Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
 
306/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 960 van 25/6/2016Gegroet lezer,

Het blijven spannende tijden. Elke dag is het eerste wat ik doe, zodra ik uit het bed kom, Twitter openslaan. Om mezelf gerust te stellen dat er niet weer iets ergs gebeurd is. De uitslag van het Britse referendum vrijdagochtend was weer zo'n raar nieuws om bij wakker te worden. Het mag dan al een veel vredelievender bericht zijn dan bijvoorbeeld de terreuraanvallen in Parijs of Brussel, maar het heeft wel een enorme impact op onze maatschappij. Opnieuw worden we wakker in een nieuwe wereld. Het is boeiend om het nieuws te volgen, maar iets minder (r)evoluties mocht wel van ons...

Deze week veel korte berichtjes, die erg praktijk gericht zijn. Je zal dus heel wat moeten experimenteren. Snel daarom aan je leesvoer!

Veel experimenterplezier, en bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.UPDATE AAN MESSENGER MAAKT HEM HEEL WAT HANDIGER
De Messenger app van Facebook is heel populair. Maar hij kon beter. Facebook heeft die verzuchtingen gehoord, en in één klap de hele Home van Messenger veel praktischer gemaakt.

Op het Homescreen heb je nu een lijstje waarin de vrienden vermeld staan die op dat moment online zijn. Je ziet er je favoriete contacten, herinneringen aan verjaardagen in de komende dagen, en boodschappen die nog op een antwoord wachten. Onderaan je scherm vind je een balk met tabblaadjes voor gesprekken, contacten, groepen en je profiel.

Praktisch, maar er is meer aan de hand.  Deze update moet Messenger klaar maken om niet alleen met je vrienden, maar ook met apps en chatbots boodschappen uit te wisselen. Facebook gelooft namelijk heel erg in bots, die volgens het bedrijf een nieuw tijdperk inluiden - net zoals vroeger iedereen een website wou of een app. Nu zou iedereen (lees: elk bedrijf) een bot moeten hebben. En de bedrijven lijken er wel pap van te lusten: sinds Facebook zijn Messenger bot platform in april openzette voor ontwikkelaars, zijn er al meer dan 10.000 bots gemaakt. Die kunnen je helpen om een hotel te boeken, een Uber of eten te bestellen of je bankrekening te beheren.

Meer bij Venturebeat en PCWorld.
http://venturebeat.com/2016/06/16/facebook-messengers-new-home-section-shows-you-birthdays-favorites-and-whos-online/
http://www.pcmag.com/news/345332/facebook-messenger-update-reinvents-the-mobile-inboxKUNNEN AANVALLEN VAN IS VOORSPELD WORDEN VIA ACTIVITEITEN OP HET INTERNET?
Volgens een nieuw onderzoek, waarbij 196 pro-IS groepen onder de loep genomen werden, zouden de aanhangers van IS niet echt een online hiërarchie hebben, met een structuur en een leider, maar zouden zij elkaar snel en efficiënt kunnen vinden, zo lees je bij  Buzzfeed.

Zo wordt er een voorval aangehaald waarbij IS in het geheim bijeenkwam voor een onverwachte aanval op de Syrische stad Kobani in 2014, en kleine groepen online aanhangers plots een onverwachte stijging in activiteit vertoonden. En dit zou wel eens een manier kunnenzijn om toekomstige aanvallen te voorspellen, of de verspreiding van de propaganda van de aanhangers tegen te werken.

Dat laatste is iets wat de laatste weken veel aandacht krijgt. Recente aanslagen, en dan vooral de afslachting in de homobar in Orlando, tonen aan dat de propaganda een grote rol speelt bij deze initiatieven. Zo zou de aanvaller in Orlando volgens de tot nu toe bekende gegevens geen instructies van IS gekregen hebben, maar door extremistische informatie en propaganda via het internet tot zijn dade aangezet zijn.

Meer bij BuzzFeed. Feit is in elk geval dat 'intelligentie', het verzamelen van informatie op allerlei mogelijke manieren, een grote rol speelt bij het bestrijden van terrorisme, en het verhinderen van aanvallen. Het werpt hoe dan ook een ander licht op de mogelijkheid om communicatie te versleutelen - een wordt een heel moeilijk evenwicht tussen privacy en het beschermen van het leven van de burger.
https://www.buzzfeed.com/danvergano/isis-online-dynamics?utm_term=.nvE6Z1Ke4#.cawpV6JlMBINNENLAND: POSTPAKJES BINNENKORT GEBRACHT VIA EEN SOORT UBER SYSTEEM?
Een van de oudste overheidsbedrijven in ons land, de Post, meent vooruitstrevend te moeten zijn en de 'sharing economy' te moeten invoeren bij de manier waarop pakjes rondgedeeld worden. Daarvoor wordt een online deelplatform Bringer gelanceerd, waar iedereen zich kan aanmelden om een pakje te versturen, en anderen kunnen zich op dat platform dan aanmelden om te zeggen dat hij het wil doen, aan een prijs die afhankelijk is van afstand, gewicht en omvang van het pakje.

Het zou, zo lees je bij De Tijd, wel duurder kosten dan wanneer je gebruik maakt van de klassieke leverdienst van De Post. Maar het zou wel sneller zijn, en nog altijd goedkoper dan wanneer je van een expreskoerier gebruik maakt.

Is het een goed idee? Daarover hebben wij zelf onze twijfel. Hoe zit het met verzekeringen, wat als een pakje verdwijnt? Hoe kan het vervoeren van één pakje rendabel zijn voor een persoon, rekening houdend met benzineprijs, afschrijvingskosten van de auto of bestelwagen, verzekeringen, taksen en meer? Voor de consument kan het eventueel wel een mooi alternatief zijn. Voor de occasionele besteller is het opnieuw een initiatief waarbij geen gewaarborgd inkomen geboden wordt, geen vergoeding voor ziekte of feestdagen, dus een stap achteruit op de ladder van de sociale zekerheid...

Afwachten hoe dit initiatief verder uitgewerkt wordt.
http://www.tijd.be/ondernemen/logistiek/Gemengde_reacties_bij_bonden_op_Uber_van_bpost.9779606-3087.art
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2687367MOZILLA: CONTAINER TABS MAKEN MEERDERE PERSONALITEITEN MOGELIJK
Een erg handige feature werd er deze week uitgerold door Mozilla, alhoewel het eigenlijk nog in experimentele fase zit. Het gaat om 'container tabs', en die maken het mogelijk om in meerdere accounts tegelijkertijd ingelogd te zijn, in dezelfde browser.

Momenteel bestaan er vier vooraf bepaalde identiteiten: werk, thuis, bankieren en shoppen. Voor elke identiteit worden de cookies, cache en storage apart bepaald. Elke container moet wel manueel toegekend worden aan elke tab, wat toch wel iets omslachtig is. Maar in de toekomst hoopt Mozilla deze toewijzing automatisch te laten geschieden, op basis van de context van een pagina.

Hierbij hoort nog wel een caveat, zo waarschuwt Mozilla. Je kan immers nog altijd getraceerd worden doorheen verschillende containers; de cookies zullen dan wel verschillend zijn, maar ja IP-adres, je OS en je user agent zijn voor alle containers dezelfde.

Een uitgebreide beschrijving, maar toch ook enkele vragen over deze techniek, bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/06/16/experimental-firefox-feature-lets-you-use-multiple-identities-while-surfing-the-web/BINNENKORT MET ZIJN ALLEN DE BOER OP?
Groenten telen, daarvoor moest je tot nu altijd op "den buiten" zijn. Je hebt aarde nodig, warmte, licht. Komt daar een einde aan? In een artikel bij Quartz kan je lezen dat groenten steeds vaker indoor gekweekt worden. En dat... om dat de prijs van LED's zo drastisch verlaagd is.

In New Jersey bijvoorbeeld zou je indoor gekweekte groenten nu aan dezelfde prijs kunnen komen als groenten, geteeld op de velden in California. Het bedrijf AeroFroms zou bijvoorbeeld spinazie verkopen die geteeld werd... in een nachtclub in Newark.

Het is inderdaad zo dat er vele plekken zijn waar ruimte onbenut blijft. Binnenshuis groenten telen zou ook interessanter kunnen zijn omdat je meer controle hebt over de insecten, en je dus minder insecticide moet gebruiken. Het is niet voor niets dat zovele soft-drugs plantages binnenshuis gekweekt worden.

En jij, wanneer begin jij met je moestuintje op de zolder of in je kelder?
http://qz.com/705398/the-price-of-leds-is-falling-so-fast-its-profitable-to-farm-in-a-new-jersey-nightclub/GEEN IPHONE 6 OF 6S IN CHINA WEGENS... PLAGIAAT!
Een omgekeerde wereld. In sommige landen trok Apple naar de rechter, omdat het vond dat de smartphone toestellen van Samsung plagiaat waren op de iPhone toestellen, en dus een inbreuk vormden op bepaalde patenten van Apple. Nu heeft Apple echter zelf problemen met de rechter omdat het plagiaat gepleegd zou hebben, en wel in China.

Het Beijing Intellectual Property Bureau heeft Apple bevolen om de verkoop van de iPHone 6 en iPhone 6S stop te zetten, omdat zij een inbreuk vormden op een patent voor het hardware design dat in handen is van een Chinees bedrijf, Shenzhen Baili, en wel voor zijn 100c smartphone.

Is het een claim die enige merite heeft? En zelfs al zou blijken dat het Chinese bedrijf zijn toestel uitgebracht heeft VOOR Apple met zijn toestel op de markt kwam: kan je een patent aanvragen voor het uitzicht van een toestel? En is het niet mogelijk dat twee bedrijven, onafhankelijk van elkaar, tot eenzelfde conclusie komen over hoe een toestel er moet uitzien?

Meer bij TechCrunch.
https://techcrunch.com/2016/06/17/apple-ordered-to-stop-selling-two-iphone-models-in-china/TUMBLR LANCEERT LIVE VIDEO
Twitter heeft zijn Periscope, Amazon zijn Twitch, Google heeft de live streaming van YouTube, en Facebook heeft Facebook now. Mini-bloggingsite Tumblr heeft besloten dat het niet kon achterblijven, en begint deze week ook met live video.

Momenteel zijn er nog geen details over de dienst bekend; het enige waaruit je het nieuws kan afleiden, is dat er nu een pagina bestaat op Tumblr die livevideo.tumblr.com heet. Daar staan enkele postings op, met onder andere een rooster van de live broadcast die je zal kunnen bekijken. Zo wordt er een live broadcast aangekondigd vanop het Mars-oppervlak, een basketbal-les van een Harlem Globetrotter. Meer lees je bij TechCrunch (1)

Het was in elk geval tijd dat Tumblr iets nieuws deed, zo hoor je bij waarnemers. De populariteit van Tumblr was tanende, en volgens waarnemers is het vooral te wijten aan het feit dat het uncoole Yahoo op een bepaald moment het coole Tumblr gekocht heeft.

Andere waarnemers wijzen er dan weer op dat Tumblr gewoon niet meer opkan tegen de opkomst van nadere diensten, en dan vooral Snapchat, dat o zo populair is en waarvan de opmars niet te stuiten lijkt. (2)
https://techcrunch.com/2016/06/20/tumblr-to-launch-live-video-on-tuesday/
http://mashable.com/2016/06/15/how-yahoo-derailed-tumblr/#aSonQUsRgkqSGEEN EMOJI MET EEN GEWEER

Er zijn allerlei mogelijke emoji's. Taarten, pizza's, juichende en wenende gezichtjes... Het is zelfs zo dat Twitter voortaan adverteerders de mogelijkheid biedt om advertenties te vertonen aan bepaalde groepen, geselecteerd op emoji's. Iemand die bijvoorbeeld een emoji van een pizza getweet heeft, zou dan advertenties kunnen zien van een plaatselijke pizzabakker. Meer over deze dienst lees je bij Adage (1).

Emoji's zijn er in alle geuren en kleuren, en zij worden op elk toestel in dezelfde vorm weergegeven. Dat is omdat zij erkend zijn als standaard, en het is het Unicode consortium dat bepaald welke emoji's tot standaard uitgeroepen worden.

Nu blijkt, volgens Buzzfeed, dat bij de laatste vergadering van dat consortium een emoji die reeds in codevorm gegoten was en die als standaard goedgekeurd was, terug geannuleerd is. Het gaat om de emoji van het geweer. Apple en Microsoft zouden volgens verschillende bronnen aan het consortium gevraagd hebben om deze emoji niet goed te keuren, en het consortium heeft unaniem dit verzoek goedgekeurd.
http://adage.com/article/digital/twitter-introduces-emoji-marketing/304516/
https://www.buzzfeed.com/charliewarzel/thanks-to-apples-influence-youre-not-getting-a-rifle-emoji?utm_term=.btL5a0Dwr#.mbbv8N5mDWAZE LAAT JE MOEILIJKE KRUISPUNTEN VERMIJDEN
Je kent ongetwijfeld in jouw buurt een kruispunt dat heel moeilijk is. Bijvoorbeeld omdat je moet voorsorteren naar links, maar daarbij drie rijbanen moet oversteken, wat je nooit lukt. Of omdat je een tweebaansweg op moet met dubbele rijrichting, en je wel vijf minuten moet wachten tot je een gaatje vindt aan beide kanten.

In dat geval heb je al geleerd om een andere route te nemen, om dit kruispunt te vermijden. Maar dat weet jij, en jouw navigatie-app natuurlijk niet. Daarin wil Waze nu verandering in brengen: in de VS heeft het al verschillende moeilijke kruispunten uit zijn routes geschrapt. En in de toekomst zal ook jij dergelijke moeilijke punten kunnen aanmelden, zodat Waze de routes kan aanpassen.

Meer bij PCMag.
http://www.pcmag.com/news/345412/waze-wants-to-help-you-avoid-difficult-intersectionsTWITTER: VIDEO TOT 140 SECONDEN, EN AI
140 blijkt toch een magisch getal te zijn voor Twitter. Het blijft nog altijd vasthouden aan de 140 karakter-limiet voor tekstboodschappen. En nu werd de 30 seconden-limiet voor video's opgetrokken naar 140 seconden. Hiermee zet Twitter in op de populariteit van video op het netwerk: sinds 1 januari 2016 is het gebruik van video in tweets met meer dan 50% gestegen.

Bijzonder daarbij is dat de video, wanneer je die aantikt in je tijdlijn, meteen geopend wordt in volledig scherm. En je krijgt ook meteen naast de video suggesties te zien van gelijkaardige video's. Nu, voor ons niet gelaten, video is niet echt wat ons het meeste bekoort in Twitter. Wij zijn al lang blij dat de filmpjes niet automatisch beginnen te spelen, zoals bij Facebook wél het geval is.

Ook bij Vine, dat oorspronkelijk enkel met GIFjes werkte en ook eigendom is van Twitter, wordt de lengte van video's opgetrokken naar 140 seconden. En omdat je toch een aanmoediging verdient voor de video's die je maakt, werkt Twitter aan een verdienmodel voor Vine. Een nieuwe app, die momenteel enkel in de VS beschikbaar is, zou daarbij moeten helpen: hij geeft inzicht in de interactie met filmpjes die op YouTube staan. Daarvoor moet je dan wel je content uploaden via die app. Meer in het blog bij Twitter zelf (1)

Magic Pony
Er is nog meer nieuws uit de Twitter-stal. Het blijkt namelijk dat Twitter het in Londen gebaseerde Magic Pony technology gekocht heeft, inbegrepen het 11-koppig personeelsbestand dat volledig uit PhD's bestaat. Knappe koppen dus, die een volgens kenners razend interessant algoritme bedacht hebben voor Artificial Intelligence.

Wat Twitter met Magic Pony gaat doen? Wel, dit bedrijf met de leuke naam heeft al bewezen dat het met zijn algoritme de resolutie van low-res afbeeldingen kan verbeteren door middel van gewone grafische kaarten. Dat zou dus al een toepassing kunnen zijn. Maar volgens Twitter moet Magic Pony Twitter helpen om "de eerste en de beste plaats te worden waar je kan zien wat er in de wereld aan het gebeuren is". Wait and see!
https://blog.twitter.com/2016/new-ways-to-tap-into-video-on-twitter
http://www.theverge.com/2016/6/20/11975894/twitter-machine-learning-magic-pony-acquisitionAPPLE GERUCHTEN: GEEN NIEUWE MODELLEN, EN WEG MET DE GEWONE KOPTELEFOONAANSLUITING
Het zijn nog maar geruchten, maar plots hebben verschillende tech sites zin om over Apple te schrijven, en speculaties te brengen over de nieuwe iPhone. En de berichten klinken tamelijk negatief.

Om te beginnen zou het dit jaar moeten zijn dat Apple een compleet nieuwe iPhone uitbrengt. Tot nu toe was het stramien: een releasecyclus van 2 jaar, waarbij in het eerste jaar een compleet nieuw toestel (ander formaat, andere functies) uitgebracht wordt, en in het tweede jaar een verfijning van dat toestel. Dit jaar zou dus een nieuw toestel moeten zien, toch minstens in vormfactor, maar volgens waarnemers zou dat niet het geval zijn. De modellen die deze herfst uitgebracht worden zouden slechts enkele kleine wijzigingen bevatten.

Zo zou het scherm 4,7 en 5,5 inch zijn, net als bij het huidig toestel. Wat wél veranderen zou, dat is de aansluiting voor de koptelefoon. In de plaats van de 3,5 mm jack komt er een  Lightning Connector, die meteen ook dienst moet doen als poort voor het herladen van de telefoon. (1) (Tussen haakjes: andere smartphone fabrikanten overwegen ook om de jack te vervangen, maar dan door een USB-C poort)

Tegen deze vervanging is heel veel protest. The Verge noemt het zelfs niet gebruiksonvriendelijk, maar gebruiksvijandig ("user hostile") en stom. Vooral omdat dit opnieuw DRM invoert bij de digitale audio. De oude jack was inderdaad een oubollig, analoog onderdeel. Maar het werkte. Nu wordt audio output beperkt tot een puur digitale connectie, en dus kunnen contentmakers opnieuw gaan aandringen dat muziek met DRM beschermd moet worden, en dat die digitale poort die DRM moet bewaken.

Er zijn nog meer argumenten die The Verge aanhaalt - maar lees het hele artikel zelf. (2)

John Gruber van Daring Fireball (3) neemt dan weer de verdediging van Apple op zich. Het heeft helemaal niets te maken met DRM. Door die oude aansluiting te vervangen door USB-C wint Apple plaats, en die plaats kan opgevuld worden door een grotere batterij. En is dat niet iets wat we met zijn allen willen? Gruber veegt alle andere argumenten vakkundig van tafel. Boeiende lectuur om lezen :)
http://www.wsj.com/article_email/apple-unlikely-to-make-big-changes-for-next-iphone-1466526489-lMyQjAxMTI2NzIwMTcyMjE1Wj
http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/6/21/11991302/iphone-no-headphone-jack-user-hostile-stupid
http://daringfireball.net/2016/06/headphone_jacks_are_the_new_floppy_drivesMEER DETAILS OVER TUMBLR VIDEO
Eerder deze week vermeldden we dat Tumblr ook met live video zou beginnen, maar dat er nog niet veel geweten was over het hoe en wat. Nu heeft Tumblr een tipje van de sluier opgelicht. Het is geen eigen videodienst die Tumblr zal lanceren. Het is gewoon zo dat je jouw Tumblr account kan koppelen aan jouw account bij YouNow, YouTUbe, Kanvas en Upclose. En wanneer je daar dan een live stream start, dan kan je op een knop tikken "share to Tumblr". Dat zendt dan een push melding naar jouw Tumblr volgers, die jouw stream kunnen volgen.

Zolang de stream live is, zal hij bovenaan je Tumblr dashboard staan. Daarna, wanneer de stream gedaan is, dan zal die als een gewone posting in je tijdlijn staan. Meer bij Fortune.
http://fortune.com/2016/06/21/tumblr-live-video-broadcasting/SLACK: MESSAGE BUTTONS
De Slack dienst is fantastisch om met teams aan een project samen te werken. Chatten, documenten delen, ... het zit er allemaal bij. En Slack is niet egoïstisch: het laat diensten van andere bedrijven integreren in zijn aanbod. De enige voorwaarde die Slack stelt is dat die externe diensten geen functies nabootsen die Slack zelf ook heeft. En voor wie dat vertrouwd in de oren klinkt: Twitter was ooit ook zo altruïstisch, maar heeft sindsdien zijn regels veel strenger gemaakt.

Welnu, Slack heeft een feature uitgebracht die Message Buttons heet. Daarbij kan je vanuit Slack een interactie doen met een van die externe diensten, zonder Slack te moeten verlaten. Die buttons verschijnen onderaan de bijlagen in een bericht. Als voorbeeld vermeldt The Verge de dienst een Abacus onkostenrapport, waarbij je de button "goedkeuren" of "afkeuren" zou hebben en die gewoon vanuit Slack kan aanklikken, zonder naar Abacus te moeten.

Er zijn momenteel 12 partners waarmee Slack samenwerkt, waaronder reisplanningsite Kayak en project management dienst Trello. Elke dienst kan maximaal 5 buttons toevoegen per bijlage.
http://www.theverge.com/2016/6/21/11983376/slack-apps-message-buttons-feature-workplace-chatHOE HOUDT MARK ZUCKERBERG HACKERS TEGEN?
Wanneer je een van de rijkste mensen ter wereld bent, en misschien wel de machtigste man op tech gebied, dan moet je er toch wel voor zorgen dat je hackers geen kans geeft. Hoe doet Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, dat dan?

Wel, dat raadsel werd onthuld toen Zuckerberg een foto postte waarin hij Instagram -ook eigendom van Facebook- feliciteerde, omdat het zijn 500 miljoenste gebruiker had. Dat was een foto van hem, op zijn werkplek. En aandachtige reporters merkten op dat hij zowel de webcam als de ingang van de microfoon van zijn Macbook afgeplakt had met stukjes plakband.

Het blijkt nog altijd de beste methode om hackers tegen te gaan. Dus: als Zuckerberg, die zich toch wel de beste beveiligingsadviseurs kan permitteren, deze methode kiest, wie zou jij dan zijn om zijn voorbeeld niet te volgen?

Tussen haakjes: als mailclient gebruikte hij Thunderbird. En dat is een progje dat wij ook zelf gebruiken, en waarvan wij heel tevreden zijn!
http://thenextweb.com/facebook/2016/06/21/mark-zuckerberg-defeats-hackers-piece-tape/
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10102910644965951&set=a.612287952871.2204760.4&type=3&theaterDROPBOX: NIEUWE MOGELIJKHEDEN IN IOS VERSIE
Gebruikers van de zakelijke versie van Dropbox kunnen nu hun iOS mobiele app gebruiken om documenten in te scannen en rechtstreeks naar Dropbox te uploaden. Meer nog: dankzij OCR (Optical Character Recognition) worden de documenten ook doorzoekbaar vanuit de Dropbox app.

Dankzij een nieuwe + button zal je ook Word, Power Point of Excel documenten kunnen aanmaken in je Dropbox app. Daarbij heb je de mogelijkheid om vorige versies van de documenten te bekijken, zodat je gemakkelijk ernaar kan terugkeren.

Helaas heeft Dropbox nog niet gezegd wanneer deze mogelijkheden ook naar de Android app komen....
https://techcrunch.com/2016/06/22/dropbox-launches-a-new-way-to-scan-documents-with-your-phone-and-other-sharing-features/
SOUNDCLOUD BRENGT NU OOK SUGGESTED TRACKS
Het is de van oorsprong Duitse muziekdienst ernst met zijn expansieplannen. Nu heeft het een nieuwe feature toegevoegd aan zijn dienst, waarmee je gemakkelijk muziek en audiobestanden kan ontdekken. Suggested Tracks heet deze tool, die je luisteractiviteit analyseert om zo artiesten of songs te vinden die je nog niet kende.

Voor zijn Suggested Tracks maakt SoundCloud gebruik van machine learning, die gaat zoeken in zijn bibliotheek die maar liefst 125 miljoen tracks bevat. Uiteraard is het wel zo dat deze suggesties enkel echt goed werken wanneer je vaak gebruik maakt van de app, zodat hij je gewoontes kan ontleden. Ben je nu al een SoundCloud gebruiker, dan zal deze tool al klaar staan onder het tabblaadje Discover, zowel in de mobiele app als bij de webversie.

Ter info nog even herinneren aan het feit dat SoundCloud verleden weel een kapitaalinjectie van 70 miljoen dollar kreeg van Twitter. Geld dat blijkbaar goed besteed werd!
http://venturebeat.com/2016/06/22/soundclound-launches-suggested-tracks-feature-to-rival-spotifys-discover-weekly/
https://blog.soundcloud.com/2016/06/22/introducing-suggested-tracks/


GHOSTBOT: TIJDELIJKE NUMMERS MÉT AUTOMATISCH ANTWOORD
Je doet het niet graag, maar soms moet je je telefoonnummer aan iemand geven. Bijvoorbeeld wanneer je een date hebt. Maar wat als de date mislukt - dan wil je niet dat die ander eeuwig jouw nummer heeft, en jou kan lastig vallen. De app Burner is dan handig: daarmee kan je een nieuw telefoonnummer in een oogwenk aanmaken, en meteen daarna ook weer vernietigen.

De app heeft nu een bot uitgebracht, Ghsotbot, die je kan koppelen aan elk telefoonnummer dat je geactiveerd hebt. De bot zal dan automatisch antwoorden op elk nummer dat jou een sms stuurt. Om in het voorbeeld van de mislukte date te blijven: wanneer je date van die avond je nadien een sms stuurt zoals "Spreken we eens snel af", dan zal de bot automatisch "Ik heb het momenteel erg druk, maar ik neem snel contact op" antwoorden.

Bij The Next Web vind je een demo. Als je het ons vraagt: erg flauw. Ja, bots zijn de rage. Maar je mag toch nog enige beleefdheid van mensen verwachten dat zij hun sms-boodschappen zelf beantwoorden...
http://thenextweb.com/apps/2016/06/21/ghostbot-burner/
https://ghostbot.burnerapp.com/#/


 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!POKEMON GO: NU OOK IN AUGMENTED REALITY
Ach, nostalgie - waar is de tijd dat je Pokemon speelde op je Nintendo spelcomputer... Wel, binnenkort kan je een heuse levensgrote, zelfs levensechte versie van Pokemon gaan spelen. Op de gamingconferentie E3 heeft Nintendo namelijk aangekondigd dat er een nieuwe versie uitkomt van Pokemon. Pokemon Go mag je in juli verwachten, voor Android en iOS.

Met Pokemon Go kan je het spel in de échte wereld spelen, doorheen de camera van je smartphone. Je kan 'gyms' plaatsen op bepaalde plekken in de echte wereld, en verschillende teams, rode, blauwe en gele, kunnen dan met elkaar vechten voor controle over die gyms. Met andere woorden: je kan met verschillende mensen samenkomen op een plek, daar een spelletje Pokemon Go spelen in augmented reality, en mensen die niet zelf aan het spel meedoen, kunnen jullie wél zien spelen.

Het belooft een speciale ervaring te worden. Zo hoort er ook een Pokemon Go Plus bij, een wearable die je aan je pols draagt en $35 moet gaan kosten, waardoor je het spelletje zonder smartphone kan spelen.

Meer bij The Verge. Benieuwd hoe dit concreet gaat uitwerken!
http://www.theverge.com/2016/6/15/11947194/pokemon-go-release-date-july-2016-ios-android-ar 

 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop*** Frankrijk geeft Uber een boete van $900.000 voor zijn illegale Uberpop dienst.
http://venturebeat.com/2016/06/09/france-fines-uber-900000-over-illegal-uberpop-service-2-execs-spared-jail/


*** Longread: Virtual reality in België
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/longread-virtual-reality-in-belgie/article-longread-717755.html

*** Facebook heeft stiekem je profiel veranderd en daar word je een beetje ongemakkelijk van
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160622_02351687/facebook-heeft-stiekem-je-profiel-veranderd-en-daar-word-je-een-beetje-ongemakkelijk-van
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Het is een zonde kwaad van anderen te denken,
doch zelden een vergissing.
-Henry L. Mencken-


 
De nieuwe oogst


   
GOOGLE PLAY, APPLE MUSIC OF SPOTIFY: WELKE IS DE BESTE?
Een uitgebreide vergelijking bij de website MakeUseOf.Er werd gekeken naar de prijs van het abonnement, de kwaliteit van de audio, de diversiteit en grootte van de beschikbare bibliotheek, en de features die elke dienst aanbiedt. Het eindverdict is niet eenduidig, maar zo kan je tenminste zelf een keuze maken, op basis van wat jij belangrijk vindt.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/spotify-apple-music-google-play-music-best/


BOEKENLIEFHEBBER? VOLG DAN DEZE TWITTER-ACCOUNTS
Echte boekenliefhebbers liggen altijd op de loer voor tips voor nieuw leesvoer. Op Twitter zijn er verschillende accounts die je dan kan volgen, waarin besprekingen van nieuwe boeken aangekondigd worden. Van LA Times Books, tot The Guardian Books en New York Public Library, en ook verschillende literaire sites van andere boekenliefhebbers. In dit artikel bij Make Use Of staan ze allemaal vermeld. Om snel je Twitter account op te starten en deze accounts te gaan volgen!
Tussen haakjes: ken jij Nederlandstalige alternatieven, signaleer ze ons even?
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/25-twitter-accounts-for-book-lovers-to-follow/


MOCOLOCO DESIGN EN ARCHITECTUUR

Hou je van hedendaags design? Dan moet je deze site eens bezoeken. Post-moderne architectuur, maar vooral veel designontwerpen van gebruiksvoorwerpen. Om met je ogen te snoepen!
[Taal: ENG]
http://www.mocoloco.com/


GUMBALL 3000: EEN RACE
Gumball 3000 is een rally die jaarlijks gereden wordt en zes landen doorkruist. Verschillende personaliteiten nemen eraan deel. De race is niet onbesproken, vooral omdat die niet enkel op racecircuits gereden wordt, maar ook op gewone wegen en de snelheidsbeperkingen daar niet altijd gerespecteerd worden...
[Taal: ENG]
https://gumball3000.com/


INSIDE ADSENSE: OVER JOUW ADVERTENTIES
Dit is de officiële blog van Google voor AdSense. Je vindt er nieuws, tips en informatie over deze vorm van adverteren. Een uitstekende bron voor de webmaster.
[Taal: ENG]
https://adsense.googleblog.com/


VINYLLIZE: EEN VINYL LP VAN JOUW FAVORIETE SONGS

Deze website hoort toe aan een startup die wel een erg aantrekkelijk concept bedacht heeft. Nu vinyl lp's terug trendy zijn, biedt de webdienst de mogelijkheid om een vinyl lp te persen van de songs die jij vindt op SoundCloud. En dat met toestemming van de makers van die songs. Hoe het een en ander werkt lees je bij The Next Web.
[Taal: ENG]
http://thenextweb.com/lifestyle/2016/06/21/vinyl-record-from-soundcloud-tracks/
http://teaser.vinylize.it/


UNICODE 9.0
Elders in deze editie vandaag kan je lzen over de nieuwe emoji's of emoticons die eraan komen. Welke zijn dat? Daar bestaat op de Emojipedia een lijst van. Bekijk trouwens ook de andere pagina's van deze website, waar je meer uitleg vindt over het hoe, wat en waar van emoji's.
[Taal: ENG]
http://emojipedia.org/unicode-9.0/
http://emojipedia.org/


PHOTOPROMOS: TIPS VAN PRO'S
Twee mensen met heel veel ervaring in foto- en videografie, Mia McCormick en RC Conception, hebben samen een nieuwe site opgestart waar zij hun expertise delen met jou. Zowel over het gebruik van je camera maar ook over beeldbewerkingsprogramma's zoals Photoshop, en tips over de aankoop van apparatuur / software.
[Taal: ENG]
https://fotopromos.com/
http://petapixel.com/2016/06/17/three-top-educators-photo-world-starting-fresh/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: LILLO BOEKENDORP

Ben je een boekenliefhebber - en heb je in de maand juli nog wat tijd? Dan moet je zeker eens langs gaan langs het polderdorp Lillo op de Antwerpse Linkeroever. Dit dorp heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als boekendorp, en er worden tal van evenementen rond boeken, schrijvers en dichters ingericht.
[Taal: NL]
http://www.lilloboekendorp.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: EERSTE HULP BIJ SCHULDEN
Het is zo verleidelijk, dingen kopen die je eigenlijk niet kan betalen maar waarbij de verkoper je aanbiedt dat je ze in maandelijkse afkortingen afbetaalt. Maar voor je het weet zit je in de miserie - al die kleine bedragen tellen op, en voeg daarbij je huishuur, je verzekeringen, je elektriciteit... Een straatje zonder einde, lijkt het wel. Gelukkig zijn er overheidsinstellingen die jou kunnen helpen wanneer je in deze moeilijke omstandigheden terecht gekomen brengt. Deze website van het Vlaams Centrum Schuldenlast zet je op de goede weg. (Met dank aan Aline voor de tip)
http://www.eerstehulpbijschulden.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: LEZERSKABINET
Verleden week vermeldden wij een website waar je tips kreeg om nieuwe boeken te lezen, die binnen jouw belangstellingssfeer passen. Lezeres Aline, die ons vaak van goede tips voorziet, vond voor ons deze tip: Lezers Tippen Lezers. Dat is een initiatief van de organisatie Iedereen Leest, met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Je kan er boeken zoeken op basis van categorieën of stemmingen. En je kan zelf ook boeken toevoegen.
Om te ontdekken!
[Taal: NL]
http://www.lezerstippenlezers.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: STRIPBOEK OM TE LEREN PROGRAMMEREN
Apple heeft een Comic Book gemaakt, waarin op heel creatieve manier de regels uitgelegd worden die je moet eerbiedigen wanneer je een app wil ontwikkelen.
[Taal: ENG]
https://devimages.apple.com.edgekey.net/app-store/review/guidelines/App-Review-Guidelines-The-Comic-Book.pdf


JIGIDI: ZALIGE PUZZELS

Er zijn mensen die tot rust komen door kleurboeken in te kleuren. Wij komen tot rust door puzzels te leggen. In het echt zijn dat puzzels in karton, van 2000 tot 3000 stukjes. Digitaal... daarvoor kom je op deze site aan je trekken. Heel mooie puzzels, gemakkelijke gebruiksinterface. Bookmarken!
[Taal: ENG]
http://www.jigidi.com


VRIJDAG MULTIMEDIA: VELOCIPEDIA
Wat weten mensen eigenlijk over fietsen? Het blijkt: niet veel. Vraag aan mensen om een fiets te tekenen, en zij tekenen de foutste tekeningen. Bij Velocipedia deden ze niet alleen de test, maar werkten ze die tekeningen ook uit in 3D, zodat je kan zien hoe fout de tekeningen zijn.
[Taal: ENG]
https://www.behance.net/gallery/35437979/Velocipedia


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's
*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Tijdelijk blind door gebruik smartphone
http://www.ad.nl/wetenschap/tijdelijk-blind-door-gebruik-smartphone~a817fe31/
- Nieuwe app ABN koppelt WhatsApp aan iDEAL
http://www.ad.nl/nieuws/nieuwe-app-abn-koppelt-whatsapp-aan-ideal~aaf75ba4/
 
 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Wassen zonder water met Siemens
http://elektrozine.be/wassen-zonder-water-siemens/
- 5 apps die je tijdens het EK moet hebben
http://elektrozine.be/5-apps-tijdens-ek-moet/
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info


- Review: MacX HD Video Converter Pro For Windows
http://computertaal.info/2016/06/23/review-macx-hd-video-converter-pro-for-windows/
- Just Install: installeer 120+ programma’s met één klik
http://computertaal.info/2016/06/22/just-install-installeer-120-programmas-klik/
 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

-Proximus gaat EU-roamingoptie aanbieden voor groot aantal landen buiten EU
https://tweakers.net/nieuws/112859/proximus-gaat-eu-roamingoptie-aanbieden-voor-groot-aantal-landen-buiten-eu.html
- Zweden opent stukje snelweg met bovenleiding voor hybride trucks
https://tweakers.net/nieuws/112853/zweden-opent-stukje-snelweg-met-bovenleiding-voor-hybride-trucks.html


*** DATANEWS

http://www.datanews.be


- Longread: Hoe iPolice de natie veiliger maakt
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/longread-hoe-ipolice-de-natie-veiliger-maakt/article-longread-720899.html
- Raak van je cadeaubonnen af met WIZZLR
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/raak-van-je-cadeaubonnen-af-met-wizzlr/article-normal-720919.html


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Netflix verklaart waarom het Belgische content-aanbod een pak kleiner is dan in andere landen:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/waarom-het-belgische-netflix-aanbod-een-pak-kleiner-is-dan-andere-landen
- 3 Trends in het medialandschap volgens De Persgroep-CEO Koen Verwee:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/3-trends-in-het-medialandschap-volgens-de-persgroep-ceo-koen-verwee
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


GMAIL TIP: UGLY EMAIL VERKLIKT DE VERKLIKKER
Heel wat bedrijven stoppen slimme verklikkers in hun mails, die hen dan vertellen of en wanneer je een mail opent, waarop je klikt, en waar je je bevindt. De Ugly Email extensie voor Chrome (en binnenkort ook verkrijgbaar voor FIrefox) toont je wanneer je mail in Gmail getraceerd wordt. Zelf voordat je de mail opent, of ergens op klikt. Na installatie van de Ugly Email extense verschijnt er een klein symbool met een oog naast elke mail in je inbox die getraceerd wordt.
http://uglyemail.com/?ref=producthunt


TIP VAN HANS: DE BESTE CLOUDDIENSTEN VOOR DE MEESTE GRATIS OPSLAG
We kennen Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive. Het nadeel van de clouddiensten is de beperkte opslagruimte van een gratis account. Wens je meer capaciteit om data op te slaan en wil je daarvoor liever niet betalen? Kijk dan eens naar de gratis diensten voor megaopslag die we voorschotelen.
http://computertotaal.nl/apps-software/de-beste-clouddiensten-voor-de-meeste-gratis-opslag-70339
 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

WATCH LATER APK: YOUTUBE CONTENT OFFLINE BEKIJKEN
Deze app voor Android maakt het mogelijk om video's van YouTube en Vimeo te downloaden, en ze dan on demand te bekijken. Er zit ook een geïntegreerde zoekfunctie in voor online video's, maar je kan ook YouTube links zelf ingeven. De app zelf is gratis, maar per download moet je wel 1,2 cen betalen. Een uitgebreide bespreking bij Chip.de
http://www.chip.de/downloads/Watch-Later-APK-Android-App_95519186.html
http://watch-later.com/


MANICTIME: WAT DOET JOUW COMPUTER?


WIndows - 8,2 MB - freeware
Met deze freeware krijg je een overzicht van het gebruik van software door jouw computer. Zo zie je hoe efficiënt en hoe lang je aan je computer zit. En zal je misschien met het schaamrood op je wangen moeten toegeven dat je wel heel veel tijd op Facebook doorbrengt...
http://www.manictime.com/


VYSOR: JE SMARTPHONE BESTUREN
Met deze extensie voor Google Chrome kan je je Android smartphone vanuit je computer besturen en zelfs je Android games op je computer spelen. De gratis-versie is toch tamelijk beperkt, zo lees je in de commentaren, de pro-versie (betalend)zou het op dat vlak veel beter doen.
http://www.vysor.io/


VLC VOOR ANDROID MET POP-UP
Om een bestand op je eigen toestel te bekijken is VLC nog altijd een van de beste tools. Nu is er een update uit voor Android, en die heeft de erg handige functie dat je nu video kan bekijken in een pop-up window, zodat je ondertussen ook andere dingen kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete feuilleton bekijken, en ondertussen ook met je vrienden chatten. Een uitgebreide bespreking bij The NExt Web.
http://thenextweb.com/apps/2016/06/21/vlc-2-0-android-can-now-play-videos-pop-window/
http://www.jbkempf.com/blog/post/2016/VLC-for-Android-2.0


SHAREPOINT MOBIEL VOOR IOS


Zoals beloofd heeft Microsoft nu een SharePoint app uitgebracht voor mobiele toestellen, en wel voor iOS. De app is bovendien gratis. Later zouden er ook apps uitkomen voor Android en Windows.
De SharePoint mobiele app legt verbinding met zowel SharePoint Online als de on-site SharePoint Server 2013 en 2016, bijvoorbeeld op je kantoor. De app kan ook communiceren met de andere Office Mobile apps, en bij de iOS versie de OneDrive mobiele app voor iOS.
Een uitgebreide bespreking van de mogelijkheden bij ZDNet.
http://www.zdnet.com/article/microsoft-delivers-promised-sharepoint-mobile-app-for-ios/
https://itunes.apple.com/fi/app/microsoft-sharepoint/id1091505266?mt=8


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS (APP): STRIPMURENROUTE
In Antwerpen vind je op verschillende muren van huizen strips afgebeeld. Dankzij StoryLab zijn die in kaart gebracht, en izi.TRAVEL heeft er een route van gemaakt ovor een stadswandeling. Je kan de route ook bekijken vanuit je browser.
https://izi.travel/nl/b25f-antwerpse-stripmurenroute/nl
https://izi.travel/nl/app?content_lang=nl&content_uuid=b25f0400-6c6d-4bbe-a0d6-ecacf3f3d8e2


HIER SPREEKT EN NEDERLANDS (APP) BLENDLE
De online krantenkiosk Blendle bracht enkele maanden geleden een webdienst uit, waarbij je via een uniek abonnement bij verschillende nieuwssites artikels kan kopen. Nu richt Blendle zich ook op het ontwikkelen van apps voor nieuwssites, en als eerste is er nu een app voor Vrij Nederland (iPhone en iPad).
https://itunes.apple.com/nl/app/vrij-nederland/id407488693
http://www.parool.nl/kunst-en-media/blendle-maakt-apps-voor-kranten-en-tijdschriften~a4289029/


MICROSOFT FLOW VOOR IOS

Het was al aangekondigd, nu kan je het echt downloaden: Microsoft Flow. Dat is een app voor iOS, die je het best kan omschrijven als een rechtstreekse concurrent voor IFTTT - If This Then That, een tool om automatisch te reageren op bepaalde gebeurtenissen. Flow ging al in april van start op het web, waar je dan twee of meer cloud diensten aan elkaar kon koppelen om een workflow te creëren.
Een uitgebreide bespreking bij TechCrunch.
https://flow.microsoft.com/
https://techcrunch.com/2016/06/20/microsoft-flow-a-tool-for-managing-workflows-launches-on-ios/
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Niets geeft ons zozeer het gevoel goed te zijn
as het denkbeeld dat een ander een boosdoener is
-Robert Lynd-