Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
17/11/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 980 van 12/11/2016Gegroet lezer,

Het zijn spannende tijden. Of het nu om de Amerikaanse verkiezingen gaat of om het Pietenpact, elke dag is er wel een boeiende discussie waarover je allerlei meningen kan vinden op het internet. Je blijft lezen... en vergeet ondertussen soms zelf ook nog te leven, en creatief bezig te zijn!

Deze week zoals aangekondigd een iets dunnere editie, omdat we het een weekje kalmeraan gedaan hebben. Toch hopen wij nog interessante artikelen voor u gevonden te hebben. Veel leesplezier dus, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
IS BETAST WORDEN IN VR EEN ONGEWENSTE INTIMITEIT? OF: HOE OMGAAN MET TROLLEN IN VR...
Artikels bij Buzzfeed en Mortherboard brachten een heikel probleem onder onze aandacht. Stel: je bent in een virtuele wereld, en je loopt daar rond tussen andere deelnemers aan het game. En je bent vrouw, ook in die wereld - wat je tot een minderheid maakt. En plots grabbelt een van de andere spelers je virtueel vast, en begint hij over jouw borsten te strelen.

In principe is er niets écht gebeurd. In het echte leven sta jij nog altijd op je eentje, midden in je kamer, met je virtueel helm op. En degene die jouw virtuele lijf betastte, staat misschien in het echt aan het andere eind van de wereld, terwijl zijn avatar jou ongewenst intiem aanraakte. Toch kwam dit bij de mensen die het meemaakten heel reëel over, en zij ervaarden het even erg als wanneer het in het echt gebeurd had.

Over die ervaring lees je bijvoorbeeld in het blog van ene Jordan Belamire (1). Buzzfeed en Motherboard wijzen erop dat de kans dat dit zal gebeuren, reëel is en dat het de VR games zal vergaan als de sociale netwerken: een modderpoel van giftige uitlatingen, beledigingen, en ja, ook ongewenste seksuele intimiteiten.

Beide artikels roepen game-makers dan ook op om zo snel mogelijk in hun games tools te verwerken waarmee je je kan verweren tegen zulke aanvallen. Zelf controle hebben over audio bijvoorbeeld, waardoor je de stemmen van anderen naar de achtergrond kan doen verdwijnen. De mogelijkheid hebben om een trol uit je gezichtsveld te laten verdwijnen is een andere mogelijkheid.

Interessante lectuur - en iets om over na te denken...
https://medium.com/athena-talks/my-first-virtual-reality-sexual-assault-2330410b62ee#.w04ew395c
https://www.buzzfeed.com/josephbernstein/virtual-reality-isnt-ready-to-handle-abusive-trolls?utm_term=.gtR65keDA#.ssvjRV27G
http://motherboard.vice.com/read/vr-abuse-groping-VRDC
MAKERS VAN YOUTUBE CONTENT KRIJGEN MEER CONTROLE OVER DE COMMENTAREN
YouTube is een kanaal waar elk individu, als hij maar genoeg te zeggen heeft en het op een aantrekkelijke manier brengen kan, een schare fans kan opbouwen. Podcasts, vlogs, voordrachten, allerlei zelfgemaakte content is er te vinden.

Een fanbase moet je echter onderhouden. Je moet met hen kunnen communiceren, zodat zij weten dat jij het waardeert dat zij jou volgen. Een interactie tussen waardering door volger en content-maker. Alleen was het tot nu toe niet zo simpel voor de content-maker om contact te legen en onderhouden met zijn fanbase. Het systeem van de commentaren bij YouTue is tamelijk rudimentair, en gaf tot nu toe de content-maker weinig controle over de commentaren.

Dat zou nu moeten veranderen. Zo zou de content-maker voortaan bepaalde commentaren bovenaan de lijst kunnen vastpinnen. Hij zou ook ongewenste commentaren kunnen tegenhouden, en hun eigen usernaam zal prominent gemarkeerd worden wanneerzij reageren op een commentaar, zodat het duidelijker wordt dat zij wel degelijk op de commentaren reageren.

Mooi. En voor één keer hebben we daar geen negatieve commentaar aan toe te voegen ;)

Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/11/03/youtube-upgrades-its-comments-system-to-give-creators-more-control/?ncid=rss
DIGITALE OVERVAL OP TESCO BANK - GELD GESTOLEN BIJ 20.000 REKENINGEN?
Wanneer we het over "hacken" hebben, dan denken we in de eerste plaats om vervelende dingen, die echter zonder veel grote gevolgen blijven. Een account wordt gehackt, en je moet je wachtwoord terug veranderen bijvoorbeeld. Maar hoe langer hoe meer worden hacks écht gevaarlijke dreigingen. Denk maar aan wormen die speciaal bedacht zijn om energiecentrales plat te leggen - beeld je in: een heel land zonder stroom!

En het voorbije weekend werd er een massale aanval gepleegd op de Tesco bank: bij 40.000 rekeningen werden verdachte verrichtingen vastgesteld, en bij de helft ervan werd geld gestolen. De bank heeft onmiddellijk maatregelen genomen: de klanten kunnen geen online betalingen meer maken met hun gewone betaalkaart. Maar zij kunnen wel cash geld afhalen met hun kaart.

Wat er juist gebeurd is, kan en wil de bank niet zeggen, omdat dit deel uitmaakt van het politieonderzoek dat ingesteld is. De bank zelf neemt het woord "hack" niet in de mond - zij heeft het over een gesofistikeerde aanval en dat een eerste onderzoek duidelijk gemaakt heeft wat er juist gebeurd is.

BBC gaat nader in op de kraak, die de eerste in zijn soort is.
http://www.bbc.com/news/technology-37896273HACKERS KAPEN EEN PHILIPS HUE LAMP MET EEN DRONE
We blijven nog even in de gevarenhoek van hackers en digitale dreigingen. Het blijkt namelijk dat het Internet of THings aan het uitgroeien is tot een waar nachtmerrie voor de beveiliging. Al die kleine toestelletjes die een internetverbinding hebben blijken namelijk ontworpen te zijn voor het gemak van de gebruiker, zonder aan zijn veiligheid te denken.

Een van die toestellen zijn de Philips Hue slimme lampen, lampen dus die je vanop je smartphone van kleur kan laten veranderen, feller of zachter kan zetten. Onderzoekers hebben al aangetoond dat indringers de controle kunnen overnemen over die lampen.

Philips wijst er echter op dat het risico dat dit in het echte leven zou gebeuren, toch wel klein is. Want om de controle over te nemen, zou de kraker zich al op jouw thuisnetwerk moeten bevinden, met zijn eigen computer. Een nieuw experiment, waarover Engadget bericht, toont echter aan dat het wel degelijk mogelijk is. Er zou namelijk een zwakke plek zijn in het ZigBee Light Link systeem (waarvan al eerder fouten ontdekt werden), waardoor hackers de ingebouwde bescherming tegen remote toegang konden omzeilen. Zij slaagden er vervolgens in de lamp te doen geloven dat een code, die zij uitstuurden, een firmware update was die de lamp dan accepteerde. Die code zou het echter onmogelijk maken om nieuwe updates te downloaden, zodat alle schade die de code aanbrengt permanent is. En omdat het een worm is, zou hij kunnen overspringen op andere connected toestellen, via de lucht. Je zou zelfs een hele stad kunnen in het duister leggen, met gewoon één geïnfecteerde lamp, zo stelt het artikel. Schrikwekkend, niet?

En de hackers moesten zich echt niet IN het huis bevinden - een aanval vanuit een voor het huis geparkeerde auto is voldoende. En voor gebouwen met verdiepingen kan een drone de lucht ingestuurd worden.

Het hele verhaal lees je bij Engadget, waar ook een filmpje staat.
https://www.engadget.com/2016/11/03/hackers-hijack-a-philips-hue-lights-with-a-drone/CHINA VOERT NIEUWE CYBERSECURITY WETTEN IN
Dat de Chinese overheid zijn burgers strak in het gelid wil houden, is algemeen geweten. Dat is nu in een nieuwe cybersecurity wet gegoten, waarbij aan de tech bedrijven die in het land willen werken, strenge regels opgelegd worden.

Zo zullen alle instant messaging diensten en andere internetdiensten hun gebruikers moeten verplichten om zich te registreren met hun echte naam en hun persoonlijke informatie. De bedrijven zullen bovendien erop moeten toezien dat er geen "ongeoorloofde" content gepubliceerd wordt. Dit betekent uiteraard het einde van anonimiteit, en zal waarschijnlijk ertoe leiden dat de burgers zichzelf gaan censureren.

Voor de bedrijven komt er nog bij dat alle data IN China zelf bewaard moeten worden. Human Rights Watch toont zich erg bezorgd over deze nieuwe wet, die de greep van de overheid op de burger nog sterker maakt.

Meer lees je bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/11/06/chinas-new-cybersecurity-law-is-bad-news-for-business/FACEBOOK GAAT LINKEDIN ACHTERNA MET JOBADVERTENTIES
Facebook... wij staan ernaast, en kijken ernaar. Het sociale netwerk is enorm populair. En alhoewel iedereen wel kritiek heeft op het feit dat het geen respect heeft voor de privacy van de gebruiker, toch blijft het aantal gebruikers dag na dag groeien, blijven die gebruikers ook erg actief, en worden er elke dag wel nieuwe functies bedacht voor Facebook die gretig aftrek vinden bij de gebruikers.

Zo lees je bij TechCrunch dat bedrijven die een Page hebben bij Facebook, daar nu ook hun jobaanbiedingen kunnen promoten. Slim bekeken, want zo hebben bedrijven weer een nieuwe reden om mensen naar hun Facebook pagina te lokken. Hiermee gaat Facebook duidelijk de concurrentie aan met dat andere sociale netwerk, LinkedIn. Maar als je het ons vraagt heeft LInkedIn toch nog altijd dat eerder "serieuze" aureool van een zakelijke site, terwijl Facebook eerder voor babyfoto's is en virale filmpjes. Maar het kan verkeren, zoals Bredero eeuwen geleden zei. Facebook wordt Jobbook?

Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/11/07/jobbook/


 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


RCS, DE OPVOLGER VAN SMS. MAAR IEDEREEN HEEFT ZIJN EIGEN VERSIE...
Alhoewel we al jaren beschikken over bijkomende communicatietools zoals Snapchat, Whatsapp, Messenger, blijft het toch nog altijd zo: wanneer je echt iemand wil bereiken, dan stuur je een sms. Want je weet gewoon niet of die op WhatsApp of Messenger of.... zit. En sms, dat werkt op elke telefoon.

SMS is puur tekst, met af en toe een smiley erbij. En daar blijft het bij. Zelfs de "echte" opvolger van de sms, de "MMS", waarbij je een foto kon sturen naar een correspondent, is nooit echt doorgedrongen. Omdat ondertussen andere diensten om foto's te delen hun intredegedaan hadden en zij eigenlijk echt wel veel simpeler zijn.

Tijd voor een nieuw protocol? Dat is wat RCS wil brengen - kort voor Rich Communications Services. Google staat er alvast achter. RCS zou je de mogelijkheid moeten bieden om foto's in hoge resoluties te sturen en ontvangen je zal kunnen zien of iemand jouw boodschap gelezen heeft, enz.

Mooi. Maar er zit een addertje onder het gras. Het protocol moet wel universeel zijn. Google zal bijvoorbeeld RCS stoppen in zijn Messenger app op Android toestelen. Dat doet dus iPhone-gebruikers uit de boot vallen. En het blijkt dat ook de carriers, de telefoonoperatoren in de VS niet zo gemakkelijk meewerken- momenteel is het Sprint die mee op de trein springt, en dan nog maar alleen voor L en Nexus telefoons.

RCS? Het lijkt nog niet voor morgen te zijn! Meer bij AndroidBeat, Google zelf en Android Police.
http://www.androidbeat.com/2016/11/google-partnering-sprint-carriers-rich-communications-services/
https://blog.google/products/android/partnering-global-carriers-upgrade-sms/
http://www.androidpolice.com/2016/11/04/the-rcs-mirage-advanced-messaging-is-a-mess-in-the-us-and-googles-standard-is-just-one-more/


 Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De mooiste van alle deugden:
de jeugd van de geest wanneer men niet meer jong is.
- Paul Léautaud (1872) -


 
De nieuwe oogst


   
DE BESTE GRATIS APPS VOOR JOUW IPAD
In dit artikel bij LifeWire vind je een hele reeks apps die absoluut thuis horen op jouw iPad. En die gratis zijn bovendien. De "usual suspects" zitten erbij, maar ook enkele minder bekende apps. Zet de WiFI maar aan, en downloaden maar! (Bron: Wim W)
[Taal: ENG]
https://www.lifewire.com/best-ipad-apps-free-to-download-1994450

DE TOP 10 FOUTEN DIE NOG ALTIJD GEMAAKT WORDEN IN WEBDESIGN
Een artikel van de Nielsen Norman Group, gespecialiseerd in onderzoek naar gebruiksvriendelijkheid. Sinds 1996 stelt de groep een lijst op met de vaakst gemaakte fouten bij webdesign, en na al die jaren was het resultaat dat die fouten nog altijd gemaakt worden. Lees en trek je lessen! (Bron: Wim W)
[Taal: ENG]
https://www.nngroup.com/articles/top-10-enduring/


10 CHROME EXTENSIES OM METEEN TE VERWIJDEREN!
Meestal hebben wij het over extensies die je kan installeren omdat zij een bepaalde functie brengen, die je kan helpen en het leven aangenamer kan maken, maar nu gaat het om extensies die je best NIET installeert, en die je, wanneer je ze al geïnstalleerd had, meteen zou moeten verwijderen.
De reden? Zij gebruiken heel veel systeembronnen, zij verzamelen jouw data, installeren adware, of doen niet wat jij van hen eigenlijk verwacht.
Opvallend in het lijstje is AdBlocker PLus - niet om ethische redenen, maar wel omdat hij enorm veel bronnen verbruikt.
Een lijstje om te bekijken en even te controleren of jij deze extensies ook geïnstalleerd hebt.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/chrome-extensions-uninstall-right-now/


CHROME EXTENSIE: STREAMUS
Met deze extensie voor je Chrome browser kan je YouTube filmpjes in de achtergrond spelen, zonder dat je naar de website  moet surfen. Je kan zelfs playlistst aanmaken en beheren, songs pauzeren, spelen en overslaan.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/streamus-easiest-coolest-way-play-music-youtube-chrome/
http://streamus.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: KOOKSE.TV

Een website die, zoals de titel het al aangeeft, recepten brengt. Maar buiten lijstjes met ingrediënten en de bereidingswijze in tekstvorm, krijg je ook filmpjes.
De site bestaat uit bijdragen van verschillende bloggers, en de toon van de filmpjesis dan ook verfrissend divers.[Taal: NL]
http://www.kookse.tv/Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Digitaal feestjes vieren met Houseparty grote hit
http://www.ad.nl/digitaal/digitaal-feestjes-vieren-met-houseparty-grote-hit~a7ed4a76/
- App tegen voedselverspilling rukt op
http://www.ad.nl/economie/app-tegen-voedselverspilling-rukt-op~ac6efeca/
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - Philips lanceert televisie én speaker in één
http://elektrozine.be/philips-lanceert-televisie-met-bluetooth-speaker/
- Nooit meer het licht vergeten uitschakelen dankzij Legrand
http://elektrozine.be/nooit-meer-de-lichtschakelaar-zoeken-dankzij-legrand/


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

-Clean PC Smart is een valse Registry Cleaner
http://computertaal.info/2016/11/10/clean-pc-smart-is-valse-registry-cleaner/
- Alpharabi.us: leer vreemde talen, woord voor woord
http://computertaal.info/2016/11/09/alpharabi-us-leer-vreemde-talen-woord-woord/

 
*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Europees voorstel stelt registratie drones verplicht
https://tweakers.net/nieuws/117771/europees-voorstel-stelt-registratie-drones-verplicht.html
- Europese Hof stelt e-books gelijk aan papieren boeken bij uitlening
https://tweakers.net/nieuws/117753/europese-hof-stelt-e-books-gelijk-aan-papieren-boeken-bij-uitlening.html


*** DATANEWS

http://www.datanews.be


- Silicon Valley vreest voor presidentschap Trump
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/silicon-valley-vreest-voor-presidentschap-trump/article-normal-775185.html
- Apple brengt aangepaste iOS-update uit
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/apple-brengt-aangepaste-ios-update-uit/article-normal-775115.html


*** TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be
- Instagram wordt Pinterest | Social media in evolutie
http://www.technologium.be/kopieert-instagram-nu-ook-pinterest
- DNSSEC | De 14 wachters van het internet en hun 7 sleutels
http://www.technologium.be/dnssec-14-wachters-van-het-internet


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Wordt Facebook dé toegangspoort tot het internet? Deze cijfers bevestigen het:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/opvallend-facebook-wordt-alsmaar-meer-de-toegangspoort-tot-het-internet
- De allereerste Snapchat Spectacles worden op een wel érg speciale manier verkocht:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/de-allereerste-snapchat-spectacles-worden-op-een-wel-enorm-speciale-manier-verkocht
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
DE TIP VAN HANS: DE EVOLUTIE VAN GELUID IN DE PC
Het geluid dat een pc kan produceren is door de jaren heen flink veranderd. Het begon met een simpele pc-speaker en eindigt bij geluidschips die zonder moeite audio voortbrengt beter dan een CD. Wij doorlopen de geschiedenis en bespreken de evolutie van de in pc's gebruikte geluidshardware.
http://computerworld.nl/hardware/94752-de-evolutie-van-geluid-in-de-pc?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=cw-newsletter&utm_medium=2016-10-31


DE TIP VAN HANS: FOTOWEDSTRIJD.EU, DÉ FOTOWEDSTRIJD VAN EUROPA!
Meedoen met een fotowedstrijd? Fotowedstrijd.eu is dé fotowedstrijd van Europa en de inschrijving voor de editie 2016-2017 is geopend. Er zijn 8 verschillende categorieën en foto's zijn in te sturen tot 28 februari 2017. Jeugd, jongeren en volwassenen: alle fotografen mogen meedoen.
http://zoom.nl/artikel/evenementen/24350-fotowedstrijd-eu--de-fotowedstrijd-van-europa.html


DE TIP VAN HANS: ZO INSTALLEERDEN WIJ WINDOWS 10 OP EEN OUDE BAK
Er wordt vaak gezegd dat een oude computer nieuw leven kan worden ingeblazen door er Linux op te installeren. "Linux is lichter en kan beter overweg met oude hardware dan Windows." Maar is dat ook zo? Wij namen de proef op de som en installeerden Windows 10 op een tien jaar oude desktop.
http://webwereld.nl/hardware/94845-zo-installeerden-wij-windows-10-op-een-oude-bak?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-11-02


DE TIP VAN HANS: STUDENTEN BOUWEN PRINTER DIE ZONDER INKT WERKT
Studenten van de TUDelft hebben een printer zonder inkt geïntroduceerd. Inkless, een spin-off bedrijf van de TUDelft, geeft aan dat de techniek gereed is en dat ze op zoek zijn naar samenwerkingen met bestaande printerbedrijven.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/studenten-bouwen-printer-die-zonder-inkt-werkt.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20161103 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

PHOTOSHOP FIX NU OOK VOOR ANDROID

Adobe had verleden jaar een heel eenvoudige versie voor iOS uitgebracht van zijn Photoshop, om foto's te retoucheren: Photoshop Fix. Nu is die er ook voor Android. Je kan voortaan op je sartphone belichting, contrast en saturatie aanpassen, maar ook met Liquefy en Smoothen de gezichten van personen wat opsmukken, en met de Healing tool kan je delen van een afbeelding verwijderen, zoals een voorbijganger die het prachtige beeld verstoort.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.adobephotoshopfix
http://lifehacker.com/photoshop-fix-the-simple-photo-retouching-tool-comes-1788526439


PDF24 CREATOR: PDF BESTANDEN AANMAKEN
Met dit progje kan je bestanden omzetten in PDF's. Je kan ook verschillende pagina's combineren tot één PDF bestand, en het geheel zelfs versleutelen. Via de optie "Tools" kan je zelfs een enkele pagina van een PDF bestand seleceren, of meerdere pagina's, om die dan in een bestaand Office-document in te voegen.
https://de.pdf24.org/


SNAPCHAT UPDATE: WORLD LENSES

Een van de redenen waarom Snapchat zo leuk is, zijn de filters. Snapchat weet dat, en buit dat verder uit in zijn nieuwste update voor Android en iOS. Tot nu kon je al met de Selfie Lenses jezelf allerlei attributen toveren, zoals hondenoren en een bloemenkroon. Deze update maakt het ook mogelijk om je omgeving te veranderen.
Een uitgebreide bespreking bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/11/08/snapchat-rewind/
https://itunes.apple.com/us/app/snapchat/id447188370?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.snapchat.android&hl=en


GMAIL VOOR IOS: EINDELIJK OP GELIJKE HOOGTE MET ANDROID VERSIE
Er werd lang op gewacht, en eindelijk is het zover: er is een update uit van Gmail voor iOS, die de functies bevat waarmee Android gebruikers al een tijd aan de slag konden. Je hebt dus niet alleen toegang tot al jouw mail, je hebt de labels die je kan toepassen, en er is de uitstekende zoekfunctie. Je kan meerder accounts toevoegen, en de app is een weerspiegeling van de Inbox stijl die je ook voor de desktop versie gekozen hebt. Bij Engadget vind je wat screenshots.
https://www.engadget.com/2016/11/07/gmail-ios-app-redesign-update/

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Menigeen houdt zich voor fijnbesnaard,
omdat hij licht ontstemd is.
-Peter Sirius-