Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
11/8/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 966 van 6/8/2016Gegroet lezer,

Onze redactie blijft in vakantiestemming verkeren. Heel veel korte artikels dus, waarmee u meteen aan de slag kunt. Alhoewel we ons toch een keer of twee hebben laten verleiden tot een iets langere bijdrage :)

Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.OLYMPISCHE SPELEN ZONDER HASHTAGS?
Het Olympisch Committee staat ervoor bekend dat het zijn 'rechten' goed beschermd. Dat geldt zowel voor de uitzendrechten, die heel nauwkeurig en voor veel geld verkocht worden, als voor de rechten op het logo. Je mag de Olympische ringen niet zomaar gebruiken, want alles is kassa-kassa.

Maar wat nu aangekondigd werd, is toch wel heel verregaand: zelfs het gebruik van hashtags op Twitter of elders wordt aan banden gelegd. Bedrijven die atleten sponsoren, mogen van het Amerikaanse Olympisch Committee niet de hashtag #rio2016 gebruiken, of #TeamUSA. Deze sponsors wordt eveneens afgeraden om de woorden Olympic, Olympian of Gofor the Gold te gebruiken in hun tweets.

En dit alles voor simpele koopmansredenen. Wie een atleet sponsort, sponsort daarom nog niet het USOC of het IOC. En enkel die sponsors hebben het recht om deze hashtags en woorden te gebruiken. Maar wacht, het wordt nog erger: bedrijven die atleten sponsoren en niet USOC of IOC, mogen zelfs niet verwijzen naar uitslagen op de Spelen, zij mogen zelfs geen foto's maken en die dan publiceren.

Herbij kan je je natuurlijk heel veel vragen stellen. Kan een woord zoals #rio2106 een trademark zijn? Zijn de uitslagen van de Olympische Spelen echt wel intellectueel eigendom? En mag een individuele sportfan, die een foto maakt wanneer hij aanwezig is in het stadium, die foto niet gebruiken?

Meer lees je bij The Next Web.
http://thenextweb.com/insider/2016/07/27/olympic-committee-may-sue-brands-use-hashtags-images-rio-games/INSTAGRAM: COMMENTAREN FILTEREN
Je zal maar een bekende persoon zijn - sporter, muzikant, politicus, ... Je kan niets zeggen op Twitter of andere sociale media, en je krijgt een storm van commentaren. De meeste (gelukkig!) positief, maar vaak zit er toch heel wat vuilspuiterij bij, met de ergste scheldwoorden, bedoeld om zo diep mogelijk te kwetsen. Die bekende personen kunnen dan sommige gebruikers blokkeren, zodat zij zelf de commentaren niet meer zien, maar anderen zien die vaak dan nog wel - kortom, commentaren op social media zijn een groot probleem.

Instagram heeft nu een ongewone stap gezet: het zal binnenkort de gebruiker zelf laten bepalen wat er met die commentaren moet gebeuren. Je zal dus zelf de commentaren op jouw eigen postings op je Instagram account kunnen beheren. Je kan commentaren verwijderen, maar ook gewoonweg het commentaar geven uitzetten. Soms een moeilijke keuze, want de positieve commentaren geven je altijd wel moed om verder te doen. Maar heb je een of meerdere trolls, die je bij elke posting overstelpen met hun negativiteit, dan is deze optie echt wel een hele verademing.

Meer bij Washington Post en TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/07/29/instagram-to-roll-out-anti-harassment-tools/
https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2016/07/29/instagram-will-soon-let-you-filter-comments-on-your-own-account/ALL-IN-ONE MESSENGER: EINDELIJK EEN MESSAGING APP DIE ALLE APPS VERBINDT?

Jij praat graag met jouw familie via Skype. Maar je vriend/in is verknocht aan WhatsApp. En nog andere vrienden gebruiken voortdurend Messenger om boodschappen uit te wisselen, terwijl je op het werk via Slack met je collega's communiceert. Een boeltje, niet? Waar vind je welke boodschap terug?

Een nieuwe webgebaseerde chat client belooft al die boodschappendiensten samen te brengen. Niet alleen de IM clients die we al vermeldden, mar ook WeChat, Telegram, en meer. Een volledige lijst vind je bij The Next Web.

Het spijtige daarbij is dat je toch nog altijd een reeks mensen uitsluit. Want de tool is enkel verkrijgbaar voor Chrome...
http://thenextweb.com/apps/2016/07/27/all-in-one-messenger-lets-you-use-whatsapp-slack-and-skype-all-at-once/
https://allinone.im/STICKERS OP TWITTER. MOET DAT ECHT?
Er zijn dingen die thuishoren op Twitter. Vine-gifjes bijvoorbeeld, om de draak met iets te steken, of om je gevoelens van verveling of aanmoediging te tonen. Andere dingen horen naar onze mening niet thuis op Twitter, zoals stickers. Stickers, dat is iets onnozels dat je doet op chat-diensten voor het jonge volkje, zoals Snapchat. Een snor op iemands gezicht plakken, dat is gewoon kinderlijk, toch?

Maar toch vond Twitter het nodig om die stickers in te voeren. Je had kunnen verwachten dat het plan afgeblazen zou worden - het werd op boegeroep onthaald toen het aangekondigd werd. Twitter heeft echter doorgezet. Voortaan kan je dus allerlei stickers op je foto's plakken: maskers, hoedjes, emoji, sportapparatuur zoals snorkels, enz.

Het enige interessante dat je misschien kan vinden aan die sticers is dat je op zo'n sticker op een foto in een tweet kan tikken, en dat je dan andere tweets te zien krijgt waarin diezelfde sticker gebruikt werd. De praktische toepassing daarvan biedt wel mogelijkheden. Stel dat een muziekfestival een sticker laat maken, en jij dan selfies tweet met zo'n sticker op jouw kop. Dan kan je, door op zo'n sticker te tikken, wie ook die sticker gebruikt. Er kan zelfs een geofencing aan toegevoegd worden, zodat enkel mensen op dat festival die sticker kunnen gebruiken...

Maar zover is het nog niet. Even afwachten dus hoe die stickers uitdraaien.
http://thenextweb.com/twitter/2016/07/28/nobody-wanted-stickers-on-twitter-but-theyre-here-anyway/PHILIPS GAAT EINDELIJK DE HIPPE TOUR VAN WEARABLES OP
Het bedrijf Philips heeft een solide reputatie. Het maakt dan ook degelijke toestellen. Maar degelijk is niet hip. Wist je bijvoorbeeld dat Philips al heel lang bezig is met toestellen om je gezondheid te monitoren?

Philips is zich daarvan blijkbaar bewust geworden, en heeft nu een HealthSuite app uitgewerkt, waarin je de resultaten van verschillende meetinstrumenten kan volgen en naar je arts doorsturen. Het gaat om een uurwerk, iets zoals de Apple Watch of Fitbit Blaze, maar dan zonder alle tierlantijntjes. Het toestel monitort je hartslag, je activiteit en je slaappatroon. Het herkent automatisch verschillende workouts.

Er zijn twee bloeddrukmeters, een voor de bovenarm, en een voor de pols. En er is een weegschaal die je gewicht meet, maar ook je BMI en lichaamsvet. En er is een thermometer voor hetoor, die in twee seconden je temperatuur kan meten.

De toestellen zijn, het moet gezegd, niet goedkoop. Het uurwerk kost $250, de bloeddrukmeters $100 voor de bovenarm en $90 voor de pols, en $120 voor de weegschaal met internetverbinding. De thermometer tot slot kost $60.

Meer bij ReadWrite en The NExt Web.
http://readwrite.com/2016/08/01/philips-health-wearables/
http://thenextweb.com/insider/2016/08/01/healthcare-giant-philips-finally-introduces-smart-gadgets-track-wellness/RACISTISCHE UITLATINGEN OP FACEBOOK: HET PROBLEEM VAN DE MACHTELOOSHEID
Je hebt het ongetwijfeld gelezen dinsdag: toen een jongen van 15, van Marokkaanse afkomst, bij een val met een quad ongelukkig ten val kwam en overleed, tierde het op de Facebook pagina van Vlaamse Verdedigingsliga welig van de racistische uitlatingen. Commentaren die zo gemeen en onmenselijk zijn, dat je je afvraagt wie zoiets durft denken, laat staan schrijven.

Als brenger van technieuws staan wij even stil bij twee technologische aspecten van dit jammerlijke nieuwsfeit, zonder op de politieke of humane aspecten in te gaan. Enerzijds bij het feit dat in krantencommentaren gesteld wordt dat nooit tevoren racisme zo openlijk getoond werd. Wat niet waar is - beledigingen, scheldpartijen, racisme, xenofobie, homohaat, zelfs vrouwenhaat, het bestaat al jaren op het internet. Het is de reden waarom zovele bekende personen afhaken, het is de reden waarom websites niet langer toelaten dat gebruikers reageren op artikels, het is de reden waarom de meeste sites die toch nog wel commentaren toelaten, een systeem ingevoerd hebben waarbij ongewenste commentaren gemeld kunnen worden, zodat de websitebeheerder die kan verwijderen.

En dat brengt ons tot het tweede aspect: een krant is eigenaar van een website, en beslist zelf wat er gebeurt. Wordt een ongewenste commentaar gemeld, dan kan die krant of nieuwssite dat commentaar verwijderen. Maar wanneer je als vereniging, nieuwssite of bedrijf ervoor kiest om in Facebook te gaan leven, Facebook te gaan gebruiken voor communicatie met jouw gebruikers, dan heb jij die controle niet. Je moet wachten tot anderen aan Facebook melden dat er een commentaar ongewenst is, en wachten tot Facebook reageert.

Wat, in het geval van deze Vlaamse Verdedigingsliga, ook gebeurde: na de oproepen van verschillende politieke partijen en organisaties om deze commentaren als ongewenst te melden, heeft Facebook de posting met zijn haat-commentaren verwijderd. De pagina zelf van de organisatie blijft bestaan. En die krijgt nu zelf massa's haatboodschappen over zich...

Het is uiteraard geen probleem dat zich enkel bij Facebook voordoet. Ook bij Twitter hang je af van het sociale netwerkzelf, om commentaren te laten verwijderen. Het beklemtoont in elk geval dat Instagram er slim aan doet om zijn gebruikers, zoals verschillende bronnen vermelden, binnenkort de mogelijkheid te geven om zelf de commentaren te beheren, en die zelfs volledig uit te zetten...
https://www.facebook.com/VlaamseVerdedigingsLiga
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2727535WINDOWS 10: EEN BEETJE SJOEMELEN, EN TOCH EEN GRATIS UPGRADE?
Ben je tot inkeer gekomen, en wil je alsnog de upgrade uitvoeren naar Windows 10? Dan heb je pech, want de periode om een gratis upgrade uit te voeren is voorbij. Sinds begin augustus is de upgrade betalend.

Toch bestaat er een manier om toch nog gratis aan die upgrade te geraken - maar het zou niet netjes zijn om daarvan gebruik te maken. Verschillende bronnen melden dat Microsoft zo sociaal geweest is om mensen die assisterende technologieën gebruiken, dus blindenen slechtzienden, mensen met een auditieve of motorische handicap, toch nog de upgrade gratis aan te bieden. Wie bijvoorbeeld gebruik maakt van het vergrootglas, de text-to-speech tool, het on-screen klavier, zou via onderstaand adres geleid worden naar de update.

Microsoft zegt wel dat het niet de bedoeling is dat dit als een hack gebruikt wordt door mensen die deze assisterende technologieën niet nodig hebben!
http://www.microsoft.com/accessibility/windows10upgrade
http://www.cnet.com/news/how-some-people-can-still-get-windows-10-for-free/TWITTER ONTVOUWT ZIJN PLANNEN VOOR DE OLYMPISCHE SPELEN
Enerzijds heb je het bericht dat we begin deze week brachten, namelijk dat het Olympisch Comité zijn auteurs- en uitzendrechten angstvallig beschermt, en dat je niet zomaar de Olympische ringen of andere symbolen gebruiken mag. Anderzijds is er het gegeven dat Twitter recent erin geslaagd is om met verschillende sportliga's afspraken te maken over uitzendrechten voor sportwedstrijden. Die zou je voortaan live kunnen volgen via Periscope of andere, op Twitter. En natuurlijk zou je er dan, want dat doen we toch zo graag!, commentaar op kunnen geven.

Welnu, blijkbaar heeft Twitter ook plannen met de Olympische Spelen. Je zal om te beginnen via team-emoji's de actualitit kunnen volgen. Voor ons landje komt er de #bel-emoji. Er zullen ook emoji's zijn per sporttak, en meer algemene emoji's zoals #Olympics, #Rio2016, #Gold, #Silver en #Brons. Jij tikt de hashtag in, Twitter zet hem om in een emoji.

Bovendien zal je via Periscope en Vine bepaalde themakanalen kunnen volgen, zodat je ook onderweg naar de Spelen kan kijken. In Rio zelf zullen er tweets uit de hele wereld live geprojecteerd worden op het beroemde aquaduct Acros de Lapa in Rio.

Nu, natuurlijk word je om je oren geslagen met uitzendingen van de Olympische Spelen op alle mogelijke tv-zenders. Maar wat ons wel bijzonder interesseert zijn die kanalen op Twitter. Het lijkt ons dat je dan, als je enkel in het Zwemmen geïnteresseerd bent, gemakkelijker de wedstrijden kan volgen zonder de hele tijd te moeten volgen hoe de tv van het ene onderdeel naar het andere schakelt - van atletiek naar tennis, van schoonspringen naar kogelstoten. Benieuwd of deze kanalen echt die nauwkeurige selectie brengen!
(Bron: persbericht Twitter via Glasnost.brussels)
http://www.twitter.com
FIREFOX 48: TOCH EVEN UITPROBEREN
Ben je de laatste tijd overgeschakeld van je trouwe Firefox naar een andere browser - Chrome, Edge of terug Safari? Dan is het toch wel even de moeite waard om de nieuwe versie van Firefox even uit te testen. Misschien maak je zelfs wel de stap terug!

De nieuwe versie is verkrijgbaar voor Windows, Mac, Linux en Android. Oudere versies van besturingssystemen zoals OS X en Android Gingerbread worden niet meer ondersteund.

De bijzonderste nieuwigheid, zo weet Venturebeat, is het feit dat je nu ondersteuning hebt voor multi-processing. Dat zou een beduidende verbetering moeten brengen van performantie en veiligheid. De web content wordt hierbij afgescheiden van het Firefox UI proces, waardoor je niet meer moet meemaken dat je tabs, buttons en menu's in je Firefox bevriezen wanneer een bepaalde webpagina een groot deel van de processorkracht en het geheugen van je computer geruikt.

Dit zorgt er wel voor dat sommige add-ons niet meer werken, vooral add-ons die content wijzigen. Wat die add-ons betreft moet je ook nog weten dat Mozilla voortaan vereist dat die digitaal getekend zijn, zoniet kan je ze niet in je browser toepassen. Dit omwille van de veiligheid, uiteraard.

Nog een verbetering van de veiligheid is te vinden bij de downloads: gebaseerd op de Safe Browsing dienst van Google, zal je browser nagaan of de bestanden die je downloadt, wel veilig zijn.

Een complete bespreking van alle nieuwigheden bij Venturebeat en The Next Web. Je kan de nieuwe versie downloaden op Firefox.com.
http://venturebeat.com/2016/08/02/firefox-48-arrives-with-multi-process-support-drops-old-os-x-versions-and-android-gingerbread/
http://thenextweb.com/apps/2016/08/02/firefox-48-faster-better-looking-ever/
http://firefox.com/WINDOWS 10 ANNIVERSARY UPDATE
Zoals beloofd is hij er: de update van Windows 10. Geen wereldschokkende nieuwigheden, maar wel vele kleinere tweaks die het besturingssysteem nét iets handiger maken.

Een kleine greep uit de nieuwigheden (voor een complete lijst verwijzen wij je graag naar een artikel bij Betanews):

- Bij het startmenu staat het All Apps lijstje altijd zichtbaar. Een kleinere zijbalk geeft links naar Power, File Explorer, Settings. Je kan zelf kiezen welke links er getoond worden.

- Meldingen van je Android toestellen, zoals gemiste oproepen, ontvangen boodschappen, een waarschuwing dat je batterij laag is, kan je voortaan ook op je pc zien.

- Windows Ink, de input via een stylus, werd verbeterd. Je kan tekenen op je desktop en programma's , je kan sticky notes maken die geïntegreerd worden in andere tools zoals kalender, to-do lijstjes enz.

- De virtuele werkomgevingn, de workspaces, werden nog beter gemaakt. Je kan een window vanop de ene desktop naar een andere zetten door re rechts op te klikken, en windows kan je vastpinnen zodat zij op alle desktops te zien zijn - enorm handig.

- Verbeteringen aan Cortana, de Edge browser, enz.

De update wordt geleidelijk aan uitgerold. Kan je niet wachten? Ga naar Instellingen > Updates & beveiliging > Windows update. Kies Controleren op Updates. De Anniversary Update zou er vermeld staan als Feature update, versie 1607. Klik op Update, en de download zal beginnen. Wij deden de test, maar blijkbaar is de Nederlandstalige versie nog niet beschikbaar. Nog even geduld dus...
http://betanews.com/2016/08/02/whats-new-windows-10-anniversary-update/
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/08/02/how-to-get-the-windows-10-anniversary-update/INSTAGRAM EN ZIJN STORIES
Ach, in het wereldje van de sociale media lijkt het steeds meer op een "ik-ook" cultuur. Iedereen aapt iedereen na, probeert de functies te brengen die anderen hebben, maar loopt daarbij het risio de eigenheid te verliezen, zo lijkt het wel.

Neem nu Instagram. Dat was altijd het netwerk waar je de mooiste foto's vond, waar iedereen zijn best deed om elke foto echt àf te maken. Foto's die blijvend waren, gezien mochten worden. Dit in tegenstelling tot Snapchat, waar alles vluchtig is, waar filmpjes en foto's geplaatst worden waarbij niemand zich er ook maar iets van aantrekt of een foto nu artistiek is of niet.

En kijk: Instagram wil het voorbeeld van Snapchat navolgen.  Het brengt Stories uit, net zoals Snapchat zijn stories heeft. Je kan dus foto's en video's posten van max. 10 seconden, die na 24u verdwijnen.De Stories zullen bij Instagram bovenaan je feed te zien zijn. In de volgende week zal deze nieuwigheid geleidelijk uitgerold worden voor iOS en Android.

Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/08/02/instagram-stories/?ncid=rssWEES PRODUCTIEF, CREATIEF EN GEORGANISEERD MET BULLET JOURNALING
Er zijn mensen die zweren bij hun elektronische agenda. Ik persoonlijk zweer bij Atoma-schriftjes - puur analoog dus. In het schriftje trek ik kolommen die de dagen van de week voorstellen, en vul daar mijn taken in. Elders in het schriftje staan mijn projecten, en de verschillende stappen om ze uit te voeren. Er staan gegevens in die ik moet onthouden zoals de afmetingen van het bed  (nodig om lakens te kopen), instellingen voor WiFi, op welke dingen ik moet letten wanneer ik mijn volgende computer koop (ondertussen een lange lijst), enz.,

Sommige pagina's met projecten en allerlei te onthouden data blijven constant in het schriftje aanwezig, het agenda gedeelte wordt regelmatig ververst - nieuwe pagina's toegevoegd, oudere verwijderd om in mijn archief te gaan.

Zelf vond ik het een redelijke poging om productief en georganiseerd te zijn, met alle taken die op me wachten (werk overdag, journalistenvereniging, hoorspelen, netties, familie, huishoudelijke taken, projecten die ik nog wil doen...). Maar deze week ontdekte ik dat het beter kan, en dat er zelfs een term voor bestaat: Bullet Journal. Ik vond enkele filmpjes, en haalde er nog enkele tips uit, zoals het markeren van taken, het maken van 'trackers', met daarin bijvoorbeeld gewoonten die je wil afleren, enz.

In de filmpjes worden ingebonden schriftjes gebruikt, wat natuurlijk netter is. Maar mijn Atoma schriftjes waarbij ik de pagina's manueel kan herschikken zijn toch wat handiger. En de makers van de filmpjes maakten ook prachtige illustraties in hun Journals. Mijn schriftjes zijn puur zakelijk, er staat zelfs geen enkele doodle in.

Is het te gek om in dit digitale tijdperk nog met schriftjes te werken? Naar mijn mening zijn er dingen die je digitaal doet, zoals webpagina's die als basis voor een artikel kunnen dienen, in een notebook stoppen bij Evernote. En er zijn dingen die je analoog doet. Mijn to-do lijstjes blijven, tot nadere order, analoog. En jij?
https://www.youtube.com/watch?v=OuaaotSpifM
https://www.youtube.com/watch?v=i7ciFe-U-aE
http://qz.com/701309/people-are-falling-in-love-with-a-simple-productivity-system-that-just-uses-pen-and-paper/VOORTAAN AMP LINKS IN ALLE MOBIELE ZOEKRESULTATEN BIJ GOOGLE
Je hebt het al een tijdje geleden kunnen lezen: Google wil dat websites op mobiele toestellen snel laden, vooral nieuwsartikels. Daarom heeft het een technologie bedacht, Accelerated Mobile Pages. Dat is een uitbreiding van HTML, waarbij pagina's via de servers van Google sneller geleverd worden. Facebook heeft ook zoiets, de Instant Articles.

Deze week heeft Google aangekondigd dat het bij zijn zoekresultaten op mobiele toestellen zal verwijzen naar de AMP-versie ervan, in plaats van de normale html-pagina. Daaraan heeft het wel toegevoegd dat het AMP-pagina's in zijn search ranking geen hogere plaats zou geven dan gewone html-pagina's. Wat in principe allemaal netjes en wel is, maar wanneer je daarbij bedenkt dat pagina's die sneller laden _altijd_ de voorkeur krijgen bij Google, en dat AMP-pagina's dus sneller laden, dan weet je toch dat het concreet erop neerkomt dat AMP wél voorgetrokken worden.

Het plaatst uitgevers nu wel in een moeilijke positie. Want bij AMP stelt Google wel voorwaarden: om snel te kunnen laden moet bijvoorbeeld het aantal advertenties op een pagina beperkt worden. En verder moet een uitgever, in plaats van één enkele versie van zijn pagina te maken (die liefst ook responsive is), er nu drie maken: de gewone, de Instant Articles versie voor op Facebook, en de AMP versie voor in de zoekresultaten bij Google. En had Apple ook niet een speciale snel-ladende versie voor zijn Apple News?

Kortom: een wirwar, geen standaarden meer. Tijd dat er terug wat eenheid komt!
http://www.theverge.com/2016/8/2/12349524/google-amp-instant-articles-search-results-mobile-web-fragmentationPAPER ADD-ON VOOR DROPBOX NU OPEN IN BÈTA
Dropbox heeft een Android en iOS versie uitgebracht van Paper, zijn tool om met temas aan documenten te werken. De bèta-versie kan door iedereen gedownload worden.

Je kan daarmee commentaren zien, daarop antwoorden, meldingen zien en kleine wijzigingen maken. De webversie van de app heeft ook meer geavanceerde tabel-functies, betere foto-galerijen en nieuwe meldingen. Een uitgebreide bespreking vind je bij Engadget. Het is duidelijk dat Dropbox hiermee de concurrentie wil aangaan met Google DOcs!
https://www.engadget.com/2016/08/03/dropbox-paper-open-beta-ios-android-apps/
https://www.dropbox.com/paper?_tk=mb&_camp=product-announce&_ad=paper-open-beta&_net=paper-home

 


 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!TIP VAN HANS: EINDE VAN DE VIDEOBAND: PRODUCTIE VHS VIDEORECORDERS STOPT
Ongeveer een jaar geleden kwam er al een einde aan Betamax, en nu zijn VHS videorecorders hetzelfde lot beschoren. Het enige bedrijf dat ze nog maakte, stopt daarmee. (Tip: Hans)
http://www.computeridee.nl/nieuws/einde-van-de-videoband-productie-vhs-videorecorders-stopt/?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=CID_Nieuwsbrief_20160722


NIEUWE SAMSUNG GALAXY NOTE 7
Huh? De vorige versie was toch de Note 5, zal je zeggen? Klopt. Om de een of andere bizarre reden heeft Samsung een nummertje overgeslagen. De nieuwste editie is dus de Note 7. Wat mag je verwachten?

Wij hebben het toestel nog niet in handen gehad, maar legden ons oor te luisteren bij The Verge. Inwendig is er niet veel anders dan de S7 Edge, inbegrpen de IP68 waterdichtheid, die nu ook geldt voor de stylus. Maar wat wel veel gebruikers plezier zal doen, is dat je er terug een extra geheugenkaart kan instoppen, naast de 64GB interne opslagruimte. Er is een USB-C aansluiting, en ook een 3500 mAh batterij.

Het meest opvallende aan het toestel is de iris-scanner. Een scan van jouw oog zal gebruikt worden als identificatie bij apps en bestanden in een beveiligde map. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in zwart, zilver en blauw in de VS, en in andere landen ook nog een goudkleurige versie. Goedkoop is het toestel niet: je moet er minstens $770 voor neertellen.
http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/8/2/12344688/samsung-galaxy-note-7-announced-price-release-date-specsMIT BEDENKT INTERACTIVE DYNAMIC VIDEO, EEN GAME CHANGER VOOR VR
Virtual Reality staat volop in de belangstelling. Maar in tegenstelling tot AR -Augmented Reality- waar je virtuele voorwerpen geprojecteerd ziet op de echte omgeving rondom jou, is bij VR je hele omgeving virtueel. Maar hoe kan je die omgeving eigenlijk creëren?

Bij Ars Technica kan je een interessant artikel lezen over een nieuwe technologie die het befaamde MIT instituut bedacht heeft: Interactive Dynamic Video. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bijna onzichtbare vibraties die een voorwerp afgeeft, om een simulatie te creëren waarmee je virtueel kan interageren. Je kan die voorwerpen dan voortduwen, trekken en op elkaar stapelen.

En het mooie daarvan is dat het nieuwe imaging model slechts een fractie van de 3D modeling kost die momenteel gebruikt wordt, en je slechts een camera nodig hebt en software om de beelden te bewerken.

Bovendien kan de technologie gebruikt worden om ook in een niet -gecontroleerde omgeving simulaties te creëren.

De juiste technische uitleg vind je bij THe Next Web, dat ook een filmpje heeft.
http://thenextweb.com/insider/2016/08/02/mit-just-changed-the-vr-game-with-interactive-dynamic-video/

 


Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetPODCAST: KRITISCH DENKEN

Wij hebben het al eerder gehad over deze podcast. Elke aflevering geeft je voer om te overdenken. En ook zo de reeks over de oorzaken van Extremisme, die in een vijftal afleveringen opgedeeld is. Een reeks die het fenomeen in een historisch perspectief zet, zonder af te doen aan het gevaar ervan. Een aanrader (net als alle andere afleveringen trouwens!)
[Taal: NL]
http://kritischdenken.info/


BOEK HET SMELT VAN LIZE SPIT ALS PODCAST
Het is wel geen hoorspel, maar dit bericht wou ik je niet onthouden: de debuutroman van Lize Spit, "Het smelt", die laaiend enthousiaste kritieken krijgt, kan je in de volgende weken als podcast downloaden. Van het boek is namelijk een audioversie gemaakt, zodat je het boek kan beluisteren.
Het boek wordt voorgelezen door An Caers. Je kan de wekelijkse afleveringen ook beluisteren bij Soundcloud, of het hele boek in één keer downloaden bij Dasmag. Dat kost je dan wel 14,95 euro.
https://soundcloud.com/dasmag
http://www.dasmag.nl
http://www.dasmag.be
http://shop.dasmag.nl/products/audioboek-lize-spit-het-smelt
https://itunes.apple.com/us/podcast/lize-spit-het-smelt/id1117983821?mt=2Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De historicus voorspelt verleden en heden.
-F. Hellers-


 
De nieuwe oogst


LOGOPONY: LOGO's

Bij deze webdienst kan je een logo maken, gratis en voor niks (althans: de basisfuncties). Je hebt heel wat editing tools ter beschikking, vele vormen en logo templates. (Bron: Launching Next)
[Taal: ENG]
http://www.launchingnext.com/s/logopony-----flat-logo-generator-for-startups/20561/
http://logopony.com/


BRIEFTUBE: YOUTUBE CURSUSSEN (EXTENSIE)
Deze extensie voor je Chromebrowser maakt het volgen van cursussen via YouTube heel wat aangenamer. Want nu is het geen sinecure om zo'n cursus te volgen, vooral wanneer je aantekeningen wil maken. De tool maakt namelijk automatisch een inhoudsopgave aan met hoofdstukken, zodat je gemakkelijk kan schakelen tussen de verschillende delen. Bovendien bevat BriefTube een zoekfunctie waarmee je in het filmpje kan doorzoeken op bepaalde woorden.
Om de tool, na installatie, op te starten, moet je gewoon een cursus openen en dan op het BriefTube icoontje klikken rechts bovenaan in je browser.
http://thenextweb.com/apps/2016/07/27/youll-love-watching-lectures-on-youtube-with-this-chrome-extension/
https://chrome.google.com/webstore/detail/brieftube-instant-video-s/gfckdcbnnkobldfaefmhaigdolfniill/


ARTS & CULTURE: GOOGLE EN KUNST
Google heeft al een tijdje geleden een app uitgebracht, met bijhorend YouTube kanaal, waarmee je kan bladeren in de rijke database rond kunst die Google al een hele tijd aan het uitbouwen is. Nu werd er een update uitgebracht van die app, waarbij het zelf ontdekken van kunst een belangrijke functie werd. Je kan bijvoorbeeld zoeken op bepaalde soorten kunst (schoenen, goud, enz.), bladeren doorheen een tijdlijn, en zoeke op kleur. Meer bij The Next Web.
https://www.youtube.com/watch?v=T7SqK5RizWY
http://googleblog.blogspot.com/2016/07/the-new-google-arts-culture-on-exhibit.html


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: GRATIS E-BOOKS TE DOWNLOADEN

Ach, hoe heerlijk is het om een boek te lezen, lekker relax. En wanneer het een gratis boek is, dan is dat natuurlijk ook lekker meegenomen. Bij eReaders.nl vind je eenlijstje met e-boeken die niet alleen gratis te downloadenzijn, maar ook nog eens leuk bovendien!
http://www.ereaders.nl/de-leukste-gratis-e-books-6/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: DE VLINDERQUIZ
Wij hebben enkele Vlinderstruiken in onze tuinn staan, en zoals de naam het zegt lokken zij vlinders aan - de struiken bevatten immers prachtige bloemen in helder wit en paars.
Maar hoeveel soorten vlinders kenjij eigenlijk? Kan jij een dagpauwoog onderscheiden van een koolwitje? Doe de quiz bij De Standaards.
[Taal: NL]
http://www.standaard.be/cnt/dmf20160803_02410313


VRIJDAG MULTIMEDIA: YIEHA
Deze website, een samenwerking tussen Ballon Media en Standaard Uitgeverij, biedt stripliefhebbers hun favoriete strips in digitale vorm aan. Maar je kan er ook 'echte' stripboeken kopen, papieren dus, en previews bekijken van al dat moois.
[Taal: NL]
http://www.yieha.be/


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Brit loopt ernstige brandwonden op door ontplofte iPhone
http://www.ad.nl/buitenland/brit-loopt-ernstige-brandwonden-op-door-ontplofte-iphone~aa216132/
- Kattendrone van Nederlander populair op Al Jazeera
http://www.ad.nl/digitaal/kattendrone-van-nederlander-populair-op-al-jazeera~a5206338/
 
 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Altijd jouw tablet bij de hand, ook in de auto
http://elektrozine.be/altijd-tablet-hand-ook-auto/
- Test: Sony XD93 Ultra HD-televisie
http://elektrozine.be/test-sony-xd93-ultra-hd-televisie/
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info


 - Download legaal Windows installatiebestanden
http://computertaal.info/2016/08/05/download-legaal-windows-installatiebestanden/
- Populairste wachtwoordmanagers vergeleken
http://computertaal.info/2016/08/04/populairste-wachtwoordmanagers-vergeleken/


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Mozilla experimenteert met vervangen 404-pagina's door Wayback Machine-varianten
https://tweakers.net/nieuws/114335/mozilla-experimenteert-met-vervangen-404-paginas-door-wayback-machine-varianten.html
- Spotify gaat wekelijks gepersonaliseerde afspeellijsten maken met nieuwe singles
https://tweakers.net/nieuws/114333/spotify-gaat-wekelijks-gepersonaliseerde-afspeellijsten-maken-met-nieuwe-singles.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be- Smartwatches: De hype alweer voorbij?
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/smartwatches-de-hype-alweer-voorbij/article-longread-736453.html
- Belgische doctoraatsstudenten onderscheppen HTTPS-beveiliging
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/belgische-doctoraatsstudenten-onderscheppen-https-beveiliging/article-normal-736151.html

*** TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be
- Gratis Pokémon GO data van Proximus en Base: netneutraliteit?
http://www.technologium.be/gratis-pokemon-go-data-netneutraliteit
- Pokémon Go: de snelst groeiende gezondheidsapp
http://www.technologium.be/pokemon-go-de-snelst-groeiende-gezondheidsapp*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Tesla zet alles op alles om goedkopere Model 3 op tijd bij de consument te krijgen
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/elon-musk-tesla-zat-dit-jaar-in-production-hell
- 10 Tips om LinkedIn in te zetten voor jouw Personal Branding
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/10-tips-om-linkedin-in-te-zetten-voor-jouw-personal-branding
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
WAAROM HEBBEN RANSOMWARE-HACKERS ZO'N PROFESSIONELE KLANTENSERVICE?
Als je ransomware verstuurt, ben je best een rotzak. Maar dezelfde rotzakken die de gijzelsoftware versturen hebben wel verdacht professionele klantenservice, blijkt uit onderzoek van F-Secure. De boeven hebben hulplijnen waar slachtoffers stap voor stap bijgepraat worden over wat ransomware precies is en hoe zij bitcoins moeten kopen om het losgeld te betalen. Handig? Of voelt het een beetje als de inbreker die een bedankbriefje achterlaat?
Lees hier meer over hoe professioneel de ransomware-makers met hun slachtoffers omgaan. (Tip: Hans)
http://www.computeridee.nl/nieuws/onderzoek-ransomware-makers-hebben-geavanceerde-en-professionele-klantenservice/?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=CID_Nieuwsbrief_20160722BEVEILIG OUTLOOK EN HOTMAIL MET TWEESTAPSVERIFICATIE
Je email is erg belangrijk, zelfs al stuur je tegenwoordig nog maar weinig persoonlijke informatie via de mail. Als iemand toegang heeft tot je inbox, heeft hij toegang tot zowat al je accounts. Je kunt het dus maar beter goed beveiligen, en tweestapsverificatie is daarvoor geschikt. We leggen je in deze workshop uit hoe je je Outlook, Hotmail of Live Mail beter beveiligt met een extra sms'je.
Lees hier hoe je je Outlook, Hotmail of Live Mail beter kunt beveiligen. (Tip: Hans)
http://www.computeridee.nl/workshop/beveilig-outlookhotmaillive-mail-met-tweestapsverificatie/?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=CID_Nieuwsbrief_20160722


DE TIP VAN HANS: DE WINDOWS 10 UPDATE ALSNOG INSTALLEREN
Windows 10-upgrade is eenvoudig gratis via toegankelijkheidspagina te verkrijgen
Hoewel de periode voor het gratis upgraden naar Windows 10 op 29 juli verstreek, is het besturingssysteem alsnog te verkrijgen via een speciale pagina van Microsoft. Om deze versie te downloaden, moeten gebruikers alleen aangeven dat zij gebruikmaken van toegankelijkheidsopties. (1)(2)
https://tweakers.net/nieuws/114153/windows-10-upgrade-is-eenvoudig-gratis-via-toegankelijkheidspagina-te-verkrijgen.html
https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade


DE TIP VAN HANS: 3 MANIEREN OM WINDOWS 10 ALSNOG GRATIS TE KRIJGEN
Ben je ook gebeld door iemand die opeens merkte dat een gratis upgrade naar Windows 10 niet meer mogelijk is of ben je zelf iemand die alsnog wil upgraden? Dat kan, asterisk. (3)
http://computerworld.nl/software/94077-3-manieren-om-windows-10-alsnog-gratis-te-krijgen?


DE TIP VAN HANS: ZO INSTALLEER JE DE JUBILEUM UPDATE VOOR WINDOWS 10 HANDMATIG
Vanaf 2 augustus rolt Microsoft de zogeheten anniversary update uit voor Windows 10. Het kan echter wel enige tijd duren voordat die update op jouw computer verschijnt. Maar je kunt 'm ook handmatig downloaden, hier lees je hoe.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/zo-installeer-je-de-jubileum-update-voor-windows-10-handmatig.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20160803


DE TIP VANHANS: ZO KRIJG JE DIRECT DE WINDOWS 10 ANNIVERSARY UPDATE
De Windows 10 Anniversary Update (Jubileum Update) is al twee dagen beschikbaar en de uitrol loopt voorspoedig. Toch heeft nog lang niet iedereen de update ontvangen. Zo kan je ervoor zorgen dat je direct aan de slag kan met de update.
http://webwereld.nl/software/94079-zo-krijg-je-direct-de-windows-10-anniversary-update?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-08-03


DE TIP VAN HANS: ZO ZET JE WINDOWS 10 NAAR JE HAND
Het aanbod om gratis te upgraden naar Windows 10 is voorbij. Als je afgelopen weekend nog even snel gebruik hebt gemaakt van het aanbod en nu dus met een vers systeem zit vraag je je vast af wat je allemaal kan doen om het systeem naar je hand te zetten. Wij hebben hier 9 tips voor je.
http://webwereld.nl/software/94063-zo-zet-je-windows-10-naar-je-hand?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-08-01 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

APP MAAKT GEZICHTEN INSTANT ONHERKENBAAR


We denken er niet bij na, maar wanneer wij een foto van iemand maken (ons lief, onze jongste telg, een vriend op een fuif, ....) dan staan die daar vaak niet alleen op. Vele andere mensen staan er, duidelijk herkenbaar, ook op. Heb je je al eens afgevraagd of die daar wel gelukkig mee zijn - vooral wanneer jij die foto's op sociale netwerken gaat posten?
Deze nieuwe app zou je deze kopzoren moeten besparen. Hij zal namelijk gezichten op de achtergrond onherkenbaar maken, wanneer die bepaalde gebruikers aangegeven heben dat zij niet openbaar gefotografeerd willen worden. Er is wel een nadeel: zowel degene die de foto neemt, als degene die niet wil dat zijn foto genomen wordt, moet de software op zijn toestel hebben staan...
http://www.pressetext.com/news/20160705011
http://aerdos.com/


COLORCUBE: PUZZELGAME (IOS)
Niet alle apps moeten over productiviteit gaan, niet? Dit is een heerlijke puzzel app, waarbij je kleuren en stukken moet combineren tot zij een goed geheel vormen. Geen rubik-kubus, nog veel erger!
https://itunes.apple.com/us/app/colorcube/id1076402133?mt=8


ADOBE PHOTOSHOP EXPRESS
Windows 10 -freeware
Photoshop is veruit de meest gebruikte tool om foto's te bewerken. Maar het programma is niet goedkoop. Het zal je daarom plezieren te vernemen dat er ook een gratis versie bestaat, Photoshop Express. Uiteraard bevat die niet de uitgebreide mogelijkheden van de betalende versie, maar het geeft je wel een voorproefje, en je kan de basis bewerkingen prima uitvoeren.
http://www.photoshop.com/products/photoshopexpress


OOKLA: SNELHEIDSTEST VOOR JE CHROME BROWSER


Wie films en feuilletons wil kijken op zijn computer, die moet heus wel een goede internetverbinding hebben, wil hij geen haperend beeld hebben. Om die reden heeft Netflix een tijd geleden fast.com bedacht, waar je je snelheid kan testen. Maar er is nog een andere test, en die is heel handig voor wie met de Chrome browser werkt.
Het gaat om Ookla, bedacht door de mensen die ook speedtest.net ontworpen hebben. Zij maakten een extensie voor de Chrome browser, die vlak naast de OmniBar staat. Je moet er gewoon op klikken, en je krijgt je download en upload snelheid te zien, alsook een ping waarde. Maar je krijgt ook te zien hoe snel de website op het actieve tab laadt. Zo zie je hoe efficiënt de pagina's zijn die jij bezoekt. Sluit je het extensie venster terwijl de test nog loopt, dan krijg je het resultaat te zien in een klein vakje naast de knop voor de snelheidstest.
https://chrome.google.com/webstore/detail/speedtest-by-ookla/pgjjikdiikihdfpoppgaidccahalehjh/related
http://thenextweb.com/apps/2016/07/28/this-chrome-extension-is-quickest-way-to-test-your-internet-speed/


ARTISTO: DE PRISMA VOOR VIDEO'S
De Prisma app zelf is heel leuk: daarmee maak je van gewone foto's heuse Van Gogh schilderijtjes. Iedereen was aan het wachten op een versie van Prisma voor video, maar blijkbaar is een Russisch bedrijf sneller geweest: het brengt Artisto uit, dat filmpjes omzet naar schilderijen van Van Gogh of Picasso. PetaPixel waarschuwt wel dat de app tamelijk vaak crasht.
http://petapixel.com/2016/08/03/artisto-app-prisma-video-turns-videos-van-goghs/
https://itunes.apple.com/us/app/artisto-free-video-editor/id1137893020?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smaper.artisto


VRIJDAG APPDAG: GOOGLE PLAY MET INDIE-GAMES
Niet alle games zijn gemaakt door grote bedrijven. En sommige van die 'indie' games verdienen meer belangstelling. Dat is waarop ze bij Google een speciaal hoekje ingeruimd hebben in de Play Store, voor de Indie-games. Zoals bij de andere rubrieken vind je hier ook een klassement met de meest gedownloade games, de favorieten en de toppers.
[Taal: NL]
https://play.google.com/store/info/topic?id=topic_b000054_games_indie_corner_tp


VRIJDAG APPDAG: VERNE (MAP-GAME)


Sinds Niantec PokemonGo maakte, weten we hoe leuk landkaarten kunnen zijn. Nu heeft het Google Maps team een spelletje uitebracht waarin niemand minder dan de Yeti een hoofdrol vervult. Ook een Argale en een Yak spelen mee.
Bij dit game draait de 3D beeldenbibliotheek van Google Maps bovenop de Unity Game Engine. Om uit te proberen!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.withgoogle.verne
http://thenextweb.com/google/2016/08/03/google-built-an-adorable-maps-game-thats-not-pokemon-go/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.withgoogle.verne

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Het leven is een vreemde taal. Iedereen spreekt het verkeerd uit.
-Christopher Morley-