Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
25/8/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 968 van 20/8/2016Gegroet lezer,

Opnieuw een week met niet echt spectaculair tech-nieuws. Komkommertijd blijkbaar. Nochtans was het internetwereldje, in zijn beginjaren, een omgeving die zo bruiste van leven dat er nooit gerust werd. Dag of nacht, weekend of werkdag, en zelfs op officiële verlofdagen: het nieuws bleef binnendruipen. Dat is nu anders: het internetwereldje heeft zich aangepast aan het iets gezapigere ritme van de off-line wereld. Wat, bij nadere beschouwing, toch niet echt verkeerd is, niet? Er moet nu eenmaal tijd zijn voor rust en onstpanning, buiten het werk om!

Ondanks die trage nieuwsperiode vonden wij toch nog enkele artikels en tips die u hopelijk kunnen bekoren. Snel aan uw leesvoer dus!

Bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
TWITTER: INSTANT UNLOCK CARD EN MOMENTS
Hoe leuk je Twitter als platform ook mag vinden, hoe interessant als bron om commentaren en nieuwsfeiten te vernemen, toch blijft het sociale netwerken ter plaatse trappelen. Qua leefbaarheid lijken de advertenties stilaan wat geld in het laatje te brengen, maar qua gebruikers blijft het ver achter Facebook en Co.

Twitter doet echt zijn best om daarin verandering te brengen. Twee recente initiatieven tonen dit aan. Om te beginnen iets waarvan wij echt wel betwijfelen of het zal aanslaan - wij zien het ons zelf niet doen. Het gaat om een nieuw advertentieformaat, waarbij je toegang krijgt tot exclusieve content, wanneer je een bepaalde tweet van een bedrijf hertweet met de bijhorende hashtag. Zelf hebben wij een grondige hekel aan elke app die, in ruil voor de functie die hij jou biedt, automatisch een tweet plaatst waarin de app gepromoot wordt. En dus zal je ons niet zo snel in deze 'Instant Unlock Card' stappen. Tenzij het natuurlijk echt wel interessante content is. Het feit dat je zelf nog tekst kan bijvoegen voor de retweet, verguldt uiteraard de pil. Meer bij The Drum (1).

Een tweede initiatief is het openen van Moments naar meer gebruikers. Moments is, zoals je wellicht weet, een reeks tweets rond een bepaald evenement, verzameld door een 'curator'. Tot voor kort waren dat enkel teams van Twitter zelf die dergelijke Moments konden aanmaken, of een select groepje partners, zoals BuzzFeed.

Twitter zou dat nu uitbreiden. Om te beginnen naar 'influencers', en wie weet, later zelfs wel naar 'gewone' gebruikers. Moments is een prachtige tool om een verhaal op te bouwen, door tweets in een tijdlijn te zetten bijvoorbeeld. Meer hierover bij Venturebeat.
http://www.thedrum.com/news/2016/08/04/twitter-users-can-now-unlock-exclusive-content-if-they-tweet-branded-hashtags
http://venturebeat.com/2016/08/09/twitter-opens-moments-to-more-influencers-and-brands/FUCHSIA: HET NIEUWE BESTURINGSSYSTEEM WAARAAN GOOGLE SLEUTELT
Tot nu toe had Google twee verschillende besturingssystemen bedacht: Android voor mobiele toestellen, en Chrome OS voor laptops en desktops. Daar lijkt nu een broertje bij te komen: Fuchsia.

Veel is er nog niet van bekend, maar Android Police ging op onderzoek uit op Github, en kwam wat meer details te weten. Een van de belangrijkste kenmerken zou het feit zijn dat de kernel (Magenta) zo ontworpen is dat hij op een heel breed gamma toestellen zou werken - van kleine embedded toestellen, tot desktops en laptops.

Verder zou Fuchsia gebruik maken van de DART programmeertaal van Google, en ook de Flutter user interface framework.

Wat de uiteindelijke bedoeling is van Fuchsia, daar heeft Android Police nog het raden naar. Misschien kan het een vervanging worden van Android en Chrome? Of moet het Linux vervangen als basis voor de volgende versies van het Chrome OS en Android?

Meer bij PCWorld en Android Police.
http://www.androidpolice.com/2016/08/12/google-developing-new-fuchsia-os-also-likes-making-new-words/
http://www.pcworld.com/article/3107304/android/meet-fuchsia-a-new-operating-system-in-the-works-at-google.htmlMICROSOFT: MINECRAFT OP DE OCULUS RIFT EN LIVE STREAMING GAMES
Twee berichtjes vandaag over Microsoft. Om te beginnen zal je, tenminste wanneer je een Oculus Rift hebt (wie heeft dat eigenlijk al???), voortaan ook Minecraft kunnen spelen. Minecraft maakt deel uit van de gratis update naar de Windows 10 Editie beta, en al wi een pc of Mac-versie heeft van Minecraft, heeft automatisch toegang tot de Windows 10 bèta-versie. Engadget testte het uit, en kwam tot de conclusie dat het een van de beste, meest meeslepende VR-ervaringen is die de redacteurs tot nu toe hadden. De uitgebreide bespreking kan je zelf nalezen (1)

Een tweede bericht over Microsoft betreft een aankoop die het bedrijf deed: het kon de hand leggen op Beam, een streaming dienst voor interactieve games. Nu zal je zeggen: ach, dat is gewoon Twitch naäpen, de populaire dienst waarbij je grote gamers kan volgen tijdens hun e-games. Maar dan ben je verkeerd. Want wat Beam doet, is jou de mogelijkheid geven om terwijl die gamers bezig zijn, en jij het spel ziet, ook aan het spel deel te nemen. Jij zou bijvoorbeeld kunnen bepalen welk wapen degene die het spel aan het streamen is, moet nemen. Beam won tussen haakjes de Startup Battlefield Competition van de TechCrunch Disrupt NY 2016.

Beam zal bij het Xbox team van Microsoft gevoegd worden. Het valt dus te verwachten dat deze mogelijkheid binnenkort in een of andere vorm ook in de Xbox zit. Meer bij TechCrunch (2)
https://www.engadget.com/2016/08/15/minecraft-oculus-rift-out-today/
https://techcrunch.com/2016/08/11/microsoft-acquires-beam-interactive-game-livestreaming-service/


HANGOUTS MOET UITDOVEN, LEVE DUO - OF HOE DE BESLISSINGEN VAN GOOGLE NOG ALTIJD MYSTERIEUS BLIJVEN
Google neemt soms beslissingen die je als gewone gebruiker écht niet begrijpen kan. Een populaire tool zoals Google Reader, door zovelen gebruikt als RSS feed reader, wordt afgeschaft. Een tool die niemand wil, Google +, wordt door iedereens strot geduwd, tegen heug en meug.

Een pareltje dat in de nasleep van Google+ ontwikkeld werd, Google Hangouts, en dat erg populair geworden is, wordt plots naar het achterplan verschoven. Google heeft deze week namelijk aangekondigd dat Hanouts On Air vanaf 12 september vervangen wordt door YouTube Live. Je zal na die datum geen Hangouts meer kunnen plannen, en alles wat al gepland staat na die datum zal je moeten overzetten naar YouTube Live. (1)

Het Q&A (question en answer) gedeelte, met Showcase en Applause, dat gaat dan weer niet mee naar YouTube. Google wil dat je in de plaats daarvan Slides gebruikt. Google wil voortaan Hangouts strikt beperken tot meetings tussen personen en teams. Meer bij The Next Web (1)

Als om de verwarring nog groter te maken, heeft Google echter ook Duo aangekondigd, een soort concurrent voor FaceTime. Het maken van een videogesprek met andere gebruikers wordt simpel (zowel voor iOS als Android toestellen - FaceTime is enkel beschikbaar voor iOS), maar dat is dan ook alles wat je kan doen met Duo. De app zal niet inhaken op andere communicatie apps van Google, zoals die Hangouts. De reden? Google verandert van koers. Waar vroger alles in één pot gegooid werd, zodat je een onoverzichtelijk kluwen van functies kreeg, gelooft Google nu in super gespecialiseerde apps, die één ding doen, en dat goed doen.

Meer bij TechCrunch. O ja, voor we het vergeten: Duo belooft volledige anonimiteit, dankzij end-to-end encryptie.
http://thenextweb.com/apps/2016/08/15/google-hangouts-air-youtube-live/
http://techcrunch.com/2016/08/15/google-duo/IFTTT RECEPTEN NU OOK IN NATIVE APPS
Je kent het concept van IFTTT of IF This Then That: een bepaalde actie die zich op jouw toestel (computer of mobiel toestel) afspeelt, triggert een andere actie. Een voorbeeld maakt duidelijk hoe handig dit kan zijn: wanneer jouw Nest camera beweging detecteert en opneemt, dan zal IFTTT die video kunnen zenden naar jouw cloud-opslagruimte bij je Google Drive account.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van "hooks" die diensten aan elkaar koppelen. En "Recipes" of recepten, de back-end diensten, zoals het monitoren van jouw Nest account voor een opname, om dan een bestand over te zetten naar je Google Drive.

Nu heeft IFTTT een nieuw Partner PRogramma, waarmee het deze combinaties ook naar native apps kan brengen, dus de apps die standaard in jouw toestellen zitten. Zo zal je dan Recepten kunnen activeren zonder je favoriete app te moeten verlaten. Wat echt handig is voor de gewone gebruiker, want het maakt IFTTT laagdrempelig. Bovendien kan je vanuit je app de IFTTT dienst aan en uitzetten.

Maar ook voor ontwikkelaars is dit een zegen - zij kunnen de functies die hun app aanbiedt bijna eindeloos uitbreiden.

Een uitgebreide bespreking bij The Next Web.
http://thenextweb.com/apps/2016/08/10/ifttt-native-apps/FLOW, ITTT-CONCURRENT  VAN MICROSOFT, NU VOOR ANDROID
We hebben je al een tijdje geleden verteld dat Microsoft aan zijn eigen concurrent voor IFTTT werkt, Flow. En dat daar zelfs een app voor iOS voor uitgebracht werd.

Wel, nu is er ook een app voor ANdroid. Alhoewel- ga ja naar de Google Play Store, dan zie je de boodschap dat je je eerst moet aanmelden als bèta-tester. Niet aarzelen hoor, de app is veilig, maar zou in het hoogste geval soms kunnen crashen omdat hij nog niet helemaal stabiel is.

Met Flow kan je een workflow creëren tussen webdiensten, bestanden en cloud-gebaseerde data. Zo kan je bijvoorbeeld onmiddellijk antwoorden op kritieke meldingen of mails, een heel team op de hoogte brengen wanneer er een job geüpdated is, een overzicht krijen van de data die door jouw flow automatisch verzameld worden, enz.

Flow lijkt ons meer business-gericht, maar hopelijk komen er meer toepassingen die het ook voor de gewone internaut interessant maken...
https://techcrunch.com/2016/06/20/microsoft-flow-a-tool-for-managing-workflows-launches-on-ios/
http://betanews.com/2016/08/01/microsoft-flow-android-beta/
https://play.google.com/apps/testing/com.microsoft.flow/INTEL: SAMENWERKEN MET ARM EN EEN EIGEN HEADSET
Twee berichten over Intel vandaag. De naam van deze chipsbakker is gemeengoed - er was een tijdperk dat er geen laptop of desktop computer bestond waarop geen trotse zelfdklever "Intel inside" stond - het hebben van een Intel processor was zelfs een hele tijd een voorwaarde die gespecifieerd werd wanneer grote bedrijven of overheden een prijsbieding uitschreven om het computerparkt te vernieuwen.

Maar de desktops en laptops hebben heel wat aan invloed ingeboet, vandaag is het al smartphone en tablet wat de klok slaat. En op dat gebied komen de Intel processoren niet aan te pas, daar is het ARM dat de scepter zwaait. Intel heeft nu een aankondiging gedaan waaruit blijkt dat het op vlak van smartphones en tablets de handdoek in de ring gooit en in ARM zijn meerdere erkent: het gaat een partnerschap aan met chip designer ARM Holdings. Hierdoor kunnen derde partijen de 1Onm FinFET van Intel gebruiken om chips te baseren die gebaseerd zijn op het Artisan design van ARM. Zo zal bijvoorbeeld smartphone fabrikant LG Intel gebruiken om ARM chips te produceren voor zijn mobiele toestellen. Meer bij Ars Technica.

Intel VR headset
Een tweede bericht dat jou misschien meer zal interesseren, is het feit dat ook Intel de stap zet naar VR. Het heeft een all-in-one headset voor VR aangekondigd. 'Project Alloy' is een volledig draadloos toestel, waarmee het zich dus duidelijk onderscheidt van een Oculus Rift of HTC Vive die met een (krachtige) computer verbonden zijn. Het toestel zou "zes graden van vrijheid" hebben, een technische term die betekent dat je zo goed als volledig vrij kunt bewegen in de VR wereld, zonder beperkingen op je bewegingen. De input geschiedt door het traceren van de bewgingen van je hand, en zijn geïntegreerde sensoren.

Een uitgebreide tech uitleg bij TechCrunch. Nu, mooi zijn die dingen nog altijd niet te noemen. Dat ze ons dan maar meteen een volledige helm geven, dat lijktons nog gemakkelijker!
http://arstechnica.com/gadgets/2016/08/intel-will-allow-arm-chipmakers-to-use-its-10nm-manufacturing-process/
https://techcrunch.com/2016/08/16/intel-shows-off-all-in-one-project-alloy-virtual-reality-headset/UBER PAKT NIET UIT MET ZELFRIJDENDE AUTO... MAAR MET EEN HELE VLOOT!
Dat Uber niet verlegen zit om een stunt, dat moeten wij je niet vertellen. Het concept van Uber is wat door velen omschreven met het modewoord "disruptief", maar eigenlijk gaat het om alle wetten opzij schuiven - wetten op arbeidsbescherming, op belastingen, op taxivergunningen, op verzekeringen voor personenvervoer met een personenwagen... Ook deze aankondiging moet je toch met het nodige wenkbrauwenfronsen bekijken.

Uber heeft namelijk aangekondigd dat het met een zelfrijdende auto uitpakt. Niet volgend jaar, maar deze maand nog. En niet één auto, maar een hele vloot. Nu, voordat een zelfrijdende auto op openbare wegen mag reden, of zelfs een gewone auto, moet die aan heel wat testen voldoen vooraleer de Amerikaanse autoriteiten dit goedkeuren. Het valt dan ook te betwijfelen of die goedkeuring er al is.

Tenzij het natuurlijk niet om échte zelfrijdende auto's gaat, zal je opmerken? Klopt. De auto's rijden zogenaamd autonoom, maar een mens zit in de stoel van de chauffeur, voor de veiligheid.

Dus dan moeten die zogenaamde zelfrijdende auto's niet eerst aan de strenge testen onderworpen worden. Waarbij je dan wel de vraag kan stellen waarom je het een "zelfrijdende" auto noemt, als de chauffeur eigenlijk de baas is. En of het wel de moeite waard is om een dure zelfrijdende auto te ontwerpen, om daar dan nog eens een (iets minder dure) Uber-chauffeur aan te moeten toevoegen...

Het bericht lees je bij Bloomberg. TechMeme verzamelde de verschillende reacties van de andere media.
http://www.bloomberg.com/news/features/2016-08-18/uber-s-first-self-driving-fleet-arrives-in-pittsburgh-this-month-is06r7on
http://www.techmeme.com/160818/p1#a160818p1


 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


KYOCERA DURAFORCE PRO: ACTION CAM EN SMARTPHON IN ÉÉN
Onze huidige smartphones zijn wel goed in het maken van scherpe foto's, maar de beelden mogen niet teveel bewegen. Daarvoor heb je dan weer action cams voor nodig. Kyocera, een merk dat je waarschijnlijk eerder kent van fotkopieermachines en printers, heeft nu een smartphone uitgebracht die tegelijkertijd een action cam is.

Het gaat om de DuraForcePro, een smartphone die tegen een stootje kan (in vaktermen: 'ruggedized'), 5 inch groot (12,5 cm), met aan boord een speciale actiecamera die full HD beelden kan opnemen met een groothoek beeld. Bovendien kan je ook beelden maken onder water (2 meters diep houdt het toestel tot 30 minuten vol), en beantwoordt het aan militaire vereisten voor bestendigheid tegen stof, shock, trillingen, uiterste temperaturen, zonnestraling...

Een uitgebreide bespreking bij Engadget. De prijs is nog niet bekend, maar volgens het artikel zou je het rond de 400 dollar moeten betalen (mits abonnement bij een provider).

Kyocera had trouwens eerder al verrast met een smartphone met twee schermen. Daarover kan je ons artikel nalezen.
https://www.engadget.com/2016/08/10/kyoceras-duraforce-pro-is-a-smartphone-and-action-cam-in-one/
http://www.netties.be/v20/hoofdpagina.php?zoekdatum=2011-02-09#13434


AURA: DE NIEUWE E-READER VAN KOBO
Het zal je verwonderen, maar sinds enkele maanden ben ik helemaal verhangen aan e-books. Papieren boeken hebben nog altijd een gevoelswaarde, je kan ze beter "hebben" en koesteren, genieten van de cover. Maar een e-book is toch o zo praktisch. Persoonlijk lees ik de boeken op mijn smartphone, omwille van het feit dat je het toestel toch altijd bij hebt, en het zo gemakkelijk is om het toestel boven te halen wanneer je ergens moet staan wachten. Nadeel is wel dat het tamelijk moeilijk lezen is in het zonlicht. Een gespecialiseerde e-reader heeft dat probleem niet: het speciale e-ink scherm is perfect leesbaar in de zon. En bovendien gaat de batterij heeeeel lang mee.

De Kindle van Amazon is de bekendste e-reader, maar een goed alternatief is de Kobo. Dat bedrijf heeft nu een nieuw toestel aangekondigd, de Aura One, die $229 moet gaan kosten. Het is 7,8 inch (19,5 cm) groot heeft gekleurd backlight zodat je voortaan ook 's nachts, in je bedje, gemakkelijker kan lezen. Bovendien is het toestel volledig waterdicht. Zo kan je ook met een gerust hart lezen in je bad, of aan het strand. En mocht het toestel in het water vallen: tot 2 meter water is het waterdicht, en het mag er zelfs tot 60 minuten in liggen.

Een uitgebreide bespreking bij Engadget
https://www.engadget.com/2016/08/17/kobos-new-aura-one-e-reader-is-big-and-waterproof/

Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De menselijke geschiedenis wordt steeds meer een race tussen opvoeding en catastrofe.
Herbert G. Wells - 1866


 
De nieuwe oogst


20 KLASSIEKERS DIE JE GELEZEN ZOU MOETEN HEBBEN
Het is een simpel lijstje - allemaal klassieke schrijvers, geen hedendaagse namen, en het is ook een veilig lijstje. Maar toch: dit zijn de 20 boeken die je eigenlijk gelezen zou moeten hebben.
[Taal: ENG]
http://inspirationfeed.com/articles/self-development/20-books-you-should-read-before-you-die/


GET YOUR GUIDE: TICKETS VOOR ATTRACTIES


Deze website helpt je je reis plannen. Je geeft in naar welk land je trekt, wanneer, en je krijgt een lijst van attracties die zich op dat moment in dat land afspelen. Je kan dan meteen ook de tickets bestellen.
[Taal: ENG]
https://www.getyourguide.com/


PROBEER EENS EEN RUSSISCH SOCIAAL NETWERK?
Denk niet dat 'wij' in het 'Westen' de enigen zijn die sociale netwerken gebruiken. In Rusland bijvoorbeeld zijn ze verzot op social media. Maar denk nu niet dat het Facebook en Co zijn die daar het mooie weer maken - neen, het zijn websites die hier totaal onbekend zijn, maar daar op de tong liggen van elke gebruiker.
Dit artikel bij MakeUseOf laat je kennismaken met de top 8 van de sociale toppers.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/top-8-russian-social-networks-makes-great/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ELJA DAAE
Deze sympathieke Nederlandse geeft vele tips voor alle bloggers. Wat zijn de beste technieken en tactieken, hoe promoot je je blog, enz. Elke maandagavond houdt zij ook een online praatje, via Twitter, waarin telkens een ander onderwerp besproken wordt. Om te volgen!
[Taal: NL]
http://www.eljadaae.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: STREETVIEW.NL

Dit blog specialiseert zich in de mooiste en opvallendste streetviews, foto's van Google Streetview dus, waarop opmerkelijke dingen te zien zijn, of die gewoon een heel prachtig uitzicht bieden.
Via de tags kan je ook de beelden zien per land of per onderwerp.
[Taal: NL]
http://www.streetviews.nl/


VRIJDAG MULTIMEDIA: BRUTALIST WEBSITES
Deze website is een showcase van websites die niet dat ontwerp hebben dat zo populair is, met zachte kleurtjes die ook zacht aan de ogen zouden moeten zijn, maar die je verdorie laten pieren omdat de tekst vaak te weinig contrasteert met de achtergrond. Deze websites zijn ruwer ontworpen, zonder echt zacht aan het oog te willen zijn - een duidelijke breuk met het lichte, het optimisme, de frivoliteit van het hedendaags webdesign.
[Taal: ENG]
http://brutalistwebsites.com/


VRIJDAG MULTIMEDIA: TREKEARTH
Op deze website leer je de wereld ontdekken door (prachtige!) foto's. Vaak zijn de foto's voorzien van een commentaar van de fotograaf. Je kan de site doorbladeren op land, categorieën zoals humor of natuur, en thema's. Om uren zoet te zijn!
[Taal: ENG]
http://www.trekearth.com/Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Blendle heeft meer dan een miljoen lezers: 'Ze dachten dat we gek waren'
http://www.ad.nl/home/blendle-heeft-meer-dan-een-miljoen-lezers-ze-dachten-dat-we-gek-waren~ac9bb363/
- Moeder haakt Pokémon en laat ze achter bij PokéStops
http://www.ad.nl/digitaal/moeder-haakt-pokemon-en-laat-ze-achter-bij-pokestops~a2f188a7/
 
 
 *** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 - Eerste OLED-televisie voor Loewe
http://elektrozine.be/eerste-oled-televisie-loewe/
- Katch: de eerste draagbare luidspreker van Dali krijgt een luxueus kleedje
http://elektrozine.be/dali-katch-draagbare-luidspreker/
 
 
 *** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Optimaliseer Google Chrome
http://computertaal.info/2016/08/20/optimaliseer-google-chrome/
- Check Point ontleedt geldstroom van ‘s werelds grootste actieve ransomware-campagne ‘Cerber’
http://computertaal.info/2016/08/17/check-point-ontleedt-geldstroom-s-werelds-grootste-actieve-ransomware-campagne-cerber/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- NASA zet onderzoeksartikelen in een online archief
https://tweakers.net/nieuws/114819/nasa-zet-onderzoeksartikelen-in-een-online-archief.html
- Asus brengt ZenPad 3S 10 met vingerafdrukscanner uit voor 399 euro
https://tweakers.net/nieuws/114793/asus-brengt-zenpad-3s-10-met-vingerafdrukscanner-uit-voor-399-euro.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Valsspeler Pokémon Go sleept heel Proximus-netwerk mee (update)
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/valsspeler-pokemon-go-sleept-heel-proximus-netwerk-mee-update/article-normal-742159.html
- Weyts wil radarverklikkers verbieden: 'Straf dat politie en BIVV samenwerken met Coyote'
http://www.knack.be/nieuws/belgie/weyts-wil-radarverklikkers-verbieden-straf-dat-politie-en-bivv-samenwerken-met-coyote/article-normal-741279.html?_ga=1.7264625.251870668.1464711133

*** TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be/
- Philips Hue starterspakket: een slimme verlichting in een paar stappen
http://www.technologium.be/philips-hue-starterspakket-slimme-verlichting-paar-stappen
- De Airlander 10 kondigt een nieuw tijdperk van luchtschepen aan
http://www.technologium.be/airlander-10-terugkeer-zeppelin


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Dure Beats-headsets blijken slechts slechts 17 dollar te kosten aan onderdelen
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/dure-beats-headsets-blijken-slechts-slechts-17-dollar-te-kosten-aan-onderdelen
- Cinema’s met Netflix-koorts hopen dat deze Belgische uitvinding verlossing brengt:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/cinema-s-met-netflix-koorts-hopen-dat-deze-belgische-uitvinding-verlossing-brengt
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
FOTO'S MAKEN VOOR IMMOBILIËN
Een kamer of een huis goed in beeld brengen is een heuse kunst - en het vereist ook wel deelijk materiaal. Dit filmpje geeft je uitstekende tips om ook zonder gespecialiseerde apparatuur toch goed gelukte foto's te maken.
http://petapixel.com/2016/08/15/beginners-guide-real-estate-photography/


DE TIP VAN HANS: 19 ROBUUSTE (EN BEJAARDE) TECHNOLOGIEËN
Veel technologiëen komen en gaan (Fortran, MS-DOS, Netware, Lotus 1-2-3 en VAX/VMS). Maar als je goed zoekt, zijn er die wel 50 jaar meegaan. Ga mee in een kleine rondgang langs de bejaarden in IT.
http://webwereld.nl/development/96-19-robuuste-en-bejaarde-technologieen?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-07-25 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

INSTAGRAM STORIES IN JE BROWSER
Onlangs heeft Instagram zijn "Stories" uitgebracht, een regelrehte kopie van wat Snapchat aanbiedt. Dankzij deze extensie voor de Chrome browser kan je de verhalen nu ook op je gewone computer bekijken, zonder je smartphone en de speciale Instagram-app.
http://thenextweb.com/insider/2016/08/11/see-instagram-stories-web-browser-chrome-extension/
https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-ig-story/bojgejgifofondahckoaahkilneffhmf/


WINRAR: COMPRESSIE EN ARCHIVEREN
Windows / Mac OS X, Linux, FreeBSD
Dit is een superhandige tool om bestanden te comprimeren om ze bijvoorbeeld via mail te verzenden, of om gecomprimeerde bestanden die je van anderen krijgt uit te pakken.
http://www.rarlab.com/download.htm
http://fileforum.betanews.com/detail/WinRAR-64bit/930118351/2


RIOT: RADICAL IMAGE OPTIMIZATION TOOL


Windows - freeware
Dit progje moet je helpen om je afbeeldingen te optimaliseren vor het web, maar toch met de best mogelijke compressie ration en kwaliteit te behouden. Je kan het resultaat in preview bekijken en ook meteen hoe groot het bestand zou worden.
http://fileforum.betanews.com/detail/RIOT-Radical-Image-Optimization-Tool/1242238434/1
http://luci.criosweb.ro/riot/


VRIJDAG APP-DAG: DEUS-EX-GO
Een puzzelgame voor op het mobieltje, waarbij je zelf aanwijzingen moet vinden in de verschillende spelfases. Heel mooie grafische vormgeving, maar persoonlijk denk ik dat je een dergelijk ingwikkeld spel liever op een tablet of laptop zou spelen, omdat het toch wel even duurt eer je in het spel bent. Het is dus niet echt een casual game.
Een uitgebreide (Nederlandstalige) bespreking bij AndroidPlanet.
https://www.androidplanet.nl/apps/deus-ex-go-android/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squareenixmontreal.deusexgo

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Wanhoop is de prijs die men betaalt als men een onbereikbaar doel nastreeft.
-Graham Greene-