Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
27/10/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 977 van 22/10/2016Gegroet lezer,

Dat het internet niet zo robuust is als ooit beloofd werd, is helaas vrijdag nogmaals bewezen. Een massale DDoS aanval heeft de servers van Dyn lam gelegd, een bedrijf dat diensten levert aan verschillende grote websites zoals Twitter, Netflix, Wired. Een duidelijke uitleg over wat er gebeurd is kan je in het Nederlands nalezen bij Newsmonkey (http://newsmonkey.be/article/72501). Een nog diepgaander uitleg, maar toch in simpele woorden en beelden, vind je bij DailyTechnews Show (http://feeds.soundcloud.com/stream/289367358-dtns-dtns-2884-the-internet-stops-on-a-dyn.mp3).

Het meest angstaanjagende is dat de aanval uitgevoerd werd door Internet-of-Thing toestellen - allerlei toestellen met een internetverbinding, vanlampen die je via het internet met een app bedient, tot babyfoons met internetaansluiting en camera's die je vanop afstand kan bekijken. We hebben het er al over gehad, dat niemand eigenlijk stilstaat bij dit risico, laat staan zou weten hoe hij zijn toestel beter kan beveiligen. En daar moet dus echt dringend iets aan gedaan worden!

Zoals gewoonlijk heel veel nieuws over erg uiteenlopende onderwerpen. Snel aan uw leesvoer dus - waarbij wij u zoals gewoonlijk veel leesplezier wensen.

Bij leven en welzijn tot volgnde week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
GOOGLE PHOTOS ZET VIDEO'S OM IN GIF'S EN VERBETERT ZE AUTOMATISCH
Er zijn echt we veel redenen om je foto's toe te vertrouwen aan Google. Maar natuurlijk geldt ook hier: je moet je leven, of liever: al jouw gegevens aan Google toevertrouwen.

Zo is er de manier waarop Google jouw foto's niet alleen automatisch indeelt op datum, maar ook kan rangschikken op beelden, dankzij gelaatsherkenning en AI. Bovendien heb je bij Google Photos een onnoemlijk grote ruimte om al je foto's in de cloud te bewaren.

En nu komt daar nog een troefkaart bij. Vroeger kon Google al foto's omzetten naar GIFjes, ennu kan het dat ook doen met jouw video's. Via AI zou de app (voorlopig enkel voor iOS) segmenten in de video zoeken waarin een activiteit vastgelegd wordt. En dan maakt de app een soort animatie van dat bepaald stuk van de video. Het resultaat kan je delen met vrienden en familie, of via de sociale netwerken.

Nog een andere nieuwigheid is het feit dat je in het verleden kan terugkeren, om te zien welke foto's je met die mensen doorheen de jaren gedeeld hebt. Een nostaligsche blik, als het ware.

En tot slot een nieuwigheid, speciaal voor mensen die iets teveel foto's nemen: deze functie zal via AI de beste foto kiezen uit de reeks die je de laatste tijd gemaakt hebt. Ideaal dus voor trotse ouders, die elke glimlach, elk kreetje van hun pasgeborene willen vastleggen en delen met vrienden en familie...

Meer bij TechCrunch. De nieuwe functies zijn verkrijgbaar voor Android, iOS en het web.
https://techcrunch.com/2016/10/13/google-photos-can-now-turn-videos-into-gifs-fix-sideways-photos-more/FOTO'S: TINDER LAAT JOU VAN JE BESTE KANT ZIEN
We blijven nog even bij foto's. Maar dan wel in verband met die o zo poplaire dating-site, Tinder. Zoals je weet heeft die het principe van "de eerste indruk blijft" tot toepassing gebracht, op de eenvoudigst mogelijke manier: je bekijkt een foto. Bevalt de foto, dan swipe je zo, bevalt ze niet, dan swipe je anders. En als de ander ook op jouw foto in dezelfde richting geswapt heeft, dan heb je een "match" en kan je nader kennis maken, als je dat wil.

Simpel, maar Tinder heeft echt wel een revolutie in het daten veroorzaakt, omdat je afgaat op die eerste indruk, die ene foto. En daarom kan je je vragen stellen bij de nieuwigheid die Tinder nu aan zijn app toegevoegd heeft.

Je kan bij Tinder namelijk verschillende foto's uploaden. En sommige foto's hebben meer succes dan andere. Met de functie "Smart Photos" zal Tinder in een beginfase verschillende foto's tonen, en noteren welke foto het meeste succes heeft. En daarna zal Tinder die bepaalde foto, in de reeks die de andere kandidaten te zien krijgen, vooraan zetten.

Een werkwijze die blijkbaar resultaat oplevert, want bij de test zagen de gebruikers 12% meer "matches". Maar misschien zal het spontane van die eerste indruk nu verdwijnen? Misschien zullen er meer matches zijn, maar minder (h)echte relaties uit ontstaan?

De toekomst zal het uitwijzen...
http://blog.gotinder.com/introducing-smart-photos-for-the-most-swipeworthy-you/GOOGLE: VOORTAAN TWEE INDEXEN
Momenteel heeft Google één index voor zijn zoekmachines. Daarbij worden websites hoger of lager gerangschikt, naargelang bepaalde criteria. En daarbij begon het, als je het ons vraagt, toch wel wat te wringen. Sinds enkele maanden wil Google websites aanporren om een website te brengen die goed zichtbaar is op mobiele toestellen. Die krijgen dan ook een hogere ranking.

Maar zoals wij het al tot in den treure herhaald hebben: een site die goed te bekijken valt op een mobiel toestel, is een pest wanneer je die op je desktop bekijkt. Informatie in te grote lettertypes, slechts één kolom, moeilijk te scannen... kortom: naar onze mening is een mobiele website wel geschikt om op een mobiel toestel te bekijken, maar niet op een desktop.

En dat alhoewel het eigenlijk heel simpel is voor websites om twee versies te serveren, eentje voor de destkop, eentje voor het mobiele toestel, via een simpel script. Helaas, de meeste sites slaan die werkwijze in de wind. Wij zijn dan ook echt verheugd met deze aankondiging: Google zal voortaan zijn index opdelen. Een voor de mobiele toestellen, een voor de desktop. De mobiele index zal daarbij prioriteit hebben, die zal altijd de eerste updates bevatten.

Hoe het een en ander concreet uitgewerkt wordt, zal je te weten komen in de volgende maanden. Meer bij SearchEngineLand.
http://searchengineland.com/google-divide-index-giving-mobile-users-better-fresher-content-261037DAN TOCH GEEN APPLE CAR?
Wanneer het op zelfrijdende auto's aankomt, dan hebben velen al een hele tijd hun ogen gericht op Apple. Als één bedrijf het goéd kan doen, dan is het Apple wel, zo heet het. Helaas, volgens Bloomberg zullen deze menzen op hun honger blijven zitten.

Apple had wel een Project Titan aangekondigd, dat rond zelfrijdende auto's zou draaien. Maar volgens Bloomberg zou dit project nu drastisch teruggedraaid worden. Het team dat aan Titan werkt en uit meer dan 1000 mensen bestaat, zou afgeslankg worden. Sommigen zouden een andere taak binnen het bedrijf toegewezen krijgen, anderen ontslagen, en nog anderen zouden zelf ontslag gegeven hebben, toen zij voelden dat het project niet echt van de grond kwam.

Titan zou nog wel verder blijven bestaan, maar in een afgeslankt concept. Geen Apple Car, maar software voor in de auto die Apple zou ontwikkelen, en die in samenwerking met derden in auto's ingebouwd zou worden.  Andere bronnen spreken dit dan weer tegen - er zouden interne strubbelingen geweest zijn bij de leiding van het team, en daardoor zijn er momenteel nog geen concrete plannen om aan het publiek voor te stellen. Apple zou het team nu tot einde volgend jaar gegeven hebben om te beslissen of het project leefbaar is of niet.

Een mooie analyse vind je bij Bloomberg, dat o.a. de inspanningen van Apple vergelijkt met die van Google (of liever: Alphabet). Voor wat honende kritiek kan je terecht bij Business Insider, die dt een "Ongelooflijk falen van leadership" noemt...
http://uk.businessinsider.com/apples-driverless-car-project-in-turmoil-2016-10?op=1?r=US&IR=T
https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-17/how-apple-scaled-back-its-titanic-plan-to-take-on-detroitMAAR HOE ZIT HET DAN MET HET SUCCES VAN TESLA?
In het vorige artikel las je dat Apple volgens Bloomberg zijn plannen om een zelfrijdende auto te maken, teruggeschroefd heeft. Nochtans waren velen er vast van overtuigd dat Apple dé auto van de toekomst zou gaan maken. Het bedrijf uit Cupertino zou misschien wel wat later komen dan andere fabrikanten, maar het zou, net als bij de iPhone, echt dé auto van de toekomst maken, die alles bevat zoals het zou moeten zijn.

Velen klinken dan ook teleurgesteld bij het bericht van Bloomberg. Maar hoe zit het dan met Tesla? zal je vragen. Want dat bedrijf heeft toch al zelfrijdende wagens? Fout. Dat is wat sommige berichten je willen laten geloven. Wat Tesla biedt, is een soort van cruise-control, maar dan erg ver doorgedreven. De auto rijdt automatisch, maar je moet je handen voortdurend op het wiel houden.

Het feit dat Tesla deze manier van werken een "autopilooot" noemt, kan dan ook verwarring zaaien. Bij een autopiloot denk je aan vliegtuigen, die hoog boven in de lucht op automatische piloot gezet worden - een systeem dat hoogte, snelheid enz. automatisch instelt, omdat het vliegtuig nu eenmaal een vaste route moet volgen, en er in principe geen verkeer is dat het vliegtuig hinderen kan.

Maar bij de Tesla-wagens is dat dus helemaal niet het geval. Om te vermijden dat de gebruiker gaat denken dat hij echt te maken heeft met een zelfrijdende wagen, dat hij, achter het stuur, allerlei andere dingen kan gaan doen zoals filmpjes bekijken, omdat die autopiloot de auto automatisch en veilig bestuurt, heeft de Duitse regering nu een beslissing genomen.

Tesla mag de term "autopiloot" niet meer gebruiken in haar advertenties. Het moet duidelijk worden dat de attentie van de gebruiker nog altijd nodig is.

Meer bij Reuters. Bij enkele andere media lees je dan weer dat de "surprise" die Tesla aangekondigd had voor deze week, om onbekende reden uitgesteld is...
http://www.reuters.com/article/us-tesla-germany-idUSKBN12G0KS
http://www.slashgear.com/teslas-planned-product-unveiling-hit-with-last-minute-delay-17460341/FRANKRIJK: OVERHEID SPONSORT UBER-CONCURRENT, EN EEN ZELFRIJDENDE SHUTTLE
We blijven nog even in de automobielsector, maar dan wel dat andere tech-aspect: de zogenaamd "disruptieve" diensten. En dan hebben we het natuurlijk over Uber, dat zich de ene keer profileert als een dienst waar je gewoon ritten kan delen met collega's op het werk te geraken, zoals bij Carpooling. En de andere keer als een dienst die limousinechauffeurs zogezegd in contact bent met mensen die een transport nodig hebben - maar eigenlijk, zonder het te willen zeggen, voor taxi speelt.

In Frankrijk is er heel veel protest tegen Uber, protest dat in de voorbije maanden op geweld uitgedraaid is. En nu heeft de overheid zich ermee bemoeid. Het heeft een mobiel platform uitgebracht, dat de reguliere taxi's zou moeten helpen om de concurrentie aan te kunnen met Uber. Het project heet Le.Taxi, en je kan er via je smartphone een taxi mee bestellen. Net zoals Uber maakt de app gebruik van geolocatie om te zien waar de klant zich bevindt en waar de taxi zich bevindt, om de dichtstbijzijnde taxi te sturen.

Een mooi initiatief, maar volgens Motherboard zou het heel wat mankementen vertonen - zo zouden niet alle taxidiensten aangesloten zijn, is er geen uniformiteit qua betaling en moet je bij sommige chauffeurs nog altijd cash betalen. Motherboard noemt het platform zelfs "een zegen voor Uber"! (1)

Dit debacle wil echter niet zeggen dat er in Frankrijk niet het een en ander gaande is op vlak van innoverende personenvervoer. Want in het land van Jeanne d'Arc is er een startup opgericht die shuttles maakt zonder chauffeur. Nu, eigenlijk is dat niet echt accuraat, want het vlaggenschip van deze startup is de Arma, een zelfrijdende shuttle die al 10 jaar lang in ontwikkeling is, en die in oktober 2015 gelanceerd werd. Het is een bus die volkomen op elektriciteit rijdt en tot 15 passagiers kan vervoeren aan een snelheid van 45 kmu.

Meer hierover bij TechCrunch.
http://motherboard.vice.com/read/frances-uber-replacement-should-thrill-uber
https://techcrunch.com/2016/10/11/frances-navya-raises-34m-for-its-self-driving-shuttle-bus-reportedly-at-a-220m-valuation/NIEUWE TOOL VAN FACEBOOK MESSENGER: VERTELT WAAROVER JE MOET PRATEN
Het is niet omdat iets kàn, dat het ook gedaan moet worden, en dat het goed zou zijn. Dat is de gedachte die misschien ook bij jou opkomt, wanneer je leest dat Facebook een nieuwe functie uitteste in Messenger. Daar zal een bot namelijk gespreksonderwerpen sugereren, gebaseerd op de voorbije activiteiten van je vrienden.

Wanneer de bot, via de postings die je vriend in zijn tijdlijn geplaatst heeft, bijvoorbeeld ontdekt dat je vriend een reis gemaakt heeft, kan hij suggeren dat je daarover een vraag stelt. Dat om het gesprek aan te moedigen.

Het lijkt op het eerste zicht slim bekeken, en moet ons aanmoedigen om wat meer belangstelling te tonen voor wat onze vrienden doen en wat hen bekommert in het dagelijkse leven. Maar toch... is het principe van de automatische suggesties niet iets dat de hele spontaniteit van een gesprek wegneemt?

Het doet een beetje denken aan de automatische herinneringen aan verjaardagen die je via verschillende diensten krijgt. Wanneer jij een gelukwens krijgt van een verre vriend, zit er bij jou dan ook niet het ongemakkelijke gevoel dat die wens eigenlijk afkomstig is van een programma, en niet oprecht gemeend is door jouw vriend?

Gizmodo deelt die dubbelzinnige gevoelens, en vindt het zelfs ronduit storend dat je onder de naam van je vriend voortaan een lijstje krijgt van de dingen die deze vriend recent gedaan heeft.

Deze functie zou nog maar in beperkte testfase zitten, het is niet zeker of en wanneer de functie echt voor iedereen ingevoerd wordt. Wij staan alvast niet te springen!Meer bij TechCrunch.
http://gizmodo.com/facebook-messengers-new-conversation-topic-feature-seem-1787896912
https://techcrunch.com/2016/10/17/facebook-messenger-tells-you-what-to-talk-about-with-conversation-topics-feature/FACEBOOK MAAKT EEN WACHTKAMER VOOR DE KIJKERS VAN LIVE STREAMS
Facebook blijft zwaar op video inzetten. En dat ondanks het feit dat een recente studie die heel verrassend aantoonde dat mensen, ook jongeren, hun nieuws nog altijd liever in tekstvorm verorberen. Maar video is natuurlijk veel meer dan nieuws - er zijn podcasts, muziek, tips enz.

Een van de nieuwe dingen die Facebook nu uitgebracht heeft, is het feit dat mensen die iets willen uitzenden, dat op voorhand kunnen plannen. Zo kunnen zij als het ware een cinemazaal aanmaken waar de kijkers meteen kunnen inpikken wanneer de camera begint te draaien.

De tool heet Live Scheduling, en momenteel is hij enkel beschikbaar voor mensen die een Verified Page hebben. Het zou in elk geval komaf moeten maken met een van de vervelendste dingen van Live Broadcasting: de talloze meldingen die de broadcaster op het moment zelf moet uitsturen, om kijkers te verzamelen, en het feit dat de kijkers, wanneer zij inpikken, al een deel gemist hebben.

Meer info over de tool bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/10/18/facebook-live-unlocks-scheduling-and-pre-stream-lobby-first-for-verified-pages/FACEBOOK LAAT ONTWIKKELAARS GEMAKKELIJKER PUSH BERICHTEN VERSTUREN - TOCH NIET ZO SLIM?
Het lijkt Facebook-dag wel, want ook dit bericht gaat over Facebook.

Of dit een bericht is dat we moeten toejuichen, dat is nog de vraag. Volgens Facebook is het dat wel. De redenering is als volgt: wanneer een gebruiker een app gedownload heeft, dan volstaat dat niet. De ontwikkelaar moet de gebruiker kunnen blijven aanmoedigen om de app te gebruiken, om terug te komen voor meer content en dergelijke, zoniet wordt de app vergeten. En daarom heeft Facebook dan een tool bedacht, waarmee de ontwikkelaar een push campagne kan maken om zo bepaalde doelgroepen specifiek te targeten met zijn app.

Uiteraard gaat het hier niet zozeer om gewone, ludieke apps, als wel om apps van bedrijven, die zo de gebruiker kunnen bestoken met meldingen van nieuwe kortingen, nieuwe producten.

Oordeel wellicht zelf binnenkort of deze nieuwe tool een zegen of een vloek is...
https://techcrunch.com/2016/10/18/facebook-gives-app-developers-a-new-way-to-target-users-with-push-notifications/ZELFRIJDENDE AUTO'S: HOE GAAN AGRESSIEVE CHAUFFEURS ERMEE OM?
Je kent ze wel, die chauffeurs die bumperkleven omdat je niet snel genoeg gaat, die zenuwachtig de hele tijd in het derde of vierde rijvak hangen, en dan, wanneer hun afrit er is, plots kriskras drie rijvakken oversteken om de afslag alsnog te halen.

Zet daar tegenover het fenomeen van de zelfrijdende auto. Die per definitie uitgebalanceerd moet zijn, rustig moet rijden, alle verkeersregels in acht moet nemen en vooral niemand in gevaar mag brengen. Twee beelden die niet echt met elkaar te rijmen vallen, nietwaar?

Dat wordt nu bevestigd in een studie waarover ReadWrite bericht. Volgens een onderzoek, uitgevoerd bij 12.000 chauffeurs in 11 landen, bleek dat chauffeurs verwachten dat de fabrikanten van autonoom rijdende auto's zoals Google, Uber en Tesla, systemen zullen ontwerpen die ongevallen te allen prijze zullen vermijden. En agressieve chauffeurs zouden in dat geval zelf de controle terug overnemen, om toch hun eigen rijstijl te kunnen verderzetten.

Bij zelfrijdende auto's gaat het dus steeds meer om de software, de artificiële intelligentie die, gebaseerd op de sensoren in de auto, beslissingen neemt. En zoals we al eerder gezegd hebben, is het echt tijd voor een maatschappelijke discussie over die beslissingen: moet een AI software beslissen om de eigen auto en inzittende(n) op te offeren, om een ongeval te vermijden? Welk leven is het meeste waard? Hoe kan je überhaupt deze beslissingen overlaten aan software?

Bij ReadWrite vind je een interessant filmpje dat je uitlegt wat zelfrijdende auto's eigenlijk zijn, en wat de problematiek is.
http://readwrite.com/2016/10/19/autonomous-cars-caution-tl4WAAROM HOREN WE NIETS MEER VAN APPLE'S HOMEKIT?
Het is uiteraard altijd nog dezelfde discussie: maak je een gesloten ecosysteem, zoals Apple, waarbij soft- en hardware perfect op elkaar ingesteld zijn, of laat je de teugels vieren, en kunnen andere fabrikanten van hard/software gebruik maken van jouw besturingssysteem? De voor- en nadelen van beide systemen zijn bekend. Bij het gesloten ecosysteem heb je perfecte controle, en kan je perfect werkende (maar dure) producten afleveren. Nadeel is wel dat externe bedrijven het heel moeilijk hebben om met hun eigen product in te spelen op dat ecosysteem. Ga je open source, zoals Google met zijn Android, dan kunnen heel veel bedrijven hun graantje meepikken, en het OS zelfs nog een niveau hoger tillen. Nadeel is wel de diversiteit, waarbij het haast onmogelijk wordt om updates van het OS uit te brengen, omdat die updates ongetwijfeld een of andere app of functie in het toestel zullen breken.

Toch blijft Apple nog altijd aan zijn gesloten systeem vasthouden. En binnen dat systeem bouwt het verder op het nieuwe aspect waarvan het hoopt dat het veel geld in het laatje gaat brengen: de diensten. Apple verdient tonnen met iTunes en de muziek/video's die het daar verkoopt. En nu is er ook Apple Music, de streaming dienst.

Een nieuwe melkkoe zou HomeKit moeten worden, het systeem om je domotica te bedienen vanop je smartphone - Apple's visie op het Internet of Things. Maar volgens The Register kent HomeKit bitter weinig succes. In het nieuwe iOS 10 werd wel een nieuwe app geïntroduceerd, "Home", maar er zijn haast geen producten die samenwerken met Home.

Apple heeft bij zijn Home wel de lat erg hoog gelegd, zo merkt The Register op. Want de producten van derden moet een een Apple chip bevatten, en een procedure ondergaan om gecertificeerd te worden. Dat heeft dan wel als voordeel dat je een iets veiliger toestel krijgt, volledig door Apple gecontroleerd. Wat het natuurlijk wel veel duurder maakt, terwijl er honderden gelijkaardige producten op de markt zijn, die net hetzelfde doen, die je kan bedienen via een of andere app, en die véél goedkoper zijn.

Een interessant artikel hierover bij The Register.
http://www.theregister.co.uk/2016/10/18/is_anyone_buying_apples_smart_home_solution/DE AMERIKAANSE VERKIEZINGEN EN TECHNOLOGIE
Wij willen geen standpunt innemen over wie de beste persoon is om de president (M/V) te worden van de VS. En evenmin over de beschuldigingen van Donald Trump dat de media hem geen kans geven, dat zij liegen en bedriegen om hem in een slecht daglicht te stellen.

Maar toch zijn er enkele berichtjes die wij jou niet willen onthouden, omdat zij over de technologische kant gaan van deze verkiezingen.

Om te beginnen is er het feit dat sociale media een enorm belangrijke rol spelen bij deze verkiezingen. Beide kandidaten tweeten zelf, en sommige van de tweets van Trump zijn, laat ons zeggen, "ongelukkig" te noemen. Tijdens en vlak na de drie live debatten tussen beide kandidaten gonst het van de activiteit op Twitter - van voor én tegenstanders van zowel Trump als Clinton. Daarbij worden uiteraard #hashtags gebruikt, die een voorkeur voor de ene of andere kandidaat uitdrukken.

Dat zou je in zekere zin een idee moeten geven over welke kandidaat het populairst is, toch? Volgens een team onderzoekers zouden de pro-Trump tweets het halen, want daarvan zouden er dubbel zoveel geweest zijn als pro-Hillary. Maar toch moet je dat ook met het nodige wantrouwen bekijken. Want heel wat van dat verkeer zou afkomstig zijn van bots, die automatisch bepaalde tweets retweeten. En volgens CNN was 33% van de Pro-Trump tweets afkomstig van bots, tegenover 22% bij Clinton. (1)

Een tweede bericht betreft Peter Thiel, een bekende tech belegger. Hij kwam onlangs negatief in het nieuws, doordat hij mediabedrijf Gawker op de knieën dwong - hij had namelijk Hulk Hogan van het nodige kapitaal voorzien om een proces te beginnen tegen Gawker, dat hem geüit had. Thiel was daar toen heel boos op, en via dit proces haalde hij zijn wraak op Gawker. Deze onverkwikkelijke zaak kan je nalezen bij Wired (2). Het zorgde ervoor dat de man, die toch mee PayPal oprichtte, niet meer op veel sympathie kon rekenen van Silicon Valley.

En nu is die sympathie nog meer gezakt. Want terwijl zo goed als de hele tech industrie in Silicon Valley achter Clinton staat, heeft Peter Thiel zijn steun betuigd aan Trump. Meer nog: Thiel heeft 1,25 miljoen dollar geschonken aan de Trump-campagne.

Een daad die door Silicon Valley op heel wat boe-geroep onthaald werd. Sommige tech bedrijven gaan zelfs zover dat zij nog langer zaken willen doen met Thiel - een man die maar liefst 2,7 miljard dollar waard is. Over deze onconventionele zakenman en de afkeuring van Silicon Valley lees je meer bij Quarz.
http://money.cnn.com/2016/10/18/technology/twitter-bots-donald-trump-hillary-clinton/index.html?sr=twpol101916twitter-bots-donald-trump-hillary-clinton0457PMVODtopPhoto&linkId=30123651
http://www.wired.com/2016/08/peter-thiel-just-got-wish-gawker-shutting/
http://qz.com/811993/peter-thiels-support-of-donald-trump-has-divided-silicon-valley-but-it-has-roots-in-his-long-held-libertarian-ideology/CYBERPESTEN BEBOET MET GAS-BOETE? EN OVERTREEDT PROXIMUS DE NETNEUTRALITEIT?
We blijven nog even in de politieke / justitiële sfeer met twee berichten uit eigen land. Om te beginnen een intitiatief van de burgemeester van Jette, waardoor de gemeenten van de politiezone Brussel-West hun politiereglement aanpassen om ook beledigingen, bedreigingen en verbale agressie op het internet strafbaar te maken. De agenten zouden dan een administrieve (of GAS) boete kunnen opleggen.

Op zich geen slecht idee, want voor beledigingen of verbale agressie trek je meestal niet naar de rechtbank, en dus heb je, wanneer je er last van hebt, weinig middelen om je te verweren. Een GAS-boete zou dus kunnen helpen. Maar bij nader inzicht roept het initiatief toch wel vragen op. Zoals: deze boete kan enkel uitgeschreven worden wanneer de overtreding begaan wordt op het grondgebied van de gemeenten met een dergelijk politiereglement. Maar hoe weet je waar de overtreding begaan werd? Is het trouwens de gemeente van de klager, die van de beledigde die telt? Of is het de plaats waar de server staat van de dienst (Facebook of andere) waar de belediging geplaatst is? Veel onduidelijkheid dus.

Lees meer bij Bruzz.be, de website gespecialiseerd in nieuws over en uit Brussel.

Proximus en Netneutraliteit
Een tweede binnenlands nieuwtje: deze week heeft provider Telecom zijn nieuwe anbod voorgesteld. Net als vele andere providers biedt Proximus pakketten, waarbij tv, internet, mobiel en vaste communicatie gecombineerd worden. Maar er is wel iets bijzonders bij dat abonnement: je kan een bepaalde dienst kiezen (Facebook, WhatsApp, Snapchat, Twitter, Instagram of Pokémon Go), en daarvoor moet je dan het mobiele dataverbruik niet betalen.

De Vlaamse minister van Telecom De Croo heeft daar echter wel vragen over. Want misschien zou dit wel eens kunnen indruisen tegen de regels van de netneutraliteit. Alle verkeer moet immers gelijk behandeld worden, en bepaalde diensten mogen geen voorrang krijgen. Want door bijvoorbeeld geen dataverbruik voor Facebook aan te rekenen, zou het volgende sociale netwerk dat gebruikers probeert te winnen, geen kans hebben om door te breken.
Meer bij HBVL.
http://www.bruzz.be/nl/actua/agressie-op-internet-voortaan-strafbaar-politiezone-west
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20161018_02526156/de-croo-laat-controleren-of-proximus-regels-wel-respecteertELON MUSK: ALLE AUTO'S NU AL MET ZELFRIJDENDE HARDWARE INGEBOUWD
Een van de iconische figuren van dit tech-tijdperk is Elon Musk. De man die de Tesla's bouwt, maar ook de mens op Mars wil laten wonen. Als er één ding is dat je niet van hem kan zeggen, dan is het dat hij gebrek aan ambitie heeft.

Hij gelooft ook rotsvast in zijn toekomstvisie. En dat heeft hij deze week nogmaals bewezen door aan te kondigen dat alle Tesla's die nu gebouwd worden, meteen al alle hardware aan boord zullen hebben om het autonome rijden mogelijk te maken - zelfs al is de software er nog niet klaar voor.  Maar dat komt nog, en sneller dan je zou denken, want Musk heeft in een interview deze week gezegd dat de Tesla wagens binnenkort autonoom zullen kunnen rijden van Los Angeles naar New York. En dat niet binnen 10 jaar maar... tegen einde 2017! (1). Een grote gok, want hij moet dan wel voor 8.000 euro aan hardware in de auto's stoppen, zonder te weten of die ook echt wel zal beantwoorden aan de vereisten van de software.

In een artikel bij The Verge lees je wel dat Elon Musk een beetje boos is op de media. Want volgens hem zetten zij de enkele ongevallen met Tesla-wagens veel te dik in de verf, terwijl er zovele ongevallen gebeuren met gewone wagens. En zou het autonoom rijden in de toekomst juist de kans op ongevallen sterk laten verminderen. Die negatieve berichtgeving over het autonoom rijden zou er dus zelfs voor zorgen dat er nodeloos meer verkeersslachtoffers vallen dan wanneer we met zijn allen zouden open staan voor zelfrijdende auto's. Toch iets om over na te denken (2)

En om dit rijtje met berichten over Tesla af te ronden: sommige slimmeriken hebben al bedacht dat het eigenlijk niet slecht zou zijn, zo'n zelfrijdende auto. En die dan in te schrijven bij Uber, en daar dan geld mee te verdienen. Terwijl zij bijvoorbeeld thuis aan het relaxen zijn, of op hun dagjob bezig zijn, de zelfrijdende auto passagiers laten vervoeren. Slim bekeken, maar die vlieger gaat niet op: Tesla heeft al laten weten dat zijn wagens niet ingezet mogen worden voor Uber, Lyft en co. Maar wel... voor het eigen netwerk dat Tesla aan het opzetten is. Het lijkt een protectionistische maatregel, maar Engadget legt uit waarom Tesla deze beslissing genomen heeft. (3)
http://www.vox.com/new-money/2016/10/19/13341108/tesla-self-driving-capability
http://www.theverge.com/2016/10/19/13341306/elon-musk-negative-media-autonomous-vehicles-killing-people
https://www.engadget.com/2016/10/20/tesla-wont-let-its-cars-autonomously-drive-for-uber-or-lyft/ 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!
DAN TOCH EEN NIEUWE MAC EIND OKTOBER?
Sommige bronnen hebben goed nieuws voor de Apple-gebruiker: er zouden nieuwe Macs onderweg zijn. De laatste maanden klonk er een steeds luider gemor dat Apple dit segment, de desktop modellen, aan het verwaarlozen was. Nog altijd hetzelfde model, en dat al meer dan 18 maanden lang, aan nog altijd dezelfde prijs, alhoewel de hardware in al die maanden dus echt wel verouderd moest zijn.

De bronnen die het bericht brengen, zijn over het algemeen wel betrouwbaar, zo merken verschillende websites op. De bronnen zouden namelijk nauwe contacten hebben met toeleveraars, en uit hun gegevens halen zij hun wijsheid.

De nieuwe Macs zouden voorgesteld worden tijdens een event op 27 oktober. En, houd je hart vast, ook hier zou Apple weer tegen de schenen stoppen door een eigenzinnige koers te volgen met zijn poorten en aansluitingen.

Deze keer zou het niet zozeer gaan om een 3,5 mm jack aansluiting die zou verdwijnen (alhoewel het niet bevestigd is dat die 100% aanwezig zou zijn in dit toestel), als wel om de gewone USB poort. Die zou verdwenen zijn. En ook de magsafe aansluiting, voor de stroomkabel, zou verdwijnen. In de plaats daarvan zouden USB-C aansluitingen komen.

Wat velen meteen doet morren, want er zijn enorm veel toestellen die een gewone USB-aansluiting vergen. Maar ach dan kopen we toch een zoveelste adapter, niet, nu we toch ook al een adapter hebben om onze koptelefoon met zijn 3,5 mm jack te laten passen in de USB-C aansluiting op de iPhone?(1)

Andere bronnen kijken dan weer nog verder in hun glazen bol, en hebben het over nieuwigheden die in de volgende generatie Macs zou zitten, die in 2018 moet uitkomen. Dat zou dan een e-ink klavier zijn, met als bijzonderste eigenschap dat de aanduidingen op de toetsen er niet op geprint zijn, maar dynamisch zijn. Zo zou dan het eeuwige probleem van het qwerty/azerty klavier en de programmeerbare toetsen opgelost zijn. Meer bij Redmondpie (2)

Hoe het ook zij, het is tijd dat Apple terug wat meer aandacht schenkt aan de andere producten in zijn gamma. Na de eerder deze week gemelde terugdraaiing van het zelfrijdende-auto project, lijkt er voor Apple niet zoveel interessants meer in het verschiet. Een statistiek bij Quartz toont dit pijnlijk duidelijk aan. De iPhone is voor het bedrijf ondertussen veel minder belangrijk geworden in het totaalpakket van al zijn producten. De iPad doet het echt niet goed, terwijl de diensten toch stilaan een hoopgevende minieme stijging geven. Werk aan de winkel, Tim Cook!
http://www.recode.net/2016/10/18/13323264/apple-new-macs-october-27
http://www.redmondpie.com/2018-macbooks-will-feature-e-ink-based-dynamic-keyboards/
http://qz.com/813548/apple-aapl-plans-to-update-its-laptops-and-computers-oct-27/


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


HOORSPEL NIEUWS: PALLIETER
100 jaar geleden schreef Felix Timmermans het boek Pallieter. Een boek over een levensgenieter, een lofzang op de natuur en de levensvreugde.
Pallieter is onverbrekelijk verbonden met de pracht van de Netevallei, maar vooral met de stad Lier. Die staat niet voor niets bekend als "Lierke Plezierke". De stad Lier wou daarom de 100-jarige feestdag van Pallieter vieren met grote feestelijkheden. Het programma daarvan kan je op de website lezen.
http://100jaarpallieter.uitinlier.be/
Voor mij persoonlijk is het belangrijkste feit dat er als afsluiting van de festiviteiten een hoorspel aangekondigd werd. Een mooie erkenning van het feit dat het hoorspel nog altijd tot de "kunsten" behoort.
Je zal het hoorspel in streaming kunnen beluisteren vanaf 27 oktober via de website.
http://luisterspel.uitinlier.be/
En voor wie in de omgeving van Lier woont: op 27 oktober kan je beleven hoe de acteurs het hoorspel live brengen, in het cultuurcentrum De Mol, Aarschotsesteenweg in Lier.
http://lierbelicht.be/content/luisterspel-%E2%80%98pallieter%E2%80%99
https://hoorspel.wordpress.com/2016/10/16/hoorspel-nieuws-pallieter/

Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Ouder worden is treurig, maar volwassen worden is prettig.
-Brigitte Bardot-


 
De nieuwe oogst


   
RSS SUBSCRIPTION: EXTENSIE VOOR CHROME

Met de RSS Subscription extensie voor je Chrome browser, verschijnt er een speciale RSS bttonin de omnibo van Chrome, telkens je een website bezoekt die een RSS feed aanbiedt. Viade "Manage" option kan je aanduiden wat jouw favoriete feed reader is, om dezefeeds te lezen.
http://www.makeuseof.com/tag/easily-subscribe-to-feeds-with-the-rss-subscription-extension-chrome/
https://chrome.google.com/webstore/detail/rss-subscription-extensio/nlbjncdgjeocebhnmkbbbdekmmmcbfjd


ACCESSURL: ONLINE ACCOUNTS DELEN ZONDER JE WACHTWOORD TE MOETEN GEVEN
Ook dit is een extensie voor de Chrome browser. En hij is wel handig wanneer je met mensen aaneen bepaald project moet samenwerken, maar hen jouw paswoord niet wil geven.
Je kan namelijk de URL van jouw account nemen en dan delen met de anderen via de button van deze extensie. Je kan daarbij bepalen dat deze toegang beperkt is in tijd - een dag, een week, of altijd. De extensie zal nu een URL genereren die je aan die andere persoon kan sturen.
http://lifehacker.com/accessurl-allows-you-to-share-your-online-accounts-and-1787551748


ZIPKICK: TIPS VAN EXPERTS
Deze app voor iOS geeft je aanbevelinen voor je reizen, afkomstig van mensen die een beetje zoals jijzelf zijn. Want voor de tips gaat de app op zoek naar jouw sociale contacten en naar "influencers", op gebied van reizen, food bloggers, sommeliers enz.
http://www.launchingnext.com/s/zipkick/21926
http://www.zipkick.com/


FEEDR: FEEDS VOLGEN

Deze app noemt zichzelf een Content Curator: hij speurt het web af om voor jou de artikels te vinden die jij interessant vindt. De curatoren gaan bij Time, New York Times en anderen op zoek naar nieuws, aangepast op jouw maat.
De app werkt met hashtags, en swipen - alhoewel je met een swipe niet aangeeft dat een artikel je niet of wel bevalt, wel dat je naar een ander onderwerp wil wisselen.
http://www.launchingnext.com/s/feedr/21922
http://feedr.xyz/


NOMORERANSOM: GRATIS SOFTWARE OM JE TE BEVRIJDEN VAN RANSOMWARE
Op deze site vind je een collectie gratis producten die je kunnen helpen, wanneer jouw computer door snoodaards versleuteld werd, en die boeven een losgeld vragen om je data terug vrij te geven. Het is een mooi initiatief van de hele community, o.a. de Nederlandse overheid en verschillende antivirusbedrijven.
[Taal:ENG]
https://www.nomoreransom.org/


CHROME EXTENSIE: MAGIC ACTIONS VOOR YOUTUBE
Toch heerlijk, al die extensies die je browser exact de bijkomende functies gevendie jij wil. Dit bijvoorbeeld is voor de Chrome browser zorgt ervoor dat auto HD toegevoegd aan je YouTube ervaring, dat advertenties geblokkeerd worden, dat je een cinema modus krijgt, het controlewieltje van je muis kan gebruiken om je scherm te bedienen, en meer.
https://chrome.google.com/webstore/detail/magic-actions-for-youtube/abjcfabbhafbcdfjoecdgepllmpfceif?hl=en


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: SMART KIDS LAB

Deze website is het product van een samenwerking van de Nederlands overheid met privépartners en de EU. Het moet het eerste online platform worden waar kinderen materiaal vinden om zelf dingen te maken, zoals sensoren om hun eigen omgeving, thuis en op school, in kaart te brengen. Enkele voorbeelden: zelf een fijnstofmeter maken, een proef uitvoeren om de helderheid van het water te bepalen, enz. Leerrijk!
[Taal: NL]
http://www.smartkidslab.nl


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: SIMPLY YOU BOX
Er zijn al verschillende aanbieders die voor jou een evenwichtig weekmenu samenstellen, en de ingrediënten ervoor bij jou thuis brengen.Nu is ook supermarkt Carrefour op die kar gesprongen. Niet voor ons persoonlijk, want wij houden wel van het genoegen om in de supermarkt rond te lopen, maar het is een concept dat steeds meer aanslaat bij mensen die zelf weinig tijd of gelegenheid hebben om op zoek te gaan naar de ingrediënten.
[Taal: NL]
https://www.simplyyoubox.be/nl/recepten


VRIJDAG MULTIMEDIA: MIKE KELLEY
Deze fotograaf heeft een reeks heel aparte foto's gemaakt van vliegtuien die landen of opstijgen op het vliegveld. Hij maakte collages van vele vliegtuigen, en plaatste die samen op één beeld. Indrukwekkend.
[taal:ENG]
http://www.mpkelley.com/projects/#


VRIJDAG MULTIMEDIA: KNAPPE BEWERKTE FOTO'S

Deze reeks bij Petapixel toont aan dat het echt wel het oog is, het creatieve dat iemand een goede fotograaf maakt. Want bij deze reeks worden telkens twee puur realistische foto's gecombineerd, om een surrealistisch geheel te vormen.
[Taal:ENG]
http://petapixel.com/2015/06/24/photos-arranged-side-by-side-to-create-clever-scenes/

Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Nintendo presenteert Switch: spelcomputer voor thuis en onderweg
http://www.ad.nl/buitenland/nintendo-presenteert-switch-spelcomputer-voor-thuis-en-onderweg~a2c30ed7/
- VICE brengt nieuw televisiekanaal naar Nederland
http://www.ad.nl/tv-en-radio/vice-brengt-nieuw-televisiekanaal-naar-nederland~a38ab57d/

 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - Met jouw smartphone jouw televisie bedienen dankzij Marmitek
http://elektrozine.be/met-jouw-smartphone-jouw-televisie-bedienen-dankzij-marmitek/
- Top 5 luchtreinigers
http://elektrozine.be/top-5-luchtreinigers/


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Morphine: blokkeer media (voor Google Chrome)
http://computertaal.info/2016/10/20/morphine-blokkeer-media-google-chrome/
- Lichte stijging afzet fysieke boeken en e-books in derde kwartaal
http://computertaal.info/2016/10/21/fysieke-boeken-en-eboeken/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Videogameacteurs staken werk voor verschillende grote game-uitgevers
https://tweakers.net/nieuws/117031/videogameacteurs-staken-werk-voor-verschillende-grote-game-uitgevers.html
- Ontwikkelaar ontdekt verborgen iOS-toetsenbord voor gebruik met één hand
https://tweakers.net/nieuws/117015/ontwikkelaar-ontdekt-verborgen-ios-toetsenbord-voor-gebruik-met-een-hand.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Enorme Ddos-aanval VS legt deel internet plat
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/enorme-ddos-aanval-vs-legt-deel-internet-plat/article-normal-767813.html
- Waalse begrotingsminister wil automatisering belasten
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/waalse-begrotingsminister-wil-automatisering-belasten/article-normal-767471.html

*** TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be
- Meer hardware van Google: Android Wear 2.0 horloges
http://www.technologium.be/google-android-wear-2-0-horloges
- LeEco | Mocht professor Gobelijn een fiets bouwen
http://www.technologium.be/leeco-mocht-professor-gobelijn-een-fiets-bouwen*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Dit is hoe de wereld er in 2045 uitziet volgens topwetenschappers:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/dit-is-hoe-de-wereld-er-in-2045-uitziet-volgens-topwetenschappers
- Hoeveel kan je verdienen via Influencer Marketing? Een pak! Bekijk deze cijfers maar eens:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/hoeveel-kan-je-verdienen-via-influencer-marketing-een-pak-bekijk-deze-cijfers-maar-eens 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


DE TIP VAN HANS: HARDWARE HACKEN
Vergeet software, je apparaat zelf wordt nu gehackt. Onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben een totaal nieuwe manier van hacken ontdekt die PC's, servers en mobiele telefoons bedreigt.
http://www.dekennisvannu.nl/site/artikel/Nieuw-Hardware-hacken/8532


DE TIP VAN HANS: .GEEK: 43 JAAR OUD BESTURINGSSYSTEEM CP/M DRAAIT OP RASPBERRY PI
Het is een Duitser gelukt een 43 jaar oud besturingssysteem te laten draaien op een relatief moderne Raspberry Pi. Het booten gebeurt in vijf seconden, omdat hij de emulator voor de Zilog Z80-processor laat starten zonder besturingssysteem.
https://tweakers.net/geek/116685/geek-43-jaar-oud-besturingssysteem-cp-m-draait-op-raspberry-pi.html


DE TIP VAN HANS: NOKIA VERBREEKT WERELDRECORD SNELSTE ONDERZEESE KABEL
Samenvatting: Nokia-Alcatel-Lucent heeft 65 terabits per seconde aan data kunnen uitsturen over zijn kabel. Dit is een nieuw wereldrecord.
http://www.zdnet.be/nieuws/187054/nokia-verbreekt-wereldrecord-snelste-onderzeese-kabel/?spMailingID=9683359&spUserID=MTI2OTIyNjAyNDM1S0&spJobID=1021011792&spReportId=MTAyMTAxMTc5MgS2


DE TIP VAN HANS: 7 ALTERNATIEVEN VOOR OFFICE
Niet iedereen wil of kan aan de slag met Microsoft Office. Het schrijf-, reken- en presentatiepakket kost geld, bepaalde computers en besturingssystemen kunnen er niet mee overweg en sommige computergebruikers werken liever met een product van een andere fabrikant. Wij bekeken enkele alternatieven.
http://webwereld.nl/it-beheer/74790-7-alternatieven-voor-office?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-10-11


  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

SPRAYSCAPE: MAAK VRCOLLAGES
Wellicht heb jij, evenmin als wij, een360 graden camera om VR filmpjes te maken. Maar met deze app van Google kan jij ook leuke dingen maken. Met deze app, die afkomstig is van het Android Experiment programma van Android, moet je gewoon je smartphone rondom zwaaien en op je schermtikken om een afbeeldingen te "sprayen" of spuiten. Je richt je camera op een ander punt, en je herhaalt die actie tot je een collage saengesteld hebt. Je kan ook je vinger op het scherm houden om virtueel een breder gebied met de "verfspuit" te behandelen.
Een uitgebreide bespreking, met verhelderende foto's, bij The Next Web.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidexperiments.sprayscape
http://thenextweb.com/google/2016/10/12/googles-new-sprayscape-app-lets-makes-trippy-vr-collages/


GOOGLE FLIGHTS: ADVIES OVER GOEDKOPE TICKETS


De app Google Flights helpt je om een reis te plannen, maar ook om een goedkoop ticket te vinden. In deze nieuwe versie werd nog een bijkomende functie toegevoegd: voortaan zie je ook wanneer Google verwacht dat de prijs voor bepaalde vluchten duurder zou worden, zodat je op tijd kan boeken. Een uitgebreide bespreking bij TechCrunch.
http://google.com/flights
https://techcrunch.com/2016/10/17/google-flights-will-now-tell-you-when-fares-will-increase-help-you-find-cheaper-tickets/


LUMINAR: DE FOTOBEWERKER DIE AAN JOUW TALENTEN AANGEPAST IS?
Het bedrijf Macphun staat in fotografiemiddens goed gekend voor zijn krachtige reeks apps die telkens een of twee specifieke aspecten van het fotograferen vergemakkelijken of verbeteren. Er is Aurora voor HDR, Snapheal voor het klonen, Tonality voor monochroom werk, enz.
Het zopas uitgebrachte Luminar breekt met die traditie: het is een fotoeditor die met RAW afbeeldingen kan werken, eenvoudig is maar jou toch al jouw creativiteit laat bolvieren.
Bij PetaPixel vind je een uitvoerige bespreking.
https://macphun.com/blog/luminar-photo-editor-for-mac-intro


POWER ARCHIVER COMMAND LINE


Windows all - shareware ($7,95)
Sommige mensen houden van een rechttoe-rechtaan verhouding met hun computer - voor hen hoeft die gebruiksvriendelijke interface niet, zij zijn pas gelukkig wanneer zij commando's kunnen intikken op de commandolijn. Dit is zo'n progje. Het maakt het mogelijk om te werken met archieven zoals SIP, CAB, LHA en meer.
http://fileforum.betanews.com/detail/PowerArchiver-Command-Line/959276690/1
http://www.powerarchiver.com/


VRIJDAG APPDAG: BEST FRIENDS
Android - freeware
Een fantastisch avontuur, met kleine helden.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Seriously.Forever&hl=en
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Het elixir der jeugd: onwetendheid.
-Randall Jarell-