Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
14/1/28/4/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 951 van 23/4/2016Gegroet lezer,

Bij het opmaken van deze nieuwsbrief viel het ons op dat het weer een dik nummer geworden is, met overvloedig nieuws. Er gebeurt heel wat in de tech wereld, en het blijft boeien om erover te kunnen vertellen, om trends proberen te ontdekken, om te speuren naar eventuele negatieve gevolgen van sommige ontwikkelingen, en ervoor te waarschuwen.

Dit weekend wordt druilerig, zo hebben de weermannen en -vrouwen ons gewaarschuwd. Dus hebt u alle tijd om deze Netties grondig door te nemen!

Veel leesplezier en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
APPLE ZET TWEE PRODUCTEN STOP: ITUNES ALLOWANCES EN QUICKTIME VOOR WINDOWS
Iedereen doet het - producten die om een of andere reden niet aan de verwachtingen voldoen, stopzetten. Google doet het - denk aan Google Reader, waarvan niemand eigenlijk begreep waarom Google het niet verder wou zetten. Microsoft deed het, met zijn muziekdienst. Dat Apple nu twee producten stopzet is dus geen schande. Alhoewel ongetwijfeld mensen verontwaardigd zullen reageren.

iTunes Allowances
Deze dienst was door Apple in het leven geroepen om ouders toe te laten een account voor hun kinderen aan te maken, en die dan regelmatig bij te vullen met een zakcentje. Hij wordt nu afgeschaft: ouders kunnen geen nieuwe account meer aanmaken, en op 25 mei stopt de dienst voorgoed.

Ouders kunnen nog wel gebruik maken van de Family Sharing, dus een account voor de hele familie. Die dienst bevat ook een "Ask to Buy". Daarmee kunnen minderjarige gebruikers van zo'n gedeelde account, vragen dat hun ouders iets voor hen kopen. Meer bij MacRumors.

Geen patches voor Windows-versie van QuickTime
Windows gebruikers doen er best aan om zo snel mogelijk QuickTime te verwijderen van hun computer. Deze videoplayer van Apple wordt mee geïnstalleerd wanneer je iTunes op je computer zet, maar zou nu niet meer onderhouden worden door Apple.

Apple had de ondersteuning voor Windows eerder al afgebouwd. Zo was er geen versie voor Windows 8 of 10 meer. En de browser plug-in voor QuickTime werd verwijderd uit de laatste update van de tool, in januari dit jaar.

Meer bij Ars Technica.

Niets bijzonders eigenlijk, ware het niet dat Apple zelf de Windows-gebruikers niet verwittigd heeft dat het de ondersteuning stopzet, en dat het eigenlijk beveiligingsexperts bij Trend Micro zijn die ontdekt hadden dat er al twee gekende zwakke plekken zijn, en dat Apple die niet meer zal oplossen.

Het kan blijkbaar veranderen, zo merkt Ars Technica op. Want ooit was QuickTime, in de jaren van het antitrustproces van Microsoft (1998) het troetelkindje van Apple, dat het te allen prijze wou verdedigen... Uiteraard zijn er dus heel wat commentaren te lezen bij deze beslissing. (2)
http://www.macrumors.com/2016/04/14/apple-end-itunes-allowances/
http://arstechnica.com/security/2016/04/apple-stops-patching-quicktime-for-windows-despite-2-active-vulnerabilities/
MICROSOFT WIL DE GEBRUIKER MOGEN VERWITTIGEN VAN DOORZOEKINGSBEVEL EN ANDERE UPDATES OVER JOUW PRIVACY
Drie berichten die allemaal op de een of andere manier te maken hebben met jouw privacy, en hoe je die wel/niet kan beschermen.

Om te beginnen: Microsoft heeft in de VS een klacht ingediend omdat het bedrijf het recht wil hebben om gebruikers te verwittigen wanneer het verplicht werd via een doorzoekingsbevel van de overheid, om toegang te geven tot e-mail en andere documenten. Het loopt immers de spuigaten uit, zo vindt Microsoft. In de voorbije 18 maanden heeft het 5.264 bevelschriften ontvangen waarbij een bepaalde regel toegepast werd van de wet, zodat bij 2.576 niet meegedeeld mocht worden aan de gebruiker dat zijn gegevens aan de overheid doorgegeven werden. En bij 68% ervan was er geen einddatum op dat verbod ingesteld.

Anderzijds is er wel een lichtpuntje: tot nu toe mochten de overheden in de VS zonder bevelschrift e-mail in de cloud doorzoeken. Dat dateert nog op oudere principes, waarbij er vanuit gegaan wordt dat iedereen mail downloadt naar zijn eigen computer. Maar nu iedereen alles in de cloud opslaat, is dat een andere zaak. En daarom werd die wet aangepast: voortaan is er ook voor het doorzoeken van mail in de cloud een bevelschrift nodig. Alhoewel ook hier niets gezegd wordt over het feit of de emailprovider wel of niet de gebruiker mag verwittigen. (1) (2)

EU stemt nieuwe privacy-wet
Ondertussen heeft in Europa het Europese parlemetn de nieuwe regels voor de bescherming van de privacy goedgekeurd, die vanaf 2018 van kracht worden. Deze regels bepalen onder andere dat:
- er strengere regels komen wanneer bedrijven de privacy niet eerbiedigen (tot 4% van de globale omzet!)
- bij grote bedrijven die data verwerken een speciale data protection officer moet komen,
- bedrijven hun gebruikers binnen de 72 uur moeten verwittigen wanneer hun account gehackt werd en dat zij daarvoor aansprakelijk gesteld kunnen worden
- gebruikers hun data mee moeten kunnen nemen naar een andere provider (vb van het ene sociale netwerk naar het andere)
- ouders toestemming moeten geven vooraleer kinderen gebruik kunnen maken van sociale netwerken
- het recht op vergetelheid bij de zoekmachines uitgebreid wordt,
- er een speciale instelling komt die klachten moet behandelen over inbreuken op de privacy.
Meer bij TechCrunch (3)
http://www.reuters.com/article/us-microsoft-privacy-idUSKCN0XB22U                             
http://arstechnica.com/tech-policy/2016/04/us-house-committee-approves-bill-requiring-warrants-for-e-mail/
http://techcrunch.com/2016/04/14/european-parliament-adopts-tough-new-data-protection-rules/
FACEBOOK STEEDS MEER OP RAMKOERS MET DE DOMEINNAMEN
Het is al langer dat bedrijven zich een slechte gewoonte aangewend hebben, om in plaats van hun eigen domeinnaam www.bakkerjan.be in advertenties te vermelden, een quiz-vraag lijken te stellen: "Vind ons op Facebook". Dat is omdat veel bedrijven niet de moeite namen om een eigen Pagina aan te maken, of niet de pagina konden krijgen die zij wensten te hebben. Een onlogische stap. Je zegt toch ook niet in de advertentie "vind ons in het telefoonboek" - je vermeldt je telefoonnummer, toch?

Facebook heeft verleden week aangekondigd dat het bedrijven een eigen domein gaat geven - maar dan binnen facebook. Wie een pagina heeft bij Facebook, zal via de eigen url-verkorter van Facebook voortaan een m.me/gebruikersnaam kunnen hebben. Wat natuurlijk al veel duidelijker is voor de gebruiker, en gemakkelijker om te vermelden in een advertentie.

Maar Facebook blijkt nog verder te gaan. Het heeft verleden week de bestaande registrar Registrarsec.com gekocht. Deze registrar heeft volgens DomainnameWire slechts enkele domeinnamen, maar is wel gespecialiseerd in 'brand protection', het beschermen van merknamen op het web.

Is deze overname een indicatie dat Facebook een registratie via de eigen registrar meteen ook wil koppelen aan de registratie van de eigen m.me/merknaam? Of wil het enkel de knowhow kopen van RegistrarSec op vlak van merkbescherming? Want wanneer het de m.me/ tool op grote schaal wil uitbouwen, zal het ongetwijfeld met merkdisputen geconfronteerd worden!
http://domainnamewire.com/2016/04/14/facebook-now-owns-domain-name-registrar/NU OOK PODCASTS BIJ GOOGLE PLAY
Trouwe lezers weten dat wij fans zijn van podcasts - in alle genres. Het Vlaamse Tech45 is daarbij een van onze favorieten, maar ook Daily Tech News Show, Tech News Tonight, Interne Keuken, Touché, Kritisch denken... het zijn zovele uitzendingen die ons van nieuws en stof tot nadenken voorzien.

Vanaf maandag zijn die podcasts nu ook te vinden in de Google Play Music webwinkel. Google heeft een tool uitgebracht waarmee podcast-makers de RSS-feed van hun podcast kunnen aanbieden, zodat die in de Play Music te vinden is. Helaas blijkt de pagina voor de podcasts wel te bestaan, maar staat er te lezen dat Podcasts nog niet beschikbaar zijn in België. Nog even geduld dus...
https://play.google.com/music/podcasts/publish
http://www.engadget.com/2016/04/15/doom-open-beta-all-weekend-on-ps4-xbox-one-and-steam/KORT NIEUWS BELGIË: STANDAARD VR-BRIL, EN STANDAARD ONLINE BESTELLEN VAN BOEKEN
De krant De Standaard heeft via een mail aan zijn abonnees aangekondigd dat zij nu kunnen intekenen op een VR-bril - allicht een variant op de Cardboard van Google. In combinatie met de speciale ds360 app, die je gratis kan downloaden (voor iOS en Android) zal je dan de speciale virtual reality video's kunnen bekijken die Standaard uitbrengen zal in de komende maanden.

Standaard boekhandel laat je online bestellen
Een tweede bericht betreft eveneens Standaard, maar dan de boekhandel. Daar zal je voortaan onlie boeken online kunnen bestellen, en zien in welke boekhandel in jouw omgeving het boek (of cd, dvd) aanwezig is en je het kan afhalen. Jet moet zelfs geen account aanmaken bij de boekenwinkel, het volstaat een mailadres of telefoonnummer op te geven, zodat je een melding kan krijgen of en waar het boek voorhanden is.
http://www.standaard.be
http://www.retaildetail.be/nl/news/standaard-boekhandel-lanceert-online-reservatiedienstJOUW KLEREN GAAN DIGITAAL!
Wellicht ken je het merk Avery - dat maakt al decennia etiketten en allerlei andere dingen die je zelf kan printen, zoals adreskaartjes. Avery heet eigenlijk Avery Dennison, en buiten een product voor de eindgebruiker fabriceren doe het merk nog wat anders: het verpakt en etiketteert producten van merken zoals Nike en Hugo Boss.

Het heeft nu een akkoord afgesloten dat een belangrijke fase inluidt in het Internet of Things: het zal gaan samenwerken met Evrything, dat door sommigen de "Facebook voor dingen" genoemd wordt. Samen zullen zij in de volgende 3 jaar unieke web ID's maken voor minstens 10 miljard stukken kledij.

Evrything is eigenlijk een bedrijf dat de digitale identiteit van voorwerpen beheert, net zoals sociale netwerken de identiteit van mensen beheert en hun status bijhoudt. Die voorwerpen variëren erg, van verpakkingen tot slimme lampen. Door het samenwerkingsakkoord zullen dus accessoires, schoenen en kledij een identiteit krijgen die gevolgd wordt.

Wat dit voor nut heeft? Tja, natuurlijk kan je geen mail ontvangen via dat label of dergelijke. Maar je zal wel bijvoorbeeld de authenticiteit van het kledingstuk kunnen achterhalen (is het namaak of echt). De geschiedenis ook (is het kinderarbeid?), kunnen deelnemen in speciale acties voor trouwe klanten, speciale content zien op je smartphone wanneer je een kledingstuk gekocht hebt, hetzelfde of een gelijkaardig product kunnen bestellen.

Winkeliers van hun kant zullen dan weer de identiteit van een kledingstuk kunnen gebruiken om bijvoorbeeld fraude bij het teruggeven van producten op te sporen.

Om over na te denken. Meer bij Fortune.
http://fortune.com/2016/04/18/evrythng-avery-dennison/MINECRAFT OP HET MOBIELE TOESTEL KRIJGT MEER MOGELIJKHEDEN
Een van de knapste tools om vooral jongeren aan het programmeren te krijgen is Minecraft. Zij leren er dingen bouwen, alleen of in gezelschap, zij zetten er hun fantasie aan het werk.

Minecraft is ook voor het mobiele toestel verkrijgbaar. Tot nu to met beperkte mogelijkheden, maar Microsoft, dat Minecraft onlangs overgekocht heeft, wil dat verbeteren. Het heeft nu programmeerbare items toegevoegd, die "command blocks" heten, aan zowel de mobiele versie als de Windows 10 versie. Bij CNet kan je uitgebreid lezen over deze verbeteringen en vind je ook de links naar de mobiele versies voor Android en iOS. (1)

De New York Times wijdt deze week trouwens een uitgebreid artikel aan Minecraft, onder de titel "The Minecraft generation", over hoe een Zweeds computergame miljoenen kinderen overal ter wereld leert hoe ze de digitale wereld onder de knie krijgen. En zin krijgen om met computers te werken - waar bdrijven zoals Apple, Microsoft en Google vooral willen dat computers gemakkelijk zijn om mee te werken, wil Minecraft de kinderen aanmoedigen om onder de motorkap te gaan kijken, om dingen af te breken en terug op te bouwen, maar met een twist. Om kortom te expermenteren en al doende te leren. Aanbevolen lectuur!

Minecraft doet ons trouwens denken aan ZooMOO, de virtuele wereld die 20 jaar geleden opgericht werd bij Digitale Metropool Antwerpen, in de beginjaren van het internet. Ook daar kon je leren programmeren (een MOO is object-oriented) en chatten, vrienden leren kennen in virtuele ruimten. ZooMOO was puur tekstueel, Minecraft is ook visueel en spreekt daarmee natuurlijk de jongeren meer aan.
http://www.cnet.com/news/microsoft-bringing-muscle-to-android-ios-versions-of-popular-minecraft-game/
http://www.nytimes.com/2016/04/17/magazine/the-minecraft-generation.html?_r=0ALPHABET DROOMT VAN DE DIGITALE STAD VAN DE TOEKOMST
Google heeft een toekomstvisie, waarin snel internet, zelfrijdende wagens en meer digitale snufjes een grote toekomst spelen. Maar we weten ondertussen allemaal wel dat veel van deze snufjes gebaseerd zijn op ideale omstandigheden, en dat de werkelijkheid anders is.

Wel, dacht Google, dan passen we de werkelijkheid aan onze technologie aan. En het begon een stad uit te tekenen waar die toekomst wél mogelijk is. Volgens een bericht in The Information, dat opgepikt werd door Re/Code, heeft Google een nieuwe poot in zijn Alphabet conglomeraat opgericht, Sidewalk Labs. En dat zou nu een vraag rondgestuurd hebben naar alle landen en staten om een "digitaal district" te mogen uittesten. Het bedrijf zou samen met consultants en urbanisten nadenken over hoe je een volledige stad kan bouwen.

In die stad zou het dan niet het gemeentebestuur zijn dat de dingen beslist, maar de techneuten, die bijvoorbeeld nieuwe manieren bedenken om het verkeer in goede banen te leiden. Een interessant concept, en het lijkt een uitdaging die veel mensen wel zou kunnen aanstaan - zich volledig onderdompelen in een futuristisch digitaal leven.

Lees meer bij Re/code en The Information.
http://recode.net/2016/04/14/alphabet-sidewalk-labs-digital-district/
https://www.theinformation.com/sidewalk-labs-preps-proposal-for-digital-districtVINE: NU OOK BINGE-WATCHEN
Het is verslavend, die filmpjes bij Vine. Of liever - filmpjes zijn het niet, wel Gifjes, korte sequensen van bewegende beelden. Vaak heel grappig, soms ontroerend. En heel leuk om te gebruiken als een soort emoticon.

Vine, dat tot de stal van Twitter behoort, heeft nu een "Watch" button uitgebracht. Daarmee kan je een bepaalde account volgen, of een bepaald kaneel, en kan je filmpje na filmpje zien zonder te moeten scrollen.

Wil je een filmpje terug zien, of het enkele keren achter elkaar afspelen, dan moet je drukken op de video. Doe je dat niet, dan zie je gewoon het volgende filmpje. Simpel, maar leuk. Binge-watchen dus. Zie maar dat je niet verslaafd raakt!
http://techcrunch.com/2016/04/13/vine-releases-a-watch-button-because-scrolling-is-too-much-work/IS ANDROID ONVEILIG?
Google heeft voor het tweede jaar op rij zijn 'Android Security State of the Union' uitgebracht, een rapport over hoe veilig of onveilig Android wel is. De commentaren op het rapport maken er alvast een ja/neen steekspel van.

Het rapport zelf kan je nalezen op GoogleBlog. Je vindt er cijfers over hoeveel apps Google elke dag controleert in zijn Google PLay, en hoe Google het aantal malware, schadelijke apps en spionsoftware heeft kunnen terugdringen.

Bovendien vertelt Google welke veiligheidsmaatregelen het in de nieuwste versie van zijn besturingssysteem (Android 6.0 Marshmallow) ingebouwd heeft. Zoals bijvoorbeeld betere app permissies, waarbij je de toestemmingen aan apps fijner kan afstellen. En ook een volledige encryptie van het toestel, zonder het te vertragen. Want versleuteling is allemaal mooi en wel, maar het vraagt toch wel wat meer van je hardware.

Mooi, toch? The Register wijst er echter op dat het grote probleem de vele toestellen zijn die nog met een oudere versie van het Android OS rondlopen. The Register meent uit het rapport van Google te kunnen opmaken dat maar liefst 29% van alle mobiele toestellen en tablets met het Android OS aan boord op een oudere code draaien (onder Android 4.4.4) . Waard oor er maar liefst 400 miljoen toestellen zijn die kwetsbaar zijn.

Re/Code bekijkt het dan weer positief. Het wijst erop dat 'kwetsbaar' daarom niet wil zeggen dat zij ook daadwerkelijk besmet zijn. Slechts een heel klein aandeel (minder dan 0,15 %) van alle toestellen een slechte app geïnstalleerd had, afkomstig uit de Play Store.

WIe gelijk heeft? Voor ons moeilijk te oordelen. Maar lees zelf de cijfers na...
http://www.theregister.co.uk/2016/04/20/four_hundred_meelion_vulnerable_androids_out_there/
https://security.googleblog.com/2016/04/android-security-2015-annual-report.html
http://recode.net/2016/04/19/google-android-security-report-2015/


BINNENKORT EEN FOOIENPOT BIJ FACEBOOK?
We hebben het al eerder gezegd: de Facebook gebruiker wordt een beetje lui. Hij post zelf steeds minder eigen content, like't nog wel. Om dat tij te keren heeft Facebook al een hele trukendoos bovengehaald. Het volgende bericht moet je dan ook in dat licht zien.

Facebook zou namelijk overwegen om de gebruiker een virtuele fooienpot naast zijn postings te laten zetten. Daarmee zouden bezoekers dan de auteur kunnen steunen voor een knap artikel bijvoorbeeld dat hij geschreven zou hebben. Of zij zouden ook een goed doel kunnen steunen, dat de gebruiker in zijn posting vermeld heeft.

Zoals gezegd: het zijn nog maar plannen, en het is dus af te wachten of die plannen ooit werkelijkheid worden. Maar het zou natuurlijk wel de band met de gebruikers kunnen verbeteren. Momenteel bestaat er immers nog geen manier voor gewone gebruikers om iets te verdienen met hun postings op Facebook.

Meer bij The Verge.
http://www.theverge.com/2016/4/19/11455840/facebook-tip-jar-partner-program-monetizationDE EU EN GOOGLE: WAT IS ER AAN DE HAND?
Je hebt wellicht ook de krantenkoppen gezien: de EU gaat Google aanpakken! En afhankelijk van de bron, wordt dat als positief of negatief beschouwd. De ene vindt dat Google zijn macht misbruikt (Android heeft in vele landen een marktpositie van 90%, alhoewel tv-programma's je soms doen denken dat iedereen met een iPhone rondloopt...). De ander vindt dat Google gewoon een slim bedrijf is, en dat de vrije markteconomie moet gelden.

De procedure
Maar wat is er eigenlijk juist aan de hand? Wel, de EU heeft aan Google laten weten dat het zich zorgen maakt om enkele praktijken die de zoekgigant toepast in zijn business model. Het heeft die punten voorgelegd aan Google, en Google krijgt nu de kans om hierop te antwoorden en zich te verdedigen. Nadien zal de EU haar conclusies trekken, en eventueel Google een boete opleggen of het bedrijf dwingen zijn praktijken aan te passen.

Eenzelfde procedure loopt momenteel trouwens voor de praktijken die Google toepast bij zijn zoekmachine: de EU heeft vragen gesteld, Google heeft daar inmiddels op geantwoord, en nu moet de EU zijn conclusies formuleren.

Wat verwijt de EU aan Google?
De EU vindt dat Google zijn machtspositie met het Andrdoid besturingssysteem op 3 manieren misbruikt:
1. Google verplicht de fabrikanten, willen zij Android als OS mogen gebruiken, om ook de Search-zoekmachine en de Chrome browser te installeren.
2. Google biedt de fabrikanten een incentive, een financiële aanmoediging, om van de Search de standaard zoekmachine te maken.
3. Willen de fabrikanten gebruik maken van de Google Play Store, dan mogen zij geen andere telefoons verkopen met daarop een non-Google versie van het Android OS.

Bij punt 1 en punt 2 zou je kunnen zeggen dat die praktijken nog meevallen. Maar bij punt 3 lijkt Google toch wat de arm van de fabrikanten om te wringen, niet?

Meer lees je op onderstaande links.
http://fortune.com/2016/04/20/eu-android-antitrust/                                 
http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-1484_en.htm                             
http://googlepolicyeurope.blogspot.co.uk/2016/04/androids-model-of-open-innovation.htmlVERBETERINGEN AAN GOOGLE INBOX
Google heeft enkele verbeteringen gemaakt aan zijn email client Inbox. Die lijken wel interessant, maar misschien iets te gespecialiseerd. Zo zou de client automatisch alle mails over een bepaald evenement kunnen groeperen, en samen te vertonen, waarbij eventuele wijzigingen gemarkeerd zouden worden. Het achterliggende idee is dat je niet onverhoeds geconfronteerd wordt met onverwachte wijzigingen in het tijdstip of het programma.

Nu zijn dergelijke systemen met verregaande automatisering op zich wel knap. Maar er zit een addertje onder het gras. Of het bij deze nieuwe functie het geval is, laten wij in het midden, maar verschillende van die automatische functies die een mail rechtstreeks in de kalender van de bestemmeling zetten, werken enkel indien de mailclient van de bestemmeling die functie ondersteunt. Is dat niet het geval, dan valt het hele systeem in duigen.
Een concreet voorbeeld: organisatie x houdt maandelijks een vergadering. In het begin van het jaar stuurt het de planning voor die vergaderingen naar alle deelnemers. Het is de bedoeling dat zij enkele dagen voor de vergadering automatisch een herinnering krijgen in hun agenda. Maar ondersteunt jouw mail client die functie niet, dan krijg je noch die lijst te zien, noch de herinnering. En weet je dus niet dat de vergadering plaats heeft. Automatisering is knap, maar mag niet té ver doorgedreven worden, toch?

Lezen van nieuwsbrieven
Maar Inbox heeft nog meer nieuwigheden. Een tweede nieuwigheid betreft nieuwsbrieven. Een tijdje geleden is Gmail begonnen om nieuwsbrieven en promo-mails meteen naar een apart tabblaadje te verwijzen. Ook nieuwsbrieven die voor jou wel interessant kunnen zijn, zoals uw trouwe Netties. Die werden een beetje verstop bij Gmail.
Nu wordt dat verbeterd: het lezen van nieuwsbrieven wordt ietsje gemakkelijker. Je zal een preview te zien krijgen van de laatste editie van die nieuwsbrief, met focus op de links erin. Probeer het eens uit, en vertel ons of het een verbetering is in de manier waarop je onze netties leest?

Links gemakkelijker delen
Een derde verandering tot slot, is de functie die het gemakkelijker maakt om links op te slaan en te delen. Dat mag gek lijken, want Gmail is geen Evernote of OneNote omtips te bewaren. Maar het zal je verbazen hoeveel mensen links naar zichzelf mailen, om een artikel te herinneren dat ze later willen lezen.
Met de nieuwe functie in INbox kan je links in een mail zowel opslaan in Inbox als delen met anderen. Op mobiele toestellen kan je gebruik maken van het ingebouwde "share" dialoogmenu, om links naar andere progjes zoals Evernote, Pocket enz. te kopiëren.
Meer bij TechCrunch
https://gmail.googleblog.com/2016/04/inbox-by-gmail-better-way-to-keep-track.html
http://techcrunch.com/2016/04/20/inbox-by-gmail-now-helps-you-track-events-save-links-and-stay-on-top-of-newsletters/GOOGLE KEEP GAAT ONENOTE ACHTERNA
Google had nog een aankondiging, en die betreft dan Keep, een tool om notities te maken. Vergelijk het een beetje met OneNote, en dan vooral op vlak van integratie in andere Google-tools.

Zo zal je, wanneer je aan het surfen bent op je mobiele toestel, een website die je bezoekt naar Keep kunnen opslaaan via het Share-menu, en daar dan Keep te kiezen. Keep zal een nieuwe notitie aanmaken, die de naam van de site als titel draagt, en een link bevat.

Wil je deze optie ook hebben op je desktop, dan moet je de officiële Chrome extensie installeren. Volgens AndroidPolice geeft deze tool niet dezelfde uitgebreide mogelijkheden als bijvoorbeeld Evernot al meer dan 5 jaar doet.

Een uitgebreide bespreking van alle nieuwigheden bij AndroidPolice.
http://www.androidpolice.com/2016/04/20/google-keep-now-shares-links-as-new-notes-creates-labels-using-hashtags-gains-an-official-chrome-extension-and-more/
http://docs.googleblog.com/2016/04/stay-on-task-with-todays-updates-in.html 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!VERLAMD LEDEMAAT WORDT VIA HET BREIN BEDIEND
Terwijl wij ons met zijn allen vaak bezighouden met de triviale zaken die de nieuwe technologieën brengen, zoals het kunnen tekenen op een live-stream in een of ander sociaal netwerk, zijn er gelukkig ook wetenschappers die zich met de écht belangrijke zaken bezig houden, die een échte verbetering brengen voor de mensen.

Zo kan je deze week lezen in het magazine Journal, dat artsen uit de Amerikaanse staat Ohio bij de 24-jarige Ian Burkhardt in 2014 een chip ingeplant hebben. De man had na een verwonding aan zijn ruggengraat geen controle meer over sommige ledematen. En dankzij de chip kan hij nu terug zijn rechterhand en vingers gebruiken.

De chip zendt kort samengevat signalen naar een computer, die leert wat de signalen betekent. Dat gebeurt doordat Ian moet denken aan een bepaalde beweging, en de computer dan de signalen in zijn hersenen noteert. De computer zendt die signalen later dan naar een soort mouw, die Ian rond zijn arm heeft, die de spieren stimuleren om de actie uit te voeren.

Zo kan Ian nu al een vloeistof uit een fles in een glas gieten, hij kan een strootje opnemen, hij kan roeren. En hij kan zelfs Guitar Hero spelen. Knap. Dat is wat belangrijk is - en als daar nu eens meer geld naartoe zou gaan dan naar de nieuwste waan van de dag, dan zou het helemaal mooi zijn!
http://www.nytimes.com/2016/04/14/health/paralysis-limb-reanimation-brain-chip.html?_r=0OOK HUAWEI HEEFT EEN VR HEADSET
Smartphone-fabrikant Huawei heeft verleden week zijn Huawei VR headset voorgesteld. Die zal je kunnen gebruiken in combinatie met de P9 en Mate 8 smartphone.

Het bijzondere aan de headset is dat je niet alleen 360° video krijgt, maar ook 360° audio. Verder belooft de fabrikant dat het toestel slechts een vertraging (latency) zal hebben van 20 ms, en dat je een gezichtsveld zal hebben van 95 graden.

Meteen bij aanvang zal je gratis toegang hebben tot maar liefst 4.000 films, 40 games, 350 panorama's en 150 panoramische tours - dit alles gratis bij het toestel meegeleverd. Maar hoeveel het moet kosten is nog niet bekend...

Meer bij Engadget.
http://www.engadget.com/2016/04/15/huawei-vr-headsets/MAGIC LEAP GEEFT EEN INDERUKWEKKENDE DEMO
Het is al jaren dat startup Magic Leap geld ophaalt bij investeerders voor een geheimzinnig project. Sommigen begonnen zelfs al te twijfelen aan de haalbaarheid van het project, spraken al van 'vaporware' - een product dat veel belooft, maar er uiteindelijk niet komt. Deze week echter heeft het magazine Wired een demo gekregen van Magic Leap, en die was echt wel indrukwekkend.

Magic Leap brengt eigenlijk een toegevoegde werkelijkheid of Augmented Reality. Net zoals de HoloLens van Microsoft zullen er virtuele objecten getoond worden bovenop de echte wereld. Daarbij zou vanuit de headset licht naar de retina van je oog gestraald worden.

Magic Leap zelf noemt dit "mixed reality" en spreekt niet van lenzen, wanneer het over de headset gaat, maar van "fotonische lichtveld chips". De hele demo kan je bekijken bij Geek.com en bij Wired. Dat laatste noemt de ervaring zeer bevredigend; het systeem zou goed werken, ook van dichtbij, en dit in tegenstelling tot sommige MR/VR systemen. En bovendien zou je gemakkelijk kunnen terugkeren naar de werkelijkheid - want dat blijkt bij verschillende proefpersonen, die enige uren met een VR headset rondgelopen hebben, blijkbaar een groot probleem te zijn.
http://www.geek.com/news/magic-leap-shows-off-mixed-reality-tech-with-impressive-new-demo-1652762/
http://www.wired.com/2016/04/magic-leap-vr/Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Morele verontwaardiging is jaloezie met een stralenkrans
- H.G. Wells (1866-1946)-


 
De nieuwe oogst


   
GOOGLE: UNFILTERED


Een nieuwe knappe tool van Google: Unregistered.news. Daar kan je namelijk op een landkaart zien wat hot topics zijn in het nieuws in jouw land - maar ook wereldwijd. Je kan zelfs via een schuifregelaar teruggaan in de tijd, om daar de evolutie te zien. Bijvoorbeeld hoe de berichtgeving op 22 maart evolueerde. Een knappe tool, die je ook toont waar er censuur gevoerd wordt - maar ook hoe egocentrisch wij soms zijn in onze eigen berichtgeving. Om te ontdekken!
Taal: NL/ENG
https://unfiltered.news


XENDO: OP AL JE WEBDIENSTEN ZOEKEN
Je leeft online. En overal staat er wat van jouw digitale content.Deze webdienst maakt het moelijk om te zoeken ij 30 populaire diensten, inbegrepen herkenning voor afbeeldingen. Bij de gratis versie kan je zoeken tot 30 dagen terug, in een onbeperkt aantal diensten waronder Evernote, Dropbox, Gmail, Github Office 365, Twitter, Onedrive en meer.
[Taal: ENG]
https://xen.do/


NINITE: ALLE APPS IN ÉÉN KEER

Je komt thuis, fier als een gieter, met je nieuwe computer. En je staat te trappelen om aan de slag te gaan met dat nieuwe bakje, dat zoveel sneller zal zijn dan jouw amechtige aftandse blokkendoos. Alleen... het installeren van je progjes en instellinen op je nieuwe computer vergt ontstellend veel tijd!
Gelukkig kan Ninite helpen. Deze dienst maakt via een simpele interface en via eenvoudig selecteren een installer die alles bevat wat jij wil overzetten.
[Taal: ENG]
https://ninite.com/


ZAMZAR: BESTANDEN OMZETTEN
Het blijft toch nog altijd sukkelen wanneer je een bestand in een ander formaat wil omzetten. Deze site helpt je daarbij je kan meer dan 1.200 verschillende soorten bestanden die maximum 50 MB groot zijn, omzetten in een ander formaat. Gewoon het bestand uploaden, kiezen welk formaat je nodig hebt, en de site mailt je het geconverteerde bestand.
[Taal: ENG]
http://www.zamzar.com/


WETRANSFER: GROTE BESTANDEN

Nog zo'n handige site die je gratis en voor niks gebruiken kan, is WeTransfer. Grote bestanden, te groot om te mailen, kan je hier gewoon uploaden, tot maximum 2 GB; je vult het mailadres van de bestemmeling in, en WeTransfer zorgt voor de rest. Je kan ook een Plus-account nemen, mits betaling.
[Taal: ENG / NL]
https://www.wetransfer.com/


NIEUWE AI-BOT VAN MICROSOFT: CAPTIONBOT
Artificiële Intelligentie is het nieuwe modewoord. Intelligentie dus die telkens bijleert. Maar die toch nog altijd de plank kan misslaan. Dat bewijst de nieuwe AI bot van Microsoft, die zou moeten kunnen herkennen wat er op een foto staat. De vergissingen zijn soms pijnlijk, soms hilarisch. Het delen van te gekke vergissingen is zelfs al een meme geworden op het web, zo lees je bij The NExt Web...
Probeer hem zelf eens uit?
https://www.captionbot.ai/
http://thenextweb.com/shareables/2016/04/15/microsoft-captionbot/


POSTIFY: SIMULTAAN POSTEN OP SOCIALE NETWERKEN

Een tool die erg handig kan zijn voor wie professioneel met de sociale netwerken bezig is. Met deze website kan je namelijk op vier sociale netwerken tegelijkertijd posten (Facebook, Twitter, LinkedIn, GooglePlus)en je kan tot 5 accounts koppelen.
Je kan boodschappen meteen versturen of inplannen om later te verzenden.
[Taal: ENG]
http://postfity.com/


GIF'S IN EEN HANDOMDRAAI
Bewegende afbeeldingen als vervanger van video... wie had kunnen denken dat zij ooit zo populair zouden worden? Alles heeft natuurlijk te maken met bandbreedte, zo'n GIF'je is veel sneller gedownload en vertoond op je smartphone.
Maar hoe maak je er zelf eentje? No worry! deze tool maakt het heel eenvoudig. Gewoon video clipsjes binnenhalen van populaire sites zoals YouTUbe, of je eigen filmpjes uploaden. Dan kies je het begin en eindpunt van de GIF, en kijk, bewonder de magie!
[Taal: ENG]
https://giphy.com/create/gifmaker


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: LEVEN MET EEN ALLERGIE
Het is weer zover: de pollen zitten in de lucht. Mensen die last hebben van hooikoorts zijn massaal aan het niezen, proesten, hun tranen aan het afvegen. Leven met een allergie is geen pretje. Maar deze site probeert het toch te verbeteren.  Je vindt er o.a. een weerbericht mét pollenverwachting, zodat je weet wat je te wachten staat...
[Taal: NL]
http://www.levenmeteenallergie.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: WANDELING VAN HET JAAR
Welke van dze 5 wandelingen vinden jullie de mooiste? Je kan de wandelfiche voor elke wandeling downloaden, het traject uitproberen en dan stemmen op je favoriet. Veel wandelplezier gewenst!
[Taal: NL]
http://www.wandelingvanhetjaar.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS PODCASTFESTIVAL
Pioniers die al jaren bezig zijn met podcasts, willen samen het eerste Podcastfestival organiseren. Je kan de opnames live bijwonen, of later als podcast beluisteren. Beslis zelf mee welke podcasts er komen. (Bron: Fredo De Smet)
(helaas geen weblink, wel een Facebookpagina)
https://www.facebook.com/events/750465578388873/


VRIJDAG MULTIMEDIA: INSTATHALS
Deze site verzamelt gewoon foto's op Instagram die een bepaalde hashtag dragen, in dit geval #instathals. Daar ztaan nu al meer dan 1200 foto's op met deze hashtag, en het is de bedoeling om Herentals te laten zien vanuit verschillende oogpunten.
http://instathals.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: BEKLIJVENDE FOTO'S
Buzzfeed verzamelde een collectie iconische foto's uit de voorbije eeuw. Soms van historische momenten, soms van diepmenselijke momenten. Maar ze laten je echt niet onberoerd...
[Taal: ENG]
http://www.buzzfeed.com/expresident/most-powerful-photographs-ever-taken#.ffvj3aE68l


VRJDAG MULTIMEDIA: ADD'EM UP
Een spelletje dat je hersens aan het werk moet zetten. Je moet uit de rij rechts het volgende getal kiezen, en dan op het bord proberen een combinatie van cijfers die als totaal dat getal geven (zoals 7 = 4+2+1) of waarvan het totaal dat eindcijfer heeft - in ons voorbeeld had 17 ok gekund. LIjkt simpel, maar is het echt niet!
http://www.freewebarcade.com/game/add-em-up/Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Tweederde van de organisaties halen voordeel uit de hybride cloud
http://www.belgiancowboys.be/technology/tweederde-van-de-organisaties-halen-voordeel-uit-de-hybride-cloud
-  Maak je video’s episch met Epicgram
http://www.belgiancowboys.be/mobile/maak-je-video-s-episch-met-epicgram


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
 
- Met gehackte tablet kan gevangene vrijuit internetten
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4285952/2016/04/20/Met-gehackte-tablet-kan-gevangene-vrijuit-internetten.dhtml
- Belg photoshopt zich lachend tussen alle celebs
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4284630/2016/04/18/Belg-photoshopt-zich-lachend-tussen-alle-celebs.dhtml
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Correct meten dankzij de laserafstandsmeter van Bosch
http://www.elektrozine.be/ez/article/9188/Correct-meten-dankzij-de-laserafstandsmeter-van-Bosch.html
- Slimme hybride verwarming bij Daikin
http://www.elektrozine.be/ez/article/9577/Slimme-hybride-verwarming-bij-Daikin.html
 

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- Uber betaalt 100 miljoen dollar aan zijn Californische chauffeurs om een gerechtelijke procedure stop te zetten
https://www.digimedia.be/News/nl/19493/uber-betaalt-100-miljoen-dollar-aan-zijn-californische-chauffeurs-om-een-gerechtelijke-procedure-stop-te-zetten.html
- De Belgen van Dogstudio veroveren het Westen
https://www.digimedia.be/News/nl/19475/de-belgen-van-dogstudio-veroveren-het-westen.html
 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Games: Project CARS
http://computertaal.info/2016/04/22/41109/
- Q1 2016: E-books – verkoop daalt licht, uitleningen blijven stijgen
http://computertaal.info/2016/04/22/q1-2016-e-books-verkoop-daalt-licht-uitleningen-blijven-stijgen/


 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Acer presenteert smartphone met 5000mAh-accu
http://tweakers.net/nieuws/110605/acer-presenteert-smartphone-met-5000mah-accu.html
- Belgische politie pakt vier vermoedelijke leden ddos-groep Down-Sec op
http://tweakers.net/nieuws/110589/belgische-politie-pakt-vier-vermoedelijke-leden-ddos-groep-down-sec-op.html*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Zo weet Google waar je de afgelopen jaren bent geweest
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/zo-weet-google-waar-je-de-afgelopen-jaren-bent-geweest/article-normal-694713.html
- Belgische digitale neus kan zweet ruiken
http://kanaalz.knack.be/nieuws/belgische-digitale-neus-kan-zweet-ruiken/video-normal-694435.html*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Belgische start-up wil vastgoedsector disrupten met innovatieve app
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/belgische-start-up-wil-vastgoedsector-disrupten-met-innovatieve-app
- Deze app kan producten bestellen die je nét op tv hebt gezien
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/deze-belgische-app-kan-producten-bestellen-die-je-net-op-tv-hebt-gezien
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


TIP VAN HANS: RANSOMWARE PETYA OMZEILEN
Zo is de ransomware 'Petya' te omzeilen
Goed nieuws voor wiens schijf is getroffen door de ransomware Petya. Online is een tool verschenen die de schijf kan ontsleutelen, zonder dat er verder losgeld moet worden betaald.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/zo-de-ransomware-petya-te-omzeilen.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20160411


TIP VAN HANS: NOOIT GENOEG VAN HARRY POTTER?
Er zijn de zeven boeken, de films van de boeken, een theatervoorstelling, het boek van de theatervoorstelling, een studio vol filmdecors, en voor wie geen genoeg kan krijgen van Harry Potter is er nu een nieuw pretpark. Daarvoor moet je wel naar Californië in de Verenigde Staten.
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/07/voor-de-echte-harry-potterfans-is-er-nu-een-pretpark


TIP VAN HANS: WAAROM GAAN AMERIKA EN AZIË OP ELKAAR BOTSEN?
Tegenwoordig zit je zo’n tien uur in het vliegtuig als je van Europa naar Amerika wil vliegen, maar 120 miljoen jaar geleden zaten Europa en Amerika nog gewoon aan elkaar vast. Hoe het in godsnaam mogelijk is dat continenten kunnen bewegen en welke continenten in de toekomst weer op elkaar gaan botsen legt Arwen Deus je uit. Ook verklapt ze op welke plek ter wereld je nog steeds doodleuk van Europa naar Amerika kunt lopen. Heb je meteen een mooie bestemming voor je volgende vakantie!
http://www.universiteitvannederland.nl/college/waarom-gaan-amerika-en-azie-op-elkaar-botsen


TIP VAN HANS: JE TWITTERLIJN CHRONOLOGISCH
Terug chronologische twittertijdlijn?? » klik op je profielfoto> tandwiel> Instellingen> accountnaam> Personalisatie van tijdlijn> uitzetten


TIP VAN HANS:
5 dingen die je moet weten over blockchain
Blockchain is meer dan een transactiesysteem: het zorgt ervoor dat deelnemers aan de keten weten dat de data ervan klopt. In andere gevallen komt daar vaak een controlerend orgaan aan te pas, maar met blockchain wordt dat p2p geregeld.
http://computerworld.nl/markttrends/93210-5-dingen-die-je-moet-weten-over-blockchain?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-04-13

  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

AUDIO/VIDEO VERVANGERS: ARES
Windows - vervanger voor BitTorrent
Dit is een BitTorrent client en ook een chat programma. Je kan afbeeldingen, audio, video, software en documenten delen. Het bevat ook een ingebouwde player en je kan je bibliotheek organiseren.
http://aresgalaxy.sourceforge.net/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: SHAREAZA P2P


Windows - vervangt BitTorrent
Deze P2P client voor Windows biedt ondersteuning voor meerdere P2P netwerken zoals EDonkey2000, Gnutella, BitTorrent, Gnutella2. Zoeken, tabs voor meerdere resultaten, previews, commentaar van de gebruikers, punten geven, een skin het is er allemaal.
http://shareaza.sourceforge.net/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: DVDX
Deze tool kan je gebruiken als vervanger voor de Movavi Video Converter. Je kan zo goed als elke dvd of Blu-ray disk kopiëren naar je harde schijf. Je kan ook films van het ene naar het andere formaat omzetten, video herformatteren die een verkeerd aspect ratio hebben, ondertitels toevoegen of verwijderen, audio extraheren. Voor Windows, Linux, OS.
http://www.labdv.com/dvdx/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: XVIDEOSERVICE THIEF
Een tool voor Windows, LInux, OS X waarmee je niet alleen clips mee kan downloaden van 93 verschillende websites waaronder youTube, Yahoo Video, Vimeo, Boing Boing en andere, maar ook clips kan converteren naar andere formaten.
http://xviservicethief.sourceforge.net/index.php?action=home


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: VLC MEDIA PLAYER


Deze app gebruiken we zelf ook, en hij is enorm populair. Hiermee kan je multimedia bestanden in verschillende formaten spelen, dvd's, audio cd's, vcd's, streams en meer. Bovendien is er een versie vor zowel WIndows, Linux, OSX, iOS als Android.
http://www.videolan.org/vlc/


AUDIO/VIDEO VERVANGERS: JUCEVLC
Dit is een fork van de VLC player. Hij geeft je een interface op volledig scherm waardoor je computer er meer als een mediacenter uitziet. Ideaal om te bedienen met je draadloze muis, vanuit je luie zeteL. Ook hier: Windows, LInux, OS X.
http://jucevlc.sourceforge.net/


VRIJDAG APPDAG: ZALANDO LOUNGE
(momenteel enkel voor iOS)
De webshop van Zalando moeten wij je niet meer voorstellen. Maar er bestaat ook zoiets als Zalando Lounge, waar je kleding, accessoires en lifestyleproducten met een korting tot 75% kan kopen. En daar hoort nu ook een app bij, zodat je ook onderweg kan shoppen!
https://itunes.apple.com/be/app/zalando-lounge-flash-sales/id1004381470?mt=8


VRIJDAG APPDAG: AIRBSIT


Je kent AirBnB, waarbij mensen hun eigen huis opengooien om gasten te ontvangen. Deze app baseert zich op een aspect ervan, de aanbevelingen die je kan lezen op de site zodat je weet wat je te wachten staat, maar trekt het door naar een ander domein: een betrouwbare babysit te vinden. Je kind vertrouw je niet meteen toe aan iemand die je niet kent, en dus gaat deze app op zoek naar babysitters die aanbevolenw erden door jouw vrienden en door jouw buren.
https://www.airbsit.com/#!/intro/parent
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Je kan de realiteit vermijden,
maar je kan de consequenties van het vermijden van de realiteit niet vermijden.
- Ayn Rand (1905-1982) -