Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
2/6/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer  956 van 28/5/2016Gegroet lezer,

Tja, echt positief kan je de berichten niet noemen van het niet-tech nieuws. Stakingen die steeds maar uitbreiden. Radicalisering en xenofobie, twee trends die elkaar alleen maar aanmoedigen. Alarmerende berichten over toenemende intolerantie - tegen andersdenkenden, anderslevenden, tegen mannen, vrouwen en kinderen. Soms voelt het, bij het schrijven van de artikels voor Netties, heel wereldvreemd aan. Schrijven over een tech wereld, waar alles rozegeur en maneschijn lijkt, waar de grootste bekommernis is dat de app of website werkt - maar waar er niet nagedacht wordt over de gevolgen voor de mensheid. Het fenomeen van Uber en de discussie over het statuut van werknemer / Zelfstandige is er maar één voorbeeld van.

Wij proberen daarom altijd het nieuws te vinden dat wél over de sociale gevolgen gaat. En als u, de lezer, onderwerpen vindt die wij misschien over het hoofd gezien hebben, dan mag u ons altid contacteren om een tip daarover te geven!

Veel leesplezier met dit nummer, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
#REKENENMETNEWSMONKEY:LEEDVERMAAK MET NEWSMONKEY
Twee berichten vandaag gebaseerd op Twitter over heel erg uiteenlopende berichten, maar die toch iets gemeenschappelijks hebben: zij tonen nogmaals de kracht van Twitter aan.

Om te beginnen een controverse rond de alternatieve nieuwssite NewsMonkey. Die werd twee jaar geleden opgericht met geld dat opgehaald werd via crowdfunding. Dat geld moest dienen om de website te laten overleven, tot zij een voldoende publiek had om inkomsten te kunnen beuren uit advertenties en andere bronnen.

Persoonlijk zijn wij altijd fan geweest van Newsmonkey. Toegegeven, er zijn heel wat lijstjes-artikels "7 dingen die je moet weten als...", die eigenlijk gewoon vertalingen zijn van artikels bij link-bait websites zoals Buzzfeed. Maar anderzijds vind je er ook heel wat steengoede originele artikels over onderwerpen die je niet in de mainstream media zal terugvinden. MediaMonkey is ook altijd snel met zijn berichtgeving - tijdens de aanslagen op Charlie Hebdo bijvoorbeeld volgden zij de gebeurtenissen op de voet.

Kortom, gemengde gevoelens, waarbij de sympathie toch overweegt, al is het maar omdat het moed vraagt om in deze tijden een nieuwe nieuwssite uit de grond te stampen en het op tenemen tegen de gevestigde print media. Dit weekend echter bleek er iets fout gegaan te zijn met de crowdfunding, en kregen de mensen die in den beginne Newsmonkey gesteund hadden, minder geld terug dan zij erin gestopt hadden. Het hele verhaal lees je bij het blog Minorissues (1). Ook De Standaard bericht erover - de beleggers van het eerste uur zouden namelijk een class action overwegen om te protesteren tegen deze gang van zaken.

Je begrijpt dat er meteen heel wat discussies ontstonden op Twitter. En zoals gebruikelijk volgden ook de schampere commentaren van leedvermaak rond de netelige situatie waarin de mensen van Newsmonkey nu terecht gekomen zijn. #rekenenmetNewsmonkey werd de hashtag en zoals gewoonlijk zijn sommige commentaren echt wel grappig gevonden. Het enige commentaar dat ons echter getroffen heeft is die van @mschenk: Wordt #rekenenmetnewsmonkey de eerste trending hashtag in Vlaanderen waar @Newsmonkey_BE geen artikel over doet? ;-) #dtv

Want de stilte bij het nieuwsmedium is oorverdovend. Wij geven de mensen daar alvast het voordeel van de twijfel, en wachten op hun uitleg.
http://more.minorissues.be/post/144699181876/newsmonkey-in-de-aap-gelogeerd
http://www.standaard.be/cnt/dmf20160522_02301010
https://twitter.com/search?q=%23rekenenmetnewsmonkey&src=typd
TWITTER: ZELF DETECTIEFJE SPELEN
Het tweede bericht dat de kracht van Twitter aantoont, is een opmerkelijk item dat wij opgepikt hebben via @dbuntinx, een van de mensen die wij volgen. Want dat is de échte kracht van Twitter: in tegenstelling tot Facebook bepaal JIJ nog altijd welke berichten er in jouw tijdlijn verschijnen, gewoon chronologisch, als jij dat wil.

Het verhaal dus. Het verscheen bij Bellingcat, en het vertelt hoe IS de voorbije dagen een mediacampagne gepland had, waarbij tegen de achtergrond van verschillende Europese teksten een aankondiging in het Arabisch getoond werd die moest aantonen dat IS in heel Europa aanwezig is. Aanleiding van de campagne was een toespraak die gehouden zou worden door de IS-woordvoerder Abu Mohammed a-Adnani.

Waar de makers en posters van die foto's niet mee gerekend hadden, was de kracht van Twitter. Gezamenlijk, en mede na een oproep van het blog GeenStijl aan zijn "reaguurders", werd gezocht naar de plek die op de foto stond. Maar ook naar de hoek van waaruit de foto genomen was. Met die informatie, in combinatie met eventuele CCTV camerabeelden, zou het mogelijk moeten zijn om de identiteit van de posters te achterhalen...

Lees het verhaal bij Bellingcat, met de foto's en Twitter postings. Een spannende jacht!

Tussen haakjes: Bellingcat is een website door en voor onderzoeksjournalistiek door de gewone burger, echt de moeite om te volgen. En GeenStijl... tja, daar kan je veel over zorgen, maar dat de site invloed heeft, valt niet te ontkennen! Bij Wikipedia vind je zelfs een lijstje met de nieuwe woorden die ontstaan zijn naar aanleiding van GeenStijl!
https://www.bellingcat.com/news/mena/2016/05/22/isis-had-a-social-media-campaign-so-we-tracked-them-all-down/
https://www.bellingcat.com/
https://nl.wikipedia.org/wiki/GeenStijl#WoordenschatGOOGLE BRENG ANDROID APPS EINDELIJK NAAR DE CHROMEBOOK... DIE BETER VERKOOPT DAN MACBOOKS
Een van de belangrijkste zaken die Google aangekondigd heeft op zijn I/O conferentie is toch wel dat de Google Play store naar het Chrome OS komt. Dat wil concreet zeggen dat je de vele Android apps eindelijk ook op je Chromebook zal kunnen draaien.

Google Play zal voor het eerst te vinden zijn in versie 53 van het Chrome OS, die begin juni zou uitkomen en te vinden zou zijn op de Asus Chromebook Flip, de Acer Chromebook R11 en de Pixel2, de chromebook van Google zelf dus. Later zou de store naar andere toestellen uitgebreid worden.

Het is een evolutie die er eigenlijk al lang zit aan te komen, zo vertelt Venturebeat. Al in juni 2014 waren er enkele Android apps die je ook op de Chromebook kon draaien. Maar daarna werd het stil rond dit initiatief, tot nu. Venturebeat sprak met enkele mensen bij Google over deze evolutie (1)

Meer Chromebooks dan Macs
Ondertussen wordt het duidelijk dat de Chromebooks, de goedkopere laptops waarbij alles in de cloud zit, stormenderhand de wereld veroveren, en dan vooral de schoolomgeving. In de VS bijvoorbeeld zijn er in het eerste trimester van dit jaar meer Chromebooks verkocht dan Macbooks. Wat heel gemakkelijk te verklaren is: Chromebooks zijn véééél goedkoper dan de toch wel prijzigen Macbooks. En ze zijn ook gemakkelijker te beheren door het onderwijzend personeel in de scholen, juist omdat alles in de cloud zit.

Degene die zich toch wel wat zorgen moet maken is niet zozeer Apple, als wel Microsoft dat tot nu toe een stevige voet tussen de deur had in het onderwijs. The Verge gaat hier nader op in.

http://venturebeat.com/2016/05/19/google-play-is-coming-to-chrome-os-in-september/
http://www.theverge.com/2016/5/19/11711714/chromebooks-outsold-macs-us-idc-figuresGAAT APPLE DE WEG OP VAN BLACKBERRY?
Een toch wel kritisch artikel van Marco Arment over de toekomst van Apple, en een artikel over Google, dat de rol van Apple overneemt: niet de eerste zijn met een bepaald product, maar verder bouwen op wat anderen reeds maakten, maar het perfectioneren.

Eerst maar die toch wel negatieve houding van Arment tegenover Apple. Arment vergelijkt namelijk Apple met RIM, dat jarenlang succes had met zijn BlackBerry smartphones, tot dat succes plots voorbij was. Niet omdat de BlackBerry plots een slecht toestel was, maar omdat er veel betere waren, o.a. de iPHone, met zijn app store en op maat van het toestel gesneden diensten. Apple heeft er jaren over gedaan om dit te perfectioneren, en zijn toestellen worden geroemd als duur, maar van topklasse.

De balans is echter aan het verschuiven. Alle andere bedrijven zetten volop in op Artificial Intelligence of AI. Amazon doet het, Facebook, Google doen het. Zij werken met alomtegenwoordige assistenten en met voice interface. Zij zetten al jaren in op big-data webdiensten, halen massa's data op, ontwikkelen algoritmes, halen volop mensen binnen met talent in deze richting.

Apple zelf is daar niet mee bezig. Het werkt wel met data, maar dan van punt A naar punt B, zoals in iMessage, push meldingen, iCloud. Maar geen big-data. En dat zou wel eens een verkeerde gok kunnen zijn, aldus Arment (1).

Anderzijds is het zo dat Apple enorme bedragen besteedt aan Research & Development, vele talenten aangetrokken heeft met gespecialiseerde kennis van de automobielindustrie, en dat we dus niet weten waarvoor Apple die R&D gebruiken wil. Het is wel zo dat het bedrijf met iets nieuws zal moéten uitpakken. Je kan niet eeuwig nieuwe iPhones uitbrengen en de Apple Watch was nu niet bepaald een denderend succes te nemen...

Google maakt alleen maar een inhaalbeweging?
Een tweede interessant artikel om lezen komt van Buzzfeed. Daarin stelt de auteur dat Google op zijn laatste I/O conferentie eigenlijk, als je het goed bekijkt, niets nieuws voorgesteld heeft. Alle producten zoals Home, Allo, Duo, bestonden al bij andere bedrijven. Home kan je vergelijken met Amazon Echo. Allo is bij wijze van spreken iMessage, en Duo is Skype of Facetime. Alleen: Google heeft deze diensten wel verfijnd. Zo is Google Assistant, de concurrent van de voice assistent Siri van Apple en van het nieuwe onafhankelijke Viv volkomen intuïtief en reageert het op context.

Een intelligente beschouwing over de huidige positie van Google en zijn toekomst dus. Aangeraden leesvoer. (2)
https://marco.org/2016/05/21/avoiding-blackberrys-fate
https://www.buzzfeed.com/charliewarzel/when-it-comes-to-the-future-google-doesnt-need-to-be-first?utm_term=.ghWEQ6nDm0#.teBmjQlkvzGOOGLE EN FACEBOOK ZIJN DE GROOTSTE TRACKERS OP HET WEB
Tja, vandaag krijg je blijkbaar wel veel op je bord, want ook dit is een long read, die vereist dat je je wat meer verdiept in het onderwerp. Het artikel sluit bovendien in zekere zin aan op het vorige artikel, waarbij beklemtoond werd dat bedrijven die big data verzamelen, de toekomst hebben. En dat Apple zich daar blijkbaar tot nu toe niet op toegelegd heeft.

In een opmerkelijk artikel bij Web Transparancy wordt een rapport opgemaakt van hoe het nu eigenlijk zit met het meten en traceren van gebruikers. Het is gebaseerd op een rapport van Princeton University, dat zijn gegevens haalde bij 1 miljoen sites.

Deze wetenschappers maakten namelijk logs van de tracking code die op een miljoen van de populairste websites gevonden werd, en daaruit bleek dat code van Google op de meeste daarvan aangetroffen werd. Google Analytics çp 790% van de sites, Double Click, de adverteerdienst van Google op 50% van de sites. De top 5 van de meest gebruikte tracking tools kwamen allemaal uit de Google stal.

Maar ook Facebook doet zijn best, zo stelt een artikel bij The Verge. Dat eraan toevoegt dat trackers die niet geassocieerd zijn met Google of Facebook, een beperkt bereik hebben.(2)

Maar terug naar het onderzoek. Bij TechnologyReview lees je dat dit echt een van de grondigste studies is naar de verschillende tracking methodes van de laatste jaren. En dat daarbij een nieuwe methode ontdekt, die ons toch wel zorgen moet baren. Sommige bedrijven zouden namelijk in het geheim een audio signaal naar je browser sturen. Zij zouden zo, door de kleine verschillen in de manier waarop jouw software en hardware reageert, jouw computer kunnen identificeren en die zo kunnen volgen bij al jouw surftochten. In het artikel vind je ook een link om dit zelf uit te proberen - doen, absoluut!

Moeten we nu bang, boos, gefrustreerd worden na dit bericht? Natuurlijk niet. We hebben met zijn allen immersh onze privacy al lang opgegeven, de dag dat we ervoor kozen om ons hele leven, alles wat we meemaken in familiekring en met onze vrienden, aan Facebook toe te vertrouwen, toch? En o ja, die getrouwheidskaar van Delhaize, Carrefour en Co, dat is natuurlijk ook geen tracering, toch? En de camera's met nummerplaatherkenning, en de camera's op straat, en, en, en.... het lijstje wordt ontmoedigend lang.

Voor wie zich toch nog in deze onderwerpen wil verdiepen, deze links:
https://webtransparency.cs.princeton.edu/webcensus/index.html
http://www.theverge.com/2016/5/18/11692228/google-facebook-web-tracking-survey-advertising
https://www.technologyreview.com/s/601488/largest-study-of-online-tracking-proves-google-really-is-watching-us-all/
PROJECT ARA: GOOGLE GEEFT HET NIET OP, MAAR VERANDERT VAN KOERS
Er is al een tijdje sprake van toestellen, en dan met name smartphones, die modulair zouden zijn. Tot nu kon je enkel een toestel aankopenn waarbij je enkel de keuze hebt tussen x en y geheugenn, en kan je noch geheugen, noch processor of andere onderdelen van het toestel na aankoop nog upgraden. Wanneer je echter een smartphone zou hebben waarbij je de verschillende onderdelen kan inruilen, dan zou je bijvoorbeeld een sterkere camera kunnen kizen als je daartoe behoefte voelt, zou je een krachtigere processor kunnen kiezen, een gevoeligere geluidsensor, enz.

Google heeft dit concept al een tijdje geleden uitgewerkt in project ARA. Maar dat was niet zo ideaal, want CPU, radiosignalen enz zijn core componenten van zo'n smartphone, die luisteren erg nauw naar elkaar, en je kan het je niet veroorloven wanneer die slecht op elkaar afgestemd zouden zijn. Bij een smartphone waarbij jij willekeurig componenten gaat kiezen, ontstaat dit gevaar.

Maar de laatste tijd is Google van koers aan het veranderen. In plaats van een toestel waarbij je de core componenten kan kiezen en wisselen, komt er een toestel waarbij je de extra's kan wisselen. Wil je een sterkere camera? Dat kan. Ook extra batterijen zou je als add-on kunnen toevoegen. En waarom niet een glucometer of andere sensoren, die jij nodig hebt?

Achtergrondartikelen bij Wired en Cnet
http://www.wired.com/2016/05/project-ara-lives-googles-modular-phone-is-ready/
http://www.cnet.com/news/google-project-ara-hands-on-rafa-camargo-interview-modular-phones/GOOGLE: SCHAF WACHTWOORDEN AF EN GEBRUIK APPS ZONDER ZE TE MOETEN INSTALLEREN
Er valt nog heel wat te vertellen over nieuwigheden van Google. Twee projecten verdienen speciale aandacht, de rest vatten we even samen.

Het blijkt namelijk dat Google het de gebruiker erg gemakkelijk wil maken. Maar waarnemers vragen zich bezorgd af of Google daarbij niet te ver gaat. Vooral bij het project Abacus. Daarbij is het de bedoeling dat je niet meer moet inloggen met wachtwoorden, maar dat je geïdentficeerd wordt op basis van je gewoonlijke gedrag - je typ patroon, je loop patroon, je huidige locatie, en meer. Die zouden samen een 'Trust Score' vormen. Een uitvoerige uitleg daarover vind je bij TechCcrunch (1). Wij delen de bezorgdheid over de betrouwbaarheid van het systeem. Ons staat een filmpje voor de geest van een toekomst die door augmented / hyper reality beheerst wordt, en door identificatie door middel van gedrag. Een persiflage natuurlijk, maar het schetst toch een angstaanjagend toekomstbeeld (2)

Het tweede project om het de gebruiker nog gemakkelijker te maken, is Instant Apps. Dat wil zeggen dat je apps niet moet downloaden en installeren om ze te kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarbij je in een museum rondloopt, en je wil informatie over een schilderij. het museum heeft een app waarin die informatie staat, maar jij wil niet de hele app downloaden. Met Instant Apps zou je dan toch die informatie kunnen inzien. Of je wil iets betalen, bijvoorbeeld een pizza bij de plaatselijke pizzabakker, en normaal gezien werkt die pizzadienst met zijn eigen app en betaaldienst. Dan zou je met Instant Apps toch je pizza kunnen betalen, zonder de hele app te moeten installeren.

Lijkt interessant, maar is het veiligheidsaspect wel voldoende onderzocht? En zijn de ontwikkelaars er wel gelukkig mee? Er is uiteraard een button voorzien om de app alsnog te installeren, maar is dat voldoende? Venturebeat heeft wat meer uitleg. (3)
http://techcrunch.com/2016/05/23/google-plans-to-bring-password-free-logins-to-android-apps-by-year-end/
http://newsmonkey.be/article/67232
http://venturebeat.com/2016/05/18/google-unveils-android-instant-apps-that-launch-immediately-no-installation-required/GOOGLE: SLIMME KLEDIJ, MINI RADAR, FIREBASE
Als we wilden, konden we wel elke dag de hele Netties vol schrijven met nieuws uit de Google-stal. Want het blijft maar komen, de nieuwe dingen en projecten die Google bedenkt.

Zo is er meer nieuws over het "project Jacquard" van Google, dat draait rond 'slimme' kledij. Dat project was al verleden jaar aangekondigd, maar heeft nu een concrete uitwerking. In samenwerking met fabrikant Levi's er een slimme jas ontworpen, die bedoeld is voor wie met de fiets in de stad rondrijdt. Met de jas zou je dan je muziek kunnen controleren, een telefoongesprek kunnen beantwoorden, landkaarten bekijken voor navigatie en meer. Dit alles door gewoon op de mouw te tikken en te swipen. Knap- maar ook concreet handig? Wat gebeurt er in de wasmachine bijvoorbeeld? Meer bij TechCrunch.

Nog een ander project dat afkomstig is van ATAP (Advanced Technologiees and Projects) is de miniradar die via sensoren bewegingen van je vingers volgt. Dit zou dan moeten dienen om toestellen, diee eigenlijk geen computer meer zijn want ze hebben bijvoorbeeld geen scherm, toch te bedienen. Dit zou dan een categorie toestellen in het leven roepen: door radar bediende elektrische toestellen. Een interessant project, en bij The Verge vind je meer uitleg onder het motto "Kan je iets in een smartwatch stoppen, dan kan je het overal in stoppen". Hiervoor werd namelijk een nieuwe chip bedacht, die zo klein gemaakt werd dat je hem op de nagel van je pink zou kunnen balanceren. (2)

Nog nieuws van Google, en ditmaal betreft het Firebase. Dat is een bedrijf dat door Google gekocht werd in 2014, en toen al een gespecialiseerd platform bood aan ontwikkelaars en een SDK om mobiele apps te bouwen. Ondertussen werd dat verder uitgebreid waardoor Firebase nu veel van de bestaande tools bevat voor ontwikkelaars, zoals Google Cloud Messaging, en die combineert met nieuwe en bestaande Firebase diensten. Met andere woorden: het wordt een uniform app platform voor de 470.000 ontwikkelaars die ermee werken. Meer bij TechCrunch.(3)
http://techcrunch.com/2016/05/20/google-and-levis-team-up-on-a-connected-jacket-that-lets-you-answer-calls-use-maps-and-more/
http://www.theverge.com/2016/5/20/11720876/google-soli-smart-watch-radar-atap-io-2016
http://techcrunch.com/2016/05/18/google-turns-firebase-into-its-unified-platform-for-mobile-developers/TWITTER: ENKEL NOG JE EIGEN TEKST TELT VOOR DE 140 TEKENS
Een evenwichtige beslissing van Twitter. Je meer vrijheid geven om je tekst duidelijk te kunnen formuleren, zonder je in allerlei kronkels met afkortingen te moeten wringen. En toch de limiet van 140 karakters behouden, zodat de berichten kort en toch nog altijd goed overdacht worden.

Hoe Twitter dit klaarspeelt? Door allerlei andere informatie niet langer te laten meetellen voor die 140 karakters. We zetten het even op een rij:
- Bij een antwoord zal de @naam van je correspondent niet meer meetellen. Dat maakt het ook gemakkelijker om met meerdere mensen tegelijkertijd te converseren
- BIjlagen zoals foto's, GIF's, video's, peilingen, of quotes tellen niet meer mee. Je kan dus zelf meer commentaar bijvoegen.
- Je kan nu ook jezelf Retweeten, want de Retweet-knop zal je nu ook bij je eigen Tweets vinden.
- Voortaan moet je niet meer een . zetten voor een @naam om een boodschap aan die persoon ook aan al je andere volgers te laten zien. Nieuwe tweets gericht aan een persoon (dus niet de antwoorden op die persoon) zullen door al jouw volgers gezien kunnen worden.

Deze veranderingen zullen in de volgende maanden geleidelijk uitgerold worden. Wij kunnen niet wachten!
http://blog.twitter.com/express-even-more-in-140-charactersFACEBOOK LIVE VIDEO: FAST FORWARD
Het is allemaal goed en wel dat je nu live video kan streamen op Facebook (en Twitter), maar soms... is die video erg vervelend, het onderwerp saai, en gebeurt er pas na 3 kwartier iets dat de moeite waard is. Dat heeft Facebook nu ook door. Het heeft daarom een functie toegevoegd aan de opgeslagen video.

Je kan namelijk snel doorspoelen tot het gedeelte van de video waarop het meeste reacties gekomen zijn. Een beeld met de reacties wordt namelijk bovenop de afspeelbalk geprojecteerd, zodat je kan zien welk punt tijdens het live streamen het meeste reacties kreeg. Jij kunt dan de schuiver verslepen tot dit punt.

De optie is al bij sommige gebruikers aanwezig, maar over de algemene uitrol is nog niets geweten.

Nog nieuw trouwens bij Facebook Live: de beperking van maximum 90 minuten voor de live stream is nu opgeheven. Maar die streams zou je dan niet kunnen opslaan. Het zou iets teveel van het goede zijn, niet? Meer bij TechCrunch.
http://techcrunch.com/2016/05/23/facebook-live-video-engagement-graph/?ncid=rss
http://techcrunch.com/2016/05/23/facebook-continuous-live/NIEUWE RICHTLIJNEN VOOR GOOGLE ADS... NOG MEER, NOG GROTER!
Google is groot geworden door de advertenties die hij kon plaatsen bij jouw zoekopdrachten. En die ads zijn nog altijd het grote succesproduct van Google. De adverteerders zijn er verslaafd aan, vooral omdat Google zo'n heel sterke analytische tools heeft.

Google gaat zijn advertentieaanbod nu nog wat opkrikken. De advertenties in AdWords worden groter: de kop van een advertentie gaat van 25 naar 30 karakters maximum, en de omschrijving daaronder van 35 karakters naar 80. Plaatselijk zoeken wordt mogelijk op uitgebreid naar Google.com en naar Google Maps. Daar zal je ads zien die als 'promoted pins' op de kaart staan, en die ongetwijfeld heel wat verwarring zullen veroorzaken met gewone pins voor merkwaardige gebouwen en foto's.

Tot slot: de adverteerder zal voortaan ook kunnen bieden op basis van het toestel, dus zijn ads enkel naar mobiele toestellen richten bijvoorbeeld. De prijs van advertenties en CTR's zal ook verschillen, naargelang het een mobiel toestel of een desktop is waarop de ad vertoond wordt. Meer bij TechCrunch.
http://techcrunch.com/2016/05/24/google-makes-big-changes-to-its-ad-products/UBER WERKT IN DE VS SAMEN MET TOYOTA, EN LANCEERT IN BRUSSEL DE SPECIALE UBERPITCH RIT!
Uber heeft aangekondigd dat het in de VS zal samenwerken met autofabrikant Uber, om het financieringsprogramma voor auto's uit te breiden. De Uber chauffeurs zouden hun voertuig van TOyota kunnen leasen, en hun afbetalingen betalen met hetgeen zij verdienen als Uber chauffeur.

De twee bedrijven zouden ook gezamenlijk initiatieven voor het delen van ritten lanceren in landen waar dat nu nog niet bestaat. Het is trouwens niet de eerste keer dat een autofabrikant gaat samenwerken met Uber: Volkswagen kondigde een tijdje terug aan dat het $300 miljoen investeert in Uber.

Een tweede bericht over Uber komt uit ons eigen land, en het betreft toch wel een opmerkelijk initiatief. In samenwerking met investeringsmaatschappij Volta Ventures wordt daar UberPitch gestart. Tijdens een ritjen, dat je oppikt op een bepaald adres en je er ook weer afzet, kan je gedurende 7 minuten een project pitchen bij een investeerder. Die zal dan de volgende 7 minuten zijn meningn geven over jouw project.

Meer info, en hoe je je daarvoor moet inschrijven, vind je bij Digimedia.
http://techcrunch.com/2016/05/24/uber-and-toyota-confirm-strategic-deal/
https://www.digimedia.be/News/nl/19621/7-minuten-in-de-auto-om-een-investeerder-te-overtuigen-de-nieuwe-dienst-uberpitch-gaat-van-start-in-brussel.htmlGAAT APPLE DAN TOCH ZIJN SIRI OPEN GOOIEN?
Als je The Information mag geloven, dan is dat inderdaad het geval. Deze nieuwsblog heeft namelijk van verschillende bronnen gehoord dat Aple een SDK zal uitbrengen voor Siri, waarmee ontwikkelaars dan de slimme voice assistent van Apple kunnen inwerken in hun apps.

Apple zou volgens diezelfde bronnen nog meer van plan zijn spraakgestuurde commando's - het zou zelfs werken aan een toestel dat je best kan vergelijken met de Amazon Echo, en waarop ook Siri aanwezig is. Met dat toestel zou je dan alle hardware kunnen bedienen in je huis die met het HomeKit besturingssysteem van Apple werken.

Twee aankondigingen die ons alvast een voorproefje moeten geven van de WWDC (World WIde Developer Conference) van Apple, die over een tweetal weken, op 13 juni, van start gaat. De waarnemers waarover wij het in het begin van deze week hadden, die Apple verweten de boot te missen op vlak van Artifical Intelligence, zouden er dus wel eens flink naast kunnen zitten met hun observeringen!
http://arstechnica.com/gadgets/2016/05/echoes-of-amazon-apple-reportedly-working-on-hardware-for-siri/MAGIC LEAP EN TWILIO WERKEN AAN HOLOGRAFISCHE AVATAR CHATS
Weet je nog, de virtuele wereld van Second Life? Daarin liep je rond als een avatar, en je kon praten met andere mensen, zelfs je avatar bepaalde bewegingen laten maken. Magic Leap en Twilio gaan nu nog een stap verder: zij werken aan avatars die als hologram weergegeven worden, en waarmee je real time gesprekken kan voeren.

10 ontwikkelaars uit de Twilio' community mogen aan de slag gaan met een SDK, om mixed-reality hardware te bouwen. Dat is dus een nieuwe term die steeds meer terrein wint, en de richting lijkt aan te geven hoe de main stream toepassingen van Virtual Reality en Augmented Reality eruit gaan zien - een gemengde wereld van het virtuele én het real life.

Benieuwd waarmee die ontwikkelaars zullen uitpakken!
http://www.engadget.com/2016/05/25/magic-leap-partners-with-messaging-startup-twilio/ 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


NU OOK E-INK MET VÉÉÉL KLEUREN
E-Ink heeft aangekondigd dat het een ePaper scherm ontwikkeld heeft, da thet de Advanced Color ePaper noemt of ACEP. Die kan tot 32.000 kleuren vertonen bij een resolutie van 1600 x 2500 en 150 ppi (pixels per inch), wat de helft is van monochome schermen. De vorige versie, die Triton heette, kon slehts 4.000 kleuren aan.

Volgens e-Ink zou dit scherm voornamelijk bedoeld zijn voor displays in winkels, die tot 20 inch of 50 cm groot kunnen zijn. Dat neemt niet weg dat deze technologie ongetwijfeld ook zal doorsijpelen naar e-books, en dat zou de liefhebbers van strips ongetwijfeld erg verheugen. Strips op de e-book reader is iets waarop menigeen zit te wachten!

Meer bij Engadget.
http://www.engadget.com/2016/05/24/e-ink-announces-a-color-breakthrough-but-its-only-for-signs/
PEBBLE: NIEUWE UURWERKEN, VERBETERDE APP
Pebble heeft aangekondigd dat het werkt aan twee nieuwe slimme uurwerken: de Pebble 2 en Pebble Time 2, beiden met ingebouwde hartslagmonitors, en de Pebble Core, een toestelletje dat je bijvoorbeeld aan je broeksriem kan vastmaken en bedoeld is voor lopers.

De Pebble Core, die $99 zou gaan kosten, heeft een 3G connectie, GPS en een aansluiting voor je koptelefoon. De Pebble 2 zou $128 moeten kosten en  heeft een 1,25 inch epaper display, plus een batterijduur van maar liefst 7 dagen. De Time 2 zou dan weer $199 moeten kosten, van roestvrij staal zijn en een 1,5 inch scherm hebben van 200 x 228 pixel.

De toestellen zijn nog niet in de handel verkrijgbaar, wel als Kickstarter project te bestellen, met verscheping in september voor de uurwerken, en voor de Core moet je wachten tot januari. Meer bij Engadget.

Waar je niet op moet wachten is een update van de Pebble software. Een update aan de Pebble app maakt hem (eindelijk) wat interessanter. Want nu zal je de gegevens van je huidige activiteit (je stappenteller, je slaapmetern, ...) kunnen vergelijken met de voorbije dagen, weken, maanden. De app zal ook dagelijkse overzicht van het aantal stappen  syncen met je uurwerk. Ook komen er tips en verglijkingen van je prestaties tijdens workouts. Iets dat mijn LifeTrak tracker en de bijhorende app al veel langer doen.

Nog nieuw is dat de app, wanneer je een Pebble Time watch hebt, ook zal meten of je in een diepe slaap bent, of het punt van ontwaken nadert. Is dat laatstehet geval, dan zal het alarm 30 minuten vroeger afgaan. En heb je een iOS toestel, dan kan je met de Send Text app van Pebble nu gesprekken met recente en favoriete contacten opstarten via ingeblikte antwoorden of voice boodschappen via het uurwerk.

Meer hierover bij The Verge (2)
http://www.theverge.com/2016/5/10/11650032/pebble-health-tracking-features-smartwatch-mobile-app-update
http://www.engadget.com/2016/05/24/pebble-2-pebble-time-2/
http://www.engadget.com/2016/05/24/pebble-2-pebble-time-2/Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De geschiedenis is bezaaid met oorlogen waarvan iederen wist dat ze niet zouden gebeuren.
- Enoch Powell -


 
De nieuwe oogst


ONELOOK REVERSE DICTIONARY: WOORDEN VINDEN
Soms denk je: wat was datwoord nog weer? Het ligt op het puntje van je tong, maar je kan er niet op komen. Deze site kan helpen. Je krijgt een omgekeerde opzoek-functie: je omschrijft iets, en je krijgt het woord dat dit uitdrukt. Maar er zijn ook andere functies, zoals verwante concepten opzoeken, simpele vragen beantwoorden.
Helaas enkel in het Engels. Wie kent een Nederlandstalig equivalent?
[Taal: ENG]
http://www.onelook.com/reverse-dictionary.shtml


THIS TO THAT: LIJMEN
Je hebt ondertussen al begrepen dat niet elke lijm geschikt is voor elk materiaal. Er bestaat lijm voor stoffen, voor leder, voor glas. Maar hoe zit het wanneer je de ene stof moet bevestigen aan de andere?
Deze site probeert je daarbij te helpen, door de beste lijmsoorten te vinden voor elke job. Voor de gevallen wanneer Tec7, het wondermiddel van elke karweiman, niet volstaat...
[Taal: ENG]
http://www.thistothat.com/


TWO FOODS: VOEDSEL VERGELEKEN

Stel dat je moet kiezen tussen een anan of een ijsje. Intuïtief kies je dan de banaan (tenzij het een zonnige zomerdag is!), omdat je weet dat die gezonder is. Maar is dat ook echt zo? Deze site laat je twee voedingsmiddelen vergelijken. Je krijgt per 100 gram het aantal calorieën, koolhydraten, vetten en proteïnen.
[Taal: ENG]
http://www.twofoods.com/


RIPETRACK: DE SEIZOENEN
Elke groente, elke vrucht heeft zijn seizoen. Koop je buiten het seizoen, dan hebben die voedingsmiddelen niet hun volle smaak, zijn te hard of te melig. Deze website helpt je om groenten en fruit op het juiste moment te kopen. Geef de naam in van een vrucht of groente, en de site zal je vertellen wanneer het juiste seizoen is om die te eten, in verschillende werelddelen.
[Taal: ENG]
http://ripetrack.com/


OPEN LIBRARY: EEN PAGINA VOOR ELK BOEK OOIT GESCHREVEN
Dat is het doel dat deze site zich gesteld heeft. Een mooi voornemen, waaraan ook jij kan meehelpen. Maar wat de site zo knap maakt, is de collectie van gratis eBooks. Meer dan 250.000 zijn dat er nu al, die je gratis kan 'lenen' in PDF, ePub of andere vorm. Om snel te ontdekken!
[Taal: ENG]
https://openlibrary.org/


CURIOSITY: VEEL, VEEL ONTDEKKEN!
Het kan geen kwaad om nieuwsgierig te zijn. Integendeel: nieuwsgierigheid laat je ontdekken, prikkelt je, en maakt je slimmer. Maar tegelijkertijd kan teveel nieuwsgierigheid ten koste van je productiviteit gaan. Deze website probeert je te helpen om je nieuwsgierigheid te bevredigen, op de meest efficiënte manier. Video's van veschillende bronnen rond een bepaald thema worden verzameld, netjes gepresenteerd in een overzichtelijke webpagina.
[Taal: ENG]
https://curiosity.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: FITGUIDE
Een lichaam krijgen als een tempel, daar moet je echt wel wat werk voor verrichten. Deze site kan je daarbij helpen: het is een online informatiebron voor serieuze krachtsporters in Nederland en Vlaanderen. Je vindt er allerlei tips en nieuws over trainingstechnieken, voeding en supplementen vinden. De site is onafhankelijk en maakt zich sterk voor een objectieve journalistiek.
[Taal: NL]
http://fitguide.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: COINS OF HOPE
Ondanks de Engelstalige titel is dit eigenlijk een Nederlandstalig initiatief, dat zich naar heel Europa richt. Het project gaat uit van Child Focus, in samenwerking met het digitale agentschap These Days, en het wil de verdwenen kinderen terug onder de aandacht brengen. Dat deden ze met een 2 euro munt, waarop de afbeelding staat van Liam, het jongetje dat 20 jaar geleden verdween. Deze munt, geslagen op meer dan 1 miljoen exemplaren, zal in de volgende jaren van hand tot hand gaan in heel Europa, en moet een munt van hoop worden - dat er ooit mensen zullenzijn die de verdwenen kinderen, waarvan zij de beeltenis vinden op de website vermeld op de munt, misschien gezien hebben.
[Taal: NL]
https://coinsofhope.eu/nl
   


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Eurosport lanceert VR app
http://www.belgiancowboys.be/technology/eurosport-lanceert-vr-app
- Telenet verhoogt uploadsnelheid van vaste internetabonnementen
http://www.belgiancowboys.be/algemeen/telenet-verhoogt-uploadsnelheid-van-vaste-internetabonnementen


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Excuses van Facebook voor verbieden plus-size model
http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4306332/2016/05/23/Excuses-van-Facebook-voor-verbieden-plus-size-model.dhtml
- 'Nederland nog lang geen startup-paradijs'
http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4307799/2016/05/25/Nederland-nog-lang-geen-startup-paradijs.dhtml
 
 
 *** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 - Bedien jouw soundbar via je smartphone
http://elektrozine.be/bedien-soundbar-smartphone/
- Sporten mét muziek, maar zónder kabels
http://elektrozine.be/sporten-muziek-zonder-kabels/


*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- 7 minuten in de auto om een investeerder te overtuigen: de nieuwe dienst UberPitch gaat van start in Brussel
https://www.digimedia.be/News/nl/19621/7-minuten-in-de-auto-om-een-investeerder-te-overtuigen-de-nieuwe-dienst-uberpitch-gaat-van-start-in-brussel.html
- Hoe Instagram de concurrentie in de luxeproducten overhoopgooit
https://www.digimedia.be/News/nl/19610/hoe-instagram-de-concurrentie-in-de-luxeproducten-overhoopgooit.html
 
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info


- Tutorial Adobe Spark 4 – Maak een Post – deel 5 (Photo)
http://computertaal.info/2016/05/27/tutorial-adobe-spark-4-maak-post-deel-5-photo/
- Europa geeft het toe: piraterij sites sluiten helpt niet
http://computertaal.info/2016/05/25/europa-geeft-toe-piraterij-sites-sluiten-helpt/
 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- YouTube-auteursrechtengeschil leidt tot oprichting fonds bescherming fair use
http://tweakers.net/nieuws/111813/youtube-auteursrechtengeschil-leidt-tot-oprichting-fonds-bescherming-fair-use.html
- Europese lidstaten akkoord over inperken geoblocken bij videostreams
http://tweakers.net/nieuws/111801/europese-lidstaten-akkoord-over-inperken-geoblocken-bij-videostreams.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Moet Apple stekker uit FaceTime en iMessage trekken?
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/moet-apple-stekker-uit-facetime-en-imessage-trekken/article-normal-708833.html
- Hyperloop-CEO: 'De trein is een dinosaurus'
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/hyperloop-ceo-de-trein-is-een-dinosaurus/article-normal-708853.html*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Child Focus lanceert hartverwarmende marketingcampagne om vermiste kinderen terug te vinden
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/child-focus-en-these-days-lanceren-hartverwarmende-campagne-om-vermiste-kinderen-terug-te-vinden
- Tv-maker Bart De Pauw gaat aan de slag bij innovatiespecialist nexxworks
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/tv-maker-bart-de-pauw-gaat-werken-bij-innovatiespecialist-nexxworks
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


DE TIP VAN HANS: KIJK SNEL NA OF JIJ GEHACKT BEN
Hoe meer we met z’n allen online zetten, hoe meer enthousiasme hackers voor de dag brengen om je persoonlijke info te vergaren. Dat kan je eigen schuld zijn, wanneer je bijvoorbeeld in een phishing-mail trapt of je updates niet tijdig installeert, maar dat hoeft niet. Misschien houdt een gigant zoals Sony je gegevens wel bij, en wordt het PlayStation-netwerk gekraakt. Ook dan hebben hackers toegang tot je gegevens.
http://www.clickx.be/nieuws/164243/kijk-snel-na-of-jij-gehackt-bent/


DE TIP VAN HANS: RANSOMWARE EN ROBOTADVOCATEN
Ransomware voorkomen
In een nieuw artikel geeft Microsoft daarom verschillende tips om ransomware te voorkomen, zoals het installeren van updates, het maken van back-ups op een externe harde schijf, het inschakelen van Systeembeveiliging, het gebruik van OneDrive, het uitschakelen van de Remote Desktop-functie, het niet inschakelen van macro's en het vermijden van websites die erom bekend staan malware te verspreiden, waarbij als voorbeeld illegale downloadsites en pornosites worden gegeven. Verder laat Microsoft zien hoe gebruikers hun bestanden kunnen herstellen.
https://blogs.technet.microsoft.com/mmpc/2016/05/18/the-5ws-and-1h-of-ransomware/


DE TIP VAN HANS: ROBOTADVOCAAT
Kunnen robots rechtspreken? Deze maand ging de eerste ‘kunstmatig intelligente advocaat’ aan het werk.
http://www.dekennisvannu.nl/site/artikel/Kunnen-robots-rechtspreken/8182


DE TIP VAN HANS: PETYA RANSOMWARE
Pc gekaapt door Petya-ransomware? Zo los je het op
Als je pc gekaapt is door ransomware, heb je weinig mogelijkheden: of je betaalt, of je neemt harde maatregelen, met als gevolg dat je veel bestanden kwijt bent. Maar voor de bekende Petya-ransomware is er nu een derde mogelijkheid: een ontsleutelingstool.
http://computertotaal.nl/pc/pc-gekaapt-door-petya-zo-los-je-het-op-69737?utm_source=computer_totaal&utm_medium=email&utm_campaign=CT_nieuwsbrief_20160414


DE TIP VAN HANS: 17 GEFAALDE PROJECTEN OP GOOGLE'S KERKHOF
Google komt met Allo en Duo als nieuwe chatapps en dat lijkt het einde te worden van Hangouts. Maar is dat verrassend? Nee, Google's mortuarium staat vol met overleden projecten. We zetten er hier 17 op een rijtje die ons in de laatste 2 jaar (!) zijn ontvallen.
http://cio.nl/cloud/93543-17-gefaalde-projecten-op-google-s-kerkhof?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=cio-biweekly-newsletter&utm_medium=2016-05-23

  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

K-MELEON: PORTABLE BROWSER
Een portable app, wat wil zeggen dat je deze software, een browser, gewoon kan draaien vanop een USB stick zonder die op de computer te moeten installeren. Hij heeft wel beperkingen, en tenzij je echt geen extra software mag installeren op bijvoorbeeld je werkcomputer, ben je beter af met een "echte" browser zoals Firefox, Google Chrome of IE.
http://portableapps.com/apps/internet/k-meleon-portable


MULTI COMMANDER PORTABLE


Ook dit is een progje dat je kan gebruiken zonder het te moeten installeren op je computer. Het is een alternatief voor Verkenner, maar heeft extra functies zoals werken met tabblaadjes. BOvendien bevat de tool ondersteuning voor het uitpakken van RAR en 7Z bestanden.
http://multicommander.com/


FILEZILLA VERSIE 3
Windows 7/8/10 - freeware
Er is een nieuwe versie uit van deze handige en gebruiksvriendelijke FTP client. Filezille, dat wij al jaren tot volle tevredenheid gebruiken, bevat heel wat handige functies. Zo kan je via de zoekfunctie ook naar plaatstelijke bestanden zoeken.
http://filezilla-project.org/
http://fileforum.betanews.com/detail/FileZilla-v3-for-Windows-64bit/1034751598/5


MP3 SKYPE RECORDER: JE GESPREKKEN VASTLEGGEN
Windows - freeware
Met dit progje kan je je gesprekken via de VoIP dienst Skype in het MP3 formaat. Ook VoIP conferenties kan je zo opnemen om later te herbeluisteren.
http://www.chip.de/downloads/MP3-Skype-Recorder_51262054.html
http://www.voipcallrecording.com/


X-MOUSE BUTTON CONTROL

Windows all - freeware
Met dit progje voor Windows kan je de buttons op je muis een specifieke functie geven, afhankelijk van het programma waarin je werkt.
http://fileforum.betanews.com/detail/XMouse-Button-Control/1145607067/1
http://www.highrez.co.uk/

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Om een vriend te vinden moet men één oog sluiten.
Twee- om hem te houden.
-Norman Douglas-