Europese instellen wel meer doen om te spioneren dan opzettelijk een spionagetool of achterdeur inbouwen in software. Een vaak gebruikte methode is ook: een lek dat ontdekt wordt, niet rapporteren, en zo het lek exploiteren voor eigen voordeel.

Dat wil de EU nu tegengaan. Het looft stevige premies uit aan al wie beveiligingslekken vindt in die software. De premies gaan van $25.000 tot €90.000.

Een positief idee, waarover je meer leest bij Engadget.
https://www.engadget.com/2018/12/30/eu-bug-bounty-for-open-source-tools/
https://juliareda.eu/2018/12/eu-fossa-bug-bounties/


 
 

Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


DE 100 BESTE PODCASTS VOLGENS BELLO COLLECTIVE
Het is de tijd van het jaar dat je om de oren geslagen wordt met lijstjes. Deze is wellicht toch wel de moeite waard, want hier kan je inspiratie opdoen voor podcasts om te ontdekken.
In dit geval gaat het voornamelijk om Engelstalige podcasts. En er zitten er toch een paar bij die mijn nieuwsgierigheid gewekt hebben.
Happy hunting!
[Taal:ENG]
https://bellocollective.com/100-best-podcasts-2018-3984b5e9e3a9PODCASTLIJSTJE VAN THE NEW YORKER

Begin van het jaar - en ongetwijfeld heel veel goede voornemens. Ons voornemen is om heel veel podcasts te beluisteren, in plaats van eeuwigdurend te scrollen op Twitter.
Dit is alvast een goed begin om nieuwe podcasts te ontdekken: een lijstje van The New Yorker, met toch wel enkele namen die wij persoonlijk nog niet kenden.
Om te ontdekken dus!
[Taal:ENG]
https://www.newyorker.com/culture/2018-in-review/the-best-podcasts-of-2018


Netties werkt samen met:


 
De nieuwe oogst


   
12 LANDKAARTEN DIE HET VERHAAL VAN 2018 VERTELLEN
Bij FastCompany werden 12 landkaarten verzameld, met data die belangrijk waren in het voorbije jaar. Schietpartijen in de VS, interactieve landkaarten over de Olympische Spelen met statistieken over de atleten, een landkaart van de VS waar nabestaanden van slachtoffers van de Opioide epidemie een gezicht konden plakken op deze kwaal die de VS zwaar treft, en veel meer.
[Taal: ENG]
https://www.fastcompany.com/90282957/12-maps-that-tell-the-extraordinary-story-of-2018?


DOFO:GOOGLE, MAAR DAN VOOR DOMEINNAMEN

Op deze website kan je zoeken naar domeinnamen. Tik een trefwoord in, en je vindt een selectie uit de 350 miljoen geregistreerde domeinnamen die dit trefwoord bevatten. Je kan ook filters toepassen, of zien welke domeinnamen te koop staan.
[Taal: ENG]
https://www.producthunt.com/posts/dofo-com
https://dofo.com


ENCRYPTMYPHOTOS: JE FOTO'S VEILIG BEWAREN
Een online bewaarplaats van je foto's - maar dan wel eentje waar Google niet meekijkt, om jouw interesses te proberen te raden? Dat is wat deze website aanbiedt. Het is echter niet duidelijk wat het feit dat de dienst gebaseerd is op blockchain, bijdraagt tot de veiligheid ervan...
[Taal: ENG]
https://www.producthunt.com/posts/encrypt-my-photos
https://encryptmyphotos.com/?ref=producthunt


VRIJDAG MULTIMEDIA: EEN PARADE VAN SCHILDERIJEN

Wat als... schilderijen tot leven kwamen? Dat zie je in deze parade, gevonden door een Reddit-lezer (tik op de afbeelding bij de posting, en je ziet het hele filmpje).
[Taal: ENG]
https://www.reddit.com/r/gifs/comments/ab3w11/such_masterpieces/?st=JQCCI0IN&sh=ac8ad2f0


VRIJDAG MULTIMEDIA: GRATIS AUDIOBOEKEN BIJ APPLE
Apple heeft onlangs verschillende audioboeken uitgebracht die je gratis kan downloaden - én die ingesproken zijn door bekende sterren. Volgens waarnemers zou dit een signaal zijn dat Apple zich wat meer aan dat segment wil wijden.
De titels en de links vind je in dit artikel bij 9to5Mac.
[Taal: ENG]
https://9to5mac.com/2018/12/17/apple-books-releases-six-free-audiobooks-read-by-celebrity-narrators/


VRIJDAG MULTIMEDIA: LANDKAARTEN
Vuurwerk om middernacht, elk jaar hoor je het meer knallen, en elk jaar wordt het protest tegen het afsteken van vuurwerk door privé-personen luider. Vooral dierenliefhebbers protesteren, omdat de luide knallen dieren in paniek brengen.
Maar er is nog iets ergers: al dat geknal is absoluut niet goed voor het milieu. Twee landkaarten van oudejaarsnacht bewijzen het - eentje over de luchtverontreiniging, een ander kaart met de zwermen vogels die opgeschrikt werden. De eerste kaart staat vermeld in een tweet (en je moet geen Twitter-account hebben om de kaarten te kunnen bekijken). De andere kaart wordt toegelicht in een nieuwsuitzending van regionale zender AVS.
https://twitter.com/DutchShe/status/1080077207425437696
http://www.avs.be/avsnews/radarbeelden-tonen-gevolgen-van-vuurwerk-voor-vogelsBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com
 


           W I K I P E D I A
    Een selectie van nieuwe en actuele bijdragen in
       de Nederlandstalige versie van WikpediaWikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creëren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.


Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

    Frans verzetsstrijder tijdens W.O. II - https://nl.wikipedia.org/wiki/Georges_Loinger
    Vlaams decreet om het belangrijkste cultureel roerend erfgoed beschermen - https://nl.wikipedia.org/wiki/Topstukkendecreet
    Onderwijzer, publicist, patriottisch politicus en bestuurder in de Bataafse Republiek - https://nl.wikipedia.org/wiki/Albert_Jan_Verbeek
    Lange tijd het hoogste bestuursorgaan van het gewest Friesland - https://nl.wikipedia.org/wiki/Staten_van_Friesland
    Academy Award voor beste grime en haarstijl - https://nl.wikipedia.org/wiki/Oscar_voor_beste_grime_en_haarstijl
    Laat-gotische driebeukige pseudobasilieke kruiskerk in Haastrecht - https://nl.wikipedia.org/wiki/Hervormde_kerk_(Haastrecht)
    Chinees kunstschilder van de 12e eeuw n.Chr. uit Kaifeng, Henan - https://nl.wikipedia.org/wiki/Su_Hanchen
    Arubaanse folkloristische traditie bij de jaarwisseling - https://nl.wikipedia.org/wiki/Dande
    Olie- en gasveld, een van de grootste industriële projecten van Rusland - https://nl.wikipedia.org/wiki/Vankorveld

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

    Overleden Israëlisch schrijver, journalist, essayist en intellectueel - https://nl.wikipedia.org/wiki/Amos_Oz
    Internationaal tennistoernooi t/m 5 januari 2019 - https://nl.wikipedia.org/wiki/Hopman_Cup_2019


Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige Wikipedia:

    Het portaal van de week gaat over Italië - https://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:Itali%C3%AB


De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS
 
Bij de collega's
*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
 - Zijn dit de eerste beelden van de opvouwbare telefoon?
https://www.ad.nl/tech/zijn-dit-de-eerste-beelden-van-de-opvouwbare-telefoon~a83a1858/
- Nooit meer last van omgevingsgeluid: dit zijn de beste noisecancelling-headsets
https://www.ad.nl/dossier-ad-tech-beste-koop/nooit-meer-last-van-omgevingsgeluid-dit-zijn-de-beste-noisecancelling-headsets~a2e1e372/
 
 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Nieuw op Netflix in januari 2019
https://elektrozine.be/nieuw-op-netflix-in-januari-2019/
- Welke HDMI-kabel kies ik voor mijn televisie?
https://elektrozine.be/welke-hdmi-kabel-kies-ik-voor-mijn-televisie/
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info


- Wijzig toegangsrechten in Windows 10
https://computertaal.info/2019/01/02/__trashed/
- Wat is HP Instant Ink en waarvoor zou ik het gebruiken ?
https://computertaal.info/2018/12/17/hp-instant-ink/
 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Privégegevens van honderden Duitse politici verschijnen online
https://tweakers.net/nieuws/147496/privegegevens-van-honderden-duitse-politici-verschijnen-online.html
- In 2018 was 5,4 procent van in Nederland verkochte auto's volledig elektrisch
https://tweakers.net/nieuws/147498/in-2018-was-5-komma-4-procent-van-in-nederland-verkochte-autos-volledig-elektrisch.html*** DATANEWS

http://www.datanews.be


- MyBingli bereidt dokter en patiënt voor op consultatie
https://datanews.knack.be/ict/start-ups/mybingli-bereidt-dokter-en-patient-voor-op-consultatie/article-normal-1413259.html
- Huawei berispt medewerkers die nieuwjaarswensen met iPhone verstuurden
https://datanews.knack.be/ict/nieuws/huawei-berispt-medewerkers-die-nieuwjaarswensen-met-iphone-verstuurden/article-normal-1413307.html


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/


- Zwemmen of verzuipen: bieden data lakes een reddingsboei voor de tsunami aan big data?
https://www.bloovi.be/dossier/whatsnextinmarketing/zwemmen-of-verzuipen-bieden-data-lakes-een-reddingsboei-voor-de-tsunami-aan-big-data
- “Cashbacks triggeren consumenten, en leveren merken een schat aan waardevolle data op over hun klanten”
https://www.bloovi.be/branded/marketing/2018/cashbacks-triggeren-consumenten-en-leveren-merken-een-schat-aan-waardevolle-data-op-over-hun-klanten


 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


TIP: DE STANDAARD HEADING STIJLEN IN WORD WIJZIGEN

In Word kan je een bepaalde stijl kiezen voor een document, waarbij dan de verschillende headings (tussentitels) elk een andere opmaak krijgen, hiërarchisch geschikt. Maar wat wanneer die standaard headings jou niet bevallen?
Dit artikel van How-To Geek vertelt je hoe je die kan wijzigen.
Een tip om eens mee te spelen!
https://www.howtogeek.com/399978/how-to-change-heading-styles-in-ms-word/
 


 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...


SPAR! APP: GOEDE GEWOONTES AANLEREN
Deze app komt juist op tijd om je te helpen bij je goede voornemens. Door je aan te sluiten bij groepen, 'tribes' genoemd, word je aangemoedigd om je voornemens ook daadwerkelijk uit te voeren. Je kan zelfs met fun video's bewijzen dat je je voornemen tot uitvoer gebracht hebt!
[iPHone]
https://itunes.apple.com/us/app/spar!-get-better-at-stuff/id1109640290


NIRLAUNCHER: SYSTEEMTOOLS
Dit is een verzameling systeemtools voor je computer. Wanneer je het bestand download, of voor het eerst draait, dan moet je wel even opletten: sommige virusscanners zullen dan een waarschuwing geven. Maar volgens de makers van NirLauncher gaat het om een zogenaamde 'false positive'.
Nirsoft is al jarenlang een vertrouwde maker van allerlei tools, dus je mag er in principe echt wel op vertrouwen.
http://launcher.nirsoft.net/
   

VRIJDAG APP-DAG: UBEBOT


Met deze app kan je, door een selfie van jezelf te maken, een avatar aanmaken die jouw trekken heeft en die je nog verder kan personaliseren met de gewenste kleding. En voortaan kan je die avatar dan gebruiken in Augmented Reality omgevingen - je kan wandelen, praten, enz.
https://www.producthunt.com/posts/ubebot
https://embodydigital.com/go/ubebot/?ref=producthunt
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.embodydigital.ubebot&ref=producthunt

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.

 

 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
De enige mensen die waard zijn om ruzie mee te maken,
zijn degenen die je respecteert.
-Emma Thompson-