Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
 
7/4/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 14
Nummer 948 van 2/4/2016Gegroet lezer,

Is het leven terug "back to normal", na de aanslagen in Brussel? Helaas niet. Onze maatschappij is daarvoor te zeer geschokt, en wordt nog altijd elke dag geconfronteerd met de gevolgen ervan. In het nieuws, in de dagelijkse omgeving met de verhoogde bewaking, en ook... in de eigen angst. Terreur werd letterlijk gezaaid, en heeft zich in onze hoofden geplant.

Maar het leven gaat door. Deze week hield Microsoft zijn Build conferentie voor ontwikkelaars, en daar werd een indrukwekkende hoeveelheid nieuwigheden voorgesteld die een hoopwekkende blik bieden op de toekomst. Wij waren alvast onder de indruk van de nieuwigheden - maar het is natuurlijk af te wachten of de ontwikkelaars er echt meer aan de slag gaan.

Veel leesplezier gewenst met de artikels over Microsoft Build, en enkele andere artikels waarin wij ingaan op enkele andere trends. Het internet blijft boeien!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
BLENDLE GAAT VAN START IN DE VS
De journalistieke start-up Blendle, die in Nederland van start ging, steekt nu ook de grote plas over. Met Blendle kan je bij de aangesloten media artikels lezen per stuk, zonder een abonnement te moeten betalen. De prijs per artikel varieert, en je moet gewoon regelmatig je prepaid bedrag terug aanvullen.

Wat nog mooier is: ben je niet tevreden van een artikel, vind je dat het teveel link-bait is en dat de inhoud niet de in de titel beloofde informatie brengt, dan kan je en terugbetaling van het bedrag vragen. Verschillende Nederlandse kranten werken eraan mee, nog al te weinig Vlaamse kranten.

En binnenkort zal je dus ook Amerikaanse kranten kunnen lezen via Blendle: The New York Times, The Wall Street Journal, The Economist, The Financial Times en nog een dozijn andere kranten zullen hun content via Blendle aanbieden.

Gek genoeg doen ook The Huffington Post en New york magazine mee aan Blendle, alhoewel die normalerwijze hun content gratis aanbieden. Betalen via Blendle is in deze gevallen dan ook meer een blijk van sympathie, van waardering voor de artikels, dan "van moeten";

Meer bij Capital New York.
http://www.capitalnewyork.com/article/media/2016/03/8594540/paid-journalism-startup-blendle-launches-us
http://www.theverge.com/2016/3/23/11286072/blendle-micropayments-journalism-money-back-clickbait
PHOTOS VAN GOOGLE MAAKT ZIJN AUTOMATISCHE ALBUMS NOG SLIMMER
Je kent het probleem: het is zo gemakkelijk om foto's te maken met je smartphone, maar het is o zo moeilijk om orde te houden in die foto's. Je hebt, voor je het weet, een computer of virtuele harde schijf vol met jpg-bestanden met nietszeggende namen.

Gelukkig bestaat er software die automatisch jouw foto's groepeert op datum, omdat er vanuit gegaan wordt dat die foto's dan bijeen horen. Google Photos bijvoorbeeld doet dat, en maakt zo automatisch albums aan. Die albums zijn nu nog slimmer geworden, zo lees je bij 9to5Google en VentureBeat.

Gezichten en voorwerpen kon die software al herkennen via de Assistant functie. Die zal voortaan automatisch de beste foto's en video's van bijvoorbeeld je laatste reis bijeenzetten en triëren, om er een album van te maken dat dan ook landkaarten en pins bevat om te tonen waar de foto's genomen werden. Je zal die trouwens ook nog manueel kunnen wijzigen of toevoegen, en je kan ook een onderschrift bij de foto's zetten.

Is het album klaar, dan krijg je een melding. Aan jou om het album dan op te slaan of te wissen. Je kan de tool ook loslaten op oudere foto's die bijeen horen.

De tool werkt op Android, iOS en het web.
http://9to5google.com/2016/03/22/google-photos-smarter-albums/
http://venturebeat.com/2016/03/22/google-photos-now-automatically-curates-your-best-snaps-into-albums/GOOGLE MAAKT NIK COLLECTIE VOOR FOTOGRAFEN GRATIS
In 2012 heeft Google de geavanceerde software voor het bewerken van foto's, de zogenaamde Nic Collection, overgenomen van de toenmalige eigenaar. Die software was oorspronkelijk niet goedkoop, en in het begin vroeg Google ook geld voor de collectie, alhoewel iets minder dan wat vroeger de prijs was, namelijk $149.

Nu echter heeft Google de Nic Collection volledig gratis gemaakt. Prachtig nieuws voor fotografen. Zij krijgen nu  immers de beschikking over zeven plug-ins voor de desktopversies van Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Lightroom, en het voormalige Aperture van Apple. Deze tools behoren:

- Analog Efex Pro, dat je foto de look geeft van een film
- Color Efex Pro, Silver Efex Pro om kleur- en zwart-wit-foto's fijn te tunen via dynamische helderheid, zacht contrast, witversterking, zwartversterking en de geavanceerde korrel-engine.
- Viveza om kleur en tonaliteit aan te passen
- HDR Efex Pro om levendigere foto's te creëren
- Sharpener Pro om afbeeldingen scherper te stellen
- Dfine om noise in foto's te verminderen.

Tools die voor de gewone internaut wellicht té verregaande opties bevatten, maar voor de professionele of amateurfotograaf erg welkom zijn. Je kan ze gratis downloaden op volgend adres
http://www.google.com/nikcollectionSURFACE HUB DAN TOCH GEEN VAPORWARE
De samenwerkingstool Surface Hub was al een tijdje geleden aangekondigd, maar daarna werd het stil rond Hub. Sommigen spraken al van "vaporware" - producten die met veel tromgeroffel aangekondigd worden, maar nooit op de markt komen.

Het lijkt er nu echter toch van te komen: Microsoft is de Surface Hub eindelijk aan het leveren aan zakelijke klanten. Volgens Microsoft zou Hub ervoor moeten zorgen dat vergaderingen productiever verlopen, dat de workflow gemoderniseerd wordt, dat mensen veel beter met gegevens om kunnen gaan. Het is een combinatie van Windows 10, Skype for Business, Office, OneNote en Universal Windows apps. Microsoft zou daarbij zelf bestudeerd hebben hoe verschillende sectoren Surface Hub kunnen toepassing in hun werkomgeving.

Concreet gaat het om speciale toestellen met een groot scherm en een speciale versie van Windows 10. De input kan geschieden via multi-touch of digitale inkt. Zoals je al kon vermoeden hangt er een stevig prijskaartje aan vast: van $8.999 tot $21.999!

Meer lees je bij ZDNet en bij BetaNews.
http://www.zdnet.com/article/microsoft-surface-hub-conferencing-system-starts-shipping/
http://betanews.com/2016/03/25/surface-hub-vaporware-microsoft-shipping-business/
http://betanews.com/2016/03/25/surface-hub-vaporware-microsoft-shipping-business/
http://www.zdnet.com/article/microsoft-surface-hub-conferencing-system-starts-shipping/OFFICE 365 CONNECTORS KOMT ERAAN
We blijven nog even bij Microsoft. Dat wil nu echt wel de nadruk leggen op collaboratieve tools, bedoeld voor groepen om samen te werken aan een bepaald project. Office 365 speelt daar een grote rol in. En in plaats van gewoon een pakket aparte softwareproducten te zijn, Excel, Word, enz., wil Microsoft alle poten van Office 365 een geheel laten vormen. En het is met "Office 365 Connectors" dat het dit wil doen.

Simpel gezegd zou je Connectors kunnen bekijken als een set van API's van apps, waarmee je informatie van verschillende bronnen (Twitter, Salesforce, MailChimp, Bing, ...) kan samenbrengen in bijvoorbeeld de Groups inbox die een team met elkaar delen in Outlook. Sommigen vergelijken Microsoft Groups met de Channels in Slack, en de Connector met de Slack integraties.

Voorlopig zijn de Connectors dus nog enkel voor groepen, maar later zouden die ook uitkomen voor individuele gebruikers. De gebruiker zou dan de Office 365 Connectors kunnen aanpassen, en ontwikkelaars kunnen ermee werken. Zo zou er een "Connect to Office 365" button komen, die ontwikkelaars op hun site kunnen zetten.

Bij Microsoft zelf vind je nog een uitgebreidere uitleg.
https://support.office.com/en-us/article/Connect-apps-to-your-groups-ed0ce547-038f-4902-b9b3-9e518ae6fbab?
http://www.zdnet.com/article/microsoft-starts-rolling-out-office-365-connectors-as-part-of-groups/
http://www.winbeta.org/news/microsoft-introduces-office-365-connectors-exactlyKLACHT TEGEN APPLE TERUGGETROKKEN - MAAR GEEN OVERWINNING VOOR APPLE
Verleden week had het FBI al aangekondigd dat het niet langer aan de rechter vraagt om Apple te dwingen een update te schrijven voor zijn besturingssysteem, waardoor een bepaalde iPhone (die van een van de San Bernardino schutters) gekraakt zou kunnen worden. Als reden daarvoor gaf het FBI aan dat het van derden hulp had gekregen waardoor het alsnog toegang zou kunnen krijgen tot de data op de telefoon, zonder de passcode te kennen.

En maandag werd bekend dat die methode inderdaad gewerkt heeft: dankzij deze hulp heeft het de data op die bewuste telefoon kunnen inkijken.

Is dit nu een overwinning voor Apple? Neen, helaas niet. Zoals vele commentaren opmerken is dit een zaak die eigenlijk in het Amerikaanse Congres behandeld had moeten worden, om voor eens en altijd regels op te stellen over welke macht ordehandhavers hebben, en waar de privacy van de burger ophoudt.

Apple heeft wel de sympathie gekregen van het grote publiek door het been stijf te houden, maar het feit dat de iPhone gekraakt kon worden, zal het bedrijf niet lekker zitten. Vooral niet omdat het niet weet hoe de beveiliging omzeild werd, en het FBI of de derde partij die het FBI geholpen heeft, niet aan Apples neus zal gaan hangen hoe het dat gedaan heeft. Apple heeft bovendien geen enkele poot om op te staan om te eisen dat de hack aan haar meegedeeld wordt, zodat het tegenmaatregelen kan nemen om dit in de toekomst te vermijden.

Geen overwinning dus, niet voor Apple, niet voor de privacy van de burger. Wordt ongetwijfeld nogmaals vervolgd.

Lees de vele commentaren die TechMeme verzameld heeft.
http://www.techmeme.com/160328/p26#a160328p26"CONVERSATION AS A PLATFORM" - EEN TOEKOMST?
Er was een tijd dat je op een computer enkel maar vastgelegde commando's kon invoeren, die bovendien een geheimtaal leken. Chdir, chkdsk, enz. Die tijd ligt al lang achter ons. Eerst waren er de windows, met keuzemenu's en de muis als input van onze commando's en informatie, en daarna het aanraakscherm.

Vervolgens kwamen er de slimme assistenten, die niet eens meer onze aanraking of toetsaanslagen meer nodig hebben, maar onze wensen zelfs wisten te voorkomen. Een variant op deze slimme assistenten zijn de AI chatbots. Zij zijn een combinatie van slimme assistent zoals Siri en AI, dus zij kennen jouw voorkeuren en leren tegelijkertijd.

Het tijdperk van de 'conversation as a platform' lijkt dus aangebroken: via vragen komt jouw assistent of chatbot te weten wat jij wil bereiken, en zodra hij weet dat jij bijvoorbeeld een vlucht wil boeken van hier naar Timboektoe, op St. Juttemis, zal hij dat ook proberen uit te voeren (en lelijk op zijn neus kijken!)

Er zitten enkele addertjes onder het gras hier. Om te beginnen moet de AI chatbot echt goed uitgevoerd zijn. Zoniet kijk je aan tegen iets wat je nog het best kan vergelijken met die ergerlijke telefoonmenu's - "Kies 1 voor Nederlands, kies 3 als je een vraag hebt over je factuur", enz.

In principe zou je tegen een chatbot moeten kunnen zeggen "Alexa, boek een tafel bij restaurant huppeldepup" zoals je bijvoorbeeld bij de befaamde Amazon Echo kan doen. Maar daarbij word je met twee moeilijkheden geconfronteerd. Om te beginnen: spreekt Alexa ook Nederlands? AI is goed en wel wanneer je Engels spreekt, maar de chatrobot heeft vaak de grootste moeite om het Engels van een niet-Engelstalige te begrijpen, laat staan dat hij het Nederlands begrijpt.

En ten tweede: hoe kom je te weten welke commando's zo'n chatbot begrijpt en kan uitvoeren?

Soms lijkt het ons dat we, in ons streven om de input van onze computertoestellen te vereenvoudigen, het té moeilijk gaan maken. Een simpel keuzemenu op een scherm, dat je snel kan doorlopen, is nog altijd sneller dan een chatbot die je deze menu's moet voorlezen.

En dan hebben we het niet eens over de vraag of je echt wel kan betrouwen dat de chatbot, aan wie jij vraagt om een reis te boeken op die bepaalde dag naar die bestemming, ook echt de goedkoopste vlucht voorstelt...

Kortom: "Conversation as a platform" is een hele uitdaging. Lukt het de ontwikkelaars om de AI zo goed te maken dat de bots écht leren van de gesprekken die zij voeren, dan zou dit een wereld aan gebruiksvriendelijkheid openen. Doen zij het echter slecht, dan wordt de gebruiker voortaan voortdurende geconfronteerd met toestanden die nog erger zijn dan de ergerlijke keuzemenu's bij grote bedrijven zoals Electrabel.

Toch nog even dit. Het hoorspel "Computers discussiëren niet" dateert ui 1974. Het mag als afschrikwekkend voorbeeld dienen van geautomatiseerde communicatie, waarbij de mens uitgeschakeld is. Een afschrikwekkend voorbeeld. Hoor en Huiver!
http://www.bloomberg.com/features/2016-microsoft-future-ai-chatbots/
http://www.theverge.com/2016/3/30/11332424/skype-cortana-bot-interactions-messaging
https://hoorspel.wordpress.com/2010/11/27/computers-discussieren-niet/SNAPCHAT ROLT CHAT 2.0 UIT
Het jonge volkje is er dol op: Snapchat. Chatten met foto's erbij, ze krijgen er niet genoeg van. Om hen te plezieren (en misschien ook om een ander publiek aan te trekken) brengt Snapchat nu een hele resem nieuwe mogelijkheden uit, die CEO Evan Spiegel samenvat als Chat 2.0.

Zo krijg je meer dan 200 stickers die je in privé-chats gebruiken kan, kan je voortaan ook video en audio gesprekken opstarten, de foto's op je filmrolletje verzenden tussen een video- of audiogesprek, kan je meerdere foto's tegelijk markeren en verzenden, en tijdens één en hetzelfde gesprek wisselen tussen het gesprek, stickers, video/audio nota's en tekst.

En om er helemaal zeker van te zijn dat je blijft kijken, is er nu ook 'auto advance' bij Snapchat Stories: kom je aan het einde van een Story, dan zal het volgende verhaal automatisch gaan spelen.

Het lijkt een volwassen aanbod. Maar is het voldoende om ook volwassenen te overtuigen Snapchat als messaging dienst te gebruiken?

Een uitgebreide bespreking, met foto's, bij TechCrunch.
http://techcrunch.com/2016/03/29/snapphone/TWITTER NU OOK MET OMSCHRIJVINGEN VAN AFBEELDINGEN
Twitter maakt (mogen we zeggen: eindelijk?) zijn dienst wat gebruiksvriendelijker voor blinden en slechtzienden. Je zal namelijk voortaan een omschrijving kunnen toevoegen aan een afbeelding.

De gewone gebruiker zal die omschrijving niet te zien krijgen. Wel mensen die de Twitter app gebruiken via een screenreader: die zal de omschrijving oppikken en voorlezen. Tot nu kon die screenreader enkel zeggen dàt er een foto staat, nu kan hij dus uitleggen wat er op die foto staat, dankzij de beschrijving.

Eigenlijk is het gewoon een andere toepassing van het bekende "alt" in html code. De nieuwe tool is beschikbaar in de apps voor iOS en Android. Je moet daar dan eerst naar de instellingen voor toegankelijkheid gaan, waar je dan de optie "compose image descriptions" moet activeren. Voortaan zal je dan tekstuele omschrijvingen kunnen toevoegen wanneer je een afbeelding post7Het is nu eigenlijk wachten tot artificiële intelligentie zo slim geworden is, dat de inhoud van afbeeldingen automatisch herkend wordt, en software zonder enige menselijke inbreng dergelijke omschrijvingen automatisch kan toevoegen...

Meer bij TechCrunch en Twitter zelf.
http://techcrunch.com/2016/03/29/twitter-makes-its-service-more-accessible-to-the-visually-impaired/
https://blog.twitter.com/2016/accessible-images-for-everyoneMICROSOFT BUILD: APP CONVERTER VOOR ONTWIKKELAARS, ANNIVERSARY VERSIE EN INK WORKSPACE
Vandaag veel, veel nieuws vanwege Microsoft. Dat hield deze week immers haar Build 2016 conferentie voor ontwikkelaars. We proberen het zo kort mogelijk samen te vatten - zoals gewoonlijk krijg je er de link bij waar je meer kan lezen, als het onderwerp je interesseert.

Om te beginnen is er de Desktop App Converter. Hiermee kunnen ontwikkelaars hun bestaande Windows toepassingen porteren naar het Windows Universal Platform of UWP. Concreet wil dat zeggen dat ontwikkelaars een app kunnen bouwen die zich dan aanpast aan schermgrootte en jouw toestel. Die app zou dus kunnen werken op jouw Windows 10 computer, jouw Windows 10 tablet, jouw Windows 10 Mobile smartphone, je Xbox One console, en later ook je HoloLens headset. Meer bij Venturebeat (1)

Een tweede bericht betreft een nieuwe update van het Windows 10 besturingssysteem: Windows 10 Anniversary. Die zal je ook op je Xobx One kunnen draaien, en zal dus ook de UWP apps ondersteunen. Net zoals Windows 10 zelf zal deze versie gratis zijn. Meer uitleg bij de Windows blog(2)

Ars Technica weet dan weer te vertellen dat deze Anniversary Update verschillende nieuwe toepassingen mogelijk maakt voor de stylus die je bijvoorbeeld op de Surface Pro gebruikt. Zo is er de Ink Workspace: tik je met de tip van de pen op een Surface Pro, dan krijg je een nieuw paneel te zien met verschillende apps die je met de pen gebruiken kan, zoals Sticky Notes, Sketchpad, Screen Sketch. Met Sticky Notes zal je ook reminders kunnen ingeven voor Cortana. "Call mom tomorrow" bijvoorbeeld, en Corana weet dat "tomorrow" een tijd betekend. Een uitvoerige bespreking van deze nieuwigheden bij Ars Technica (3)
http://venturebeat.com/2016/03/30/microsoft-unveils-desktop-app-converter-a-developer-tool-for-bringing-existing-win32-apps-to-the-windows-store/
http://blogs.windows.com/buildingapps/2016/03/30/windows-10-anniversary-sdk-is-bringing-exciting-opportunities-to-developers/
http://arstechnica.com/gadgets/2016/03/windows-10-anniversary-update-puts-new-ink-features-front-and-center/MICROSOFT BUILD: ADBLOCKER VOOR EDGE, UBUNTU EN LINUX OP WINDOWS 10, EN DE XBOX ANE ALS DEVELOPER KIT
We hebben nog niet gedaan met de nieuwigheden van Microsoft Build conferentie. Om te beginnen een bericht dat velen zal plezieren. Microsoft zal immers een adblocker rechtstreeks in zijn Edge browser inbouwen. Je moet dus geen speciale extensie installeren zoals AdBlock Plus. Je zal wel, zoals eerder aangekondigd, binnenkort JavaScript extensies in Edge kunnen gaan gebruiken, nog iets dat velen zullen verwelkomen (1)

Een tweede bericht duidt opnieuw op de cross-OS strategie die Microsoft al een hele tijd aan het uitbouwen is, waarbij het de hand reikt naar andere besturingssystemen. Ook Linux. Een tijdje geleden had Microsoft een speciaal Linux subsysteem gebouwd voor Windows, onder Project Astoria, waarbij je Android apps zou kunnen draaien op Windows Mobile. Dat project werd echter terug in de schuif gestopt, om nu, in enigszins andere vorm, terug op te duiken. Het blijkt dat je in de Windows 10 Anniversary Updated de populaire bash shell van Unix zal kunnen draaien, of moeten we zeggen van Ubuntu, samen met de rest van de Linux commandolijn. De hele technische uitleg bij Ars Technica, dat toch wel vragen heeft bij dit project (2)

En tot slot een berichtje over de Xbox One. Dat toestel zou echt interessant moeten worden voor ontwikkelaars. Niet alleen voor makers van games, maar vooral voor apps. De persoonlijke assistent Cortana, de tegenhanger van Siri van Apple, zou zelfs op de Xbox gebruikt kunnen worden. Dit alles opnieuw in het kader van het Universal Windows Platform. Op de conferentie werd de "dev mode" gedemonstreerd, zo vertelt TechCrunch. Je moet deze dev mode op de Xbox One installeren, waarna je het toestel als een development kiet kan registreren. Vervolgens lanceer je de "dev mode" app, en dan kan je aan de slag met je experimenten. Je kan dan meteen ook de Universal Windows Platform apps in preview bekijken. (3)
http://www.zdnet.com/article/microsoft-plans-to-build-ad-blocker-into-its-microsoft-edge-browser/
http://arstechnica.com/information-technology/2016/03/ubuntus-bash-and-linux-command-line-coming-to-windows-10/
http://techcrunch.com/2016/03/30/microsoft-now-lets-you-turn-any-xbox-one-into-a-development-kit/MICROSOFT BUILD: COGNITIEVE DIENSTEN, HELLO LOGIN EN HOLOLENS EMULATOR
Je kan niet zeggen dat Microsoft geen nieuws te melden had op haar Build conferentie voor de ontwikkelaars. Wij ronden het rijtje af met nog drie aankondigingen.

Het zijn niet altijd berichten die de gewone gebruiker rechtstreeks aanbelangen, geen apps die hij meteen kan downloaden. Microsoft Build is een conferentie voor ontwikkelaars - zij krijgen nu van Microsoft tools aangereikt waarmee zij aan de slag kunnen, en waarvan je de resultaten over enkele maanden, zelfs jaren zal zien - of niet zien.

Een van die tools is iets wat Microsoft "Cognitive Services" noemt en wat voorheen bekend stond onder de naam Project Oxford. Het is een pakket machine learning tools, machines die dus bijleren op basis van de input die zij ontvangen. Er zijn nu 22 API's beschikbaar voor de Cognitive Services, en eerlijk gezegd: zij zijn wonderbaarlijk.

Een filmpje bij VentureBeat toont je een AI project voor blinden en slechtzienden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een slimme bril en een smartphone. De slimme bril kan een "foto" nemen van iets waarnaar de blinde "kijkt", en dan via AI vertellen wat de software denkt dat er op de foto staat. Zo kan de blinde in een straat lopen, iets horen, het hoofd in die richting draaien en dan even het oortje van de bril aanraken om een "foto" te nemen; de software analyseert de foto en vertelt de blinde wat er om hem heen gebeurt.

En net zo kan de blinde een restaurant binnengaan, het menu krijgen, en met zijn smartphone een foto nemen van dat menu waarbij de app hem begeleidt bij het nemen van de foto. Daarna kan de app het menu voorlezen.

Het is voor dergelijke apps dat Microsoft nu de Cognitive Services aanbiedt. Iets wat enorme toekomstperspectieven opent! Meer bij Venturebeat.

Microsoft haalt zijn verbazende producten echt waar op deze Build conferentie te voorschijn zoals een goochelaar konijnen uit zijn toverhoed haalt. WIndows Hello login is nog een andere tool die de aandacht kreeg op de Build conferentie. Daarbij kan je met je een scan van een vingerafdruk, een foto van je gezicht of een scan van het iris van je oog inloggen op Windows. Microsoft wil deze beveiligde login ook uitbreiden naar andere diensten, zodat je ook daar beveiligd kan inloggen, iets wat noch Apple noch Google momenteel aanbieden. Meer hierover bij TechCrunch (2)

En om dit artikel af te sluiten: er komt ook een HoloLens emulator aan. De HoloLens is dus de headset van Microsoft die een augmented reality brengt, met andere woorden waarbij je een extra laagje bovenop de werkelijkheid ziet, en daarmee kan interageren - dit in tegenstelling tot Virtual Reality, waarbij je helemaal naar een virtuele werkelijkheid gevoerd wordt die niets meer met je werkelijke omgeving te maken heeft.

Het bijzondere aan de HoloLens is dat alle computerkracht in de headset zelf zit. Maar omdat er nog geen headsets beschikbaar zijn, en Microsoft toch de ontwikkelaars wil aanmoedigen om al toepassingen te schrijven voor HoloLens, heeft het een HoloLens emulator elanceerd. Daarmee kunnen de ontwikkelaars holografische apps uittesten, zonder de headset.

De emulator maakt gebruik van een Hyper-V virtuele machine en werkt met Visual Studio. De inputs die normalerwijze afkomstig zouden zijn sensoren die jouw interactie noteren, en van de omgeving waarin je je bevindt, worden hierbij gesimuleerd door jouw klavier, muis, of een bo controller. Jouw acties brengen een gesimuleerde HoloLens gebruiker in beweging, en apps reageren alsof zij in de headset zouden draaien.

Meer bij Venturebeat (3)

Als je het ons eerlijk vraagt, dan moeten wij echt wel toegeven dat Microsoft een verjongingskuur ondergaan heeft. Het is weer hip, het toont zelfs het pad voor de rest van de industrie. En dat is jarenlang anders geweest. Microsoft geeft ons zelfs het gevoel dat je moet gaan twijfelen aan de strategie van Apple, om zich tot zijn hardware met gesloten software te beperken, en dat het een verouderd model is. Op bijna geen enkel van de terreinen die in deze reeks van 3 artikels aangehaald werden, is Apple actief. Maakt Microsoft een inhaalbeweging en stevent het Apple in snelheid bij experimentele technologieën voorbij? Of heeft Apple alsnog enkele slagen om de mouw zitten, kan het bij een volgende persconferentie opnieuw het publiek verbazen?

Het blijft afwachten. Voor jou en ons, de gewone gebruikers, is het in elk geval razend interessant om dit tijdperk van snel evoluerende technologie bij te wonen, als bevoorrechte getuige!
http://venturebeat.com/2016/03/30/microsoft-cognitive-services-project-oxford/
http://techcrunch.com/2016/03/30/microsoft-extends-its-windows-hello-login-security-features-to-apps-and-the-web/
http://venturebeat.com/2016/03/30/microsoft-launches-hololens-emulator-so-developers-can-test-holographic-apps-no-headset-required/


 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!SOMMIGE IOS GEBRUIKERS HEBBEN VERVELEND PROBLEEM BIJ HET OPENEN VAN LINKS
Op verschillende fora verschenen de laatste dagen berichten van gebruikers, die met de handen in het haar zaten: wanneer zij vanuit Safari, Mail, Messages Notes, Chrome of andere vooraf geïnstalleerde of door de gebruiker geïnstalleerde apps van derden een link aanklikten (gewoon of via de speciale 3D touch), dan ging hun toestel hangen of crashte de betrokken app.

Volgens 9to5 Mac wordt het fenomeen vooral bij iOS 9.3 toestellen, het OS dat verleden week gelanceerd werd, maar volgens sommige gebruiker zouden ook iOS 9.2.1 en vroeger last hebben. Zowel iPhones als iPads zouden getroffen zijn.

Heb jij ook last van het fenomeen, dan is een manier om dit te omzeilen het uitschakelen van JavaScript, via Instellingen > Safari > Geavanceerd.

Andere gebruikers wijzen een beschuldigende vinger naar de Booking.com app. Deze app verwijderen en terug installeren zou het probleem moeten oplossen.

Een technische uitleg van wat de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn vind je bij MacRumors. ComputerWorld maakt een reuzensprong in een commentaar artikel "Is Apple Rotten", waarin het verwijst naar de presentatie verleden week waarin eigenlijk niets nieuws voorgesteld werd, en het feit dat Apple-toestellen de laatste tijd toch wel opvallend vaak geplaagd worden door bugs en malware.
http://www.computerworld.com/article/3048470/apple-ios/is-apple-rotting.html
http://www.macrumors.com/2016/03/28/ios-9-3-bug-safari-web-links-crashing/
HOLOPORTATION: SCIENCE FICTION WORDT WERKELIJKHEID

Weet je nog, in feuilletons zoals Star Trek, hoe mensen geteleporteerd werden? Wel, dat lijkt een stukje dichterbij te komen. Dankzij de HoloLens kan je namelijk "holoporteren" - van een persoon elders op de planeet wordt met speciale camera's een hologram gemaakt, en jij kan die dan in jouw kamer zien  via de Hololens van Microsoft, in jouw kamer.

Wanneer je het filmpje bekijkt op YouTube is het echt indrukwekkend. Het toont in elk geval aan dat de toekomst voor games misschien in VR (virtual reality) ligt, maar de échte toekomst, de praktische toepassingen, in de AR of augmented reality ligt.

Kijk en bewonder!
http://venturebeat.com/2016/03/26/microsofts-holoportation-with-hololens-is-blowing-my-mind/

 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop*** Nieuwe regels voor Airbnb in Brussel goedgekeurd
http://www.standaard.be/cnt/dmf20160329_02207907

*** De 1 april grappen van dit jaar
http://www.networkworld.com/article/2287053/data-center/data-center-146949-techie-april-fools-day-in-pictures.html

*** Facebook Messenger gaat (jup, alweer!) veranderen
http://newsmonkey.be/article/65389

*** Belgische scholen krijgen gratis online versie van Microsoft CRM voor lessen
https://www.microsoft.com/nl-be/education/


Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetPODCAST: KRITISCH DENKEN
Misschien hebben deze podcast reeds vermeld, maar we vinden het toch wel de moeite om hem onder jouw aandacht te brengen. Moeilijke onderwerpen worden niet geschuwd, en je vermogen om kritisch te denken wordt echt wel aangemoedigd. Onderwerpen zoals psychologie bij rekruteringen, zin of onzin van de klimaatopwarming: maak je maar klaar voor een stevige brok brain-food!
[Taal: NL]
http://www.kritischdenken.info/
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De ziener is de enige echte realist.
-Frederico Fellini-

 
De nieuwe oogst


   
DE ULTIEME GIDS VOOR JAVASCRIPT
Een artikel bij The Next Web dat heel wat ontwikkelaars zullen verwelkomen. Hierin worden namelijk de verschillende Javascripts vergeleken waarbij aangeduid wordt welke het best zijn om een bepaalde taak uit te vullen.
[Taal: ENG]
http://thenextweb.com/dd/2016/03/22/javascript-charts-definitive-guide/


MEETWAYS: HALVERWEGE

Hoe vaak is het niet gebeurd dat je iemand moest ontmoeten, en dat je dan als gemakkelijkste oplossing wil voorstellen om elkaar halverwege te zien - om dan tot de vaststelling te komen dat deze optie niet in Google Maps zit?
Dat is een lacune die Meetways wil opvullen. Uiteraard vroegen wij ons af bij het lezen van de aankondiging of deze website ook Vlaanderen kent, en we vulden twee adressen in. En ja hoor, de adressen werden netjes gevonden op de kaart, en we kregen enkele plaatsen voorgeschoteld waar we een koffie zouden kunnen vinden. Ze lagen niet direct op onze we, er is dus ruimte voor verbetering.
[Taal: ENG]
http://www.meetways.com/
http://lifehacker.com/meetways-finds-meeting-places-halfway-between-two-addre-1767375713


VNC ROULETTE: WELKE NETWERKEN STAAN OPEN?
VNC of Virtual Network Computing is een manier om het bureaublad van een computer te delen via een remote frame buffer-protocol. Maar soms worden er foutjes begaan bij het opstellen van dit protocol, en staat die VNC verbinding open. Deze website scant het internet af op zulke open VNC's, en laat je stiekem meekijken naar de beelden die je daar ziet. Een wake-up call voor wie zelf een VNC gebruikt!
[Taal: ENG]
http://vncroulette.com/index.php?picture=3
http://www.theregister.co.uk/2016/03/25/vnc_roulette/


OJOO: SPELEN MET AUGMENTED REALITY
Deze webdienst stelt je in staat om interactieve spelletjes te creëren, schattenjachten, rondleidingen, audiogidsen, marketingcampagnes en educatieve tools.
Als je het ons vraagt een dienst om te volgen - gamify the world!
[Taal: ENG]
http://www.ojoo.com/nl/


WIFINNITY: OVERAL GRATIS WIFI
Dit mobiele platform wil je overal ter wereld een gratis WiFi verbinding aanbieden. En bovendien activiteiten die je kunnen interesseren, om de steden die je bezoekt echt te ontdekken.
[Taal: ENG]
https://wiffinity.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: VOGELGELUID

Trouwe lezers weten dat ik tegenwoordig vaak verzaligd naar de vogeltjes in de tuin kijk. En ondertussen ken ik al hel wat soorten. Maar je ziet niet altijd alle vogeltjes, die je ook hoort. Voor wie zich afvraagt van welke vogel het geluid afkomstig is dat je in de verte hoort: deze site zet je op weg. Per vogel kan je het geluid horen.
[Taal NL]
http://www.vogelgeluid.nl/grote-lijster/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: TWINKLE MAGAZINE
Deze uitgave, oorspronkelijk met Nederlandse roots, heeft nu ook een Vlaamse versie. Heel veel informatie over marketing en nuttige tips voor retailers.
[Taal: NL]
http://www.twinkle-magazine.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS JONG KEUKENGEWELD
Dit initiatief verzamelt 35 topchefs jonger dan 35 jaar, en gaat daarmee dan de road op. Jonge chefs die ook zo'n Jong Keukengeweld-chef willen worden, kunnen zich alsnog kandidaat stellen!
[Taal: NL]
http://www.visitflanders.com/nl/thema-s/bourgondisch-genieten/jong-keukengeweld/
http://www.jongkeukengeweld.be


VRIJDAG MULTIMEDIA: HET JUISTE MOMENT
Een fotograaf moet zijn apparatuur natuurlijk kennen, maar voor de rest is het ook een kwestie van afdrukken op het juiste moment. In dit artikel 22 foto's waarbij de fotograaf een uitzonderlijk moment kon vastleggen.
[Taal: ENG]
http://likes.com/g/9159513?page=2&v=e6q8AZLth5rQOMU35Kz5gjG11ALG7b0pSwilE


VRIJDAG MULTIMEDIA: CARTOONS
De aanslagen in Brussel zitten diep gegrift in ons geheugen. En dat moet zo zijn, want de blinde wreedheid ervan mag nooit vergeten worden. Bij Humo een samenvatting van cartoons over de aanslagen, soms bitter, soms droef.
[Taal: NL]
http://www.humo.be/actua/362459/cartoonisten-van-over-de-hele-wereld-over-de-aanslagen-in-brussel-fotospecial


VRIJDAG MULTIMEDIA: SHADOW
Dit is een van die ouderwetse games waarbij je kamers moet exploreren, objecten verzamelen die je dan in een later stadium gebruiken kan, kortom je eigen detective-vaardigheid en ontdekkingskracht moet combineren.
Voor wie het liever wat rustiger heeft.
[Taal: ENG]
http://3kggames.com/Misc/136/Shadow/
Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Vergelijking gsm abonnementen
http://www.belgiancowboys.be/mobile/vergelijking-gsm-abonnementen
- IBM BusinessConnect 2016: De toekomst is nu
http://www.belgiancowboys.be/technology/ibm-businessconnect-2016-de-toekomst-is-nu


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- 5 vragen over de Twitter-rel in Breda
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4268664/2016/03/23/5-vragen-over-de-Twitter-rel-in-Breda.dhtml
- Emoji's binnenkort wellicht te beluisteren voor blinden
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4271213/2016/03/28/Emoji-s-binnenkort-wellicht-te-beluisteren-voor-blinden.dhtml
 
 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- ISE: Logitech ConferenceCam Connect
http://www.elektrozine.be/ez/article/9792/ISE-Logitech-ConferenceCam-Connect.html
- Verisure houdt een oogje in het zeil met SmartCam
http://www.elektrozine.be/ez/article/9587/Verisure-houdt-een-oogje-in-het-zeil-met-SmartCam.html
 

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Flexmail lanceert voor het derde jaar op rij de resultaten van haar Email Barometer
https://www.digimedia.be/News/nl/19411/flexmail-lanceert-voor-het-derde-jaar-op-rij-de-resultaten-van-haar-email-barometer.html
- Lanceert Apple de iPhone SE enkel om de Indische en Chinese markt te verleiden?
https://www.digimedia.be/News/nl/19379/lanceert-apple-de-iphone-se-enkel-om-de-indische-en-chinese-markt-te-verleiden.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- LEGO® Jurassic World™ beschikbaar voor iPhone, iPad, iPod Touch & Android apparaten
http://computertaal.info/2016/04/01/lego-jurassic-world-beschikbaar-iphone-ipad-ipod-touch-android-apparaten/
- Google Chrome: Flash uitschakelen in de browser
http://computertaal.info/2016/03/26/google-chrome-flash-uitschakelen-browser/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- De 1 april grappen
http://tweakers.net/geek/109901/1-april-cern-doet-ontdekking-youtube-kijken-met-snoop-dogg-en-meer.html
- 'Goede beveiliging voor het internet-of-things komt pas na een tweede Stuxnet'
http://tweakers.net/nieuws/109895/goede-beveiliging-voor-het-internet-of-things-komt-pas-na-een-tweede-stuxnet.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Waarom Hololens alles behalve een VR-headset is
Hoe gaat Hololens in godsnaam concurreren met goedkopere en sneller beschikbare VR-brillen als Oculus Rift? Het antwoord is genuanceerder dan we eerst zelf dachten, want Microsoft doet niet aan virtual reality, het creëert zijn eigen speelveld. En dat mag je gerust letterlijk nemen.
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/waarom-hololens-alles-behalve-een-vr-headset-is/article-normal-686197.html
*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/
- Facebook en KLM gaan samenwerken. Vanaf nu kan je inchecken via Messenger
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/inchecken-voor-je-vlucht-via-facebook-bij-klm-kan-het-nu
- De Belgische start-up cultuur in de praktijk. Op bezoek bij Teamleader:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/groeien-in-de-teamleader-family-of-waarom-65-mensen-er-zo-graag-werken 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


TIPS VAN HANS: 3 VERBETERINGEN IN OFFICE 365 DIE JE WELLICHT GEMIST HEBT
Het kan makkelijk zijn de nieuwe Office 365-kenmerken te missen. Microsoft ontwikkelt Office 365 als een echte clouddienst. Nieuwe features komen dus wanneer ze komen, sommige zijn klein, andere zijn groot. Maar deze drie zijn wel even de moeite waard om naar te kijken.
http://webwereld.nl/software/92715-3-verbeteringen-in-office-365-die-je-wellicht-gemist-hebt?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-03-16


TIPS VAN HANS: WESTERN DIGITAL MAAKT HARDE SCHIJF MET 314 GB VOOR RASPBERRY PI
Western Digital komt met een harde schijf voor de Raspberry Pi. Het gaat om een harde schijf met usb-aansluiting waarop een speciaal besturingssysteem draait voor de domotica-computer, en die bovendien een opslagcapaciteit heeft van 314 GB.
http://www.pcmweb.nl/nieuws/western-digital-maakt-harde-schijf-met-314-gb-voor-raspberry-pi.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20160315


TIPS VAN HANS: WINDOWS UPDATE
Bij elke update van Windows 10 is het toch altijd weer even de vraag wat wel en wat niet werkt na deze actie. Een deel van de Windows-gebruikers die vorige week update KB3140743 installeerden werd geconfronteerd met een systeem waarop niet meer ingelogd kon worden. Slechts de draaiende balletjes op het bekende blauwe scherm boden enig vertier. De oplossing bestaat uit het verwijderen van de update via de veilige modus, in dit geval alleen nog te bereiken door de computer twee keer achter elkaar geforceerd uit te schakelen. Via het dan geopende menu kunt u via Problemen oplossen, Geavanceerd en opstartinstellingen opstarten in de Veilige modus en via het Configuratiescherm, Programma’s en Updates onder Geïnstalleerde updates weergeven de update verwijderen.
De update van deze week – KB3140768 – blijkt op diverse systemen niet te installeren. Feitelijk zou je verwachten dat Microsoft Windows 10 – inclusief updateprocedures – na ruim 7 maanden toch op orde heeft, niets blijkt echter minder waar. Inmiddels maakt Microsoft zich op om in juni de eerste helft van de ‘nieuwe Windows 10’ (vooralsnog Redstone geheten) uit te rollen. Deze ‘tweetrapsraket’ wordt in het voorjaar van 2017 voltooid. Het resulterende product dat dan als het een beetje meezit op uw computer staat heet – hoogstwaarschijnlijk – nog altijd Windows 10 maar is eigenlijk een nieuwe versie van het besturingssysteem. Bron: van Duuren Media
Zie voor meer informatie onder andere:
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/48qs4y/fix_updat...
  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

NPR ONE APP: OPENBARE RADIO UIT DE VS

In onze artikels over podcasts hebben we al enkele uitzendingen vermelde van NPR - National Public Radio, dus de openbare omroep in de VS. Enkele van onze favorieten zijn bijvoorbeeld All Songs Considered, om nieuwe muziek te ontdekken, en "Wait Wait", een komische nieuws quiz.
Met deze app kan je all uitzendingen ontdekken; de app onthoudt wat je goed vindt, en zal je meer van dergelijke content serveren.
De app is verkrijgbaar voor iOS, Android, Windows en Amazon.
http://www.npr.org/about/products/npr-one/


TRANSMISSION CLIENT NU OOK VOOR WINDOWS
Al meer dan een decennium is Transmission een van de meest gebruikte BitTorrent clients voor OS X en Linux, en nu is hij ook beschikbaar voor WIndows machines.
Een uitgebreide bespreking vind je bij TorrentFreak.
https://download.transmissionbt.com/files/
https://torrentfreak.com/transmission-releases-long-awaited-bittorrent-client-for-windows-160327/
http://thenextweb.com/apps/2016/03/28/transmission-brings-beloved-bittorrent-client-windows/


WAZE VERTELT JE WANNEER JE MOET VERTREKKEN


Waze heeft een nieuwe functie: Planned Drives. Wanneer je op voorhand op het toestel ingeeft op welk moment je ergens moet zijn, dan zal Waze je vertellen wanneer je moet vertrekken, op basis van de informatie die het heeft over het verkeer.
TechCrunch gaat nader in op deze nieuwe functie.
https://www.waze.com/
http://techcrunch.com/2016/03/16/waze-now-tells-you-when-to-leave-thanks-to-its-new-planned-drives-feature/


NIEUWE VERSIE WIKIPEDIA APP VOOR IOS


Deze nieuwe versie van de online encyclopedie wil je helpen om gemakkelijker content te vinden die past bij jouw interesses, zowel artikels als afbeeldingen. Daarvoor werd er een nieuwe "Explore" feed toegevoegd, die een combinatie is van de populairste artikels en wat jou aangeraden wordt op basis van jouw interesses.
Een uitgebreide bespreking bij TechCrunch.
https://itunes.apple.com/us/app/wikipedia-mobile/id324715238?mt=8
http://techcrunch.com/2016/03/10/wikipedias-new-ios-app-focuses-on-discovery-personalization/


BITDEFENDER PROTECTIE TEGEN CRYPTO-RANSOMWARE
Er is de laatste tijd veel te doen rond ransomware: hackers die zeggen dat zij jouw harde schijf versleuteld hebben en de sleutel ervan bezitten, en jou die sleutel enkel willen geven wanneer je (veel!)geld betaalt. BitDefefender kondigt nu aan een afdoende afweermiddel gevonden te hebben.
https://labs.bitdefender.com/2016/03/combination-crypto-ransomware-vaccine-released/

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
De mensheid maakt een einde aan oorlog, of oorlog maakt een einde aan de mensheid.
-John F. Kennedy-