Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
18/2/2016 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 941 van 13/2/2016Gegroet lezer,

Wat ons deze week opgevallen is, is het feit dat andere landen dan toch ook in het verweer komen tegen de praktijken van Facebook en co. Het verzamelen van gegevens is een heel delicaat onderwerp. De voorverkiezingen voor het Amerikaanse presidentschap zijn daar heel ontluisterend over. In een interessante podcast (http://www.dailytechnewsshow.com/dtns-2686-kitchen-table-encryption-also-jobs/) van DTNS, waarin Dan Petterson te gast is, verneem je namelijk hoe het verzamelen van data in deze verkiezingstrijd ingezet wordt. Hoe beide partijen data aankopen, verzameld door commerciële bedrijven, op basis van jouw surfgedrag. Zodat de kandidaten die het meest betaald hebben om zoveel mogelijk data te kunnen kopen, en die het meeste geld hebben om hun propagandamensen van het juiste materiaal te voorzien, meteen weten hoe ze welke persoon moeten aanpakken, welk issue hem hoog zit, wanneer hij thuis is, of hij kinderen heeft en meer. Griezelig? Niet alleen voor de privacy, maar ook voor de democratie!

Gelukkig zijn er ook andere, meer luchthartige onderwerpen te vinden in dit nummer. Net zoals verleden week konden wij rekenen op de inbreng van Hans Meijers, waarvoor onze hartelijke dank.

Veel leesplezier gewenst, en denk toch nog eens even na over jouw privacay - beloofd?

Bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 
 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
BIG DATA IS VEEL WETEN. SOMS TEVEEL...
Moet je je bedreigd voelen in je privacy, door alle data de de bedrijven over jou verzamelen? Steeds vaker proberen die bedrijven jouw angsten te sussen door het stellen dat de verzamelde gegevens eigenlijk anoniem zijn, enkel dienen om trends aan te geven. Wanneer jij een advertentie ziet voor een bepaald artikel, is het omdat jij naar dat artikel gezocht hebt, niet omdat een adverteerder bijvoorbeeld weet dat jij in je plaatselijke supermarkt altijd dat product koopt.

Met andere waarden: big data zijn anoniem, de databases zijn niet aan elkaar gekoppeld. Maar wat wanneer bedrijven fusioneren en overgekocht worden, en die databases dan toch versmelten? Dat is een vraag die privacy-waakhonden zich steeds meer beginnen te stellen.

Zo kan je bij Reuters lezen dat de Duitse autoriteiten overwegen om een voorstel in te dienen om van big data een factor te maken die moet meewegen, wanneer de autoriteiten moeten beslissen of een fusie of overname er niet toe zou leiden dat een bepaalde markt verstoord wordt, doordat elke concurrentie onmogelijk wordt.

In dit verband wordt verwezen naar de overname van WhatsApp door Facebook. Op dat moment zag men er geen graten in, omdat WhatsApp geen geld opbracht, en de twee samen geen speler zouden worden die alle andere bedrijven uit de markt concurreert. Naar de hoeveelheid gegevens, de big data, werd toen niet gekeken. Nochtans zijn Facebook en WhatsApp in het bezit van enorm veel data. Facebook over jouw vrienden, jouw voorkeuren, WhatsApp ook nog eens over jouw telefoonnummer.

Een positief initiatief van de Duitse overheden, als je het ons vraagt, want beetje bij beetje wordt die privacy altijd maar meer uitgehold, zonder dat de burger zich verzet...
http://uk.reuters.com/article/us-europe-data-competition-idUKKCN0VF0KV
#RIPTWITTER - STORM IN GLAS WATER?
Dit weekend stond Twitter op zijn kop. Een golf van verontwaardiging trok door het microblogging / sociale netwerk, toen bekend werd dat overwogen werd om de volgorde van tweets in jouw nieuwslijn niet langer te laten bepalen door chronologie maar door een algoritme.

De verontwaardiging was groot. "Als ik een door algoritmes-bepaalde tijdlijn wou, dan had ik wel naar Facebook gegaan", zo was de teneur. Na een tijdje circuleerde dan ook de hashtag #RIPTwitter.

Maar zoals het zo vaak gaat op Twitter, waar steekvlammen hoog oplaaien en al even snel uitdoven, bleek het allemaal nogal mee te vallen. Er zou inderdaad wel een soort door algoritmes-bepaalde feed komen, maar die is niet verplicht: je kan gewoon aangeven in je instellingen dat jouw feed de tweets in gewone chronologische volgorde moet weergeven.

Maar voor wie niet voortdurend op Twitter kijkt zou de op algoritmes gebaseerde feed misschien wel eens interessant kunnen zijn. Je zou die eigenlijk moeten bekijken als een uitbreiding van de "while you were away" selectie van tweets, die je te zien krijgt wanneer je een tijdje van Twitter weg geweest bent. Wanneer je dan nadien in diezelfde sessie een paar keer je feed ververst, zou je gewoon de tweets terug in chronologische versie moeten zien.

Geen ramp dus, en je zal het wel degelijk overleven!
http://www.theverge.com/2016/2/6/10927874/twitter-algorithmic-timeline
http://twitter.com/jack/status/696081566032723968
http://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/twitter-to-introduce-algorithmic-timeline-as-soon-as-next-we?utm_term=.raLWY8drrAPPLE GEEFT KORTING VOOR JE KAPOTTE SCHERM
Leuk is het niet: je laat je o zo gekoesterde iPhone vallen, en het scherm is gekraakt. Wat nu? Een nieuwe kopen kost je veel geld, en dat komt je op dat moment niet echt goed uit. Dus: herstellen maar. Je trekt met je toestel naar een officiële Apple-winkel, waar ze jouw toestel herstellen.

Maar er is goed nieuws: Apple wil je op dat moment aanmoedigen om toch dat nieuwe toestel te kopen, en biedt je korting voor jouw toestel met kapot scherm, camera of knoppen. Koop je een 5S dan krijg je 50 euro korting, 200 bj een 6S, 250 bij een 6Plus.

Meer nog: om te helpen voorkomen dat je scherm beschadigd wordt, zal je het scherm voortaan in een Apple winkel kunnen laten beschermen met een door Apple zelf goedgekeurde folie. Daarvoor zullen in de winkels Belkin machines geïnstalleerd worden die de transparante folie zonder luchtelletjes aanbrengen.

Er zit wel een negatieve kant aan dit bericht - want wil dit eigenlijk niet zegen dat Apple zijn plannen opgeborgen heeft om speciaal glas (saffier glas) uit te brengen waardoor de schermen van zijn iPhones onverwoestbaar zouden worden? Over dit glas hadden waarnemers veel geschreven voordat de iPHone6 uitkwam, maar plots bleek dat de fabriek die deze met saffier versterkte schermen moest leveren, onvoldoende productie had of dat de productie van onvoldoende kwaliteit bleef. De iPhone6 kwam dus uit met zijn gewone glas, en sindsdien hoor je nog weinig over dit nieuwe materiaal (1)

Error code 53
Wanneer je een probleem hebt met je iPhone, is het in elk geval aan te raden om je toestel te laten herstellen bij een officiële Apple reseller. Het blijkt namelijk dat de iOS9 update een toestel waarvan de vingerafdruk scanner door niet-officiële dealers hersteld werd, volledig onbruikbaar maakt. Dat verhaal lees je bij MacRumors.

Volgens Apple zelf is dit een voorzorgsmaatregel, om te voorkomen dat dieven de sensor zouden vervangen om zo toegang te krijgen tot het toestel. Hoe het ook zij: indien jij in het verleden je toestel hebt laten herstellen door niet-officiële herstellers, maak in elk geval een volledige backup van je gegevens vooraleer je een update uitvoert!
http://9to5mac.com/2016/02/04/apple-broke-iphone-upgrade-screen-protector-program/
http://www.macrumors.com/2016/02/05/error-53-home-button-iphone-brick/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeedsTORRENTS BEKIJKEN WORDT VEEL EENVOUDIGER
Verleden week kon je lezen hoe Popcorn Time, de tool die het mogelijk maakt om content illegaal te bekijken, ook in de browser werkt. Doordat de content niet langer centraal staat op enkele servers, zou het bovendien veel moeilijker worden om de bronnen van die illegale content droog te leggen.

Een voorbeeld dat navolging verdient, dachten ze bij The Pirate Bay. En meteen werd Torrents Time uitgebracht. Dat is eveneens een eenvoudige oplossing om torrents rechtstreeks in je browser te streamen. Je moet geen aparte BitTorrent client meer downloaden en installeren, je moet de torrent niet meer downloaden en openen: gewoon de plug-in voor je browser installeren, en alles gebeurt in je browser.

Bij The Pirate Bay heb je dan nu ook links met "Stream it" naast de video torrents; die maken het moeilijk om films, tv-shows en andere videocontent in hetzelfde venster te bekijken als dat waarmee je bladert op de torrent site.

Nu is het wel zo dat het eigenlijk helemaal niet netjes is om illegaal gekopieerde films en andere content via dergelijke processen te bekijken. Vroeger had je het excuus dat je wel moést beroep doen op P2P netwerken, omdat de content gewoon niet beschikbaar was. Dat excuus is echter stilaan weggevallen, nu je via Netflix en andere online aanbieders films en feuilletons perfect legaal kan bekijken, mits betaling van een best betaalbaar bedrag.

Ons advies voor je aan de slag gaat met illegale content: toch eens even nadenken of je wel fair bezig bent...

Meer over Torrents Time bij VentureBeat en The Verge.
http://venturebeat.com/2016/02/05/the-pirate-bay-now-uses-torrents-time-to-let-you-stream-all-its-movies-and-tv-shows/
http://www.theverge.com/2016/2/8/10935424/pirate-bay-streaming-torrents-time
https://torrents-time.com/TORRENTS TIME: AL REACTIE
We blijven nog even bij deze toch wel supergemakkelijke manier om content illegaal te bekijken. Uiteraard kan je Torrents Time ook gebruiken voor legale toepassingen. Want het P2P principe op zich is een heel slim principe, dat veel bandbreedte sparen kan. Google heeft trouwens onlangs bekend gemaakt dat het voor zijn Hangouts de audio en video voortaan via een P2P connectie zal routen, wanneer dat mogelijk is. Zo wil het de kwaliteit van audio en video verbeteren. Deze verbetering werd al opgemerkt op Android toestellen, maar zou binnenkort ook naar iOS gaan en de webversie (1)

Maar het is en blijft een feit dat P2P en torrents meestal gebruikt worden om content illegaal te zien. De naam "The Pirate Bay" is in dat opzicht veelzeggend. De meeste content die je op de P2P netwerken vindt, is eigenlijk auteursrechtelijk beschermd, en zou niet gedeeld mogen worden.

De Nederlandse stichting BREIN, die de auteursrechten beschermt, heeft dan ook al een "cease and desist" gestuurd naar Torrents Time, om dus onmiddellijk zijn activiteiten stop te zetten. Torrents Time ontkent elke illegale activiteit en weigert op het bevel in te gaan. Een verhaal dat dus ongetwijfeld een gerechtelijk staartje krijgt.

Maar het hek is ondertussen wel van de dam. Nu een tool gevonden is om torrents gemakkelijk in de browser te tonen, zijn anderen meteen aan de slag gegaan. Popcorn Time Online, Torrentproject, Videomax en Online Porntime hebben nu ook al ondersteuning voor Torrents Time. En je kan je video zelfs van je computer naar je Chromecast of AirPLay zenden. De verleiding zal voor velen dan ook groot zijn...
http://venturebeat.com/2016/02/05/google-confirms-hangouts-will-now-use-peer-to-peer-connections-to-improve-call-quality-and-speed/
http://venturebeat.com/2016/02/08/anti-piracy-group-brein-demands-torrents-time-cease-and-desist/HOE ONS LANDJE EEN DOMINO-EFFECT VEROORZAAKT VOOR FACEBOOK
Nadat eerder al België een proces aanspande tegen Facebook, wordt dit voorbeeld nu gevolgd door Frankrijk. Het gaat, zoals je wellicht weet, om het feit dat Facebook op de computers van bezoekers van zijn site een cookie plaatst, ook wanneer die niet inloggen, en dit dus zonder hun toestemming. Wanneer zij daarna op andere sites komen waar de "Like" knoppen van Facebook staan, dan kan Facebook hen zo volgen.

Een praktijk die niet kan volgens de Europese wetgeving - maar Facebook verweert zich door te stellen dat het die cookie moet plaatsen om veiligheidsredenen. De Belgische rechter verwierp dit argument, en beval Facebook te stoppen met het plaatsen van die cookies. Facebook dacht "wat kan zo'n klein landje als België mij schelen" en vond er niet beter op dan de toegang tot àlle publieke sites op Facebook af te sluiten voor niet ingelogd is in zijn Facebook account of wie geen account heeft.

Het voorbeeld van België wordt nu echter ook gevolgd door Frankrijk. Ook onze zuiderburen trekken naar de rechter; zij geven Facebook 3 maanden tijd om te stoppen met het traceren van de activiteiten van gebruikers die niet ingelogd zijn op de site, en met het doorspelen van persoonlijke gegevens naar de Verenigde Staten (1).

Een sneeuwbal die aan het rollen is. Wanneer de Belgische rechter een dergelijk verbod uitvaardigt, kan je nog begrijpen dat Facebook schokschoudert en bij zichzelf denkt: zonder dat kleine landje kan het ook. Maar wanneer Frankrijk dat voorbeeld volgt, en, wie weet, in zijn kielzog, ook Nederland en Duitsland, dan is het een heel andere zaak.

Bovendien ontstaat hier een groot probleem voor bedrijven die (heel onverstandig!) hun webaanwezigheid opgebouwd hebben op publieke pagina's op Facebook, in plaats van een eigen website op een eigen, vast domein. Zij worden onbereikbaar....

Een interessant artikel met achtergrond bij deze evolutie bij De Tijd (abonnement verplicht)
http://www.reuters.com/article/us-facebook-france-privacy-idUSKCN0VH1U1
http://www.tijd.be/tech_media/technologie/Dit_is_waar_Facebook_bang_voor_was.9730508-3126.art?ckc=1&ts=1455044659GOOGLE: GEEN FLASH ADS MEER, EN TWITTER: OPENT MET VIDEO ADD
Vandaag twee berichten uit advertentie-land. En daar valt goed nieuws en slecht nieuws te rapen. Om te beginnen het positieve nieuws: Google zal in de nabije toekomst geen advertenties meer toelaten in zijn AdWords en DoubleClick Digital Marketing adverteernetwerken, die gemaakt zijn in Flash.

Vanaf 30 juni 2016 mogen adverteerders dergelijke advertenties niet meer naar de adverteernetwerken van Google uploaden, zodat ze vanaf 2 januari 2017 niet meer op het netwerk te zien zullen zijn.

Dat wil helaas niet zeggen dat er geen opdringerige reclame meer zal zijn; in plaats van Flash zal HTML5 gebruikt worden, en ook daarmee kan je storende reclame maken. Maar Flash is wel een groot risico voor de veiligheid van je computer, en ook verantwoordelijk voor geheugenlekken die je browser kunnen laten crashen. Meer hierover bij Venturebeat. (1)

Twitter: First View
Een tweede bericht over adverteren komt van Twitter. Dat sociale netwerk heeft niet zozeer een probleem met bezoekers en reach, als wel met advertenties. De juiste vorm van adverteren is nog altijd niet gevonden, en bedrijven gaan met hun ad-dollars nog altijd naar Facebook.

Nu echter heeft Twitter een wel erg waardevolle ruimte bedacht waarop je binnenkort een advertenties zal zien verschijnen: een video-advertentie die het First View heet, en die de bezoeker te zien krijgt wanneer hij Twitter voor het eerst binnen de 24u opstart. In een eerste fase zullen dat alleen video-advertenties zijn, want Twitter wil absoluut dat de gebruikers nog meer naar rich media overschakelen.

Weer een van die dingen eigenlijk die ingaan tegen wat de gebruikers willen: een tijdlijn met tekst, chronologisch gerangschikt, met zo weinig mogelijk prentjes ertussen...

Meer over dit aanbod bij TechCrunch (2)
http://venturebeat.com/2016/02/09/google-will-stop-running-flash-display-ads-on-january-2-2017/
http://techcrunch.com/2016/02/09/timing-is-everything-twitter-unveils-first-view-ads-videos-at-the-top-of-your-timeline/WIRED LANCEERT WEBSITE ZONDER ADS
Ook dit artikel heeft te maken met advertenties. En wel het probleem van adblockers, en de vraag of het gerechtvaardigd is om zo'n adblocker te gebruiken. Websites halen nu eenmaal hun inkomsten uit advertenties, en door die te blokkeren beroof je hen eigenlijk van die inkomsten.

Steeds meer website gaan daarom over tot een maatregel die de gebruiker echt niet lekker zit: zij krijgen geen toegang meer tot de site wanneer zij die willen bezoeken met hun adblocker - tenzij zij natuurlijk de website whitelisten, en zij de advertenties dus zien.

Een van meest eerbiedwaardige nieuwssites, Wired.com, heeft nu een speciaal aanbod bedacht voor haar gebruikers. Ofwel neem je een abonnement, dat $3,99 kost voor vier weken, en dan krijg je een versie van de website te zien zonder advertenties. Ofwel bezoek je de website met je adblocker uitgeschakeld. Maar met een actieve adblocker kom je er niet meer op.

Het aanbod is slim bekeken. Want in plaats van gewoon géén advertenties te zien, krijg je een extra aanmoediging bij het $3,99 aanbod: op de plek waar de advertenties verdwenen zijn, krijg je extra content.

Een evolutie waarover je meer leest bij Bloomberg.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-08/wired-is-launching-an-ad-free-website-to-appease-ad-blockersTWITTER'S "TRUST & SAFETY COUNCIL" MOET TROLLEN BESTRIJDEN
Gelukkig is het ons persoonlijk nog niet overkomen, maar al wie al eens in een twitterstorm terechtgekomen is, kan ervan meespreken dat Twitter een plek is waar een conversatie snel kan ontaarden en tot een hevige rel kan leiden. Trollen en pesten, het is er zo simpel.

Twitter is zich daarvan bewust, maar ook van het feit dat het niet zo eenvoudig is om een juist evenwicht te vinden tussen de vrijheid van meningsuiting, en het bestrijden van trollen. Daarom heeft het nu een" Trust & Safety Council" opgericht, die bestaat uit verschillende externe organisaties die elk hun eigen standpunt hierover hebben.

Deze raad zou Twitter moeten adviseren over de juiste aanpak, om ervoor te zorgen dat de mensen zich vrij kunnen uiten, maar toch veilig zijn voor haatspraak. Momenteel zijn er al 40 organisaties die deel uitmaken van deze raad van wijzen,
http://techcrunch.com/2016/02/09/twitter-forms-a-trust-safety-council-to-balance-abuse-vs-free-speech/TWITTER VOLGENS ALGORITME: JA, HET IS ER, EN NEEN, JE GAAT ER NIET DOOD VAN!
Waar een mens zich toch druk in kan maken... Verleden weekend stond de hele Twitter-wereld al op zijn kop, toen het bericht gelanceerd werd dat voortaan een algoritme zou bepalen wat jij zou zien in je Twitter-feed. Al snel voelde Jack Dorsey, een van de kopmannen van Twitter, zich genoodzaakt om de ongerustheid de kop in te drukken: neen, er komt geen algoritme, althans niet voor iedereen. Dat kon je hier enkele dagen geleden al lezen.

Dinsdag volgde het bericht dan dat er toch een algoritme komt, waarop de Twitter-wereld weer op zijn achterste poten ging staan: heeft Jack Dorsey de mensen om de tuin geleid? Toch niet. Want dat op algoritme-gebaseerde Twitter zal er zijn, maar als je er niets van moet weten, dan zie je het ook niet: je moet het zelf eerst activeren.

En als je het dan toch geactiveerd hebt, dan vergaat de wereld nog altijd niet: wanneer je een tijdje weg was gebleven van Twitter, dan krijg je een reeks tweets te zien waarvan het algoritme denkt dat ze jou kunnen interesseren. Die staan bovenaan je feed. Nog altijd tweets die recent gepost zijn, en nog altijd in omgekeerde chronologische volgorde.

En daaronder zal je, zoals altijd, de gewone lijst met tweets zijn, eveneens in omgekeerde chronologische volgorde.

Dus: geen paniek. Je overleeft deze verandering in de Twitter-gewoonten echt wel!
http://www.webpronews.com/twitters-new-timeline-is-here-and-you-have-to-activate-it-yourself-2016-02/
http://techcrunch.com/2016/02/10/twitter-will-now-put-recommended-not-recent-tweets-at-the-top-of-your-timeline/HET INTERNET OF THINGS ALS SPION IN JE HUISHOUDEN?
Het is uiteraard het hoogste doel van intelligentiediensten, zoals ze eufemistisch genoemd worden, om data te verzamelen. Of ze veel uit die data halen, is nog de vraag, want de recente gebeurtenissen in Parijs zijn er in elk geval niet mee voorkomen geweest, evenmin als de bomaanslag tijdens de Boston marathon....

Maar dat neemt niet weg dat zij hun job moeten doen, en dat wij dan hopen dat er iets goeds van komt. En we moeten blijkbaar voor lief nemen dat onze privacy daarmee geschonden wordt. Iets dat in de toekomst nog meer zal gebeuren dan nu al het geval is. Volgens the Guardian zou de directeur van de Amerikaanse intelligentiedienst, ene James Clapper, aan de Amerikaanse senaat gezegd hebben dat zij in de toekomst het Internet of Things zouden gaan gebruiken voor de dingen die dergelijke diensten doen: identificatie, surveillance, monitoring, location tracking, zelfs om mensen te rekruteren, om toegang te krijgen tot netwerken en om de inloggegevens van mensen te gebruiken.

Een beetje angstwekkend, als je het ons vraagt... Lees meer over deze snode plannen bij The Guardian.
http://www.theguardian.com/technology/2016/feb/09/internet-of-things-smart-home-devices-government-surveillance-james-clapper 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


VERPAKKING VAN NIEUWE ONETOUCH IDOL ZOU METEEN ALS VR KIJKER DIENEN
Iedereen is bezig met Virtual Reality. Het neemt steeds concretere vormen aan, qua hardware dan toch. Zo heeft Oculus Rift, nadat het eerder al de prijs bekend had gemaakt van zijn VR helm (599 dollar) nu ook bekend gemaakt hoeveel het zou kosten om een pc te kopen die krachtig genoeg is om die virtuele realiteit zonder haperen door te geven.

Alcatel, een smartphone merk dat in ons land niet zo populair is, maar in de VS toch het 5e grootste is, heeft n aangekondigd dat het bij zijn nieuwe telefoon in de One Touch reekds, de Idol 4s, een verrassing heeft voor de gebruiker. In plaats van een gewoon kartonnen doosjes waarin de smartphone verpakt zit, zal die verpakking duurzaam zijn en gebruikt kunnen worden als kijker - een beetje te vergelijken dus met Cardboard van Google. Je zou dus je toestel in dat omhulsel moeten stoppen, waardoor je de beelden in VR te zien krijgt. Een soort viewmaster eigenlijk.

Het toestel zelf behoort tot de hogere klasse. Het heeft een quad HD AMOLED scherm, en een octa-core (dus acht kernen!) Snapdragon 652 processor van Qualcomm. 3G RAM en 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar via microSD-kaart. Een uitvoerige beschrijving van het toestel vind je bij Venturebeat (2)

Over die opslagruimte willen we nog even dit kwijt: in eigen land heeft Test-Aankoop een proces ingespannen tegen Apple, omdat het de gebruiker misleidt met zijn toestellen. Van het aangekondigde geheugen is immers maar een deel bruikbaar, en de rest wordt ingenomen door het OS en de native apps. Nu is dat een praktijk die ook bij andere toestellen vastgesteld kan worden, maar bij de toestellen van Apple is het des te ergerlijker, omdat je die toestellen niet kan uitbreiden met een micro-SD kaartje. En in die zin heeft Test-Aankoop wel een punt, niet? Vooral wanneer je een toestel koopt van 16 GB, waarvan maar iets meer dan 10 GB bruikbaar blijkt. En je geen toestel van 32 GB kan krijgen, omdat Apple dat niet wil uitbrengen - neen, je moet meteen overschakelen naar het veel duurdere 64 GB toestel. Een prijsverschil dat niet in verhouding staat tot het micro-SD kaartje van 32 GB dat je in het toestel had kunnen stoppen....(3)
http://venturebeat.com/2016/02/10/alcatel-onetouch-idol-4s-packaging-will-double-as-vr-goggles/
http://www.zdnet.be/nieuws/176847/pre-order-de-oculus-rift-en-pc-bundel-vanaf-16-februari/
http://www.test-aankoop.be/action/pers%20informatie/persberichten/2016/memorystockage


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedopMicrosoft werkt aan datacenter onder water
Microsoft is van plan toekomstige datacentra in de oceaan te installeren. Een datacenter onder water heeft onder meer voordelen op het gebied van duurzame energie. [Tip: Hand Meijers]
http://www.pcmweb.nl/nieuws/microsoft-werkt-aan-datacenter-onder-water.html


Lek in Ubuntu's Secure Boot is risico voor Windows
De Secure Boot implementatie die standaard in Ubuntu zit maakt het mogelijk niet-ondertekende software te starten en dat kan een groot veiligheidsrisico vormen.  [Tip: Hand Meijers]
http://webwereld.nl/security/91816-lek-in-ubuntu-s-secure-boot-is-risico-voor-windows?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf


Veel kritiek op wetsvoorstel hackbevoegdheid voor Nederlandse politie
http://www.techzine.nl/nieuws/42851/veel-kritiek-op-wetsvoorstel-hackbevoegdheid-voor-nederlandse-politie.html


4 makkelijke softwarepakketten voor je mediacenter
Media consumeren is nog nooit zo makkelijk geweest. Tegenwoordig kan je niet alleen op allerlei manieren je eigen lokale media bekijken of beluisteren, ook streamen is vandaag de dag geen enkel probleem. Maar er is zoveel keuze tegenwoordig, welk softwarepakket past het beste bij je? [Tip: Hans Meijers]
http://webwereld.nl/software/91940-4-makkelijke-softwarepakketten-voor-je-mediacenter?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-daily-newsletter&utm_medium=2016-02-05


Heeft Apple problemen met zijn software?
De kwaliteit van Apple's eigen apps staat onder druk. Volgens diverse experts laat Apple zijn software verslonzen en voldoen die eigenlijk niet meer aan Apple's eigen kwaliteitseisen. [Tip: Hans Meijers]
http://webwereld.nl/software/91910-heeft-apple-problemen-met-zijn-software?hash=095d8389921496ae7da3c1cda1533bbf&utm_source=ww-mobile-newsletter&utm_medium=2016-02-05


4 vragen over 'Privacy Shield': Hoe zit dat nu eigenlijk?
Er is een belangrijk akkoord gesloten tussen Europa en de VS over het opslaan van persoonsgegevens. Het nieuwe 'Privacy Shield' moet zorgen dat data nog steeds op Amerikaanse servers mogen worden gezet, maar moet ook zorgen dat onze privacy wel gewaarborgd blijft. Hoe zit dat precies? 4 vragen over 'Privacy Shield'. [Tip: Hans Meijers]
http://www.pcmweb.nl/nieuws/4-vragen-over-privacy-shield-hoe-zit-dat-nu-eigenlijk.html?utm_source=copernica&utm_medium=email&utm_campaign=PCM_Nieuwsbrief_20160203Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


PODCAST: THE LESBIAN ROMANTIC PODCAST
Ach, we zitten in de aanloop naar Valentijn. Mag het dan wat romantischer zijn, op het lachwekkende af? Deze podcast brengt deze romantiek - en humor - naar jou toe. Met dank aan Radiogirrl voor de tip.
http://www.lesbianromantic.com/podcast-the-space-story/


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Ons eigen geluk schijnt ons altijd kleiner dan het geluk van anderen,
en ons eigen ongeluk groter dan het ongeluk van anderen.
-Jan Greshoff-


 
De nieuwe oogst


   
OPGELET: VIRUSSEN!
Of dit een slimme beslissing is, dat kan je je wel afvragen. Feit is dat het Internet Archive een verzameling oude software uit de jaren 1980 en 1990 online gezet heeft, die het de Malware Museum noemt. Want dit zijn virussen die in die jaren jouw computer konden besmetten, en een kleurrijke, triomfantelijke boodschap op jouw computer tevoorschijn toverden.
In principe kan je die malware veilig uittesten, omdat er een emulatie in de browser gebruikt wordt en de destructieve routines verwijderd zouden zijn. Maar durf jij het aan om zo'n malware uit te testen?
[Taal: ENG]
https://archive.org/details/malwaremuseum?sort=-publicdate


NIEUWSBRONNEN
Een website die al heel wat jaartjes meegaat, en toch actueel blijft. De vormgeving is heel simpel, maar het gaat om de inhoud. Je vindt er namelijk links naar kranten en media uit de hele wereld - van Afrika, Azië, Oceanië, tot Europa. Erg uitgebreid, om vele bronnen te ontdekken!
[Taal: ENG]
http://www.abyznewslinks.com/


FORGOTTENGUITAR
Stilstaan bij het overlijden  (6 februari 2011) van de Britse blueslegende Gary Moore. Een absolute reus van de gitaar wereld, in zijn overlijden liet hij niet alleen een ongelooflijke hoeveelheid werk, maar ook de prachtige collectie van gitaren hij gebruikt om een ??aantal van zijn mooiste stukken van de muziek te maken. (Bron: Hans Meijer)
http://forgottenguitar.com/2016/02/05/an-up-close-look-at-gary-moores-guitars-plugging-into-history-video/
http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/northern-ireland/thin-lizzy-legend-gary-moores-guitars-to-go-to-auction-34368500.html
https://www.facebook.com/ForgottenGuitar/?fref=nf


15SECTECH: SNEL NIEUWS

Het is geweten: de mens van vandaag heeft geen geduld. Alles moet in hapklare brokken geserveerd worden, ook zijn nieuws. En aan die behoefte voldoet deze website: in 15 seconden verneem je alles wat je moet weten over een bepaald nieuwtje. Voor wie nieuws als feit wil hebben, zonder achtergrond.
[Taal: ENG]
http://www.15sectech.com/


LIJST VAN NEDERLANDSTALIGE YOUTUBERS
Jawel, ook in de Lage Landen zijn er youtubers die hun eigen publiek opgebouwd hebben. In dit lijstje van SocialMedia lees je bijvoorbeeld dat de Top 3 van die youtubers (Kwebbelkop, Jelly en Enzo Knol) samen goed zijn voor 7 miljoen abonnees.
Tijd dus om het lijstje te bekijken, en leuke content te ontdekken!
http://www.socialmediasocialmedia.nl/strategie_nieuws/onderzoek-nederlandse-youtubers-op-een-rijtje/?wt=2
http://denisdoeland.com/youtube-analytics-youtubers/


PHOTOGRID: DATABASE-APP MAKEN
Een nieuwe database app maken wordt heel simpel met Photogrid. Je moet gewoon wat data invullen, en het intelligente database systeem van Photogrid zal automatisch views aanmaken en de data op de best mogelijke manier vertonen. En je moet zelfs niet eens een internetverbinding hebben op een Photogrid database app te kunnen gebruiken: alle belangrijke data worden plaatselijke bewaard en automatisch gesynchroniseerd zodra je online gaat.
[Taal: ENG]
http://www.protogrid.com/
[

STARTUPS: KWEST

Onder het motto "apps zijn de websites van gisteren", brengen we in onze reeks Startups zowel websites als apps voor de smartphone. Kwest is een kruising tussen een schattenjacht en een rondleiding met gids, plus sociaal netwerk. Je kan een stad bezoeken als een interactief avontuur, met verschillende uitdagingen die je van de ene verbazingwekkende plaats naar de andere brengen.
[Taal: ENG]
http://www.gokwest.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: LEZ

Volgend jaar mag je niet langer de Antwerpse binnenstad binnenrijden met een vervuilende auto. Die binnenstad en een deel van de Linkeroever worden uitgeroepen tot lage-emissiezone (LEZ). Maar wat als jij een oudere auto hebt, mag je dan no binnen?
Deze website laat jou toe om te controleren of je met jouw auto nog binnen mag. Op het onderstaande adres moet je op de lik 'doe de test' invullen, en dan op de vragenlijst gegevens invullen over jouw voertuig.
En als je niet binnen mag? Zet dan toch gewoon je auto aan de rand van de stad, en neem de tram!
http://www.slimnaarantwerpen.be/lez


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: BABYNAMEN
Voor ouders die binnenkort hun eerste (of tweede, derde, ...) kindje verwachten, is het kiezen van de naam een echte halsbreker. Op deze link vind je jongens- en meisjesnamen. Zonder verder uitleg naar etymologie of oorsprong, want dat zou je alleen nog maar meer verwarren. Gewoon een lijst, die je hardop kan uitspreken, en proeven in je mond. Hoe zou het zijn om die naam over je lippen te laten rollen, wanner je kindje er is?
[Taal: NL]
http://www.babypret.net/jongensnamen.htm
http://www.babypret.net/meisjesnamen.htm


VRIJDAG MULTIMEDIA: GEBOORTEFOTOGRAFIE

Deze week kon je lezen dat een Belgische fotografe, Marijke Thoen, een prijs gewonnen heeft met haar foto van de pasgeboren Nelle - niet haar dochtertje, zoals verkeerdelijk in sommige media vermeld staat. Marijke is enkel de fotografe, maar zij is wel professionele geboortefotografe, wat ons meteen nieuwsgierig maakte naar andere fotografen die zich in dezelfde foto's gespecialiseerd hebben. Hun werk ze je op de tweede link.
http://www.knack.be/nieuws/belg-maakt-mooiste-babyfoto-ter-wereld-video/video-iwatch-664229.html
http://birthphotographers.com/2015-birthphotographers-com-image-of-the-year-competition/


VRIJDAG MULTIMEDIA: FLIP OUT
Een spel op helemaal bij te gaan flippen! Het concept is simpel genoeg: tegeltjes op het speelbord aanklikken, om zo punten te scoren. Maar gaandeweg komen er meer en meer tegels die lichtgrijs gekleurd zijn, en die je moet aanklikken vooraleer ze donkergrijs zijn, want dan tellen ze niet meer mee. En pas op, er zijn ook bommen! Het ergste is nog de muziek, die je steeds zenuwachtiger maakt!
[Taal: ENG]
http://www.mostaddicting.com/FlipOut.html
Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's
*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/
- De 9 tofste VR-apps voor jouw Cardboard
Wij hebben voor jou uitgezocht welke VR-apps de allerleukste zijn!
http://www.belgiancowboys.be/gadgets/de-9-tofste-vr-apps-voor-jouw-cardboard
-Gedaan met de (korte) levensduur van de smartphone-batterij?
http://www.belgiancowboys.be/mobile/gedaan-met-de-korte-levensduur-van-de-smartphone-batterij

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 


- 'Ziekenhuizen zijn te hacken'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4243604/2016/02/12/Ziekenhuizen-zijn-te-hacken.dhtml
- Paul McCartney maakt muziek voor Skype-emoji's
http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/detail/4242568/2016/02/11/Paul-McCartney-maakt-muziek-voor-Skype-emoji-s.dhtml
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 

- ISE: Logitech ConferenceCam Connect
http://www.elektrozine.be/ez/article/9792/ISE-Logitech-ConferenceCam-Connect.html
- CES: Netatmo heeft slimme Presence-camera klaar
http://www.elektrozine.be/ez/article/9703/CES-Netatmo-heeft-slimme-Presence-camera-klaar.html


*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 

- Kende je deze tijdrovende functie bij Messenger al?
https://www.digimedia.be/News/nl/19216/kende-je-deze-tijdrovende-functie-bij-messenger-al.html
- De Belgen en het internet: een complete analyse
https://www.digimedia.be/News/nl/19205/de-belgen-en-het-internet-een-complete-analyse.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info - Lexmark steunt uitspraak EU-rechtbank: reprobel kosten verdwijnen
http://computertaal.info/2016/02/12/lexmark-steunt-uitspraak-eu-rechtbank-reprobel-kosten-verdwijnen/
- The Present – 4 minuten kortfilm
http://computertaal.info/2016/02/12/the-present-4-minuten-kortfilm/

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Franse rechter: Facebook mag aangeklaagd worden onder Frans recht
http://tweakers.net/nieuws/108215/franse-rechter-facebook-mag-aangeklaagd-worden-onder-frans-recht.html
- Belgische overheid overweegt klacht tegen sociale media om gebruiksvoorwaarden
http://tweakers.net/nieuws/108201/belgische-overheid-overweegt-klacht-tegen-sociale-media-om-gebruiksvoorwaarden.html

*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Belgische zakelijke telecom-markt staat op een kantelpunt
Het samengaan van Base en Telenet én de nauwere banden tussen Mobistar en haar Franse moeder Orange kunnen leiden tot sterkere concurrenten voor Proximus op de bedrijfsmarkt. Dat is een goede zaak, vindt Data News Insider Danielle Jacobs.
http://datanews.knack.be/ict/belgische-zakelijke-telecom-markt-staat-op-een-kantelpunt/article-opinion-664417.html
- Tijdsgebrek? Bezoek virtueel een nieuw huis vanuit je zetel
Vanaf dit jaar kunnen Vlamingen meer dan vijfhonderd woningen die te koop staan virtueel bezoeken. Dewaele Groep is de eerste vastgoedgroep in ons land die die service aanbiedt.
http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/wonen/tijdsgebrek-bezoek-virtueel-een-nieuw-huis-vanuit-je-zetel/article-normal-664533.html*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/


- Deze hackathon zet Gent digitaal op de kaart:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/deze-hackathon-zet-gent-digitaal-op-de-kaart
- Wereldvermaarde tech-journalist neemt Apple software flink op de korrel
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/tech-veteraan-walt-mossberg-noemt-staat-van-apple-s-software-problematisch
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


WINDOWS 10, PRIVACY EN TELEMETRIE (1)
Er zijn heel wat geruchten over het feit dat Microsoft met zijn Windows 10 teveel van jouw gegevens zou verzamelen. De ene noemt het spioneren, de ander telemetrie: gewoon anonieme gegevens verzamelen over producten op jouw computer en hoe die producten werken. Om die ongerustheid wat weg te nemen heeft Microsoft wat aan het OS gesleuteld, zodat je bij je instellingen zelf kan bepalen wat Microsoft te weten komt en wat niet.
In principe kan je met 3 klikken dat niveau instellen.
- Ga naar het vakje met de meldingen (onderaan rechts op je computer)
- Klik op Alle instellingen.
- Klik op Privacy (met het slotje)
- En vervolgens ga je naar PrivacyOpties wijzigen
- In de menubalk links scroll je naar onder, naar Feedback en diagnose.
- Bij Frequentie van feedback zet je die op Nooit


WINDOWS 10, PRIVACY EN TELEMETRIE (2)
In het vorige artikel waren wij beland bij de instellingen voor feedback. Er is nog een andere optie die je daar kan regelen, namelijk Diagnose- en verbuiksgegevens. Hier bestaan verschillende niveaus. Standaard staat deze optie bij de Pro en Family licentie van Windows 10 op" volledig". Dat is het hoogste niveau, en dat deelt het meeste informatie met Microsoft. Bij de Enterprise editie van Windows 10 staat dat standaard op "Uitgebreid", wat niveau 3 is.
Dit kan je verlagen naar "Basis", wat niveau 2 is, en het is de minimum-optie bij de licentie Pro en Family. Er bestaat wel een niveau 1, maar dat is enkel beschikbaar bij Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education en Windows 10 IoT Standard.
http://www.journaldunet.com/solutions/cloud-computing/1169916-confidentialite-et-telemetrie-dans-windows-10-comment-ne-plus-rien-envoyer-a-microsoft/?een=f0fef0baf00d2c1c7d5c673a3ccf334c&utm_source=greenarrow&utm_medium=mail&utm_campaign=ml49_comparatifcloud


WINDOWS 10, PRIVACY EN TELEMETRIE (3)
Je kan nog op een andere manier je privacy beschermen. Ga terug via Instellingen naar Privacy. Bij Algemeen kan je een voor een de verschillende opties op "uit" zetten, zoals Smartscreen, informatie over de manier waarop je schrijft, enz.
Maar daarmee ben je er nog niet, want eigenlijk zou je de verschillende tabblaadjes moeten aflopen om daar alles uit te zetten, zoals locatie, camera, microfoon, enz.


WINDOWS 10, PRIVACY EN TELEMETRIE (4)
En dan is er nog een ding waaraan je moet denken. Cortana is een reuze handige virtuele assistent, maar hij werkt alleen goed wanneer hij zoveel mogelijk te weten komt van jou. Hij houdt je dus voortdurend in het oog. Heb je de hulp van Cortana niet nodig? Werk dan ook daar aan de opties.
Ga daarvoor naar het zoekvak, en tik Cortana in. Zo vind je de verschillende instellingen die met Cortana werken. Verbreek de verbinding tussen Cortana en je microfoon bijvoorbeeld. Denk er wel aan dat je zo Cortana vleugellam maakt!


TOP 5 VERBODEN STREAMINGDIENSTEN
Hoewel het in Nederland verboden is om auteursrechtelijk beschermde mediabestanden te streamen of te downloaden, lijkt het illegale aanbod alleen maar te groeien. Onlangs maakte Stichting Brein bekend dat gebruikers van de populaire streamingdienst Popcorn Time risico lopen op schadeclaims van rechthebbenden, wat bijvoorbeeld in Duitsland al gebeurt. Bij welke andere diensten loop je soortgelijke risico’s? (tip: Hans Meijers)
http://www.pcmweb.nl/nieuws/top-verboden-streamingdiensten.html

 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

READING TRAINER: SNELLER LEZEN
Windows 8 / 10
Deze app verbetert de snelheid waarmee je teksten kan lezen en onthouden. Er zijn 12 oefeningen - in het Enels, Frans, Italiaans, Pools en Turks.
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/reading-trainer/9wzdncrddg0w#app-details


SNAPSEED: FOTO'S BEWERKEN

Android
Selfies bewerken wordt gemakkelijker met deze app, die gezichten herkent en verschillende effecten biedt waarbij, heel handig, je meteen ook een uitleg krijgt van hoe je deze effecten kan bereiken.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed


SHUMWAY: ALTERNATIEF VOOR FASH PLAYER
Iedereen kent het probleem: Flash slorpt enorm veel geheugen op, en laat je (Firefox) browser vaak crashen. Nu heeft Mozilla een eigen project op poten ezet om met een javascript Flash ondersteund wordt, zonder op Adobe beroep te meoten doen.
https://github.com/mozilla/shumway/wiki
http://www.chip.de/downloads/Shumway-fuer-Firefox_58512195.html


MICROSOFT VISUAL STUDIO CODE
Windows - OS X - Linux x64
Dit is een code-editor van Microsoft, die ook op Mac en Linux werkt. Voor de gewone gebruiker wellicht minder interessant, maar voor de ontwikkelaar is dit een buitenkansje!
https://code.visualstudio.com/#alt-downloads


MICROSIP PORTABLE
Een aantrekkelijke SIP client, die je vanop een USB stick kan opstarten. De tool is open source, en laat je toe om VoIP gesprekken via het SIP protocol te voeren, rechtstreeks vanop de USB stick.
http://www.microsip.org/


VRIJDAG APP-DAG (OP JE PC!): BLUESTACKS

Met deze software kan je apps van je mobiele Android toestel op je pc draaien. Bovendien zijn zij dan meteen ook geoptimaliseerd voor muis en klavier.
http://www.bluestacks.com/nl/about-us/app-player.html

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
De formule voor volmaakt geluk: zeer druk bezig zijn met onbelangrijke zaken.
-A. Edward Newton-