Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
2/2/2017 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 21
Nummer 991 van 28/1/2017Gegroet lezer,

Wij stellen vast dat er steeds meer politiek in onze berichten sluipt. Wat niet onlogisch is- technologie en internet is geen apart wereldje, het zit in de rest van de maatschappij ingebakken. Een maatschappij die door de politiek bestuurd wordt, en dus moet daarover ook bericht worden.

Wij hopen daarin de juiste, objectieve maar kritische toon te kunnen blijven hanteren, net zoals we dat in het verleden betracht hebben. Maar mocht u, de lezer, vinden dat het vergrootglas waarmee wij het nieuws bekijken, een gekleurd tintje gaat krijgen, dan mag u ons gerust tot orde roepen ;)

Veel plezier met deze editie, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
OOK OP HET INTERNET HAD DE OVERGANG TUSSEN TRUMP EN OBAMA PLAATS...
Vrijdag legde de 45e president van de VS de eed af. Voor de nieuwe president betekent dit een verhuis - niet alleen van zijn eigen woning naar het Witte Huis, maar ook van zijn digitale woning. @POTUS, de Twitter account die toegewezen is aan de President Of The United States, moest immers van Barack Obama overgaan naar Donald Trump.

Helaas verliep die overgang niet zo vlot. Nochtans was er een goed plan uitgedacht om de vele volgers van @POTUS op een zo correct mogelijke manier over te zetten. Er werden namelijk twee accounts aangemaakt: @POTUS44 (de 44e president, Obama), en @POTUS (voor de huidig president. Het was de bedoeling om alle Obama-volgers naar @POTUS44 over te zetten, maar voor een deel daarvan lukte het niet. Meer nog: zij konden zelf @POTUS, Trump dus, niet ontvolgen. En omdat er heel wat rabiate tegenstanders van Trump bij waren, werd er heel boos gereageerd.

Twitter heeft, bij monde van CEO Jack Dorsey het probleem uitgelegd en zijn excuses aangeboden. Daarover lees je o.a. bij Gizmodo (1).

En dan was er de website: whitehouse.org. Meteen na de eedaflegging van Trump trok het bericht als een razend vuur door Twitterland: de pagina's over de klimaatverandering en over de LGBT gemeenschap waren verdwenen van de website! Verontwaardiging alom, uiteraard.Tot sommige bronnen de hysterie een halt toeriepen: uiteraard waren die pagina's verdwenen, maar net zo goed alle andere pagina's die het beleid van Obama uiteenzetten. Al deze content werd namelijk in een archief gestopt, net zoals bij vorige presidenten (obamawhitehouse.archives.gov). En nu moet er nieuwe content komen, ingevuld door de administratie van de 45e president.

Bezorgdheid over de nieuwe president en zijn onpresidentiële manieren is wellicht op zijn plaats. Maar soms lijkt het, vooral in Twitterland, wel een beetje een massahysterie..
http://gizmodo.com/twitter-apologizes-for-making-people-follow-donald-trum-1791468200
http://hollywoodlife.com/2017/01/20/twitter-users-forced-to-follow-potus-donal-trump-inauguration-tweets/
http://www.usmagazine.com/celebrity-news/news/what-really-happened-to-the-white-house-websites-climate-change-lgbt-pages-w462229


TRUMP: DE PRESIDENT DIE ZICH RECHTSTREEKS (EN ONHANDIG) TOT DE MENSEN RICHT VIA TWITTER
De laatste weken heeft Trump het duidelijk laten merken: hij is niet ingenomen met de manier waarop hij door (sommige) media geportretteerd wordt. Voor hem bestaan er "goede" en "slechte" media, uiteraard afhankelijk van de kritiek die ze al dan niet op hem geven.

Trump heeft daarom al verschillende keren laten weten dat hij zich, via zijn Twitter-account, rechtstreeks tot de burgers richt, omdat hij zijn boodschap dan ongefilterd kan overbrengen.

Dat "ongefilterd" ook inhoudt dat hij daarbij geen blad voor de mond neemt, is de laatste weken overduidelijk gebleken. Het was dan ook de vraag of Trump die onbehouwen, onpresidentiële stijl ook zou aanhouden zodra hij president werd en de @POTUS account zou overnemen. Of zou zijn omgeving hem dwingen zijn boodschap dubbel na te lezen, vooraleer die te versturen?

Een reeks van twee tweets die de president zondag verstuurde, laat vermoeden dat zijn omgeving wel de handen vol heeft. De tweets werden, voor alle duidelijkheid, verstuurd vanuit de @realdonaldtrump account. Lees zelf:

"Watched protests yesterday but was under the impression that we just had an election! Why didn't these people vote? Celebs hurt cause badly."

Even later gevolgd door: "Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don't always agree, I recognize the rights of people to express their views."

Het verschil in toon en stijl is overduidelijk. Voor alle duidelijkheid: op de @Potus account staat duidelijk vermeld dat de tweets geschreven worden door @DanScavino, en tweets van zijn eigen hand getekend worden met DJT.

Of zijn omgeving nu zijn pen vasthoudt (of liever: zijn smartphone) wanneer hij zijn tweets de wereld instuurt, of niet, feit is dat Trump via Twitter zich rechtstreeks tot de burger zal blijven richten. Is dit een beperking van de macht van de media? En zo ja, is dat een positieve of negatieve evolutie?
http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-us-president-women-marches-inauguration-protesters-didnt-vote-tweet-twitter-a7540141.html
https://twitter.com/realDonaldTrump
https://twitter.com/POTUSGOED NIEUWS: ALLE VINES KOMEN IN EEN ARCHIEF
Enkele maanden geleden had Twitter het aangekondigd: Vine, de dienst waarbij je een opeenvolging van GIF-afbeeldingen en korte fragmenten van filmpjes in een loop kon plaatsen, en die Twitter opgekocht had, zou ermee stoppen. Ook de mobiele apps voor iOS en Android zouden verdwijnen.

Gelukkig heeft Twitter daarop verschillende stappen gezet om ervoor te zorgen dat de in Vine aangemaakte content niet zou verdwijen. Het bracht tools uit om de filmpjes te exporteren, zowel via de website als via de app.

En het lijkt erop dat Twitter echt geen afscheid kan nemen van Vine - gewoonlijk wordt, wanneer een dienst stopgezet wordt, een tijdschema vooropgezet, en als het moment aangebroken is, dan is het ook definitief gedaan. Twitter echter heeft nu aangekondigd dat het een online archief lanceert, waarin de VIne filmpjes te vinden zijn, dus alle postings van 2013 tot 2016. Oef, het archief is bewaard dus!

Wat de andere functies van Vine betreft: Twitter heeft ondertussen de Vine Camera app uitgebracht, waarmee je beelden tot Vines kan omvormen. En op Twitter zelf kan je korte video's in een loop zetten, in Vine Stijl.

Mooi. Oef. Want die Gifjes zijn vaak een hele verademing om een knipoog aan een tweet toe te voegen :)
https://techcrunch.com/2017/01/20/twitter-just-cant-let-go-of-vine-launches-an-online-archive/
https://vine.co/


SAMSUNG MAAKT OORZAAK VAN BRANDENDE BATTERIJ BEKEND - MAAR IS HET GENOEG?
Het is al jarenlang dat Samsung prachtige smartphones maakt, en met sommige modellen, zoals de Note Edge met zijn gebogen randje, iPHone de loef afsteekt. In de herfst van verlden jaar moest Samsung echter een opdoffer incasseren: zijn nieuwste paradepaartje, de Galaxy Note 7, bleek een gevaar voor de gebruiker, omdat bij verschillende toestellen de batterij, zonder aanwijsbare reden, in brand vloog.

Samsung bood meteen alle gebruikers een vervangtoestel aan, maar ook de tweede reeks van de Note7 bleek aan hetzelfde euvel te lijden.

Meer nog: iedereen die in de VS een vliegtuig betrad, kreeg te horen dat hij zijn Samsung Note 7 toestel niet mocht meenemen. En voor de meeste gebruikers, inclusief vliegtuigpersoneel was het onderscheid tussen de ene Samsung en de andere moeilijk te maken. De naam Samsung leek voor eeuwig verdoemd.

Wat nu? Vele waarnemers waren de overtuiging toegedaan dat Samsungeen afdoende uitleg moest kunnen geven aan zijn gebruikers (én beleggers!) over de oorzaak van de ontbrandbaarheid van zijn toestellen, wilde het ooit nog een smartphone kunnen verkopen.

Die uitleg heeft het nu gegevens. De eerste batterij, gemaakt door een onderaannemer van Samsung, had een ontwerpfout. De externe behuizing was te klein voor de componenten, waardoor een een kortsluiting ontstond. En de tweede batterij, afkomstig van een andere leverancier had die fout niet, maar in de haast om zo snel mogelijk vervangtoestellen uit te brengen, maakte die fabrikant een andere fout, die opnieuw tot ontbranding leidde.

Volstaat die uitleg? We zullen het weten wanneer de verkoopresultaten bekend gemaakt worden van de nieuwe Galaxy S8 - die, tussen haakjes, op het Mobile World Congres in Barcelona voorgesteld had moeten worden, maar waarvan de lancering onbepaald uitgesteld werd...
https://www.cnet.com/news/samsung-answers-burning-note-7-questions-vows-better-batteries/
https://news.samsung.com/global/infographic-galaxy-note7-what-we-discovered
http://www.reuters.com/article/us-samsung-elec-smartphones-galaxy-s-idUSKBN15708JGOOGLE VOICE: GROTE UPDATE
Deze week heeft Google een nieuwe versie uitgebracht van zijn Voice, voor Android, iOS en voor het web. Het geheel werd in een nieuw, aantrekkelijker kleedje gestoken, maar ook de werking werd verbeterd.

Voice is een soort centrale plek waar je verschillende boodschappen kan centraliseren. Er zijn aparte tabs voor tekstboodschappen (sms), oproepen en boodschappen van jouw antwoordapparaat. Gesprekken worden daarbij netjes in een conversatie gestoken per persoon.

Nieuw in deze versie is dat nu ook foto MMS ondersteund wordt, iets wat voordien enkel mogelijk was indien je overgeschakeld had op Hangouts voor bepaalde Voic functies. Ook die afbeeldingen verschijnen in jouw conversaties met die bepaalde personen.

Verder kan je nu ook sms'en met een hele groep, zonder dat je Hangouts nodig had. Voor Engelse en Spaanse gesprekken kan je ook een transcript vragen, dus dat het gesprek uitgeschreven wordt in tekst.

Deze update was lang verwacht - menige waarnemer vond dat Google zijn Voice wat verwaarloosd had. Google lijkt zich daarvan bewust, want volgens The Verge heeft het alvast beloofd dat het voortaan regelmatig updates zal uitsturen.

Een uitgebreide bespreking bij The Verge.
http://www.theverge.com/2017/1/23/14356262/google-voice-update-redesign-new-features-android-ios
https://voice.google.com/OOK SNAPCHAT WIL OPTREDEN TEGEN NEPNIEUWS
Met alle hetze rond nepnieuws, vooral tegen de achtergrond van de verkiezing van president Trump, is er toch één belangrijke vraag die de media zich zelf moeten stellen: zijn wij zelf niet in de fout gegaan?

Verschillende media doen een zelfonderzoek, en vaak wordt dan de vinger gelegd op een bepaalde wonde: linkbaits. Door een provocatieve titel te maken, lezers naar de website lokken, naar een artikel dat in de verste verte niet beantwoordt aan de titel belooft.

Uiteraard doen de websites dat om bezoekers te krijgen, en bezoekers dat zijn clicks, en dat betekent kassa, kassa. Maar eerlijk kan je het niet noemen, het is pure misleiding.

Snapchat heeft nu bekend gemaakt dat het dergelijke praktijken niet meer zal toestaan. Foto's die niets te maken hebben met het artikel in kwestie, mogen niet meer als lokkertje geplaatst worden. Bovendien mogen er geen uitgaande links meer staan in hun artikels, die verwijzen naar websites die nepnieuws brengen.

Alle content moet geverifieerd worden door een feitenchecker, en moet juist zijn. Een moeilijke opdracht, als je het ons vraagt. Maar hoedje af voor Snapchat om dat van de nieuwssites te eisen...
https://www.nytimes.com/2017/01/23/technology/snapchat-discover-takes-a-hard-line-on-misleading-and-explicit-images.htmlANDROID INSTANT APPS IN TESTFASE
Verleden jaar had Google op zijn I/O conferentie een nieuw concept beloofd: de Instant Apps. Dat zijn apps die de gebruiker niet meer volledig zou moeten installeren, maar die onmiddellijk zouden beginnen te werken wanneer hij de app opent door op een URL te tikken. Dat is mogelijk doordat niet de hele app gedownload wordt, maar enkel de functionaliteit ervan.

Deze week werden dan enkele toepassingen uitgebracht, die op dit principe werken, om de reactie van de gebruiker hierop te vragen. Een aantal bedrijven mocht aan de slag met het principe, waaronder Wish, Periscope, Viki en Buzzfeed. Volgens het blog op het Android forum zouden andere ontwikkelaars de SDK in de volgende maanden kunnen aanvragen, om er hun app op te baseren.

bij Engadget kan je nogmaals het filmpje bekijken van de demonstratie op de Google I/O conferentie.
https://www.engadget.com/2017/01/23/android-instant-apps-begins-limited-testing/
https://android-developers.googleblog.com/2017/01/android-instant-apps-starts-initial.htmlCHROMEBOOKS ZULLEN STEEDS VAKER ANDROID APPS KUNNEN DRAAIEN
We blijven nog even bij het Android besturingssysteem. Zoals je weet had Google op een bepaald moment zowel zijn Chrome OS voor zijn Chromebooks, als zijn Android OS voor zijn mobiele toestellen. Wat toch wel verwarrend werkte. Waarnemers verwachtten dan ook dat Google beide besturingssystemen stilaan zou laten versmelten.

En het lijkt erop dat zij gelijk gaan krijgen. Google had verleden jaar al aangekondigd dat de Play Store en de Android apps ondersteund zouden worden op Chromebooks. En die belofte wordt nu omgezet in een heuse waarborg: alle nieuwe toestellen die in 2017 uitgebracht worden, door de diverse fabrikanten, zullen Android apps ondersteunen.

En wat als je een oudere Chromebook bezit? Google belooft dat er nog 5 jaar lang Chrome OS updates zullen uitgebracht worden, via de Auto Update. Je zal het wellicht zonder de Android apps moeten doen, maar je laptop zal tenminsten niet volledig afgeschreven zijn, wegens niet meer geüpdate...

Meer bij Ars Technica.
http://arstechnica.com/gadgets/2017/01/all-chromebooks-debuting-in-2017-and-beyond-will-run-android-apps/NIEUWE LOGO VAN MOZILLA BEWIJST: TOCH BEST EVEN NADENKEN...
Apple staat ervoor bekend / berucht dat het design en stijl laat primeren bij het ontwerp van zijn toestellen. Bij Mozilla hebben ze gedacht "laat ons eens een Apple'ke doen", en ze bedachten een nieuw logo en een nieuwe identiteit. Lettertype, kleurenpalet, taal architectuur.. het kreeg allemaal een beurt.

En om het helemaal "zottekes" te maken, gingen ze ook over een nieuwe schrijfwijze van de naam Mozilla, die voortaan moz://a geschreven moest worden. Knap. Prachtig. Alleen... kunnen vele browsers niet met die schrijfwijze overweg (en wij hopen dat wij jouw computer niet overstuur gemaakt hebben met dit artikel). Want de browser interpreteert die :// als het begin van een protocol (zoals http:// dus). Het regende uiteraard klachten...

Buiten die blunder, heeft Mozilla bij zijn update ook een nieuw lettertype uitgebracht, dat zilla heet, gecreëerd door Typotheque. Het is beschikbaar voor iedereen.

De nieuwe logo's kan je bekijken bij Venturebeat.
http://venturebeat.com/2017/01/18/mozilla-unveils-new-logo-font-and-design/INTERESSANTE LECTUUR: INSIDE GAWKER-PROCES, NEPNIEUWS, EN "DE ZUCK" ALS PRESIDENT?
Op sommige dagen valt er zoveel nieuws te rapen, dat wij niet alles uitvoeriger kunnen bespreken. Daarom even deze drie artikels meegeven, die volgens ons de moeite waard zijn om te lezen.

Peter Thiel & The Hulk vs Gawker media
We hebben het al eerder gehad over dit proces, dat aangespannen werd door acteur Hulk Hogan tegen Gawker media. Daarbij vertelden wij ook dat Hogan daarbij financieel ondersteund werd door Silicon Valley entrepreneur Peter Thiel, die volgens sommige bronnen een persoonlijke rancune had tegen deze uitgever. ER zou, zo weet Business Insider te vertellen, een documentaire uitkomen die het een en ander uit de doeken doet (1).

Hoe moeten journalisten reageren op nepnieuws?
Een opinieartikel van Leon Neels, waarin hij journalisten zijn advies geeft over hoe te reageren op "alternatieve feiten", het modewoord dat deze week hoge ogen scoorde na de discussie over het aantal deelnemers aan de Mars van de Vrouwen. (2)

De Zuck voor president?
Verschillende bronnen kwamen met dit idee op de proppen: Mark Zuckerberg zou wel eens het idee kunnen hebben om zich kandidaat te stellen als president. Het feit dat hij aangekondigd had om een toernee te maken door de hele VS, wakkerde dat idee aan. Dit artikel wil dergelijke plannen ontekken. Alhoewel... erg goed slaagt het er niet in!
http://uk.businessinsider.com/sundance-nobody-speak-gawker-hulk-hogan-peter-thiel-movie-2017-1?r=US&IR=T
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2872775
http://www.vanityfair.com/news/2017/01/8-photos-that-definitely-dont-show-mark-zuckerberg-running-for-presidentAPPLE IOS 10.3 UPDATE LAAT JE JOUW VERLOREN AIRPOD OORTJE VINDEN
Er is een nieuwe versie uit van het iOS 10 besturingssysteem van Apple, versie 10.3. En een van de meest opvallende functies is het feit dat er nu een tool inzit waarmee je je draadloze AirPods terug kan vinden. Die nieuwe oortjes zijn immers heel handig, maar verdraaid klein en gemakkelijk te verliezen.

Deze tool maakt meteen duidelijk waarom Apple een app van derden, die een gelijkaardige functie bood, na enkele dagen uit zijn winkel zette - omdat het die functie dus zelf wou aanbieden. Voor deze functie moet je gebruik maken van de "Find My iPhone" app, die dan een geluidje laat horen op één of beide oortjes van de Airpod, zodat je die kan vinden.

Het oortje moet zich wel binnen een bepaalde afstand bevinden van je iPHone of een ander toestel dat ingelogd is in iCloud.

Zijn jouw AirPods niet binnen Bluetooth bereik van een van jouw iOS toestellen, of de batterij ervan is leeg, of zitten zij in een gesloten AirPod doosje, dan zal Find My iPHone je tonen waar zij zich bevonden toen zij het laatst met jouw iOS toestel verbonden waren.

Andere nieuwigheden: app ontwikkelaars zullen Siri kunnen integreren om haar dingen te laten betalen; en taxidiensten zoals Uber zullen Siri kunnen gebruiken om een rit te boeken. Een uitgebreide bespreking van alle nieuwigheden bij CNet.

Bij Re/code lees je dan weer dat Apple het aantal keren wil beperken dat apps op jouw iPhone je kunen vragen om een review of punten te geven. Want dat is iets dat blijkbaar veel gebruikers stoort - zij worden té vaak door de app aangespoord om naar de App store te gaan voor die review. Nu staat daar geen limiet op, dat zou dus in de toekomst beperkt worden. Bovendien zou je IN de app zelf een review kunnen geven, en moet je daar niet meer voor naar de App Store. De maker van de app zou ook rechtstreeks met jou kunnen communiceren.
https://www.cnet.com/news/apples-ios-10-3-beta-hits-with-cricket-scores-find-my-airpods/
http://www.recode.net/2017/1/24/14375558/apple-limit-app-rating-remindersGOOGLE EN MICROSOFT VECHTEN OM DE SCHOOLGAANDE JEUGD
Eerder deze week kon je lezen dat Google er alles aan doet om zijn Android apps ook op de Chromebook te laten werken. De Chromebook is erg populair in het onderwijs: het is een goedkoop toestel waar alles in de cloud gebeurt; daardoor is het gemakkelijk in gebruik voor leerkrachten die alle onderwijsstof centraal beschikbaar kunnen stellen. Zij hebben ook geen onderhoud te verrichten aan de toestellen van de leerlingen, enz.

Google heeft trouwens deze week aangekondigd dat het via zijn "Google for Educations" project twee Chromebooks uitbrengt, de Acer Chromebook Spin 11 en Asus Chromebook C213. en die zullen ook met een stylus overweg kunnen. Meer bij Engadget (1)

Voor Google is het erg belangrijk om de schoolgaande jeugd achter zich te krijgen. Via de Chromebook leren de kinderen te werken met alle mogelijke Google (cloud) tools. En omdat jong geleerd nu eenmaal oud gedaan is, hoopt Google zo dat deze kinderen ook later met de Google producten zullen blijven werken, in plaats van over te schakelen op de kantoorproducten van Microsoft.

Microsoft is zich wel degelijk bewust van dat gevaar, en het blijft niet bij de pakken zitten. Het heeft daarom deze week een nieuwe dienst voorgesteld, Intune for Education. Daarmee kunnen leerkrachten of IT-beheerders groepen Windows 10 machines tegelijkertijd instellen, configureren en beheren. Zij kunnen permissies geven, toegang tot apps enz.

Intune zou ook samenwerken met andere Microsoft diensten zoals Office 365 en School Data Sync, dat automatisch toegang geeft op basis van de klas waarin de leerling zit of het leerprogramma dat hij volgt.

Naast die software zijn er ook een tiental sub-300$ toestellen aangekondigd, waarvan 2 zelfs minder dan 200 dollar gaan kosten.

Hierover meer bij GeekWire.
https://www.engadget.com/2017/01/24/google-for-education-asus-acer-chromebook/
http://www.geekwire.com/2017/microsoft-counters-chromebooks-schools-new-intune-education-service-sub-200-pc/


UBER CHAUFFEURS OVERNACHTEN IN HUN EIGEN AUTO'S...
De zogenaamde Deeleconomie heeft eigenlijk heel weinig met delen te maken, laat staan met rechtvaardig delen. Ja, je deelt bij Uber wel een auto met een chauffeur, maar het is niet op gelijke voet, niet zoals je bijboorbeeld bij Taxistop of echte carpooling zou doen. Er is een verhouding van klant-verkoper, en jij als klant bent koning, terwijl de Uber-chauffeur tot jouw dienst moet staan.

En hopen dat hij voldoende kan verdienen, want de prijzen van de ritten bij Uber kunnen erg variëren. Dat leidt tot een naar fenomeen, zo leert een artikel bij Bloomberg ons. Steeds vaker zouden Uber-chauffeurs de nacht doorbrengen in hun auto, ergens op een parking, in plaats van naar huis te keren om in hun eigen bedje te slapen. Het gaat dan meestal om chauffeurs die niet dicht bij de plek wonen waar zij gewoonlijk hun actieterrein hebben, en die te moe zijn om de hele weg terug af te leggen. Of die in een bepaalde streek werken waar de tarieven hoger liggen dan in hun eigen streek, en een hele week wegblijven om niet telkensn heen en weer te moeten gaan.

Nu, gezond kan je dat echt niet meer noemen. Niet voor de chauffeur, maar evenmin voor de veiligheid van de passagier wanneer dergelijke chauffeurs gemakkelijk 70 uren per week werken. Je kan zeggen dat de chauffeurs zich deze siutatie zelf op de hals halen, door vrijwillig dergelijke uren te kloppen. Maar anderzijds zijn zij vaak gedwongen dit te doen, omdat het de enige manier is om rond te komen..

Een achtergrondartikel bij Bloomberg.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-23/when-their-shifts-end-uber-drivers-set-up-camp-in-parking-lots-across-the-u-s


OOK HP HEEFT PROBLEMEN MET ONTBRANDBARE BATTERIJEN...
Het blijkt niet alleen Samsung te zijn dat te kampen heeft met onbetrouwbare batterijen. Deze week kondigde computerfabrikant HP namelijk aan dat het 101.000 batterijen terugroept die in laptops zitten, verkocht tussen maart 2013 en oktober 2016.

Dit is een uitbreiding van de 41.000 batterijen die in juni verleden jaar al teruggeroepen werden. De batterijen zouden namelijk kunnen oververhit geraken, en erger nog: in brand schieten. Het gaat om laptops van de merken HP, Compaq, ProBook, Envy, Compaq Presario en Pavilion. Afzonderlijk verkochte batterijen kunnen ook aan het euvel lijden.

Volgens Computerworld zouden het (gelukkig voor ons, Europeanen) vooral om toestellen gaan die verkocht zijn in de VS, Canada en Mexico. Maar het gebeuren bewijst dat het niet alleen Samsung is dat met dit probleem kampt, en dat de batterijtechnologie toch nog altijd niet helemaal op punt staat...
http://www.computerworld.com/article/3161207/windows-pcs/hp-recalls-101000-more-laptop-batteries-for-fire-hazard.htmlFACEBOOK: GEEN GEPERSONALISEERDE TRENDING ARTIKELS MEER IN JE TIJDLIJN
Het sociale netwerk heeft al verschillende maatregelen genomen om de kritiek te counteren als zou het mee aan de bron liggen van de snelle verspreiding van nepnieuws. De stap die Facebook deze week aankondigde moet je wellicht ook in die optiek bekijken, maar heeft ook te maken met het feit dat het niet zo simpel lijkt te zijn om een selectie te maken in de nieuwskoppen. Laat je het door een mens doen, dan blijkt die zijn persoonlijke (politieke) voorkeuren te laten meeslepen. Laat je het door een machine doen, een algoritme dus, dan blijkt de selectie je steeds verder in een bubbel te duwen.

Wat is de maatregel in kwestie? Wel, voortaan zal iederéén dezelfde artikels zien bij de Trending berichten in zijn newsfeed bij Facebook. Het gaat om een wijziging die momenteel reeds in de VS doorgevoerd wordt, in de desktopversie, en later voor de rest van de wereld zal volgen. Volgens TechCrunch bestaat deze wijziging uit 3 stappen:

1. bovenaan komt er een duidelijk zichtbare nieuwskop van een grote uitgever over elke trending onderwerp; de eigen Facebook-medewerkers die aan de Trends een beschrijving moesten toevoegen, werden bedankt voor hun diensten.

2. geen personalisering meer: iedereen in een bepaald land ziet dezelfde top trends.

3. ook de manier waarop Facebook meet wat trending is, verandert: in plaats van onderwerpen die veel likes krijgen, worden het nu onderwerpen waarover verschillende nieuwsmedia schrijven.

Meer achtergrond bij TechCrunch en Facebook zelf. Het wordt dus objectiever nieuws, en misschien is dat wel een goed ding.
https://techcrunch.com/2017/01/25/facebook-trending-adds-news-headlines-for-context-but-drops-personalization/
http://newsroom.fb.com/news/2017/01/continuing-our-updates-to-trending/FACEBOOK LIVE WORDT GEBRUIKT ALS ALTERNATIEF NIEUWSKANAAL
Vanuit de rechterzijde hoor je vaak de kritiek dat "de" media links zijn, en geen objectief nieuws brengen. Wat misschien geen helemaal onterechte kritiek is, want bij een onderzoek bleek dat de politieke voorkeur van de meerderheid van de journalisten ter linkerzijde ligt. Te veronderstellen dat hun berichten daarom gekleurd zijn, is een conclusie die je gemakkelijk zou kunnen trekken, maar die wellicht niet terecht is.

Feit is in elk geval dat, sinds de verkiezing van Donald Trump, de kritiek op "de" media nog luider klinkt. Anderzijds is het zo dat de burger, die de feiten van de dag met een rechts gekleurde bril bekijkt, zijn mening ook kwijt kan, en dat dankzij het internet. Denk maar aan Donald Trump zelf, die via Twitter zijn visie blijft verkondigen. En volgens een artikel bij BackChannel zijn er verschillende "nieuwe" media ontstaan, vaak rechts geïnspireerd, die zelf live reportages brengen, hun eigen kijk op de gebeurtenissen verkondigen die wellicht afwijkt van wat de klassieke media vertellen.

En het blijkt dat het vooral Facebook Live is dat hiervoor gebruikt wordt. Dat blijkt nu eenmaal heel simpel te zijn om te gebruiken. Waaraan je de conclusie mag koppelen dat YouTube misschien wel de koning van de video mag zijn, maar dat helemaal niet is voor live streaming - daar heeft YouTube de boot gemist.

Een interessant artikel over deze nieuwe lichting burgerjournalisten, te lezen bij Backchannel.
https://backchannel.com/facebook-live-is-the-right-wings-new-fox-news-50d63fb8c639#.4kpy82bh6
http://www.steunpuntmedia.be/wp-content/uploads/2013/10/Enquete_journalisten_2013_NL.pdf
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Het verschil tussen een vrouw en een dochter is dat je vanje dochter blijft houden,
ook al woont ze niet meer bij je.
-Adriaan Morriën-
 -

 
De nieuwe oogst


PINBOARD: BOOKMARKING MET EERBIED VOOR JE PRIVACY
Dit is een simpele dienst om bookmarks te onthouden. GEen advertenties, en ook geen tracering door derden, zo belooft de dienst. Je kan vanuit elke browser een bookmarkmaken, tot 3 Twitter accounts verbinden, en die ook synchroniseren met diensten zoals Instapaper of Pocket. De dienst is niet gratis, maar wanneer hij zo handig is als hij eruit ziet, dan is dat wel het geld waard.
[Taal: ENG]
http://www.pinboard.in/


DE MOOISTE PLEKKEN VOOR FOTO'S

Over de hele wereld, maar ook in je eigen land zijn er interessante plekken om prachtige foto's te maken. Fotograaf Mike Wong bedacht een tool waarbij hij de foto's van de fotogemeenschap 500px gebruikt om die weer te geven op een interactieve heatmap met daarop hotspots. Je kan op de landkaart de foto's bekijken alsook data over de foto's.(Bron: Lifehacker)
[Taal: ENG]
https://photospots.mwong.ch/
http://lifehacker.com/this-map-guides-you-to-great-photography-hotspots-aroun-1791130634?rev=1484251524546


GIGAPIXEL: TEL ZELF HOEVEEL MENSEN ER AANWEZIG WAREN
Er was de laatste tijd veel te doen rond het aantal aanwezigen op de inauguratie van president Trump. Dankzij deze foto van CNN, waarbij je haarscherp kan inzoomen op elke aanwezige, kan je als het ware zelf aan het tellen slagen...
Je moet wel een scherm met aanraakfunctie hebben.
[Taal: ENG]
http://edition.cnn.com/interactive/2017/01/politics/trump-inauguration-gigapixel/


VRT.NU: DE EERSTE TESTEN

VRT had het aangekondigd: vanaf 30 januari kan je de eigen Een-programma's bekijken via een nieuwe interface. Tot 30 dagen na uitzending zal je die kunnen zien. Nu echter kan je al de dienst uittesten. Je moet wel een VRT-account aanmaken.
[Taal: NL]
https://www.vrt.be/vrtnu/


HUNDRED ZEROS: GRATIS BOEKEN
Deze website houdt je op de hoogte van de best verkopende Amazon Kindle boeken - alhoewel "verkopend" geen goede term is, want het gaat om gratis boeken. Er zit wel veel kaf tussen, maar ook echte pareltjes zijn er ook te vinden.
[Taal: ENG]
http://hundredzeros.com/


WHICHBOOK: WELK BOEK TE LEZEN?
Ook dit is een online tool die jou advies wil geven over boeken die jij wel zouden kunnen interesseren. Deze tool baseert zich niet op jouw keuze uit het verleden, maar wel op de interessepunten die jij zelf ingeeft, en de door eigen redacteuren opgestelde klassering van boeken.
[Taal: ENG]
http://www.openingthebook.com/whichbook/


HIGH TAIL: ERG GROTE BESTANDEN VERZENDEN
Via gewone mail kan je erg grote bestanden niet verzenden - en je kan natuurlijk gebruik maken van We Transferof zo. Maar daar zit je ook met een maximum limiet voor je bestanden. Deze dienst laat je documenten mailen die tot 2 gigs groot zijn! Je kan ook bij elk document feedback achterlaten, wat het samenwerken vergemakkelijkt.
[Taal: ENG]
https://www.hightail.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: VINDINGRIJK
Eigenlijk een commerciële site, maar zo goed gemaakt dat wij ze wel moéten vermelden. Origineel van concept, vormgeving en taal is dit een website van creatieve mensen die met gevonden of gedoneerde spulletjes nieuwe, oringele dingen maken. Om eens te ontdekken. En als je zelf spulletjes hebt die je wil weg doen, dan ken je het adres!
[Taal: NL]
http://www.vindingrijk.be/


HIER SPREEKT MENN NEDERLANDS: CODERDOJO

Dit initiatief bestaat al langer, maar er is nu een nieuwe website. Prettig van design, vol informatie over de evenementen die ingericht worden voor jongeren tijdens de vakanties, om te leren programmeren. De initiatiefnemers zijn trouwens nog altijd op zoek naar volwassenen om mee te helpen bij de begeleiding van d ejongeren.
[Taal: NL ]
http://www.coderdojobelgium.be/nl


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: STATISTIEKEN
Wat spookt het Vlaams parlement eigenlijk uit? Om de burger gerust te stellen dat zijn belastingcentjes goed besteed zijn, heeft het Vlaamse parlement zijn werking in wat statistieken gestoken, die teruggaan tot 1995 en vroeger. Hoe vaak werd er vergaderd? Hoeveel mondelingen en schriftelijke vragen werden gesteld, hoeveel interpellaties en moties? De wakkere burger zal zijn handen vol hebben met deze statistieken!
[Taal: NL]
https://www.vlaamsparlement.be/over-het-vlaams-parlement/statistieken-en-jaarverslagen


VRIJDAG MULTIMEDIA: BAKERSTREET
Fan van de "nieuwe" Sherlock? Dankzij Google Maps kan je nu ook een virtueel bezoek brengen aan zijn vertrekken in 221B Baker Street!
https://www.facebook.com/BBCFirstBenelux/videos/1010281772405751/
 http://bit.ly/2jjWLBM


VRIJDAG MULTIMEDIA: PHOTOGRAPHY MAPPED

TEgenwoordig kan je met een goede smartphone goede foto's maken, maar de beste foto's maak je nog altijd met een DSLR camera. Maar je moet wel weten hoe die te bedienen, want er staan zoveel knopjes en schuivertjes op, dat de meeste mensen niet goed weten wat zij met zo'n toestel aan moeten. Deze interactieve website maakt je wegwijs in deze wondere wereld. Je krijgt wat theorie over fotografie, belichting, sluitertijd enz.
[Taal: ENG]
http://photography-mapped.com/


VRIJDAG MULTIMEDIA: GIFCITIES
WIe al een tijdje meedraait, heeft ongetwijfeld nog een Geocities-pagina gehad. Dat was de eerste dienst waar jij zelf als privépersoon een egien webpagina kon bouwen. Daar zaten pareltjes bij, maar als er één ding was waarin al die websites uitblonken, dan waren het wel de GIF's, de bewegende icoontjes. Ondertussen is Geocities al lang verdwenen, en alle content ook. Maar Archive.org heeft nu een collectie samengesteld om alle GIF'jes in een archief te bewaren: GifCities.
[Taal: ENG]
http://www.gifcities.orgBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
 - Ouderen actiever op sociale media
http://www.ad.nl/digitaal/ouderen-actiever-op-sociale-media~a8815832/
- Zo kun je Obama blijven volgen na de allerlaatste persconferentie
www.ad.nl/buitenland/zo-kun-je-obama-blijven-vol7gen-na-de-allerlaatste-persconferentie~a7acbbd5/
 
 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Android TV 7.0: wat is er nieuw voor 2017?
http://elektrozine.be/android-tv-7-nieuw/
- Waar kan je nu al films en series in HDR bekijken?
http://elektrozine.be/waar-kan-je-nu-al-hdr-bekijken/
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info


- Britse fraude en cybermisdaadcijfers tonen hoe vaak deze misdaden voorkomen
http://computertaal.info/2017/01/27/britse-fraude-en-cybermisdaadcijfers-tonen-hoe-vaak-misdaden-voorkomen/
- Wayback Machine Chrome extensie
http://computertaal.info/2017/01/26/wayback-machine-chrome-extensie/
 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

-     Europol: leden gearresteerd van bende die pinautomaten leegde via banknetwerk
https://tweakers.net/nieuws/120597/europol-leden-gearresteerd-van-bende-die-pinautomaten-leegde-via-banknetwerk.html
-     Achtergrond - Hyperloop Pod Competition - Delft Hyperloop in de race
https://tweakers.net/reviews/5177/hyperloop-pod-competition-delft-hyperloop-in-de-race.html*** DATANEWS

http://www.datanews.be
- Facebook wil je langere video's doen kijken
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/facebook-wil-je-langere-video-s-doen-kijken/article-normal-807281.html
- Tesla klaagt voormalig hoofd Autopilot voor diefstal bedrijfsgeheimen en ronselen personeel
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/tesla-klaagt-voormalig-hoofd-autopilot-voor-diefstal-bedrijfsgeheimen-en-ronselen-personeel/article-normal-807185.html
*** TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be
- Google Tango | Parkeer een BMW i8 op je oprit
http://www.technologium.be/google-tango-parkeer-een-bmw-i8-op-je-oprit
- De Parrot Swing | Ultieme huis tuin keuken drone
http://www.technologium.be/parrot-swing-ultieme-huis-tuin-keuken-drone

*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Dit Belgische Agency is het Silicon Valley van de Kempen. Een blik achter de schermen
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/dit-belgische-agency-is-het-silicon-valley-van-de-kempen-een-blik-achter-de-schermen
- "Door machines naar Desperate Housewives te laten kijken, leren ze voorspellen hoe mensen zich gedragen"
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/door-machines-naar-desperate-housewives-te-laten-kijken-leren-ze-te-voorspellen-hoe-mensen-zich-gedragen
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


DE TIP VAN HANS: EEN CALEIDOSCOPISCHE GESCHIEDENIS VAN BELGIË
De Brusselaar Guido Fonteyn is een bekend Vlaams journalist en schrijver die diverse boeken heeft geschreven over de geschiedenis van België. Recent zijn drie van deze eerdere boeken gebundeld uitgegeven onder de titel België. Een menáge à trois (Uitgeverij EPO, 2016). In dit drieluik laat Fonteyn zijn licht schijnen op de complexe krachtsverhoudingen tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
http://historiek.net/een-caleidoscopische-geschiedenis-van-belgie/66536/#.WHyxyoq97Kc


ZET JE FACEBOOK NAAR JE HAND: WIED IN JE LIKES
Elke pagina van een bedrijf die je ooit geliked hebt, zit voortaan in jouw tijdlijn. Je zal regelmatig berichten van dat bedrijf zien. Wil je dat niet, dan moet je maar eens gaan snoeien in je Likes. Ga daarvoor naar Pages in de zijbalk links, en klik op Like Pages. Vervolgens klik je op het tabblaadje uiterst rechts, op Liked Pages, en dan op Review Liked Pages  in het paneel rechts.Klik op Get Started.

Je krijgt nu een lange lijst van alles wat je geliked hebt. Die lijst kan je sorteren op bijvoorbeeld de eerste keer dat je de pagina geliked hebt, de laatste keer je een interactie had met die pagina, enz. Verwijder de pagina's waarvan je de content niet meer wil zien.
(Bron: NYMag)
http://nymag.com/selectall/2016/12/how-to-unfollow-and-fix-your-facebook-news-feed.html


TIP: HOE MAAK JE EEN CD-HOESJE?
Een tip om jouw cd's een minimum aan bescherming te geven. Heb je geen doosjes, dan zou je die toch minstens in een papieren hoesje moeten steken. In dit artikel wordt met foto's getoond hoe je het papier moet vouwen om zo'n hoesje te maken.
[Taal: ENG]
http://www.curbly.com/680-how-to-make-a-folded-paper-cd-case


Voor deze rubriek danken wij Gerard Schaefers (Sjeef): http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html en Mac-kenner Arnold voor hun hulp bij Mac-onderwerpen, en Hans voor de vele tips.
  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

SWIFTKEY NEURAL NETWORK KLAVIER VOOR ANDROID
Dit klavier voor mobiele telefoons maakt gebruik van een neuraal netwerk. Dat houdt in principe in dat de software nog beter leert wat jij wil invullen via je klavier, inclusief autocorrectie. Een achtergrondartikel bij Droid-life.com.
http://www.droid-life.com/2016/09/15/swiftkey-neural-network/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey&hl=en_GB
http://www.droid-life.com/2016/09/15/swiftkey-neural-network/


XYPLORER: EXPLORER MET TABBLAADJES


Windows all - $39,95
Een software die wel wat kost, maar vergeet niet dat deze prijs, voor het tijdperk van de apps, heel normaal was. De software zorgt er in elk geval voor dat je om je bestanden te zoeken, in plaats van de gewone explorer, kan werken met tabblaadjes. Je kan werken met een dubbel paneel, en kan regelmatig terugkerende taken automatiseren.
https://www.xyplorer.com/
http://fileforum.betanews.com/detail/XYplorer/1011575143/1


SELF CONTROL: JE VERSLAVING IN DE HAND HOUDEN [IPHONE]
Ben je je bewust dat je nieuwsgierigheid naar wat er zich op jouw Facebook / Twitter afspeelt, alarmerende vormen begint aan te nemen? Dan moet je deze app eens proberen. Hij zorgt er namelijk voor dat je geen afleiding meer hebt wanneer je aan het werk bent, zodat je je kan focussen op wat belangrijk is.
http://lifehacker.com/self-control-the-brute-force-distraction-blocker-land-1791430018
https://itunes.apple.com/app/id1189844594?mt=8DUEL: NIEUW GAME VAN POKÉMON [IOS / ANDROID]
Dit is een strategiespel, ontwikkeld door Pokémon. Je moet virtuele figuurtjes verzamelen en dan met hen vechten in eenpoging om een gebied te veroveren op jouw rivaal. Het is dus Pokémon in een hogere versnelling. Bij TechCrunch een uitgebreide bespreking.
https://itunes.apple.com/us/app/pokemonkomasuta/id1078819328
https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.pokemon.pokemoncomaster&hl=en


ADOBE APPS VOOR CHROMEBOOKS


We blijven vandaag echt wel in de schoolsfeer zitten, met dit bericht: Adobe heeft verschillende van zijn fotobewerking applicaties uitebracht voor de Chromebook van Adobe. Het gaat dan met name om Photoshop Mix Lightroom Mobile, Illustrator Draw, Photoshop Sketch Adobe Comp CC,  Creative Cloud Mobile. Via de Google Play Store kan je die downloaden. Later dit jaar volgen nog meer apps. De links naar de apps vind je in het persartikel van Lewis PR.
https://www.slashgear.com/chromebooks-new-age-is-coming-along-with-adobe-android-apps-25472803/
http://lewisprbe.hosting.augure.com/Augure_LPBE/default.ashx?WCI=EmailViewer&id=5848b88b%2D387e%2D4185%2D95f9%2D153aac143b03VRIJDAG APPDAG: DAY ONE
Deze app voor iPad en iPhone ($9,99) laat je op heel simpele wijze een dagboek bijhouden. Om je gedachten op een rijtje te zetten is er niets beter dan een dagboek! Een uitgebreide beschrijving bij LifeHacker
https://itunes.apple.com/us/app/day-one-journal/id1044867788?mt=8
http://lifehacker.com/the-best-journaling-app-for-iphone-1790276226
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op onze website
www.netties.be 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Het ergste ongeluk dat een gewoon man kanoverkomen,
is een bijzondere vader te hebben.
-Austin O'Malley-