Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
28/7/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 964 van 23/7/2016Gegroet lezer,

Deze week, zoals aangekondigd, een korte editie omdat wij zo'n beetje vakantie genomen hebben. We hebben het ook wat luchtiger gehouden - het is nu eenmaal warm geweest voor iedereen!

Toch veel leesplezier gewenst. BIj leven en welzijn tot volgende week, voor een iets dikkere editie.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.MICROSOFT EN IERLAND, GOOGLE EN DE EU, EN EEN NIEUW AKKOORD OVER PRIVACY
Zoals aangekondigd zetten wij deze week, die sowieso korter is met de nationale feestdag op 21 juli, onze berichtjes even op een laag pitje. Wees gerust: we laten je niet in de steek, maar je krijgt gewoon een afgeslankte versie van je dagelijkse / wekelijkse portie nieuws en sites/software.

Toch nog even, omdat we het niet konden laten, drie onderwerpen die verband houden met justitie. Een saai onderwerp, maar toch moet je op de hoogte blijven, want het heeft toch ook wel gevolgen voor jou.

VS mag geen mails opvragen van servers buiten de VS
Een eerste bericht is een grote overwinning voor de privacy. En het beknot de macht van al te nieuwsgierige Amerikaanse nieuwsgierige inlichtingendiensten. Een hof in beroep in Manhattan heeft namelijk bepaald dat de Amerikaanse overheid Microsoft (of andere bedrijven) niet kan verplichten om emails te overhandigen die zich bevinden op een server buiten de VS. Die zouden namelijk vallen buiten de jurisdictie van een zoekbevel dat in de VS uitgevaardigd is.

Een overwinning voor de privacy, die Europese burgers en bedrijven er wel eens zou kunnen toe aanzetten om in de toekomst te eisen dat hun data, hun mails enz. bewaard worden op servers die zich niet in de VS bevinden. Meer bij Reuters (1).

Nieuwe overeenkomst over privacy tussen VS en EU
Ook het tweede bericht betreft jouw privacy. Zoals je wellicht weet was enkele maanden geleden de bestaande overeenkomst over de uitwisseling van data tussen de VS en Europa opgeschort. De zogenaamde Safe Harbour bestond al jarenlang, en maakte het voor de bedrijven in beide continenten eenvoudig om data uit te wisselen, omdat daarin bepaald werd dat bepaalde privacyregels eerbiedigd zouden worden. Na de onthullingen over massale spionagepraktijken in de VS werd Safe Harbour verworpen door het Europees Hof van Justitie.

Sindsdien werd er door beide partijen dapper gewerkt aan een nieuwe overeenkomst, de Privacy Shield. Verleden week werd die officieel goedgekeurd. Meer bij Wall Street Journal. (2)

Opnieuw aanklacht tegen Google
En dan is er Google, dat zich, ocharme, weer een klacht van de EU aan zijn broek gehaald heeft. Maar waar je bij vorige klachten, die betrekking hadden op de dominantie van Android en van de Google zoekmachine, nog zou kunnen stellen dat de EU spijkers op laag water zoekt als je een aanhanger brengt van de vrije markteconomie, dan zal je bij deze aanklacht toch moeten toegeven dat Google hier wel zijn boekje te buiten gegaan is.

De feiten dateren van jaren geleden, zelfs van 2006. Toen zou Google namelijk met grote websites contracten afgesloten hebben waarbij het die sites verboden zou hebben om ook advertenties te plaatsen afkomstig van adverteernetwerken die concurrenten waren van Google Adwords en Google Adsense. Later zou dan dat verbod opgeheven worden, maar waren de websites nog altijd verplicht om de Google advertenties een prominente plaats te geven.

Een praktijk die niet door de beugel kan, zo vindt mevrouw Vestager, belast met de mededinging in Europa. En nu moet Google zich daarvoor verantwoorden... Meer bij New York Times (3)
http://www.reuters.com/article/us-microsoft-usa-warrant-idUSKCN0ZU1RJ
http://www.wsj.com/article_email/eu-approves-privacy-shield-data-transfer-pact-with-u-s-1468322858-lMyQjAxMTI2NzEyMjQxMzI3Wj
http://www.nytimes.com/2016/07/15/technology/google-european-union-antitrust-charges.html?_r=04 BANKEN, 3 PROVIDERS, 1 MOBIELE IDENTITEIT
De wereld wordt alsmaar digitaler, we doen ook veel meer dingen vanop ons mobiele toestel. Maar een echt simpele manier om veilig die dingen te doen is er nog niet echt gevonden. Het blijft sukkelen met tokens, sms-codes ter verficatie, enz. En dan is het leuk te weten dat daarin binnenkort wel verandering in zou kunnen komen. Nog dit jaar, zo beloven de 4 banken en 3 providers die aan dit project samenwerken: er zou een app komen die het mogelijk moet maken om veilig op websites in te loggen.
Meer bij De Standaard

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160718_02389886NU OOK EMOJI'S VAN VROUWELIJKE PROFESSIONALs
Er klonk al een hele tijd kritiek op het feit dat emoji's niet altijd echt neutraal zijn. Mensen van andere huidskleur, vrouwen bijvoorbeeld werden vaak stereotiep voorgesteld. Daar komt nu verandering in: Googl eheeft 13 nieuwe emoji voorgesteld waarbij beroepen ook door vrouwen voorgesteld worden.

11 daarvan werden nu goedgekeurd door het Unicode Consortium. Voortaan zal je o.a. de chef-kok, een gediplomeerde student, een rockster à la David Bowie kunnen invoegen in je teksten, zowel in mannelijke als vrouwelijk vorm, met verschillende huidskleuren.

Meer bij The Verge.
http://www.theverge.com/2016/7/14/12189442/google-new-emoji-women-jobs-unicode-consortiumPOKEMON: BELGIË, NEDERLAND, JAPAN... OF WIL JE LIEVER EENS EEN ANDERE AR GAME PROBEREREN?
Sinds enkele dagen kan je dus ook officieel aan de slag met Pokémon in België en Nederland. Wat eigenlijk wel goed is, want wou je het spelletje downloaden op je smartphone, zonder dat het officieel in je app store lag, dan moest je gaan "sideloaden". Verschillende snoodaards hadden meteen al valse Pokémon games uitgebracht, die malware bevatten. Dat risico loop je nu dus niet meer - tenminste indien je je game uit de officiële app store haalt.

Dinsdag ging Pokémon dan officieel van start in zijn geboorteland, Japan. Waar meteen de nieuwe commerciële toepassing ingevoerd werd, namelijk bedrijven kunnen een "gym" sponsoren, waardoor de Pokémon-jagers massaal naar hun winkel, restaurant of andere gelokt werd.

Het hele Pokémon avontuur legt Nintendo ondertussen geen windeieren - de koers van het aandeel is duizelingwekkend gestegen.

Heb jij trouwens zin om een AR game te spelen, maar vind je Pokémon maar wat gewoontjes? Bij het Australische The Age vonden wij een artikel waarin enkele alternatieve AR apps voorgesteld worden, die even knap, maar misschien minder idioot zijn. OM eens uit te testen!
http://www.demorgen.be/cultuur/pokemon-go-beschikbaar-in-belgie-b8c0ec06/
http://www.theverge.com/2016/7/19/12221938/nintendo-double-market-cap-pokemon-go-release
http://www.theage.com.au/technology/smartphone-apps/the-best-augmented-reality-apps-that-arent-pokemon-go-20160719-gq8s4k.html?eid=email:nnn-13omn624-ret_newsl-membereng:nnn-04%2F11%2F2013-technology-dom-technology-nnn-age-u&campaign_code=13ITE006&promote_channel=edmail&mbnr=NDA1MDQzMwTWITTER: IEDEREEN EEN 'VERIFIED ACCOUNT'!
Tot nu toe konden enkel beroemde personen een 'verified account' aanmaken op Twitter. Daarbij duidt een blauw icoontje met daarin een wit check-mark naast hun naam aan dat Twitter gecontroleerd heeft dat deze persoon wel degelijk is wie hij/zij beweert te zijn.

Nu wordt dat gedemocratiseerd, zo kondigt Twitter aan. Iedereen die het gevaar loopt dat iemand anders zich als die persoon voordoet, kan voortaan een verified account aanvragen.

Meer bij The Next Web.
http://thenextweb.com/insider/2016/07/19/verified-accounts-everyone-twitter-announces-new-application-process/MACHINES HEBBEN VOOROORDELEN
Het is een trend. Het is al langer zo dat bij het bepalen van een strafmaat, bij het bepalen of iemand een voorwaardelijke straf, een enkelband, of een gevangenisstraf krijgt, gekeken wordt naar de omstandigheden van die persoon. Is de kans op hervallen groot? Wat is het risico dat die persoon inhoudt op de maatschappij? Maar tegenwoordig worden daar ook machines bij betrokken. Omdat die machines steeds meer weten over ons, en omdat er een personeelsgebrek is, waardoor er geen tijd is om de strafdossiers door échte mensen, door het personeel van justitie, de maatschappelijke assistent, te laten bekijken.

En nu blijkt dat die machines niet altijd rechtvaardig oordelen. Want zelfs machines blijken vooroordelen te hebben: Zo lees je bij ProPublica. Daarin wordt verteld hoe twee jonge meisjes, die nog geen strafblad hadden, en beschuldigd werden van kleine iefstal, een zwaardere straf kregen dan een jongeman, die al een strafblad had, en zwaardere feiten gepleegd had. De meisjes waren zwart, de jongeman blank.

De programma's en algoritmes die gebruikt worden voor deze procedure die "risk assessment" heet, hebben vooroordelen. En dat wordt een probleem in een maatschappij waar deze programma's steeds vaker ingezet worden, oom te bepalen wie vervroegd vrij mag, wie op borgtocht vrij mag, en wie naar de gevangenis moet.

Een long read om zeker eens bij stil te staan...
https://www.propublica.org/article/machine-bias-risk-assessments-in-criminal-sentencingTWITTER WORDT MEER DAN OOIT EEN BRON VOOR LIVE NIEUWS
Wanneer je een tweet in je website ingebed hebt, en die tweet bevat een Periscope stream, dan zal die automatisch beginnen te spelen. Zo wordt een webpagina als het ware een live tv-zender. En wordt Twitter meer dan ooit een bron voor brekend nieuws. In het verleden werd Periscope, dat eigendom is van Twitter, steeds vaker gebruikt om nieuws uit te zenden terwijl het gebeurde. De Black Lives Matter protesten, de filibuster in het Amerikaans Congres om de wetten op de wapenhandel te veranderen, ... het werd uitgezonden via Periscope.

Deze nieuwigheid is volledig iets dat op de servers van Periscope en Twitter plaats vond. Heb jij een tweet ingebed, dan moet jij niets doen aan de instellingen om de live uitzendingen weer te geven op je website.

Voor de Android app is er nu ook een nieuwigheid: je zal Periscope streams ook in de algemene tijdlijn zien, en in je tabblad "Watch". Zonder klank, gelukkig, maar het geeft je wel de kans om te bladeren doorheen de aangeboden streams, net zoals je zou zappen op je tv.

Tot slot nog een nieuwigheid bij Periscope: Highlights. Dat is een tool die automatisch een trailer aanmaakt voor elke Periscope uitzending. Met als grote voordeel dat je bijvoorbeeld op het einde van je dag een snelle samenvatting kan krijgen van je feed, wat wel handig is.

Meer bij The NExt Web en Periscope.
http://thenextweb.com/socialmedia/2016/07/21/periscope-twitter-embedded-tweets-live/
https://medium.com/@periscope/up-periscope-f0b0a4d2e486#.gqkzkbnyw

 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


DE STECK-FIX
Van tijd tot tijd hebben we er allemaal mee te maken. Het vinden van de stekers in een randaarde stopcontact. Zeker als die contactdoos onder het bureau zit waar men aan werkt. Eindeloos geknoei om de verbinding veilig tot stand te brengen.
Justus Wolff heeft daar een oplossing voor gevonden. Zijn grootmoeder was de aanleiding voor hem om voor haar iets te bedenken waar zij al een hele tijd mee worstelde.
Hoe krijg je  de randaardesteker in het stopcontact, vooral als je er geen direct zicht op hebt. Een eenvoudige kunststof ring in de contactdoos verricht het wondertje. Het ei van Columbus.
Op de site van Justus (1) vind je meer informatie over dit prettige hulpje. Het ringetje kost euro 1.95 per stuk. Gemakkelijk via het internet te bestellen, ook voor levering in België en Nederland. [Sjeef]
http://www.steck-fix.de
 

 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop*** Pentagon richt "Cyber hack grand" in, een hack-competitie die de veiligheid van het IoT oet verbeteren.
http://www.pressetext.com/news/20160707004

*** Gentse start-up Fstr krijgt Europees geld voor eerste open data carpooloplossingDe Gentse start-up Fstr krijgt als eerste Belgisch bedrijf open data subsidies van ODINE
http://www.belgamediasupport.be/pressrelease/general-detail.do?originalId=55708&language=NL

***Gedaan met anonieme prepaid simkaarten
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/gedaan-met-anonieme-prepaid-simkaarten/article-normal-730671.html

*** Cirque du Soleil onderhandelt met Samsung over VR-show
http://www.tijd.be/ondernemen/entertainment/Cirque_du_Soleil_onderhandelt_met_Samsung_over_VR_show.9790684-3124.art
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Men weet nooit waar men buiten kan, voordat men het probeert.
-Franklin P. Adams-


 
De nieuwe oogst


   
INSPIRATIONFEED: MEER DAN 4.000 GRATIS PHOTOSHOP BRUSHES

Met de juiste Photoshop Brush kan je meteen een foto, die er maar gewoontjes uitziet, iets speciaals geven. Een bepaald gedeelte wat meer accenturen bijvoorbeeld. Er zijn heel wat brushes die je daarvoor kan gebruiken- van wolken tot gras, van bloemen tot penseelstreken. In dit artikel bij Inspirationfeed zijn er links verzameld naar sites waar je die brushes gratis kan downloaden.Het zijn er meer dan 4.000!
[Taal: ENG]
http://inspirationfeed.com/freebies/free-photoshop-brushes/


MERRIAM-WEBSTER: ONLINE ENGELS WOORDENBOEK
Is het niet fantastisch? Vroeger moest je dure woordenboeken kopen om een woord in een vreemde taal te kunnen opzoeken. Nu heb je ontelbareonline woordenboeken die je gratis kan raadplegen. Een van onze favorieten is Merriam-webster, een verklarend Engels woordenboek.
[Taal: ENG]
http://www.merriam-webster.com/


PYTHON LEREN!
Tja, het is vakantie, maar dat wil niet zeggen dat je echt niets moet gaan doen! De vakantie is de ideale tijd om eens wat te doen aan je kennis, en bijvoorbeeld een programmeertaal te leren, zoals Python. In dit artikel bij MakeUseOf vind je vijf websites die je leren programmeren, van de eerste stappen naar geavanceerde onderdelen.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/5-courses-thatll-take-python-beginner-pro/


VRIJDAG MULTIMEDIA: SLOWMOTION
In dit artikel 29 GIF's die echt heel mooi weergeven wat er eigenlijk gebeurt wanneer een druppel het water raakt, wanneer het bliksemt, hoe een hond water oplikte... Je zal raar opkijken!
[Taal: ENG]
http://waitbutwhy.com/2014/10/29-delicious-slow-motion-gifs.html


EARTSHOTS: FOTO'S


Hou je vanmooie foto's? Dan moet je deze site eens bekijken. Er is een rubriek "Photo of the Day", dat je het gemakkelijkste kan bekijken via de archief-functie, en daar dan een maand te selecteren. Indrukwekkend... Het mooie is dat elke fotograaf ook nog een verhaal vertelt bij zijn foto.
[Taal: ENG]
http://www.earthshots.org/Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Facebook-drone op zonne-energie maakt proefvlucht
http://www.ad.nl/digitaal/facebook-drone-op-zonne-energie-maakt-proefvlucht~a92f687e/http://www.ad.nl/digitaal/facebook-drone-op-zonne-energie-maakt-proefvlucht~a92f687e/
- Pokémonhype: van drones tot Pokémon No-stickers
http://www.ad.nl/dossier-pokemon-go/pokemonhype-van-drones-tot-pokemon-no-stickers~acb9ad72/
 
 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Uitgebreide surround en multiroom in één soundbar
http://elektrozine.be/uitgebreide-surround-en-multiroom-soundbar/
- Top 5 systeemcamera’s
http://elektrozine.be/top-5-systeemcameras/http://elektrozine.be/top-5-systeemcameras/


***TECHNOLOGIUM
http://www.technologium.be
- Blockchain Deel I: Een inleiding
http://www.technologium.be/blockchain-deel-i-een-inleiding
- Blockchain Deel II: De financiële industrie op zijn kop
http://www.technologium.be/blockchain-deel-ii-financiele-industrie-op-kop


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Computermythes ontkracht
http://computertaal.info/2016/07/23/computermythes-ontkracht/
- Vernieuwde Linksys Smart Wi-Fi-app: eenvoudiger beheer van thuisnetwerken
http://computertaal.info/2016/07/22/vernieuwde-linksys-smart-wi-fi-app-biedt-beter-en-eenvoudiger-beheer-thuisnetwerken/

 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Google verkleint Play Store-app-updates met maximaal 50% met nieuw algoritme
https://tweakers.net/nieuws/113887/google-verkleint-play-store-app-updates-met-maximaal-50-procent-met-nieuw-algoritme.html
- Achtergrond - De veelbelovende warboel van usb-c: Eén kabel die vrijwel alles kan
https://tweakers.net/reviews/4647/de-veelbelovende-warboel-van-usb-c-een-kabel-die-vrijwel-alles-kan.html*** DATANEWS
http://www.datanews.be

- Tesla wil bus en pick-up maken
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/tesla-wil-bus-en-pick-up-maken/article-normal-731281.html
- Telenet verhoogt downloadvolume basisabonnement
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/telenet-verhoogt-downloadvolume-basisabonnement/article-normal-731333.html


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Momentum en kennis van het ecosysteem: zo bedacht deze tiener een app van 30 miljoen euro
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/hoe-deze-tiener-een-app-bedacht-van-30-miljoen-euro
- Snapchat, maar omgekeerd: slow messaging app Chestnote maakt komaf met instant messaging
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/snapchat-maar-omgekeerd-slow-messaging-app-chestnote-maakt-komaf-met-instant-messaging

 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


DE TIP VAN HANS: HOE KUNNEN WE JOU HARD LATEN WERKEN VOOR WEINIG GELD?
Zit jij toevallig ook al lang te wachten op een beetje loonsverhoging? Heb je het gevoel dat je dat verdiend hebt na al dat harde werken? Esther-Mirjam Sent legt aan de hand van een aantal testjes uit onder welke drie omstandigheden jij ook bereid bent om hard te werken tegen een lage beloning. Na dit college vind je loonsverhoging misschien wel ineens veel minder belangrijk en ga je zelfs op zoek naar een nieuwe baan!
http://www.universiteitvannederland.nl/college/hoe-kunnen-jou-hard-laten-werken-voor-weinig-geld/

Voor deze rubriek danken wij Gerard Schaefers (Sjeef): http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html en Mac-kenner Arnold voor hun hulp bij Mac-onderwerpen, en Hans voor de vele tips.
  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

FLIXTAPE: PLAYLIST VAN NETFLIX
iOS / Android
Netflix heeft zopas een handige app uitgebracht voor iOS en Android. Hiermee kan je namelijk een soort speellijst maken met films rond een bepaald thema, en die playlist ook delen met anderen. Je begint met de lijst een naam te geven en het thema ervan te bepalen, waarna je suggesties krijgt van Netflix over films die in het thema passen. Dan ga jij aan de slag, om films / feuilletons toe te voegen om het lijstje te fatsoeneren. Het spijtige is dat je voor reeksen enkel de volledige reeks kan toevoegen, geen individuele afleveringen.
Een uitgebreide bespreking met handleiding bij The NExt Web.
https://flixtape.netflix.com/
http://thenextweb.com/apps/2016/07/15/netflix-launches-flixtapes-playlists-you-can-send-to-your-lover/


MICROSOFT STREAM: NIEUWE ZAKELIJK VIDEODIENST

Deze nieuwe tool van Microsoft, die je gratis kan downloaden, is bedoeld voor bedrijven om video intern te delen; daarbij zouden zij kunnen beschikken over dezelfde tools en flexibiliteit als bij YouTube te vinden is, maar dan wel met de voordelen die een bedrijf verwacht op punt van beveiliging. Momenteel kan je de dienst gratis als preview downloaden. Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/07/18/microsoft-stream-is-a-new-video-service-for-businesses/
https://stream.microsoft.com/en-us/


FACEBOOK VOOR ANDROID: BEKIJK VIDEO'S OFFLLINE
Een tijdje geleden bracht Facebook in India de mogelijkheid uit om video's ook offline te bekijken. Een initiatief dat ingegeven leek door de heel slechte internetverbindingen in dat land. Maar nu brengt Facebook deze optie ook uit voor andere landen, en dat maakt het wel interessant. Je moet gewoon bij een video op het uitklapmenu tikken en "Save video" kiezen. Je kan devideo dan terugvinden bij je "Saved" map, onder "videos".
Om juist te zijn: de video wordt niet gewonload naar je smartphone, wel naar de Facebook app. De video offline bekijken kan dus enkel in de Facebook app.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana&hl=en
http://thenextweb.com/facebook/2016/07/19/facebook-android-now-lets-save-videos-watch-offline/


SWIFTMOJI VOOR ANDROID EN IOS


Ben jij iemand die vaak emoji's gebruikt in je IM gesprekken en nota's, dan moet je deze app eens uitproberen. Hij werd gemaakt door het team achter SwiftKey (eigendom van Microsoft). Het bijzondere aan deze app is dat je niet uit een lange lijst met emoji's moet kiezen, maar dat de app zelf suggesties geeft op basis van de woorden die je intikt.
https://blog.swiftkey.com/emoji-prediction-app-swiftmoji-launches-today/
https://itunes.apple.com/app/id1067357717?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftmoji

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Ik luister altijd graag naar iemand die over zichzelf praat.
Dan hoor ik tenminste niets dan goeds.
-Will Rogers-