Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
5/5/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 952 van 30/4/2016Gegroet lezer,

Hebt u ook zo gebibberd deze week, met al die hagel- en regenbuien? Het voordeel van al die kou was dan weer dat u 's ochtends, als u er vroeg bij was, een prachtige zonsopgang zien kon, met een stralend blauwe lucht. Een dikke jas dan maar aan, en flink de gezonde lucht in!

Ook deze week weer een gevarieerd assortiment nieuwtjes. Daarbij vallen opnieuw verschillende nieuwe producten van Microsoft op, dat echt toch wel een andere, meer gebruiksvriendelijke koers gekozen heeft. Wat een andere man aan de roer van het bedrijf toch voor vercshil kan maken...

Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.

FACEBOOK SLEUTELT AAN NEWSFEED MET NIEUW ALGORITME
In een poging om meer écht nieuws te brengen in je newsfeed, en minder 'linkbaits' (koppen die nieuws beloven, maar enkel bedoeld zijn om je te laten klikken), gaat het sociale netwerk nu sleutelen aan zijn algoritme.

Zo zal het voortaan rekening houden met de tijd die je bij een artikel doorbrengt, en minder of je doorgeklikt hebt naar de gekoppelde content. Met andere woorden, of je het artikel nu als Instant Article leest of in de mobiele webbrowser maakt geen verschil, het is enkel de tijd die je op het artikel doorbrengt, die zal meetellen.

Een kleine verandering, en nu is het dus afwachten op de reactie van de gebruikers. Meer bij Facebook zelf en The NExt Web.

Of dit een goede beslissing is, daar stellen wij wel ons toch wel vragen bij. Facebook is niet het mediium waar het gros van de bezoekers naartoe gaan om lange artikels te lezen, wel om grappige foto's en filmpjes te zien van katten en honden....
http://thenextweb.com/facebook/2016/04/21/facebook-might-finally-kill-clickbait-new-algorithm-tweaks/
http://newsroom.fb.com/news/2016/04/news-feed-fyi-more-articles-you-want-to-spend-time-viewing/OPERA BOUWT VPN IN ZIJN BROWSER IN
Een VPN of Virtual Private Network is een extra beveiliging op het internet, die als het ware een extra pijpleiding doorheen het internet trekt, zodat je rechtstreeks met je bestemmeling verbonden bent. Een VPN wordt gebruikt om bijvoorbeeld contact te leggen met de computer op het werk, bij telewerken. Maar ook om je IP-adres te maskeren, wanneer je bijvoorbeeld anoniem wil blijven, of content wil bekijken op het web die normalerwijze niet door gebruikers uit jouw land bekeken mag worden.

Opera heeft nu in de nieuwe versie van haar Opera browser voor Windows en OS X destkop toestellen VPN al meteen ingebakken. Niet in de reguliere versie helaas, wel in de developer versie. De VPN is heel simpel te activeren: gewoon naar Settings gaan bij een Windows computer, of Preferences op de Mac. Daar zet je bij de Privacy & security rubriek de VPN aan of uit.

Bij de Opera browser is de VPN volledig gratis, en je kan een onbeperkte hoeveelheid data via de VPN verstouwen. je kan echter wel enkel kiezen uit virtuele locaties in de VS, Canada en Duitsland.
http://gizmodo.com/opera-now-has-a-totally-free-and-unlimited-built-in-vpn-1772216276
http://www.opera.com/developer?utm_source=PR&utm_medium=news&utm_campaign=PR_press%20releaseGOED NIEUWS: APPS VOOR APPLE WATCH WORDEN 'NATIVE'
Het was al een hele tijd stil rond de Apple Watch. Verkocht het hebbeding wel zoals verwacht? En droegen de gebruikers hun hebbeding nog altijd met evenveel trots? Hadden zij er echt plezier van, bracht het hen iets bij in hun dagelijks leven?

Van het antwoord op deze vragen hangt veel af -zoals: zullen de gebruikers een nieuwe versie van de Apple Watch aankopen, wanneer die binnenkort aangekondigd wordt, of staat het hele Apple Watch project een roemloze dood te wachten?  Maar misschien moeten de Watch-gebruikers nog niet wanhopen, en krijgt Apple nog een tweede kans.

Een van de grootste teleurstellingen van de Watch was het feit dat toepassingen op het slimme uurwerk van Apple nog altijd de iPhone nodig hadden om te werken. En dat zou bij de nieuwe versie wel eens kunnen veranderen. Apple heeft namelijk een rondschrijven gestuurd naar de ontwikkelaars: alle nieuwe apps die zij willen aanbieden via de App Store, zullen 'native' moeten draaien. Dat wil zeggen dat zij zelfstandig moeten kunnen draaien op de Watch szonder ondersteuning van de iPhone. Bovendien dat zij gebouwd moeten zijn met het nieuwste WatchOS 2 SDK, want ondersteuning voor het 1.0 SDK wordt per 1 juni stopgezet.

Het feit dat de apps 'native' moeten zijn, houdt ook in dat zij veel sneller zullen opstarten en veel sneller reageren op jouw input. Omdat bij de oude apps de app als het ware gestreamd werd van iPHone naar Watch, liet de snelheid echt te wensen over. Dat zou dus moeten verbeteren.

Wait and see :)
http://www.slashgear.com/new-apple-watch-apps-required-to-be-native-work-without-iphone-23437539/
http://www.macrumors.com/2016/04/22/apple-watch-native-apps-requirement/MOGEN WEBSITES NIET KIJKEN OF JE EEN ADBLOCKER GEBRUIKT?
Over het probleem van de adblockers hebben we het al vaker gehad. De gebruiker lust de advertenties niet langer, die hem zo erg storen, en die steeds vaker drager zijn van malware. Hij gebruikt daarom adblockers, die ervoor zorgen dat de ads niet getoond worden in zijn browser. De uitgever ziet deze evolutie met lede ogen aan, en neemt tegenmaatregelen: via scripts gaat hij na of de bezoeker van een nieuwssite bijvoorbeeld een adblocker gebruikt. Is dat het geval, dan toont hij een boodschap waarin gevraagd wordt die adblocker uit te schakelen, of, en dat is heel drastisch, geeft hij de bezoeker geen toegang tot zijn content.

Nu blijkt ene Aleander Hanff, die campagne voert voor de bescherming van de privacy, een tikkende bom onder die methode van de uitgevers gelegd te hebben. Volgens hem mag de uitgever dat onderzoek naar de aanwezigheid van een adblocker niet uitvoeren, tenzij hij eerst toestemming gevraagd heeft aan de bezoeker - net zoals de bezoeker eerst toestemming moet geven vooraleer de website een cookie mag plaatsen.

Dit leidt tot de volgende situatie: wanneer je op een website landt, moet je eerst toestemming geven aan het script om je browser te onderzoeken naar de aanwezigheid van een adblocker. Maar wat gebeurt er terwijl dat script zoekt? Gaat de uitgever content tonen of niet? Toont hij content, dan heeft zijn hele procedure om de adblocker op te sporen overbodig. Toont hij geen content, dan straft hij ook de gebruiker die géén adblocker gebruikt.

Hanff heeft in elk geval aangekondigd dat hij, gewapend met een tekst van de EU die bevestigt dat de gebruiker eerst toestemming moet geven, ten strijde trekt tegen sites die anti-adbockers scripts gebruiken. Hij zal een website openen waar je websites kan aanmelden die dergelijke praktijken toepassen.

Benieuwd hoe dit gaat aflopen!
http://www.theregister.co.uk/2016/04/23/anti_ad_blockers_face_legal_challenges/HEEFT EEN AI-ROBOT RECHT OP VRIJE MENINGSUITING?
We blijven nog even in de juridische sfeer. Want bij Ars Technica vonden wij een interessant artikel over AI chatbots, en vrije meningsuiting. Het artikel is gebaseerd op het feit dat Microsoft onlangs op Twitter een Artificial Intelligence chatbot, dus een chatbot die zelf bijleert, geplaatst had. En dat die binnen 24 uur door slimmerikken omgevormd werd tot een bot die allerlei racistische en erg kwetsende taal uitslog. Microsoft haalde de bot snel van het net.

Maar je kan je afvragen: wat als iemand zich echt beledigd had gevoeld door de racistische taal van de bot? Wie had dan verantwoordelijk gesteld kunnen worden - de maker van de bot? In Nederland, zo lees je bij Ars Technica, werd alvast een programmeur die een Twitterbot ineengestoken had, met dit probleem geconfronteerd, doen zijn bot autonoom tweette "Ik wil echt mensen doden".

Er zijn meerdere bots momenteel, en reken maar dat zij op een of andere dag mensen zullen beledigen. Zo is er een AI-aangedreven DOnald Trump emulator @DeepDrumpf die de tweets van de echte Donald bestudeert, en nieuwe tweets maakt die de man gezegd zou kunnen hebben. Een andere AI-bot analyseert tv-shows en probeert nieuwe shows te creëren gebaseerd op scènes in bestaande shows, en 'verbeterde' dialogen te levern (@tvcommentbot).

In de VS wordt alvast onderzocht of de vrijheid van meningsuiting van toepassing is voor Twitterbots die de makers ervan niet echt onder controle hebben. Of mag de rechter eisen dat een robot stilgezet wordt?

Iets om over na te denken.
http://arstechnica.com/tech-policy/2016/04/when-the-next-twitterbot-loses-it-remember-that-its-tweets-are-protected/WINDOWS INK WORKSPACE: DE GEHEIME VERLEIDER
Microsoft heeft verleden week een nieuwe preview uitgebracht van de Anniversary editie van Windows 10. Hetgeen de meeste waarnemers laat likkebaarden bij deze editie is de Windows Ink workspace, die speciaal bedoeld is voor toestellen die werken met een input via een pen.

Je zal namelijk 'sticky notes' kunnen maken, een schetsblok (sketchpad) kunnen gebruiken of gewoon schetsen op alles wat zich op het scherm bevindt. Bovendien kan je de buttons op de pen aanpassen en functies geven.

Een hele verbetering is het feit dat je niet meer het hamburger-menu moet gebruiken om mappen te zien in tablet modus. Je krijgt een lijst met apps meteen te zien wanneer je het Start menu opent, en die lijst kan je ook meteen wisselen naar een lijst op het volledige scherm.

Een mooie opsomming met de nieuwigheden bij The Next Web.
http://thenextweb.com/microsoft/2016/04/22/972328/LEKKEN, LEKKEN, LEKKEN... DATINGSITE, SWIFT, EN OOK BIJ SPOTIFY?
Hoe meer we onze gegevens toevertrouwen aan databanken, of ze nu online staan of ergens bij een bedrijf, hoe meer gevaar we lopen dat die gegevens door een lek of hack in de handen van derden komen, boeven of gewoon kwajongens. Vandaag drie gevallen van hacks / lekken, die nogmaals aantonen hoe kwetsbaar we met zijn allen aan het worden zijn.

Het eerste geval betreft een datingsite, BeautifulPeople.com. 1,1 miljoen accounts werden er bij een lek buitgemaakt, met daarin erg intieme gegevens van mensen - seksuele voorkeuren, de status van hun relatie, hun inkomen, hun adres. Een ramp voor de mensen die hun vertrouwen geschonken hadden aan de website, en die nu gemakkelijke prooien worden voor chantage. Volgens Forbes zouden de gegevens, inclusief 15 miljoen private boodschappen, uitgewisseld tussen gebruikers van de site, te koop aangeboden worden.

Beveiligingsexpert Troy Hunt, die de website HaveIBeenPwned.com uitbaat waar je kan zien of jouw gegevens bij een of andere hack gecompromitteerd zijn, bevestigt dat de data op demarkt aangeboden worden. (1)

SWIFT-hack: $81 miljoen buitgemaakt
Een tweede geval betreft SWIFT, een coöperatieve organisatie waarvan 3.000 financiële instellingen deel uitmaken, heeft toegegeven dat hackers erin geslaagd zijn via het SWIFT platform bij de centrale bank van Bangladesh 81 miljoen dollar buit te maken. Een hack die ons toch wel zorgen moet baren, omdat, zo lees je bij Reuters, het wereldwijde financiële systeem blijkbaar kwetsbaarder is dan algemeen gedacht was. (2)

Gegevens van Spotify-gebruikers online te bekijken
Een derde geval moeten we eigenlijk voorzichtigheidshalve met de nodige vraagtekens bekijken. Op het web is namelijk een lijst verschenen met de inloggegevens van honderden Spotify gebruikers, inbegrepen e-mails. Dit duidt erop dat de Spotify-servers gehackt zouden zijn, maar Spotify zelf ontkent dit, zo meldt TechCrunch. (3). Gehackt of niet, het kan geen kwaad om snel, snel eens even je wachtwoord te gaan veranderen bij de online streaming muziekdienst...

De moraal van het verhaal? Houd er rekening mee dat overal en altijd jouw gegevens gehackt kunnen worden. Vertrouw zo weinig mogelijk gegevens toe aan databases. Een online magazine bijvoorbeeld hoeft jouw fysiek adres niet te weten. Wees zuinig met je kredietkaartgegevens. En hoop dat de wet er snel doorkomt die bedrijven verplicht om hun gebruikers meteen te verwittigen wanneer hun gegevens gecompromitteerd zijn...
http://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2016/04/25/beautiful-people-hack-sexual-preference-location-addresses/#46b8aceb559f
http://www.reuters.com/article/us-usa-nyfed-bangladesh-malware-exclusiv-idUSKCN0XM0DR
http://techcrunch.com/2016/04/25/hundreds-of-spotify-credentials-appear-online-users-report-accounts-hacked-emails-changed/WIE HELPT MEE OM VAN GENT EEN SMART CITY TE MAKEN?
Volgende week dinsdag vindt in Het Pand in Gent een evenement plaats dat een belangrijke bijdrage wil leveren om van Gent een zogenaamde smart city te maken. De hele dag zal er namelijk worden gebrainstormd op concrete ideeën en projecten in zeven verschillende domeinen die vaak geassocieerd worden met smart cities, zoals mobiliteit, energie, wonen, enzovoort. Het unieke aan dit evenement is dat die ideeën niet alleen van specialisten komen, maar van iedereen die de toekomst van de stad ter harte neemt. Concreet willen de initiatiefnemers vier categorieën van deelnemers rond de tafel krijgen: burgers, mensen uit de academische wereld (zowel studenten als onderzoekers), en mensen uit de politieke wereld en de bedrijfswereld.

De toekomst van de stad gaat ons allen aan, en daarom is het belangrijk dat er op het Smart Cities-evenement van volgende week zoveel mogelijk ideeën, voorstellen en meningen op tafel komen. Die moeten wel toepassing zijn op een van de zeven domeinen die het project wil aanpakken: burgerschap, beleid, economie, energie, mobiliteit, voedsel en wonen. Aan de hand van workshops zullen de aanwezigen debatteren, concepten bedenken en ontwerpen. In de loop van de dag zal er in elk van die domeinen een voorstel worden gekozen, waarvan tegen september 2017 een werkend prototype gemaakt wordt.

De Smart Cities Challenge vindt plaats in Het Pand te Gent, Onderbergen 1 op dinsdag 3 mei 2016 van 9 tot 22 uur. Iedereen kan de workshops gratis bijwonen en ’s avonds ook naar het avondprogramma komen, waarop de zeven projecten zullen worden voorgesteld die door de jury werden gekozen. Wie enkel het avondprogramma wil meemaken, is ook welkom, maar betaalt hiervoor 30 euro. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je op
http://www.jcismartcitiesplatform2017.bePESTGEDRAG AANGEVEN BIJ TWITTER WORDT IETS GEMAKKELIJKER
Twitter doet echt zijn best om te zorgen dat je je kan verweren tegen pesters. Op sociale netwerken is pesten en trollen helaas nog altijd een erge kwaal. Je kan wel bepaalde gebruikers blokkeren, maar het is natuurlijk beter wanneer die pesters op de vingers getikt worden door Twitter zelf, en bijvoorbeeld hun account afgesloten wordt.

Tot nu toe was het echter niet zo simpel om pesters aan te geven bij Twitter. Je moest elke aanstootgevende tweet namelijk apart aanmelden bij de klachtendienst. Nu wordt dat echter (eindelijk!) gemakkelijker: je kan meerdere tweets tegelijk aan je kalcht hechten. Zo krijgt de klachtendienst ook meteen een duidelijker inzicht in de ernst van de zaak, en kan het sneller reageren.

Meer bij The Verge en het Twitter blog
http://www.theverge.com/2016/4/25/11503512/twitter-abuse-report-multiple-abuse
http://blog.twitter.com/2016/report-multiple-tweets-in-a-single-report'TEGENVALLENDE' RESULTATEN BIJ APPLE
Het is het moment van het jaar waarop bedrijven hun kwartaalresultaten bekend maken. Dat deed Twitter, bijvoorbeeld, dat een omzet realiseerde van $595 miljoen, wat 36% meer is dan verleden jaar, maar wat toch de aandeelhouders teleurstelde, want het aandeel kreeg een opdoffer van 13%.

En ook Apple heeft zijn resultaten medegedeeld. Die waren niet slecht - het bedrijf had een omzet in het tweede kwartaal dat op 25 maart eindigde van 50,6 miljard dollar, met een netto inkomen van 10,5 miljard. Wat een daling is tegenover de 59 miljard inkomen van verleden jaar. De beurs reageerde ook hier weer teleurgesteld, wat begrijpelijk is. Toch doet Apple het nog altijd niet slecht, alleen moet het volgens waarnemers dringend op zoek naar een nieuwe bron van inkomsten, buiten de iPhone.

De verkoop van de smartphone van Apple daalt immers. In de voorbije maanden had Apple erg gerekend op de verkoop in China, en daar heeft het bedrijf ook wel goed geboerd. Maar er dreigen donkere wolken. Enerzijds heeft China aangekondigd dat Apple zijn boeken en muziekdiensten in China niet meer mag aanbieden. En anderzijds zit het China hoog dat Apple zijn toestellen afluistervrij maakt, zonder enige achterdeur en niet wil meewerken met de overheid om toestellen te kraken, zelfs indien het hiervoor een bevel van de rechter krijgt. China heeft nu eenmaal graag controle over zijn burgers...

Apple zou dus op zoek moeten gaan naar een andere gouden kip, buiten de iPHone, die hopelijk evenveel gouden eieren kan leggen. Het bedrijf beroemt er zich in zijn verslag wel op dat de Apple Music, zijn streaming muziekdienst, steeds meer succes kent en van 11 miljoen gebruikers in februari geklommen is naar 13 miljoen betalende gebruikers. Aan 9,99 $ per maand is dat natuurlijk niet te versmaden, maar toch peanuts vergeleken met wat de smartphones met hun grote winstmarge opbrengen.

Alle analyses van de Apple-resultaten kan je nalezen bij TechMeme.
http://www.techmeme.com/160426/p24#a160426p24GOOGLE NU OOK AANGEKLAAGD DOOR GETTY IMAGES
Het zit Google niet mee. Het kreeg verleden week al een onderzoek aan zijn broek vanwege de EU, omdat het de dominantie van Android op de smartphone markt zou misbruiken om zijn eigen diensten te bevoordelen. Nu blijkt dat Getty Images eveneens naar de EU getrokken is, om Google aan te klagen.

Wat is er aan de hand? Getty Images, wereldbekend voor de foto's die je er kan aankopen als illustratie bij artikels, meent dat Google piraterij bevordert. Google zou namelijk afbeeldingen 'scrapen' van websites en die vertonen in diashows die je op volledig scherm kan bekijken. Een functie in Google Search die sinds januari 2013 bestaat - tot dan toonde Google die afbeeldingen enkel als thumbnail.

Doordat de gebruiker die afbeeldingen al kan zien bij Google, is er geen reden meer voor hem om naar de website van de oorspronkelijke maker van de afbeelding te gaan. En omdat je de afbeelding bij Google ook kan downloaden, vindt Getty dat Google piraterij bevordert.

Eerlijkheid gebiedt hier wel aan toe te voegen dat, zelfs als je een foto van Getty Images of andere stock-foto websites zou downloaden vanop Google Images, je dan toch nog altijd met een afbeelding zit met daarop het watermerk van de stock-foto aanbieder. En niemand haalt het in zijn hoofd om een foto op zijn website te plaatsen die duidelijk zegt "kijk eens, dit is een foto die ik gepikt heb, want ik ben te gierig om de maker ervan te betalen"...

Meer bij Time.
http://time.com/4307769/google-getty-images/DROPBOX INFINITE: ALTIJD JE BESTANDEN BIJ DE HAND
Bestanden delen en in de cloud zetten - je kan het op verschillende manieren doen, maar geen ervan is echt perfect, zo luiden veel klachten. Ofwel bewaar je een bestand op je eigen computer of tablet, en heb je snelle toegang tot het bestand. Maar dan kan je er dikwijls niet aan wanneer je op een ander toestel werkt. Ofwel staat het bestand in de cloud, zodat je er overal aan kan, maar dan is het vaak traag om ermee te werken.

Een andere veel gehoorde klacht is dat je het overzicht verliest over welk bestand waar staat, en wat de nieuwste versie is. OneDrive van Microsoft, het vroegere SkyDrive, wordt door velen naar voren geschoven als een goede oplossing. Maar sinds Windows 10 werd er aan OneDrive gesleuteld, zodat je minder ruimte ter beschikking hebt. En er is nog altijd geen knop zoals bij Dropbox of evernote om te zeggen "synchroniseer nu", een groot gemis.

Dropbox zou nu een verbetering doorvoeren aan zijn systeem, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van alle bestanden die je gekoppeld hebt aan jouw Dropbox, waar ze zich ook bevinden - op je werk computer, je computer thuis, in de cloud... Staat er een cloud icoontje naast het bestand, dan wil dit zeggen dat het bestand in de cloud staat. Staat het op jouw computer, met een backup in de cloud, dan staat er een groen vinkje naast. Heb je een bestand uit de cloud nodig, dan download je het en kan je het bewerken.

Het systeem heet Project Infinite, en het zou voorbehouden zijn voor professionele klanten (en waarschijnlijk dus betalend zijn). Dropbox heeft, naar onze mening, het grote voordeel dat het gekoppeld is aan een account. Daarentegen is het grote nadeel bij OneDrive het feit dat het eigenlijk gekoppeld is aan jouw Windows ID, de ID waarmee je ingelogd bent op jouw pc. Bij Dropbox kan je op elke computer een Dropbox map aanmaken, en er bestanden in stoppen. Bij OneDrive vind je enkel op een computer waarmee je met je Windows ID inlogt, diezelfde naadloze integratie van je plaatselijke OneDrive map. Je hebt wel toegang tot die bestanden wanneer je op Onedrive.com inlogt, maar het is toch niet hetzelfde.

Meer bij TechCrunch en Ars Technica, waar in de commentaren de voor- en nadelen van de verschillende systemen besproken worden.
http://techcrunch.com/2016/04/26/dropboxs-project-infinite-could-change-the-way-you-think-of-cloud-storage/
http://arstechnica.com/information-technology/2016/04/dropboxs-project-infinite-shows-all-your-files-locally-without-using-any-disk-space/FACEBOOK BOERT NIET SLECHT, MAAR MIKT NOG HOGER MET BETAALDE BIJDRAGEN
Na de resultaten van Apple en Twitter, die de beleggers teleurstelden, was het de beurt aan Facebook om zijn kwartaalresultaten voor te stellen. En die zijn echt indrukwekkend. Al wie jaren geleden voorspelde dat de dagen van Facebook geteld zijn, want dat het jonge volkje snel een andere favoriete online bestemming zou kiezen, is er aan voor de moeite. Want niet alleen is het doelpubliek van Facebook veel verder gegaan dan dat jonge volkje (je oma en je opa, je tante en je oom zitten er ook op!), maar Facebook is een commercieel machtsblok geworden. De adverteerders lusten er pap van!

Even de cijfers: tussen januari en maart dit jaar had het een omzet van 5,3 miljard dollar, een fikse stijging tegenover de 3,5 miljard dollar in diezelfde periode verleden jaar. Het totaal maandelijks actieve users (MAU) is met 15% gestegen en bedraagt nu 1,65 miljard. Bijna alle gebruikers bezoeken Facebook vanop hun mobiele toestel. En mobiele advertenties zijn goed voor 82% van alle inkomsten uit advertenties.Analyses in de verschillende artikels die TechMeme verzamelde.(1)

Gebrek aan content
Maar ondanks die indrukwekkende cijfers is er toch wat ongerustheid bij Facebook zelf. Zoals reeds eerder gezegd zijn de gebruikers niet meer zo actief in het delen van content. Recente initiatieven zoals live streaming, filters voor live beelden, en zelfs de nieuwe 360° camera moet je dan ook zien in als een poging om de gebruikers terug actief te krijgen.

En als de gebruiker het niet spontaan doet, dan zal Facebook zelf wel een duwtje geven. Bij Buzzfeed kan je namelijk lezen dat Facebook bepaalde mediabedrijven en bekende personen een flinke smak geld betaalt om video's te posten via zijn Live product. Het zou gaan om $250.000 voor 20 postings per maand, gedurende 3 maanden.

Nog volgens Buzzfeed zou Facebook niet alleen staan met dit initiatief. Ook andere sociale netwerken zouden overwegen om contentmakers, en dan vooral videomakers, te betalen om live te streamen. (2)
http://www.techmeme.com/160427/p17#a160427p17
http://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/as-social-shifts-to-video-content-creators-win-power-and-dol?utm_term=.jcRjqjNjY#.wyy0P0b0wFBI WIL NIET VERTELLEN HOE HET DE VERSCHILLENDE IPHONES KON KRAKEN
In de VS bestaat er een procedure die de Vulnerability Equities Process heet. Daarbij bepaalt het Witte Huis of een kwetsbaarheid, die ontdekt wordt in een software, medegedeeld wordt aan het bedrijf dat die software maakt zodat het dit lek kan dichten, of geheim gehouden wordt zodat geheime diensten dit kunnen gebruiken als een achterdeurtje.

En nu heeft het FBI aangekondigd dat het de methode, waarmee de iPhone van de San Bernardino doder gekraakt werd, niet zal voorleggen aan die VEP. Naar eigen zeggen zou het FBI, dat $1,3 miljoen betaalde voor het laten kraken, wel willen, maar niet kunnen: het zou voor die prijs niet de rechten gekregen hebben op de technische details, en die dus ook niet kunnen voorleggen.

Geen goed nieuws voor Apple, want nu kan het het lek niet dichten waarvan de krakers gebruik gemaakt hebben. Het idee van de onkraakbare iPhone heeft dus een deuk gekregen. Meer bij Bloombert.
http://www.bloomberg.com/politics/articles/2016-04-27/fbi-makes-official-its-decision-to-keep-apple-iphone-hack-secretMICROSOFT: DNA, BLAUWE SCHERMEN NU MÉT QR CODES, EN TRANSLATER VERTAALT AFBEELDINGEN
Drie berichtjes vanuit de Microsoft stal; Het bedrijf uit Redmond blijft echt voortdurend vernieuwen, en zelfs fervente Mac-aanhangers moeten toegeven dat er een frisse wind doorheen Windows en de andere Microsoft producten waait.

Om te beginnen een bericht dat op het eerste zicht redelijk raar aandoet, want wat wil Microsoft gaan doen met de 10 miljoen molecules van synthetisch DNA? Gaat het zich op de gezondheidsmarkt / stamboommarkt gooien? Neen. Het heeft alles te maken met het bewaren van data, en wel massa's data. Microsoft wil onderzoeken of het DNA molecules kan gebruiken om massalae hoeveelheden data op te slaan. Want in tegenstelling tot harde schijven, Blu-Ray disks en zo goed als alle opslagmedia die er nu bestaan, blijft DNA intact en leesbaar gedurende 1.000 tot 10.000 jaar. En zal de mens er dan nog zijn?

Een intrigerend concept waarover je meer leest bij Business Insider. (1)

Het tweede bericht betreft enkele nieuwe mogelijkheden die je zal aantreffen in de Translator app voor Android. Een van de handigste is dat Translator in een afbeelding die je bijvoorbeeld met je camera neemt tekst kan herkennen, en die dan in de gewenste taal kan vertalen. Iets wat Google ook al langer doet, maar het is goed dat Microsoft de concurrentie wat komt aanporren. Nog meer nieuwigheden in de uitgebreide bepreking bij Microsoft zelf (2)

En tot slot is er een bericht over een nieuwigheid bij een situatie die je eigenlijk niet wil meemaken, maar als je ze meemaakt, zal het je ongetwijfeld plezieren dat deze nieuwigheid bestaat. De tijd dat je om de haverklap een "blauw scherm des doods" op je computer zag, is gelukkig voorbij. Maar af en toe gebeurt het helaas nog wel eens (alhoewel het bij ons persoonlijk al in geen jaaaren voorgevallen is...). Wanneer dat scherm verschijnt, krijg je ook een cryptische melding met een code die koeterwaals is voor jou, zo van "fatala uitzondering op OF742". Dingen die je onmogelijk echt accuraat kan overschrijven, en je kan dat scherm niet kopiëren.

Daar komt nu een verbetering in: Microsoft experimenteert met een simpele oplossing: een QR code toevoegen aan dit gehate blauwe scherm. Je neemt dan een foto van je scherm met je smartphone, en die code voert je dan naar een pagina waar je in de toekomst dan meteen de uitleg zou moeten krijgen van wat er fout is.
Meer bij Neowin. (3)
http://www.businessinsider.com/microsoft-buys-dna-from-twist-bioscience-2016-4?op=1
http://blogs.msdn.com/b/translation/archive/2016/04/20/microsoft-translator-adds-image-translation-to-android.aspx
http://www.neowin.net/news/microsoft-adds-qr-codes-to-windows-10-blue-screen-of-death-to-help-troubleshoot-crashes

   
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!NOKIA STAPT DE WERELD VAN DE FITNESS BINNEN
Ons zal je nooit horen zeggen dat Nokia geen knappe toestellen gemaakt heeft. Ooit was het de wereldleider van de mobiele telefoons, maar door een te trage reactie op de bloeiende markt van de smartphones heeft het de boot gemist. De smartphones die het zelf gemaakt heeft, waren echter betrouwbaar goed; denk maar aan de Lumia-reeks die gemaakt werd toen de smartphone afdeling overgenomen werd door Microsoft.

Na het overlaten van zijn smartphone-afdeling aan Microsoft, en de Here landkaarten aan verschillende autofabrikanten, bestond Nokia nog uit twee poten: Nokia Networks, dat infrastructuur vervaardigt voor breedbandnetwerken, en Nokia Technologies, meer een R&D afdeling die producten bedenkt die in partnerschap met andere bedrijven ontwikkeld zullen worden. Verleden week kondigde Nokia bijvoorbeeld nog aan dat het zou samenwerken met Disney om VR producten op de markt te brengen.

Nu gaat het bedrijf zich op een andere markt smijten: de fitness trackers. Nokia heeft namelijk het Franse Withings overgenomen, dat gezondheidsproducten met internetverbinding verkoopt, zoals slimme uurwerken, fitness armbandjes, slaap-trackers, thermometers en weegschalen. Het is in elk geval een stevige stap naar het internet of Things.

Meer bij Venturebeat.
http://venturebeat.com/2016/04/26/nokia-enters-the-digital-health-realm-with-acquisition-of-frances-withings/
 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop
***  Nieuwe technologie van MIT kan binnenshuis de gebruiker veel nauwkeuriger localiseren.
http://news.mit.edu/2016/wireless-tech-means-safer-drones-smarter-homes-password-free-wifi-0331
http://thenextweb.com/creativity/2016/03/31/mit-wifi-accurate/

*** Nieuwe, gevaarlijke exploits voor Android ontdekt
http://arstechnica.com/security/2016/04/active-drive-by-attacks-exploit-critical-android-bugs-care-of-hacking-team/

*** Ook Facebook heeft een nieuwe connectiviteitssysteem bedacht: Terragraph en Project ARIES
https://code.facebook.com/posts/1072680049445290/introducing-facebook-s-new-terrestrial-connectivity-systems-terragraph-and-project-aries/


*** Leerlingen van het Joma Secundair uit Merksem ontwikkelen een slim pashokje en winnen Internet of Things wedstrijd voor scholieren
wachtrijen bij het pashokje tot het verleden horen.
https://www.hackster.io/kkuypers/smart-store-fitting-room-c7024f?ref=event&ref_id=14256&offset=9


*** Online rijsimulator wijst de weg op toekomstige Ring rond Brussel
www.werkenaandering.be/simulator


Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetPODCAST: CODEBREAKER
Bij TechInsider vonden wij een lijstje met podcasts die volgens die redactie tot de beste ter wereld behoren. Misschien iets voor jou, om ze te ontdekken?
Om te beginnen Codebreaker. Die brengt nieuws natuurlijk, maar dan wel meer filosofisch bekeken. Is het goed voor onze maatschappij? Wat is de impact op onze wereld?
Om te ontdekken dus.
http://feeds.americanpublicmedia.org/MarketplacePodcast
https://geo.itunes.apple.com/us/podcast/codebreaker-by-marketplace/id1049341702?mt=2
http://www.techinsider.io/45-best-podcasts-in-the-world-2016-4?utm_content=buffere4497&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Niet alles dat geteld kan worden, telt, en niet alles dat telt kan geteld worden.
-Albert Einstein-

 
De nieuwe oogst


 NEWSMAP: DE GROOTSTE KOPPEN EERST (LETTERLIJK!)
Deze website is iets voor nieuws-junkies. Je vindt er alle koppen uit de hele wereld. Hoe belangrijker het nieuws, hoe groter het lettertype waarin de kop staat. Je kan zelf ook bepalen van welke categorieën je nieuws zien wil.
[Taal: ENG]
http://newsmap.jp/


ROADTRIPPERS: PLAN JE REIS

Een uitstekende website om je reis te plannen. Je geeft begin- en eindpunt in, en de tool zalje vertellen welke hotels of andere accomodaties om te overnachten je tegenkomt, en welke bezienswaardigheden wellicht de moeite waard zijn om even te bezoeken. Er bestaat ook een app.
[Taal: ENG]
http://www.roadtrippers.com


YOUHUGETUBE
Wil je YouTube bekijken op het grote scherm van je tv? Dan is deze site ideaal. Dankzij deze site krijg je een interface speciaal voor het grote scherm, met gigantische  lettertypes en thumbnails, zodat het heel gemakkelijk wordt om te navigeren vanuit je luie zetel.
[Taal: ENG]
https://www.youtube.com/tv#/browse-sets?c=default&resume


NEWSNOW: DOORDACHTE SAMENVATTING

Deze website brengt een overzicht van de interessantste artikes op het web. Daarbij worden niet zozeer de populairste bronnen, als wel de meest interessante bronnen beschouwd. De pagina ververst zich elke vijf minuten.
[Taal:ENG]
http://www.newsnow.co.uk/h/


CAFFEINE INFORMER: HOEVEEL CAFFEÏNE NEEM JIJ IN PER DAG?
Een tasje koffie kan goed smaken. En een Coke ook. Ze peppen je echt op - iets wat vooral door de caffeïne in verschillende drankjes komt. Maar hoeveel caffeïne zit er in elk drankje? Want te veel is natuurlijk niet goed! Deze website laat je zoeken in een databaseom de informatie te vinden.
[Taal: ENG]
http://www.caffeineinformer.com/


DOWN FOR EVERYONE - BEN IK HET ALLEEN?
Een ongelooflijk handige site. Ondervind je problemen om een bepaalde website te bereiken, dan kan je zien of ook anderen datzelfde problem heben, of dat het eerder een probleem is met jouw computer of internetverbinding. Vul gewoon de link in de zoekbalk in, en je krijgt het resultaat.
[Taal: ENG]
http://www.downforeveryoneorjustme.com/

HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: POOTITIE
Een leuk idee van gaia: een online petitie tegen dierenproeven, maar dan wel mee ondertekend door jouw huisdier. tekenen uiteraard!
[Taal: NL]
http://www.pootitie.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: SPITSGIDS

Dit is een project, waarvoor momenteel nog geld ingezameld wordt. Het is de bedoeling een app te maken die je op voorhand kan vertellen welke treinen er vol zitten en waar je nog een zitplaatsje vinden kan. Soms is het leuker een iets vroegere of iets latere trein te hebben, om niet als vee opeengepakt te zitten. En ja, ook jij kan sponsoren om het project te steunen!
[Taal: NL]
https://www.spitsgids.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: RECLAMEVRETERS
Hoe het met jullie zit, weten wij niet. Maar wij zijn verzot op goed gemaakte reclame, want daarin wordt de creativiteit ten top gedreven. Eén beeld moet een heel verhaal vertellen.
In deze collectie 90 advertenties die echt àf zijn!
[Taal: ENG]
http://imgur.com/gallery/EhfqzBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Belg verkiest smartphone die groot én degelijk scherm biedt
http://www.belgiancowboys.be/mobile/belg-verkiest-smartphone-die-groot-en-degelijk-scherm-biedt
- Review Huawei P9
http://www.belgiancowboys.be/mobile/review-huawei-p9


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
 - Gelukkig maar! Jeugd spelt expres fout op WhatsApp
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/4289186/2016/04/25/Gelukkig-maar-Jeugd-spelt-expres-fout-op-WhatsApp.dhtml
-Jongeren zijn niet bang meer voor daten via internet
http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/4287156/2016/04/22/Jongeren-zijn-niet-bang-meer-voor-daten-via-internet.dhtml 
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Miitomo is een app van Nintendo waarmee je een digitaal alter ego kan aanmaken en met andere gebruikers kan communiceren of spelletjes kan spelen.
http://elektrozine.be/app-maand-miitomo/
- Tips bij aankoop van een activiteitstracker
http://elektrozine.be/tips-aankoop-activiteitstracker/
 

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- MolenGeek: een marathon van jonge Brusselse ontwikkelaars om de hulpdiensten te steunen
https://www.digimedia.be/News/nl/19502/molengeek-een-marathon-van-jonge-brusselse-ontwikkelaars-om-de-hulpdiensten-te-steunen.html
- De retailsector is het nieuwe favoriete doelwit van cyberboeven
https://www.digimedia.be/News/nl/19486/de-retailsector-is-het-nieuwe-favoriete-doelwit-van-cyberboeven.html
 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Gevallen voor de Microsoft-scam? Doe dit…
http://computertaal.info/2016/04/30/gevallen-microsoft-scam/
- Review: Kingston HyperX Savage USB 128 Gb, USB 3.1 Gen 1
http://computertaal.info/2016/04/28/review-kingston-hyperx-savage-usb-128-gb-usb-3-1-gen-1/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Oculus Rift Review - Veelbelovend met flink wat haken en ogen
http://tweakers.net/reviews/4541/oculus-rift-veelbelovend-met-flink-wat-haken-en-ogen.html
- Nieuwe slimme lens Google kan in oog worden geïmplanteerd
http://tweakers.net/nieuws/110857/nieuwe-slimme-lens-google-kan-in-oog-worden-geimplanteerd.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Roamingkosten gaan zaterdag naar beneden
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/roamingkosten-gaan-zaterdag-naar-beneden/article-normal-697571.html
-'Het is niet in het belang van Europa om een Amerikaanse internetkolonie te worden'
http://www.knack.be/nieuws/wereld/het-is-niet-in-het-belang-van-europa-om-een-amerikaanse-internetkolonie-te-worden/article-opinion-697729.html

*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Kunstenaar steekt op een geniale manier de draak met sociale netwerken
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/kunstenaar-steekt-op-een-geniale-manier-de-draak-met-sociale-netwerken
- Het is zover: Telenet wil eindelijk samenwerken met Netflix
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/telenet-wil-netflix-rechtstreeks-integreren-in-decoders
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
TIP VAN HANS: ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HDR TV
HDR is dé trend bij televisies voor 2016. Maar wat is HDR precies, hoe ziet het eruit, en wat heb je eraan? En hoe zit het eigenlijk met het Ultra HD Premium logo, 10-bit kleur en HDR op Blu-ray en Netflix? In deze aflevering komt het allemaal aan bod.
http://nl.hardware.info/tv/984/alles-wat-je-moet-weten-over-hdr-tv


TIP VAN HANS: WAAROM OOK JÓUW WEBSITE DOELWIT VAN HACKERS IS!
Elke maand besteedt het blog ComputerCreatief speciale aandacht aan een boek uit het fonds van Van Duuren Media. Deze maand gaat het om Heel Holland Googelt van Ita Pronk. Op het blog vindt u voorproefjes uit het boek en leest u een leuk interview met Ita.
http://blog.computercreatief.nl/category/boek-van-de-maand/


TIP VAN HANS: DE EEUWIGE STRIJD TEGEN FLASH
Flash is bij kenners zeker geen geliefd onderdeel van een browser. Het veroorzaakt crashes en criminelen misbruiken de add-on maar al te vaak. Adobe voert een toch wel verloren te noemen strijd tegen misbruik door regelmatig nieuwe, gerepareerde versies uit te brengen. Punt is echter dat het altijd lekke Flash volledig achterhaalde software is om animaties en multimedia op een webpagina mee te realiseren. HTML5 – van huis uit ondersteund door iedere zichzelf respecterende moderne browser – biedt meer mogelijkheden die ook nog eens gestandaardiseerd zijn. Dat webdesigners toch nog regelmatig voor Flash kiezen is gemakzucht: waarom iets nieuws leren als de grote massa toch wel bereid is om Flash te installeren? Browsermakers zijn inmiddels een offensief begonnen tegen Flash, ook Microsoft zet in Edge de aanval in. Binnenkort worden Flash-onderdelen standaard geblokkeerd; alleen als u ze per se wilt zien kunt u ze middels een muisklik activeren. Het betekent in ieder geval een forse vermindering van flikkerende reclameblokken en babbelende verkopers op een site. Echter: uiteindelijk zal de gemiddelde reclamespammer overstappen op HTML5, zeker nu ze onder druk worden gezet. En dan begint het hele spelletje weer opnieuw. Maar qua veiligheid is HTML5 in ieder geval een gigantische stap voorwaarts: weg met Flash!
Bron:van Duuren Media
http://blog.computercreatief.nl/


DE TIP VAN HANS: 7 TIPS VOOR HET BEWERKEN EN OPSLAAN VAN OUDE FOTO'S
Oude foto's zijn leuk om te bewaren en zo nu en dan boven water te halen. Hier geven we een aantal tips voor het digitaliseren, repareren en opslaan van je oude foto's zodat je er nog heel lang van kunt genieten.
http://computertotaal.nl/pc/zo-kun-je-overbodige-drivers-verwijderen-in-windows-10-69741?utm_source=computer_totaal&utm_medium=email&utm_campaign=CT_nieuwsbrief_20160421


TIP VAN HANS: GMAIL OF OUTLOOK: WELKE E-MAILDIENST MOET JE KIEZEN?
Gmail en Outlook zijn beide enorm populair. Welke dienst sluit het dichtste bij jouw noden aan? Je leest het hier.
http://www.zdnet.be/tips/179689/gmail-of-outlook-welke-moet-je-kiezen/?spMailingID=8814323&spUserID=MTI2OTIyNjAzOTg5S0&spJobID=902131657&spReportId=OTAyMTMxNjU3S0


TIP VAN HANS: SOFTWARE VOOR DE QUANTUMCOMPUTER
Natuurkundigen onderschatten de ‘zachte’ kant van het probleem. Natuurkundigen en technici zijn druk bezig componenten voor de quantumcomputer te bouwen, en misschien hebben we over tien jaar een werkend exemplaar. Maar vaak wordt vergeten dat ook het programmeren van een quantumcomputer iets totaal nieuws is. Onder de naam QuSoft gaan Nederlandse wiskundigen en informatici dit nu gezamenlijk verkennen.
http://www.kennislink.nl/publicaties/software-voor-de-quantumcomputer
 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

OPEN SCREENSHOT: SCHERMAFDRUKKEN
extensie voor Chrome
Het is niet zo simpel om een schermafdruk te maken van het gedeelte dat onder de schermrand zit. Deze extensie voor de Chrome browser kan dat wel, omdat de browser ook toegang heeft tot de hele content. Na installatie moet je maar gewoon op de button in de balk klikken, en All Page Screenshot kiezen. Het resultaat kan je bewaren als een .png bestand.
http://betanews.com/2016/04/24/capture-edit-and-share-full-web-pages-with-open-screenshot/
http://www.downloadcrew.com/article/34233-open_screenshot_for_chrome


GREENSHOT: SCHERMAFDRUK MET ANNOTATIE


Maak je geen gebruik van Chrome als browser, dan moet je misschien eens Greenshot proberen. Dat is een lichtgewicht progje voor Windows, dat zich in de taakbalk nestelt. Je kan het activeren onder de PrintScreen toets. Druk je daaorp dan kan je kiezen of je een bepaald deel, het huidige venster, of alles van de pagina wil opslaan. BOvendien kan je een notitie toevoegen zoals tekst, pijltjes, dingen markeren, enz.
Maar het bijzondere is wel dat Greenshot ook OCR bevat, optic charachter recognition, en dus teksten kan herkennen in de afbeelding, via de Microsoft Office Document IMaging (MODI) infrastructuur. Deze tekst kan je dan kopiëren naar je klembord, zelfs wanneer die tekst niet geselecteerd kan worden op je scherm.
http://getgreenshot.org


GMAIL VOOR ANDROID (UPDATE)
Google heeft een update uitgebracht van zijn Gmail app voor Android. Voortaan zal die ook Microsoft Exchange ondersteunen.  Gmail ondersteunde reeds Exchange op de Nexus toestellen, nu wordt dat uitgebreid tot alle Androids. Je moet natuurlijk wel over een Exchange account beschikken. Meer bij Venturebeat
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gm


WORD FLOW KLAVIER VOOR IPHONE


Tja, het heeft ooit anders geweest: nu brengt Microsoft niet allen zijn producten uit de Office-suite uit voor andere besturingssystemen, maar ook andere nieuwigheden zoals het voorspellende klavier Word Flow.  Dat is nu uitgebracht voor de iPhone. Het speciale aan Word Flow is dat er ook een modus is om met één hand te werken - dan staat het klavier in boogvorm tegen de linker of rechterhoek, zodat je met je duim de letters kan selecteren. Een uitgebreide bespreking bij 9to5Mac.Opgelet: momenteel is deze app enkel beschikbaar in de VS
http://9to5mac.com/2016/04/25/microsoft-releases-word-flow-keyboard-for-iphone-with-one-handed-mode-custom-backgrounds/
https://itunes.apple.com/us/app/id1077864246?mt=8&ign-mpt=uo%3D4


PLEX MEDIA SERVER: MEDIA DELEN


Windows - freeware
Deze software zorgt ervoor dat je via een server in je plaatselijke netwerk media kan delen en stremen, en zelfs ook naar het internet toe. De tool bevat een gemakkelijke gebruiksinterface en kan een uitgebreid gamma video, audio en foto bestanden verwerken zonder dat je extra codecs moet installeren.
http://www.plexapp.com/
http://fileforum.betanews.com/detail/Plex-Media-Server-for-Windows/1320083331/1


NIEUWE FACEBOOK APPS VOOR WINDOWS 10
Na maanden testen heeft Facebook nu zijn Messenger en Facebook apps uitgebracht voor Windows 10. Er was al een aparte versie voor Windows 8 (de desktop versie dus) maar nu zouden deze apps ook de mogelijkheden bevatten die je ook al op de iOS en Android versies het, zoals reacties, stickers in commentaren, en een kolm voor verjaardagen. Een uitgebreide bespreking bij The Verge en Facebook zelf.
http://www.theverge.com/2016/4/28/11525382/facebook-messenger-windows-10-apps
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Een leugen gaat de halve wereld rond vooraleer de waarheid nog maar de kans ziet zijn broek aan te trekken.
- Sir Winstong Churchill -