Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
13/10/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 975 van 8/10/2016Gegroet lezer,

"Wees voorzichtig bij het openen van mails". Het is een wijze raad, die je elke dag wel hoort. Maar hoe gevaarlijk mails wel kunnen zijn, bleek deze week nogmaals. Een persoonlijke ervaring: een mail, zogenaamd van een transportbedrijf, dat men enkele dagen geleden aan de deur geweest is met een pakje. En dat we een nieuwe afspraak moesten maken, door op een link te klikken en daar dan een formulier te downloaden, om dat vervolgens te emailen.

Een hoogst eigenaardige werkwijze, die ons al meteen verdacht voorkwam. Bij het bewegen van de cursor van de link leek die inderdaad naar een .nl bedrijf te leiden, dus toch maar geprobeerd? Bij het aanklikken van de link werd ons meteen gevraagd of we een .doc wilden downloaden. Wat we deden, met de nodige voorzichtigheid - het document werd niet door één, maar twee antivirusprogramma's meteen onderzocht, maar triggerde geen alarmen.

Bij het openen van het document begonnen bij ons echter de alarmbellen hard te loeien. Bovenaan stond niet alleen de gele balk, die je gewoon bent bij .doc documenten die je van het internet gedownload hebt, met de vraag of je het document in safe modus wil laten of wil bewerken. Maar daaronder, in het document zelf, een blauw gedeelte waarin dezelfde tekst gebruikt werd. Uiteraard hebben wij het document snel gesloten, want wij hadden geen zin om een of andere malware te installeren, of nog erger: ransomware.

Verder speurwerk bracht aan het licht dat het .nl domein pas enkele dagen tevoren geregistreerd was, en dat het zich op .ru servers bevond. Je ziet hoever oplichters en hackers bereid zijn te gaan, om je in de doekjes te leggen. Wees dus echt heel, heel voorzichtig!!!

Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
FACEBOOK: NIET HET BELOOFDE E-COMMERCE WALHALLA...
Toen Facebook begon, stortte alle bedrijven zich erop. Niet alleen omdat de gebruikers daar zijn, en bedrijven moeten zijn waar de gebruikers zijn. Maar ook omdat het voorgesteld werd als het walhalla voor de e-commerce. Gebruikers zouden snel dingen kunnen aankopen, met één klik, à la Amazon. Zaken zoals 1-800-FLowers, de populairste zaak in de VS voor het bestellen van bloemen, ging dan ook voluit. Het opende als een van de eerste een winkeltje op Facebook.

Maar, zo schrijft The Guardian, het was absoluut geen succes. Facebook mag dan al goed zijn in het verkopen van advertenties, maar voor online shoppen is het gezakt. Eerst was er het initiatief waarbij bedrijven een winkel konden openen. Daarna was er Facebook Gifts, en recent heeft Facebook de "Buy" button ingevoerd bij advertenties in de newsfeeds. Maar zelfs dat zette de gebruiker niet aan tot kopen.

Zal Facebook dan meer geluk hebben met zijn laatste nieuwe initiatief, de chatbots in Messenger? De bedoeling daarvan is dat gebruikers via gewone gesprekken taken kunnen laten uitvoeren via Messenger. Volgens Facebook hebben ontwikkelaars ondertussen al 30.000 bots gemaakt. Waaronder ook voor 1-800-Flowers, dat het nog eens probeert dus, voor Uber en CNN.

Wat dit initiatief meer kans op slagen geeft, is het feit dat de Messenger bots betaling kunnen accepteren zonder dat je de app moet verlaten, althans bij een test-versie in de VS. Je kredietkaart informatie zit wellicht al in Facebook of Messenger, en zo kan je gemakkelijk iets kopen. Maar je kan ook verkiezen om te betalen via derden, zoals PayPal. Of dit nu echt de gebruiker over de streep gaat halen, is natuurlijk de vraag. Kan je je Second Life nog herinneren, de virtuele wereld? Dat was toch zo'n hype- alle bedrijven hadden er grof geld voor over om er een huis, een eiland te bouwen, waar dan ook e-commerce en klantendienst zouden gebeuren. Wedden dat de "digital natives", de hippe jongeren van nu niet eens weten wat Second Life is?

Lees het uitgebreide achtergrondartikel bij The Guardian.

Hieraan willen wij toch nog iets aan toevoegen. Onze ervaring is dat e-commerce wél werkt op Facebook, maar dan voor een niet-regulier kanaal. Particulieren die er een handeltje opzetten - net zoals zij dat tweedehandssites of eBay deden. Maar dat is iets tussen hen en de fiscus :)
https://www.theguardian.com/technology/2016/oct/01/facebook-businesses-online-shopping-chatbots?utm_term=Autofeed&CMP=twt_a-technology_b-gdntech#link_time=1475334512FACEBOOK DOET EEN "SNAPCHATJE"
Snapchat is a een hele tijd populair bij het jonge volkje, een populariteit die stilaan begint uit te breiden naar een iets ouder publiek. En die het vooral te danken heeft aan twee factoren: de filters die je in Snapchat kan leggen op je foto's, en het feit dat de boodschappen na een korte tijd verdwijnen. Dit tegenover Facebook, dat wel video maar niet echt tools biedt om foto's op te leuken, en dat al jouw boodschappen onthoudt, zodat ze op het meest ongepaste moment terug te voorschijn gehaald worden om jou te achtervolgen.

Welnu Facebook wil eens een "snapchatje" doen. Het heeft op beperkte schaal een experiment uitgevoerd met "Messenger Day", en wel in Polen. Daarbij kan de gebruiker zijn foto's en video's opleuken met filters, die versturen naar zijn vrienden waar ze na 24u verdwijnen, net als bij Snapchat.

Facebook zelf wil nog niet veel kwijt over deze nieuwe tool, noch over de eventuele invoering ervan in de hele wereld. Bij TechCrunch lees je meer.
https://techcrunch.com/2016/09/30/messenger-day/TOP APP VOOR IMESSAGE BUBBLES UIT APP STORE VERWIJDERD...
We blijven nog even bij de filters en emoticons en stickers. Een van de nieuwe dingen in iOS 10 is dat je bij iMessage ook stickers kan gebruiken, net als blij concurrerende chatdiensten zoals Snapchat. Meteen gingen bedrijven aan de slag om stickers te maken. Maar een bepaalde ontwikkelaar, Adam Howell, had wel een heel origineel idee.

Hij bedacht namelijk stickers die er net uitzagen als de tekstballonnen in een iMessage chat, en je kon die dan bovenop de boodschap van een ander zetten. Zo leek het alsof die ander bepaalde dingen gezegd had, terwijl het eigenlijk niet waar is.

Om eerlijk te zijn: het waren heus wel onschuldige boodschappen waaruit de gebruiker kiezen kan. Dingen zoals "You're so smart" of ""You're my hero", niets echt beledigend. Maar het werkt wel heel verwarrend, want jouw correspondent ziet zijn tekst plots veranderd!

Het sticker pack, de Phoneys, kenden wel een groot succes, want wie wil zijn vrienden niet een (vriendschappelijke) loer draaien? Binnen de kortste tijd stond Phoneys bovenaan de lijst van meest gedownloade chat apps in de App Store. Tot Apple er een stokje voor stak: Phoneys maakt misbruik op het patent van Apple op het gebruiket lettertype. En Apple houdt niet van "prankster" apps - apps die een grapje uithalen met anderen.

En nu heeft Adam Howell de keuze om ofwel de iMessage ballonnetjes aan te passen, zodat zij er niet meer als echte iMessage bubbles uitzien, ofwel zijn app uit de App Store tezien verdwijnen.

Wordt vervolgd...
http://www.theverge.com/2016/9/30/13127632/apple-demands-phoneys-imessage-sticker-app-changes
https://9to5mac.com/2016/09/30/apple-pulling-stick-pack-no-pranks/WELKE DATUM IS HET IN GOOGLE MAPS?
Een knap artikel bij Catapult.co, dat wij vonden na een tip van Clo Willaerst (@bnox). Het gaat over het feit dat Google Maps, en dan met name Streetview, eigenlijk alle tijden dooreen weergeeft. De autootjes die de beelden nemen, doen straat na straat aan, stad na stad, land na land. En dan gaan ze nog eens terug.

En dus kan het gebeuren dat je dingen buiten hun tijdverband ziet. Doe zelf maar eens de test. Zoek jouw huis op StreetView op. Zoek een bepaalde winkel die je heel goed kent op. Zoek het huis van jouw ouders, je broer of zus, goede vrienden op. Zal je misschien zien dat de auto voor jouw deur de auto is die jullie in jaar X hadden, maar dat de auto voor de deur van jouw ouders duidt op jaar Y?

De tijdfactor is gebroken in Google Street View, hij is niet samenhangend. Je kan wel bij bepaalde beelden teruggaan in de tijd, maar de verschillende opnames zal je nooit op hetzelfde moment zien. Het zal nooit "nu" zijn, en zelfs nooit "toen, op die bepaalde dag". Maar het is er wel. En het zal niet meer verloren gaan - dit in tegenstelling tot een huis dat afgebroken werd, en waarvan je niets meer terugvindt in de publieke geschiedenis tenzij iemand het ooit tot postkaart gemaakt heeft.

Maar lees zelf dit heel mooi geschreven artikel, en denk na over de tijd...
https://catapult.co/stories/a-life-in-google-maps?utm_content=buffer16b3a&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer1,5 MILJOEN PREMIE VOOR WIE EEN IPHONE KAN KRAKEN!
Het is natuurlijk uitstekende reclame voor Apple, en wat minder voor Google. Een bedrijf, dat befaamd is voor de premies die het uitlooft aan wie bepaalde besturingssystemen kan kraken, heeft zijn premie voor het vinden van zwakke plekken in iOS verhoogd tot 1,4 miljoen dollar. Voor Android is de premie slechts... 200.000 dollar. En voor manieren om zwakke plekken te exploiteren in de Flash player van Adobe kan je nog altijd 50.000 tot 80.000 dollar krijgen.

Om die premie moet je dan wel toegang kunnen krijgen tot een volledig gepatchete iPhone of iPad, en moet het dus een nog niet bekend gemaakte zwakke plek zijn. En je moet toch wel een zwart kantje aan je karakter hebben. Want in ruil voor dat geld, moet je je mond dicht houden over de zwakke plek. Zerodium, het bedrijf dat de premies uitlooft, is namelijk gespecialiseerd in het opkopen van deze glitches om die dan te verkopen aan regeringen en spionagediensten, zodat zij daarvan gebruik kunnen maken om de gebruikers te bespioneren.

Een gewetensvraag, ongetwijfeld, voor vele ontwikkelaars die op zo'n glitch stoten. Doorgeven aan Zerodium , en 1,5 miljoen dollar krijgen? Met het risico dat je de spionagediensten het leven nog gemakkelijker maakt? Of braafjes de fout melden aan de betrokken bedrijven (Apple, Google, Adobe, ...) en dan een beloning opstrijken die in het beste geval een fractie is van wat de bedrijven zelf aanbieden? Apple bijvoorbeeld zou je 250.000 geven, aldus Ars Technica, en Google 38.000 dollar....

Een interessant artikel bij Ars Technica. Lees ook de commentaren.
http://arstechnica.com/security/2016/09/1-5-million-bounty-for-iphone-exploits-is-sure-to-bolster-supply-of-0days/?comments=1HTC OPENT VIVEPORT VR STORE WERELDWIJD
Virtuele Realiteit - het zit volop in beweging. En daarbij wordt dan vaak in de eerste plaats gedacht aan games. Zo heeft smartphone fabrikant HTC een partnerschapafgesloten met Valve, maker van de Steam VR games.

Maar er bestaat, letterlijk en figuurlijk, een hele wereld buiten games waarbij VR toestemmingen echt van pas zouden kunnen komen. Daarom heeft HTC nu ook Viveport bedacht, een vitrine waarin de niet-gaming content voor VR getoond wordt. Die werd gelanceerd in 30 landen, met ongeveer 60 titels, gaande van scholing, desing, art, social, video, tot mode, travel, news en meer.

Om de lancering te promoten worden momenteel een aantal VR titels heel goedkoop aangeboden. Zelfs wanneer je nu geen VR headset hebt, is het misschien interessant om toch zo'n app aan te schaffen, om later te proberen.

In de VivePort Premieres rubriek zie je de nieuwe content, en zal je bemerken dat o.a. Everest VR, The Blu, Google Spotlight Stories, Stonehenge VR hier beschikbaar is, exclusief.
https://techcrunch.com/2016/09/30/htc-launches-its-viveport-vr-store-globally/?ncid=rss
https://www.viveport.com/FACEBOOK PROBEERT MET FACEBOOK LITE TOCH VOET AAN DE GROND TE KRIJGEN IN BREEDBAND-ARME LANDEN
(eerst even dit: uiteraard was het grote nieuws vandaag de nieuwe hardware die Google voorgesteld heeft. Dat hebt u morgen van ons tegoed, zodat we even ons oor te luisteren konden leggen bij de reactie van verschillende waarnemers. Nu eerst het andere nieuws)
Zoals je wellicht nog weet, heeft Facebook geprobeerd India te veroveren, door daar een "zero-rate" aanbod uit te brengen. Dat wil zeggen dat de gebruiker aldaar geen telefoontikken zou moeten betalen wanneer hij naar Facebook surft, dankzij akkoorden die Facebook met de plaatselijke providers zou afsluiten. India weigerde op dat aanbod in te gaan, omdat het indruist tegen het principe van de netneutraliteit.

Facebook probeert het daarom op een andere manier: met Messenger LIte. Dat is een afgeslanke versie van Messenger, speciaal voor Android toestellen die al wat ouder zijn, die weinig geheugenruimte hebben, die een tragere CPU hebben, en vaak op oudere internetverbindingen draaien (geen 4G bijvoorbeeld).

Je zal basic taken kunnen doen: een sms sturen, foto's, links, maar dus geen video. .De app zelf is ook heel klein gehouden, amper 10 MB. Meer bij Facebook zelf en PocketNow
http://pocketnow.com/2016/10/03/facebook-messenger-lite
http://newsroom.fb.com/news/2016/10/empowering-the-world-to-stay-connected-introducing-messenger-lite/FACEBOOK WORDT EEN ROMMELMARKT?
Nog een bericht over Facebook. Eerder deze week hadden wij het erover dat Facebook eigenlijk nooit uitgegroeid is tot het e-commerce platform waarop velen gehoopt hadden. Maar daarbij maakten we wel de bedenking dat voor de verkoop tussen particulieren er wel plaats was op Facebook.

Daarom geloven wij ook dat de nieuwe functie die Facebook deze week voorgesteld heeft, Marketplace, een grote toekomst tegemoet gaat. Eerst en vooral omdat deze functie heel prominent in je Facebook app zal staan; hij komt namelijk ter vervanging van de Messenger tab. Tussen haakjes: eerder was aangekondigd dat daar de link naar Facebook Live zou komen, wat dus een stilzwijgende erkenning is dat Live toch niet zo'n denderend succes is.

Maar vooral omdat je bij Marketplace dingen koopt bij mensen die je bij naam en toenaam kent - het feit dat Facebook mensen dwingt om hun echte naam te gebruiken komt hier dus goed van pas. In tegenstelling tot spullen verhandelen via 2ehands.be bijvoorbeeld, heb je hier direct meer vertrouwen in de koper/verkoper.

Momenteel bestaan er al "buy and sell" groepen op Facebook. 450 miljoen menzen bezoeken die elke maand. Nu heeft dat dus een concrete vorm aangenomen. Concreet gaat het enkel om een nieuwe feed, waarop je dingen kan plaatsen die je wil verkopen. Het gaat alleen om een listing, er zijn geen faciliteiten voor betaling of verzending voorzien. Maar in sommige landen kan je al via Messenger betalen, dus dat zou misschien toch in de toekomst kunnen.

Gebruik maken van Marketplace is gratis. Maar wie weet zal Facebook binnenkort wel de mogelijkheid bieden om te betalen voor een meer prominenten plaats van jouw zoekertje, net zoals je nu al kan doen op alle tweedehands-sites?

Momenteel is Marketplace beschikbaar in de VS, VK, Australië en Nieuw-Zeeland op mobiele toestellen. Als het daar succes kent, zou het wereldwijd uitgerold worden. Het enige jammere is dat je als verkoper of koper geen punten kan geven of krijgen, wat op de tweedehandssites wél kan. Anderzijds: in principe ken je elkaar persoonlijk op Facebook, en zijn die ratings eigenlijk niet nodig.

Een uitgebreide bespreking bij TechCrunch en Facebook zelf.
http://newsroom.fb.com/news/2016/10/introducing-marketplace-buy-and-sell-with-your-local-community/
https://techcrunch.com/2016/10/03/facebook-marketplace-2/FACEBOOK: ENTHOUSIASME KOELT AF VOOR INSTANT ARTICLES
Niet alleen blijkt Facebook toch niet de gedroomde plek te zijn voor het bedrijven van e-commerce, maar een andere business, die Facebook bedacht had om de gebruikers aan zich te binden (en uiteraard ook advertenties te verkopen) blijkt al evenminn echt een succes te zijn: Instant Articles.

Het bericht komt van Digidy, dat zich baseert op cijfer van NewsWhip. Dat laatste keek naar de postings van verschillende uitgevers gedruende een periode van 5 dagen. Het is uiteraard moeilijk om een veralgemening te baseren op een dergelijke korte periode, maar toch is de vaststelling interessant.

Zoals je wellicht weet moeten uitgevers hun artikels in een bepaald formaat gieten om opgenomen te worden in de Instant Articles. En het bleek dat sommige uitgevers zoals The Huffington Post, Washington Post dat nog altijd doen. Maar andere uitgevers die als eersten meededen aan het project, nauwelijks nog gebruik maken van Instant Aricles. Het gaat dan om BBC News, National Geographic en Wall Street Journals, toch niet de minsten.

De uitgevers waren vanaf het begin niet echt opgezet met Instant Articles. Ja, het brengt hen extra lezers. Maar het is wel zo dat Instant Aricles binnen het ommuurde tuintje van het Facebook platform zitten. De uitgevers verliezen hierdoor de mogelijkheid om zelf hun artikels te monetizeren door advertenties te verkopen, of data van hun lezers te verzamelen.

Twee tegenvallers voor Facebook dus. Hopelijk kan de Facebook rommelmarkt "MarketPlace" het goed maken?
http://digiday.com/publishers/publishers-appear-cooling-facebook-instant-articles/
https://www.newswhip.com/2016/09/how-instant-articles-engagement-stack-up/#lgYLfEurgmZtfVI8.97VEILIGHEID: YAHOO FILTERDE ALLE MAILS IN OPDRACHT VAN HET FBI, EN SIGNAL GEEFT GEEN INFORMATIE... OMDAT HET DIE NIET HEEFT!
Het grote nieuws van de nieuwe Google-producten werd dinsdag echter overschaduwd door een ander, niet zo leuk bericht. Het blijkt namelijk dat Yahoo een bevel kreeg van het FBI om alle mails te filteren op bepaalde trefwoorden, en als het die dan vond, moest het de mails bewaren. Waar Yahoo, toen het in het verleden een opdracht kreeg om mails te overhandigen, naar de rechter trok om die opdracht te betwisten, heeft Yahoo deze keer netjes gehoorzaamd.

Volgens verschillende waarnemers zou de reden hiervoor liggen bij het feit dat Yahoo op dat moment in onderhandelingen was om gekocht te worden. En dan vermijd je best langdurige processen met de overheid, want dat kan zo'n verkoop in de weg zitten. Een beslissing in elk geval waar niet alle directieleden achter stonden, want volgens Ars Technica zou de toenmalige Chief Informationi Security Officer, Alex Stamos, ontslag genomen hebben toen hij vernam wat er gebeurd was. De man was zelfs niet eens op de hoogte gebracht van de filters, en dacht eerst dat Yahoo gehackt was! (1)

Nadat Reuters het bericht uitgebracht had, werd meteen beschuldigend gekeken naar de andere tech-giganten. Maar die ontkennen, zo weet Wall Street Journal, in alle toonaarden dat zij jouw mails meegelezen hebben. (2)

Leuk is het niet, zo'n bericht te lezen. Moet je dan als gebruiker echt al je berichten gaan versleutelen? Het lijkt erop. Een incident bevestigt dat alleen maar. Want deze week werd ook bekend dat het FBI aan de uitbaters van de Signal messaging app gegevens gevraagd hadden over een bepaalde gebruiker. En Signal kon die gegevens gewoon niet geven, omdat alles daar end-to-end versleuteld is. De enige informatie waarover Signal zelf beschikt, is de datum sinds wanneer iemand aan account aangemaakt heeft... (3)

Anderzijds is het zo dat die versleuteling ook wel zijn nadelen heeft, vooral in deze onzekere tijden waarin de democratie bedreigd wordt door terreur. De veiligheidsdiensten hebben informatie nodig om aanslagen te voorkomen. En hoe meer de terroristen gebruik gaan maken van versleutelde boodschappendiensten, hoe moeilijker het voor de veiligheidsdiensten wordt om de broodnodige informatie te verzamelen...
http://arstechnica.com/tech-policy/2016/10/report-fbi-andor-nsa-ordered-yahoo-to-build-secret-e-mail-search-tool/
http://www.wsj.com/articles/after-report-on-yahoo-tech-firms-deny-scanning-emails-for-u-s-government-1475627486
http://arstechnica.co.uk/tech-policy/2016/10/fbi-demands-signal-user-data-but-theres-not-much-to-hand-over/ITUNES: NU OOK MET SPOKEN EDITIONS
Het was al eerder aangekondigd, en nu is het er ook, althans in de VS: een rubriek "Spoken Editions" in iTunes. Die bevat audio content van verschillende online uitgevers. Dat zijn dan toch podcasts, zal je vragen? Ja en neen.

De content wordt wel aangeboden als podcast, waarop je je dus kan abonneren. Maar de inhoud van de podcasts is anders. Bij Spoken Editions gaat het om voorgelezen inhoud van online uitgaven zoals Lifehacker, TechCrunch, Huffington Post, Reuters en meer. Terwijl je bij podcasts over het algemeen eerder een panel hebt dat een gesprek voert, of je naar een reportage luistert.

De Spoken Editions podcasts worden geproduceerd door SpokenLayer, een bedrijf dat de RSS feed van artikels van een uitgever omzet in audio-opnamen die dan overal verdeeld kunnen worden. Niet alleen in iTunes dus, maar ook op SoundCloud of het web in het algemeen. In functie van het imago van de uitgever en het doelpubliek wordt een stem gekozen om voor te lezen - een uitgever die zich tot een jongere bevolkingsgroep richt, zal zijn teksten bijvoorbeeld door een jongere stemacteur laten voorlezen.

Een achtergrond artikel over deze nieuwe trend bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/10/03/spoken-editions-go-live-on-itunes-so-you-can-listen-to-your-favorite-websites/SHOPIFY LAAT GEBRUIKERS RECHTSTREEKS KOPEN IN FACEBOOK
Is een messaging app de ideale omgeving om iets te kopen en verkopen? Facebook gelooft alvast van wel, en het bedrijf Shopify treedt dat geloof bij. Shopify was namelijk een van de eersten om alle bij deze dienst aangesloten handelaren de mogelijkheid te bieden om rechtstreeks met hun klanten een gesprek te voeren via Facebook Messenger. En nu wil het die handelaren ook de mogelijkheid geven om vanuit Messenger iets te verkopen.

Concreet komt het erop neer dat de gebruiker voortaan een "Shop Now" optie kunnen krijgen wanneer zij een gesprek opstarten met een bedrijf dat een shop heeft op zijn Facebook Business Pagina, via het speciale Messenger verkoopskanaal van Shopify. Een druk op die knop zal de volledige productcataloog van de handelaar openen, en dan kan de gebruiker bladeren en heel simpel aankopen. Betalen geschiedt via het eigen checkout portaal van Shopify, dat ook volledig binnen Messenger werkt.

Eerder deze week hadden wij gezegd dat verschillende bronnen Facebook geen goed verkoopkanaal vinden om aan e-commerce te doen. Misschien kan Shopify dat veranderen?

Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/10/05/shopify-now-lets-stores-sell-directly-in-facebook-messenger/SPECIFICATIE GEPUBLICEERD VOOR AUDIO VIA USB TYPEC
Toen Apple zijn nieuwste iPhone voorstelde, _zonder_ 3,5 mm jack maar mét een audioaansluiting via de USB-C poort, waren er heel wat misnoegde commentaren. Audio via de USB-C kabel zou namelijk niet dezelfde kwaliteit bieden als via de 3,5 mm aansluiting. Maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.

Het USB Implementers Forum heeft deze week namelijk de USB Audio Device Class 3.0 specificatie gepubliceerd. Dat wordt dus de nieuwe standaard voor audio via USB Type-C. Dit zou de kwaliteit van de audio fel moeten verbeteren, en het geluid zou volledig digitaal gaan in plaats van analoog via de jack.

Dat betekent dus dat in de toekomst makers van hardware wat meer speelruimte krijgen, want zij kunnen hun toestellen dunner maken, slimmer en energievriendelijker. Maar als wij het goed hebben zou dit ook meer mogelijkheden bieden om op software vlak meer met de audio te werken die via de nieuwe USB Type C poort komt.

Meer lees je bij AnandTech.
http://www.anandtech.com/show/10719/usbif-publishes-audio-over-usb-typec-specifications


 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!GOOGLE GAAT MET DE PIXEL EN PIXEL XL VOOR HET DUURDERE SEGMENT
Nog voor de persconferentie zelf was er al veel gelekt over wat Google daar zou aankondigen, en nu werd het bevestigd: Google gaat zelf hardware maken. Huh? En de Nexus-toestellen dan, zal je vragen? Wel, dat waren wel toestellen gemaakt in samenwerking met Google, maar door smartphone-fabrikanten zoals Motorola, met daarop een "pure" versie van het Android OS.. Dit is een toestel dat volkomen uitgedokterd werd door Google zelf.

Het gaat dus om twee toestellen, waarbij het opvallendste is dat zij allebei onder de motorkap dezelfde kenmerken hebben, en alleen verschillen door de grootte van het scherm: 5 inch of 12,5 cm groot, met een 1080p scherm, of 5,5 inch (13,75 cm) met een Quad HD scherm.

Een uitgebreide beschrijving lees je bij The Verge. Kort samengevat komt het erop neer dat de toestellen het Daydream VR platform ondersteunen (daarover later meer), Google's slimme assistent Google Assistant aan boord hebben, een camera die volgens een gespecialiseerde website de beste is ooit gemaakt, en dat je er onbeperkte cloud-ruimte bij krijgt om je foto's te bewaren. Het toestel zou erg snel laden (7 uren gebruik in 15 minuten laden), en je hebt de garantie dat je alle Android updates rechtstreeks van Google krijgt wanneer ze beschikbaar zijn.

Het meest opmerkelijke is volgens veel waarnemers de prijs: 649 euro voor het basismodel. Google richt zich hiermee duidelijk tot het hoger segment. de categorie waarin ook de Galaxy toestellen van Samsung thuishoren en de iPhone. Waarnemers vinden dit een slimme stap. Want de voorbije Nexus-toestellen, die een voorbeeld moesten zijn van wat Android vermag, waren eerder middenklasse toestellen waarmee je niet echt kon uitpakken en die in uitvoering hard voorbijgestoken werden door de Galaxy en HTC toestellen. Google hoopt dan ook klanten van Apple weg te snoepen. Het heeft hiervoor zerls de Quick Switch Adapter uitgebracht, zo lees je bij AndroidPolice. Die moet het mogelijk maken om je contacten en andere content heel simpel over te zetten vanuit een ander Android toestel, maar ook... vanuit iOS!

Dit zijn de prijzen:
- 5 inch: $649 voor 32 GB opslagruimte, tot $749 voor 128 GB ruimte
- 5,5 inch: $769 voor 32 GB, tot $869 voor 128 GB.
http://www.theverge.com/2016/10/4/13161028/google-phone-announced-pixel-xl-price-release-date-specs
http://www.androidpolice.com/2016/10/04/pixel-phones-come-quick-switch-adapter-can-migrate-data-another-ios-android-device/GOOGLE: EEN ROUTER, EEN NIEUWE CHROMECAST EN EEN CONCURRENT VOOR AMAZON ECHO
Maar naast de Pixel smartphones viel er nog veel meer te rapen. Zo heeft Google een modulaire WiFi router voorgesteld. Per drie stuks betaal je daar $299 voor, per stuk $129. Waarom per 3? Omdat je deze routers, wanneer je ze combineert, als een mesh netwerk kunt gebruiken. En erg handig: ouders kunnen, met een simpele druk op een knop, de draadloze toegang voor de kinderen uitzetten. Meer bij Venturebeat (1)

Verder is er een nieuwe Chromecast, de Ultra, het toestelletje waarmee je dus content van je computer kan streamen naar je tv. De Ultar ondersteunt 4K, HDR en Dolby Vision. Hij is 1,8 keer sneller dan de vorige versie, Chromecast 2, en je zal hem vanaf november kunnen aanschaffen voor $69. Het principe blijft hetzelfde: druk op de Chromecast knop in de app, kies een toestel, en je hebt video. Alleen nu met meer pixels. Meer bij Ars Technica. (2)

En tot slot is er de Home, de concurrent voor Amazon Echo. Net zoals dat toestel is dit een soort luidspreker die streaming muziek kan spelen, en je allerlei antwoorden op je vragen kan geven. Je bedient het toestel met "OK Google", net zoals je doet met de app op je smartphone. Je kan vragen naar het weer, wie een bepaalde wedstrijd gewonnen heeft, enz. Wat de Echo wel voor heeft op de Home van Google, is dat de Echo "skills" heeft, en dingen kan doen zoals afspraken noteren op je agenda. Maar Google zegt dat het de software achter OK Google open stelt voor derden, zodat zij daarmee aan de slag kunnen. Bij The Verge vind je een filmpje. (3) Dit toestel moet $129 kosten.
http://venturebeat.com/2016/10/04/google-wifi-router/
http://arstechnica.com/gadgets/2016/10/the-chromecast-does-4k-google-announces-the-chromecast-ultra/
http://www.theverge.com/2016/10/4/13156676/google-home-assistant-speaker-photos-video-device-hands-onGOOGLE DAYDREAM: HET NIEUWE VR PLATFORM MET BIJHORENDE HEADSET
En tot slot nog iets dat Google voorgesteld heeft dinsdag: een nieuwe versie van zijn VR headset. Voorheen was dat Cardboard, nu is dat een toestel dat er heel hard op lijkt, maar voor een deel uit stof bestaat omdat dit comfortabeler aanvoelt. Het principe blijft hetzelfde: je stopt gewoon je smartphone in het toestel, en bekijkt zo  de virtuele wereld.

Een uitgebreide uitleg, met filmpje, bij The Verge. Dit toestel zou $79 moeten gaan kosten.

http://www.theverge.com/2016/10/4/13156964/google-daydream-view-virtual-reality-headset-hands-on

 


Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetPODCAST: THIS AMERICAN LIFE

De laatste tijd heeft de VRT echt inspanningen gedaan om mooie podcasts te maken, en wij komen er zeker nog op terug. Maar als er één podcast is waarvan wij fan zijn, dan is het This American Life. Verhalen over mensen, over dingen die je niet wist, over gevoelens. Soms absurd, soms heel indringend en ontroerend.
Zo is er de afleverin van verelden week: One Last Thing Before I Go. Over afscheid nemen. Wist je dat er in Japan een telefooncel staat in de tuin van een man die familieleden verloren heeft in de tsunami enkele jaren terug, waar mensen de hoorn opnemen, het nummer draaien van de telefoon waarmee zij voor het laatst contact hadden met hun familieleden, vrienden, die bij de tsunami omkwamen. En met hen beginnen te praten. Een hoogst opmerkelijk verhaal, indrukwekkend en ontroerend - ik moest even pauzeren bij het beluisteren.
[Taal: ENG]
http://www.thisamericanlife.org/
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Het is met een nieuw idee als met nieuwe schoenen:
men heeft er in het begin meer last dan gemak van.
-Cees Buddingh'

 
De nieuwe oogst


   
LEREN VIA VIDEO'S: NATIONAL GEOGRAPHIC

We leven om te leren, nietwaar? En waarom zouden we dan geen video's bekijken die ons wat bijleren, in plaats van al die filmpjes op Facebook van katten en honden, van vallende mensen en te gek uitgedoste baby's?
Bij National Geographic vind je video's rond allerlei thema's. Over de natuur, de elementen in Ijsland, vleermuizen, en veel, veel meer interessante dingen die je zullen verbazen.
[Taal: ENG]
http://video.nationalgeographic.com/


LEREN VIA VIDEO'S: NOVA (PBS)
Zin om eens filmpjes te bekijken die je echt iets bijbrengen, die je slimmer maken - in plaats van altijd maar naar "leuke" filmpjes te kijken via Facebook of Twitter? Dan is PBS Nova wel een goed idee. Over het menselijk lichaam, over wiskunde en scheikunde, over de Aarde, over Tech, ... Je vindt er een eindeloze reeks filmpje die je ongetwijfeld zullen boeien.(Bron: Wim W)
[Taal: ENG]
http://www.pbs.org/wgbh/nova/search/results/page/1?q=&x=12&y=11&facet[]=dc.type%3A%22Full+Episode%22


LEREN VIA VIDEO'S: PRELINGER ARCHIVES
Deze website, eigenlijk een rubriek binnen de Archive.org website, bevat meer dan 4.000 kortere en langere filmen, afkomstig van verschillende bronnen, waaronder Encyclopaedia Britannica, Professional Arts, en vele meer Aan de rechterkant vind je een lijst met onderwerpn om te selecteren. Bij "Economics" bijvoorbeeld vind je filmpjes van decennia terug over: What is Money, Capitalism, America's Distribution of Wealth. Interessant om eens te bekijken! (Tip: WIm W)
[Taal: ENG]
https://archive.org/details/prelinger


CHROME-EXTENSIE: CLICK&CLEAN

Een heel handige extensie vwanneer je met Chrome werkt als browser. Na installatie krijg je rechts in je adresbalk een symbooltje met een rode C. Klik daarop, en je kan meteen allerlei functies doen om je surfgeschiedenis te wissen, cookies enz. Het handigste is nog wel dat je ook een heel fijne controle hebt over cookies, zodat je ook na de opkuis ingelogd blijft in sites zoals Gmail of Facebook.
https://chrome.google.com/webstore/detail/clickclean/ghgabhipcejejjmhhchfonmamedcbeod?hl=en


CHROMEEXTENSIE: GETHONEYBADGER
Er zijn zovele gevaren die je bedreigen bij je surftochten. Deze extensie zal statistieken en informatie opzoeken over de site die je bezoekt. Zo kan je te weten komen of een site verdacht is, door te zien welke technologieën er gebruikt worden.
https://chrome.google.com/webstore/detail/gethoneybadger/lghkpiminfjebgiflcclpkipidkkdikb/related?hl=en


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MEDIANEST
Als ouder is het niet meteen simpel om te weten hoe je moet reageren wanneer je kind het internet ontdekt. Wat mag je toelaten, waarop moet je letten? Deze nieuwe website van de Vlaamse overheid wil een "Website voor ouders over mediaopvoeding zijn".
[Taal: NL]
https://www.medianest.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: CLAIM JE IDEE
Deze website wil je aanmoedigen om je plannen en projecten concreet te maken. De eerste stap daarbij is dus een naam te bedenken, en een domeinnaam te registreren. Op de site vind je heel wat informatie die je daarbij kan helpen.
http://www.claimjeidee.be


VRIJDAG MULTIMEDIA: KEI NOMIYAMA
Deze man is eigenlijk een natuurwetenschapper, maar tegelijkertijd is hij een begenadigd natuurfotograaf. Op zijn website vind je vele tal van prachtig foto's. Wired schreef een artikel over zijn nieuwste reeks, dansende vuurvliegjes.
[Taal: ENG
https://keinomiayma.smugmug.com/Top-page/n-9BxDVj/i-6fN5CLJ
https://www.wired.com/2016/10/kei-nomiayma-fireflies/#slide-2


VRIJDAG MULTIMEDIA: ALEX BARTSCH

Deze man is straatfotograaf. Hij heeft nu een project bedacht waarbij hij gaat kijken waar hoezen van albums opgenmen zijn, en maakt dan een nieuwe foto van het album, tegenover die originele setting. Knap!
[Taal:ENG]
http://www.alexbartsch.com/covers/buk-in-hamm-palaceBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- FBI klaagt Nederlander (19) aan wegens hacken
http://www.ad.nl/digitaal/fbi-klaagt-nederlander-19-aan-wegens-hacken~a2ba9b25/
- 'Oculus gaat virtualreality-ervaringen voor het internet maken'
http://www.ad.nl/digitaal/oculus-gaat-virtualreality-ervaringen-voor-het-internet-maken~a6baaad4/
 
 
 *** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - Deze knappe hoofdtelefoon is eigenlijk een kleine luidspreker
http://elektrozine.be/deze-knappe-hoofdtelefoon-eigenlijk-een-kleine-luidspreker/
- 8 tips bij de aankoop van bijverwarming
http://elektrozine.be/8-tips-bij-aankoop-van-bijverwarming/


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Celebs like me: welke bekende koppen lijken op mij
http://computertaal.info/2016/10/07/celebs-like-me-welke-bekende-koppen-lijken-op-mij/
- Flico (Google Extensie) helpt je belangrijke plaatsen te herkennen
http://computertaal.info/2016/10/06/flico-google-extensie-helpt-belangrijke-plaatsen-herkennen/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Franse ontwikkelaar klaagt Apple aan voor betere html5-ondersteuning in iOS
https://tweakers.net/nieuws/116539/franse-ontwikkelaar-klaagt-apple-aan-voor-betere-html5-ondersteuning-in-ios.html
- Facebook sleept twee Big Brother-awards in België in de wacht
https://tweakers.net/nieuws/116533/facebook-sleept-twee-big-brother-awards-in-belgie-in-de-wacht.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Bol.com gaat dezelfde dag bezorgen
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/bol-com-gaat-dezelfde-dag-bezorgen/article-normal-761675.html
- Jubileumaflevering The Simpsons (voor een stukje) in Virtual Reality
http://focus.knack.be/entertainment/tv-radio/jubileumaflevering-the-simpsons-voor-een-stukje-in-virtual-reality/article-normal-761615.html?_ga=1.104887616.251870668.1464711133*** TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be
- Aftershokz; geluid via de beenderen?
http://www.technologium.be/aftershokz-review
- Media markt op zoek naar innovatieve startups
http://www.technologium.be/media-markt-op-zoek-naar-innovatieve-startups*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/


- Deze Gentse start-up lanceert de Mailchimp van Content Distributie. Dit zijn de plannen:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/op-bezoek-bij-de-gentse-start-up-die-zich-de-mailchimp-van-content-distributie-noemt
- Deze vervelende klussen kunnen robots nu al gemakkelijk overnemen??
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/deze-vervelende-klussen-kunnen-robots-nu-al-gemakkelijk-overneme

 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
HOE VERBETER JE DE BEELDKWALITEIT VAN JE (SLIMME) TV?
In dit artikel bij About.com, ons aangereikt door Wim W., vind je 6 simpele tips om de beeldkwaliteit van je tv te verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld de ECO instellingen uitzetten, die via sensoren in het oog houden hoeveel licht er in jouw huiskamer is, en daaraan het tv-beeld aanpassen - met vaak niet al te beste resultaten. Nog meer tips in het artikel.(Tip: Wim W)
[Taal: ENG]
http://tv.about.com/od/flatpaneltv/fl/6-Simple-Ways-to-Improve-Your-TV-Picture.htm


DE TIP VAN HANS: PARIJS IN DE ACHTTIENDE EEUW (ANIMATIE)
In deze animatie wordt het achttiende-eeuwse Parijs tot leven gewekt. De animatie is gemaakt door een groep historici in samenwerking met onder meer verschillende 3D-specialisten. Mensen zijn niet te zien, maar we horen wel straatgeluiden. De animatie concentreert zich op het zogenaamde Grand Châtelet district, tussen de Pont au Change en de Notre Dame bruggen. Als uitgangspunt nam men de beroemde Turgot-Bretez kaart uit 1739.
http://historiek.net/parijs-in-de-achttiende-eeuw-animatie/64266/


DE TIP VAN HANS: HOE WERKT EEN COMPUTER?
Ze helpen met rekenen en schrijven, geven ons informatie, ze spelen muziek af en tonen films, je kunt ermee gamen of communiceren met anderen. Zonder computers zou ons leven er heel anders uitzien. Maar hoe kan een computer eigenlijk al die verschillende dingen doen?
http://www.kennislink.nl/publicaties/hoe-werkt-een-computer
 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

SILENT SITE BLOCKER: LAAT HET STIL ZIJN IN CHROME!
Je kent het ongetwijfeld: je bent rustig een artikel aan het lezen in je browser, en plots word je opgeschrikt door het geluid van een of andere advertentie, die begint te spelen. Met deze extensie voor je Chrome browserkan je dit vermijden: enkel sites op jouw whitelist zullen audio kunnen spelen.
Telkens je eeen site bezoekt die probeert automatisch audio of een video af te spelen, zal een pop-up vragen of je die site wil whitelisten of niet.
https://chrome.google.com/webstore/detail/silent-site-sound-blocker/hkbdhiphllimobjnfeeekaogfibmdgfe
http://lifehacker.com/silent-site-sound-blocker-only-lets-whitelisted-tabs-pl-1786969068


DIRECTORY LIST & PRINT
Windows all - shareware
Hiermee kan je de structuur van een map heel simpel uitprinten. En doordat je de lijst kan kopiëren naar het klembord, kan je dat ook exporteren naar andere programma's of openen in Word, Excel of HTML. Handig!
http://www.infonautics.ch/directorylistprint/


TALKTYPE: NIEUW ANDROID KLAVIER WERKT MET... SPRAAKHERKENNING

Klavieren voor mobiele toestellen bestaan er in alle maten en gewichten. Dit klavier, afkomstig van Baidu research in Silicon Valley, is toch wel bijzonder. Het gebruikt namelijk in de eerste plaats spraakherkenning (Engels) als input, en de toetsen voor de letters en cijfers als een tweede optie. Dat zou, volgens een onderzoek door Stanford, drie keer sneller werken dan typen in het Engels, met een foutkans die 20,4% lager ligt.
Meer bij TechCrunch. De app voor Android is gratis. Een iOS versie zou onderweg zijn.
https://techcrunch.com/2016/10/03/baidus-new-talktype-keyboard-app-emphasizes-voice-input-over-typing/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.baidu.research.talktype


SARDU: ZELF EEN REDDINGSBOEI CREËREN OP EEN BOOTABLE USB
Met de freeware SARDU (Shardana Antivirus Rescue Disk Utility) kan je van een USB-stick een all-round werktuig maken. Uit meer dan 10° Live-systemen kan je in verschillende rubrieken je persoonlijke favorieten kiezen en naar de USB ztick overzetten. Het voordeel is dat je alles gewoon kan downloaden zodat je zelf geen kennis moet hebben van hoe je een bootable USB stick maakt. (Tip: Wim W)
http://www.sarducd.it/index.html
http://www.pcwelt.de/ratgeber/Sardu-Multiple-Live-DVDs-auf-einen-USB-Stick-packen-Boothilfe-9542185.html


HABITIFY VOOR JOUW GEWOONTES
Deze app voor iOS en Mac volgt jouw gewoontes, en geeft je herinneringen om dingen te doen, ingesteld per dag. Vervul je je taken dan kan je punten verdienen. Bij elke 500 punten die je verdiend hebt, kan je een schenking doen aan een liefdadigheidsinstelling.
https://habitify.co/
http://lifehacker.com/habitify-for-iphone-and-mac-tracks-your-habits-feature-1787404935


VRIJDAG APPDAG: RED ALERT


Neen, je neemt best geen drugs. Maar het is als met zoveel dingen die niet mogen: mensen doen het toch. Om hen tenminste te hepen niet het slachtoffer te worden van gevaarlijke drugs, heeft het Nederlandse Trimbos insituut een gratis app uitgebracht die de gebruikers waarschuwt wanneer er informatie is dat er gevaarlijke drugs circuleren.
http://www.drugsredalert.nl/#app
https://itunes.apple.com/nl/app/red-alert/id1146850137?l=en&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.trimbos.redalert

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Negen tiende der mensen geeft de voorkeur aan duistere ideeën boven heldere.
-Etienne Ray-