Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
8/12/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 983 van 3/12/2016Gegroet lezer,

Nog een twee weken, en dan zitten we aan onze 21e jaargang. En nog 17 weken, en dan zitten we aan editie 1000. Indrukwekkende getallen, waarop wij best trots zijn. Het is en blijft leuk om te berichten over technologie, omdat het zo'n boeiend onderwerp is, omdat er zoveel gebeurt. Maar toch betrappen wij ons erop dat wij de laatste maanden steeds vaker vragen stellen bij evoluties. AirBnB en Uber bijvoorbeeld - door iedereen in de tech industrie opgehemeld als innovatief, disruptief. Maar waarom zou een tech bedrijf een vrijgeleide moeten krijgen om niet aan dezelfde wetten te moeten voldoen als klassieke spelers in dat veld, gewoon omdat het een startup is?

En mogen wij eens een facet aan de kaak stellen van de e-commerce dat onderbelicht blijft? We zitten met zijn allen pakjes te bestellen, in plaats van te gaan winkelen. Wij laten een koerier die pakjes brengen. En dat zorgt voor toch wel een heel perverse situatie. Enerzijds heb je zo 'knechtjes' die voor jou het loopwerk doen, want jij moet niet naar de winkel. En anderzijds is er heus wel een groot probleem met al die pakjes, want er is geen centralisatie. Webwinkel X maakt gebruik van koeriersbedrijf A, webwinkel Y van koeriersbedrijf B. Bestel je twee dingen, dan laat je twee verschillende koeriers opdraven aan jouw deur. Is dat eigenlijk nog eerlijk? Vind je dat in verhouding staan tot de 3,95 euro die je bijbetaalt voor jouw pakje?

Een gedachte om toch even te overwegen, vooraleer je de volgende bestelling doet bij een webwinkel...

Maar kom, er zijn zoveel manieren waarop de tech het leven aangenamer maakt op een verantwoorde manier. In deze editie zal je (hopelijk) weer wat leuke dingen ontdekken, waarmee je meteen aan de slag kan. Veel experimenteerplezier!

Bij leven en welzijn,

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
DE VIERDE INDUSTRIËLE REVOLUTIE WORDT AANGEDREVEN DOOR HET IIOT
Het Internet of Things is er al - allerlei voorwerpen die via het Internet aanspreekbaar zijn, en met elkaar kunnen communiceren. Denk aan slimme lampen die aanspringen wanneer jij in de buurt van je huis komt, je slimme ijskast die onthoudt wat zich in jouw voorraadkast bevindt en dat jou vertelt via jouw smartphone, enz.

Dat zijn echter meestal allemaal dingen die een andere taal spreken. Jouw lamp kan bijvoorbeeld niet met jouw ijskast spreken (wat zouden die elkaar te vertellen hebben, trouwens!). Maar stel dat dat nu wel eens het geval zou zijn? Dat alles met elkaar verbonden is, en met elkaar kan communiceren?

Dat is wat de Vierde Industriële Revolutie belooft, dankzij de nieuwe interoperabele IoT of IIOT standaard. Dag mag je dus niet beschouwen als een digitalisering van de mechanische industrie, want dat is zo goed als gebeurd. Wat Industrie 4.0 belooft, is dat de real-time data structuur geïntegreerd wordt in de voorraad- en fabrikatieketen.

Bij WebProNews vind je een video van Siemens hierover. Het toekomstbeeld dat hierbij geschetst wordt, gaat over slimme fabrieken. Daar zullen de machines en de producten met elkaar communiceren, en samen de productie regelen. De grondstoffen en de machines zijn met elkaar verbonden, via het IoT.

Een mooi beeld, dat eindeloze mogelijkheden schetst. Industrie 4.0 staat of valt echter met de interoperabiliteit van het IoT. En daarom werd een Interoperabele IoT standaard bedacht, IIoT. Verschillende bedrijven hebben nu verklaard dat zij deze standaard zullen ondersteunen, waaronder ABB, Cisco, General Electric en meer.

Een redelijk saai bericht, maar toch belangrijk voor onze toekomst. Meer bij WebProNews.
http://www.webpronews.com/internet-things-drive-fourth-industrial-revolution-industrie-4-0-companies-endorse-new-interoperable-iiot-standard-2016-11/LOCKY RANSOMWARE MIKT OOK OP PC'S
Verleden week kon je lezen dat wetenschappers bij Check Point ontdekt hebben dat een nieuwe variant van de Locky malware mikten op iOS toestellen: wie een bepaalde afbeelding downloadde van Facebook, LinkedIn of andere sociale netwerken, en die afbeelding opende, werd besmet met de malware.

Nu blijkt echter dat ook pc's besmet kunnen raken. En dat het niet aan het besturingssysteem van de gebruiker (iOS of Windows) ligt, maar aan de manier waarop Facebook en LinkedIn omgaan met afbeeldingen, gecombineerd met het feit dat de meeste antivirusprogramma's die sociale netwerken per definitie als veilig beschouwen.

Normaal wordt een afbeelding niet echt gedownload, enkel in de cache van je browser geplaatst. Blijkbaar geschiedt dat anders bij Facebook en LInkedIn, waardoor de afbeelding wél gedownloadt wordt. Klik je zo'n speciaal geprepareerde afbeelding dan aan, dan wordt de malware code uitgevoerd.

Moet je nu in paniek slaan? Het enige advies dat wij je kunnen geven is dat je, wanneer je plots merkt dat jouw browser een afbeelding aan het downloaden is die je moet aanklikken vooraleer je hem kan openen, dat je dat dus echt NIET doet. Zo vermijd je de besmetting.

Momenteel zou er nog geen oplossing zijn voor dit probleem.
https://www.engadget.com/2016/11/27/ransomware-exploits-facebook-and-linkedin-images/?sr_source=TwitterGELD OPHALEN VIA HET INTERNET... OM EEN PUT TE GRAVEN?
Tja, de Amerikanen... Rare jongens (en meisjes!) hoor. De ene dag verrassen ze met een verkiezingsuitslag die niemand verwacht had, die de hele wereld opschrikt, en de andere dag... gaan ze gewoon door met de gekste dingen eerst te ondersteunen via het internet. Alsof er nooit iets gebeurd was, alsof we niet met zijn allen eens diep moesten nadenken over de manier waarop wij met het internet omgaan, alsof er geen andere projecten zijn die meer geld verdienen, zoals bestrijding van armoede, kanker, analfabetisme, ...

In dit geval gaat het om een initiatief, zo lees je bij Business Insider, van Cards Against Humanity, een maker van een populair kaartspel. En waarvoor kon je geld doneren? OM een kraan een gat in de aarde te laten graven. Wellicht onder het motto "Amerika zit in een put?"

Per dollar die je stort, mag de kraan 1,8 seconden langer graven. Tot nu toe is er meer dan 41.000 dollar verzameld, zo meldt Business INsider. Goed voor nog eens 32 uur.

Bestaat er dan niet het gevaar dat de graafmachine zo diep graaft, dat zij op magma stoot? "Dan zullen we tenminste iets voelen", staat er op de site te lezen...

Tja.. wat moet je daarvan denken?
https://holidayhole.com/
http://www.businessinsider.com/cards-against-humanity-watch-hole-in-the-ground-money-pit-black-friday-2016-11?IR=TEUROPA EN TECH BEDRIJVEN: IS UBER EEN TRANSPORTMAATSCHAPPIJ, EN KOMT ER EINDELIJK EEN EINDE AAN GEOBLOCKING?
Wie geen belang hecht aan politiek, vergist zich, want de politiek heeft wel degelijk belang voor jou. Vandaag twee berichten over de EU, die van grote invloed kunnen zijn op jouw dagelijkse leven.

Om te beginnen iets over Uber: dinsdag buigt het Europees Hof van Justitie zich over een belangrijke vraag die zowel gevolgen kan hebben voor Uber, de zogenaamde app om een rit te delen die ondertussen 63 miljard dollar waard is, maar ook de hele sharing-economie. De vraag is namelijk: is Uber enkel een puur digitaal bedrijf, of is het een transportbedrijf? Is het antwoord "Ja" op die eerste vraag, dan wil dat zeggen dat Uber zich zonder probleem over de hele EU gemakkelijk kan vestigen. Maar is het op de tweede vraag dat er Ja geantwoord wordt, dan zit Uber in de problemen. Als transportbedrijf moet het namelijk aan een veel strictere regelgeving voldoen. En deze beslissing zou dus ook toegepast kunnen worden op tal van andere bedrijven, waarbij zelfstandig werkende mensen rechtstreeks in contact gebracht worden met klanten - denk aan Airbnb, Deliveroo, enz. Interessante duiding bij de Financial TImes (1)

Waar de beslissing in deze zaak wel eens negatief zou kunnen uitdraaien voor vele tech initiatieven (en dus ook voor de gebruiker daarvan), zal de tweede zaak waarover de EU zich buigt de gebruiker hoopvoller stemmen.

Het gaat namelijk over 'geoblocking' - de werkwijze waarbij nog altijd, ondanks het feit dat er een EU bestaat, bepaalde goederen of diensten tegengehouden worden aan de "digitale" grens en voor jou niet toegankelijk zijn, of waarbij jij bepaalde goederen of diensten duurder betaalt dan wanneer jij in een andere EU-staat zou wonen.

Daar zou nu een einde aan moeten komen. Er werd een algemene consensus bereikt over een wetgeving die ongerechtvaardigde geoblokkering en andere vormen van discriminatie binnen de Single Market, moet tegengaan.

Daarover lees je meer bij Europa.EU.
https://www.ft.com/content/f2774c9a-b566-11e6-ba85-95d1533d9a62?ftcamp=published_links%2Frss%2Fcompanies_technology%2Ffeed%2F%2Fproduct
https://www.retaildetail.be/nl/news/m-tail/europese-ministers-ruimen-hindernis-grensoverschrijdend-shoppen-op?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=retaildetailbe
http://ec.europa.eu/commission/2014-2019/ansip/announcements/vice-president-ansip-welcomes-member-states-common-position-tackle-geo-blocking_en
VLC NU OOK MET WEERGAVE VAN 360 GRADEN VIDEO
Wij zijn al jaren grote fan van VLC. Een gratis player, die een onwaarschijnlijke diversiteit aan video- en geluidsbestanden kan afspelen. En nu wordt hij nog beter, zo lees je bij Variety.com.

VLC heeft zopas een nieuwe versie uitgebracht van de app voor de desktop, die ook ondersteuning biedt voor 360 graden video. Ondersteuning in de mobiele apps staat gepland voor binnenkort. En er zouden ook speciale versies uitkomen van VLC voor VR headsets zoals de Oculus Rift en de Google Daydream.

Erg leuk, want zo kan je gewoon vanop je desktop al die nieuwe VR en 360 graden beelden zelf uittesten. Meer bij Variety.com. De test versies voor Mac en Windows kan je downloaden van de VLC website.

http://variety.com/2016/digital/news/vlc-vr-headset-360-video-support-1201926772/
http://people.videolan.org/~jb/Builds/360/
900.000 DUITSE GEBRUIKERS ZONDER INTERNET
Het zal je maar overkomen: je internetverbinding via de kabel valt uit. En dat niet voor een uurtje, niet voor enkele uren, maar voor sommige gebruikers nu al voor een tweede dag op rij.

Dat overkwam de voorbije dagen maar liefst 900.000 gebruikers van Deutshe Telekom, de grootste provider van Europa, die in het totaal 20 miljoen gebruikers heeft via vaste lijnen. Het euvel zou te wijten zijn aan problemen met een bepaald type router waarvan Deutsche Telekom gebruik maakt.

Zondag zouden de eerste problemen gemeld zijn, en het euvel duurde ook maandag verder. Telekom zou het euvel al bij een groot deel van zijn klanten hebben kunnen verhelpen, maar er blijven nog altijd 400.000 mensen op hun internet-honger zitten.

Het bedrijf sluit trouwens niet uit dat het probleem te wijten is aan 'externe invloeden', doelend uiteraard op hackers. De schuld van zich af schuiven dus, alhoewel dat wellicht niet eens nodig zou zijn: volgens Chip.de zouden gebruikers geen recht hebben op schadevergoeding voor de onderbreking in hun internetdienst...
http://www.bbc.com/news/technology-38130352
http://www.chip.de/news/Massive-Stoerung-bei-der-Telekom-Gegenmassnahmen-greifen-endlich_104313374.htmlNIEUWE MANIER OM SPAM TE VERZENDEN: VIA ICLOUD CALENDAR
Bij TechCrunch kan je lezen hoe verschillende mensen vastgesteld hebben dat zij steeds meer spam ontvangen via hun iCloud Calendar. Het gaat dan om "uitnodigingen", maar eigenlijk is het een vorm van verkapte reclame. En volgens TechCrunch begint het fenomeen echt lastig te worden, vooral bij iCloud gebruikers. Die kregen bijvoorbeeld de laatste dagen veel invites voor Black Friday "deals" van Chinese gebruikers, voor bijvoorbeeld goedkope Ray-Ban of Louis Vuitton imitaties.

Waarom hebben Apple-gebruikers er zo'n last van? Wel, het gebruik van uitnodigingen op evenementen wordt door eigenlijk vele online kalenders gebruikt - Google Calendar en Microsoft Exchange doen het ook, bijvoorbeeld. En uiteraard wordt daar ook misbruik gemaakt van spam. Maar Apple lijkt er het minste tegen te (kunnen) doen.

Dergelijke spam kan op verschillende manieren tegengegaan worden. Zo zou een bedrijf zijn servers kunnen monitoren om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld van een bepaald IP adres niet meer dan 100 invites verstuurt per uur. Of dat een gebruiker niet invites vanuit verschillende mailadressen verstuurt vanuit een zelfde IP adres. En bedrijven zouden ook de inhoud van de invites kunnen monitoren. Google doet dat, en het heeft zo ondertussen toch een redelijk goede spamfilter ontwikkelt.

Alleen... bij Apple kan dat niet. Boodschappen controleren kan het niet, wWant alle boodschappen zijn daar versleuteld. Apple kan de inhoud van die invitaties niet bekijken, en dus ook niet filteren op spam. En voorlopig lijkt het die twee eerste maatregelen niet toe te passen. En dus zal je even op je tanden moeten bijten, Apple in actie treedt tegen deze nieuwe vorm van spam..

Meer bij TechCrunch., waar je ook verschillende tips vindt om jezelf te beschermen tegen dergelijke spam. Ook Ars Technica heeft wat tips voor jou.
https://techcrunch.com/2016/11/28/its-not-just-you-icloud-calendar-spam-is-on-the-rise/?ncid=rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29&sr_share=twitter
http://arstechnica.co.uk/information-technology/2016/11/how-to-stop-apple-calendar-invite-alert-spam/OOK NIET MEER VALSSPELEN MET SCREENSHOT BIJ INSTAGRAM...
Onlangs heeft Instagram een extra functie toegevoegd aan zijn dienst - die eigenlijk origineel bedoeld was om enkel fijne foto's te delen, maar die sindsdien steeds meer functies toevoegt, afgekeken van andere sociale netwerken. Eén pot nat, weet je wel?

Voortaan kan je dus bij Instagram ook een instant message sturen, die verdwijnt zodra de bestemmeling die boodschap / foto bekeken heeft. Leuk, en duidelijk een imitatie van Snapchat.

Maar net zoals bij Snapchat zit er één probleem bij die verdwijnende afbeeldingen en boodschappen: de gebruiker zelf kan natuurlijk een schermafdruk maken van de boodschap, vooraleer die automatisch vernietigd wordt. Snapchat heeft dat probleem opgelost door de afzender van de boodschap te verwittigen wanneer de bestemmeling een screenshot maakt. En nu heeft ook Instagram, hoe origineel!, die funtie toegevoegd.

Meer bij The Verge.
http://www.theverge.com/2016/11/28/13765290/instagram-stories-screenshot-profile-photo-push-notification
FACEBOOK STOPT NU OOK GAMES IN ZIJN MESSENGER
Het sociale netwerk mag dan al onder vuur liggen omdat het te weinig zou doen tegen de verspreiding van valse berichten, ondertussen blijft het gewoon doortimmeren aan nieuwe initiatieven. Zo was er verleden week de aankondiging dat Facebook een nieuwe tool aan het uittesten is, waarmee je kan zien waar je gratis of publiek toegankelijke WiFi vindt. De tool zou al op beperkte schaal uitgerold zijn, in bepaalde landen. Meer bij VentureBeat (1)

Een tweede bericht is voor de speelvogels: Facebook stond al bekend voor zijn games -het feit dat je er angrybirds en andere farm-toestanden kon spelen heeft ongetwijfeld bijgedragen tot zijn doorbraak- en wil die hefboom nu ook gebruiken in zijn Messenger.

In Messenger vind je voortaan Instant Games, zoals Pac-Man, Space Invaders, Words with Friends Frenzy. Spelletjes "Instant" heten, omdat zij in HTML5 gemaakt zijn, en dus in enkele seconden geladen zijn. Je moet dus niet zelf meer een app installeren, maar kan gewoon aan de slag met het game naar jouw keuze. En je kan je vrienden uitdagen - als dat geen lokkertje is om nog meer tijd te verbeuzelen aan Facebook-verwante zaken!

Meer bij TechCrunch. Instang Games wordt momenteel in 30 landen uitgerold.
http://venturebeat.com/2016/11/21/facebook-testing-feature-that-shows-you-where-to-find-free-and-public-wi-fi/
https://techcrunch.com/2016/11/29/messenger-instant-games/
YAHOO ANSWERS NU OOK VOOR IOS
Ken je Answers van Yahoo? Dat is een van de grootste Q&A (vraag en antwoord) sites, met elke maand meer dan 3,1 miljoen bezoekers in de VS. Nu heeft Yahoo die dienst in een mobiele app gestoken iOS. Net als bij de webversie kan je er vragen bekijken, zelf stellen en beantwoorden.

Deze stap naar een native app  kadert in een ruimer initiatief van Yahoo om zijn verschillende diensten als app te verpakken. Ook Yahoo News, Weather, Search, Messenger Sports, eSports, Fantasy Football, Finance en anderen ondergaan hetzelfde lot.

Het is natuurlijk de vraag of dit initiatief niet veel te laat komt. Enerzijds heeft het vertrouwen in Yahoo een flinke knauw gekregen, doordat de gebruikers database gehackt was, Yahoo daarvan wist, zo lees je bij TechCrunch, en de gebruikers niet meteen daarvan op de hoogte gesteld had. Anderzijds is er het feit dat gebruikers een beetje app-moe zijn; zij downloaden haast geen nieuwe apps meer. En tot slot is er ook nog de concurrentie van diensten zoals Quora en het recent terug gelanceerde Jelly, een Q&A app van Bizz Stone, de oprichter van Twitter.
https://techcrunch.com/2016/11/29/yahoo-brings-its-qa-site-to-mobile-via-a-new-app-yahoo-answers-now/
https://itunes.apple.com/us/app/yahoo-answers-now/id1111749046?mt=8
TWITTER START MET 'RANKED CONVERSATIONS'
Alhoewel ontelbare mensen nog altijd gebruik maken van Twitter om hun nieuws te vinden, interessante tips, en soms zelfs om hun gal te spuwen of te trollen, blijft het sociale netwerk nog altijd sukkelen met zijn rendabiliteit. Het probeert altijd nieuwe methoden uit om de drempel voor de beginnende gebruiker te verlagen, zodat die gemakkelijker de weg naar Twitter vindt (en Twitter dus meer advertenties kan verkopen).

Nu heeft Twitter een nieuwe manier bedacht om antwoorden op een tweet weer te geven. Het zal namelijk tweets binnen een gesprek klasseren op basis van bepaalde kenmerken, zoals of jij de persoon die geantwoord heeft, ook volgt, en of dat de auteur van de oorspronkelijke tweet op dat antwoord gereageerd heeft.

Wat dus eigenlijk betekent dat verschillende mensen de antwoorden op een tweet op een andere manier zullen zien. Maar gelukkig kan je nog gewoon de tweet helemaal uitklappen, zodat je alles netjes in chronologische volgorde ziet.

Deze mogelijkheid bestaat al in de webversie sinds juni 2015, en wordt nu uitgebracht voor de mobiele versie, zo weet The Verge. De mobiele apps voor Android en iOS kan je gratis downloaden.

Nu, als je het ons vraagt: als we dan toch onze tijd moeten verbeuzelen, dan liever met Twitter dan met Facebook - al is het maar omdat de manier waarop berichten op Facebook weergegeven nog altijd zo spuuglelijk is, zo moeilijk om lezen, en de hele lay-out zo oubollig is. Deze nieuwe vormgeving van de commentaren voor de mobiele app maakt Twitter alleen maar aantrekkelijker...
http://www.theverge.com/2016/11/29/13779330/twitter-ranked-replies-conversation-counts-mobile
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android&hl=en
https://itunes.apple.com/us/app/twitter/id333903271?mt=8NETFLIX NU OOK VOOR OFFLINE? JA, MAAR....
Het bericht werd alom op veel gejuich onthaald: voortaan kan je feuilletons op Netflix ook offline bekijken. Iets wat mensen zullen verwelkomen die vaak zonder internetverbinding zitten, bijvoorbeeld tijdens je treinreis: voortaan kunnen zij hun reis veraangenamen door naar hun favoriete feuilletons te kijken.

Een bericht dat eigenlijk wel genuanceerd moet worden. Want om te beginnen gaat het om selecte content, vooral de eigen Netflix producties. Voor de producties van derde partijen zal hoogstwaarschijnlijk onderhandeld moeten worden om de offline optie aan te bieden.

Maar verder is het ook zo dat je toch wel wat geduld zal moeten hebben om de content te downloaden. Bij streamen download je eigenlijk enkel een buffer, waarna die voortdurend bijgevuld wordt. Bij downloads moet je het volledig bestand downloaden (denk aan je download limiet!).

De optie is beschikbaar voor smartphones en tablets die Android of iOS draaien.Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/11/30/netflix-adds-offline-viewing-for-smartphones-and-tablets/
WANNEER BIG DATA IN CHINA BIG BROTHER WORDEN... EEN ANGSTBEELD
Wat als... alle data over jou verzameld worden, en dan gebruikt worden om jou een score te geven. En op basis van die score zal je toegang hebben tot diensten, van reizen tot opvoeding, van leningen en dekking van verzekeringen. Dat is iets wat je wellicht verwacht van het boek 1984 van George Orwell, maar het lijkt nu werkelijkheid te gaan worden. In China. TechnologyReview schrijft erover, op basis van Wall Street Journal.

Geen fraai toekomstbeeld, niet? Vooral omdat in een toch totalitair te noemen politiek beleid als dat van China deze score ook zal dienen om de mensen "braaf" te houden, en elke vorm van kritiek de mond te snoeren. Volgens het artikel zou namelijk rekening gehouden worden met factoren zoals het overtreden van de regels rond gezinsplanning, door het rode licht lopen, en in de toekomst mogelijk ook de internetactiviteiten van de burger.

Hierbij dient opgemerkt dat volgens de Financial Times China concreet nog niet in staat is om dit in te voeren, omdat de data niet accuraat genoeg zijn. Maar, en dan moeten we dit doortrekken naar alle democratieën uit de hele wereld, het vergaren van data gaat voortdurend door, ook bij ons, en die kredietscore die komt eraan. Misschien niet op ideologischa basis, maar wel op kapitalistische basis. Denk aan mensen die nu al een toestelletje in hun wagen laten plaatsen, en dan korting krijgen van hun verzkering omdat ze zo kunnen aantonen dat ze "braaf" rijden.

Om toch even bij stil te staan.
https://www.technologyreview.com/s/602987/china-turns-big-data-into-big-brother/
NOVEMBER UPDATE VAN OFFICE 365 LEGT DE NADRUK OP SAMENWERKING
Weet je wat? Wij zijn best tevreden van de manier waarop we tegenwoordig met onze Office werken: geen verouderd programma meer dat je om de X jaar moet opnieuw kopen - neen, gewoon een abonnement, en om de zoveel weken krijg je een update, die altijd een verrassing bevat.

De november update van Office 365 nu legt de nadruk op samenwerking - iets wat dringend nodig was, want tot hiertoe was Google met zijn online productiviteitssuite Docs & Sheets toch de onbetwistbare kampioen. Enkele belangrijke nieuwigheden op een rijtje:

- Powerpoint: je kan voortaan in real time samen een document bewerken (iets wat ook al in Word 2016 mogelijk was)
- Outlook: je ken een bijlage bij een mail naar je OneDrive zetten en daar dan bepalen met wie je deze bijlage wil delen.
- Word, Excel, Powerpoint Mobile: je krijgt een melding op je mobiele toestel wanneer er een activiteit is in een gedeeld, in de cloud gehost document.
- Word, Excel, PowerPoint: bevatten voortaan een 'Shared with me Tab' bij het openen van documenten, zodat je die gemakkelijker kan terugvinden. Bovendien is er nu ook een 'Recent' map in het Recent tabblad.

Een uitvoerige bespreking van alle nieuwigheden bij Thurrot.com
http://www.thurrott.com/mobile/85857/office-365-november-updates-include-collaboration-improvementsBEVEILIGINGSNIEUWS: EEN UPDATE VOOR TOR-PROBLEEM, EN NIEUWE ANDROID MALWARE
Goed en slecht nieuws. Eerst het goede: Mozilla en Tor hebben een dringende update uitgebracht voor een probleem in de Firefox browser, waardoor mensen die via Firefox naar P2P site Tor surften, hun anonimiteit verloren. Deze zwakke plek werd reeds actief geëxploiteerd, en daarom was de update dringend nodig. Je Firefox updaten (Windows, Mac, Linux) is dus de boodschap, vooral wanneer je regelmatig van Tor gebruik maakt. Meer bij Ars Technica (1)

Het slechte nieuws is dan weer dat wetenschappers van beveiligingsbedrijf Check Point Software een Android-gebaseerde malware ontdekt hebben, die al meer dan 1 miljoen Google accounts besmet zou hebben. Wie besmet is, riskeert dat authenticatie tokens waarmee de telefoonbezitter toegang krijgt tot zijn Google-accounts, gestolen worden door de malware.

Bij Ars Technica lees je dat Google nauw samenwerkt met Check Point, en dat het de gebruikers bezweert dat er geen gegevens gestolen werden. Google zou tegenwoordig een dienst gebruiken die Verify Apps heet en individuele toestellen scant op de aanwezigheid van Gooligan, zoals deze nieuwe malware heet, of op andere varianten van Ghost Push. Wordt er een besmetting gedetecteerd, dan zal Google de telefoonbezitter waarschuwen.
http://arstechnica.com/security/2016/11/tor-releases-urgent-update-for-firefox-0day-thats-under-active-attack/
http://arstechnica.com/security/2016/11/1-million-android-accounts-compromised-by-android-malware-called-gooligan/VANDAAG KORT: TWITTER MOMENTS, ANGRY BIRDS, EN GOOGLE APPS MAKER
Drie korte berichten. Wie meer wil weten, vindt bijkomende info op de bijhorende link.

Om te beginnen: De mogelijkheid om zelf bij Twitter Moments aan te maken en te cureren, die had je nu al op via de webversie, maar nu kan je dat ook op jemobiele toestel. Bij VentureBeat vind je de uitleg hoe je het moet doen, en ook de link naar de apps.

Het tweede bericht is voor de speelvogels: de maker van Angry Birds, Rovio, heeft Hatch aangekondigd, een videogame streaming dienst voor het mobiele toestel, die via een abonnementsdienst zal werken. Hatch wordt dus een Spinoff van Rovio, en moet voor het bedrijf een nieuw begin worden. Meer bij VentureBeat (2).

Het derde bericht is dan weer voor de ontwikkelaars: Google heeft App Maker uitgebracht, een simpele oplossing om zonder veel code te moeten gebruiken apps te ontwikkelen voor de G Suite van Google. Klikken en verslepen, in plaats van code dus. Meer bij Google zelf.
http://venturebeat.com/2016/11/30/twitter-now-lets-you-curate-your-own-moments-on-mobile/
http://venturebeat.com/2016/11/30/angry-birds-maker-rovio-spins-off-hatch-a-subscription-video-game-streaming-service-for-mobile/
https://blog.google/products/g-suite/customize-your-g-suite-experience-app-maker-and-recommended-apps/


 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


EEN LAMP DIE LICHT GEEFT DANKZIJ DE ZWAARTEKRACHT...
Bij Mashable kan je lezen over een wel heel bijzondere nieuwe technologie. Die wel eens het leven grondig zou kunnen verbeteren, vooral in gebieden waar elektriciteit niet meteen voorhanden is.

Het gaat om GravityLight, een lamp die licht brengt door gebruik te maken van zwaartekracht. En het zou een properder, en vooral veiliger alternatief moeten betekenen voor mensen in die gebieden zonder elektriciteit dan de gevaarlijke en verontreinigende kerosene lampen. Het inhaleren van de giftige dampen van een kerosene lamp staat namelijk gelijk met het roken van 170 sigaretten per jaar, en is een van de belangrijkste oorzaken van vergiftiging bij kinderen.

Een grote doorbraak dus. Hoe het juist werkt lees je bij Mashable. Toch mooi dat het menselijk vernuft nog altijd nieuwe ontdekkingen blijft doen, die dan de hele mensheid op een heel praktische manier kunnen vooruithelpen...
http://mashable.com/2016/11/24/gravity-light/?utm_cid=mash-com-Tw-tech-link%23sd613jsnjlqd#nwIT6SaVoSqK
NIEUWE UITVINDING VAN MIT VERTELT JE WELKE TOESTELLEN ENERGIE VRETEN... ZONDER EXTRA INSTALLATIE
Er bestaan al manieren om in het oog te houden welke toestellen in jouw hui het meeste energie verbruiken, maar daarvoor heb je dan meestal een vakman nodig die een extra installatie plaatst. Het MIT heeft nu een manier uitgevonden om dat energieverbruik op een heel simpele manier te monitoren.

Het gaat om 5 sensoren, ter grootte van een postzegel. Die plaats je boven of vlakbij de leidingen die je huis binnenkomen, zonder dat er een technicus aan te pas komt, gewoon met bindertjes of zelfs velcro.  Zij zouden dan elk stroomverbruik van elke lamp, elk toestel nauwkeurig kunnen opsporen. Deze data worden dan in real time naar een app gestuurd, zodat jij alles kan volgen.

Handig. Nu nog wachten tot het commercieel op de markt gebracht wordt. Meer bij Engadget.
https://www.engadget.com/2016/11/28/mits-sensor-network-tracks-your-power-hungry-appliances/?sr_source=Twitter
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetPODCAST: PODGROND

Deze podcast brengt telkens andere radioreportages / podcasts voor de schijnwerper. Een van de mooiste afleveringen vind ik persoonlijk "Elke dag verdwijnt er wel iets", waarbij sfeerbeelden uit een rusthuis afgewisseld worden met teksten voorgelezen door de prachtige stem van rasacteur Jo de Meyere.
De andere onderwerpen zijn ook heel boeiend, heel afwisselend. Een hele mentale reis!
Je kan je abonneren op de podcast, of de afleveringen online in streaming beluisteren.
[Taal: NL]
https://radio1.be/podgrond-2
https://radio1.be/elke-dag-verdwijnt-er-wel-iets-0
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Er zijn mensen die geen gezicht,
doch slechts gezichten hebben.
-Peter Sirius-


 
De nieuwe oogst


   
PAPERPLANES: VLIEGTUIGJES
Dit is een website die je eigenlijk zou moeten bezoeken vanop je smartphone. En dan moet je een werpend gebaar maken met je smartphone, wat wil zeggen dat je een vliegtuig lanceert. Je krijgt dan een beeld van al die vliegtuigjes die over de wereldbol vliegen.
Heeft het een nut? Neen. Is het leuk? Ja. En het is gratis, in tegenstelling tot het laten graven van putten in onze arme moeder aarde...
[Taal: ENG]
https://paperplanes.world/


VEELGEMAAKTE SPELFOUTEN IN HET ENGELS

Is het lose of Loose? En wanneer schrijf je Their, They're, of THere? Dit artikel bij The Oatmeal vertelt het je, in leuke cartoons.
[Taal: ENG]
http://theoatmeal.com/comics/misspelling


HERSENBREKERS
Hou jij van puzzels - niet meteen kruiswoordpuzzels of jigsaw puzzels, maar echte hersenbrekers? Dan is dit iets vor jou. Hier krijg je namelijk raadsels voorgeschoteld, waarbij een situatie voorgelegd wordt, en jij de oplossing moet bedenken. En geloof ons, het zijn echte hersenbrekers!
[Taal: ENG]
http://www.folj.com/puzzles/


CSSREFERENCE.IO: CSS LEREN MET PRACHTIGE VOORBEELDEN
CSS leer je best al doende. Je moet code schrijven, maar je moet ook kunnen zien wat het effect is van die code. Deze website doet dat, op een fantastisch mooie manier. Elke eigenschap is vergezeld van een illustratie die toont hoe het werkt.
[Taal: ENG]
http://thenextweb.com/dd/2016/11/27/cssreference-io-gorgeous-visual-guide-css/
http://cssreference.io/


INFOTALIA.COM: KEUKENTERMEN UITGELEGD

Wil je weten wat een Suprème van gevogelte is, wat trancheren of tremperen is, en al die geheimzinnige termen waarmee koks zo graag schermen? Deze rubriek bij Infotalia leert het jou. En neen, Jeroen Meus, "tomateren" staat er niet in!
[Taal: ENG]
http://www.infotalia.com/nld/culinair/koken_en_keuken/koken_keukentermen.asp


THRILLIST: ENORME BRON VAN INFORMATIE
Een site met enorm veel tips, maar dan vooral over lifestyle: eten en drinken, gezondheid, steden. Veel handige weetjes die je nog niet kende, en heel veel artikels waarin je tips krijgt om eten en drinken te bereiden dat je echt het water in de mond doet lopen!
[Taal: ENG]
https://www.thrillist.com/


WAT GEBEURDE ER IN JOUW GEBOORTEJAAR?
Een knappe site, vooral omdat zij met humor, relativiteit en zin voor cultuur gemaakt is. Beantwoord gewoon de vraag in welk jaar je geboren bent, en je krijgt een hele uitleg - over welke film dat jaar de Oscars won, welke plannen de VS had op politiek vlak, enz. Een waar genoegen om deze teksten te lezen!
[Taal:ENG]
http://whathappenedinmybirthyear.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: SCEPTR.NET
Een nieuw journalistiek initiatief, dat het nieuws van een andere, eerder rechtse hoekwil belichten. Over het hoe en waarom lees je bij De Standaard.
De site gaat op 8 december van start.
[Taal: NL]
http://www.standaard.be/cnt/dmf20161129_02599399  (betaalmuur)
http://sceptr.net/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: PLASTIEKEN PLUNK
De Plastieken Plunk is een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt voor het beste Nederlandstalige, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige of zelfs woordeloze korte stripverhaal.
De winnaars van de wedstrijd staan nu online - op de tweede link kan je alle verhalen bekijken.
http://www.plastiekenplunk.be/item/jonas-sysmans-wint-plastieken-plunk-2016/
http://www.plastiekenplunk.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: DE SCHAT AAN INFORMATIE DIE GOOGLE EARTH ONS SCHEEFT
Nu Google Earth al enkele jaren bezig is om luchtopnamen te maken van onze aarde, is het mogelijk om die beelden te volgen doorheen de jaren. En dan zie je verbazende, soms onthutsende dingen - hoe bijvoorbeeld de milieuverontreiniging om zich heen grijpt, maar ook hoe een rivier doorheen de jaren echt "meandert", dus zijn richting wijzigt. Enkele van deze beelden werden bijeengebracht in een Google blog.
[Taal: ENG]
https://blog.google/products/earth/our-most-detailed-view-earth-across-space-and-time/


VRIJDAG MULTIMEDIA: FOTO'S IN EEN FLES


Scheepjes in een fles ken je natuurlijk. En wanneer iemand tegen jou zegt: foto's in een fles, dan denk je natuurlijk aan Photoshop. Toch heeft deze fotograaf zijn werken puur analoog gemaakt. In dit artikel bij Petapixel kan je enkele foto's bewonderen, maar ook een filmpje waarin de maker uitlegt hoe hij de foto's maakte.
[Taal: ENG]
http://petapixel.com/2016/11/15/photographer-captures-landscapes-jars-using-analog-double-exposures/Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's
*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Wereldwijd opererende hackersbende opgerold
http://www.ad.nl/digitaal/wereldwijd-opererende-hackersbende-opgerold~ae154c7d/
- Online-pionier Wijnand Jongen: Webwinkel-revolutie start nu pas
http://www.ad.nl/economie/online-pionier-wijnand-jongen-webwinkel-revolutie-start-nu-pas~a4f10a20/
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - Ultra HD (4K) Blu-ray in cijfers
http://elektrozine.be/ultra-hd-4k-blu-ray-cijfers/
- HP Envy: dunne en lichte laptop
http://elektrozine.be/hp-envy-dunne-en-lichte-laptop/


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info


- Sinterklaas brengt steeds meer slim speelgoed, maar staat niet altijd stil bij de beveiliging
http://computertaal.info/2016/12/02/sinterklaas-brengt-steeds-meer-slim-speelgoed-staat-altijd-stil-beveiliging/
- Snelkoppeling die bevrozen toepassingen afsluit
http://computertaal.info/2016/12/01/snelkoppeling-bevrozen-toepassingen-afsluit/
 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Video - Apples Touch Bar van dichtbij - Oledstrip als functietoetsvervanger
https://tweakers.net/video/13893/apples-touch-bar-van-dichtbij-oledstrip-als-functietoetsvervanger.html
- Google brengt 'Ok Google'-ondersteuning naar Android Auto
https://tweakers.net/nieuws/118511/google-brengt-ok-google-ondersteuning-naar-android-auto.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Hoe ik mijn Instagram deed stijgen van 1000 naar 7000 volgers
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/hoe-ik-mijn-instagram-deed-stijgen-van-1000-naar-7000-volgers/article-opinion-784573.html
- Pfizer laat Watson zoeken naar de beste kankertherapie
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/pfizer-laat-watson-zoeken-naar-de-beste-kankertherapie/article-normal-784771.html*** TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be
- 12 gadgets voor onder de kerstboom
http://www.technologium.be/betaalbare-gadgets-voor-onder-de-kerstboom-2016-
- Hoe Artwizz mij klaarstoomt voor de nieuwe MacBook Pro - Technologium
http://www.technologium.be/hoe-artwizz-mij-klaarstoomt-nieuwe-macbook-pro


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Deze 2 bugs laten je iPhone razendsnel leeglopen (en zo check je welke bug jij hebt)
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/deze-2-bugs-laten-je-iphone-razendsnel-leeglopen-en-zo-check-je-welke-bug-jij-hebt
- De ideale prijszetting binnen je start-up bepalen? Gebruik de Westendorp-methode
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/de-ideale-prijszetting-binnen-je-start-up-bepalen-gebruik-de-westendorp-methode 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


DE TIP VAN HANS: MOZILLA LANCEERT PRIVACY-VRIENDELIJKE BROWSER FIREFOX FOCUS
Mozilla lanceert een browser voor iOS die helemaal in het teken staat van het beschermen van je privacy, Firefox Focus.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/mozilla-lanceert-privacy-vriendelijke-browser-firefox-focus.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20161118


DE TIP VAN HANS: MEGAHONYAKU-LUIDSPREKER VERTAALT GESPROKEN WOORDEN
Panasonic brengt een luidspreker op de markt die de gesproken woorden van gebruikers kan vertalen. Vooralsnog kan de megafoon alleen Japans vertalen naar het Engels, Chinees en Koreaans.
http://www.computeridee.nl/nieuws/megahonyaku-luidspreker-vertaalt-gesproken-woorden/?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=CID_Nieuwsbrief_20161118


DE TIP VAN HANS: VANAF 1 JANUARI WORD JE OVERSPOELD DOOR ONLINE FOUTMELDINGEN
Diverse browsers weigeren over iets meer dan een maand nog te verbinden naar HTTPS-sites die certificaten hebben die worden geverifieerd met de verouderde SHA-1-hashfunctie. Maar daar is lang niet iedereen klaar voor.
http://computerworld.nl/security/95172-vanaf-1-januari-word-je-overspoeld-door-online-foutmeldingen?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=cw-newsletter&utm_medium=2016-11-18

De tip van Hans: Microsoft wordt lid van Linux Foundation
Tijdens het Connect-evenement van Microsoft heeft het softwarebedrijf aangekondigd dat het lid wordt van de Linux Foundation. Het bedrijf neemt tevens plaats in het bestuur van de organisatie.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/microsoft-wordt-linux-foundation-platinum-member.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20161117


DE TIP VAN HANS: SLIMME TEKENSITE VAN GOOGLE VOORSPELT WAT JE GAAT TEKENEN
Google heeft een nieuwe website gelanceerd, waar gebruikers tekeningen kunnen maken die automatisch worden herkend en worden benoemd door middel van kunstmatige intelligentie.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/slimme-tekensite-van-google-voorspelt-wat-je-gaat-tekenen.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20161117


DE TIP VAN HANS: 9 MINUSCULE BESTURINGSSYSTEMEN
Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een minimaal besturingssysteem zou willen installeren. Misschien wil je een oude pc, laptop of netbook nieuw leven inblazen, een SSD of USB-stick gebruiken als hersteldisk, of gewoon zo min mogelijk troep op je computer hebben. Less is more, toch?
http://webwereld.nl/it-beheer/74619-9-minuscule-besturingssystemen?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-11-17


DE TIP VAN HANS: 12 DIENSTEN OM MEGA-BESTANDEN TE VERSTUREN
Meer dan 25 megabyte versturen? Dat gaat anno 2016 nog steeds niet heel makkelijk. De meeste e-maildiensten geven je een limiet van zo’n 25 megabyte en zodoende ben je op diensten als WeTransfer, Sendspace en DropSend aangewezen. Toch zijn er meer alternatieven te vinden, wij helpen je een handje.
https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/12-diensten-om-mega-bestanden-te-versturen/?utm_source=facebook&utm_medium=social_unpaid&utm_campaign=mega


DE TIP VAN HANS: EVERYTHING -ZOEKEN OP LICHTSNELHEID
De zoekfunctie van Windows Verkenner heeft soms even tijd nodig om alle resultaten weer te geven. Vind je dat maar niks? Everything is een alternatieve zoekfunctie voor je Windows-machine. Dit kleinschalige programma indexeert alle bestanden op je pc en toont zeer snel relevante zoekresultaten.
http://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/everything-zoeken-op-lichtsnelheid/?utm_source=facebook&utm_medium=social_unpaid&utm_campaign=everything


Voor deze rubriek danken wij Gerard Schaefers (Sjeef): http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html en Mac-kenner Arnold voor hun hulp bij Mac-onderwerpen, en Hans voor de vele tips.
 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

GUIPROPVIEW: VENSTERTJES
Windows all - freeware
Dit is een progje voor de geeks, die alles willen weten over hun systeem. Het geeft je namelijk uitvoerige informatie over alle vensters die op dat moment geopend zijn op jouw systeem. Bovenaan krijg je een lijst van alle top level vensters, en daaronder alle kind-vensters.
http://fileforum.betanews.com/detail/GUIPropView-64bit/1479854286/2
http://www.nirsoft.net/utils/gui_prop_view.html


SHUTDOWN BLOCKER: JE SYSTEEM NIET LATEN HERSTARTEN


Windows 7/8/10 - freeware
Wellicht is dit het progje waarop je al lang gehoopt had - telkens je Windows 10 zonder jou het te vragen jouw computer herstart had, en verschillende documenten waaraan je aan het werken was, ook gesloten zijn. Werden de wijzigingen opgeslagen of niet?
Dit progje belooft dat het jouw systeem kanverhinderen om af te sluiten, door een wijziging aan te brengen in het register. Uittesten op eigen risico!
http://fileforum.betanews.com/detail/shutdownBlocker/1480360197/1
https://cresstone.com/apps/shutdownBlocker/


UNIVERSAL MEDIA SERVER
Windows all - open source
Dit is een UPnP Media Server, die video, audio en afbeeldingen kan streamen of in de juiste code omzetten. Er wordt een heel groot gamma mediaformaten ondersteund. Op de website vind je ook versies voor Mac en Linux.
http://fileforum.betanews.com/detail/Universal-Media-Server-for-Windows/1412280967/1
http://www.universalmediaserver.com/


ICECREAM EBOOK READER


Windows - 26,1 MB - freeware
Een klein progje, dat je in staat stelt om je e-boeken ook op je desktop te lezen. Om eerlijk te zijn heeft Calibre meer mogelijkheden, maar dit is simpeler, juist omwillen van de mindere functies.
http://www.chip.de/downloads/Icecream-EBook-Reader_74849255.html
http://icecreamapps.com/Ebook-Reader/


MAIL CLIENT SPARK: NU OOK VOOR DE MAC
Het mailprogramma Spark, dat je voorheen al op je iOS toestel kon gebruiken, is nu ook verkrijgbaar voor de Mac. Het biedt de mogelijkheid om je boodschappen te laten "snoozen" om er later aan herinnerd te worden, je kan Quick Replies maken, je krijgt een Smart Inbox met categorieën en ondersteuning voor de Touch Bar. Een uitvoerige bespreking bij 9to5Mac.
https://9to5mac.com/2016/11/30/readdle-spark-mac-email/
https://itunes.apple.com/be/app/spark-love-your-email-again/id1176895641?mt=12&pt=11l8808&ign-mpt=uo%3D4
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Hoe meer dingen waar de mens zich over schaamt,
hoe respectabeler hij is.
-George Bernard Shaw-