Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
10/8/2017
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 14
Nummer  1018 van 5/10/2017Gegroet lezer,

Een drukke week, vol nieuws. Niet altijd positieve berichten, want de vrijheid van meningsuiting krijgt in China en Rusland een knauw. Daar worden namelijk VPN's verboden, kwestie van het de overheid gemakkelijker te maken om de burgers af te luisteren. Maar ook goed nieuws - zoals nieuwe mogelijkheden bij Firefox (althans in experimentele vorm), verhoogde aandacht van Spotify voor podcasts, en een tweede leven voor Second Life.

Kortom: deze week valt er weer heel wat te rapen aan nieuws. Bovendien hebben wij in onze rubriek met tips een reeks over Instagram, hoe je dat op je desktop kan volgen in plaats van op je smartphone.

Voor elk wat wils dus. Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.GOOGLE VOERT RADICALE WIJZIGING DOOR IN ZOEKPAGINA
Ga jij nog vaak op zoek naar dingen op de Google zoekmachine? Of breng je meer tijd door op de sociale netwerken, waar informatie jou aangereikt wordt, zonder dat je ernaar moet gaan zoeken? Dan behoor jij tot de trend die Google vreest en ben jij er mee de oorzaak van dat Google zijn zoekpagina radicaal gaat veranderen.

In plaats van zijn simpele startpagina met de zoekbalk, het handelsmerk van Google sinds 1996, zou Google een newsfeed willen brengen à la Facebook. Artificial Intelligence zou ervoor moeten zorgen dat de newsfeed bevolkt wordt door nieuws dat jou zou kunnen interesseren. Daarvoor baseert Google zich ook op jouw locatie, het tijdstip van de dag, je gewoonten die Google al kent uit je zoekopdrachten.

Is het een goede evolutie? Moeilijk te zeggen. Sommigen zullen nog altijd de voorkeur geven aan de gewone zoekopdrachten, en de zoekbalk zal ook niet verdwijnen. Maar AI zal, zo wordt voorspeld, steeds belangrijker worden, en in die zin is het dan ook belangrijk dat Google zich hierop voorbereidt.

Een interessant artikel hierover bij Mashable.
http://mashable.com/2017/07/24/google-is-preparing-for-end-of-search/?utm_cid=mash-com-Tw-tech-link%23sd613jsnjlqd#2rwAEzULNmqVAPPLE BEZWIJKT VOOR DRUK CHINESE CENSUUR
China is een erg belangrijke markt voor Apple. Maar verkopen in China is niet simpel - China heeft nu eenmaal een andere cultuur, en vrije meningsuiting moet daar vaak wijken voor overheidscontrole, alles in het 'belang van de burger' uiteraard.

Om in China zijn iPhones te kunnen blijven verkopen -en, heel belangrijk, de apps die uiteraard op de iPhone moeten staan- heeft Apple nu een toegeving moeten doen. Het heeft namelijk alle VPN-apps uit zijn CHinese App Store verwijderd.

Met een VPN of Virtual Private Netwerk creëer je als het ware een tunnel op het internet, waarin jouw communicatie beschermd is en afgeschermd tegen spiedende ogen. VPN's zijn ideaal in een land als China, waar de toegang tot bepaalde website verboden is. Je kan dan als Chinese burger inloggen bij een VPN-aanbieder in de VS bijvoorbeeld, en dan zo ongemerkt naar die websites surfen.

Dat Apple nu al deze VPN-apps teruggetrokken heeft uit zijn App Store, wordt door sommige waarnemers niet bepaald toegejuicht. Voeg daar nog bij dat Apple een nieuw datacenter aan het bouwen is in Guizhou, zijn eerste in China, en dat dit zal voldoen aan de regels van de Chinese overheid voor het opslaan van data. Wat die zijn, wordt niet expliciet vermeld in een artikel bij NPR, maar de veronderstelling dat China toegang moet hebben tot de opgeslagen data is snel gemaakt.

ExpressVPN, een van de aanbieders van de VPN-apps voor iOS, heeft in een reactie gemeld dat zijn apps voor andere besturingssystemen nog altijd toegankelijk blijven. Het is bovendien mogelijk (maar niet gemakkelijk) voor Chinese gebruikers om een account aan te maken voor een App Store in een ander land, maar zij moeten dan wel een facturatieadres daar hebben. (1)

TechCrunch echter voorspelt dat deze beslissing Apple niet in dank afgenomen zal worden in de rest van de wereld, met de VS voorop (2)

Tussen haakjes: wil je zelf met VPN werken, dan vind je in dit artikel bij AndroidCentral een lijstje met de beste VPN diensten van 2017 (3)
http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2017/07/29/540280448/apple-accused-of-removing-apps-used-to-evade-censorship-from-its-china-store
https://techcrunch.com/2017/07/30/apples-capitulation-to-chinas-vpn-crack-down-will-return-to-haunt-it-at-home/
https://www.androidcentral.com/best-vpn-servicesGOOGLE BASEERT ZICH OP ccLD'S
Dit berichtje zal vooral mensen aanbelangen die zelf een website hebben, en die graag zo hoog mogelijk in de search rankings bij Google zien. Want hoog in de zoekresultaten voorkomen, dat betekent beter gezien, en dus beter bezocht worden.

Het blijkt namelijk dat Google zich, bij zijn zoekresultaten, ook baseert op de ccTLD - oftewel de Country Code Top Level Domain. Een domeinnaam zoals netties.be bestaat immers uit de domeinnaam (netties) en de suffix, de Top Level Domain. In ons geval is dat .be, een landencode of country code TLD. Omdat netties nu eenmaal in België ligt en wij ons tot Belgische (maar ook Nederlandse) lezers richten.

In het verleden hield Google vooral rekening met de plek waar de server staat, waarop de website gehost wordt. Nu zou de server locatie dus minder van belang zijn. Google zou meer rekening houden met de CC-extensie, om websites hoger in de zoekresultaten te zetten wanneer internauten uit dat bepaalde land naar een bepaald trefwoord zoeken.
https://www.searchenginejournal.com/google-uses-cctlds-search-console-settings-geotarget-search-results/205486/OOK RUSLAND VERBANT VPN APPS
Het internet lijkt donkere dagen tegemoet te gaan. Gisteren moesten we berichten dat China het gebruik van VPN's (virtual private networks) verboden heeft. Daardoor zal het onmogelijk zijn voor CHinese burgers om nog langer zichzelf voor te doen als een buitenlander, en zo verbinding te leggen met een in China verboden website. Je las ook dat Apple aangekondigd heeft dat het zich aan dat verbod onderwerpt, en zijn VPN apps uit de App Store terugtrekt.

Een beslissing die niet in dank aangenomen wordt. De Australische website news.com.au verzamelde enkele uitspraken (1). De ergste sneer kwam van Edward Snowden, de klokkenluider die NSA praktijken aan het licht bracht. "Apple heeft de voorbije jaren veel goed gedaan voor privacy en beveiliging, maar actief helpen bij censuur overschrijdt de rode lijn van mensenrechten", zo tweette hij. 3n: "Apple dat helpt bij censuur, doet denken aan de collaboratie van bedrijven met het apartheidsregime. Dollars kunnen die vlek niet uitwissen".

Helaas is China niet het enige land waar VPN's verboden worden. De Russische president Poetin heeft namelijk aangekondigd dat vanaf 1 november hard toeslaat om zijn burgers "in toom" te houden. Alle technologie waarmee het mogelijk zou worden om "verbannen" websites te bezoeken, wordt dan verboden. Dus ook VPN's en proxies - diensten waarbij je inlogt en die dan je IP-adres maskeren. Internet providers zullen verplicht worden om websites die deze toolshosten, te blokkeren.

Vanaf 1 januari 2018 zal je in Rusland ook niet meer anoniem kunnen chatten. Chat apps zullen dan alle gebruikers moeten identificeren aan de hand van hun telefoonnummer. Het is nu dus af te wachten hoe Facebook (Messenger) hierop zal reageren. En Apple natuurlijk en alle andere makers van apps... (2)
http://www.news.com.au/technology/online/censorship/apple-slammed-for-removing-vpn-services-from-chinese-app-store/news-story/e9de4950a15c02b1d01f33a4bf642d17
https://www.engadget.com/2017/07/30/russian-censorship-law-bans-proxies-and-vpns/NIEUWE LEKKEN OVER VOLGENDE IPHONE: SENSOREN BOVENAAN
Ach, zullen we eens gezellig meedoen met alle speculaties over de nieuwe iPhone? Zoals je weet is het dit najaar 10 jaar geleden dat de eerste iPhone uitkwam, en velen verwachten van dit jubileumtoestel heuse mirakels!

Speculaties alom dus, waarbij geruchten elkaar tegenspreken. Volgens de ene zou er een vingerafdruk scanner onder het OLED glas zitten, volgens de andere zou de technologie nog niet op punt staan, waardoor Apple gedwongen is om deze feature te houden voor een volgend toestel.

Volgens nog anderen zou Apple daarom overschakelen op een andere manier waarop de gebruiker zich kan aanmelden op zijn toestel: via gelaatsherkenning. En nu blijkt toch zeker dat Apple, 'ongewild', informatie gelekt heeft die dat laatste bevestigt?

Zullen we ons niet uitlaten over het al dan niet bewust "laten" lekken van informatie, om de inmiddels ongerust geworden investeerders toch wat gerust te stellen? Daar mag u het uwe van denken. Feit is dat een fabrikant, die de HomePod luidspreker moet uitbrengen, details verschafte op de firmware ervoor. En die duidt erop dat de nieuwe iPHone een design heeft nagenoeg zonder randen, en dat er bovenaan sensoren zitten die inderdaad wijzen op sensoren voor gelaatsherkenning om het toestel te ontgrendelen. Die sensoren zouden dan via infrarood werken, zo lees je bij Apple Insider (1) en MacRumors (2)

Een "lek" dat voldoende was om vele websites meteen aan te zetten tot het onthullen van dit wereldschokkende nieuws. En wij, tja, wij deden dapper mee :)
http://appleinsider.com/articles/17/07/31/apple-homepod-firmware-reveals-iphone-8-bezel-less-design-facial-recognitionSECOND LIFE KRIJGT... EEN TWEEDE LEVEN, MAAR DAN IN VR
Weet je nog, Second Life? De virtuele wereld waarin je kon rondlopen, eilanden bouwen, gebouwen zetten, een heel handeltje opzetten zelfs, en allerlei objecten creëren. Beroemd en berucht waren de pesterijen, de geintjes die uitgehaald werden met vliegende piemels in een universiteitslokaal en andere schuunigheden... Maar het was leuk, tot de business wereld zich ermee ging bemoeien en een eigendom op Second Life een "investering" werd. Sindsdien werd het stil rond Second Life.

Eigenlijk was Second Life een echte virtuele wereld, maar wel in in primitieve vorm. Nu heeft Linden Lab, het bedrijf achter Second Life, een nieuwe virtuele wereld voorgesteld: Sansar. Enkele maanden geleden kregen enkele duizenden creatievelingen toegang tot de virtuele wereld, die samen gezorgd hebben voor een 1.700 werelden.

Die kan je nu dus bezoeken, want Sansar werd nu geopend voor het grote publiek. Ook hier weer zit er een commercieel plan achter de virtuele wereld. Waar je in Second Life een vette cent mocht betalen om land te huren om er dingen te betalen, en de andere spullen meesta redelijk goedkoop waren, is het bij Sansar omgekeerd: het land waarop je bouwt is gratis (althans voor de eerste paar wereldne die je bouwt) maar daarna moet je betalen voor de dingen waarmee je je wereld wil bevolken. Het is te zeggen: ben jij zelf een 3D ontwerper, dan kan je natuurlijk zelf een stoel ontwerpen of een ander zitmeubel. Maar ben je dat niet, en wil je een stoel in je virtuele huis, dan moet je daarvoor betalen.

Een uitvoerige bespreking bij TechCrunch. Om toch eens te ontdekken!
https://techcrunch.com/2017/07/31/second-life-creator-launches-beta-of-their-virtual-reality-simulation/
https://venturebeat.com/2017/07/31/linden-lab-launches-open-beta-for-social-vr-platform-sansar/STREAMING MUZIEK: SPOTIFY DOET HET NIET SLECHT
Deze week heeft Spotify enkele cijfers bekend gemaakt. En daaruit blijkt dat de streaming dienst niet, zoals gevreesd werd, overdonderd werd door Apple Music. Spotify heeft namelijk 140 miljoen gebruikers, waarvan 60 miljoen een premium (dus betalend) abonnement hebben. 80 miljoen mensen zouden dus gratis luisteren, maar met advertenties.

Vergelijk dit met Apple, dan is het verschil toch groot: 27 miljoen gebruikers. En dit ondanks het feit dat de app standaard op elke iPhone aanwezig is, terwijl je Spotify zelf moet installeren. Apple heeft echter geen gratis, door advertenties betaald model, behalve de drie maanden probeerversie.

Spotify blijft trouwens vernieuwen. Het heeft begrepen dat podcasts definitief hun weg gevonden hebben naar de gebruikers en mainstream gewoden zijn. Spotify zal dan ook podcasts in de app gaan promoten. In ruil daarvoor hebben verschillende podcasters, onder andere die van Reply All, Pod Save America en The Bill Simmons Podcast, beloofd om over Spotify te praten op social media en tijdensn hun shows.

Spotify onderzoekt ook of het nog andere media moet brengen in haar app,, zoals video. Momenteel gaan mensen voor video nog altijd naar YouTube. Door meer verschillende soorten media te beiden, hoopt Spotify minder te moeten uitgeven aan royalties voor de platenlabels...

Interessante achtergrond over Spotify bij Bloomberg en Apple Insider.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-31/spotify-is-coming-after-apple-with-a-new-podcast-initiative
http://appleinsider.com/articles/17/07/31/spotify-retains-clear-lead-over-apple-music-with-60m-paid-subscribersSTREAMING MUZIEK: HOE DOET PANDORA HET?
Maar hoe zit het eigenlijk met die andere streaming muziek dienst, Pandora? Dat bedrijf had het de laatste maanden erg moeilijk. Pandora was weliswaar een van de eersten om met streaming muziek, afgestemd op jouw voorkeur, te beginnen, maar het heeft altijd moeite gehad met muziekrechten. Zo was het dan wel, dan weer niet toegelaten om als Europeaan naar Pandora te luisteren. En dit jaar heeft Pandora zich ook officieel teruggetrokken uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Pandora heeft naar eigen zeggen 76 miljoen actieve luisteraars. Maar het aantal uren dat zij luisteren is jaar op jaar van 5,66 miljard uur gedaald naar 5,22 miljard uur.

CEO Tim Westergren, het gezicht van Pandora, is bovendien in juni opgestapt. Sindsdien is Pandora op zoek gegaan naar geld, overwoog het zelfs een verkoop, maar een massale investering van 480 miljoen dollar door Sirius XM heeft blijkbaar voorlopig soelaas gebracht, want de verkoop zou momenteel van de baan zijn.

Zo zie je maar hoe het kan verkeren op het internet en hoe bloeiende diensten stilaan doodbloeien...
https://techcrunch.com/2017/07/31/pandora-comes-out-with-a-surprisingly-positive-q2-after-months-of-chaos/.MOZILLA EXPERIMENTEERT MET VOICE SEARCH, BESTANDEN DELEN TOT 1 GB EN NOTITIES IN FIREFOX
Firefox is nog altijd onze favoriete browser, alhoewel de concurrentie (Chrome, Bing) de laatste maanden erg sterk uit de hoek gekomen zijn. Het marktaandeel van Firefox is de laatste maanden ook stilletjes aan het slinken.

Nochtans wordt bij Mozilla flink getimmerd om de browser beter te maken. Deze week werden drie experimenten voorgesteld, die je kan uittesten. Het is echter niet zeker dat deze functies hun weg zullen vinden naar de definitieve versie.

Het gaat enerzijds om Voice Fill op de pagina van de Google, Yahoo en DuckDuckGo zoekmachines vind je voortaan ook een microfoontje. Klik daarop, en je kan je zoekopdracht  luidop zeggen. Je moet wel akkoord gaan met het gebruik van je microfoon. Voice Fill zal vervolgens proberen uit te vissen wat je gezegd hebt, en geeft je verschillende opties waaruit je kan kiezen.

Anderzijds is er de Send tool, waarmee je bestanden tot 1 GB kan versturen. Het bestand vernietigt zichzelf nadat het één keer gedownload werd, of na één dag. De bestanden die je verstuurd worden wel versleuteld, en je krijgt een link die je dan kan delen met vrienden of collega's.

En tot slot is er de mogelijkheid om in de browser zelf notities te maken. Klik je het symbool van de zijbalk aan in de menubalk bovenaan van je Firefox, dan kan je hier voortaan Notes kiezen. Daarna kan je notities aanmaken en to-do lijstjes in je zijbalk. Is het icoont van de zijbalk niet aanwezig? Ga dan naar het hamburgermenu rechts bovenaan, klik op Aanpassen en sleep nu het icoon van Zijbalk uit het linkerpaneel naar het paneel rechts.

In het artikel dat TechCrunch aan deze nieuwigheden wijdt, vind je de links naar YouTube filmpjes die het een en ander verduidelijken. Alle nieuwe tools kan je uittesten op de tweede link.
https://techcrunch.com/2017/08/01/mozilla-launches-experimental-voice-search-file-sharing-and-note-taking-tools-for-firefox/
http://testpilot.firefox.com
https://send.firefox.com/GOOGLE: AD BLOCKER IN CHROME EN IMAGE SEARCH
Twee nieuwigheden van Google vandaag. Om te beginnen: volgend jaar zou Google in zijn Chrome browser een adblocker inbouwen, en in de Canary pre-release van de app voor Android kan je hem testen. De adblocker zou te opdringerige advertenties het zwijgen moeten opleggen.

TechCrunch weet te vertellen dat je de functie aan/uit kan zetten, en dat deze instelling te vinden is bij de Chrome instellingen, bij Site Settings, en daar de rubriek Ads kiezen. Google zou nog wel adverteerders meer uitleg gaan geven over wat als "opdringerige" advertenties beschouwd worden (1).

Het tweede bericht betreft de zoekmachine van Google. Wanneer je daar nu op zoek gaat naar een afbeelding (Image search), dan krijg je voortaan iets meer dan simpelweg foto's. Bij de resultaten zal je een icoontje zien wanneer er meer te weten valt over de afbeelding. Zo bijvoorbeeld wanneer er een recept verkrijgbaar is bij een foto met voedsel, of waar je een bepaald item kan vinden.

Volgens Google zijn het de algoritmes die automatisch de badges zullen toevoegen aan de afbeeldingen, maar uitgevers kunnen die algoritmes een duwtje in de rug geven door bepaalde markup codes te gebruiken: recipe markup voor recepten, product markup voor shopping sites, en video markup voor sites met video. Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2017/07/31/googles-native-ad-blocker-for-chrome-shows-up-in-android-developer-build/
https://techcrunch.com/2017/08/01/google-image-search-gets-more-like-pinterest-by-connecting-you-to-recipes-products-and-more/VERWIJDEREN VAN POSTINGS, ACCOUNTS AFSLUITEN... KRITIEK GROEIT OP TUSSENKOMSTEN SOCIAL MEDIA
Sociale media waren lange tijd gewoon doorgeefluiken. De gebruiker was verantwoordelijk voor de content die hij er plaatste, en het waren gewoon computers en hun algoritmes die bepaalden wat jij te zien krijgt. Daar kwam verandering in toen geëist werd dat de sociale netwerken optraden tegen postings die ongewenst waren - omdat ze terrorisme aanmoedigden of verheerlijkten, nazisme, racisme, of omdat ze andere mensen pestten, lastig vielen, bedreigden. Postings werden verwijderd, accounts werden afgesloten. Waarnemers waarschuwden echter dat dit een "slippere slope" was, een gevaarlijk terrein, omdat dit ingrijpen vereist dat er bepaalde maatstaven afgesproken worden. En dat het heel moeilijk is om tot die maatstaven te komen - en waar ligt de scheidslijn?

Een voorspelling die nu uitkomt. Twee berichten die hierop duiden.

Om te beginnen: Buzzfeed weet te melden dat PayPal, GoFundMe en Patreon de accounts afgesloten hebben van verschillende mensen uit de Alt-Right beweging. Die beweging kan je in de uiterst rechtste hoek plaatsen, en mensen die dit gedachtengoed aanhangen schamen zich niet om vaak erg racistisch uit de hoek te komen.

Zo heeft PayPal in mei dit jaar de account van Occidental Dissent beperkt; die site verkondigt de blanke suprematie. Nog die maand werd de account beperkt van blogger Roosh V, een artiest die geassocieerd wordt met de beweging voor de mannenrechten. En ook de onderzoekssites WeSearchr, die het moet hebben van crowdfunding, werd door PayPal aan banden gelegd.

UIteraard niet zonder het nodige protest van de alt-right beweging en zijn aanhangers die vinden dat hun recht op vrije meningsuiting zo beknot wordt. Meer bij Buzzfeed (1).

Een tweede bericht betreft YouTube. Dat heeft een wijziging aangekondigd in zijn beleid. Video's die "controversiële religieuze of suprematie content" bevatten, maar het beleid van YouTube op vlak van haatspraak zullen voortaan niet verwijderd worden. Wanneer gebruikers die video's aangeven als beledigend, maar YouTube vindt dat de filmpjes niet in strijd zijn met zijn eigen regels, dan zal het wel moeilijker worden om ze nog te zien, maar je kàn ze nog zien. YouTube zal bijvoorbeeld het filmpje achter een waarschuwing zetten. Er zullen geen advertenties geplaatst worden bij het filmpje, en community tools worden afgeschaft: commentaren, likes, suggested video's.

Op deze beslissingn komt ook kritiek. Sommigen vinden dat YouTube té weinig doet. Anderen vinden dan weer dat het oordeel van YouTube te veel rechts benadeelt, anderen weer dat religie te hard aangepakt wordt. Het is, zoals gezegd, nu eenmaal moeilijk om de juiste grens te trekken.

Volgens The Verge vertrouwt youTube bij het beoordelen of iets extreem en gewelddadig is de laatste tijd steeds meer op artifical intelligence en machinen learnig. 75% van de verwijderde video's werden uit de lucht gehaald nog voordat mensen de filmpjes gerapporteerd hadden. (2)

Toch blijft het een heikel punt. Waar eindigt het tegengaan van trollen, het beschermen van de maatschappij, en begint censuur?

Om dit lange artikel af te sluiten: Facebook en Twitter hebben aangekondigd dat zij een conferentie gaan houden over het tegengaan van haatspraak en trollen. Nu de Europese Commissie aangekondigd heeft dat zij boetes wil gaan uitdelen indien de sociale netwerken geen acties ondernemen om haatspraak in te dijken, is er blijkbaar voldoende motivering om goed na te denken hoe dit probleem aangepakt moet worden... (3)
https://www.buzzfeed.com/blakemontgomery/the-alt-right-has-a-payment-processor-problem?utm_term=.dvBp1o8E7W#.omX8QjZJLA
https://www.theverge.com/platform/amp/2017/8/1/16072840/youtube-placing-limits-on-supremacist-videos
https://www.engadget.com/2017/08/01/facebook-twitter-extremism-meeting/JE KAN (OOK IN BELGIË) BETALEN MET PAYPAL IN DE SKYPE APP
Ben je aan het Skypen met je vrienden, en denk je er ineens aan dat je een van hen nog geld moet? Dan kan je voortaan rechtstreeks via Skype dat geld overmaken.

PayPal heeft namelijk een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Skype, wardoor gebruikers in 22 landen over de hele wereld geld naar andere Skype gebruikers kunnen sturen. En als je weet dat Skype al meer dan een miljard keer gedownload werd, en ongeveer 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft, dan weet je dat dit toch wel een erg grote potentiële markt opent.

Het is wel duidelijk de bedoeling dat je geldt stuurt naar vrienden of familie, niet om goederen of diensten van een bedrijf te betalen. Je moet wel een commissieloon betalen - gebruik je je PayPal tegoed dan is het verzenden van geld evenwel gratis. Betaal je via je kredietkaart dan moet je 3,4% commissie betalen op het bedrag van de transactie, plus 0,30 dollar (tarieven voor de VS).

De nieuwe functie is verkrijgbaar in o.a. België, Frankrijk, Duitsland, Nederland. Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2017/08/02/you-can-now-use-paypal-through-skypes-mobile-app/

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


ADOBE COLOR PALETTE BENADERT HET ÉCHT SCHILDEREN
Een échte schilder werkt met verf, die hij op zijn palet mengt om zo tot bijzondere kleuren te komen. Zij slagen erin de kleuren op natuurlijke wijze te mengen, om zo tot mooie combinaties te komen. Werk je echter digitaal, dan zit je met 'color-pickers', waarbij je een specifieke kleur kiest, maar je de kleur niet kan combineren met een andere.

Adobe heeft nu echter een techniek ontworpen die dat wel mogelijk zou maken, en die het Playfull Palette noemt. Daarmee kan je "blobs" verf maken, die je dan kan vermengen voor aflopende tonen. En omdat je digitaal werkt, kan je de bewerking van de elementen ook opslaan, de geschiedenis terug oproepen, enz.

Hoe het juist in zijn werk ga, lees je bij Engadget, dat ook een filmpje heeft. Momenteel is de techniek enkel nog in labo-versie. Het is nog niet geweten of deze techniek ook naar Photoshop CC of de cloud foto-editor zou komen. Duimen dus maar!
https://www.engadget.com/2017/07/26/adobe-playful-palette-organic-color-picker/?sr_source=TwitterMICROSOFT BRENGT ZIJN EIGEN KLAVIER UIT MET HELLO-INLOG
Al enige tijd werkt Microsoft aan WIndows Hello. Dat is een technologie om in te loggen op je Windows 10 PC, tablet of smartphone. Daarbij kan je kiezen tussen verschillende technologieën zoals gelaatsherkenning of een scan van je vingerafdruk.

Verschillende apps werken al met Windows Hello, onder andere Dropbox, OneDrive en ShareFile, zodat je verzekerd bent van de privacy van je bestanden. En Microsoft heeft aan pc-fabrikanten de laatste maanden een duidelijke boodschap gestuurd: dat zij er een top-prioriteit van zouden moeten maken om hun toestellen te laten werken met de Windows Hello-technologie. Toestellen die het ondersteunen zouden 'hero devices' worden...

Nu heeft Microsoft dus zelf een Microsoft Modern Keyboard uitgebracht, met een speciale toets om je vingerafdruk te scannen. Het klavier legt met Bluetooth 4.0 of hoger verbinding met je computer, maar je kan het ook via een kabeltje aansluiten als je dat liever hebt. Het klavier zou $129,99 kosten, wat niet bijster goedkoop te noemen is.
https://blogs.windows.com/devices/2017/07/27/introducing-new-microsoft-keyboard-brings-windows-hello-windows-10-pc
http://www.zdnet.com/article/microsoft-starts-shipping-its-own-keyboard-with-built-in-windows-hello-sign-in/MICROSOFT LANCEERT HARDWARE ABONNEMENT VOOR DE SURFACE PLUS
Dit...is een aanbod waarvoor wij eens zouden kunnen vallen. Alleen is het eigenlijk niet voor ons bedoeld, voor de scholen. En wil Microsoft hiermee Google en Apple terug inhalen die de laatste tijd heel wat terrein veroverd hadden op die markt.

Het gaat om een abonnementsprogramma voor hardware. Koop een Surface omputer of laptop, en betaal hem in twee jaar af, in maandelijkse termijnen, zonder extra interest. Meer nog: zelfs binnen die termijn krijg je de mogelijkheid om je toestel te upgraden.

Het programma heet Surface Plus, en het wordt in de Amerikaanse scholen momenteel uitgerold. Daar hebben de Chromebooks van Google de laatste maanden enorm terrein veroverd, en Microsoft maar ook Apple een beetje verdrongen.

De toestellen die volgens dit principe te huur/koop zijn, zijn de Surface Laptop, de Surface Pro, Surface Book en Surface Studio. Ja, je leest het goed: zelfs dit high-end toestel, bedoeld voor de professionele designer, zou volgens het programma aangeboden worden.

Klinkt verleidelijk, niet? Nu hopen dat er ook een dergeljke formule naar ons landje komt overwaaien...
https://www.geekwire.com/2017/microsoft-targets-google-apple-schools-surface-plus-hardware-subscriptions/


MICROSOFT WERKT SAMEN MET TOBBI VOOR EYE-CONTROL TECHNOLOGIE
Een computer controleren met je ogen... het lijkt futuristisch, en niet zo simpel. Voor jou, als gezonde mens, zijn er wellicht veel eenvoudigere en gemakkelijkere manieren om je computer te bedienen. Maar voor mensen met een fysieke handicap kan het wel eens de enige manier zijn.

Het bedrijf Tobii heeft een dergelijke technologie ontwikkeld, die Eye Control heet. En Microsoft heeft aangekondigd dat het nu gaat samenwerken met Tobii zodat het deze inputmanier kan aanbieden in Windows 10, in bètavorm. Een camera op de computer zal daarbij volgen waarnaar je kijkt op het scherm. Je zal icoontjes kunnen activeren of een cursor bewegen met je ogen.

Zal het ooit evengoed ingeburgerd geraken als klavier, muis, pen, aanraken? Dat is nog de vraag. Voor mensen met een ziekte die hen verhindert om hun handen, stem te gebruiken, is het alvast een oplossing. Meer bij Venturebeat.
https://venturebeat.com/2017/08/01/microsoft-will-use-tobiis-eye-tracking-to-make-windows-10-more-accessible/


 
 
 
Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


12 PODCASTS VOOR AAN HET STRAND
Een selectie van 12 podcasts, in het Engels, om op relaxe manier wat meer te vernemen over aspecten van het dagelijkse leven. Over de acteur Cosby, over het leven in de gevangenis via de podcast Ear Hustle, over liefdesverhalen en veel, veel meer. Plof neer op het strand, en stop je oortjes in je oren om je hersenen te prikkelen!
[Taal: ENG]
http://www.vulture.com/2017/07/12-podcasts-to-listen-to-at-the-beach-this-summer.html
Netties werkt samen met:


 
De nieuwe oogst


   
BRIGHTSIDE: ENKELE LEVENSLESSEN
Ach, we zijn zo druk bezig. Maar zijn we ook goed bezig? Enkele goede levenslessen om even bij stil te staan vind je bij BrightSide. Wat je nu denkt, zou je over 10 jaar wel eens wensen dat je helemaal anders gedaan/gedacht had!
[Taal: ENG]
https://brightside.me/wonder-curiosities/9-things-youll-regret-in-10-years-354660/


LET'S MAKE GIF'S!
Dit artikel op Github vertelt je stap voor stap, met duidelijke foto's, hoe je GIF's maakt met Photoshop, Quicktime, vanuit de commando lijn of vanuit andere bronnen. Aan de slag dus!
[Taal: ENG]
https://github.com/lenagroeger/gifs/blob/master/README.md


SAVETEXT 2.0: CHROME EXTENSIE

Er zijn heel wat apps om notities te nemen, maar die zitten altijd zo ergens verborgen. Dit is een extensie voor je Chrome browser, dus altijd handig meteen binnen bereik. Gewoon de bookmarklet aanklikken en beginnen typen. Al je notities worden automatisch bewaard in Google Drive.
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-text-20/nokpdpcgdlgkbdjlmjnmlnidfhjpjjbm?hl=en


TEN YEARS AGO
Deze website brengt, door slim gebruik te maken van een user interface en de data van Archive.org, een beeld van wat bekende websites 10 jaar geleden brachten. Je ziet en leest het nieuws bij YouTube, Reddit, Amazon, CNN en anderen.
[Taal: ENG]
http://tenyearsago.io/


MOMENTUM: EXTENSIE VOOR JE CHROME BROWSER


Wanneer je op het plusteken drukt in je Chrome browser, om een nieuw blanco tabblad te openen, dan krijg je met deze extensie meteen ook je persoonlijke dashboard te zien. Daarop je to-do lijst, het weer, en wat visuele inspiratie.
https://chrome.google.com/webstore/detail/momentum/laookkfknpbbblfpciffpaejjkokdgca?hl=en


CRYPTOCURRENCY PRIMER
Er was vandaag weer heel wat te doen rond de Bitcoin, omdat gevreesd werd dat er een afsplitsing zou komen in deze technologie/munt, waardoor het hele systeem instabiel zou worden. De Bitcoin is een zogenaamde cryptocurrency. Maar wat wil dit zeggen, wat is Ethereum, en wat is dat "minen" bitcoins?
Dit artikel bevateen verzameling links die alles uitleggen. In het Engels, en geen lichte kost. Maar wie zich erin wil verdiepen, vindt hier alvast eengoed startpunt.
[Taal:ENG]
https://quip.com/M4USAcfpnDM5


ALLES OVER SOUS-VIDE COOKING
Je ziet het vaak in kookprogramma's: sous-vide cooking. Daarbij wordt een groente of vlees gegaard, zo lijkt het, in een plastic zakje in een bad warm water. De bedoeling is dat zo het product zijn bouwstoffen niet verliest in het water, en je zo een gaar product krijgt dat al zijn smaak behouden heeft.
Dit artikel bij SerousEats vertelt je alles over deze techniek. Wat je ervoor nodig hebt, en ook verschillend recepten.Smakelijk!
[Taal: ENG]
http://www.seriouseats.com/2016/01/first-thing-to-cook-with-sous-vide-immersion-circulator-essential-recipes.html


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MYCAREER
Deze website is een initiatief van de overheid. Zij gaat op zoek naar informatie over jouw carrière, afkomstig van verschillende instanties zoals RSZ enz. En je moet jezelf aanmelden met je eID (elektronische identiteitskaart). Het voordeel van de site is dat je op een gebruiksvriendelijke manier je carrière kan bekijken.
[Taal: NL]
http://www.mycareer.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS JAZZFLITS

Dit is een onafhankelijk jazzperiodiek, dat al sinds 2003 bestaat. Nieuws over festivals, besprekingen van jazzplaten uiteraard, en allerlei nieuws over jazz. Professioneel verzorgd... en gratis! Je kan het periodiek als PDF lezen.
[Taal: NL]
http://www.jazzflits.nl/


VRIJDAG MULTIMEDIA: WINNAARS VAN RED BULL ILLUME FOTOWEDSTRIJD
De winnaars van de 4e editie van deze wedstrijd zijn gekend. Er waren meer dan 34.500 inzendingen door 5.646 fotografen uit 120 landen. In dit artikel bij The Atlantic vind je enkele van de winnende foto's. Bekijk ze op groot scherm, en navigeer met j/k of pijltje links / rechts. Bij elke foto krijgt je ook wat uitleg.
[Taal: ENG]
https://www.theatlantic.com/photo/2017/06/winners-of-the-red-bull-illume-photo-contest-2016/530331/?utm_content=bufferce2a3&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer


VRIJDAG MULTIMEDIA: WOII
Er zijn natuurlijker betere, mooiere, leukere onderwerpen om een filmpje over te maken dan oorlog. Maar deze film, die dag na dag de veroveringen, de strijd weergeeft op de landkaart van Europa is gewoon onthutsend. Vooral wanneer je ziet hoe ver het Duitse rijk zich al uitgestrekt had... Om toch eens even aandachtig te bekijken.
[Taal: ENG]
http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/713623/indrukwekkende-video-toont-elke-dag-van-de-tweede-wereldoorlog.html
https://www.youtube.com/watch?time_continue=111&v=NfCxuTkAqcw


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's
*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- YouTube gaat treiterfilmpjes isoleren
http://www.ad.nl/binnenland/youtube-gaat-treiterfilmpjes-isoleren~acaba315/
- Robots Alice en Bob beginnen geheimtaal: experiment stilgelegd
http://www.ad.nl/wetenschap/robots-alice-en-bob-beginnen-geheimtaal-experiment-stilgelegd~ac939eec/

 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Timers en aanwezigheidssimulatie in vernieuwde Philips Hue-app
http://elektrozine.be/timers-en-aanwezigheidssimulatie-in-vernieuwde-philips-hue-app/
- Wat is eARC ( Enhanced Audio Return Channel)?
http://elektrozine.be/wat-is-earc-enhanced-audio-return-channel/
 


*** COMPUTERTAAL

http://www.computertaal.info


- Wakker gemaakt worden op basis van je slaapcyclus
http://computertaal.info/2017/08/04/wakker-gemaakt-worden-op-basis-slaapcyclus/
- Verander je pc in een wifi hotspot
http://computertaal.info/2017/08/03/verander-pc-wifi-hotspot/
 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Lenovo stapt over naar stock Android voor toekomstige toestellen
https://tweakers.net/nieuws/128007/lenovo-stapt-over-naar-stock-android-voor-toekomstige-toestellen.html
- LastPass verdubbelt prijs van Premium-aanbod
https://tweakers.net/nieuws/127999/lastpass-verdubbelt-prijs-van-premium-aanbod.html


*** DATANEWS

http://www.datanews.be


- AI wordt zindelijk
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/ai-wordt-zindelijk/article-longread-884853.html
- 'Stroomvoorziening in gevaar door beveiligingslek in zonnepanelen'
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/stroomvoorziening-in-gevaar-door-beveiligingslek-in-zonnepanelen/article-normal-884733.html*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- 5 manieren waarop AR ons leven drastisch zal veranderen
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/5-manieren-waarop-ar-ons-leven-drastisch-zal-veranderen
- Vijf Facebookfabels die geen enkele marketeer nog mag geloven
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/vijf-facebookfabels-die-geen-enkele-marketeer-nog-mag-geloven

 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


INSTAGRAM OOK GEBRUIKEN OP JE DESKTOP
De meeste sociale netwerken hebben een app voor op je smartphone, maar eveneens een webinterface zodat je ook op je desktop computer op je bureautje in je favoriete sociale netwerk kan vertoeven. Maar bij Instagram ligt dat anderes. Dit sociale netwerk waar je je foto's kan delen en foto's van anderen kan liken, beperkt hoeveel je kan posten, bekijken en mee interageren wanneer je ingelogd bent via een computer.
De reden daarvoor? Wel, Instagram wil dat je spontaan bent en live foto's plaatst die een actualiteit hebben en je dagelijkse leven weergeven. Wat INstagram zeker wil vermijden is dat je professioneel bewerkte foto's vanop je computer gaat uploaden.
Wanneer je Instagram in een browser opent, dan zal je doorheen je feed kunnen bladeren, de foto's van je vrienden kunnen liken, je meldingen bekijken en het tabblad Explore bezoeken. Maar er is geen mogelijkheid om foto's te uploaden. En ook Instagram stories kan je niet bekijken.
Er bestaan natuurlijk omwegen om foto's te uploaden. Mail ze naar jezelf bijvoorbeeld, en deel ze dan vanuit je mail. Hetzelfde kan je doen met een sms of via Airdrop als je met een Mac werkt. Bij Lifehacker hebben ze nu echter een methode uitgewerkt om in je Safari browser je foto's te uploaden naar je Instagram.
Daarover vertellen wij je morgen


INSTAGRAM OP JE DESKTOP: FOTO'S UPLOADEN MET MAC EN SAFARI
Heb je een Mac en heb je Safari als je standaard browser, dan kan je met volgende methode foto's uploaden naar je Instagram, rechtstreeks vanop je Mac. Ga naar Prefernces > ADvanced. Daar moet je op zoek gaan naar de optie "Show Develop menu un menu bar", een optie die onderaan staat.
Vervolgens open je een privé Safari venster. Ga naar Develop > User Agent en kies daar Safari > iOS 10 > iPhone. Safari zal nu geloven dat je werkt met je smartphone. Log je in op Instagram, dan zie je nu onderaan het scherm het icoontje van de camera, waarmee je dan foto's kan uploaden.
http://lifehacker.com/use-instagram-on-any-computer-like-you-would-on-a-smart-1797184613?rev=1500905924264&utm_campaign=socialflow_lifehacker_twitter&utm_source=lifehacker_twitter&utm_medium=socialflow


INSTAGRAM OP JE DESKTOP: FOTO'S UPLOADEN MET CHROME
Ook met een Windows PC kan je foto's rechtstreeks vanop je computer uploaden naar Instagram. Je moet dan wel de Chrome browser gebruiken.
Dit zijn de stappen die je moet volgen: surf naar Instagram en log in. Klik rechts ergens op de pagina, en je krijgt een uitklapmenu. Kies hier Inspect, en vervolgens kies je het Tablet icoontje.
Dit zal jouw pagina automatisch veranderen naar het beeld voor het mobiele toestel, en vind je onderaan de pagina het icoontje met de camera om je foto's te uploaden.
http://lifehacker.com/use-instagram-on-any-computer-like-you-would-on-a-smart-1797184613?rev=1500905924264&utm_campaign=socialflow_lifehacker_twitter&utm_source=lifehacker_twitter&utm_medium=socialflow


INSTAGRAM OP JE DESKTOP: STORIES BEKIJKEN MET CHROME EXTENSIE
Zoals je eerder kon lezen, is het normalerwijze niet mogelijk om van op je desktop computer naar Stories te kijken op Instagram. Maar gebruik je Chrome als browser, dan kan je een extensie installeren waardoor dit toch mogelijk worden.
Installeer de extensie, en wanneer je de volgende keer inlogt op je Instagram vanuit Chrome, dan zal je alle Stories van je vrienden bovenaan je venster verschijnen.
https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-ig-story/bojgejgifofondahckoaahkilneffhmf/related


INSTAGRAM STORIES NEGEREN
Hét grote succes momenteel bij Instagram zijn de Stories. Maar die kunnen ook vervelend zijn - bepaalde verhalen van sommige vrienden wil je niet lezen, maar je wil hen ook niet ontvolgen. Daarom is het goed te weten dat je ook bepaalde Stories kunt negeren - althans, het woord "uitstellen" is een betere term. Hiervoor moet je op de profielfoto drukken en ingedrukt houden (in de app) en dan uit de opties "ignore story" kiezen of "Mute". Dat zet de Story helemaal achteraan in je leeslijst.
https://www.dailybits.be/item/instagram-stories-negerenuitschakelen/

 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

MEDIAPORTAL: ALTERNATIEF VOOR WINDOWS MEDIA CENTER
Heel wat gebruikers betreuren het dat Windows Media Center niet langer meegeleverd wordt in de nieuwe Windows versies; dat was namelijk een knap mediacenter, waarbij je mediabestanden met het hele gezin via het netwerk delen kon. Om van de software gebruik te kunnen maken, moet je wel Windows Media Player geïnstalleerd hebben, alsook het Codec pakket ffdshow en Microsoft .NET framwork en DirectX.
Meer bij Chip.de
http://www.chip.de/downloads/MediaPortal-2_42554418.html
https://www.team-mediaportal.com/wiki/display/MediaPortal2/MediaPortal+2


GBOARD VOOR IOS


Met de nieuwe versie van Gboard voor iOS krijg je overal waar er in een app een klavier tevoorschijn floept, ook teogang tot YouTube en Maps. Dat betekent onder andere ook dat je jouw locatie heel simpel kan toevoegen tot iMessage of gemakkelijk kan zoeken naar een YouTube clip. Een uitvoerige bespreking bij Engadget.
https://itunes.apple.com/us/app/gboard-a-new-keyboard-from-google/id1091700242?mt=8
https://www.blog.google/products/search/gboard-iphone-adds-drawing-maps-and-youtube/
https://www.engadget.com/2017/07/31/gboard-youtube-maps-ios/?sr_source=Twitter


NOSTALGIE: LODERUNNER OP DE SMARTPHONE
Heerlijk toch, die spelletjes van vroeger die je nu op je smartphone kanspelen. Lode Runner is iets waarmee menige internaut heel wat uren doorgebracht heeft, in de tijd van de DOS-spelletjes en de Atari spelcomputer. Nu is het game dus verkrijgaar voor Android.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nexon.devcat.loderunner


MAAK EENS EEN RUIMTEREIS: SPACE ENGINE

Met deze gratis ruimte-simulator kan je de ruimte virtueel bezoeken. Er zijn meer dan 130.000 echte galaxies, sterren, zwarte gaten, planeten, manen en zelfs asteroiden te zien.
(Windows - freeware) (Bron: Wim W)
http://spaceengine.org/
http://spaceengine.org/download/spaceengine


VRIJDAG APPDAG: GOOGLE EARTH VOOR IOS
Hij is er eindelijk voor je iPhone, de nieuwe Google Earth app. "Eindelijk", want de update was al drie maanden geleden uitgebracht voor desktop en Android. Deze versie van Google Earth werd volledig van nul af terug opgebouwd. De app is sneller en bevat tal van nieuwe functies, zoals de nieuwe 3D map views, interactieve rondleidingen, en nieuwe manieren om de plekken te delen die je bezoekt. En dankzij de Knowledge Graph kan je ook meteen fragmenten tekst bekijken met daarop informatie over de plekken die je ziet.
http://mashable.com/2017/08/02/google-earth-redesign-ios/?utm_cid=hp-r-2#eDqCvA238Oqd
https://itunes.apple.com/be/app/google-earth/id293622097?mt=8 

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Liefde maakt niet vrij, liefde bindt.
-Gerard Reve-